2019-08-18 178 瀏覽
今日同朋友完咗跑步後,想搵間餐廳坐低食晚餐。行過元朗劇院時見到依間餐廳,見氣氛幾好、又有得飲酒,朋友話星期五放左工想chill 下,於是入就入去。入到去個感覺好似去左泰國咁,位置夠哂鬆動,而且有音樂伴奏,燈光都好暗,有啲似酒吧,好relax,好舒服。啱晒返咗成個星期工,之後一班朋友互相吐工作上既苦水,傾下計咁。而且枱同枱之間相隔都幾開,夠私隱度夠哂,重有戶外食煙位添。佢係中英對照嘅餐牌,但係入到泰國餐廳緊係要叫馬拉盞炒通菜、炒金邊粉、泰式豬頸肉,重有青咖哩啦!所以基本上都唔使點睇。因為我地唔食魚,可以慳返好多嘢唔使叫,但係見到有木瓜沙律覺得幾得意所以都叫埋。佢上菜好快,5分鐘就上左菜!木瓜沙律好清新,好開胃,酸酸甜甜辣辣地,一流嘅前菜。馬拉盞炒通菜幾香、夠哂味,必叫之選。炒金邊粉有別於其他泰國菜館,賣相好好,佢用咗用蛋包住金邊粉,睇落好似蛋包飯咁,原來係炒金邊粉,而且仲有幾隻大蝦坐咗喺上面,而食落好煙韌,味道唔似其他泰國菜館咁甜,比較淡一啲,都幾好味。泰式豬頸肉烤得好香口,豬頸肉夠脆又唔燶,而且切得好薄,配埋啲酸辣汁,一見過成塊擺落口一流。而青咖哩做得好出色,唔會太辣,好香椰汁味,送飯
今日同朋友完咗跑步後,想搵間餐廳坐低食晚餐。

而且枱同枱之間相隔都幾開,夠私隱度夠哂,重有戶外食煙位添。

佢上菜好快,5分鐘就上左菜!
木瓜沙律好清新,好開胃,酸酸甜甜辣辣地,一流嘅前菜。
木瓜沙律

馬拉盞炒通菜幾香、夠哂味,必叫之選。

泰式炒金邊粉

泰式燒豬頸肉

而青咖哩做得好出色,唔會太辣,好香椰汁味,送飯同烤餅都一流。
青咖喱雞

最後當然唔少得啤一啤加吹水啦,我地食咗好耐佢都冇趕客。下次一定再黎幫襯返。
泰式炒金邊粉
泰式燒豬頸肉
青咖喱雞
2019-08-16 449 瀏覽
2人在星期六晚上8時半左右到達,在門外有露天的座位,大部分客人都是坐在裡面,看到裡面的氣氛好像很不錯,就walk-in入去坐下了,旁邊的一枱是家庭聚餐,是來慶祝小朋友的生日,果然很熱鬧!而且播放著的音樂很chill!那就來兩杯啤酒吧!(1664/500ml,$70/原味,$75/果味),男生都覺得果味的不錯喝!先送上一小碟前菜($12),其實並不知道會收費,而且也沒有怎吃這道前菜。還有一小碟辣汁,有問是什麼來的醬汁,回答是師傅調配的。這辣汁值得一提!味道挺有特色,沾什麼都可以,都會很配搭!然後被推介了泰式生蝦刺身($198/6隻,平均$33/隻。生蝦上的醬汁調得挺開胃,不會很辣;蝦算是大隻,算是新鮮,爽口度是中等),說實話有點偏貴,因為是被推介來著所以就沒有看到價錢。第二道菜就是肉碎生菜包($108。有7片生菜,挺大塊,再refill的4片生菜更新鮮和爽脆;豬肉很香,有肉味;肉碎調配得有心思,有層次。再加入插在肉碎中的一束九層塔撕碎拌入更香),挺高質的生菜包!第三道菜,亦都是最後一道,就是清邁蕉葉燒魚($198),配的醬汁是豉油加青檸(應該還混有其他的調味料),魚肉鮮甜且濃,魚味突出,

前菜

辣汁

泰式生蝦刺身

肉碎生菜包

第三道菜,亦都是最後一道,就是清邁蕉葉燒魚($198),配的醬汁是豉油加青檸(應該還混有其他的調味料),魚肉鮮甜且濃,魚味突出,有齒頰留香的效果,這時沾一沾上面提到的辣汁更是美味!
清邁蕉葉燒魚

