2023-01-11 51 瀏覽
KC100有唔少名牌outlet 過來附近行街🛍️ 有啲肚餓就想搵個舒服嘅地方食下嘢休息下 咁啱見到哩間嘅裝修幾新淨舒服就坐低左😌✿黑松露野菌溫泉蛋長通粉 ✿ [$98]意粉唔會煮到好淋 有返啲咬口 望落份量好似唔係幾多 不過食落真係好飽肚 面頭撒咗好多芝士粉 加埋溫泉蛋 中和左 唔會食落好膩🤤 黑松露唔係gas味果款 食落好順口😋✿醬燒豬仔骨配焗新薯角 ✿ [$138]豬仔骨嗰啲醬汁有好重嘅蕃茄味 好似係羅宋湯嗰隻蕃茄味 而且佢嘅肉質 非常之鬆軟 一咬就散晒 焗薯角唔會話落咗好重嘅調味料 食落冇咁大罪惡感 推薦👍🏻✿ 凍泡沫鮮奶咖啡✿ [$40]咖啡味夠濃 唔會俾啲鮮奶掩蓋左 👍🏻✿ 凍朱古力咖啡✿ [$42]偏苦 不過朱古力味好出同香😋地址➸葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖★好食指數★:3.5/5★服務態度★:4/5★CP值★:3.5/5★冇加一★

✿黑松露野菌溫泉蛋長通粉 ✿ [$98]

★服務態度★:4/5
★CP值★:3.5/5
★冇加一★
2022-12-24 61 瀏覽
臨近聖誕同屋企人去葵涌outlet補補倉出下血先!聽講outlet附近都有好多好野食所以諗住血拼之前搵間餐廳醫醫肚🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳貪佢就腳,一號鋪🤣見d野都岩食,一於試試佢!=====================呢間餐廳主要輕食同西式套餐為主一行二人,每人叫咗午市套餐😍每個套餐附送餐湯(忌廉南瓜粟米湯😋😋😋)呢個餐湯值得一讚,佢嘅display係用一個餐飲杯,份量用料亦有誠意,飲到尾都唔會變成水👍🏻👍🏻1️⃣泰式青咖喱雞肉炒意粉$98對於重口味嘅我,呢個青咖喱比想像中冇咁濃味,但有青咖喱嘅香味同椰香搭配,係重口味中嘅清淡之選😝雞肉用上雞脾肉嫩滑彈牙👍🏻2️⃣焗周打蜆肉長通粉$108至於呢個長通粉,最吸睛同令我最深刻嘅絕對係佢嗰條毫不吝嗇嘅焗芝士粗邊,呢個焗法,條芝士邊又厚又脆又好味😋😋😋醬汁既配搭亦不錯!我哋額外叫咗兩杯特飲😍1️⃣玫瑰鮮奶咖啡(熱)2️⃣抹茶鮮奶(熱)嚟到如果有budget 一定要試吓佢嘅熱飲,有拉花架,睇見都開心🥰個人比較鍾意玫瑰鮮奶咖啡,嗰陣淡淡嘅玫瑰味,配上順滑嘅鮮奶咖啡,又係儀式感滿滿嘅一杯🥰員工服務態度👍🏻👍🏻👍🏻小店經營有種親切嘅感覺餐廳環境從容不迫絕對係放血前醫肚或
臨近聖誕同屋企人去葵涌outlet
補補倉出下血先!
聽講outlet附近都有好多好野食
所以諗住血拼之前搵間餐廳醫醫肚🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

貪佢就腳,一號鋪🤣
見d野都岩食,一於試試佢!
=====================
呢間餐廳主要輕食同西式套餐為主
一行二人,每人叫咗午市套餐😍
每個套餐附送餐湯
(忌廉南瓜粟米湯😋😋😋)
1️⃣泰式青咖喱雞肉炒意粉$98
2️⃣焗周打蜆肉長通粉$108

我哋額外叫咗兩杯特飲😍
1️⃣玫瑰鮮奶咖啡(熱)
2️⃣抹茶鮮奶(熱)

員工服務態度👍🏻👍🏻👍🏻
小店經營有種親切嘅感覺
餐廳環境從容不迫
絕對係放血前醫肚或者係放完血休息吓嘅好地方🤣🤣🤣
2022-12-22 65 瀏覽
因附近有藝術品展覽,俾人感覺有文藝氣息,加上位置獨特,偶有陽光射入,適合一個人靜靜地看書或發呆。法式百里香烤春雞配薯蓉烤雞通常煮得唔好會乾柴,不過呢個唔會,肉質偏腍,未入口有陣百里香味,而薯蓉比一般食開嘅滑,有綿的有大舊少少的薯粒,細膩中帶點實感。紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉臉頰肉口感腍,味道接近台式牛腩麵嘅牛肉,咁啱朋友做完補牙手術,佢覺得好ok😂醬汁份量都多,一般好少食出面餐廳啲蔬菜,但西蘭花煮得好好味👍🏻熟透唔黃又易咬,很想問師傅點整。午巿套餐跟餐湯椰菜花湯很特別,唔會太過清新蔬菜感,但味道濃郁、鹹鹹哋嘅暖湯水☕️

