招聘中
薪金面議
17天前
薪金面議
17天前
餐廳: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
資訊:

2021-01-12 139 瀏覽
🍜依家天氣咁凍 加埋疫情 真係少咗好多出街但知道譚仔三哥出咗新口味花膠胡椒雞美線喎即刻忍唔住要落樓試一試😋-今次去嗌左花膠胡椒雞美線加腩肉 五小辣湯底估唔到胡椒雞係無骨 食落啖啖肉仲要幾嫩滑花膠都算大塊 入口軟淋 係骨膠原嘅味道🤣三哥既米線質地都係一如既往嘅煙韌 個人覺得五小辣啱啱好 唔食得辣都可以飲到啲湯暖胃☺️-佢哋仲出咗兩款全新特飲 青蘋果梳打同埋熱情果烏龍茶一場嚟到 就緊係兩杯都嗌晒試試佢啦🥳青蘋果梳打 青蘋果味雖然好重但一啲都唔酸飲到有啲蘋果蓉之外仲加咗台式愛玉 飲落好清爽解辣熱情果烏龍茶 係用冷泡炭燒烏龍茶加檸檬梳打同埋熱情果調配外再加入寒天QQ 味道幾特別整體新品食完都覺得幾正 推介大家可以試吓🥳
🍜
熱情果烏龍茶 係用冷泡炭燒烏龍茶加檸檬梳打
同埋熱情果調配外再加入寒天QQ 味道幾特別
整體新品食完都覺得幾正 推介大家可以試吓🥳
2021-01-11 184 瀏覽
🤩期間限定:⁣🐔花膠胡椒雞美線💁🏻‍♀️配煳辣湯 $48 (8.5/10)⁣同朋友嗌左碗加底一齊share食😛!⁣花膠一碗有幾舊,食落淋淋充滿膠質🥰⁣雞件比想像中大舊,肉質同平時雞肉一樣咁滑唔乾,最重要係食落啖啖肉🐓!⁣最正嘅位係雞肉同煳辣湯超級夾,胡椒嘅香味同微微嘅辣味索晒入啲配料,連埋米線一齊雪入口真係好好味😈!⁣⁣🍊熱情果烏龍茶 +$11 (9/10)⁣依杯野飲真係有驚喜👀!食完鹹鹹米線想飲杯野解膩,好驚飲果啲好甜好甜嘅野飲。⁣但依杯甜度岩岩好,超級fresh👄~先有熱情果的果香味,再有烏龍茶味~超解膩👅⁣⁣🍏青蘋果梳打 +$11 (8/10)⁣依杯個色真係好靚🥸!要讚嘅都係唔會好甜~⁣飲落陣陣青蘋果味,再加埋梳打水,想係咁飲多幾啖入口😛~⁣
花膠胡椒雞米線

🤩期間限定:⁣
同朋友嗌左碗加底一齊share食😛!⁣
花膠一碗有幾舊,食落淋淋充滿膠質🥰⁣

🍊熱情果烏龍茶 +$11 (9/10)⁣

🍏青蘋果梳打 +$11 (8/10)⁣
依杯個色真係好靚🥸!要讚嘅都係唔會好甜~⁣
飲落陣陣青蘋果味,再加埋梳打水,想係咁飲多幾啖入口😛~⁣
花膠胡椒雞米線
2021-01-11 4845 瀏覽
譚仔三哥 TamJai SamGor is a place many people have eaten at.  However, when the weather gets colder I get a craving for it. It was extremely busy with lots of people waiting for take away. The place is two floors so plenty of seating. The decor looked different, more modern. Apparently this shop under went a renovation with a look that is familiar with the rest of newer shops. On one wall they had a photo of the original shop. Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. Along wit

Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. Along with their usual menu, they had a time limite one. We decided to order a few items from there.

