某雜誌介紹,睇落唔錯~價錢同一般快餐店差唔多,但啲水準就差好多la~起碼實物同menu張相唔係呃人味道都唔錯(可能我要求唔高la)環境乾淨舒適,侍應服務態度良好,而且免加一添!!!不過唔包野飲(加$13可以任飲),如果好似去茶餐廳咁起碼畀杯水或茶黎都好ar如果去快餐店食,不如去呢到食la~值得一試!
某雜誌介紹,睇落唔錯~

價錢同一般快餐店差唔多,但啲水準就差好多la
~起碼實物同menu張相唔係呃人

味道都唔錯(可能我要求唔高la)

環境乾淨舒適,侍應服務態度良好,而且免加一添!!!

如果去快餐店食,不如去呢到食la~值得一試!
海鮮意大利飯$22
燒豚肉&鐵板漢堡$35
海鮮意大利飯$22
燒豚肉&鐵板漢堡$35
  • 海鮮意大利飯
  • 燒豚肉&鐵板漢堡
2008-12-29 13 瀏覽
經某magazine 介紹下...加上又加左左量地行業...當然要睇荷包食飯啦Pizze : 牛肉漢堡pizza ($30) ---- 9吋大,人地pizza hut 大少少都sell near 100 ,抵食 , why ? 因為佢d cheese 好rich , 好多 , 牛肉粒好好食 , 不過個餅底就...唔太脆似麵包多d , 正體係ok~spicy chicken wing ($20) ---- 有5隻 ,辣就比pizza hut 差少少 ,不過夠香口,不會無口感,個質感一流 , 田園salad + 周打海鮮湯 (+$18) ---- 個湯薯仔多...但無味又唔"傑"... , 不值叫 , 個salad 好細 , suggest 叫一個淨salad 好過 意大利海鮮飯 ($22) ---- 真的唔可盡信magazine ....可能我唔識食啦...好差,好水不過又係無咩味law...d ,d 所謂海鮮真的得2青口+2小蝦....另加任飲 (+$13)想食pizza 又唔想俾咁貴 , 必choose

另加任飲 (+$13)

想食pizza 又唔想俾咁貴 , 必choose
spicy chicken wing,
牛肉漢堡pizza
意大利海鮮飯
田園salad + 周打海鮮湯
spicy chicken wing,
  • 牛肉漢堡pizza
  • spicy chicken wing
2008-12-17 16 瀏覽
如果你當佢係間茶餐廳,而唔係一間西餐廳,我諗你會覺得佢都算唔錯的 (佢個價錢仲平過翠華喎)是晚收早,碰巧家裏未煮飯,而媽媽又想黎呢度食pizza 好耐 (係, 呢個年紀仲咁鐘意食pizza的好少有),所以又幫襯啦。今次我地叫得豐富好多,計有: 辣肉腸pizza:個辣肉腸真係好一般,好似d雞尾腸切片放上去咁...仲要唔係金妹牌果隻係d不知名牌子喎!冇乜味的;個批皮都不過不失,係太厚咁,不過d蕃茄醬同芝士都唔算係落得過多,食個成個批唔係"濕立立", 雖然個批偏厚但都算乾身,食落唔太漏。 田園沙律:成晚最好的係呢個,係佢個沙律醬鮮得滯,好似落左味精咁,不過d菜好新鮮,19蚊, 去supermarket買一包沙律菜都唔知買唔買到 西班牙式奄列:勁失望。 本來係想回味返響西班牙週圍都有得食既la tortilla de patatas (薯仔奄列)的味道,點知完全唔係果回事之餘,仲加多左好多其他配料!!本來,la tortilla de patatas 只係有蛋,薯仔同洋葱 (如果係其他奄列,如茄子,就會用茄子取代薯仔咁解),而家竟然有火腿,冬菇,同埋我最討厭的雜豆!! (我討厭雜豆,因為佢一定
今次我地叫得豐富好多,計有:
西班牙式奄列:勁失望。
本來係想回味返響西班牙週圍都有得食既la tortilla de patatas (薯仔奄列)的味道,點知完全唔係果回事之餘,仲加多左好多其他配料!!本來,la tortilla de patatas 只係有蛋,薯仔同洋葱 (如果係其他奄列,如茄子,就會用茄子取代薯仔咁解),而家竟然有火腿,冬菇,同埋我最討厭的雜豆!! (我討厭雜豆,因為佢一定係雪藏,個味又不倫不類...) 成盤野又冇蛋香,入面d配料又冇乜味,一d都唔好食呀!