法式百里香烤春雞配薯蓉

午巿套餐跟餐湯
2022-12-19
💥用心咖啡店、週末鬆一鬆📍辦館|葵涌📍人均消費 $ 1 X X#CL葵芳 #CL四圍食 #CL西式 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️平時行過見到佢既分店都幾多人,今次約朋友去葵廣行街👭佢話比我知原來葵廣附近都有間辦館(大約行5-10分鐘)少人好多,傾計hea下岩哂💬💟鹹牛肉炒蛋吐司 $ 6 8厚吐司唔係平時嘅麵包,應該係丹麥吐司🍞有香濃牛油味🧈而鹹牛肉炒蛋唔會過咸,即食既話仲會脆脆地添😌💟 日式叉燒豬骨湯烏冬 $ 6 8一上枱已經聞到好香,個湯底超濃郁🍜烏冬掛湯力唔錯,啖啖都食到豬骨味呀,最緊要叉燒有咬口唔會冇晒豬肉味🐽💟 焗蕃茄雞肉芝士長通粉 $ 1 0 8望落去唔係好大碟,但係估唔到食落都幾飽肚😎芝士夠多可以做到拉絲🧀啖啖長通粉都被芝士同蕃茄醬包圍💛好滿足👍🏻💟 Rose Latte $ 3 8超好味呀,直頭治癒左一個星期番工既疲勞💫 清新玫瑰味配上奶泡,真係人生一大享受🥹🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥用心咖啡店、週末鬆一鬆

📍辦館|葵涌

回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2022-12-01 51 瀏覽
喺工廈林立嘅葵興出現在一間隱世休閒感覺嘅coffee shop🌿環境開陽坐得非常舒服💺想淨係飲杯嘢或者直頭當正餐🤤呢一間都完全可以滿足到你👏🏻==============================🍤XO醬蘆筍大蝦長通粉 蝦仁非常彈牙😋個人非常鍾意XO醬炒嘅任何嘢 呢一份通粉啱晒我胃口👍🏻😊🍝芝士肉醬焗千層麵 Lasagne即叫即焗🔥上菜既時間仲係滾住上 小心焫親隻手🤚🏻☕️Hazelnut Latte 濃濃嘅泡沫加上榛子嘅香味 暖笠笠☺️🍵Mocha 泡沫口感配埋細緻順滑嘅朱古力🍫天氣凍飲呢個滿足晒🫖
2022-11-30 35 瀏覽
週末去到葵涌outlet行街,喺入門口嘅時候就已經見到有間Cafe仔感覺幾寫意,行完街搵個地方坐一坐 食個下午茶☕️🫖🍵坐落好舒服,餐廳好光猛有落地玻璃叫咗碗餐蛋麵,個午餐肉好大塊另外叫咗個日式叉燒豬骨湯烏冬下午茶通常都會想食返啲多士,鹹牛肉多士個蛋好滑同好多牛肉😊簡簡單單有工作寫意的一天,如果過開嚟葵涌大家都可以嚟呢度玫瑰latte同埋抹茶紅豆鮮奶都好飲,係到鬆一鬆幾寫意 又唔會好侷促多人!😊
週末去到葵涌outlet行街