Ice cold drinks is the perfect compliment to hot spicy soup. I tried the time limited drink of Passion Fruit Oolong Tea ($11 with a noodle, on the right). Boyfriend had the Grape Oolong Tea ($11 with a noodle, on the left).  The drinks were the right amount of sweetness.

Grilled Eggplant with Garlic ($16) is a new appetizer. Or at least an upgraded version of the eggplant and garlic they usually serve. This one is much better as the garlic was crispy as it was toasted. It made it much more fragrant. The hot chili sauce was layered on top so the eggplant can soak it up well.

Tufei Chicken Wings ($22 for 3) is what we always order. Why? I guess it's their mix of spices that give that numbing effect on your tongue combined with juicy meat on the wings.

Boyfriend decided to try the new limited noodle item: Fish Maw and Pepper Chicken Mixian ($48) in Wu La Soup and added cuttlefish balls for $6. The soup is their usual clear broth with a fragrant spicy kick. There was lots of fish maw! The chicken was well seasoned and the meat was tender. The cuttlefish balls were firm and bouncy.

I usually like to create my own  noodle so ordered the mixian with minced pork, fish bean curd, bamboo fungus and fish fillet in tomato soup ($59 in total). You can choose the level of spiciness or not spicy at all. Personally, I love their tomato soup and order it a lot. The best is they add an extra scoop of softened tomato on top. A while ago they had a limited item with fish fillet and I thought it was great. Apparently, now they have added this as their regular choices along with pig stomach. I like this new option as I can see this being my regular topping choice.

The minced pork was delicious. Boyfriend tends to scoop it into his noodles. I tend to just eat it by the spoonful.

2021-01-09
5 分鐘 (堂食)
2021-01-11 167 瀏覽
話個秘密你知ah, 我係一個米線控,所以一直都係譚仔三哥常客🙋🏻‍♀️ 被邀請去VIP event 個時,諗都無諗就say yes 😹環境:呢間西洋菜南街分店係譚仔三哥嘅第一間店,宜家重新裝修咗,闊落咗,而且多咗少少打卡位🙋🏻‍♀️本人最鐘意「我是土匪」個燈牌,鐘意食土匪雞翼嘅,真係唔好錯過😹店舖雖然都係以紅黑為主,不過就見到譚仔三哥有落心思,例如d枱咁,見到係一個圓形搭一個圓形,原來係有香港「搭枱」嘅意思,有趣有趣😹食物:1) 花膠胡椒雞美線🍜多謝譚仔三哥今期推出嘅花膠美線,俾我醫肚之外,又可以滋陰養顏。花膠都算厚身,滑口,有花膠海味香味,略厭少d膠質,但咁嘅價錢就已經物超所值🙋🏻‍♀️胡椒雞已經去咗骨,啖啖肉,無over-cook,仲係保持雞嘅滑溜,正🙋🏻‍♀️胡椒味都算香, 不過就要睇你揀咩湯底🤔本人試過煳辣同清湯,覺得清湯可以更突出胡椒嘅味道,反而煳辣會有少少喧賓奪主(我覺得🙆🏻‍♀️)2)蕃茄湯魚片豬肚米線🍜燈燈燈瞪......魚片同豬肚新加入係恆常menu到la 🙋🏻‍♀️魚片唔腥,肉質唔霉,係健康選擇豬肚洗得非常乾淨,但又唔會無咗豬肚本身嘅味道,口感彈牙,可以一
環境:
食物:
1) 花膠胡椒雞美線🍜

2)蕃茄湯魚片豬肚米線🍜

魚片唔腥,肉質唔霉,係健康選擇
豬肚洗得非常乾淨,但又唔會無咗豬肚本身嘅味道,口感彈牙,可以一戰
蕃茄湯偏甜,易入口,但個人覺得可以酸多少少
3)蒜燒茄子🍆 (新加入恆常menu)

本人覺得無咩茄子味,主要係食蒜味 🤔 值得一讚嘅係,佢嘅蒜蓉無難入口嘅辛辣味,但依然保持蒜嘅香味
4)口水三素 (新加入恆常menu)

