呢到食物款式好多,又特別,令到有選擇困難既我揀左好耐,同埋佢有唔多優惠,睇左好耐先揀到最想試既野食🙈🙈簡單啲講就係所有食物都係單點,但小食同埋飲品都有跟餐價會平啲;另外,佢有幾款係一個價錢包3樣食物,但飲品就要再加錢;又有得自選湯麵,好欣賞佢地可以有咁多配搭俾人揀👍🏻3 COURSE DINNER招牌去骨海南雞配黃薑飯 + 牙車快沙律 (柚子+手撕雞) + 椒鹽脆蛋魚柳 ($92)雞肉厚身多件😍 肉質滑身,唔會太油,黃薑飯比出面多左一份椰汁既香味,食落胃口大開!份量冇嘢好講。一個字:超級多!👍🏻牙車快沙律同椒鹽脆蛋魚柳係同一碟上,手撕雞沙律酸酸甜甜,可以自己落酸辣汁,我唔鍾意太酸,令到成個沙律得返個酸味,所以我落咗好少,幾啱我胃口,手撕雞正常發揮🤘🏻魚柳真係椒鹽既味道,差啲唔記得自己食緊越南嘢😂 魚柳濃味啲,同沙律嘅酸甜有對比,幾特別嘅配搭👍🏻少少可惜係佢比海南雞飯更遲上菜,冇得第一時間開胃先🙊鎮店四鳥 (脆雞皮+手撕雞+滑雞件+杏脆雞) 配椰汁酸湯檬粉 ($88)一個價錢食到4款雞,岩哂我呢啲眼闊肚窄既人!四款唔同嘅雞都好有特色,雞皮比薯片更加脆,但係又有一定嘅厚度同埋大大塊,好少喺

3 COURSE DINNER

一個價錢食到4款雞,岩哂我呢啲眼闊肚窄既人!四款唔同嘅雞都好有特色,雞皮比薯片更加脆,但係又有一定嘅厚度同埋大大塊,好少喺出邊食到🫰手撕雞正常,滑雞件有咖喱/椰香嘅味道,又真係滑同好味🤣杏膽雞都炸得好鬆脆,有調過味,啖啖雞肉,齋食雞都夠👍🏻
椰汁酸湯真係好特別,有椰汁嘅香味,再加本身越南湯檬嘅酸甜味,食落更加開胃,惹味!檬粉粉量都好多,檬粉口感都OK😆

四色檬紙卷 (海膽+煙三文魚+牛炸醬+手撕雞) (跟餐價$78; 單點$92)

見到佢有海膽三文魚呢啲配搭就叫咗,好少喺出邊見到越南米紙卷會有呢啲口味😍 嚟到個造型都幾靚,檬紙卷可以啱啱好一啖吞晒 (咁我個口都大既🤪),除咗食到蔬菜嘅鮮,亦都會食到上面主菜既味道,擺埋一齊又幾夾喎!紙卷皮本身都唔算厚,入邊都好多料,我冇落酸汁都覺得夠味👍🏻 有興趣試吓唔同口味紙卷嘅食家,可以去試吓😆 四隻味我都鍾意,海膽、三文魚呢啲份量都唔少🤩

鮮菠蘿冰 (跟餐價$29; 單點$39)

菠蘿冰好清甜,超級解暑,再大杯啲就更正啦!😆

結論
🫰有set其實幾抵,一定飽
🫰食物有創意,欣賞餐廳既誠意同良心!
⚡️唔近地鐵站同埋都多人嫁 (不過唔近MTR都多人,證明真係唔差👍🏻)

