3天前 0 瀏覽
冬至加餸 食隻大雞! 🐣喺觀塘拎到返屋企仲熱辣辣 隻雞好多汁 因為入邊攝住咗啲洋蔥 所以好多甜嘅汁都流晒出嚟😆同埋隻雞都好入味 呢調味幾充足 而且一個包裝幾好,令到啲汁可以鎖住隻雞嘅套餐已經有晒手套 可以用手一絲絲咁樣撕出嚟 又方便又衛生😎同大家分甘同味就最啱啦食落口好嫩滑 好多汁 連塊雞皮都充滿味道 好軟滑 因為隻雞都幾大隻 一家人食就最啱大啖大啖食雞髀 好多肉 而且好入味唔會太肥 😗去到舖頭嘅時候都幾多人,記得預訂啦!
冬至加餸 食隻大雞! 🐣
喺觀塘拎到返屋企仲熱辣辣
同埋隻雞都好入味 呢調味幾充足
而且一個包裝幾好,令到啲汁可以鎖住

同大家分甘同味就最啱啦
食落口好嫩滑 好多汁 連塊雞皮都充滿味道 好軟滑

因為隻雞都幾大隻 一家人食就最啱
大啖大啖食雞髀 好多肉 而且好入味
唔會太肥 😗

去到舖頭嘅時候都幾多人,記得預訂啦!

3天前 0 瀏覽
屋企食飯趕唔切煮咁多野一定係去加料加餸,咁啱係觀塘就睇下附近有咩加餸好見到好多人介紹隻雞🐥就買黎試試,買完行幾分鐘就到地鐵站🚇🔸 原隻豐味窯雞 $168保溫袋袋住,再用錫紙包住保溫🔥仲附送三對膠手套,一對勞工手套🧤一包辣粉🌶️窯烤隻雞鎖住雞嘅肉汁🐥🐥啖啖都好鮮嫩多汁😋店家放了香料調味,雞肉都吸收晒D精華.所以都好夠味,想味道更昇華就加埋辣粉🌶️原來都外賣平台可以叫外賣速遞送返屋企🏠
屋企食飯趕唔切煮咁多野
一定係去加料加餸,
咁啱係觀塘就睇下附近有咩加餸好
見到好多人介紹隻雞🐥就買黎試試,
買完行幾分鐘就到地鐵站🚇

🔸 原隻豐味窯雞 $168
保溫袋袋住,再用錫紙包住保溫🔥
仲附送三對膠手套,一對勞工手套🧤一包辣粉🌶️
窯烤隻雞鎖住雞嘅肉汁🐥🐥
啖啖都好鮮嫩多汁😋
店家放了香料調味,雞肉都吸收晒D精華.
所以都好夠味,想味道更昇華就加埋辣粉🌶️

原來都外賣平台可以叫外賣速遞送返屋企🏠
3天前 0 瀏覽
琴晚V小妹突然話想食雞,但身為半職嘅Mami M.真係唔係成日有時間煮飯,機緣之下俾我地認識到位於觀塘嘅「豐味窯雞」!佢不單止味道好,而且雞肉仲夠嫩滑,一隻夠曬一家三口食!店家仲好細心,唔係用外賣盒裝住,而係直接拎出剛焖完嘅雞,用返原有嘅錫紙包住再加上保溫袋,所以經過2-3個幾鐘之後依然仲係暖暖嘅!店員仲提醒我地,天氣凍如果想翻熱,只要將原個鍚紙連雞放入焗爐加熱20分鐘就食得!岩曬我呢D唔係成日煮到飯嘅懶媽!翻熱完一打開真係非常香噴噴味,雞肉嫩滑夠JUICY,V小妹食完大大隻雞脾都仲唔夠喉話要再食雞肉!而Mami M.最欣賞佢就係雞肉一D都唔肥,連平時唔食雞皮嘅我都愛上!@chickendinn_er @media.vas #mamim #v小妹 #香港 #香港媽媽 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區  #觀塘美食