講真,你擺得自己係一間賣西餐既格,我會懷住一個食西餐的希望黎食的;當發現唔係一回事的事候,真係好失望;不過諗返轉頭,算啦,呢個價錢,一人$41(我地仲叫左一個drink bar),仲平過去翠華食,咁當佢係一個另類茶餐廳咁睇,算係唔差,仲俾到你新鮮感添...
不過就唔會係我成日幫襯的choice咯!如果我食茶餐廳食到悶悶地,想搵個地方轉下口味先會諗住黎呢度;同埋,俾我果位咁鐘意食pizza的媽媽得閒黎過下pizza癮(但佢次次都只係食少少),雖然唔係好食,但勝在夠細隻,咁我要幫清碟都清得冇咁痛苦呀....

除左以上原因,我諗我最多都係幫襯外賣沙律,其他我自己煮好過呀!!
2008-12-13 15 瀏覽
本身我是日本SAIZERIYA的大FAN, 超喜歡吃的。所以也蠻期待香港的分店。今天高興的專程去試試, 很可惜換來失望...先是裝修, 已是令人覺得蠻奇怪...好像一間臨時店子...這天點了在日本最喜歡的MENU蝦沙律>> 算是MENU中最OK的。雖然還是日本的好吃很多... 那個SAIZERIYA 特制汁是最喜愛的!!>V<意式辣意粉>> 賣相很差^^;;; 而且味道太辣, 意粉也太硬了芝士意式包>>上菜的時候我簡直是呆了... 原本漲卜卜的包, 竟然變了一塊篇平的硬塊... 完全不能接受....辣味雞翼>> 是整餐中最棒的! 跟日本的味道沒差, 很~好吃!!!! 推介!!!意式焗飯>> 上菜的時候我更加是呆住...笑。侍應也跟我道歉說他們也知道賣相差很遠... 飯底有點過咸... 而且味道也跟日本的差太遠。汁也太少了....以上是一餐失望的晚飯...就算不跟日本原

本身我是日本SAIZERIYA的大FAN, 超喜歡吃的。
所以也蠻期待香港的分店。
今天高興的專程去試試, 很可惜換來失望...
先是裝修, 已是令人覺得蠻奇怪...好像一間臨時店子...

這天點了在日本最喜歡的MENU
那個SAIZERIYA 特制汁是最喜愛的!!>V<
完全不能接受....

以上是一餐失望的晚飯...
就算不跟日本原味的比, 也是一頓蠻難吃的晚餐...
第一次吃的朋友也說應該不會再來了
不要忘記雖然是便宜, 但在香港以這個價錢, 也可以找很多好吃的.....
原本很好吃裊很好吃的SAIZE 竟然變成這樣... 真的希望他們會改善!
但以我以前在日本SAIZERIYA打工的經驗
要煮得好吃應該不難... (雖然是商業秘密... 他們的食物都是先包裝好, 後經簡單烹調就OK)相信他們應該是不夠經驗...
期得改善進步後的SAIZE, 我會再去的.... 幾個月後..笑
正。在日本的焗飯。期待它會在香港SAIZE出現!!
正。在日本的焗飯。期待它會在香港SAIZE出現!!
  • 蝦沙律
  • 意式焗飯
  • 辣味雞翼
2008-12-11 8 瀏覽
又有荃灣飯局,在上海婆婆同新開的Saizeriya之間考慮良久,最終因為前者打不到去訂位,來了這裡試新菜。看外觀很難聯想到意大利菜,開頭還以為是泰國菜呢!另餐廳面積比想像中大,環境如網評則只一般,不過光猛企理、坐得舒服也就夠了。 早在網上見很多人讚它抵食,但見到價錢時還是意外了;飲品任飲(自助形式)也只是加$13,其他食物介紹也平得發笑: 田園沙律(細)-薩莉亞特製的沙律醬頗滋味,但菜不太新鮮周打蜆湯-與沙律合組成$18的超值健康餐,其實單叫也只$14,看似激抵;不過湯質濃沌之餘,整碗湯一隻蜆也沒有,當然也沒有介紹的鮮美口感。經典鐵板漢堡($28)-漢堡肉質柔嫩不俗,但其他配料一律不行,如gravy太水、西蘭花發黑、薯條不香脆..Carbonara($25)-沒有芝士香更沒有蛋香,而且意粉口感有點似易斷開的橡筋,我試了一啖就不敢再食了。煙肉菠蘿pizza($28)-兩款配料OK,芝士也豐富但一點不香,薄餅很厚身而且過份軟稔,油分又多,又是一件夠數。 我不太欣賞這裡的食物,還好另外2人覺得OK,靠他們清碟了;我就另外留肚食甜品:Tiramisu($24)-餐廳上菜沒有分次序,這個甜品一早