好味度:8.5/10
回頭度:9/10

餐廳資料
餐廳名稱:越男仔
餐廳地址:旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖
營業時間:星期一至日 11:30-23:00
  • 鎮店四鳥椰汁酸湯檬粉
2024-06-03 45 瀏覽
星期六晚約咗朋友喺旺角行街,經過呢間越男仔,朋友又鍾意食越南菜,所以就入去試下啦!😬💃1. 蒜蓉牛油雙蝦扎肉撈金邊粉,蝦🦐好新鮮,扎肉也好大件,好正!😋😬2. 招牌去骨海南雞配黃薑飯,海南雞好滑又肥美!😍😍😍黃薑飯充滿椰香味,撈埋秘製醬汁一齊食就perfect!👍3. 無骨黑糖鳳瓜沙律,微微的辣、好惹味!😊🙌4. 椒鹽脆蛋魚柳,炸得好香脆!😋😊5. 椰汁拉茶紅豆冰,甜道適中,紅豆份量十足!😎6. 熱龍眼蜜,好潤喉,好多龍眼!😍越男仔:旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖

3. 無骨黑糖鳳瓜沙律,微微的辣、好惹味!😊🙌

• 招牌去骨海南雞配黃薑飯
  • 龍眼花蜜茶
  • 無骨鳳爪沙律
2024-06-02 44 瀏覽
最近想吃一些湯湯水水的食物,朋友推薦吃越男仔,剛好在旺角廣華街附近海南雞脾配椰汁酸湯🐔好大份量 海南雞色澤金黃 軟軟嫩嫩 椰汁酸湯搭配起來酸酸甜甜 好開胃🥰火車頭湯河也是好大份量 個人鍾意❤️ 有牛肉牛丸牛百葉等 湯頭鮮美 牛肉味十足 河粉勁道 不會軟爛 串燒沙爹拼盤雞牛豬各一串 好多沙爹醬汁 醬料味道十足 重口喜愛😆煙三文魚檬紙卷煙三文魚好似花花的造型 滿滿的蔬菜🥬和檬粉 配上酸甜撈檬汁 😋軟殼蟹剛好有做活動 性價比不錯 炸的好香 熱辣辣 酥脆好食🙌🏻水果茶 好多菠蘿🍍青瓜🥒在裏面 還有薄荷葉 水果味好清新 茶味都濃🫶🏻椰汁紅豆冰 經典飲品👍🏻#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食

海南雞脾配椰汁酸湯🐔

剛好有做活動 性價比不錯 炸的好香 熱辣辣 酥脆好食🙌🏻

水果茶
椰汁紅豆冰 經典飲品👍🏻

2024-06-01 1889 瀏覽
越男仔食過好幾次,間吾中都會再黎幫襯😁覺得佢價錢親民,份量足,味道好地道👍🏻餐廳設計富有越南色彩,有好多當地色彩的掛畫做裝飾。🥢晚餐menu 有散叫同三道菜晚餐,包左兩款小食同主菜。🐤招牌去骨海南雞配黃薑飯賣相好靚😆雞肉好滑,有層好靚的啫喱體👍🏻配左葱油同酸辣汁。黃薑飯有淡淡的椰香味,食得有營😋🐟椒鹽脆蛋魚柳🥗牙車快沙律魚柳好惹味,炸得香脆,炸粉好薄,啖啖魚肉👍🏻沙律份量幾多,手撕雞用了黑椒調味,加左酸甜汁,幾開胃。🍜三文魚蓉拼海膽蝦餅扎肉撈金邊粉賣相好浮誇!最上層有大大塊海膽,下面有一個拳頭大的三文魚蓉,味道鮮味😋另外仲有彈牙炸蝦餅,蔬菜量都十足,有青瓜絲,蘿蔔絲,香葱,生菜。最下面係幼身金邊粉,煙韌有口感。淋上魚露食,惹味開胃。🍹椰汁綠豆冰滿滿的椰香味,幾清甜。🍹水果茶幾特別,有菠蘿,青瓜,檸檬,青檬,酸甜解渴。🌟🌟總括嚟講,可以係越男仔食個輕鬆晚飯,質素好,價錢實惠。