坐落好舒服,餐廳好光猛有落地玻璃

叫咗碗餐蛋麵,個午餐肉好大塊另外叫咗個日式叉燒豬骨湯烏冬

下午茶通常都會想食返啲多士,鹹牛肉多士個蛋好滑同好多牛肉😊

簡簡單單有工作寫意的一天,如果過開嚟葵涌大家都可以嚟呢度

上星期有日平日放假,就陪個朋友去葵涌整啲公司嘢,咁當然要同佢喺附近食埋個lunch先放佢走啦🤣 於是,朋友就帶咗我去佢私心嘅一間飯堂~Menu:1️⃣ Baked Pumpkin Shrimp Penne ($108)基本上我對長通粉係無乜抗拒能力🙈 只要餐牌上有佢,而所配搭嘅食材唔係我唔食嘅,90%以上機率我會order😆 而呢款焗南瓜大蝦長通粉簡直無得輸啦~🥳 見到長通粉上面鋪滿燒焦嘅芝士,即使出動鐵叉,都要俾啲力先鑿得開超香嘅脆脆芝士層🧀 除咗半融拉絲芝士,成碟長通粉另一個鹹味嘅來源就係出自十分彈牙嘅大蝦身上🍤 配返入口甘甜嘅南瓜平衡返個味道,唔會一味死鹹🫶🏻2️⃣ Ox Tongue & Mixed Green Spaghetti with XO Sauce ($108)首先跟餐個菜湯味道幾清淡😌不論係伴碟嘅翠玉瓜定西蘭花,都用XO醬炒得好入味👍🏻 牛脷份量多之餘,亦煮得好林,扁意粉更落咗新鮮蒜頭去炒過,配上XO醬好惹味😏3️⃣ Iced Latte (+$20) 4️⃣ Iced Mocha (+$21)凡order午市套餐,仲可以以半價優惠轉飲特色咖啡,只有星期一至五先有呢個優惠㗎jaaa

Menu:

首先跟餐個菜湯味道幾清淡😌

3️⃣ Iced Latte (+$20)
4️⃣ Iced Mocha (+$21)
凡order午市套餐,仲可以以半價優惠轉飲特色咖啡,只有星期一至五先有呢個優惠㗎jaaaa🙌🏻
2022-11-09
  • 焗南瓜大蝦長通粉
2022-11-14 54 瀏覽
葵涌的葵昌路以前是很多工業大廈臨立的地方,近年多了一些新的商場。KC100位於葵興KCC 商厦的旁邊,離開葵興地鉄站短短三、四分鐘步行時間便可到達佛羅倫斯小鎮。KC100 outlets 有一樓及二樓層,名牌店有Armani, Furla, I.T., Kenzo, Versace ....等。逛完outlets KC100 地下就有一間清新又舒適的餐廳 – 辦館。 可以座下來飲杯咖啡吃點東西。餐蛋麵這個餐蛋麵除了出前一丁的原味之外,配上煎得焦香的午餐肉來讓湯頭更增添一份鑊氣,蛋則能同時提供酥脆及滑嫩口感,還兼備有蛋黃可用來與湯頭或麵條一起混合,更增加一份深度。紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉香港人興起吃牛面肉,我想是因為牛面肉的口感豐富,較牛尾或牛小排更勝一籌。用紅酒汁燴帶出其更濃郁、多汁和細嫩的肉味。紅酒燴牛臉頰,除了美味之外, 那份入口即化但又帶著軟嫩彈牙口感,一定要享用過才知道有多迷人。

餐蛋麵

Matcha  Latte
Yuzu  Soda
餐蛋麵
2022-11-05 73 瀏覽
星期六嚟到依間Cafe,客人唔多,坐得好舒服,很寧靜。今天只供應茶餐,以吐司輕食為主。餐廳餐枱彷雲石面,簡單而高貴的感覺。裝修簡約典雅。日式叉燒豬骨湯烏冬 $68日式魚蛋切得好厚,叉燒很淋。烏冬是溫室烏冬,湯底是即食豬骨湯底。黑松露炒蛋多士厚多士新鮮軟淋,配上黑松露香,peregrine match.是日蛋糕今天是栗子蛋糕,是我的最愛。依家咖啡做緊優惠,三點至六點,買二送一,啱晒喺附近返工嘅上班族,去到12月嘅咋。

日式叉燒豬骨湯烏冬 $68

黑松露炒蛋多士

是日蛋糕
今天是栗子蛋糕,是我的最愛。

2022-11-05 51 瀏覽
今日嚟到呢間餐廳比較偏遠,葵興站行過嚟,應該都要10幾分鐘,但環境唔錯裝修幾靚,所以嚟試吓。叫咗個烏冬,同埋多士,普普通通。勝在環境夠靜,可能因為我哋星期六黎無乜人。相信呢間餐廳主要都係服務樓上班的人的人。
靚,所以嚟試吓。

