餐廳: 豚丼のぶたはげ (康怡廣場北座)
資訊:

2024-01-17 619 瀏覽
以為太古城附近消費的價格會比較高,而這次找到價錢比較親民的日式料理餐廳豚丼のぶたはげ BUTAHAGE,性價比很高啊~~💬 迷你四重海鮮丼定食先吃點味道甜甜的前菜,再一次滿足四個願望,有著新鮮時令海鮮的四重海鮮丼飯🤩;🐟三文魚併三文魚籽丼:三文魚肥美軟滑,三文魚籽再加入點點芥末吃着,不錯🦐赤海蝦丼:大大的赤海蝦,肉質顏色通透,味道甘甜彈牙😛,蝦頭還有蝦膏🦀蟹腳肉丼:喜歡吃松葉蟹的朋友不能錯過,整條已經剝好的松葉蟹蟹腳,與蔥花同時吃很讚🍚蟹鉗併蟹肉丼:拿着厚肉的蟹鉗,再夾起沾滿蟹膏的蟹肉飯一起吃, 口中松葉蟹的鮮味是無與倫比😍😍😍定食中的豚肉味噌湯較濃味,最喜歡湯中的配料,有蘿蔔、薯仔、關東煮中的蒟蒻、油揚等,比想像中更豐富而滑滑的茶碗蒸上鋪着蟹肉及蟹膏,蟹膏的味道更帶起當中的鮮味🤩回頭食: ⓨⓔⓢ💬帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)經日本專家嚴選珍稀豚肉,烤香讓豚肉邊沿帶有焦香感,再淋上秘製祖傳醬汁,而飯份量剛剛好😄另外加購 $12 炙燒芝士茶碗蒸這個有驚喜😍炙燒芝士上菜前即場燒,勺起有拉絲效果,與滑滑的鮮味蒸蛋很搭配🥰 回頭食: ⓨⓔⓢ環境舒適,食物質素不錯😍還有些驚喜的❤️豚丼のぶたはげ (

💬 迷你四重海鮮丼定食

回頭食: ⓨⓔⓢ

💬帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)

另外加購 $12 炙燒芝士茶碗蒸
回頭食: ⓨⓔⓢ

環境舒適,食物質素不錯😍還有些驚喜的

❤️豚丼のぶたはげ (康怡廣場北座)
❤️太古康怡廣場北座地下G3號舖
❤️2815 2223
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
2023-12-20 596 瀏覽
「豚丼のぶたはげBUTAHAGE」源自於日本北海道十勝帶廣市,並擁有超過80年的歷史,更以其秘製祖傳醬汁聞名🐷🍚🍲。必試的帶廣名物稀有豚肉丼是日本拎到金賞名物,嚴選日本脂肪豐腴、肉質幼嫩多汁,是北海道必試的經典美食之一🥇🇯🇵。午市還有超值套餐,我點了什錦海鮮天丼,海鮮十分豐富,包括海老🦐、帆立貝🦪、魷魚🦑、蟹棒🦀、山芋🍠及紫菜🌿,上桌時熱騰騰,食下去非常香脆美味🍤🍚。另外,還可以加$18配果茶、茶蒸碗、前菜及甜點(寒天)🍹🍵🥗🍮。我非常喜歡果茶,茶香中帶有酸甜的果汁,能夠中和丼飯的鹹味,吃完整個套餐後感覺一點也不沉悶🍹🍚。這家餐廳的豚丼以及其他的套餐選擇都非常吸引人,給人一種真正品嚐北海道美食的機會。帶廣的特色料理與傳統醬汁相結合,呈現出獨特的風味和口感🇯🇵❤️。期待餐廳能夠保持對料理品質的堅持,繼續為顧客帶來美味的豚肉丼和其他精彩的日本料理選擇。讓我們一同享受這場味蕾盛宴吧!🍽️😋🙌
甜點(寒天)
什錦海鮮天丼
什錦海鮮天丼帶廣名物稀有豚肉丼
帶廣名物稀有豚肉丼
2023-12-04 543 瀏覽
朋友仔叫了一份海老天婦羅•洋蔥牛肉飯Shrimps Tempura & Beef withOnion Rice Box天婦羅味道一般,洋蔥牛肉飯都係,食入口味道較淡了一點。反而另一位朋友👫叫了一份魚定食,佢讚不絕口,話個魚油脂味重,好好味,但缺點係,話個定食嘅魚份量太少,唔夠送飯🤣另外嗌午餐可以追加特上刺身+$48$58原價特上刺身Deluxe Sashimi北海道產帆立貝、特大赤海蝦、三文魚、三文魚籽Hokkaido Scallop, Jumbo Red Shrimp, Salmon & Salmon Roe所以我追加了,再單點一份冷烏冬,咁就成為咗”隱藏餐單”🍣特上刺身冷烏冬定食🤩😆要讚一讚呢度嘅刺身,好鮮甜美味,另外冷烏冬都10分出色,口感一流,而且醬汁味道恰到好處!
朋友仔叫了一份
海老天婦羅•洋蔥牛肉飯