當晚有看到兩三枱的客人都是慶祝生日,可想而知這間餐廳的氣氛真的不錯,而食物方面都是會令人回頭的,或者就算不是來晚餐,純粹來喝酒聊天也是不錯的選擇。最後結賬是$727,平均每人$363.5,總共要了3道菜和2杯啤酒,小編略嫌偏貴,但整體而言也是會再來的,推薦!
辣汁
泰式生蝦刺身
清邁蕉葉燒魚
2019-08-16 35 瀏覽
話說最近同朋友約左係元朗食野,朋友介紹話上次食過有間泰國餐廳唔錯,環境好好,所以決定今次由佢帶路! 約左7點左右,可以平日關係,人流唔算多,可以自然地選座位。另外間餐廳有露天座位,可方便客人選擇往外坐。同朋友一坐低,店員就遞上開胃小食-青瓜沙律,表示係有機食材,食落小小酸辣,唔錯!然後有店員推介飲特色啤酒,而我地就選擇左白桃味及蜂蜜味既Frozen Beerz。由於第一次飲, 感覺非常正,因為啤酒泡含有沙冰既感覺,加上有白桃味或蜂蜜味,好正!如果可以再大杯D就更好。然後我地叫左:肉碎生菜包 - 份量好足,且味道亦剛好,少少酸開胃。冬陰公湯 - 好濃!與我係泰國所飲既有得揮!唔好過酸,岩哂香港人。馬拉炒通菜 - 份量多,唔會炒得過老青咖哩(雞) - 汁濃,同埋有泰國茄子仔,唔錯!薄餅 - 與青咖哩係絕配,點少得佢!
另外間餐廳有露天座位,可方便客人選擇往外坐。

然後我地叫左:

肉碎生菜包 - 份量好足,且味道亦剛好,少少酸開胃。

馬拉炒通菜 - 份量多,唔會炒得過老

青咖哩(雞) - 汁濃,同埋有泰國茄子仔,唔錯!

薄餅 - 與青咖哩係絕配,點少得佢!
  • 冬陰公湯
2019-08-15 53 瀏覽
夜晚去完元朗體育館做運動,餓餓哋見到對面有間泰國菜,好似幾有情調,就諗住入去試下~有露天位同室內位,咁熱梗係揀坐入面啦~野食餐牌有中英對照好親民,但drink list就只有英文店內充滿泰國特色首先佢自動上左碟有機嘅前菜($12),後尾睇返原來係計錢㗎好彩有食晒姐入邊有青瓜同紅蘿蔔,好爽口泰國菠蘿特飲($32)大大杯好fresh唔太甜,適合所有口味嘅人~仲有細細粒嘅菠蘿係入邊,不過個飲管太幼同埋冇匙羹,要自己成杯飲先食到馬拉盞炒通菜($78)夠晒香辣惹味!新鮮滾熱辣~火喉好夠之餘,啲菜好嫩,推介! 特色菠蘿飯($128)入面有大量肉鬆粟米蝦魷魚青豆腰果同埋重點嘅菠蘿,味道好正宗,每一啖飯都有肉鬆,香甜爽口勁開胃!兩個人嗌一碗飯夠晒薄餅($55)同埋咖喱軟殼蟹($178)永遠都係一對,黃咖喱入面仲有啲青椒黃椒配搭,吾辣好易入口,香濃咖哩混係濃濃蟹味入面,正!仲嗌咗沙嗲串燒($108)豬牛各3串,好得意用過酒杯裝住,沙嗲醬好特別而且啲肉一啲都唔硬,性價比高~買單+1總共$650,兩個人都食到好飽係一個滿足嘅夜晚佢仲好先進咁有個app俾你儲積分,食多幾次就可以換啲海鮮啦~下次要再嚟

有露天位同室內位,咁熱梗係揀坐入面啦~

野食餐牌有中英對照好親民,但drink list就只有英文

店內充滿泰國特色

香濃咖哩混係濃濃蟹味入面,正!