餐廳設計富有越南色彩,有好多當地色彩的掛畫做裝飾。

🥢晚餐menu 有散叫同三道菜晚餐,包左兩款小食同主菜。

🐤招牌去骨海南雞配黃薑飯

🐟椒鹽脆蛋魚柳
🥗牙車快沙律

🍜三文魚蓉拼海膽蝦餅扎肉撈金邊粉

🍹椰汁綠豆冰
滿滿的椰香味,幾清甜。

🍹水果茶
幾特別,有菠蘿,青瓜,檸檬,青檬,酸甜解渴。

🌟🌟總括嚟講,可以係越男仔食個輕鬆晚飯,質素好,價錢實惠。

2024-06-01
2024-05-30 30 瀏覽
今日接老公放工食晚餐 好鍾意食呢一間越南新派fusion菜 地舖位置都算方便 晚上都幾多人 證明呢間餐廳質素應該唔錯餐牌上面選擇好多 有唔同嘅湯粉 撈檬 小食等等今晚點個清清地嘅湯粉⭐沙嗲烤牛湯檬粉 牛肉嫩滑而且份量都好多 湯底好清甜 好好味⭐越式生牛肉牛骨湯檬粉牛肉量超多 湯底好清 牛肉味 配菜有勁多芽菜 好健康飲品點咗個呢度特飲⭐冰凍水果茶裏面有薄荷 檸檬 菠蘿 感覺好健康 又開胃小食 ⭐法式芝士蝦多士真係必食 分量又多芝士半溶狀態 好邪惡 同啲蝦肉好夾 好好味⭐串燒沙嗲 沙嗲味 好多沙爹汁 非常濃縮而且唔辣 價錢唔貴 大概100蚊一個人 就有嘢飲 小食同飲品 質素好好 值得一試🩷

餐牌上面選擇好多 有唔同嘅湯粉 撈檬 小食等等

⭐法式芝士蝦多士

⭐串燒沙嗲
沙嗲味 好多沙爹汁 非常濃縮而且唔辣

2024-05-25 36 瀏覽
下午茶想喳喳林填飽個肚,又想食啲開胃嘢,見到越南嘢就想檬粉!呢碗手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉份量啱啱好,湯底有椰汁好好飲,暖笠笠,最後飲晒成碗,手撕雞就普普通通,正常發揮。店主好熱心地附送越南三寶嘅配菜俾我哋自己加料。另外再加咗$5配個紅豆冰都好足料,抵食!朋友嗌嘅海南雞飯都話好滑溜,份量都OK。店主話做緊優惠加$10會有兩件牛油雞翼,不過海南雞飯已經有雞,所以冇再加!下次再來的話會試吓其他菜式,推介!

手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉
海南雞飯
手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉
海南雞飯
2024-05-11 102 瀏覽
我今日去旺角辦事,順道約同好友去位於旺角廣華街2-20號翠園大樓2期地下5號舖的越男仔食午餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個D10的鎮店四烏(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬$88,好友點左個D17的蒜茸牛油海南雞脾撈金邊粉$98;餐飲係熱香茅蜜$13(跟餐),凍三檸七$15(跟餐)。海南雞脾啖啖肉,肉質嫩滑可口,金邊粉幼滑好食,配菜豐富又新鮮;鎮店四烏的脆雞皮香脆好味,另外三款雞各有風味,椰汁酸湯好好飲;熱飲好潤喉,凍飲好清涼。

• 熱香茅蜜
  • 三檸七
  • 蒜蓉牛油雞脾撈金邊粉
  • 鎮店四鳥椰汁酸湯檬粉
2024-05-10 80 瀏覽
旺角鬧市中有一間越男仔,今天嘗過真心覺得它的越式料理好好味,越式酸辣味真是正合我意!紅番茄湯檬 生牛+烤牛+猪頸肉+豬扒大大份,兩人share 都夠吃!番茄湯底濃郁而鮮美,散發著撲鼻的番茄香氣,檬粉口感豐富滑爽,帶有濃厚的酸甜味道。仲有甘多種不同質感和味道的肉:生牛+烤牛+猪頸肉+豬扒。生牛肉鮮嫩多汁,保留了它的柔軟口感。烤牛肉則帶有微微焦香,增添了深度和香氣。真是吃得好豐盛滿足!河內蔥油三味 配 黃薑飯 扎肉+豬扒+豬頸肉黃薑飯金黃色澤,微微辛香的風味。仲有扎肉+豬扒+豬頸肉,豬扒表皮酥脆,內部保持肉汁飽滿。豬頸肉經過烤煮後更加鮮美,呈現出豐富的口味和質感!手撕雞檬紙卷絕對是鮮嫩的手撕雞肉絲和酸甜味道完美結合!無骨鳳爪沙律酸酸甜甜的無骨鳳爪好有嚼劲,有黃瓜絲、胡蘿蔔絲,令人胃口大開!椰汁飲品跟餐半價,濃郁的椰香味!
紅番茄湯檬 生牛+烤牛+猪頸肉+豬扒

