2016-07-21
第一身經歷 大家小心剛才響慈雲山中心嘅裕滿人家飲茶埋單係響櫃面收現金我將一張$500搭響張茶單上面一併交俾櫃面 總數係$598 咁我再遞多一張$100俾櫃面 個收銀同我講:「吓$598喎 呢張係$100昨喎我話我頭先俾咗一張$500佢好堅持話我冇俾過錢 仲話佢唔會錢同單一齊收 但我有眼見幾個茶客都係咁做咁我話睇閉路電視 個收銀叫咗經理嚟 搞左好耐 話睇咗閉路電視我冇俾錢我堅持話一齊入去睇閉路電視佢話經理室唔亂咁俾人入去仲叫我放心 埋完數話如果多咗$500 會通知我攞返 我問佢幾點埋數 佢話三點鐘之後 咁我話不如報警叫警察一齊入去睇閉路電視 跟住個收銀用對講機喺度噏左一陣間 跟住有一個女服務員走嚟話我俾咗錢 我話未嗌報警前就話未俾一叫報警就話俾左個女服務員話因為我俾人遮住咗 睇得唔清楚所以大家要小心呢個收錢方法 呢個埸 同埋自己無錯唔好讓步 仲有必要時報警我媽子同細妹都試過幾次同樣經歷都俾人話冇收過錢而俾多次錢大家真的要小心
剛才響慈雲山中心嘅裕滿人家飲茶
埋單係響櫃面收現金