買單+1總共$650,兩個人都食到好飽係一個滿足嘅夜晚
  • 馬拉盞炒通菜
  • 特色菠蘿飯
  • 沙嗲串燒
  • 薄餅
  • 串燒
2019-08-14 46 瀏覽
其實知道有呢間泰菜一段時間,那晚特登嚟食,價錢係中上,但食物水準非常好,是泰國廚師做的菜喎!我好鐘意呢度D彩色天花燈,兩個人對坐,望住高高樓底,有D大彩燈,好鬼浪漫,而且又有吧檯的燈光,成個view 好靚。先來是咖喱軟殼蟹,我覺得呢個泰國咖喱做得好正,夠辣,夠香亦濃郁,食落香料味好重,特別係檸檬葉的味道,無椰味,我鐘意,而D蟹炸得好香脆,無帶太厚的粉漿味和油益味,混埋D咖喱汁一齊食,好好食,我特意叫了碗泰國絲苗飯來撈埋D咖喱汁食,好正呀。重有係個菠籮炒飯,用木桶上,重有棵香草,D賣相幾吸引,炒飯好香口,材料多,都好食。至於D蝦餅,好有蝦味,用蝦膠比例高,而有埋D麵包糠炸,無咁油,好食。

餐廳主打泰國菜,有室內外位置,夜晚燈光裝飾非常吸睛,牆身亦掛住泰國飾物,好有異國風情feel。餐牌上更有特別推薦既菜式,比較少係其他泰菜餐廳見到,例如班蘭咖哩,蘇梅鴨等。叫左咖喱蟹(時價$388),特色菠蘿飯($128),班蘭咖哩豬肉($118),沙嗲(半打$108),薄餅($55)。原隻大蟹新鮮啖啖肉,好肥美,而且吸哂d咖哩醬汁。咖哩煮蔬菜,有燈籠椒,洋蔥等配料,一大盤好震撼。尼款咖哩唔辣,岩哂唔食得辣既朋友。炒飯以木桶盛載,配料有2隻大蝦,魷魚,菠蘿,大量肉鬆,腰果,提子乾,三色豆等,非常足料。每啖都食到配料。而且飯粒分明,熱辣辣上枱,桶底好深,分到約6個人既份量。尼款班蘭咖哩有陣陣香味,比起咖哩蟹既咖哩,班蘭款會甜d。豬肉煮到軟身,咖哩滲入豬肉,亦都有好多蔬菜配料烹調,豬肉超碼有10幾塊,足料。食咖哩一定要叫薄餅,配咖哩食一流。一共有4片,薄餅既酥皮好脆,一咬就好多酥皮碎跌出黎,而且厚厚地,唔怕醮完醬汁會滴出黎。沙嗲雞肉串睇得又食得,插住係玻璃杯入面,旁邊既香料,可以係食之前,拔少少灑係雞肉上面,再加沙嗲醬,果然更惹味,沙嗲醬香濃。而且雞肉燒完唔乾身,肉嫩,而且每件雞肉既size

叫左咖喱蟹(時價$388)特色菠蘿飯($128)班蘭咖哩豬肉($118)沙嗲(半打$108)薄餅($55)

特色菠蘿飯

炒飯以木桶盛載,配料有2隻大蝦魷魚菠蘿大量肉鬆腰果提子乾三色豆等,非常足料。每啖都食到配料。而且飯粒分明,熱辣辣上枱,桶底好深,分到約6個人既份量。
班蘭咖哩(豬肉)

沙嗲(雞肉)

沙嗲雞肉串睇得又食得,插住係玻璃杯入面,旁邊既香料,可以係食之前,拔少少灑係雞肉上面,再加沙嗲醬,果然更惹味,沙嗲醬香濃。而且雞肉燒完唔乾身,肉嫩,而且每件雞肉既size比其他同類餐廳大dd添。