田園沙律(細)-薩莉亞特製的沙律醬頗滋味,但菜不太新鮮

Tiramisu($24)-餐廳上菜沒有分次序,這個甜品一早就上了,也一早被我吃掉大半件;來貨的Tiramisu沒有特別的香味與酒味,感覺就是一件咖啡味的蛋糕而已。
Cheesecake($22)-不是美式的濃厚芝士口味,而是日式的較鬆軟香滑口味,我覺得麻麻地,幾啖就停了。
Panna Cotta($17)-質地略為堅挺硬身,但不失香滑,頂層的焦糖醬很香甜,是全晚我較滿意的一項。

本來還想食雪糕,不過知道是A1的來貨,興趣一般,還是省下quota給其他更佳選擇吧。
此店除了極平,還不收加一,但食物水準真的很一般,錯過了也不用可惜。
  • Panna Cotta
(非會員)
2008-12-08 5 瀏覽
裝修唔靚。。北海蝦沙律用雪蝦,D肉好霉!個焗餅同張相1D都唔1樣!又乾又燶!個海鮮意大利飯最過份!用鐵板上,仲有飯焦添!! 好難食!個pizza算係最入得口。得個平字,食物質素毫無誠意! 好失望!我地以後都唔會再去架喇,真係太差!
裝修唔靚。。
北海蝦沙律用雪蝦,D肉好霉!
個焗餅同張相1D都唔1樣!又乾又燶!
個海鮮意大利飯最過份!用鐵板上,仲有飯焦添!! 好難食!
個pizza算係最入得口。
得個平字,食物質素毫無誠意! 好失望!
我地以後都唔會再去架喇,真係太差!
(非會員)
2008-12-08 10 瀏覽
呢間餐廳既裝修真係好鬼簡陋,o岩晒我呢d唔講求包裝既人d野食好真材實料,我地叫左個 pizza, d cheese 好鬼多, 正!我地又叫左個 Tiramisu, 幾好食,cheese 味夠,酒味濃,唔太甜, good 呀!另外叫左3個pasta同1個飯 (唔記得叫做咩名),全部都好味, 一d都唔HK style, 同我係意大利食o個d差不多以呢個價錢黎講,係物超所值 (幾十蚊唔好要求酒店級既水準!)
呢間餐廳既裝修真係好鬼簡陋,o岩晒我呢d唔講求包裝既人

