2023-10-22 459 瀏覽
这周刚打卡了米其林Tirpse的下午茶,又给自己安排一顿大桥先生旗下的炸猪排,吃完必须安利给🐷🐷爱好者!炸猪排的关键除了食材品质外,更考验师傅对温度火候的掌握,如何让猪排外皮酥脆可口的同时,保证内层肉嫩多汁,绝对是门技术活这家店好吃的秘诀就是猪肉先经过法式慢炖、低温煮至半熟,再油炸到九成熟我们两个人点了一份吉列猪柳配荞麦面(冷)$198,一份熊本特等吉列厚切豚肉定食$328,一份土佐豆腐$68,一个菠萝雪葩$98,和一个加贺焙茶雪糕$58 ,吃完扶墙出去,表示很好吃下次还来!

2023-09-13 641 瀏覽
這天和朋友在西九文化區看完展覽就到附近的圓方吃晚飯, 我們選擇到了溜冰場樓上的豚勝。豚勝是一家來自日本的吉列炸豬扒店,在日本有6間分店,今年在香港圓方開設香港第一間分店。❈ 特選吉列厚切里肌豬扒定食 HK$208❈ 特選吉列豬柳定食 HK$198這次我們點了兩個特選吉列定食,一個是厚切里肌豬扒,另外一個是豬柳。每款定食都配上白飯、味噌湯和漬物;其中白飯和椰菜絲都可以免費添加。枱面上擺放了兩款醬可以用來調配椰菜絲,紫蘇醬和柚子醬。椰菜絲加了醬汁後非常惹味必定要添加幾次才滿足!肉方面,無論是吉列厚切里肌豬扒或是吉列豬柳都炸至外層酥脆可口。原來豚勝在將豬肉油炸之前先運用他們的合作夥伴米芝蓮星級主廚大橋先生的專業法式慢燉技術,先將豬肉以低溫優煮處理,然後再油炸至九成熟。兩款肉比較之下,個人比較喜歡厚切里肌豬扒因為肉質比較嫩而且多汁。

❈ 特選吉列厚切里肌豬扒定食 HK$208
❈ 特選吉列豬柳定食 HK$198

1959 瀏覽
2023-08-25 533 瀏覽
Elements幾個月前開咗呢間新嘅日本餐廳喺溜冰場上面,Habitu隔離裝修好光猛,有部分位係喺鋪入面,部分枱係就咁set up喺商場順帶一提,佢啲豬豬擺設好得意(*≧ω≦)想試曬呢間餐廳嘅招牌,梗係一個飯一個麵一個咖哩一個原味同咁叫~✧ 特選吉列厚切里肌豬扒定食($208,轉烏冬再+$20)雖然佢本身有個吉列豬柳餐可以直接配烏冬係平少少($188)但嚟到第一次梗係試佢最靚嗰隻豬肉啦定食好豐富有4樣嘢 — 豬扒、飯、味噌湯、泡菜/漬物豬扒方面menu有講到用熊本豚肉🐖首先慢煮咗先,跟住再拎去炸顏色唔係真係太pinky但好食係真,吉列嗰層皮幾厚又鬆脆唔會散收收,肉質絕對唔係老et et而係肉嫩多汁(*´꒳`*)再讚下佢地有網架墊高個豬扒keep住脆滑好細心~至於個烏冬我就唔係太喜歡喇,純粹因為佢刨咗啲瓜喺面頭令到個湯烏冬有pickles味..另外仲有紫菜同蔥但可能大家去食會鐘意呢種多重口味嘅湯麵?✧ 咖哩吉列厚切里肌豬扒定食($228)定食同樣包咗4樣嘢 — 豬扒、飯、味噌湯、泡菜呢個set多一樣嘢— 大大堆椰菜絲(可以無限添)主角🐖上面都提過喇,但呢個雖然冇網架墊高佢都冇俾咖喱浸淋到
Elements幾個月前開咗呢間新嘅日本餐廳
喺溜冰場上面,Habitu隔離
順帶一提,佢啲豬豬擺設好得意(*≧ω≦)