@chickendinn_er
@media.vas

3天前 0 瀏覽
我本身自己好鍾意食雞,烤雞、燒雞呢啲全部都好鍾意,最近有朋友就同我講話觀塘有一間隱世好食嘅店,真係超隱蔽,喺工廠大廈入面,於是我就膽粗粗自己都嚟睇吓,結果冇比想像中咁難去,觀塘站啲四出口一出就見到觀塘工業中心,行到去第一期, 搭𨋢上去7樓,好容易就搵到。敲一敲門,店員都好友善,叫咗一隻豐味窯雞,呢度只係可以外賣,但係佢會俾埋手套你,真係好細心。呢度嘅雞真係超級無敵嫩滑,保持到勁Juicy,就算返到屋企都係熱辣辣,撕開啲雞都仲有汁漏出嚟,好難令到人唔流口水,講真嗰句喺地鐵拎返屋企嘅時候其實已經聞到好香,返到屋企即刻嚟食啦,屋企兩個人好快就清晒,真係超勁。以後如果屋企搞party都一定會喺呢度叫,其實都同朋友講咗聖誕聚會都一定要要兩隻,如果我早啲發現,連thanksgiving都會叫來一齊食!不過好嘢唔怕遲,而家發現咗,以後就可以有正嘢食!
5天前 0 瀏覽
✨隱世外賣專門店藏身於工廈 外賣自取窯雞😋喺門口已經聞到好香嘅雞味等拎嘅時候都遇見好多外賣車手取餐1隻窯雞 二至三人份量 售價係$168 性價比高只需預先訂好就可以上去自取會有埋外賣保溫袋 手套仲有額外辣粉 非常貼心啱晒鍾意食辣嘅朋友仔拎到番到屋企 仲係熱辣辣🥰有兩層錫紙包住鎖住醬汁 保持原汁原味雞肉好鮮嫩 多汁👍🏻啖啖肉配白飯一流😌豐味窯雞 (觀塘)📍觀塘官塘工業中心第一期7樓G室B單位
✨隱世外賣專門店

有兩層錫紙包住
鎖住醬汁 保持原汁原味
雞肉好鮮嫩 多汁👍🏻啖啖肉
配白飯一流😌

豐味窯雞 (觀塘)
📍觀塘官塘工業中心第一期7樓G室B單位

2024-12-17
話說, 我做咗勁嘢…路痴如我, 輕鬆買到好味雞雞 等佢收工番黎食 啤啤佢!熱辣辣咸鮮嫩滑見佢食得過癮開心我就開心開心買到 朋友網友都推介嘅窯雞~開門嘅姐姐超級友善, 快傾咗幾句 大家都開心~ 打開保溫袋入邊係咁嘅配有勞工手套同埋透明膠手套好細心呀輕鬆打開雙層錫紙 就食得喇真係好企理乾手淨腳 好好呀D4 出 直接向前行就啱架喇~ 唔好信 OR 嗰個出口教路… 喺相反方向嚟囉… XD路痴我好傷心… 所以回程一定要影相同大家分享, 想大家都 順順利利 快快手手 拎到雞雞~ ^0^)/我走嘅時候發現, 其實大廈外牆一 期二期 係例明得好清楚… XD 我做咩無睇 入去先揾架~上去嘅時候, 遇到買完雞嘅客人, 佢出𨋢我入𨋢~ XD咁我就更加有信心, 我行啱路了!稍等拎嘅雞雞嘅時候, 有幾個外賣員接單都係黎拎雞雞外埋~成功拎到雞雞, 開心心, 走嘅時候 又遇到買雞雞嘅客同𨋢走呢~ 呢隻雞雞, 真係好受歡迎啊!

話說, 我做咗勁嘢…
路痴如我, 輕鬆買到好味雞雞 等佢收工番黎食 啤啤佢!

熱辣辣
咸鮮嫩滑

見佢食得過癮開心
我就開心

開心買到 朋友網友都推介嘅窯雞~
開門嘅姐姐超級友善, 快傾咗幾句 大家都開心~

打開保溫袋入邊係咁嘅

配有勞工手套同埋透明膠手套
好細心呀

輕鬆打開雙層錫紙 就食得喇

真係好企理
乾手淨腳 好好呀

D4 出 直接向前行就啱架喇~

唔好信 OR 嗰個出口教路… 喺相反方向嚟囉… XD

上去嘅時候, 遇到買完雞嘅客人, 佢出𨋢我入𨋢~ XD
咁我就更加有信心, 我行啱路了!