2008-12-06 2 瀏覽
金融海嘯之後,食的著的也要節省一點。從前很愛到四處試試新菜美食,現在也減少了。不過,今天我經過中染,見到一間裝潢很樸素的意大利店,再看看menu...就被價錢及買相吸引了進去。我們叫了一個菠蘿火腿pizza ,很好吃呢 ,芝士很大,很有嚼勁,份量也適中,只需28元...好抵!!!! 我們也叫了一個意大利肉醬飯,很好吃,不過很份量很mini,最後,我們見到鐵板餐也是三十幾元,很抵吃,於是叫了個芝士漢堡來吃,所有食物也算中尚,唯略嫌油了一點。如果你是不追求餐廳情調的朋友,你也可以到此試一試。因為食物質素不錯之餘,最緊要價錢平宜呢!!!!!!
2008-12-06 6 瀏覽
要左個地中海海鮮pizza好好食$30咋仲有要左黑胡椒煙鴨胸-$22鴨胸一向是我飛佛所以當然好味北海甜蝦沙律-$28d蝦好鮮甜---必吃男友食左個牛扒佢話好有肉汁幾好食同埋$49唔係貴不過就唔就腳lor在愉景新城隔來同埋無咩裝飾品仲有個雞翼都好好食-$20咋
要左個地中海海鮮pizza
不過就唔就腳lor
在愉景新城隔來
同埋無咩裝飾品
仲有個雞翼都好好食-$20咋
  • 北海甜蝦沙律、黑胡椒煙鴨胸、地中海海鮮pizza、牛扒、雞翼
2008-12-02 36 瀏覽
是晚一個人來這裏正正常常地吃了一頓飯 (因為冇人陪我發顛)餐牌讓人感到振奮!東西不貴,但又有很多選擇,連我miss了後久的西班牙奄列也有、仲有各款risotto,連最愛的墨汁pasta也有!哇~~~不過可惜,去得太遲 (差不多9點半才到),墨汁pasta 賣完了,只能叫個海鮮risotto (即意大利飯)。如果你有煮過risotto - 一定不是用電飯煲,要用鑊邊下水邊攪邊煮的;煮到al dente,米粒不會"爆開" (怎麼說呢?米粒中間有條細細的裂縫呢...);但這裏的飯有,而且部份還"痴"了一舊舊;雖然吃下去應該是用湯煮,有味的,但要不,是在飯煲裏煮到八成熟後再煮,要不就是攪拌不足;而且米也不是用risotto, 像用了雙羊百搭,或是台灣米。不過,汁和配料都不錯;汁雖然偏咸,但香料落得夠,還有一點點的paella味道 - 也許是加了極微量的番紅花;配料都新鮮,尤其是蝦,用上了新鮮的蝦,有蝦味,比起很多店用雪藏蝦,要好得多。但正宗risotto芝士份量頗重(risotto是意大利北部冬天的食物,可想而知應該要有幾高卡路里...),這裏則沒有,應該是因為經日本改良過的關係吧!但既然要人
是晚一個人來這裏正正常常地吃了一頓飯 (因為冇人陪我發顛)

,只能叫個海鮮risotto (即意大利飯)。

不過,汁和配料都不錯;汁雖然偏咸,但香料落得夠,還有一點點的paella味道 - 也許是加了極微量的番紅花;配料都新鮮,尤其是蝦,用上了新鮮的蝦,有蝦味,比起很多店用雪藏蝦,要好得多。但正宗risotto芝士份量頗重(risotto是意大利北部冬天的食物,可想而知應該要有幾高卡路里...),這裏則沒有,應該是因為經日本改良過的關係吧!但既然要人家自己下芝士,應該多放一些芝士粉供客人用;我要臨走時才發現調味架上有芝士粉呢!!

這一份risotto, 只能算合格勉強合格。不過觀其質料和用料的質素,我還是對這裏的食物抱有點信心;既然住得近,下次再來試試,覺得夠好才給好評吧。

(秋天口乾的日子,有個無限添飲飲品吧也真不錯...嘻!)
2008-11-27 37 瀏覽
Yesterday, I ate lunch with my classmates. The seat is really comfortable. We ordered 4 pizzas. Two of them ordered sausages one,one of them ordered bacon-pineapple pizza. I was ordered beef pizza.Beef pizza: It is really tasty. The cheese is richly, beef is tender and tasty. The size of the pizza is like the regular size of Pizza Hxt. However, the pizza is tasty and the price is lower than Pizza Hxt.If you want to drink anything beside water. You can add $13 to drink soft drinks,teas,coffee and

If you want to drink anything beside water. You can add $13 to drink soft drinks,teas,coffee and so on.

This restaurnat is really nice, I hope we can enjoy it again.
2008-11-17 33 瀏覽
新開張,試試看。環境新裝修,夠光猛,樓底高,不過枱椅的色調比較「特別」...海鮮炒飯 - 比較乾,海鮮有點過了火,飯粒應該落了清湯來煮,不過味較淡。芝士 pizza - 這個不錯,夠輭熟,芝士味剛剛好,不會太膩。辣味腸 - 太硬,沒有鮮味,不濟。牛奶布丁 - 布丁上有些「粒粒」,有點起沙的感覺,與本來輭滑的布丁不太配合。飲品是自助形式的,可以添飲,大人13元,小童9元。整體尚可,價錢走大眾化路線,應付金融海嘯又一選擇是也。
新開張,試試看。

辣味腸 - 太硬,沒有鮮味,不濟。

飲品是自助形式的,可以添飲,大人13元,小童9元。

整體尚可,價錢走大眾化路線,應付金融海嘯又一選擇是也。

Menu
Saizeriya 內在環境