整體,擺盤好有心思,烹調出色,而且每碟份量足料,聽住背景音樂食飯,好寫意。

2019-08-13
特色菠蘿飯
班蘭咖哩(豬肉)
  • 咖喱蟹
  • 班蘭咖哩豬肉
  • 沙嗲
2019-08-14 70 瀏覽
佈置得非常有風味同情調嘅泰式餐廳兼酒吧,有室外同室內嘅座位供客人選擇。臨近黃昏,客人未算多,但係陸續有一群群三五知己或者成雙嘅人光臨。咖哩蟹($388),見今日推介咖哩蟹,不妨一試。蟹非常大隻同重磅,有膏有肉,蟹肉充滿住咖哩味,惹味不能。而咖哩味濃郁得黎又唔辣,我地額外點咗薄餅($55/4塊),係用酥皮而成,煎得非常香脆,包住蟹肉同咖哩一齊食最正。泰式燒蠔($198/4隻),上菜後要快啲食先品嚐到佢嘅鮮味,食之前可以滴幾下青檸。蠔非常飽滿,濃濃嘅鮮甜汁,配上微辣嘅特製醬汁,更惹味。沙嗲($108/6串),可以揀豬雞牛,我地點咗雞,燒得非常香口,雞肉入味軟熟,點上醬汁更加一流,亦都可以灑少少茴香葉碎一齊食。有機蔬菜($12),酸酸甜甜,開胃良品。

咖哩蟹

泰式燒蠔

沙嗲

有機蔬菜($12),酸酸甜甜,開胃良品。
有機蔬菜

2019-08-13
10 分鐘 (堂食)
咖哩蟹
泰式燒蠔
沙嗲
喜歡吃泰國菜的小編會四處尋找相關餐廳,這次找到了一家既是酒吧,又是泰國菜餐館的餐廳~這裡的泰國菜偏辣,例如生菜包、椰子雞湯等,喜愛辣的一定好喜歡!和朋友點了豬髀仔、椒鹽魔鬼魚、生菜包和椰子雞湯。豬髀仔配以酸甜醬,肉質有點硬但是醬汁很開胃,所以都很快吃光光~椒鹽魔鬼魚不算很大份,而且較少魚肉,但勝在夠香脆,配以兩款特別醬汁,不錯~椰子雞湯很辣,但是味道很濃郁,覺得配飯吃都不過份!哈哈~最後的生菜包的肉碎都挺辣,但是很惹味,不錯!
椰子雞湯很辣,但是味道很濃郁,覺得配飯吃都不過份!哈哈~
最後的生菜包的肉碎都挺辣,但是很惹味,不錯!
2019-08-11 45 瀏覽
呢間餐廳係我地未拍拖之前男朋友介紹我嚟既,今次有機會到我帶番佢番黎重拾回憶啦☺️☺️.其實呢度除咗可以睇波傾計飲野之外🍻🍹仲有好多泰式美食,今次點左四個餸✌🏻甜柚鮮蝦沙律$108酸酸甜甜嘅開胃沙律,鮮蝦有兩隻,賣相好靚,因為我哋點其他餸都多肉,食呢個絕對可以中和下飽漏感🌱.廚師特色蝦醬炒飯$138餐廳熱門推薦菜式無令我失望,賣相唔使講,食果陣要將鹹魚片倒粹連蛋絲同其他配料一齊撈勻嚟食👅.泰式燒豬髀仔$148上菜前好細心用錫紙包住,食客唔會食到手污糟,撈埋酸甜醬更加惹味,食得肉多中間可以食返沙律清一清🍗.mix沙嗲豬牛雞串燒(6條)$108三種串燒燒得啱啱好,肉唔會太韌,連埋啲香料一齊食點咖喱醬都好味道!.之前我哋嚟通常都係坐喺出邊原來呢度別有洞天,餐廳最入面有個小角落,啱晒靜靜地想傾計嘅朋友,樓上仲有一層原來咁大,氣氛環境唔錯值得推介!.
甜柚鮮蝦沙律$108
廚師特色蝦醬炒飯$138
泰式燒豬髀仔$148
mix沙嗲豬牛雞串燒(6條)$108
2019-08-09
$324.5 (晚餐)
用餐優惠
試食活動
  • 廚師特色蝦醬炒飯
  • 甜柚鮮蝦沙律
  • 沙嗲串燒
最近舊地重遊,去番以前中學時期成日去食lunch嘅一間泰式餐廳食飯🤓因爲餐廳老闆泰國人,所以食物味道都好正宗🇹🇭今次係去食dinner,覺得水準同以前一樣😋我地總共叫左4樣野食2杯酒🍽〰️👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢覺得呢個係最有驚喜最推薦嘅菜式☝🏻串燒火候控制岩岩好,唔會太燶,而且肉質好淋好入味👍🏻佢地嘅秘製沙嗲醬有好多花生碎🥜點串燒食真係好惹味🤤而且6串嘅肉類仲可以自由配搭,小左每款各2串,覺得豬肉係最好食😋👅味道:⭐️⭐⭐️⭐—👉🏻肉碎生菜包$108🥙呢個肉碎都幾辣,如果唔食得辣就唔太建議叫喇🙈不過中意食辣嘅話會覺得好正🌶因爲佢地好足料,肉仲多過菜,而且生菜都幾新鮮😛—👉🏻馬拉盞炒通菜$78🥬哩樣都算係經典泰菜之一🤘🏻小編覺得哩個菜係幾好食,不過就相對比較普通無咩特別,會建議大家試其他野多啲🤫—👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍小編覺得呢個飯做主食真心唔錯🥰呢個木桶飯入面用左新鮮菠蘿粒,而且仲加入鮮蝦、魷魚、腰果、肉鬆、提子乾等材料,比平時嘅菠蘿炒飯更有特色👍🏻加上佢哋嘅魷魚好淋好新鮮 ,唔會好似橡筋咁咬唔開🤣仲要份量都幾大,3-4人share食都得👌🏻—👉🏻Somersby Cr
〰️
👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢

