Whatsapp訂座差唔多一日冇人覆😂電話打佐好多次冇人聽😂完全冇人聽電話,通咗又cut線,whatsapp又唔覆🤡打了一天终於通了,接聽電話的所謂經理態度極差,完全冇禮貌,仲cut客人綫,而且回覆價錢前後不一
Whatsapp訂座差唔多一日冇人覆😂
2023-04-05 326 瀏覽
早就聽聞銅鑼灣靠時代廣場那邊有一家寶藏酒樓心心念念了很久😂一直沒有機會吃~~~終於這幾日安排上啦~~~感謝好友❤這家餐廳極具代表性的新晉粵食文化餐廳一次可滿足😌吃幾個菜系的願望味道真的好好(╹ڡ╹ )有被驚艷到la😘這家餐廳很適合喜歡吃粵菜又想嘗嘗西味的朋友,不妨帶家人一起試試🏠  店名:萬鎔少館🚇 位置:香港銅鑼灣霎東街33號                智選假日酒店2樓 (MTR 時代廣場A出口)
早就聽聞銅鑼灣靠時代廣場那邊有一家寶藏酒樓
心心念念了很久😂一直沒有機會吃~~~
終於這幾日安排上啦~~~
感謝好友❤
這家餐廳極具代表性的新晉粵食文化餐廳
一次可滿足😌吃幾個菜系的願望
味道真的好好(╹ڡ╹ )有被驚艷到la
🏠  店名:萬鎔少館
🚇 位置:香港銅鑼灣霎東街33號
                智選假日酒店2樓 (MTR 時代廣場A出口)
白切鷄
2023-03-29
白切鷄
2023-03-20 461 瀏覽
本身瀏覽團購網站時發現呢間店舖推出下午放題套餐,只需百多元就可以任食點心而且坐落銅鑼灣地段感覺相當抵食,加上網站圖片非常吸引,多種點心任君選擇,所以立即買一下去嘗試下呢一間新開嘅中式餐館坐落於利舞臺附近一間酒店嘅2樓中餐館,由入口到室內設計都俾人一種好高雅嘅感覺,唔係一般茶樓嘅感覺,即刻心諗我今次賺啦,百零蚊可以去到咁有格調既餐館,枱布金絲銀線,牆身都係係金黑相映,氣氛滿分.到坐低果一刻都係百分百滿意,直至開左茶問開茶小姐菜單在哪,姐姐遙指檯面一張A5大小(半張A4)咁大既點心紙話:就係呢張隨便點本身抱住貪得無厭,賴蛤蟆想食天鵝肉一樣嘅心態以為執到寶但由於之前冇睇到個餐單直接買咗嗰張團購券,呢1秒鐘先睇到餐牌,發覺完全唔係心中所想咁會有啲匪夷所思顧,高級到自己想像唔到嘅點心(好似天鵝芋頭酥又或者係白兔仔蝦餃),我實在太天真。撇開個天真嘅想法以外,其實個餐都算真係咁;每位客人入席嗰陣時會上一盅胡椒豬肚湯湯底既灌湯餃,再加每位兩隻好似菠菜皮一樣嘅蝦餃。果然之前啲點心師傅話下蝦餃係最貴嘅點心之一,所以一般任食放題都唔會有,個皮雖然係綠色但同普通蝦餃係一樣味道,每隻蝦餃有兩至三隻蝦不過可惜就唔

果然之前啲點心師傅話下蝦餃係最貴嘅點心之一,所以一般任食放題都唔會有,個皮雖然係綠色但同普通蝦餃係一樣味道,每隻蝦餃有兩至三隻蝦不過可惜就唔係熱嘅,正常味道,優點就係幾靚。

嗰個灌湯餃其實賣相一流,有個好似芝士火鍋咁嘅鍋有火滾住,保持溫度。但係佢最大敗筆係個湯底,完完全全係胡椒豬肚湯仲要同其中一樣放題嘅(鹹菜胡椒豬肚)嘅味道係百分百重疊。隻餃一夾就粉身碎骨,裏面啲蝦碎,粉絲同火腿成碗湯都係,基本上係食唔到要好似[不]湯咁連湯飲,而且個胡椒湯底都幾辣下,但又要焗住食啲湯料所以要夾硬飲落去

餘下嘅點心全部都有試晒,因為畢竟種類唔多。整體評語為同一般茶樓一樣冇乜驚喜嘅地方,但係唔推介食嗰啲炒飯炒麵因為太過油諗諗,仲有嗰隻雞翼非常之鞋,推薦既係糕點類,特別係紅棗糕。