支持素食嘅朋友,你哋有福la😋重慶口水汁加入索汁嘅豆卜、滑溜嘅冬菇同涼拌常客嘅雲耳,有齊爽滑脆,唔錯唔錯😋
飲品:

1)鹹檸梳打 (新加入恆常menu)
好鐘意譚仔三哥加入香港懷舊嘅飲品,飲落夠哂鹹檸味,係細個嘅味道,而且可以清熱,good good 👍🏻
2)熱情果烏龍茶
呢個係新推出期間限定嘅飲品🙋🏻‍♀️烏龍茶味比較淡,但熱情果味就非常香,唔會太甜👍🏻有寒天qq, 幾得意👍🏻
Presentation 都幾靚,可以打下卡📸
2021-01-08
用餐優惠
試食活動
唔講唔知,原來西洋菜南街嘅譚仔三哥係三哥跳出黎創業時,開嘅第一間店!呢間分店對譚仔三哥黎講可以話係別具意義!餐廳內重保留左一大幅舊店嘅相,充滿紀念價值!講返今次食過嘅野,試左唔少新野,真係令我對譚仔三哥更欲罷不能🤣【花膠胡椒雞美線】$48「美線」呢個名可以話係語帶雙關,一來配合返譚仔獨有嘅譚仔話,二來係食完有美顏效果😂 點樣美顏?睇下相都見到個米線有三大舊花膠,係三大舊呀!食完真係骨膠原up up up!🤗 d雞都好正,一碗有5、6舊雞,都好大舊,而且嫩滑!呢碗「美線」我一定會再食😋我老公都係叫左花膠胡椒雞美線,佢再加左魚片(加$12),好多塊魚片,好大塊!📣📣❗️❗️好消息,而家魚片同豬肚都係恆常可以加配喇!【口水三素】(加配價$14)三素包括有豆卜、鮮冬菇絲、雲耳,配埋三哥自家口水汁,有麻香,但唔會太辣,除左食油菜,食下三素都唔錯😋【蒜燒茄子】($16)茄子煮得夠腍,最正係面頭嘅蒜😍 唔係純粹一大陣蒜味,係少少燒焦嘅蒜香,食落係又香又蒜😋 而且茄子都幾多,同朋友share 真係岩哂!【土匪雞翼】$30/5隻真係黎親三哥都要叫,碟雞翼一送上黎,香香孜然味🤤 味道唔洗多講,大家都會覺得好食

【花膠胡椒雞美線】$48

📣📣❗️❗️好消息,而家魚片同豬肚都係恆常可以加配喇!

【口水三素】(加配價$14)

【蒜燒茄子】($16)

【土匪雞翼】$30/5隻

真係黎親三哥都要叫,碟雞翼一送上黎,香香孜然味🤤 味道唔洗多講,大家都會覺得好食,醃得好入味多汁,正!

【青蘋果梳打】(加配價$11)
我平時去食三哥就好少試特飲,因為怕中伏,同埋我好怕太甜嘅野😜 但今次賀一賀新開張,就即管試試啦!真係意想不到嘅好飲,飲落係清新青蘋果汁咁,唔會太酸太甜,配埋梳打真係絕配,我個人中意呢個味😍
重點‼️有愛玉😍😍 一邊飲一邊食下愛玉,中和返食米線嘅重口味,正呀😍