👅味道:⭐️⭐⭐️⭐

👉🏻肉碎生菜包$108🥙

👉🏻馬拉盞炒通菜$78🥬

👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍

👉🏻Somersby Crush Apple Cider$48🍏
👉🏻Kirin Ichiban Frozen (原味)$75🍺

小編好欣賞哩到酒嘅種類好多,所以今次無叫椰青揀左飲酒😆而且酒類定價都比出面啲酒吧低少少,所以如果大家來食飯不妨飲番杯🍻
〰️
整體來講食物質素唔錯,星期五晚市都幾full,所以建議大家book定位先~
2019-08-04 45 瀏覽
元朗出名的泰國菜,原來是一間酒吧來的,之前都有來過餐廳酒吧happy hour,但今次才發現原來可以有泰國菜提供的,所以今天我太太前往去嘗試,位置在元朗的運動場及圖書館對面,有室內和室外的座位可以提供選擇,當然如果吸煙者,選擇室外會比較好呢!食物質素屬於中規中矩,通菜味道適中,沒有太鹹。相反地軟殼蟹咖喱,蟹不太新鮮,非常軟,也沒有什麼鮮味,咖喱沒有辣味,但配上薄餅味道也不錯。每次都會必定會點的椰青,是最喜歡的飲品。
每次都會必定會點的椰青,是最喜歡的飲品。
2019-08-04 36 瀏覽
第一次到原來的泰國菜酒吧,氣氛環境格調都很不錯,位置就位於元朗圖書館的對面。由於是酒吧的關係,除了有食物的餐牌設計另外還有酒餐牌,另外還有啤酒的姐姐在推銷啤酒的,氣氛環境很好。泰國菜最喜歡就是有椰青,這裏的夜青也很新鮮,也很夠冰凍的。看了推介蝦餅是不錯的,所以就點了一個,味道還可以,但是並不像推介的那麼吸引,因為沒有太重的哈味,之後炸蝦餅的油味。通菜味道不錯的,沒有太大的驚喜。另外職員姐姐推介的薄餅,除了有軟殼蟹還有豬牛雞等,我選擇了軟殼蟹咖喱薄餅,價錢$233 ,薄餅味道不錯,可惜份量只有四塊,咖喱味道也很濃郁的,可惜蟹不太新鮮,很油膩,炸得很軟,下次可能選擇其他肉類會比較好。

泰國菜最喜歡就是有椰青,這裏的夜青也很新鮮,也很夠冰凍的。

通菜味道不錯的,沒有太大的驚喜。

2019-08-03 37 瀏覽
今日難得入元朗,去左元朗劇院個頭食飯,見到有間泰國餐廳裝修好靚好chill咁,忍唔住入左去試!餐廳分露天同室內嘅,如果唔食煙嘅朋友就坐返入面會好d啦,始終有唔同酒水提供,有d野在所難免,不過餐廳播住泰文歌,好有異國風情,值得一讚再讚!至於野食方面,叫左兩個推介嘅菜色,生蝦刺身同椒鹽魔鬼魚,生蝦刺身有兩款泰式辣醬跟,入口彈牙,食得岀真材實料!椒鹽魔鬼魚有d似中式松子魚,不過口感就好特別,d軟骨咬落去有d似食雞軟骨,幾好!另外重叫左份黃咖哩雞,因為坐係室外,環境光線不足,有d色差,哈哈,味道唔錯,不過就無太特別。個薄餅就幾好食,好鬆化,令到咖哩嘅體驗昇華左唔少!我地重叫左兩杯draft beer,幾易入口,同酒吧水準有得比,今次兩個人食就叫唔到太多,但下次有機會,好想食佢個炒飯,聞到其他客人叫嘅炒飯,真係口水都流埋,下次一定要再試!