河內蔥油三味 配 黃薑飯 扎肉+豬扒+豬頸肉

手撕雞檬紙卷
絕對是鮮嫩的手撕雞肉絲和酸甜味道完美結合!

無骨鳳爪沙律

椰汁
飲品跟餐半價,濃郁的椰香味!
2024-05-08 70 瀏覽
平時我都好鍾意食越南菜,今日同朋友去開旺角見到有間「越男仔」餐廳,門口睇見餐牌價錢都ok,就入去食啦。午市套餐1個主食,2個小食,餐湯和餐飲 $89主食揀咗招牌無骨海南雞配黃薑飯,雞件有光澤,雞皮爽滑,肉質好嫩,配秘製醬汁,味道豐富可口。米飯粒粒分明,個飯配埋雞湯,足料又好味。越式滴漏咖啡,咖啡底部有煉奶,攪勻更好飲。無骨鳳爪沙律,鳳爪用黑糖醃製,配以新鮮蔬菜和特製醬汁,味道鮮美。手撕雞檬紙卷,紙卷煙煙靭靭有咬口,裏面仲有紅蘿蔔絲、青瓜絲和米粉,帶來清新口感。火炙 燒牛+脆雞撈檬粉 $74呢個有驚喜,勁大碗,火炙燒牛和脆雞各有3大件,CP值非常高。跟餐:越式春卷2件 +$19春卷即叫即炸,上枱仲係熱辣辣,外酥內脆,餡料都好豐富,食物有層次。跟餐:鮮菠蘿梳打 +$20新鮮菠蘿切到一粒粒,酸酸甜甜,加入梳打。食完炸物,喝一啖感覺清新。#devietson #越男仔 #越南美食#越男仔旺角店 #旺角美食

午市套餐1個主食,2個小食,餐湯和餐飲 $89
主食揀咗招牌無骨海南雞配黃薑飯,

火炙 燒牛+脆雞撈檬粉 $74

• 手撕雞檬紙卷
  • 招牌去骨海南雞配黃薑飯
  • 無骨鳳爪沙律
2024-05-07 57 瀏覽
個人覺得放工唔知食咩好嘅話,如果得$70budget又要食到越南嘢,呢間似乎都唔錯~海南雞飯$76跟黃薑飯,啲雞好嫩滑,黃薑飯淡淡薑味,正呀~個friend 跟餐叫咗杯凍拉茶$13幾幼滑~我自己叫咗個越式生牛肉湯河$66,牛湯偏濃味,但落埋指天椒、青檸、蝦油蒜頭就啱啱好,btw 雖然上菜嗰陣個牛肉已經熟咗,但啲牛都幾香,啲河粉多到食唔哂~超抵 ~另外跟餐叫咗杯咸檸柚子蜜$26 清新消滯兼解膩#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食