結論係抵食既,90分鐘放題個環境都係番度,食物唔難食已經賺咗,更何況有d都算好食,下午點幾兩點去其實橫觀全場應該有七成嘅人都係同我一樣係買咗個plan去食,因為檯上食物大同小異。如果同屋企啲老一輩想嚟下晝食個點心嘅話都推介,但冇優惠就可能去番一般茶樓低啲
2023-03-18
用餐優惠
團購
2023-03-19 342 瀏覽
今日友人請飲茶,友人誠意推介呢間菜館。位置於時代廣場後嘅霎東街。菜館裝潢華麗,菜譜都十分精緻。午市點心自選套餐 $98/2位點心兩款小食一款飯麵類一款另有昆布海皇湯,上湯時蔬和紅棗糕。蝦餃賣相了得,翠綠色澤好吸引。熱辣辣即蒸。餡料豐富。濃蝦湯鮮竹卷鮮竹卷餡料是素菇,素菜,喜歡。咸菜胡椒豬肚這個麻麻,首先不夠熱。胡椒味不夠突出。昆布海皇湯跟蛋花加昆布無分別,仲好鹹。XO醬海皇炒烏冬火喉不夠,中規中矩。

午市點心自選套餐 $98/2位
點心兩款
小食一款
飯麵類一款
另有昆布海皇湯,上湯時蔬和紅棗糕。

蝦餃賣相了得,翠綠色澤好吸引。
熱辣辣即蒸。餡料豐富。

濃蝦湯鮮竹卷
鮮竹卷餡料是素菇,素菜,喜歡。

咸菜胡椒豬肚
這個麻麻,首先不夠熱。胡椒味不夠突出。

昆布海皇湯跟蛋花加昆布無分別,仲好鹹。

XO醬海皇炒烏冬
火喉不夠,中規中矩。
2023-03-18
前排太悶碌碌下優惠訂購平台見到個午市點心放題優惠 (1.5小時)見佢$150左右一位咪去試下 點知原來係大伏!首先 佢本身kkday話一點至四點上去都可以食,點知佢原來慳咗1:30就要開始-_- 本來係俾安格斯和牛撈粗吸引左 點知去到menu變咗肥牛撈粗。。。已經覺得好似俾人呃咗上去咁其他點心上菜嘅時候都係凍冰冰,尤其是係個炒飯,唔講以為食緊冷飯 佢包嘅灌湯餃啲雞係霉嘅 個灌湯餃一不起就散晒,個湯仲要係凍嘅添嘢食唔好食都算,成餐飯上菜好慢,好似專登嘥緊我哋時間咁,個呀姐服務差到好惡劣,我起碼唔該前唔該後咁樣問佢嘢佢完全係黑面唔答我,上菜嘅時候大大力擺隻碟上枱,唔知係咪前世得罪佢咁!到最後埋單嘅時候要收茶介錢,$38一位諗住可以比八達通啦,點知佢死都淨係收現金一句講晒,下次佢免費我都唔會再上去食!
一句講晒,下次佢免費我都唔會再上去食!
肥牛撈粗
2023-03-11
2023-03-13 223 瀏覽
今天來吃, 3個人, 吃得飽飽也是$150一個人, 在銅鑼灣真的很難找到酒家這麼便宜. 之前來吃過生扣鮑魚, 師傅真的手藝很好, 扣出來的口感很像溏心的感覺. 今天來還有湖南菜的特色, 每次來這店也有新鮮感.
酸菜魚片
農家窩窩頭
2023-03-13
酸菜魚片
農家窩窩頭
今晚係我朋友嘅生日飯,訂咗枱4位食晚飯。餐廳安排咗一間房畀我哋,心諗都幾好喎又冇計minimum charge,不過今晚個經歷真係令我好懷疑間酒樓做唔做到落去…我哋四個人有三個人先到,問侍應拎咗個menu嚟睇,個menu選擇比較少,當中仲有幾碟嘢係要預訂先有得食。而價錢方面,絕對唔係平,我會形容中價位,每碟小菜都百幾二百蚊。咁我哋一開始就落咗四個餸,上菜速度超級無敵慢!而且每碟都相隔五至十分鐘先上枱我哋食到10點左右,其中一個女侍應突然衝咗入房叫我哋埋單,咁我就問佢幾點收,佢答我11點。咁我哋都10:30打算走,而最最最恐怖同詭異嘅係我哋10:30踏出間房時,間舖頭已經閂晒燈!我哋間房嘅枱都未收(我哋走咗之後有冇人返嚟開返燈執枱真係唔知喇…而張枱係咪成晚都冇執呢…? I really can’t tell!) 我哋幾個叫咗幾次開返燈都冇人理,最後我哋幾個人摸黑出去搭𨋢😵我哋等𨋢時,一個準備走嘅男職工出嚟同我哋同𨋢離開…落到樓好後悔冇影低得返間房開住燈嘅相…間直痴晒線