稍等拎嘅雞雞嘅時候, 有幾個外賣員接單都係黎拎雞雞外埋~

呢隻雞雞, 真係好受歡迎啊!
天氣寒冷,我想吃熱呼呼的美食我建議大家吃新鮮熱辣辣嘅窯雞而且每日出爐(11:00,3:00,8:00)每日限量,今次我就買回家和家人一起品嚐 一隻全雞更足夠我兩大一小吃一打開錫紙,豐味窯雞呈現金黃色,口感極棒,味道剛剛好不會太過鹹,真的好吃到不行,你看我仔仔吃得多滋味!雞隻內裡還有少許好入味的洋蔥,豐味窯雞是老少咸宜的美味常菜。 但由於有很好的錫紙包裹,可存放多小時到夜晚吃,還是很熱,更細心地配上棉手套一對,方便打開。 豐味窯雞香港沒觀塘工業中心一期7樓G室 B房這食店屬於外賣店,並不設任何堂食今期更有一元糖水供應,數量有限。
天氣寒冷,我想吃熱呼呼的美食
我建議大家吃新鮮熱辣辣嘅窯雞
而且每日出爐(11:00,3:00,8:00)
每日限量,今次我就買回家和家人一起品嚐
一隻全雞更足夠我兩大一小吃

香港沒觀塘工業中心一期7樓G室 B房
這食店屬於外賣店,並不設任何堂食
今期更有一元糖水供應,數量有限。
2024-12-17 48 瀏覽
最鐘意去工廈尋寶,今次外賣自取$168 原隻窯雞。上到去門口就聽到廚房此起彼落嘅斬料聲,又見到有燒味店運送盤,就知道呢度係燒雞自家工場!包裝乾淨衛生,附送綿手套、膠手套、辣調味粉。保溫袋加雙層錫紙keep 雞雞新鮮熱辣辣,鎖住雞汁。一打開香噴噴,好行都要講句:雞有雞味!仲有陣有深度嘅窯燻香味!雞殼入面放咗洋蔥、蒜、香蔥。原隻雞好意頭,重點係雞汁味好濃、咸香十足,雞皮夠薄,雞肉非常嫩滑,連雞胸部分都係滑的。撕啲肉岀黎蘸埋個雞汁食,餸飯一流。聖誕有著落,唔食火雞可以食窯雞,正!

豐味窯雞

聖誕有著落,唔食火雞可以食窯雞,正!

2024-12-16 0 瀏覽
上家姐到食飯無理由兩手空空, 所以諗住買隻靚雞上去加餸, 朋友介紹我係OpenRice 買外賣, 自取只需$168就有原隻窯雞, 足夠二至三人份量。觀塘地鐵站Exit D4出口, 步行5分鐘就到, 上到去工廈燒雞自家工場到拎, 都好快!包裝得體, 乾淨衛生,還附送綿手套、膠手套、辣調味粉。保溫袋仲加雙層錫紙, 可以保持雞隻新鮮熱辣辣,鎖住肉汁。一打開香氣撲鼻,仲熱辣辣,  聞到陣陣的窯燻香味!肉質十分嫩滑, 雞汁味濃,雞皮薄,點埋雞汁食,餸飯無得頂, 家姐一家人都讚好食, 就黎聖誕節, 買埋開party又得, 哈哈。

2024-12-13
2024-12-12 0 瀏覽
觀塘|豐味窯雞專注於外賣服務,使用保溫袋,附送棉質和膠手套,餐過程方便衛生。高溫窯製的嫩雞,精心烹製,$168就能享用到一整隻窯雞,性價比非常高!!!!!!如果在觀塘地區,可以試試!無論是家庭聚餐還是朋友聚會,這道菜都能為餐桌增色不少。------------------------------🫶🏻 一隻豐味窯雞雞肉經過特別的窯烤處理,外皮香脆,內裡嫩滑多汁。調味非常到位,鹹甜適中,香料的搭配也恰到好處,不會過於搶味。雞肉的質感非常好,肉質鮮嫩,入口即化。無論是作為主菜還是配菜,都非常適合。——————————————————📍觀塘工業中心一期7樓G室 B房—————————-—————————-Overall 💗💗💗💗 #豐味窯雞 #窯雞 #蔥香雞 #口水雞 #觀塘區  #觀塘美食
觀塘|豐味窯雞
🫶🏻 一隻豐味窯雞
雞肉經過特別的窯烤處理,外皮香脆,內裡嫩滑多汁。
——————————————————