【熱情果烏龍茶】(加配價$11)
同樣係好fresh ,熱情果味好突出,唔會太酸,烏龍茶香四溢,清清地,好岩送米線呀!呢杯特飲係配寒天QQ,吸住食😜

⭕️‼️順便提一提大家,以前限定推出嘅【鹹檸梳打】,而家大家可以隨時叫喇!佢已經列入左三哥恆常飲品了,加配價$11👍🏻

環境方面:
經過重新裝修後嘅譚仔三哥,地方闊落左,所有嘅枱櫈都重新設計,有長枱、吧枱,重有一大一小圓形相連嘅枱,滿足到唔同嘅食用人數,遲d限聚令完左可以叫埋三五知己黎感受一下呢到闊寬嘅舒適,回味一下香港人都一定食過嘅味道😙
2021-01-10 239 瀏覽
📍譚仔三哥🍜 譚仔三哥大家就成日食但不過大家知唔知道譚仔三哥一號總店喺邊呢❓就係位於旺角西洋菜南街101號 🤩 佢哋以全新面貌登場🎉🎉,裝修煥然一新,感覺比以前更加時尚新潮,而且有2️⃣ , 3️⃣樓兩層同時開放,座位更加闊落舒適 👍👍,大家食嘢嘅時候有無留意身邊嘅背景呢 🖼,其座位對上嘅每一幅畫都有唔同嘅歷史意思,大家下次食嘅時候記住留意吓啦🤫🤫,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇 ———————————————————唔記得同大家講 🤭 『‼️譚仔三哥換咗新餐牌啊‼️』添加多咗兩款餸喺裏面啊,大家日後有多個選擇啦 😍———————————————————花膠胡椒雞美線🍜你無睇錯真係叫「美線」我估應該係關於花膠美顏有關 😂, 食咗皮膚都好啲 🤭 滿滿嘅骨膠原,花膠夠晒厚身夠晒口件 😋,胡椒雞同平時嗰啲唔同㗎 🧐,胡椒雞醃得好好,幾滑好大件,湯底可以選擇 ( 清湯/麻辣/蕃茄/酸辣/湖辣 )———————————————————蒜燒茄子🧄🍆平時燒烤鍾意叫茄子嘅人🍆一定要試🧐 不過佢份量有啲小😖 茄子燒得夠晒淋 個蒜蓉超級惹味 🤪 而且又唔會太咸 😄 我覺得佢似迷你版魚香茄子 🤩 好食程度拍得住土匪雞翼👍👍
花膠胡椒雞美線🍜
蒜燒茄子🧄🍆
青蘋果梳打🧃
咸檸梳打🧃
熱情果鳥龍茶🧃
全部飲品都唔會好甜 👍👍,酸酸甜甜好開胃,好清新☘️,仲有小小既寒天粒
———————————————————
環境 - 環境比平時更舒適,裝修簡單舒服😌,可以留意身邊唔同嘅畫作 🖼
📍地址
譚仔三哥米線 (旺角)
旺角西洋菜南街101號1至2樓
2021-01-10 151 瀏覽
/ /重新裝修,以新面貌出現!由本來一層,而家擴充到兩層!而且圍牆裝修都好有特色身為三哥忠實fans,梗係要去啦!土匪雞翼同尖椒皮蛋我諗大家都食開啦😝今次仲見佢有新菜式,有胡椒雞就一於試吓💗花膠胡椒雞米線🍜煳辣花膠好大嚿,咬落好爽口而且花膠都煮得好入味!胡椒雞好嫩滑,而且吸晒啲湯汁嘅味!中間真係食到有胡椒味,同普通雞唔同🌶我平時都係食開麻辣三小今次第一次食煳辣,係可以自選辣度煳辣唔算好辣偏向鹹啲建議大家食得辣可以叫辣啲🍆茄子即叫即燒,免頭鋪咗滿滿嘅蒜蓉熱辣辣,好好食!夠哂多蒜🍢口水三素食開素嘅朋友都可以試吓呢款涼拌有豆卜、冬菇、雲耳,仲有啲花生🥜食落辣辣地,好開胃兩杯嘢飲都好fresh😝配辣野啱哂🍹熱情果烏龍茶飲落好濃熱情果味,仲加咗椰果添🍸葡萄烏龍茶飲落偏向甜啲,有啲似葡萄汁
/ /