Shrimps Tempura & Beef with
Onion Rice Box

天婦羅味道一般,洋蔥牛肉飯都係,
食入口味道較淡了一點。

反而另一位朋友👫叫了一份魚定食,
佢讚不絕口,話個魚油脂味重,好好味,
但缺點係,話個定食嘅魚份量太少,唔夠送飯🤣

另外嗌午餐可以追加
特上刺身
+$48
$58原價
特上刺身
Deluxe Sashimi
北海道產帆立貝、特大赤海蝦、三文魚、三文魚籽

所以我追加了,再單點一份冷烏冬,
咁就成為咗”隱藏餐單”
🍣特上刺身冷烏冬定食🤩😆
要讚一讚呢度嘅刺身,好鮮甜美味,
另外冷烏冬都10分出色,
口感一流,而且醬汁味道恰到好處!
2023-10-24 636 瀏覽
星期日睇戲🎬前食個lunch,一直好喜歡食日式豚肉丼,咁啱嚟到來自北海道嘅豚丼專門店「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」 食正宗豚肉丼真係好正😃🍱帶廣名物稀有豚肉丼有分特盛同並盛,我叫咗並盛,份量睇落同平時食嘅丼飯差唔多,面層有5塊大大嘅KAMIKOMI豚肉,燒到微微焦香,配上超過八十年歷史嘅祖傳秘製醬汁,配埋飯好好食,我食晒成個飯😃🍣迷你海鮮丼定食呢個期間限定嘅海鮮飯都好高質,4碗迷你魚生飯,魚生好新鮮,份量又多,仲有茶碗蒸同埋麵豉湯,好豐富呀🌮蟹肉蟹膏紫菜卷天婦羅呢個超好食,入面係滿滿嘅蟹肉蟹膏,一咬落去嗰蟹膏就咇出嚟,好香蟹膏味,推介👍🏻👍🏻

🍱帶廣名物稀有豚肉丼

🍣迷你海鮮丼定食

🌮蟹肉蟹膏紫菜卷天婦羅
最近食咗間好有驚喜嘅天丼本身主打豚丼嘅「豚丼のぶたはげ 」推出咗超高質嘅「蟹」主題 天丼同炸物🥢蟹天丼定食👉🏻盛載住滿滿蟹炸物嘅天丼 非常有氣派 當然唔止睇得 亦都好好食 炸物外皮金黃酥脆得喺食落唔太油膩 👉🏻以蟹主題做嘅天婦羅亦都極具心思 特別係裡面嘅半殼蟹天婦羅 外炸衣脆內蟹肉軟嘅口感 鮮味又好食👉🏻蟹膏蟹肉紫菜卷天婦羅好出色 外層紫菜係香脆口感 內裡包裹住蟹肉同蟹膏 口感好creamy 真係超級鮮味 👉🏻佢甘醇微甜嘅天婦羅醬汁 都係加分位 配上日本A級米 淨係個汁都好好送飯🥢和牛壽喜燒御膳👉🏻除咗必試嘅蟹天丼 壽喜燒鍋都好滿足 菇類、豆腐、日本雞蛋、和牛等滿滿嘅食材 醬汁唔會太鹹或太甜 味道都好平衡👉🏻定食好豐富 有前菜、茶碗蒸、刺身、味噌湯同甜品👉🏻刺身都新鮮 肉質爽口 特別係有一隻大蝦 佢嘅蝦頭仲充滿咗鮮甜嘅蝦膏👉🏻亦都好欣賞佢嘅味噌湯 平時麻麻哋味噌湯 但佢嘅豚汁香味濃郁 連裡面嘅豚肉都係軟腍有豚肉香 真心好飲
最近食咗間好有驚喜嘅天丼
本身主打豚丼嘅「豚丼のぶたはげ 」
推出咗超高質嘅「蟹」主題 天丼同炸物