落到樓好後悔冇影低得返間房開住燈嘅相…間直痴晒線

2023-03-03 244 瀏覽
朋友從外國回來,當然要帶她試試粤菜啦🥢今次選了位於銅鑼灣開業不久的 "萬鎔少館" ,地方寬闊舒適,装修具有傳統氣息,食物新鮮、熱辣辣、水準高質、價錢公道👍😋😋我們選了‘’午市商務點心自選套餐‘’🍵(兩位起)可在六款點心中選三款1 翡翠蝦餃皇🦐2.和牛天鵝酥🦢(必試)3.東灜鰻魚酥🌯萬鎔炸魚片頭🫔梅羔一字骨🥓蘿蔔春菜🥬萬鎔招牌炒飯🍛養颜紅棗糕新張期內送👇胡椒雞湯灌湯餃🍵燕窩360奶凍🫙
朋友從外國回來,當然要帶她試試粤菜啦🥢

我們選了‘’午市商務點心自選套餐‘’🍵(兩位起)
可在六款點心中選三款
1 翡翠蝦餃皇🦐
2.和牛天鵝酥🦢(必試)
3.東灜鰻魚酥🌯

胡椒雞湯灌湯餃🍵
燕窩360奶凍🫙

• 胡椒雞湯灌湯餃
2023-02-27 216 瀏覽
雞腳瘦肉響螺湯,響螺湯好岩呢排既天氣飲,響螺有滋陰補腎、清肝潤肺,材料夠腍身好入味,好好飲夠晒火喉。份量好足料💕萬鎔四喜拼盆擺盤好精美,入面有蝦棗、蟹棗、油泡帶子、梅羔骨4 款油泡帶子個蒜油味好香有啲食緊生蝦刺身個汁咁 好開胃,蝦棗同蟹棗都係即炸熱辣辣,可以點埋個辣醬幾惹味💕福袋雜素包配南瓜汁入面有粟米,木耳等等素材係入面,咬落好爽口汁係配南瓜汁,好特別豬手撈粗係招牌菜 豬手又腍又滑夠味,補充滿滿嘅骨膠原,粗麵滑滑彈牙彎彎曲曲實在好夾甜品芝麻卷係我最鍾意食,本身好鐘意食芝麻,同埋佢係用蒸既,攞出黎熱辣辣軟綿綿,要趁熱食同埋一啲都唔會好甜🫰🏻

福袋雜素包配南瓜汁

甜品
2023-02-23
  • 豬手撈粗
2023-02-24 243 瀏覽
今日食左間幾好食嘅中菜,第一次黎,有啲驚喜!羊肚菌響螺燉雞湯 - 超高質!絕對係今餐mvp! 燉湯真材實料,新鮮滾熱辣,入面個雞同響螺味勁濃,又無味精,飲到停唔到口😜😜四拼盤 - 前菜為四小碟,個帶子好新鮮,蝦餅又熱又脆,個甜酸骨勁開胃,好食👍🏻👍🏻上湯娃娃菜 - 菜夠新鮮,正常發揮南瓜汁素包 - 好似個福袋咁裝住啲素菜,點埋南瓜汁,感覺好清新👍🏻豬手撈粗 - 另一樣餐廳招牌菜,粗面煮得軟硬適中,豬手又夠稔,配搭一流,果然係招牌菜!芝麻卷 - 好特別嘅甜品,食落有啲似腸粉質感,味道好香芝麻味,而且唔太甜,個人十分中意😎
今日食左間幾好食嘅中菜,第一次黎,有啲驚喜!