✧ 特選吉列厚切里肌豬扒定食($208,轉烏冬再+$20)
雖然佢本身有個吉列豬柳餐可以直接配烏冬係平少少($188)
但嚟到第一次梗係試佢最靚嗰隻豬肉啦
定食好豐富有4樣嘢 — 豬扒、飯、味噌湯、泡菜/漬物
豬扒方面menu有講到用熊本豚肉🐖
首先慢煮咗先,跟住再拎去炸
顏色唔係真係太pinky
再讚下佢地有網架墊高個豬扒keep住脆滑好細心~
但可能大家去食會鐘意呢種多重口味嘅湯麵?
特選吉列厚切里肌豬扒定食
✧ 咖哩吉列厚切里肌豬扒定食($228)
定食同樣包咗4樣嘢 — 豬扒、飯、味噌湯、泡菜
呢個set多一樣嘢— 大大堆椰菜絲(可以無限添)
主角🐖上面都提過喇,但呢個雖然冇網架墊高佢都冇俾咖喱浸淋到
呢個set仲包咗樣嘢係本豬第一次試 — 炸蛋,因為喺本豬眼中蛋係一樣比較滑嫩濕潤有水份嘅食材,實在想像唔到搵油炸乾佢會變成點🥚
結果雖然個賣相麻麻,但好驚喜地炸完都仲係溏心蛋( ´▽`)
調味就冇特別但overall都覺得好食
咖喱就微辣非常日式🍛
咖哩吉列厚切里肌豬扒定食
✧ 完熟水蜜桃汽水($48)
食炸嘢想叫返枝汽水中和下唔好太熱氣🥤

2023-08-24
咖哩吉列厚切里肌豬扒定食
完熟水蜜桃汽水
2023-08-22 219 瀏覽
下午茶時間 經過圓方商場呢間 豚勝餐廳,見環境裝修唔錯 走入去試吓質素如何,其間有關會員優惠問題資訊店員 有位叫KK員工 處理問題態度非常友善,對待客人嘅問題同意見 耐心聆聽! 好難得👍🏼👍🏼 一個好嘅員工能夠令食客 整個用餐體驗好舒服。呢間公司整體大部分唔同嘅品牌都有相當好嘅服務! 不過 有間喺十里湘薈就需要改善下! 上個月食一次 唔會再有下一次,成個用餐時間不停聽住後面員工落單位置嗰位經理 係咁同同事講啲冇謂嘢!!嘈過酒樓!!
2023-08-22
2 分鐘 (堂食)
2023-08-17 1816 瀏覽
同屋企人係西九果邊睇完麥樂雞展,就過黎圓方搵野食,見到有間食炸豬扒,又好耐無食就試試佢!我地係閒日晏晝3:30左右入座,所以當時餐廳未有其他客人,我地一入座後店員就送上兩碗芝麻比我地自己磨碎佢。芝士係有炒過的!所以輕輕磨左幾下已經有好香既芝麻味飄出黎😌然黎店員再講解磨碎芝麻後,可以加入豬扒醬。• 特選吉列豬柳定食 $198我自己就叫左豬柳定食,有一個飯、漬物、椰菜、豆腐豬肉湯、及炸豬柳。豬柳食落唔算好juicy,但幸好未到好鞋🫠而且都有5舊,份量足夠。吉列炸既豬扒油膩感唔算好重,椰菜絲我就落左柚子醬,酸酸味味可以中和返油膩感。• 吉列厚切里肌豬扒配冷烏冬 $198里肌豬扒望落肉面偏粉紅,因為油脂較多,所以食落都唔會太乾。反而凍烏冬幾有驚喜!佢提供左鵪鶉蛋、芥末、蔥粒去撈個烏冬汁。烏冬亦頗有口感!少少芥末既辣味加埋一齊夏天食就好透心涼,亦有好fresh既感覺。最後二人埋單$436,圓方食野黎講價錢差唔多,而且我地大概4:30離座,都開始陸續有其他客人入座。

芝士係有炒過的!所以輕輕磨左幾下已經有好香既芝麻味飄出黎😌

然黎店員再講解磨碎芝麻後,可以加入豬扒醬。

• 特選吉列豬柳定食 $198

• 吉列厚切里肌豬扒配冷烏冬 $198

2023-08-16
2023-08-08 311 瀏覽
一個人中午時段來試試新餐廳。點了一個特選吉列豬柳定食套餐 ,無需等待排队 ,一人消費加一後共202元 ,無額外任何飲品。呢個價錢好貴,份量也好細,不抵食。豬扒味道好普通,一點也不岀色,所以是失望的。餐廳新裝修的當然好新淨,座位算舒適,清潔乾淨,但是地方不算好大,人多難一齊坐低食。適合一至四人入座。要讚賞侍應服務是很好的,有禮貌也為我主要添茶,回應好快,人手是足夠照顧到食客的需求。總結經驗是可以試一次,不會再回頭光顧,亦都可以預見將來好快執笠,食物質素太普通但索價過高!無匠人精神的日料!

