招聘中
時薪 (面議)
$60-$75
時薪 (面議)
2018-08-30 569 瀏覽
譚仔係香港人美食, 每次諗唔到食咩就會食米線。佢個土匪雞翼都係必食。今日入到葵芳呢間譚仔,發覺 佢比一般分店少d , d 餸無咁滿, 連芽菜都唔多。好似縮水咁。可以都係食返其他分店好似掋食d.
2018-07-25 406 瀏覽
今日又同同事食譚仔但今日兩個人食,所以叫咗個套餐!仲叫咗青瓜同雞翼!我第一次食青瓜估唔到又幾好味🤣🤣可能酸酸尾尾夠開胃!🙈🙈🙈我以前試過一個人食哂個套餐😂😂😂😂😂😂所以我同事驚無得食,叫多兩個餸!😍😍😍今次等位唔耐,原因係我用網上App預先拎位😂😂😂😂所以唔準時出去都唔駛等就有得食😂😂但如果等得耐真係要催,因為太多人甩單都不足為其!掛住食同傾計遲咗返公司...
今日又同同事食譚仔

但今日兩個人食,所以叫咗個套餐!仲叫咗青瓜同雞翼!
我第一次食青瓜估唔到又幾好味🤣🤣可能酸酸尾尾夠開胃!🙈🙈🙈
但如果等得耐真係要催,因為太多人甩單都不足為其!
掛住食同傾計遲咗返公司...
2018-02-27 675 瀏覽
一點鐘去到譚仔已經人來人往高朋滿座, 呢間譚仔坐落於葵涌,附近有好多學校所以都幾多人。今次點嘅係麻辣 重慶米線,配嘅係墨魚丸再加炸醬。味道 還可以另外加配咗皮蛋, 其實皮蛋嘅味道同重慶麻辣係一樣 ,米線都嘗算大碗嘅 作為一個lunch一定夠飽, 呢間譚仔同其他地方嘅男仔水準差不多,不過太多人,好彩而家去譚仔食都可以電子攞飛, 可以減省好多等候嘅時間, 上菜嘅時間都算快, 環境一般,始終譚仔 地方 都係比較狹窄, 不過作為一個快飯地方佢都算係可以的 ,下次會再幫襯。
2018-02-26
2018-02-15 390 瀏覽
一點鐘呢d放飯時間,兩條友搵地方食lunch,周圍都咁多人,譚仔竟然唔駛排隊,叫個過橋米線乜餸都有唔駛煩,估唔到除左三x,佢都有蕃茄湯揀,味道同三哥唔同,呢間濃郁啲,仲叫左個蒜泥白肉,但個汁就無三x 咁好食。
2018-02-15
2017-12-06 446 瀏覽
當一個人揀食咩lunch,又唔想點等位,去譚仔都係一個首選。 每次都係食魚蛋米線十小辣, 今日仲特別叫咗個四川青椒皮蛋同土匪雞翼。 講番個米線先,魚蛋好彈牙,好爽口, 魚蛋好有魚味 ,個湯底好有麻辣嘅味道。 因為我唔食得太辣所以叫咗十小辣。 土匪雞翼夠香口,仍然保持到水準。皮蛋係我最鍾意食,唐心蛋仲有勞埋啲辣椒油一齊食
土匪雞翼夠香口,仍然保持到水準。
皮蛋係我最鍾意食,唐心蛋仲有勞埋啲辣椒油一齊食

• 土匪雞翼
2017-08-15 592 瀏覽
老早以前舊公司開始,經常吃譚仔,貪佢唔貴夠飽肚。每一次叫譚仔都不外乎個幾味餸,例如牛丸、炸醬、雞肉等等。譚仔比三哥多了的是少米線可減一蚊,每次都會選擇少米,反正最後都吃不完。清湯是我必然的選擇,只因不敢吃太辣,亦掌握唔到自己適合吃多辣,曾經試過小辣已辣到飛起今次依舊是清湯雞肉加炸醬走韭芽,雞肉份量算多,不過不算滑,至於炸醬分量一般,始終不夠單點的多,味道不會太鹹,拌米線非常好吃!一般吃法我都是米線加上少許湯底,這樣吃除了吃到湯的清甜,還濕濕口,唔會太乾。

2017-02-28 849 瀏覽
今日去左葵芳地鐵附近間譚仔,叫左碗過橋米線,配清湯。碗米線足夠2人食,超大碗,多款餸。煵肉最爽口,雞肉豬肉都好。湯低夠鮮魚味,杯奶茶都幾好。如果呢碗米線做細份D,收番30多元一碗就好好多。應該仲會多人食。
2017-02-27
2017-02-28 432 瀏覽
係葵芳睇完早場後,就隨意地係附近食lunch醫肚。講到平民飯堂,首選自然係譚仔米線。呢間譚仔既位置都幾方便,地鐵站轉角就到,仲要唔洗等位。我地有技巧地分別叫左過橋米線,再另叫一碗淨米線。咁樣唔單止可以食均晒所有既配料,而且份量對兩個人黎講岩岩好。今次我地都作出左一個新嘗試,叫左2小辣,對於少食辣既我地黎講都算係一個小挑戰!另外,我地都有追加一碟皮蛋,味道香得黎又唔太辣,絕對適合所有唔食得辣既朋友,價格合理。譚仔絕對算得上係香港人午/晚餐既平民首選,味道唔會差得去邊,同時價錢亦都唔會貴得去邊。