上湯娃娃菜 - 菜夠新鮮,正常發揮

2023-02-21 261 瀏覽
點心紙只有文子無圖片,咁開頭打卡既話都唔抱咁大期望,因為見係食點心,但出到黎嘩嘩嘩~做出沉浸式藝術感覺~即刻有改變諗法,同埋出食物都好快招牌菜❤️雀籠點心薈一共有6款點心,分別係翡翠蝦餃、鮑魚燒賣皇、懷舊芝麻卷、鰻魚酥、和牛天鵝酥及水晶菜苗餃。鰻魚酥幾特別,賣相似鰻魚壽司和牛天鵝酥含和牛肉碎,牛香味滿滿個汁都好夾鮑魚燒賣原隻鮑魚咁鋪喺面已經好吸睛。燒賣質,爽口彈牙。翡翠蝦餃,綠色餃皮塗上金色邊成個感覺好高級,入面都係原隻新鮮蝦😋食到舔舔脷水晶菜苗餃都係有蝦係入面同肉質彈牙加菜苗好好味懷舊芝麻卷好軟又夠彈😋好好味又唔會太甜必點❤️胡椒雞湯灌湯餃有蠟燭熱住燉盅,慢慢食都唔會變凍,夠哂細心;我就將佢留到最後先慢慢嘆,湯底雞味濃郁,有蟲草花喺入邊,湯餃非常大,入面包了蝦肉同肉。❤️紅米脆皮鮮蝦腸紅色皮嘅腸粉第一次見,中間夾住脆卜卜鮮蝦,咬入去又脆又啖啖肉,新口感😋❤️香煎蘿蔔烙入面係蘿蔔絲,顏色金黃、外皮酥香、層次分明,本身諗住蘿蔔會好滯唔敢食太多先,食埋其他先再留後,但最後俾我感覺係唔滯既,粉漿都唔會落得太多,成個感覺唔會好油膩❤️金腿津菜食左咁多肉就加個菜食下,金華火腿切得好細粒完全睇唔到所以就感受

招牌菜❤️雀籠點心薈
鰻魚酥幾特別,賣相似鰻魚壽司
和牛天鵝酥含和牛肉碎,牛香味滿滿個汁都好夾
鮑魚燒賣原隻鮑魚咁鋪喺面已經好吸睛。燒賣質,爽口彈牙。
水晶菜苗餃都係有蝦係入面同肉質彈牙加菜苗好好味
懷舊芝麻卷好軟又夠彈😋好好味又唔會太甜

必點❤️胡椒雞湯灌湯餃

❤️紅米脆皮鮮蝦腸

❤️香煎蘿蔔烙
入面係蘿蔔絲,

❤️金腿津菜
食左咁多肉就加個菜食下,金華火腿切得好細粒完全睇唔到所以就感受唔到口感,菜就無咩特別
2023-02-19
  • 胡椒雞湯灌湯餃
  • 雀籠點心薈
【萬鎔少館】最近係銅鑼灣黃金地段Holiday Inn樓上新開咗一間粵式私房菜環境非常闊落,坐得非常舒服原來仲可以包場做event添🤩即刻襯住星期日假期去試下佢地嘅菜式❤️@wanrongshaoguan .🍴萬鎔四喜拼盤 共有4款小炸物分別放係超有中國氣息嘅拼盤上,十分精緻💫有蝦棗、蟹棗、炸魚片頭同炸豆腐,各有2粒,即叫即炸,粒粒炸到金黃色,件件爽口彈牙,一口一件好過癮💛🍴胡椒雞湯灌湯餃非常濃郁嘅胡椒雞湯🐔湯餃大大隻,皮薄多餡,有蟲草花、杞子、蝦、蟹柳等,鮮甜滋潤,餡料十足!燉湯仲有小火爐熱住可以保存溫度,擺得耐都唔怕會凍曬,飲完即刻暖笠笠,超級幸福🔥 🍴梅糕骨 梅糕骨係傳統潮州菜,梅糕醬汁係比較濃稠,酸酸甜甜,有d似咕嚕肉,肉質口感軟熟,好有特色風味,配飯食簡直一流🧡🍴沙茶牛肉芥蘭 另一潮汕家鄉菜,用咗沙茶醬去炒,滿滿沙茶醬好入味,芥蘭顏色翠綠非常爽脆,無咩苦澀味;炒肉片好軟熟一啲都唔韌,搭配埋沙茶醬好夾,又香又好食🥬🍴豬手撈粗 估唔到中菜館會有豬手撈粗🐷一碟有兩隻大大隻豬手,入味得黎豬皮仲要爽滑又彈牙,肉質軟熟,真係滿滿骨膠原🤤撈麵軟硬程度適中,撈埋豬手醬汁食簡直perfect🍜🍴
【萬鎔少館】
最近係銅鑼灣黃金地段
Holiday Inn樓上新開咗一間粵式私房菜
環境非常闊落,坐得非常舒服
原來仲可以包場做event添🤩

