2015-09-03
此地年青人最多呢~環境方面,簡簡單單,一睇枱椅富韓國style ,這裡不錯地方闊落。黎到食奶奶雞,我的第一推介係... 牛肋骨鍋 $88,拿~~ 唔會介紹錯,飲啖滾熱牛骨湯,又濃香又甜!一口接一口主角牛肋骨煮得夠晒火喉,話咁易就骨肉分離~ 肉質又林又帶濃濃牛肉香。蘿白呢d完全索晒牛汁精華,入晒味,一睇個色就知正:p另外,呢個燒原條鰻魚 $148 比較少見,而味道都唔錯架,鍾意食鰻魚可以一試。表層少少鹽份,入口魚油溶化,魚肉質地屬林身,不過會帶少少腥味,怕腥的朋友要留意。食法用生菜包著鰻魚及泡菜,可配鰻魚汁或辣汁。最後,食埋奶奶雞,雞隻唔係太大,雞件肉質蠻滑的,當中最底層伴著的粉條,入口彈牙富咀嚼感是我喜歡的,而奶奶雞的醬汁屬濃調,味道偏咸,不太喜歡。人人都一人一杯,我當然有叫番杯韓國cider Rita 黎飲啦 ^_^
此地年青人最多呢~
黎到食奶奶雞,我的第一推介係...
蘿白呢d完全索晒牛汁精華,入晒味,一睇個色就知正:p
食法用生菜包著鰻魚及泡菜,可配鰻魚汁或辣汁。