吉列豬扒
吉列豬扒
2023-08-08
2023-08-03 330 瀏覽
吉列豬扒專門店絕對是日本菜的最新戰場,新開的過江龍連同紮根多年的老字號,數目真是一隻手掌也數不清,當中有平有貴,貴的索價一千大元,平的則半百有找,價錢差天共地。然而,其中一間新開的卻處於一個經濟抵吃的價位,她就是開在圓方內的豚勝了。豚勝是日本過江龍,在日本有6間分店,由米芝蓮星級廚師Naotaka Ohashi所開設,他擅長用上肉味香濃的熊本Rindo豚來製作出金黃酥脆,質感柔軟多汁的吉列豬扒,而且店內的豬扒都會先用上真空低溫慢煮的方法烹調,再於表面裹上麵包糠,炸至金黃色才上桌。苗子向來是吉列豬扒的鐵粉,以前就曾為了得到一張折扣卡,短短一個月內在某間老字號專門店光顧了不下十數次,差不多每星期都吃上三四餐,所以當知道這間日本過江龍來港開店時,即與友人相約並一同前往,貪人多可以嘗試多一點。店內既然主打熊本Rindo豚肉,又怎可不來個熊本特等吉列厚切豚肉定食,從賣相一看便知道不俗,表面相當酥脆,內裡卻透著嫩嫩的粉紅,足證肉汁豐富,由於經過真空低溫慢煮的關係,肉色是會略帶粉紅。一口咬下,肉汁非常豐富,肉味亦非常香濃,油脂部份更是入口即溶,只是筋位有點多。另外,還點上滑蛋吉列大海老定食及吉列北海

另外,還點上滑蛋吉列大海老定食及吉列北海道帶子配豬柳定食,兩者都有吉列海鮮,前者的賣相已值回票價,全隻蝦還大過手掌;後者則需要重點推介一下,皆因平常吃到的炸豬柳都是乾身鞋口的,誰不知這兒的卻柔軟多汁,還很鬆化,配合半熟的北海道帶子,令人留下深刻的印象。

大家意猶未盡下,再來一客吉列里肌豬扒三文治,正好用上店舖熱賣的里肌豬扒,發現一點也不輸給貴價的熊本豚,肉味可能稍有不及,但在性價比上卻非常優異,夾著爽脆的椰菜絲及惹味醬汁,苗子的確喜歡。然而寶物沉歸底,味噌雜煮卻是一道深藏不露的美食,豬大腸及豬脷以味噌來烹調,不但令其入味,更可令其纖維軟化,所以煮得軟滑腍身,若果配上一碗白飯,必定會吸引到不少同好。
  • 味噌雜煮
  • 豬柳
最近在東京吃過日本No1的成藏後,就開始想吃不同店的炸豬排🐖看到日本吉烈豬扒過豚勝於尖沙咀開設分店,便立刻想試試看!但可能對過江龍期望過大,我們都一致覺得很失望🥲.▫️特選吉列厚切里肌豬扒定食 $208(6/10).▫️特選吉列豬柳定食 $198(5.5/10).餐廳在將豬肉油炸之前,先運用米芝蓮星級主廚大橋先生的專業法式慢燉技術,將豬肉以低溫慢煮處理,然後再油炸至九成熟~整個套餐除了吉烈豬排外,亦包括了可任添的白飯及椰菜、以及味道不錯的味噌湯.兩款炸豬排的外層都酥脆可口,咬下口時口感確實十分鬆脆,十分出色;可惜豬排非但不嫩也不多汁,而是十分乾柴🥲也許是因為我吃過成藏而有太大對比,但沒吃過成藏的男友,也覺得豬排比中式的瘦叉更乾柴,尤其是豬柳(里肌部位有些少油脂比較易入口)味道十分清淡,絕對要配合豬扒醬一起吃🫠如果喜歡我的𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)請收藏並𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

