2022-09-25 2547 瀏覽
朋友生日🎂知道佢唔鐘意食火鍋放題🤭所以book咗間高質火鍋店同佢慶祝🍻位於柯士甸路醉胡爐餐廳裝潢簡單得來比較型格有多間獨立房私穩度高座位都好闊落舒服我地選了哩度期間限定🦞胡爐醉八鮮鍋八款海鮮有青口、龍蝦、鮑魚、魷魚、蜆、東風螺、花膠、魚翅😋店員首先係炒一炒八鮮鍋🫕然後再贊酒🔥個火焰好勁🤩之後再倒入龍蝦湯再煲滾就食得記住首先要飲咗個湯先龍蝦湯鮮甜濃郁😋我地差不多每人飲咗2碗🤣再食埋海鮮同龍蝦🦞贊咗酒海鮮特別好味龍蝦啖肉🤤哩個八鮮鍋推薦比大家要試啊👍小食點咗泰式鳳爪🌶份量幾多😋泰式汁酸酸辣辣🌶鳳爪彈牙又多汁極上手切牛頸脊🦬點咗個中size🥩牛肉味濃新鮮嫩滑餃子拼盤有四款味道每款2隻XO鲍魚🥟香茜豚肉🥟韭菜🥟手工雲吞🥟每隻都好足料脹卜卜又大隻😀🔥紫菜炸響鈴🤩哩個即叫即炸第一次食裡面係有紫菜😁夠哂特別👍推薦就咁食又得😋吃落又不會太油膩感蔬菜拼盤🥗有生菜🥬娃娃菜🥬油麥菜同菜心🥬份量好多打邊爐咁燥熱點都要飲番杯竹蔗茅根潤吓😁
位於柯士甸路醉胡爐
餐廳裝潢簡單得來比較型格
有多間獨立房私穩度高
座位都好闊落舒服

我地選了哩度期間限定
🦞胡爐醉八鮮鍋

八款海鮮有青口、龍蝦、鮑魚、魷魚、蜆、東風螺、花膠、魚翅😋

胡爐醉八鮮鍋

胡爐醉八鮮鍋
手切牛頸脊
  • 紫菜炸響鈴
2022-09-24 70 瀏覽
濃郁嘅龍蝦湯邊爐同朋友嚟左試個胡爐醉八鮮鍋,一上枱就有職員幫你炒海鮮,個鍋入面有龍蝦,青口,東風螺,蜆,花膠,螺片,鮑魚...勁豐富呀🤩職員仲會幫埋你倒入酒點火,逼出啲海鮮味,聞到好香酒味,加上龍蝦原湯煲滾啖湯..緊係未打邊爐之前就飲返半碗先😋好香好濃嘅湯底,平時雞湯麻辣湯就食得多,好推介呢個好正嘅重龍蝦味湯底。今次兩個人食就叫咗👇🏻👇🏻👇🏻風沙椒鹽粟米條(好惹味椒鹽好香,粟米好甜,份量都幾多㗎)極上牛頸脊(肉質比較瘦但食落唔鞋口)丸類拼盤(兩個人每人每樣一粒,唔洗爭。粒粒彈牙有特色,最鍾意食係墨丸)蔬菜拼盤(呢個蔬菜拼盤見到都好開心,油麥菜,菜心,娃娃菜,白菜仔樣樣齊,配呢個龍蝦湯打邊爐d菜真係好甜)好想讚下呢度嘅職員態度服務都好好好細心,會時不時過嚟望吓你有冇漏嘢又會幫你換碟👍🏻而且呢間餐廳好大好舒服,而且有好多房可以俾你同多啲朋友共聚。真係唔錯呀呢個火鍋。
濃郁嘅龍蝦湯邊爐

今次兩個人食就叫咗👇🏻👇🏻👇🏻

風沙椒鹽粟米條(好惹味椒鹽好香,粟米好甜,份量都幾多㗎)

極上牛頸脊(肉質比較瘦但食落唔鞋口)