2024-05-04 37 瀏覽
我最近造訪了位於旺角的越南仔餐廳,這裡提供了一系列美味的越南料理。讓我一一為大家介紹我所享用的菜餚。首先,他們的招牌菜之一是原隻海南雞脾。這道菜以嫩滑多汁的雞脾為主角,搭配著香氣十足的海南雞飯。雞脾烹調得恰到好處,肉質鮮嫩,每一口都帶來滿滿的雞肉風味。海南雞飯的香氣和口感也非常出色,米飯蓬鬆,伴隨著微妙的雞油香。我強烈推薦這道招牌菜,絕對是雞肉愛好者的不二之選。另一道我品嚐的特色菜是椰汁酸湯。這道湯以新鮮椰汁為基底,加入了豐富的海鮮和蔬菜,帶來了豐富的口感和層次感。椰汁的甜香與酸湯的酸爽相互融合,味道令人驚艷。湯裡的海鮮和蔬菜保持了原汁原味,口感鮮嫩,使整道菜更加美味可口。如果你喜歡檸檬的清新味道,那麼你絕不能錯過他們的檸粉。這道檸粉是一道清爽的甜點,搭配了新鮮的檸檬汁和檸檬皮絲。它的口感柔軟細膩,檸檬的酸甜味道恰到好處,令人回味無窮。這是一道完美的結尾,讓我在品嚐完主菜後感到非常滿足。除了以上的特色菜,越南仔餐廳還提供了其他美味的選擇。他們的自家製沙爹串燒是一道絕對不能錯過的美食。這道菜包括了牛肉、雞肉和豬肉的串燒,每一種肉都烤得香嫩多汁。加上他們撒在上面的檸粉,更是提升了整體口感和

首先,他們的招牌菜之一是原隻海南雞脾。

除了以上的特色菜,越南仔餐廳還提供了其他美味的選擇。他們的自家製沙爹串燒是一道絕對不能錯過的美食。這道菜包括了牛肉、雞肉和豬肉的串燒,每一種肉都烤得香嫩多汁。加上他們撒在上面的檸粉,更是提升了整體口感和風味。這款串燒絕對是肉食愛好者的最愛。

最後,我還品嚐了他們的炸春卷。這道炸春卷外酥內嫩,裡面包裹著豐富的蔬菜和肉類。沾上他們特製的沾醬,更是美味無比。這是一道經典的越南小吃,越南仔餐廳的炸春卷絕對不會讓你失望。

總結來說,越南仔餐廳提供了美味多樣的越南料理選擇。無論你是喜歡雞肉還是海鮮,還是喜歡清爽的檸檬風味,這裡都能滿足你的味蕾。他們的招牌原隻海南雞脾和椰汁酸湯都是絕對的推薦菜,讓人回味無窮。此外,自家製沙爹串燒和炸春卷也是不容錯過的美食。無論你是想享受正宗的越南料理,還是尋找新的美食冒險,越南仔餐廳都值得一試。
2024-04-27 1280 瀏覽
今晚想來試一下, 不過越南野大多數湯粉都係牛湯底, 唔會提供其他湯底, 所以平時都唔多食越南野😅已經夜晚8点幾但都幾多人👍有幾張餐牌所以都有d選擇困難😜有好多小食同飯款,亦可以好似車仔麵敢㨂餸自選牛湯雞湯椰汁酸湯蕃茄湯, 亦可以揀配白飯薑黃飯, 配撈檬甚至沙律😋也可以揀汁, 如果湯粉就可以要檬粉河粉或加$轉金邊粉甚至粉絲, 亦可以加$以優惠價配小食或飲品, 我唔想食炸野, 未試過椰汁酸湯, 試下椰汁酸湯滑雞湯粉轉金邊粉, 等左一陣送來, 賣相幾靚🤩 望落去份量都唔少, 試下啖湯先😛 好香飲落有d酸酸地, 湯底也濃, 正😍忍唔住即刻再飲😆 然後望下d金邊粉, 佢可能剛煮起, 所以係一舊, 要自己用筷子整散佢, d粉都唔太少🤭 食落都好味, 唔會煮到過淋及太碎, 再食舊雞先, 雞份量唔係好多, 不過我就啱啱好, 食到醃得幾入味🥰唔會煮到過左火, 食到完全係平時食串燒雞個只味, 我因為不斷飲湯, 自己無加到飲品, 所以都幾口渴🤣🤣 如果多d人就可叫下小食, 不過大家要留意, 佢係要收加一, 另外佢做緊儲印仔,滿5個當20元, 可以堂食使用🤗 依度真係唔錯, 可以再來試其他😅👍 小店有一份親切人情味😻我會再來😸
2024-04-26
2024-04-27 32 瀏覽
放工就去左MK ,好耐都無做MK 妹,今次係特登出去食「越男仔」食越南嘢,之前係沙田都食過一次,覺得唔錯,今次我地叫左-「招牌生蠔椰汁酸湯湯檬粉」$109 ,好大碗 ,一碗有4隻蠔,蠔都生鮮鮮甜,同個椰汁湯底 配夾得唔錯,如果再有d辣味就勁正😂-「招牌去骨海南雞配黃薑飯」套餐仲有手撕雞檬紙卷+無骨黑糖鳳爪沙律 $92好豐富 ,食唔晒,個手撕雞紙卷唔錯,皮薄,海南雞份量都好足 ,食都夠滑。服務方面:店員都好nice , 有禮貌。#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食
放工就去左MK ,好耐都無做MK 妹,
今次係特登出去食「越男仔」食越南嘢,
之前係沙田都食過一次,覺得唔錯,
今次我地叫左
好豐富 ,食唔晒,個手撕雞紙卷唔錯,皮薄,
海南雞份量都好足 ,食都夠滑。
服務方面:店員都好nice , 有禮貌。