🥢蟹天丼定食

🥢和牛壽喜燒御膳
👉🏻定食好豐富 有前菜、茶碗蒸、刺身、味噌湯同甜品
2023-09-07 371 瀏覽
如果喜歡食蟹天婦羅,可以去豚丼のぶたはげBUTAHAGE,有多款唔同嘅蟹天婦羅同丼飯。雖然出名豚丼,但都會推出唔同嘅新款式。平時食佢地鰻魚丼都已經覺得好正,今次就有期間限定嘅蟹天婦羅。蟹天丼蟹天丼有多款天婦羅 (軟殼蟹、松葉蟹爪、蟹肉、蟹膏,仲有南瓜同野菜)。炸衣金黃且薄薄一層,口感酥脆,而且唔太重油膩感。秘製天婦羅醬汁帶微甜,令天婦羅更滋味,送飯一流。軟殼蟹天婦羅(半身)蟹膏蟹肉紫菜卷天婦羅軟殼蟹天婦羅金黃酥脆,每一啖都有軟殼蟹鮮味。至於蟹膏蟹肉紫菜卷天婦羅仲有齊蟹膏、蟹肉同紫菜,入口啖啖都充滿蟹膏香,口感外脆內軟,富層次。

蟹天丼
炸衣金黃且薄薄一層,口感酥脆,而且唔太重油膩感。
秘製天婦羅醬汁帶微甜,令天婦羅更滋味,送飯一流。

軟殼蟹天婦羅(半身)
蟹膏蟹肉紫菜卷天婦羅
2023-09-03
午餐
2023-08-31 264 瀏覽
早兩日同姨媽一齊帶囝囝👦🏻去完太古Aeon molly Fantasy 玩完之後我地喺附近嘅康怡廣場豚丼のぶたはげ BUTAHAGE度食晚餐🥣呢間源自於北海道十勝帶廣嘅人氣豚丼專門店 ❤️佢嘅「帶廣名物稀有豚肉丼」係拎過日本丼物比賽金賞嘅鎮店名物 近期仲加咗近 20 款全新菜式🥰涵蓋丼物、天婦羅、小食同飲品☺️自從有小朋友後 出去食嘢都會諗咗啱唔啱小朋友胃口先☺️見到餐廳仲新推出咗兒童餐 有兩款定食畀小朋友選擇🥰每次有兒童餐 囝囝都食得特別開心佢揀咗烏冬定食配青森蘋果汁🧃餐盤係汽車造型🚘有 4 款天婦羅🍤包括特大皇帝蟹柳、海老、紫菜同四季豆 全部都炸得好酥脆煙靭嘅湯烏冬 配埋燒汁帆立貝 同迷你奄列今次嘅甜品係藍莓乳酪 仲有一包青森蘋果汁🧃囝囝食得好滋味 好啱佢口味🥰炙燒海鮮丼壽司醋飯上鋪上原隻帶子 赤海蝦 三文魚同三文魚籽 刺身經過炙燒後 帶焦香味 三文魚食落帶油香 帶子同赤海蝦 味道鮮甜🥰帶廣名物稀有豚肉丼 🐖(並盛)嚟到梗係要試下呢度嘅金賞名物 ❤️豚肉丼用咗日本優質KAMIKOMI豚嘅豚肉眼 肉質幼嫩 燒到微焦 肉味濃郁 食落帶焦香味 配上秘製祖傳醬汁 幾香口惹味🥰另外 我哋仲叫咗一枝
每次有兒童餐 囝囝都食得特別開心