▫️特選吉列厚切里肌豬扒定食 $208(6/10)

▫️特選吉列豬柳定食 $198(5.5/10)

)味道十分清淡,絕對要配合豬扒醬一起吃🫠

30 分鐘 (堂食)
2023-07-24 276 瀏覽
收到不少消息近來香港吉列界掀起一起熱潮,數間來自不同國家的吉列品牌相繼進駐香港。Tsukanto豚勝,查看資料原來是位於K11 Musea 米芝蓮餐廳TIRPSE主理人大橋先生的最新創作,圓方店更是全球第一間海外分店。今日路經圓方行街時, 順道去了火區的Tsukanto豚勝一試究竟。雖然慢燉豚技術是它的招牌菜,但今天心情想食清爽一點的海鮮,所以我選擇了「滑蛋吉列大海老定食」。值得一讚的是大海老是放置在滑蛋上,有別於一般吉列店擺盤,享用時滑蛋不會影響到吉列大海老外皮脆度。吉列大海老有別於普通連鎖店的炸蝦,每一口蝦肉厚實而爽口,搭配豚湯是一頓簡單而滿足的午餐。日式擺盤和器具有著美麗的外觀,色彩搭配和諧,讓人不僅在味覺上享受美味,也能在視覺上得到愉悅。下次我已約定朋友再來一試它的招牌慢煮豚。
滑蛋吉列大海老定食

下次我已約定朋友再來一試它的招牌慢煮豚。
2023-07-22
10 分鐘 (堂食)
滑蛋吉列大海老定食
2023-07-13 409 瀏覽
見到係日本過江龍所以試吓。我哋三人行平日18:50左右到唔洗等位叫左2個熊本set ,一個厚切里肌豬set里肌比較平,都預咗冇咁好食。但係佢係冇味,然後乾到柴皮。熊本係有少少味,但依然係柴皮。又老又乾 少少油份都無,失望到極點。朋友笑言食豬扒都要睇season, 夏天佢哋都曬到瘦哂。最好食應該都係椰菜絲無哂水份都好爽口,可惜得紫蘇醬,無胡麻醬。個人口味喜好。服務就其實唔錯,不過真係平價連鎖店都可以好食過佢。
見到係日本過江龍所以試吓。
我哋三人行平日18:50左右到唔洗等位
叫左2個熊本set ,一個厚切里肌豬set

里肌比較平,都預咗冇咁好食。
但係佢係冇味,然後乾到柴皮。

熊本係有少少味,但依然係柴皮。
又老又乾 少少油份都無,失望到極點。
朋友笑言食豬扒都要睇season, 夏天佢哋都曬到瘦哂。

最好食應該都係椰菜絲
無哂水份都好爽口,可惜得紫蘇醬,無胡麻醬。
個人口味喜好。

服務就其實唔錯,不過真係平價連鎖店都可以好食過佢。

2023-07-12 273 瀏覽
日本炸豬排過江龍 ᴛsᴜᴋᴀɴᴛᴏ 豚勝從東京來到香港開設了海外第一間分店了香港店落戶在人流很多的 ᴇʟᴇᴍᴇɴᴛs 圓方商場除了 ɪɴᴅᴏᴏʀ 不少座位 亦有商場的 ᴏᴘᴇɴ ᴀʀᴇᴀ 區當天人流不絕 熱鬧非常餐點主打炸豬排 從日本和海外嚴選高質豬肉用慢燉技術先將豬肉以低溫慢煮處理再炸至九成熟 專業的處理手法除了豬排 當然還有各種吉列炸物像吉列海老、吉列蠔等等配搭款式多樣 丼飯、咖哩飯、烏冬都有提供每樣都想嘗嘗 所以點了兩份不一樣的分享 𓋪 吉列厚切里肌豬扒配烏冬 (熱) 外皮炸得金黃又酥脆可口的厚切豬扒 內層仍保持肉嫩又多汁 份量讓人滿足附上芝麻可沾上豬扒汁 / 柚子汁更具風味可配冷/熱烏冬或是冷/熱蕎麥麵 好多元熱烏冬湯底清甜 配豬扒可以解一下膩感 𓋪 吉列珍寶廣島蠔配芝士豚肉餅定食大隻的廣島蠔也太好吃 外面香脆內裡鮮味又 ᴊᴜɪᴄʏ平常不太吃蠔的我也想再來一隻 厚厚的豚肉餅切半端上 口感豐富 略嫌芝士比重不多整份定食會配 味噌湯 漬物 椰菜絲跟白飯而白飯可免費添加 適合食量較大的男生𓋪 日式煎餃子本來想點薯仔沙律當天餐廳沒供應 就轉點了一份五隻煎餃子皮煎得剛好脆脆 裡面的肉汁仍
日本炸豬排過江龍 ᴛsᴜᴋᴀɴᴛᴏ 豚勝