• 招牌無骨雞配黃薑飯
2024-04-23 32 瀏覽
夏天熱辣辣🔥無咩胃口😁食越南野最岩今日去左旺角廣華街📍越男仔 叫左晚市套餐跟前菜同主食前菜🥢無骨鳳爪沙律併椒鹽脆蛋魚柳~夠哂清新主食🥢蔥油三味配黃姜飯 黃姜飯好入味~配扎肉、豬扒、豬頸肉👏🏻好香口越男仔火生牛河河粉🍲 好喜歡佢地湯底✅飲落有淡淡牛肉香味又鮮甜更會配上越男仔自家調味料蒜油、辣椒、青檸😍食落開胃跟餐轉特飲雙檸茶~係檸檬🍋同青檸🍋‍🟩檸檬茶好清新#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 越男仔 📍旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號
夏天熱辣辣🔥無咩胃口😁食越南野最岩
今日去左旺角廣華街📍越男仔

叫左晚市套餐跟前菜同主食
前菜🥢無骨鳳爪沙律併椒鹽脆蛋魚柳~夠哂清新

主食🥢蔥油三味配黃姜飯
黃姜飯好入味~配扎肉、豬扒、豬頸肉👏🏻好香口

越男仔火生牛河河粉🍲

好喜歡佢地湯底✅飲落有淡淡牛肉香味又鮮甜
更會配上越男仔自家調味料
蒜油、辣椒、青檸😍食落開胃

跟餐轉特飲

雙檸茶~係檸檬🍋同青檸🍋‍🟩檸檬茶好清新

越男仔
📍旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號
2024-04-13 55 瀏覽
一向鍾情於越南菜式,今晚和朋友去旺角探店旺角越男仔評分好高,天氣熱最啱食湯檬粉💛鎮店燒芝士珍寶有機蘑菇(買一送一‼️)珍寶蘑菇低卡又好味,芝士香味洋溢,蘑菇好Juice,味道一流~我哋揀咗釀牛肉和釀生蠔,牛肉嫩滑味道稍為偏重配上蘑菇一齊食啱啱好😍生蠔大大隻,真系食過返尋味牙車快沙律➕手撕雞檬紙卷沙律材料充足,伴有手撕雞椰菜絲和青瓜絲等,再加入越男仔特製涼拌汁,爽口酸甜好開胃~極力推薦薄薄的外層係檬粉皮,包住生菜、雞絲和青瓜絲,皮薄餡大,淋上微酸又清新的醬汁,令人入口極之開胃😋牛➕豬pho 配蕃茄湯檬粉整碗檬粉湯底濃郁滿滿的蕃茄味,湯香味撲鼻而來,非常鮮甜,有不少人都只湯底好飲到要飲清光,材料亦非常豐富,有豬頸肉、牛肉、炸豬扒等,肉質鮮嫩,非常出色,每啖都鮮甜可口⋯⋯
一向鍾情於越南菜式,今晚和朋友去旺角探店
旺角越男仔評分好高,天氣熱最啱食湯檬粉💛

鎮店燒芝士珍寶有機蘑菇(買一送一‼️)

牙車快沙律➕手撕雞檬紙卷

牛➕豬pho 配蕃茄湯檬粉