2022-09-22 53 瀏覽
高質火鍋湯底ꕀꕀ⇢ 醉胡爐餐廳裝修時尚而具空間感另設有獨立包廂私癮度十足ꔐ胡爐醉八鮮鍋 ($398) 八鮮鍋湯底為店家期間限定店員會先加酒爆炒一下海鮮再加入龍蝦湯湯底海鮮十分足料 湯底亦非常鮮甜ꔐ胡爐十二遵牛盛盒 ($688) 賣相很吸眼球ꕀ有12款不同部位的牛肉每款都有不同口感ꕀ絕對滿足一眾食肉獸必試是手切牛同牛舌芯ꕀ兩款都很出色ꔐ黑松露墨魚丸 ($98)墨魚丸口感爽彈ꕀ黑松露味很濃郁很出色的手打丸系列ꔐ蔬菜拼盤($63/小份)有5款蔬菜用來吸湯汁一流ꔐ脆炸蝦醬墨魚餅 ($98)墨魚餅口感爽嫩彈牙無論單吃還是配湯都同樣出色¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩店員服務很細心(ෆ˙ᵕ˙ෆ)主動添湯亦會先問客人口味再作推介八鮮鍋湯底非常出色有點小喜出望外的驚喜度
高質火鍋湯底ꕀꕀ⇢ 醉胡爐
餐廳裝修時尚而具空間感
另設有獨立包廂
私癮度十足

ꔐ胡爐醉八鮮鍋 ($398)
八鮮鍋湯底為店家期間限定
店員會先加酒爆炒一下海鮮
再加入龍蝦湯湯底
海鮮十分足料 湯底亦非常鮮甜

ꔐ胡爐十二遵牛盛盒 ($688)
賣相很吸眼球ꕀ有12款不同部位的牛肉
每款都有不同口感ꕀ絕對滿足一眾食肉獸
必試是手切牛同牛舌芯ꕀ兩款都很出色

ꔐ黑松露墨魚丸 ($98)
墨魚丸口感爽彈ꕀ黑松露味很濃郁
很出色的手打丸系列

ꔐ蔬菜拼盤($63/小份)
有5款蔬菜
用來吸湯汁一流

ꔐ脆炸蝦醬墨魚餅 ($98)
墨魚餅口感爽嫩彈牙
無論單吃還是配湯都同樣出色

¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
店員服務很細心(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
主動添湯亦會先問客人口味再作推介
八鮮鍋湯底非常出色
有點小喜出望外的驚喜度
2022-09-22 313 瀏覽
約左舊同事去食醉胡爐,邊飲靚湯邊打邊爐,餐廳位置喺尖沙咀柯士甸路,menu主打靚湯底火鍋,除左肉類仲有手打丸同手工餃都好味😋 🥥招牌椰青雞鍋🐔🥘$ 288 原個椰青加入店員即炒嘅雞鍋入面,滾一滾就飲得!配料仲有椰子肉, 杞子同紅蘿蔔。奶白色嘅湯頭清甜無比!香濃嘅椰子味,仲有雞湯嘅厚滑口感!店員建議可以飲一碗先開始打邊爐!雞件新鮮好味份量好足!🥩極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388 本地騸牯牛頸脊油脂均勻,色澤亮麗,肉味香濃有肉汁,厚薄適中、軟身易人口!啱哂打邊爐!推介!🍡丸類拼盤 $128自家製手打丸特別紮實彈牙,有黑松露魚丸、芝心墨魚丸、香茜炸菜牛丸同蝦丸各兩粒。款款都咁好味! 🥟餃子拼盤 $128 自家製鮮餃子特別新鮮,皮薄餡靚!有黑松露蟹肉餃、鮮蝦雲吞、香荽豚肉餃同韮菜餃各兩隻,我自己最鐘意黑松露蟹肉餃香氣撲鼻!🥬蔬菜拼盤 $63超大盤雜菜,新鮮又翠綠,淥完都咁爽甜! 🐤泰式無骨鳳爪 $78 前菜係甜酸嘅泰式無骨鳳爪,好開胃!醉胡爐地址📍 :尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