餐點主打炸豬排 從日本和海外嚴選高質豬肉
用慢燉技術先將豬肉以低溫慢煮處理
再炸至九成熟 專業的處理手法
除了豬排 當然還有各種吉列炸物
像吉列海老、吉列蠔等等
配搭款式多樣 丼飯、咖哩飯、烏冬都有提供
每樣都想嘗嘗 所以點了兩份不一樣的分享

𓋪 吉列厚切里肌豬扒配烏冬 (熱)
外皮炸得金黃又酥脆可口的厚切豬扒

𓎾 完熟水蜜桃汽水
𓎾 信州蘋果汽水
不喝酒的話 有幾款特色日本汽水可選
甜度不高 濃濃果香也很不錯喝
最近係圓方行街,往溜冰場方向時突然間見到一間新餐廳,馬上被他的外觀吸引,所以行了過去看看餐牌,發現原來是日式炸豬扒。 在香港,日式炸豬扒做得好食,我印象中就只有中環的那一家。但見這間餐廳是新的,所以打算一試。該晚,我7點半打左過去book枱,但只接待walk-in 。好彩,平日唔算太爆,我一行3人去到後,約8:15,都有3位。餐廳設計幾得意,分開兩邊。一邊係店內,一邊有個小小既店外空間比食客進食。我揀左店外,因空間感較大。坐底後,我叫一份炸蠔咖喱飯,一份炸豬柳飯,同埋一份炸豬排熱烏冬。當然,唔少得一杯大既生啤。先來係炸蠔咖哩。咖哩相當有水準,配飯一流,而且少辣,幾開胃。炸蠔完全無好多粉既感覺,而且幾鮮甜。後上係炸豬排同豬柳。先講豬柳,皮同肉連着,唔會好易分開,食落有炸皮的脆香,肉則好嫩口,完全唔趙口。少少紅,肉汁豐富,好似食緊扒咁。炸豬排相反就水準一般,或者唔太岩我口味。相對趙口,同埋皮與肉之間有肥,所以食落去有少少腥。烏冬好食,補救到。不過我可能會試炸蝦或者炸雞扒。唔記得左影炸蠔既相*

唔記得左影炸蠔既相*

炸豬排
炸豬柳
2023-07-05
炸豬柳
2023-07-05 184 瀏覽
上次一家人去M+同香港故宮之後,都習慣了係圓方醫肚。今次同囝囝及朋友試下新店。豚勝位於圓方溜冰場對上一層,都幾易搵,除了店內幾張4人檯同吧檯位之外,門口對出仲有兩三張卡位,感覺毫不逼狹,而且光潔明亮,感覺討好。味噌雜煮($88)基本上得豬脷及豬腸兩種材料,但處理得出乎意料地好,軟稔而不失肉味,佐酒一流。吉列里肌豬扒三文治($168)豬扒比麵包厚兩倍,而且肉質軟熟,加入椰菜絲令口感多了一份清爽。吉列北海道帶子配豬柳定食($268)定食本身包白飯、味噌湯及漬物,而且白飯及椰菜絲係可以任添,包保你食得飽。帶子同豬柳炸得色澤金黃,脆漿處理得好好,帶子咬開熱燙,肉質嫩;而豬柳亦鬆軟有嚼口。食之前可以把芝麻輾開,加入醬油,方便蘸點豬柳,美味倍增。熊本特等吉列厚切豚肉定食($328)厚切下啖啖肉當然吸引,單論肉味,的確贏一條街,但可能今次筋位較多,沒有豬柳的鬆軟口感,感覺比較結實。滑蛋吉列大海老定食($238)兩隻偌大虎蝦,炸得幾乾身,連蝦殼都食到,但略嫌滑蛋水份稍多,令飯粒好濕身,影響口感。香草雲呢拿雪糕配京都宇治抹茶($58)壓軸的甜品係香草雲呢拿雪糕,再即場淋上京都宇治抹茶,甘甜可口,囝囝一個
上次一家人去M+同香港故宮之後,都習慣了係圓方醫肚。