花膠胡椒雞米線🍜煳辣
花膠好大嚿,咬落好爽口
而且花膠都煮得好入味!
胡椒雞好嫩滑,而且吸晒啲湯汁嘅味!
中間真係食到有胡椒味,同普通雞唔同

🌶我平時都係食開麻辣三小
今次第一次食煳辣,係可以自選辣度
煳辣唔算好辣偏向鹹啲
建議大家食得辣可以叫辣啲

🍆茄子即叫即燒,免頭鋪咗滿滿嘅蒜蓉
熱辣辣,好好食!夠哂多蒜

🍢口水三素
食開素嘅朋友都可以試吓呢款涼拌
有豆卜、冬菇、雲耳,仲有啲花生🥜
食落辣辣地,好開胃

兩杯嘢飲都好fresh😝配辣野啱哂
🍹熱情果烏龍茶
飲落好濃熱情果味,仲加咗椰果添
🍸葡萄烏龍茶
飲落偏向甜啲,有啲似葡萄汁
  • 土匪雞翼
  • 尖椒皮蛋
2021-01-10 336 瀏覽
三哥更新咗menu‼️平時唔洗睇menu嘅我一搵就搵到有咩更新咗😹🙈⭐️配料可選魚片、豬肚、雞翼🍗⭐️小食新加口水三素🥒🍄今期新推出嘅花膠胡椒雞美線💁🏻‍♀️青蘋果梳打同熱情果烏龍茶🥭⭐️三哥好多限定款式,過咗就無得再食咖啦🥺我揀咗蕃茄湯🍅平時食開三哥辣🌶今日胃口麻麻哋所以試下蕃茄湯十小辣,估唔到蕃茄味都幾清🤭十小蕃茄辣喺開胃的味道💁🏻‍♀️魚片夠哂爽口,花膠勁大塊😻🍗呢間三哥嘅雞肉塊食到最中心真喺有啲胡椒辣味🌶🍗雞翼配料唔喺土匪同香草味,無重香料嘅雞翼,吸哂湯汁嘅味道😋🍖豬肚無腥味,彈牙到要用啲牙力(喺我啲牙無咩力😭)🍄口水三素喺豆卜、雲耳、冬菇,一次過滿足3樣素菜😙🍎青蘋果梳打🥤青蘋果味比較甜🥭熱情果烏龍茶☕️呢個易入口啲,熱情果味夠哂熱情🔥

豬雞魚片

⭐️配料可選魚片、豬肚、雞翼🍗
⭐️小食新加口水三素🥒🍄
花膠胡椒雞美線

⭐️三哥好多限定款式,過咗就無得再食咖啦🥺
配料魚片

花膠

🍗呢間三哥嘅雞肉塊食到最中心真喺有啲胡椒辣味🌶
胡椒雞

配料雞翼

🍖豬肚無腥味,彈牙到要用啲牙力(喺我啲牙無咩力😭)