🥥招牌椰青雞鍋🐔🥘$ 288

🥩極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388

🍡丸類拼盤 $128

🥟餃子拼盤 $128
🥬蔬菜拼盤 $63
超大盤雜菜,新鮮又翠綠,淥完都咁爽甜!
🐤泰式無骨鳳爪 $78
前菜係甜酸嘅泰式無骨鳳爪,好開胃!
醉胡爐
地址📍 :尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
  • 極上本地騸牯牛頸脊
  • 招牌椰青雞鍋
2022-09-22 1501 瀏覽
🌸滋味港式火鍋🌸醉胡爐🍲想品嚐滋味高質的港式火鍋?今天我便相約好友到了尖沙咀一間主打滋味高質港式火鍋餐廳-「醉胡爐」品嚐是日晚餐❗餐廳座位寬敞,採用自助掃描點餐,方便快捷!我們一行2人點了以下餐點:1️⃣招牌鮮椰青雞鍋 $288 這是一款招牌新鮮椰青雞鍋,店員先以洪洪烈火燒炙香嫩幼滑的鮮青雞肉及椰子等配料,再倒上原隻新鮮香甜的椰青,湯底味道清新鮮甜,非常惹味,先喝完上湯後會添加上湯作火鍋湯底繼續品嚐其他配料。2️⃣胡爐十二道牛盛盒 $688有十二道不同部位的牛肉,包括腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、發驒和牛、坑爪、花雕牛脊肉、邊抓、牛展!擺盤精美,每款牛肉的口感獨特,肉質鮮嫩,當中手切牛肉非常出色,入口䳭溶。3️⃣丸類拼盤 $128丸類拼盤有多款手作肉丸,包括彈牙黑松露丸、彈牙墨魚丸及蔬菜丸等,以人手用心製作,肉質豐厚多汁。4️⃣牛骨髓 $68牛骨髓帶味道清新,質感軟淋,能充份吸收湯底精華❗5️⃣紫菜炸響鈴 $88以紫菜及豆皮製成的特色炸響鈴,能充份吸收湯底精華,質感香脆可口❗6️⃣泰式無骨鳳爪 $78泰式無骨鳳爪質感彈牙多汁,味道酸酸辣辣,非常醒胃❗7️⃣蔬菜拼盤(小) $63蔬菜拼盤包含
🌸滋味港式火鍋🌸醉胡爐🍲

餐廳座位寬敞,採用自助掃描點餐,方便快捷!

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣招牌鮮椰青雞鍋 $288

2️⃣胡爐十二道牛盛盒 $688
胡爐十二道牛盛盒

3️⃣丸類拼盤 $128
丸類拼盤

4️⃣牛骨髓 $68
牛骨髓帶味道清新,質感軟淋,能充份吸收湯底精華❗
牛骨髓

5️⃣紫菜炸響鈴 $88
紫菜炸響鈴

6️⃣泰式無骨鳳爪 $78
泰式無骨鳳爪質感彈牙多汁,味道酸酸辣辣,非常醒胃❗

7️⃣蔬菜拼盤(小) $63
蔬菜拼盤包含清新翠綠都的鮮嫩生菜及娃娃菜!
蔬菜拼盤(小)

總括而言,此火鍋店的食材新鮮高質,絕對是尖沙咀一帶高質港式火鍋之選❗

2022-09-19
10 分鐘 (堂食)
胡爐十二道牛盛盒
丸類拼盤
牛骨髓
紫菜炸響鈴
蔬菜拼盤(小)
  • 蔬菜拼盤
  • 黑松露蟹肉餃
2022-09-22 47 瀏覽
#醉胡爐 新裝修後第一次來,感覺更寬敞舒適,低調高級風,食物質素更加沒有失望過,高水準👍👍今次4人聚會,點了兩款鍋底,加一款全新必點既十二道牛盛及其他火鍋料😋😋😋🔹胡椒豬肚花膠雞鍋 $288 花膠超巨型,真材實料,胡椒味很香但不會搶味,豬肚柔軟爽口,最緊要一定飲番碗湯先開始打邊爐,湯非常好吃😋😋🔹潮汕沙嗲鍋 $98 極香濃的沙嗲味,鍋內加入了豬皮,建議大家浸多陣食,因為超級入味😉😉😉🔹胡爐十二道牛盛盒 $688 牛肉控必點!超級豐富的一個牛盛,集合十二種不同部位既牛肉:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、 牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、花雕牛脊肉、邊抓、牛展,各有不同口感,最正係花雕牛、滾熟後花雕味仍然突出,好有驚喜呀,每一款都有不同層次,怪不得每枱客都點😍😍😍😍🔹招牌炸魚皮 $78 又是與別不同,鮮炸魚皮,外型筆直、極脆口 ,而且不是超薄身,所以浸湯時不會易淋😘😘😘😘🔹餃子併盤 $128五款主打口味的餃子都有,全部手工製、每一款都新鮮有肉汁🫶🏻🫶🏻🫶🏻醉胡爐 (尖沙咀)地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