📍觀塘工業中心一期7樓G室 B房

—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗

同小朋友去興趣班等落堂,上網見到呢間工廈外賣嘅推介「豐味窯雞」 ,即刻用OpenRice約定外賣時間去自取. 地點距離觀塘地鐵站D3 出口幾分鐘嘅步行時間都幾方便,去到店員都好準時按指定時間將隻雞包好入埋保溫袋.大半個鐘左右返到屋企,打開錫紙,隻雞仲係保持熱辣辣而且幾大隻,$168 都夠大概兩至三人份量. 餐廳仲俾埋勞工及透明手套好貼心. 好多汁,撈飯一流. ✅雞肉好腍,輕輕一扯已經扯到雞髀同雞翼出嚟,好似手撕雞咁,就咁食份外滋味. 雞皮薄薄地唔會太油太多脂肪,🔥雞肉真係超嫩滑而且好Juicy‼️經特別醃製過調味恰到好處,而且雞入面仲藏咗蔥蒜等香料唔怪得咁香噴噴,仲有辣粉附送可以按喜好自行加上. 呢道菜送飯一流. 以後加餸又多個好選擇啦.

以後加餸又多個好選擇啦.
2024-12-10 0 瀏覽
豐味窯雞朋友講觀塘工業中心有間自家工場烹煮既雞好好味,叫「豐味窯雞」,岩晒我哋假期無飯煮婦🤭🤭,窯煮法可將雞同醃料更加入味。我哋order左一隻,包裝上見老闆很用心,除左整隻雞用錫紙重重包圍住🤣,再配上一個保溫袋袋口更黏貼封口,一定keep到帶返家後仲熱辣辣,而且還送上綿及膠手套🧤,使用餐時更方便舒適,細心值得一讚👍🏻當我們打開包裝,濃郁香味直撲入鼻,未食已感流晒口水😋,雞外皮香滑,雞肉仍保持嫩滑多汁,呀女更話好好味,食不停,不到一會已被我哋KO,呀女仲話唔夠喉仲有冇🤣🤣,可想而知隻雞幾好食😋😋
2024-12-09 106 瀏覽
其實之前都幫襯過一次,上次食過返尋味,因為啲雞肉真係好滑,所以寧願特登去觀塘工業中心拎,都願意嚟多一round。😎今次都係叫咗一隻全雞,佢嘅雞味非常濃郁,食落去味道有少少似豉油雞,但係中間有少少唔同,因為佢加入咗啲蔥、洋蔥等等嘅配料,而且就算係雞胸嘅部份都非常之滑,推薦一班鍾意食雞嘅朋友,一定唔可以錯過。除此之外,佢都好貼心,因為食雞始終有啲麻煩,所以佢就配備咗手套,等大家食雞都唔使整到隻手好油。

2024-12-09 108 瀏覽
「窯雞」呢排好似幾hit下,咁啱見到觀塘有呢間「豐味窯雞」好似幾正咁,收工買隻返去食,就唔使煮飯啦原隻豐味窯雞 ,用錫紙包住,外面用保溫袋,返到屋企隻雞仲係熱嘅,可以即刻開餐啦🤤窯雞入面有好多洋蔥醃料,切開超多汁,雞肉好入味,甜甜地好香,啲肉都幾嫩滑下,就咁食味道剛好,唔會好咸,想惹味啲可以點啲辣椒粉,仲好食!隻雞都幾有份量,好大隻,兩個人食一隻,唔使食飯都好夠飽。會附送一包辣椒粉、手套,好方便。

會附送一包辣椒粉、手套,好方便。
2024-12-08 94 瀏覽
咁難得去到觀塘 當然要買d手信先返屋企喇即刻問下觀塘朋友仔有咩推介佢拍晒心口話呢間既窯雞好正❗️❗️❗️我就係即刻打電話去落單預返時間過去拎就得🉐地點好方便 就係地鐵站附近唔怕蕩失路❣️❣️用左錫紙加保溫袋包裝所以返到屋企仲係熱熱地而且仲非常貼心俾埋手套🫶🏻打開錫紙好香噴噴一meet就好易就起到肉雞肉非常嫩滑 仲保留到大量雞汁啖啖肉 雞肉入晒味好惹味唔覺唔覺好快就食晒成隻雞tim兩個人食到lamlam脷 回味無窮❤️
咁難得去到觀塘 當然要買d手信先返屋企喇
即刻問下觀塘朋友仔有咩推介