🍄口水三素喺豆卜、雲耳、冬菇,一次過滿足3樣素菜😙

🍎青蘋果梳打🥤青蘋果味比較甜
🥭熱情果烏龍茶☕️呢個易入口啲,熱情果味夠哂熱情🔥
青蘋果梳打&熱情果烏龍茶

豬雞魚片
配料魚片
  • 花膠胡椒雞美線
「譚仔三哥米線」相信大家總有食過,西洋菜南街的這間店,幾年前已經光顧過。這天路過再來吃碗米線過口癮,看到店內介紹才知道店舖剛裝修不久,舖址原來是「譚仔三哥」的一號店,是發跡地呢。每次來最新推出的花膠胡椒雞美線,花膠、雞件各有3-4件,頗為足料。花膠質感爽身,雖然顯然是廉價貨色,但以價錢和份量來說,絕對收貨。雞件入口非常嫩滑,甚至比平時嗌餸的雞肉更加滑溜。湯底選了本身配好的煳辣湯底(也可以轉其他湯底),濃濃香料味中帶點微辣。另外點了一碗自選配搭的米線,它的蕃茄湯底是帶有蕃茄蓉,添加幾分蕃茄鮮香味。配餸方面,先點了魚腐和生菜。除此之外,也發現多了幾款新選擇:豬肚、雞翼、魚片等。之前食過期間限定的豬肚米線後一直念念不忘,沒想到現在變成了常駐餸款。多點了豬肚和魚片,其中鮮魚片取自鯇魚,口感爽脆,甚有驚喜。每次到三哥都一定會點一客土匪雞翼,它的孜然香氣和惹味,早已成功俘虜了筆者的心。同時也發現多了一些蔬菜款式。記得之前有出過燒茄子,不過未有機會去品嚐。今天終於吃到了,茄子抹上蒜蓉燒香,兩者味道加在一起幾match。之前已食過這道口水三素,分別有豆卜、雲耳和冬菇,撈了豆瓣醬和口水汁,食落好香好惹味

這天路過再來吃碗米線過口癮
,是發跡地呢。

每次來
花膠胡椒雞美線

,甚至比平時嗌餸的雞肉更加滑溜。

。配餸方面,先點了魚腐和生菜。

蒜燒茄子

口水三素

。不過由於有一定辣度,同行好友有一點吃不消。

青蘋果梳打和熱情果烏龍茶,2杯特飲分別加了愛玉和寒天QQ,好有台式飲品的感覺。吃到香辣米線來一杯水果特飲,暢快至極
午餐
蒜燒茄子
2021-01-09 360 瀏覽
小妺終於同🐢🍯見面喇 我地仲去左位於旺角西洋菜街的#譚仔三哥 3️⃣🍜食米線喔🤩#三哥一號店大翻新#原創獨創由呢度開始 二樓哩度的半卡座位背景係哩間舖的舊面貌 仲有啲枱都係木制圓枱 有點大排檔的感覺 而且坐得都幾舒服☺️我地兩條女今日真係餓到食到一隻牛 點左好多食物啊哈哈🐷🐽#花膠胡椒雞美線 哩個係煳辣湯底 啲雞肉肉質都好滑下 仲有啲花膠都好正 啱哂我哩個花膠Queen 真係值🉐️試下啵‼️‼️另外一碗米線係魚片豬肚豬潤炸醬的麻辣三小 ((#魚片豬肚長駐三哥餐牌 喇‼️))啲餸超級多又好好食 質素無變😍😀凍凍子的天氣食麻辣真係無🉐️輸 正正小食就🈶️ #蒜香茄子 🍆 哩個非常出色 面頭有蒜蓉🧄味道好夾又好突出 歡💜#口水三素 就🈶️冬菇木耳豆卜 啱晒啲想食素又想食麻辣嘅朋友☺️#土匪雞翼 永遠都係必點的太好食喇🤤🤤飲品我地點了#咸檸梳打同埋#熱情果烏龍茶 兩款都好好飲 好開胃 食辣野最好就係飲哩啲💛☺️
我地兩條女今日真係餓到食到一隻牛 點左好多食物啊哈哈🐷🐽
  • 蒜香茄子
  • 咸檸梳打
  • 熱情果烏龍茶
2021-01-09 125 瀏覽
又去食 #譚仔三哥米線,發現旺角西洋菜南街店換上全新裝修,感覺好有活力,連食物都有新款式,我當然試下啦☺️#花膠胡椒雞美線:有大塊花膠,軟淋又有口感,膠原豐富係我最愛。雞件帶有胡椒香味,配上糊辣湯,感覺很惹味😋#蒜燒茄子:燒茄子🍆面頭佈滿香辣蒜蓉,突出到茄子香甜,味道唔錯。#口水三素:有冬菇、木耳同豆卜,配口水辣汁,感覺較辣,適合素食朋友。另外有 #豬肚 同 #魚片,2款都係新食材,食米線又有新配搭👍飲品試咗 #熱情果烏龍茶🍹,酸酸甜甜仲有Q彈的寒天粒粒,感覺好清新。