2022-10-31 64 瀏覽
🍽整間𝑐𝑎𝑓𝑒頗有文青𝑓𝑒𝑒𝑙 裝修簡簡單單唔會好花巧 已經可以令客人有舒服嘅感覺🍃 🍖醬燒豬仔骨配焗新薯角 $138 •𝐵𝐵𝑄 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑅𝑖𝑏𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝑛𝑒𝑤 𝑃𝑜𝑡𝑎𝑡𝑜𝑒𝑠 ➡️豬仔骨十分入味 值得一讚𝐵𝐵𝑄汁有好多 唔怕會乾身 薯角焗得好香 配上唔少西蘭花+椰菜花 小鳥胃佳品 🦆泰式紅咖哩鴨胸意粉 $98 •𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑅𝑒𝑑 𝑐𝑢𝑟𝑟𝑦 𝑆𝑝𝑎𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝐷𝑢𝑐𝑘 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑠𝑡 ➡️鴨胸軟身多汁 香辣味非常濃郁 建議鍾意食辣嘅朋友可以嘗試一下 但唔食得辣嘅朋友記住揀另一款啦 因為以辣度嚟講 大約似譚仔嘅2至3小辣程度 🌰是日精選北海道蛋糕 +$36 •𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝐶𝑎𝑘𝑒 ➡️秋天時期栗子蛋糕係最ℎ𝑖𝑡 條條栗子蓉包住淡淡的𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 朱古力海綿蛋糕做底 有少許棉花糖同玫瑰作點綴 🍑冰搖蜜桃紅茶 +$20 •𝑙𝑐𝑒 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒𝑛 𝑃𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑇𝑒𝑎 ➡️正常發揮 蜜桃甜味夠 行到又熱又攰嘅時候適宜飲番杯 🍑蜜桃梳打 +$19 •𝑃𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑆𝑜𝑑𝑎 ➡️比我想像中好飲 本身以為會好甜 點知溝埋梳打一齊飲非常爽 可以一試

🍖醬燒豬仔骨配焗新薯角 $138

➡️正常發揮 蜜桃甜味夠 行到又熱又攰嘅時候適宜飲番杯

🍑蜜桃梳打 +$19
•𝑃𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑆𝑜𝑑𝑎
2022-10-17 79 瀏覽
#chuchuinkwaichung—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🍞🍵𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭𝐌𝐚𝐫𝐬𝐡𝐦𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐬 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞𝐈𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞—本身打算係朋友公司附近食下野傾下計✨係kc100見到呢間cafe..🤍好光猛又夠靜✨✨所以就坐左份入黎.星期六得tea menu🍞去個日咁岩無蛋糕🥹𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭➕𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭多士烘得好脆😋蛋煎得幾靚🥚簡簡單單幾好.𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭蜜糖味唔錯 配上脆多士唔會過甜🤭.𝐌𝐚𝐫𝐬𝐡𝐦𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐬 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞➕𝐈𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞2杯野應該都無額外落糖🧐所以飲落都係matcha&cocoa既原味🍵朱古力有棉花糖吊起啲味😋🍫✨靜靜地黎溫下書傾下計都唔錯😽—💰hkd $254 with no service charge (2ppls🍬)📍 Lof10 (KC100) (Kwai
#chuchuinkwaichung

2杯野應該都無額外落糖🧐
所以飲落都係matcha&cocoa既原味🍵
朱古力有棉花糖吊起啲味😋🍫

靜靜地黎溫下書傾下計都唔錯😽

📍 Lof10 (KC100) (Kwai Chung)
Cafe 1, G/F, KC100,100 Kwai Cheong Road, Kwai Chung

2022-10-15
2022-10-13 716 瀏覽
ʚ 辦館 (KC100) (葵涌) ɞ同朋友葵廣行街,專登搵一間舒服嘅cafe食lunch,竟然真係比我發現一間環境、食物都一流嘅cafe!!樓底高,採光舒適,環境100分,好適合同朋友係度嘆下😄ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 蘆苟煙肉磨菇雞肉白汁長通粉-$98.00Lunch Set送是日餐湯-南瓜粟米湯,味道濃郁,食倒粒粒粟米🌽。長通粉硬度適中,白汁好濃郁creamy,蘆筍同菇都係我鍾意嘅配搭🤩煙肉同雞肉都有烤過,加上香草擺盤,好吸引又岩打卡👍📷!❀ 玫瑰鮮奶咖啡 $21.00Lunch set可以半價加配,飲落玫瑰味都幾濃同咖啡係絕配。❀ 法式烤春雞配薯蓉-$138.00另外一個set嗌左烤春雞!我平時唔鐘意食雞皮,但係今次全部食曬,因為真心烤得超香,雞肉都好嫩滑,醬汁同烤雞都好夾😋份量方面有半隻雞,仲有蔬菜包括薯蓉、椰菜花、翠玉瓜等!後來得知原來烤雞係餐廳嘅招牌,唔錯!值得一試😋❀ 冰搖蜜桃紅茶 $20.00冰搖蜜桃紅茶因為set,所以半價加購,桃香味十足,甜度適中,好解渴👍
ʚ 辦館 (KC100) (葵涌) ɞ

