2009-09-20
曾經留意到將軍澳有間Saizeriya, 屢受好評價錢又平, 但我一直嫌遠所以冇去試. 但估唔到週年紀念男友會帶我去左荃灣間分店(我一直都唔知荃灣有分店)! 講下佢既野食先:蒜蓉整既野食一般都唔會太難食, 反而好香. 所以呢到既蒜蓉焗田螺都不錯, 係田螺略嫌不夠入味,但我幾欣賞佢上檯時係超級新鮮滾熱辣!而且價錢相比起一般Pizza餐廳真係好吸引, 食完之後都心思思想食多次, 因為我好鍾意食蒜蓉整既野.(3.5粒星)個米蘭風肉醬多利亞焗飯, 面頭淋上佢地秘製既牛奶白汁, 以此送一口以黃薑煮成o既飯, 味道ok, 又唔會太乾, 我男友尤其鍾意個sauce.不過我建議同人share食, 因為白汁都幾膩, 會好快滯~(3粒星) 吞拿魚蕃茄Pizza, 我覺得佢味道就普普通通啦, 唔知係唔係吞拿魚多左d, 令pizza皮比較濕, 好快就唔脆, 而且食多幾啖就令我想起平時超市買既罐頭tuna~ Anyway, 我男友都好鍾意食. (2.5粒星)個野菌汁鐵板漢堡, 我食落完全令感覺唔到野菌汁味道, 不過舊漢堡唔知是否自家製造呢, 我幾鍾意佢鬆軟既口感. 我建議呢個都係同人share食啦, 因為食得
講下佢既野食先:
個野菌汁鐵板漢堡, 我食落完全令感覺唔到野菌汁味道, 不過舊漢堡唔知是否自家製造呢, 我幾鍾意佢鬆軟既口感. 我建議呢個都係同人share食啦, 因為食得多會口寡~(3粒星)
本來最後係食多個士多啤梨雪糕(普通野)就算, 但又係我對面o個個, 佢口快快order左多個咖啡啫喱牛奶雪糕, 估唔到係意料之外幾好味, 咖啡啫喱加牛奶雪糕既味好match, 就好似"食"緊 latte o甘~(4粒星)