2021-01-08 167 瀏覽
今日天氣真係好凍,食碗米線先至暖笠笠。花膠胡椒雞美線,唔好睇少呢碗米線,花膠夠大件又厚身,補下膠原又養顏,無骨胡椒雞胡椒味很香,雞件很滑,兩者簡直係絕配,真係稱得上美線。配上煳辣湯底跟胡椒雞真係更上一層樓。叫埋小食 蒜香茄子 燒茄子最緊要夠熱,蒜蓉在茄子上真係好惹味,女人唔止補膠原,仲要補鐵質呀。食完熱辣辣的米線梗係要嘆杯特飲啦,清新的有 青蘋果梳打 青蘋果酸甜,仲有口感十足的愛玉果凍, 要果味濃郁的有 熱情果烏龍 茶香果香都好夾,仲食到粒粒寒天QQ 。
今日天氣真係好凍,食碗米線先至暖笠笠。

2020-11-27 713 瀏覽
🍅🐠🍜 魚片米線 +番茄湯底 +雞肉我揀咗我嘅最愛番茄湯底, 一如既往咁香番茄味, 同埋有好多番茄肉喺度🤩 酸酸甜甜好開胃😋 魚片份量好多, 好鮮嫩, 魚片係爽口嘅, 有𡁻口😝 雞肉就係一如既往咁嫩滑😙-🍆 蒜燒茄子見到叫魚片米線加十幾蚊就有茄子食咁抵, 就叫咗個黎試, 果然係超香蒜味, 食完都齒頰留香🥰! 茄子好軟腍, 加埋蔥蒜超夾超香, 又係超開胃🥳!-🍍🍹 熱情查理之前飲過夠薑瑪莉覺得幾爽, 今次試埋熱情查理先😛~ 熱情查理係一杯果茶黎, 再加上一大片菠蘿片, 同埋芒果菠蘿果凍, 小朋友口味嘅我超鍾意, 有得飲又有得食jelly, 開心☺️
🍅🐠🍜 魚片米線 +番茄湯底 +雞肉
🍆 蒜燒茄子
🍍🍹 熱情查理
2020-11-03 1004 瀏覽
地址:譚仔三哥米線 (旺角)旺角西洋菜南街101號1至2樓身為譚仔的忠實粉絲,原來從未寫過任何食評比佢😂😂,但起碼一個禮拜要食兩三次,仲多過喺屋企食飯🌚🌚。譚仔的湯底好香,好濃郁,食極都唔會厭,唔食一排又會心掛掛,推薦唔食得辣嘅人一開始可以食五小辣,或者酸辣湯底,保證食一次就上癮😆😆😆
地址:譚仔三哥米線 (旺角)
旺角西洋菜南街101號1至2樓
2020-10-26 772 瀏覽
譚仔三哥又有新搞作,夏日限定,今次係我期待已久最中意食嘅酸辣撈薯粉 ,薯粉本身已經有4款配料,豬耳、雲耳、青瓜絲、薄脆,仲可以加其他額外配料,薯粉上面仲有少少芝麻,加上三哥獨創酸辣汁,味道獨特!薯粉煙煙韌韌,唔會太淋,辣度可以自選,不過就算唔選辣度都會有辣味。豬耳、雲耳、青瓜絲一齊食非常爽口同薯粉好夾。咸檸梳打食酸辣撈薯粉一定想飲飲品,咸檸梳打,解渴開胃,用咸檸檬,酸梅同有氣梳打,酸酸甜甜,原價$15,跟餐只需加$10就得啦!

豬耳、雲耳、青瓜絲一齊食非常爽口同薯粉好夾。

咸檸梳打