🍴梅糕骨

🍴沙茶牛肉芥蘭

🍴豬手撈粗

🍴班蘭糕
外皮煎至微微焦脆,超香班蘭椰汁味,甜甜地但唔會好死甜,煙煙韌韌,口感非常Q軟,一碟仲要有成9塊咁多💚雖然食到甜品已經飽飽地,但實在開正我個範,一口氣最後自己食咗6件🙊
餐廳服務態度好好🌟
菜式擺盤精緻又細心,質素幾唔錯👍🏻
啱曬週末同屋企人/三五知己一齊去飲茶🍵

#香港美食 #852美食 #銅鑼灣美食
#香港美食指南 #美食分享 #粵菜
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#萬鎔少館 #點心 #中菜館
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
梅糕骨
沙茶牛肉芥蘭
豬手撈粗
班蘭糕
又要搵好地方同朋友食生日飯喇🎂🥳因為朋友响銅鑼灣放工,咁啱畀我發現到新開呢間响酒店入面的中式私房菜,位置好方便响時代廣場後面而且環境唔錯,一於試吓啦😀😀我地三個女仔🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️點左鮑魚盛宴 每位$398,有8️⃣道菜,好豐富🤩萬鎔黃金雙棗 ⭐️⭐️⭐️⭐️方形果粒係蟹棗,圓碌碌個粒係蝦棗,炸得剛剛好生扣六頭南非鮑魚鵝掌 ⭐️⭐️⭐️⭐️鮑魚炆得好淋,鵝掌好入味梅羔一字骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️一人有兩件,酸酸甜甜,外層脆脆,好開胃干煎豉油皇虎蝦 ⭐️⭐️⭐️⭐️我最鍾意❤️食虎蝦啖啖肉,頭油皇煎好惹味羊肚菌響螺燉雞湯⭐️⭐️⭐️⭐️好足料!燉雞湯好滋補🤭🤭紅柿蒜子娃娃菜⭐️⭐️⭐️⭐️ 用上湯煮好清甜龍蝦湯泡飯⭐️⭐️⭐️⭐️有火爐裝住,慢慢食,唔怕凍左唔好食,但太飽食唔哂,打包番屋企做宵夜🤣整體來講:位置方便,環境大,坐得舒服,聚會好地方,員工服務好好👍🏻 性價比高,好味抵食😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
又要搵好地方同朋友食生日飯喇🎂🥳
因為朋友响銅鑼灣放工,咁啱畀我發現到
新開呢間响酒店入面的中式私房菜,
位置好方便响時代廣場後面而且環境唔錯,
一於試吓啦😀😀

我地三個女仔🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️
點左鮑魚盛宴 每位$398,有8️⃣道菜,好豐富🤩

萬鎔黃金雙棗 ⭐️⭐️⭐️⭐️
方形果粒係蟹棗,圓碌碌個粒係蝦棗,炸得剛剛好

生扣六頭南非鮑魚鵝掌 ⭐️⭐️⭐️⭐️
鮑魚炆得好淋,鵝掌好入味

梅羔一字骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️
一人有兩件,酸酸甜甜,外層脆脆,好開胃

干煎豉油皇虎蝦 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我最鍾意❤️食虎蝦啖啖肉,頭油皇煎好惹味