• 椒鹽魔鬼魚
2019-08-02 137 瀏覽
想食這間餐廳好耐啦!今日終於就到時間去到!不嬲都覺得Farm to Table 係一個好正嘅idea,而香草生菜緊係愈新鮮愈好啦!老闆們對食物好執著,會好著意你嘅進食次序,不過都會好俾心機介紹佢地嘅食物👍🏼泰式炸蠔非常好味道。Waitress 教我地先將魚露擺入去隻蠔度,再用生菜包嘅方法包住黎食。惹味得黎都幾清新。隻蠔好大隻,又鮮味,食左一隻都飽飽地。生蝦刺生特別嘅地方,係佢隻蝦真係好厚!Sauce 辣之餘香料味都濃,好好食!我覺得個蝦醬炒飯就非常特別啦。有鮮蝦啦,有啲甜甜地嘅腩肉啦,仲有炸魔鬼魚乾,所有野加埋咸香嘅鮮味出晒黎。薄荷啤酒非常特別,一入口薄荷味就非常濃烈!老闆仲突登俾左啲啤酒砂冰我地試下,好fluffy,大家可以一試!

越式紙米卷
薄荷啤酒
青檸梳打
啤油砂冰
2019-08-01 22 瀏覽
今日收工如常地同女朋友去搵食,行過見到呢間泰國嘢出邊都有唔少人等緊位,早排女朋友又話想食泰國嘢咁就行埋去啦,兩個人等位時間都算快,大約10分鐘就有人埋黎招呼我哋。入邊裝修好有泰國風味,燈光比較暗,最揼本係佢擺咗一部螢幕💻,播啲明星跳舞嘅歌,都幾好feel!一坐低就會有個前菜,女朋友仔太為食,我未嚟得切影相佢已經食咗,係泰式蘿蔔,酸酸甜甜真係幾開胃嘅!三心兩意嘅時候我哋通通常都會用種懶人叫法,就係叫一個二人餐!個2人餐都幾抵食,首先頭盤係甜柚大蝦沙律或者泰式辣肉生菜包二揀一,小食係泰式燒豬髀仔或者牛仔骨二揀一,跟住就係我女朋友好想食嘅椒鹽魔鬼魚、再加一碟馬拉盞炒通菜,盛為$438!另外我哋叫咗咖喱雞配薄餅,依間泰國嘢有個特別之處,就係咖喱雞可以揀新鮮雞或者冰鮮雞,我諗喺香港出街食嘢都唔容易食到新鮮雞,呢度都只係加$50就可以轉做新鮮雞!首先嚟咗個咖喱薄餅先,個咖喱唔辣,有少少甜味,送薄餅真係好夾!我仲覺覺得好味到叫咗碗白飯添!跟住個生菜包都嚟咗,個生菜包比起個咖喱薄餅就冇咁出色,冇咗嗰種食唔停口嘅意欲!但係都算唔錯既!跟住就上嗰碟泰式燒豬髀仔同埋馬拉盞炒通菜,個通菜好爽口好入味!仲要係唔
跟住就上嗰碟泰式燒豬髀仔同埋馬拉盞炒通菜,個通菜好爽口好入味!仲要係唔使食配飯食都唔會覺得鹹!呢樣真係要讚下佢!平時出街食嘅馬拉盞炒通菜每一次食完都覺得個口好口渴,今次竟然無!下次一定會再點呢到既馬拉盞通菜?
到咗我哋最期待嘅椒鹽魔鬼魚,魔鬼魚都唔係每一間泰國菜都可以有得食,而呢到佢炸得啱啱好皮脆肉嫩,配啤酒仲正!而我自己叫左杯泰式青檸梳打。
總括來講我覺得呢一間係好高汁既泰國菜,同埋環境係唔錯嘅,都適合一班人慶祝生日啊或者紀念日過嚟食。