佢揀咗烏冬定食配青森蘋果汁🧃
餐盤係汽車造型🚘

煙靭嘅湯烏冬 配埋燒汁帆立貝 同迷你奄列

炙燒海鮮丼

帶廣名物稀有豚肉丼 🐖(並盛)
嚟到梗係要試下呢度嘅金賞名物 ❤️

另外 我哋仲叫咗一枝青森蘋果梳打🍎
蘋果味香濃 好清新
2023-08-10 276 瀏覽
怕吃胖的不能來!因為這裡好吃到胖胖的😂呢間豚丼專門店「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」前排新增咗多款日本料理,由丼物到天婦羅,再到小食同飲品等等都有。我哋就試咗當中嘅全新海鮮丼物「炙燒海鮮丼」,有多款時令海鮮,包括原隻日本帶子、赤海蝦、三文魚同埋三文魚籽,經過炙燒後帶一股焦香,另外仲試咗「北海道帆立貝大赤蝦丼」,刺身非常鮮甜美味,份量又足,CP值高!今次食到舔舔脷,下次要帶埋鯨魚蝦子來,試下佢新加入常駐餐目嘅「澳洲和牛鍋燒烏冬」同埋小朋友專屬嘅「兒童定食」,大飽口福!
怕吃胖的不能來!因為這裡好吃到胖胖的😂

2023-07-22
2023-08-04 224 瀏覽
今晚放工同老公去太古城買啲嘢,發現原來呢度都有之前喺九龍灣食過嘅 《豚丼のぶたはげBUTAHAGE 》,佢哋個豚丼係必食架!簡直一試難忘!😋 《豚丼のぶたはげBUTAHAGE 》係日本北海道嘅過江龍,質素有保證👍🏻 唔洗左揀右揀,嚟到必點佢哋豚丼不過我個人喺食方面都係貪心嘅🤭乜嘢都想試吓 今次見佢地升級咗主餐目,推出咗唔少新菜式,我哋點咗: 🦐 炙燒海鮮丼定食 $131入面有炙燒過嘅帶子、赤海蝦🦐同三文魚,另外仲有三文魚籽,食材豐富且新鮮👍🏻我哋轉咗定食,有濃郁嘅豚肉味噌湯,入面有豚肉、油豆腐、紅蘿蔔等。仲有滑捋捋嘅茶碗蒸蛋,前菜野菜冬菇,最後還有黑糖寒天圓滿作結😋 🌽 粟米天婦羅餅 $15用粟米嚟做嘅天婦羅餅好特別,北海道產粟米好甜 🍤 大蝦 & 稀有豚肉天婦羅$35炸得好鬆脆,原隻大蝦彈牙,用豚肉嚟做嘅天婦羅都係第一次食,珍稀嘅 KAMIKOMI豚肉好淋 🐷 帶廣名物稀有豚肉丼 (並盛) 定食 $125呢間店嘅名作,燒過嘅 KAMIKOMI豚肉好香口,好Juicy,再配埋祖傳秘製醬汁,連飯都好好食👍🏻
炙燒海鮮丼定食
帶廣名物稀有豚肉丼 (並盛) 定食
簡直一試難忘!😋

唔洗左揀右揀,嚟到必點佢哋豚丼
不過我個人喺食方面都係貪心嘅🤭乜嘢都想試吓

今次見佢地升級咗主餐目,推出咗唔少新菜式,我哋點咗:

🦐 炙燒海鮮丼定食 $131

🌽 粟米天婦羅餅 $15
用粟米嚟做嘅天婦羅餅好特別,北海道產粟米好甜
粟米天婦羅餅

帶廣名物稀有豚肉丼 (並盛) 定食
粟米天婦羅餅
大蝦 & 稀有豚肉天婦羅
2023-08-01 169 瀏覽
難得朋友過嚟港島探我,當然要帶佢去試吓特別少少嘅嘢啦 😆 一出地鐵站見到呢間豚丼のぶたはげBUTAHAGE,係嚟自北海道帶廣嘅豚丼店,之前經過都已經想試,今次同朋友過嚟就可以試多幾款嘢啦 😋帶廣名物稀有豚丼(並盛)呢碗喺日本得到過豚丼金賞,係呢度嘅名物,用咗かみこみ KAMIKOMI 豚,屬於日本專家評級嘅珍稀豚肉,豚肉眼燒到微焦,配上佢地嘅秘製醬汁,豚肉因為燒過,所以唔會好油,口感實在有肉香,個汁好香,令到豚肉更加惹味,唔錯 😋炙燒海鮮丼另一款我哋就揀咗海鮮丼,係佢地最近新加嘅 menu 之一,有帶子、赤海蝦、三文魚及三文魚籽,海鮮炙燒之後香味更出,份量好足好有誠意,啖啖海鮮好滿足 😌茶碗蒸:原味 + 芝士我地好鍾意食茶碗蒸,見到呢度有款係加咗芝士嘅,於是我哋每款都叫咗一份試下 😆 兩款都好香,蛋都夠滑,而且都好足料,有菇又有帶子,芝士味就再多一份鹹香嘅味道,都幾特別 😋天婦羅:海老&稀有豚肉、粟米天婦羅餅天婦羅炸得好香脆,又唔油,炸粉厚薄適中,淋上佢哋嘅秘製醬汁,香口咗好多 😋 用北海道粟米做嘅天婦羅好特別,粟米好清甜,炸得脆脆哋,感覺都幾特別 🙆🏻‍♀️最後我地加咗個甜品杯,係藍莓