羊肚菌響螺燉雞湯⭐️⭐️⭐️⭐️
好足料!燉雞湯好滋補🤭🤭

紅柿蒜子娃娃菜⭐️⭐️⭐️⭐️ 用上湯煮好清甜

龍蝦湯泡飯⭐️⭐️⭐️⭐️
有火爐裝住,慢慢食,唔怕凍左唔好食,
但太飽食唔哂,打包番屋企做宵夜🤣

整體來講:
位置方便,環境大,坐得舒服,聚會好地方,
員工服務好好👍🏻 性價比高,好味抵食😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-01-27
生日
  • 生扣六頭南非鮑魚鵝掌
  • 梅羔一字骨
2023-02-02 4610 瀏覽
上星期同朋友去銅鑼灣行街,突然心血來潮想食下粵式菜跟住就上網搵下有無好介紹,搵到一間位於銅鑼灣智選假日酒店內既粵式私房菜私房菜主打賣相精緻的新派粵式私房菜,菜式用心制作,集色香味於一身而且環境寬敞舒適,好適合與親朋好友來聚會另外仲有四間不同風格的VIP房​,配以不同的藝術品,讓大家以沉浸式藝術環境享受新派藝術粵式菜,不同層次的感受食物方面:萬鎔四喜拼盆 : 新派四喜盒子有蝦棗、蟹棗、帶子及梅羔骨,蝦棗同蟹棗即叫即炸,香脆彈牙,油泡帶子,細膩柔滑,吃得出鮮味,梅羔骨吸收左梅膏醬汁,肉質軟淋酸甜醒胃羊肚菌燉螺頭湯 : 燉湯非常足料,有大大隻羊肚菌、響螺頭肉、雞腳、豬肉、圓肉,味道清甜,健脾開胃,滋補肝腎方魚芥蘭 : 芥蘭爽脆,加入脆方魚碎及冬菇快炒,帶點咸香既鑊氣小炒荔茸香酥鴨 : 將荔浦芋蒸熟壓成蓉配以去骨鴨肉,油炸到外層脆口酥香,芋蓉口感粉而細膩,內裏肉質幼嫩的荔蓉香酥鴨,暖胃又飽肚鮑汁豬手撈粗 : 豬手肉質軟淋,醬汁入味,入口融化,再用鮑汁撈粗麵,非常美味既主食燕窩 360 奶凍 : 牛乳奶凍質感滑溜 creamy ,再加上冰糖燕窩,不太甜又健康養顏網址 : https://www.
上星期同朋友去銅鑼灣行街,突然心血來潮想食下粵式菜

而且環境寬敞舒適,好適合與親朋好友來聚會

食物方面:

網址 : https://www.wanrongshaoguanchineserestaurant.hk/
2023-02-02
最近跟家人去新開張的萬鎔少館吃飯位於銅鑼灣智選假日酒店內主打賣相精緻的新派中式私房菜😋菜式用心制作,集色香味於一身😍環境寬敞舒適,好適合與親朋好友來聚會🥰🥢雀籠點心薈🦜非常精緻的點心打卡一流📸一共有6款點心,包括:翡翠蝦餃、鮑魚燒賣皇、懷舊芝麻卷東瀛鰻魚酥、和牛天鵝酥、水晶菜苗餃點心控必吃❤️🥢胡椒雞湯灌湯餃🥟雞湯足料濃郁,帶有胡椒味超滋補養生又好喝🤤🤤🤤!灌餃皮薄餡靚好鮮甜原盅上還有蠟燭加熱保溫🕯️吃到最後仍熱辣辣,好貼心🫶🏻🥢菊花上素石榴球🌼石榴球餡料好豐富有冬菇🍄、木耳、甘荀🥕、粟米🌽等等南瓜蓉汁味道清新🧡🥢鮑汁豬手撈粗🐽豬手份量足,又腍又入味滿滿骨膠原好Q彈粗麵麵硬度適中撈汁不錯吃🥢紅柿蒜子娃娃菜🥬用蕃茄及蒜頭煮成的醬汁燴娃娃菜清新鮮甜又健康🍅🥢萬鎔班蘭糕💚充滿班蘭椰香外皮煎到金黃香脆口感又煙韌超好吃😋😋😋
最近跟家人去新開張的萬鎔少館吃飯
位於銅鑼灣智選假日酒店內
主打賣相精緻的新派中式私房菜😋
菜式用心制作,集色香味於一身😍
環境寬敞舒適,好適合與親朋好友來聚會🥰

🥢雀籠點心薈🦜
非常精緻的點心打卡一流📸
一共有6款點心,包括:
翡翠蝦餃、鮑魚燒賣皇、懷舊芝麻卷
東瀛鰻魚酥、和牛天鵝酥、水晶菜苗餃
點心控必吃❤️

🥢胡椒雞湯灌湯餃🥟
雞湯足料濃郁,帶有胡椒味
超滋補養生又好喝🤤🤤🤤!
灌餃皮薄餡靚好鮮甜
原盅上還有蠟燭加熱保溫🕯️
吃到最後仍熱辣辣,好貼心🫶🏻

🥢菊花上素石榴球🌼
石榴球餡料好豐富
有冬菇🍄、木耳、甘荀🥕、粟米🌽等等
南瓜蓉汁味道清新🧡

菊花上素石榴球

🥢鮑汁豬手撈粗🐽
豬手份量足,又腍又入味
滿滿骨膠原好Q彈
粗麵麵硬度適中撈汁不錯吃