2021-07-01
📍藏📮銅鑼灣謝斐道482號1樓.好姊妹請食飯, 2個女仔決左食好啲, 搵左間係銅鑼灣既日本野食個靚lunch😗.餐廳有小量bar枱位, 大約8個左右, 因為我地last min book枱, 所以bar枱已經full左😥想食omakase既朋友仔記得早啲訂定枱喇.當日唔知點解勁多人叫呢個日本雲丹伊勢海老丼, 眼球完全被吸引左 「2️⃣個丫, 唔該」女人就係咁膚淺.日本雲丹伊勢海老丼😈HKD480大大隻新鮮龍蝦, 遠遠望到師傅原隻龍蝦即場拆肉, 即刻砌個靚靚擺盤, 放埋海膽上去就可以上菜🤤Presentation咁靚, 當然相機食先啦, 打卡一流📸除左賣相靚之外, 食落啖啖肉, 龍蝦味道鮮甜爽口, 完全唔需要整烏糟隻手就食到成隻龍蝦, 名符其實係耍廢既食法, 「媽,我不想再努力了😛」而且海膽好鮮味, 唔會有苦澀味, 再配埋龍蝦啲膏, 一啖龍蝦肉, 一啖海膽, 再一啖龍蝦膏, Oh my god, 成件究會唔會太奢侈….下次試埋個omakase lunch再同大家報告😌.整體環境💭💭💭💭好味道:🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫💫.
📮銅鑼灣謝斐道482號1樓
日本雲丹伊勢海老丼😈HKD480