帶廣名物稀有豚丼(並盛)

茶碗蒸:原味 + 芝士

天婦羅:海老&稀有豚肉、粟米天婦羅餅

最後我地加咗個甜品杯,係藍莓芝士慕絲,酸酸甜甜都幾好食 🙆🏻‍♀️ 原來佢地最近新加咗好多野食,除咗有天婦羅同埋海鮮丼等等,仲見到有鍋燒烏冬,睇嚟下次可以帶埋屋企人過嚟試吓呢 😆
2023-07-27 134 瀏覽
出名食豚丼嘅豚丼のぶたはげBUTAHAGE最近推出新餐目,接近 20 款全新日本料理,有丼物、天婦羅、小食及飲品,帶俾食客更多選擇。其中包括「炙燒海鮮丼」、「牛油粟米燒北海道帆立貝丼」、「澳洲和牛鍋燒烏冬」等等,仲出埋兒童定食。炙燒海鮮丼炙燒多種時令刺身,有原隻帶子、赤海蝦、三文魚同埋三文魚籽。經炙燒後多咗一股焦香味,配合日本醋飯,越食越開胃。帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)呢度嘅招牌,嚴選優質嘅豚肉眼,口感既厚實又嫩滑,加上超過80年歷史嘅秘製祖傳豚肉醬汁,難怪可以咁有日本風味。鰻重如果是鰻魚迷,就唔可以錯過。方形盒上有兩大片鰻魚,燒香加上鹹甜的醬汁,是一般鰻魚飯比唔到你嘅滿足感。

炙燒海鮮丼

帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)

鰻重
2023-07-23
午餐
2023-06-11 306 瀏覽
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽豚丼のぶたはげ (康怡廣場北座) (太古)🗺️太古康山道1號康怡廣場北座地下G3號舖💰204.6 (堂食連加一)佢哋係出名食豚丼,但係我哋反其道而行🤣叫天婦羅+魚生飯😂海老魷魚天丼🦑🍛 $78一碗飯入面有海老,魷魚x2 ,南瓜 ,山芋 ,蘆筍 ,紫菜。比想像中好味好多😋天婦羅脆又唔油,而且調味個醬都好好食🤤呢個價錢呢個質素收貨!春之什錦海鮮丼🍱$108同普通魚生丼既味道差唔多,魚生食落既味道都新鮮嘅👍🏻但覺得天婦羅丼好食啲😎🪄我地食個時follow 社交平台 就免費送一隻天婦羅炸蛋,我哋覺得都好正🤤如果係經過太古城都可以去試下~😬✨評分✨食物:7/10環境:6.5/10衛生:6/10服務:7/10回頭率:7/10
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽
豚丼のぶたはげ (康怡廣場北座) (太古)
🗺️太古康山道1號康怡廣場北座地下G3號舖
💰204.6 (堂食連加一)