❀ 冰搖蜜桃紅茶 $20.00
玫瑰鮮奶咖啡/冰搖蜜桃紅茶
法式烤春雞配薯蓉
2022-10-12 68 瀏覽
🔷 🥪🍜 〰️ 葵興工廠區平日真係好多人,難得星期六過去,可以感受到工廠區的寧靜,所以係附近行下,之後再順便去埋葵廣行下街買下衫🤣〰️ 餐廳用咗落地玻璃嘅設計,喺下晝嘅時間採光十足,但員工好貼心,會用窗簾落一半,不但唔會阻礙陽光進入,但又可以避免客人曬到燶😂😂😂😂 雖然下午茶餐嘅選擇不多,但寧靜嘅環境可以俾我哋一個空間坐得舒舒服服😊🍽 🔹日式叉燒豬骨湯烏冬豬骨湯好濃郁,但反而味道唔會好鹹,好有係屋企食嘅感覺。有時係好多餐廳食既烏冬,唔知點解有酸酸既味道,呢度就無,反而因為湯既濃度令烏冬入哂味🥰🥰 而且叉燒又唔會太肥而幼滑,加上粟米🌽粒,烏冬味道更加豐富☺️🔹黑松露炒蛋多士拿~‼️炒蛋多士上絕對唔係煤炭呀🤣🤣🤣雖然外表真係唔係特別美觀,但見到黑松露勁多😂😂😂最重要炒蛋好嫩滑,加上黑松露味道濃郁,香氣十足,厚厚既多士烘得啱啱好,十分香脆💪🔹 焦糖鮮奶咖啡 ☕️ (熱)其實,一見到杯野嗰陣真係覺得好大杯,相對平時嘅Cafe份量真係好多。焦糖味濃郁,但唔會好甜,而且咖啡味都好重,好好飲😊🔹 冰搖蜜桃紅茶朋友喺附近等我等咗好耐,應該大約等咗一個鐘,佢同我講條街熱到傻🤣😂所以佢揀咗呢一杯冰搖蜜桃紅茶飲。雖然
🔷 🥪🍜

🍽

🔹日式叉燒豬骨湯烏冬

🔹黑松露炒蛋多士

拿~‼️炒蛋多士上絕對唔係煤炭呀🤣🤣🤣
雖然外表真係唔係特別美觀,但見到黑松露勁多😂😂😂

🔹 焦糖鮮奶咖啡 ☕️ (熱)

🔹 冰搖蜜桃紅茶

朋友喺附近等我等咗好耐,應該大約等咗一個鐘,佢同我講條街熱到傻🤣😂所以佢揀咗呢一杯冰搖蜜桃紅茶飲。雖然冰有啲多,但擺咗好耐都好,蜜桃🍑紅茶味🍵都仍然好好飲😂
就算佢好嬲我遲到都好,飲一啖之後即刻心情gur哂😂😂

🔍 題外話

員工真係好nice,佢地個個都好好人,仲介紹其他分店比我哋聽tim😍

📌 辦館 (KC100) (葵涌)
📍 葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖
2022-09-26 102 瀏覽
肥C9覓食記《辦館-葵涌》肥C9岩岩個星期六聽朋友介紹,就去左葵興站附近既佛羅倫斯行下街(Window) shopping一下😆行到咁上下肥老公叫肚餓,咁岩隔離街有間好裝修精美嘅Cafe,俾人一個好舒服嘅感覺,覺得可以喺嗰度坐成個下晝🤩講返正題先,肥老公係一個食肉怪,一口氣叫咗兩碗面食。一個係豬骨濃湯叉燒烏冬,另一個係餐蛋出前一丁。肥老公一食個烏冬,就即刻大叫左出嚟,個烏冬好有童年回憶嘅味道啊,我自己本身就唔係咁鍾意食烏冬嘅,不過聽完佢咁講,即刻偷咗一啖嚟食,又真係好好味好有誠意,而且有好大碗。至於個餐蛋麵,平時出去食啲茶餐廳都係一早煎定晒,呢間辦館嘅餐蛋麵居然係即叫即煎,新鮮滾熱辣,超好味。至於C9我,本身諗住叫鹹牛肉西多士,點知賣晒,就改咗做黑松露蛋多士,好彩改咗做黑松露多士咋,啲黑松露好香好好味而啲雞蛋好多汁😋😋其實食物都係其次最緊要係飲品因為我哋行完好攰要補充一下水份☺️本身諗住求其叫杯咖啡點知一嚟到個拉花靚到不得了!我哋臨走仲叫多咗杯嘢飲外賣添!
肥C9覓食記《辦館-葵涌》

我哋臨走仲叫多咗杯嘢飲外賣添!