2010-04-07
諗住行完街搵間有d特色o既地方食晚飯, 呢間對住果海, 應該有d風味, 不過一坐低, 風味就冇乜, 臭味就一陣陣! 我朋友仲見到隻大老鼠行過, 一d都唔驚人, 可能係間飯店隻寵物啦....不過一場黎到, 如果d食物有番d質數就算, 出去睇d海鮮, 選擇唔多, 只係有賴尿蝦, 鮮魷, 扇貝,蟶子, 中蝦, 有幾條魚, 花螺, 蜆, 但係價錢就一d都唔平, 想簡簡單單食個晚飯, 所以只係點o左6個菜, 鼓椒炒蟶子, 鼓椒炒蜆, 黑椒牛排, 東江豆腐煲, 冬菇菜膽, 西芹雞柳點完菜連水都冇, 蟶子同炒蜆好快上, 不過係凍o既, 叫o左幾次至拎d水俾我地, 其餘d餸就等好耐都唔到, 隔離檯d食物一個接一個上, 可能因為大部份都係海鮮啦!我地就睇住人地食飯, 自己碗飯就攤到凍晒d餸都未上.....結果餐飯食足兩個鐘!頭先講過, 碟蟶子同炒蜆係凍o既不特止, 只係有鹹味冇海鮮味, d牛排好靱, 雞柳淡而無味, 係個東江豆腐煲正常d!埋單果時仲拎o左第二檯d單俾我地, 唔check單就真係雙倍價錢, 咁普通o既餸菜, 埋單都要成四舊水!係好後悔帶班朋友去受罪, 以後一定唔會再幫襯!
係好後悔帶班朋友去受罪, 以後一定唔會再幫襯!