佢哋係出名食豚丼,但係我哋反其道而行🤣叫天婦羅+魚生飯😂

海老魷魚天丼🦑🍛 $78

衛生:6/10
服務:7/10
回頭率:7/10

2023-05-31 276 瀏覽
經過呢度好多次,今日因為外賣平台減50嘅優惠,令我終於試到佢🤔 今次無叫佢嘅主打豚肉,食咗玉子鰻魚丼🤔 先講價錢,Openrice 同佢本身嗰menu都係$108,外賣平台就$132,但就成個menu仲有8折,即係$105.6,仲平過堂食同Openrice買‼️減多$50姐係$55.6就有得食,呢嗰組合本身我覺得點都好高分,但係今次有啲失望🙍🏻‍♀️鰻魚好多骨,同我嘅期望都有好大距離🫣 整體都失望🙍🏻‍♀️ 不過都有興趣再試佢嘅豚肉🤓
2023-05-15 354 瀏覽
香港人真係好鍾意食日本野,所以有好多日本過江龍餐廳,當中包括喺北海道十勝好出名嘅豚丼BUTAHAGE,行街買野之後指定動作,當然係要坐低休息吓,食個丼飯醫飽個肚~🎀牛油粟米北海道十勝豚丼用上十勝豚切片,每片肉都係精挑細選嘅上等稀有豚「KAMIKOMI豚肉」,燒到微微焦香,肉味濃郁,帶油脂香得嚟又唔會太肥膩,再鋪喺宮城縣產特 A 級🌟一見鍾情🌟米飯上面,灑上日本牛油粟米,味道豐富,非常惹味~加配定食有埋前菜沙律+甜品,仲有好多蔬菜嘅日式湯,又豐富又啱打卡!!🎀上天丼天婦羅鋪滿成碗飯,睇落好吸引,而且有5隻大大隻彈牙大蝦+口感綿密既山芋+野菜,非常足料,醬汁甜甜地,再加上大大碗飯,超飽!!

🎀牛油粟米北海道十勝豚丼

🎀上天丼
2023-05-12 2018 瀏覽
香港雖然係彈丸之地,但都可品嚐到各地美食😋😋仲有唔少深受歡迎嘅日本餐廳,當中更有唔少係過江龍,例如源自於北海道十勝帶廣嘅人氣豚丼專門店 「豚丼のぶたはげBUTAHAGE」鄰近太古港鐵站又位處購物集中地方便喺shopping之後,嚟試一試最正宗的日式丼飯滋味👍🏻📍太古康山道1號康怡廣場北座地下G3號舖 @butahagehk「牛油粟米稀有豚肉丼」$132定食包括前菜、日式湯、甜品及果茶,帶嚟最圓滿日本定食料理體驗🍱🙇🏻‍♀️細嚐北海道的幸福滋味❗️採用由日本專家嚴格評級為最優質珍稀的十勝豚「KAMIKOMI 豚」切片,每一口都軟腍味美🤤🤤再將其燒至微微焦香後仍保留豐富肉汁,鮮嫩口感一試難忘,混合融化的金黃牛油🧈及香甜嘅日本粟米🌽,增添馥郁香氣,滲進香甜軟糯嘅宮城縣產特 A 級「一見鍾情」米🌾,每一口🍚都令人欲罷不能😍😍上天丼 $108 (+33豚肉味噌湯定食)鋪滿炸蝦🍤、山芋、野菜及紫菜天婦羅喺白飯上,天婦羅炸得非常脆口!有五件海老咁多視覺上都好震撼🤩加$33定食包括豚肉味噌湯、前菜、什菌茶碗蒸及甜品🙌🏼📢📢📢最新推出期間限定北海道十勝豚餐目一「牛油粟米稀有豚肉丼」定食及單點,百分百還原北海
鄰近太古港鐵站又位處購物集中地

「牛油粟米稀有豚肉丼」$132

上天丼 $108 (+33豚肉味噌湯定食)
鋪滿炸蝦🍤、山芋、野菜及紫菜天婦羅
噌湯、前菜、什菌茶碗蒸及甜品🙌🏼

📢📢📢最新推出期間限定北海道十勝豚餐目一「牛油粟米稀有豚肉丼」定食及單點,百分百還原北海道滋味😍帶大家重回日本旅行嘅美好時光 🧳🕰️ 由即日起至 5月30日於全線「豚丼のぶたはげBUTAHAGE」供應,為大家延續意猶未盡的北海道美食之旅🇯🇵🐖想試嘅朋友記住個日子喇💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️

#香港美食 #香港日本菜 #butahagehk #牛油粟米稀有豚肉丼 #香港美食指南 #期間限定 #十勝豚肉 #日式丼飯

2023-04-25