2016-11-29 636 瀏覽
放工放得遲,自己一個最快最能找到位子的非譚仔莫屬。簡單地只點了一種配料,墨丸配清湯。平常中午時段不太餓情況下會叫小米線,因可以有一元折扣優惠。米線不過不失,湯底顏色呈現奶白,但明顯米線與湯沒有太大的配合。米線顯然並沒有完全的浸透,吃起上來沒太多味道,基本上份量還是可以的,整體味道還好,以這樣的價錢當然不能要求做出高質素。每次吃完這間米線後,都會感到異常口渴,今次也不例外,這現象應該是食物下太多味精所致。但作為晚餐價錢來說,已相對便宜。
放工放得遲,自己一個最快最能找到位子的非譚仔莫屬。

2016-09-25 565 瀏覽
今日lunch同同事去食我最鐘意既'譚仔'❤️❤️我地3個人因為比較早去,所以唔駛等位,就直接入咗去坐😎今次我食咗墨魚丸炸醬酸辣米線,同埋叫咗個蒜泥白肉,飲凍檸茶✌🏻️✌🏻米線煮得啱啱好,唔會太軟身,酸辣湯底酸味啱啱好,呢間米線配菜好似特別多,墨丸真係好正,好有口感亦同肉醬米線個配搭好夾,肉醬都有小小辣,但呢間好似比較細碗肉醬🙈🙈個蒜泥白肉我個同事叫咗多蒜,佢整得辣中夾蒜,肉亦切得好薄,食到停唔到口🤐🤐凍檸茶就好正常,系有少少唔夠凍🙆🏼🙆🏼
今日lunch同同事去食我最鐘意既'譚仔'
❤️❤️
凍檸茶就好正常,系有少少唔夠凍🙆🏼🙆🏼
2016-09-21 352 瀏覽
夜晚去到譚仔,發覺太多人,所以決定外賣番屋企食。我叫左炸醬雞肉酸辣米線。我之前食過麻辣既中辣,但發覺都係酸辣最岩自己,酸酸地感覺好食好多。外賣盒原來會分開兩層,上層係米線,下層係湯底,唔會怕d米線浸到淋曬。D米線夠彈牙,我個人唔鍾意太軟既米線。炸醬依然咁好食,甜甜地。湯底唔會太辣,而且辣中帶酸,食落好開胃。反而d雞肉實在麻麻地,好似有少少怪味,我食左少少就無食d雞肉。
夜晚去到譚仔,發覺太多人,所以決定外賣番屋企食。
2016-06-24 535 瀏覽
人生若有一個肯陪你吃譚仔的人,肯定與你十分親近。她不介意這食物是否昂貴,地方是否高級,願意和你一個套餐兩個人吃,是一件幸福的事。很久沒有和兩個好知己見面,第一次三人聚首於譚仔,閒話家常。套餐的味道依然不變,變的只是價格。$50可以二人分享,這價格,在這物質高企的社會,哪裡還可以找到?豬膶依然香軟不騷,墨丸依舊彈牙可口,豆卜清而不膩,腩肉的鹹香結實質感,依舊是我倆的最愛。說起蒜泥白肉,不得不敬佩廚師的刀工,如何可以切得如此薄而不爛?入口味道有點似火腿,辣油配蒜蓉,重口味但配上清湯米線,中和了不少。一小時過去,滿足,開心.....

一小時過去,滿足,開心.....

2016-06-24
2016-06-21 321 瀏覽
經過連續幾日的大喝大吃後,今天午餐想來個算是清淡的來中和一下!以在公司附近位置既方便又保持一貫水準的就即想到譚仔米線!說行就行,來到葵芳地鐵站附近的這間店子,由於剛過了中午12點一些,所以人流不算太多,很易找到座位!坐低後,略略看看餐牌都沒有改變,就點了墨魚丸豬膶米線;等了五分鐘左右一大碗尚算熱騰騰的米線就送到面前:最為人所津津樂道的湯底,在如此大量供應下依然保持著"鮮味",實屬難得!至於墨魚丸依舊是爽滑彈牙,而且在加少許辣椒油提味後,更覺鮮甜;豬膶味道與口感亦不俗,而且僅僅到煮熟的程度,控制得剛好,突出了爽脆的口感;米線就是一貫的樣子,介乎爽滑與煙韌之間,極合乎我的口味也!簡評此餐,甚是標準化口味的米線,每次吃起來就是很熟悉的感覺!而飯後水杯指數(食物調味輕重度,5杯為最重口味),本人給予3杯,或許是湯底太"鮮味"吧!

以在公司附近位置既方便又保持一貫水準的就即想到譚仔米線!

2016-05-27
2016-06-19 241 瀏覽
d食品每況愈下,士匪雞翼一點也不脆、無味,d牛丸成份唔知有幾多是牛,魚片頭愈來愈薄及無味,湯底的成份不知是什麼,愈來愈怪,真的比以往更難食,d員工好懶散,服務態度唔得。
2016-06-18 380 瀏覽
接完朋友下班後,想要簡單的晚餐,非譚仔莫屬,況且米線又不是甚麼地方都有,我覺得這是屬於香港獨有的味道。譚仔的米線菜單是自由配搭的,由於太多選擇反而會把人弄得七上八下,剛好看到有過橋米線套餐,一大碗幾乎包含所有的食物材料,能滿足二人的份量,價錢又便宜,擁有選擇困難症的朋友選這套餐就可以解決問題了。再加一至兩樣風味小吃更好,這次點了土匪雞翼,不知道土匪是代表甚麼意思的烹調方法,但這土匪雞翼好好味,有一種濃濃烤過的香味再加上灑了芝麻在上面,令人一試難忘

過橋米線套餐
土匪雞翼(細)