今次同囝囝及朋友試下新店。

味噌雜煮($88)

吉列里肌豬扒三文治($168)

吉列北海道帶子配豬柳定食($268)

食之前可以把芝麻輾開,加入醬油,方便蘸點豬柳,美味倍增。
熊本特等吉列厚切豚肉定食($328)

滑蛋吉列大海老定食($238)

香草雲呢拿雪糕配京都宇治抹茶($58)

壓軸的甜品係香草雲呢拿雪糕,再即場淋上京都宇治抹茶,甘甜可口,囝囝一個掃晒。
至於飲品,分別點了靜岡綠茶可樂($48)、完熟水蜜桃汽水($48)及信州蘋果汽水($48)
今天來試試日本過江龍的日式吉列炸豬怕專門店,雖然定價稍高,不過絕不馬虎,一定值回票價!鑑於店家對於美食的熱情匯聚了廚藝精湛的廚師團隊,其中還包括了技術高超的米芝蓮星級日本主廚!實在是一款難以忘懷的美味炸豬排🐷(店員會提供炒香過的芝麻讓你盅爛調製醬汁)——— ✤ 滑蛋吉列宮崎雞扒丼定食豚勝|$𝟐𝟏𝟖雖然知道豬排才是𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞🤪不過沒想到雞扒也同樣做得做得出色!酥脆無比的炸皮包裹住超級嫩滑的雞肉,𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲度爆登!雞扒下飽滿的珍珠米飯滲透了滑溜的雞蛋、洋蔥🧅以及醬汁。✤ 吉列里肌豬扒三文治|$𝟏𝟔𝟖⭕️推薦推薦⭕️烘烤的麵包多士酥脆,內裏軟綿綿,包裹住𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠的椰菜絲、特調燒汁以及沙拉醬,吉列里肌豬扒厚實多汁,外酥內嫩!味道有驚喜,瞬間可以𝐤𝐨整個😆✤ 吉列豬柳配冷烏冬|$𝟏𝟖𝟖豬柳相對肉質較為結實,肥肉比例相對較少,滿口都是肉感。外層同樣酥脆🔥冷烏冬拌入鵪鶉蛋蛋液、𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢以及冷麵汁,最適合夏天炎炎消暑解膩。✤ 煙肉薯仔沙律|$𝟕𝟖綿密𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲的薯仔沙拉拌入沙拉醬,細嚼下可吃到薯仔顆粒感的口感🥔

———
✤ 滑蛋吉列宮崎雞扒丼定食豚勝|$𝟐𝟏𝟖

✤ 吉列里肌豬扒三文治|$𝟏𝟔𝟖

✤ 吉列豬柳配冷烏冬|$𝟏𝟖𝟖

✤ 煙肉薯仔沙律|$𝟕𝟖
2023-07-03 139 瀏覽
放假去element睇戲,男朋友係食肉獸,甘啱睇到朋友ins推薦,就霖住試下環境燈光都幾warm,好溫馨。店員帶位之後,都好熱情介紹自家選料。聽聞選用九州熊本出產嘅Rindo豬,係當地都係名物。兩個人叫左熊本特等吉列厚切豚肉定食、日式煎餃子、味噌雜煮叫特等厚切都真係當之無愧,食肉獸一見到個定食上來,已經驚喜。炸衣超薄,肉厚身但唔會好難咬,咬落去好嫩好Juicy。白飯煮的好好,為豬扒都增色唔少。試問邊個可以抗拒豬扒配白飯嘅享受。清爽椰菜絲好適合解膩。店家都好好,可以refill白飯、椰菜絲。味噌雜煮有豬腸、豬舌,食落冇怪味,兼好入味,配搭紅蘿蔔,都算啱啱好~好滿足~!
聽聞選用九州熊本出產嘅Rindo豬,係當地都係名物。

兩個人叫左熊本特等吉列厚切豚肉定食、日式煎餃子、味噌雜煮

好滿足~!
2023-07-01