醉胡爐 (尖沙咀)
地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
2022-09-21 1000 瀏覽
秋風起,除咗三蛇肥,亦都係我肥既開始,因為朋友們又開始約打邊爐。朋友話尖沙咀呢間醉胡爐好食, 食物特別又好味,而且啲熟食都好正,我咁順得人當然就let’s go 啦~~ 🤣 湯底有多款選擇,而且有D都好特別,揀咗一輪後最後揀咗佢期間限定既胡爐醉八鮮鍋,貪佢有多款海鮮,職員先炒一炒鍋裏的海鮮,再加酒然後點火,等鍋裏的酒先揮發一下,只保留酒的香味,然後就直接加入龍蝦湯底,職員建議湯底大滾後,先喝一碗湯先開始打邊爐,果然係濃郁龍蝦湯,再加上其他海鮮,2個字:鮮甜!而且海鮮都好多,包括龍蝦、鮑魚、花膠、魷魚、青口、蜆、花螺等等,淨係食湯底既海鮮都半飽 😂另外我地再叫咗: 🥢本地新鮮封門柳 我喜歡食封門柳,貪佢肉質鬆軟,而且牛肉味濃郁,再加上係本地新鮮牛,只要簡單灼一灼就食得,好味😋 🥢招牌炸魚皮 個魚皮好脆,又夠薄又大塊,職員話餐廳自己炸,唔怪得知咁好味,唔似出面打邊爐果D有時會好硬又咸,真係好似食薯片咁脆 。 🥢餃子拼盤 叫咗個餃子拼盤,有5款餃子:黑松露蟹肉餃、手工雲吞、韭菜餃、香茜豚肉餃同魚皮餃,啱晒人少少又想試多D款式,最喜歡食個香茜餃同韭菜餃,好香,而個黑松露餃就夠特別,黑松露味好香

另外我地再叫咗:
🥢本地新鮮封門柳

🥢招牌炸魚皮

🥢餃子拼盤
叫咗個餃子拼盤,有5款餃子:黑松露蟹肉餃、手工雲吞、韭菜餃、香茜豚肉餃同魚皮餃,啱晒人少少又想試多D款式,最喜歡食個香茜餃同韭菜餃,好香,而個黑松露餃就夠特別,黑松露味好香之餘又啖啖蟹肉 。

🥢蔬菜拼盤(小)
打邊爐點都要叫D菜,叫咗個蔬菜拼盤,都有好多款蔬菜有生菜、紹菜、白菜仔等,蔬菜新鮮,吸埋個龍蝦湯底,唔油膩之餘仲好鮮甜,即使好飽都食晒D菜。
  • 招牌炸魚皮
  • 火焰龍蝦海鮮湯
  • 本地封門柳
2022-09-20 30 瀏覽
下班與友人相約醉胡爐因本人十分喜愛胡椒豬肚雞湯因此十分期待,即使夏日炎炎,亦急不及待希望先飲為敬只能說名不虛傳😂胡椒味十分無敵極爆濃郁該程度 是湯底剛進口...便把上覺得「辣」的程度🥵個人認為可能因為用於火鍋,所以味道整體偏濃,無可否認之後下材料吃火鍋時味道是剛剛好,但若果想當湯喝,便不建議了題外話,丸和餃子很好吃💪🏻
下班與友人相約醉胡爐

因本人十分喜愛胡椒豬肚雞湯

因此十分期待,即使夏日炎炎,亦急不及待希望先飲為敬

只能說名不虛傳😂胡椒味十分無敵極爆濃郁

該程度 是湯底剛進口...便把上覺得「辣」的程度🥵

題外話,丸和餃子很好吃💪🏻
2022-09-13
10 分鐘 (堂食)
2022-09-20 47 瀏覽
前幾日同fd講想打邊爐🤣佢就帶咗我嚟呢間醉胡爐😆大大個招牌超搶眼原來醉胡爐即係胡爐嘅高級版🤣向來都聽到呢間餐廳唔少好評今次終於到我去食啦😝入座後用qrcode落單夠哂方便呢道啲湯底多到唔知點揀好最後叫咗胡椒豬肚花膠雞鍋費事次次都食啲咁濃味咁辣啲鍋🤣等緊個鍋嗰陣先叫咗份泰式無骨鳳爪做為前菜超級開胃😛食完前菜係時間打邊爐☺️呢個湯超鮮,同時胡椒味勁香好好飲🤤花膠都夠哂多,感覺好滋補😍因為個鍋本身已經好多雞件所以肉類淨係叫咗份極上本地騸牯牛頸脊🐮牛味香濃又有咬口,輕輕淥20秒就食得😙另外仲叫咗五寶丸,紫菜響鈴,蔬菜拼盤全部質素都好唔錯,份量又足☺️餐廳最近仲出咗個十二道牛盛合有齊12個款唔同部位嘅牛😍下次多幾個人嚟食一定要叫先🤤
前幾日同fd講想打邊爐🤣

費事次次都食啲咁濃味咁辣啲鍋🤣

等緊個鍋嗰陣先叫咗份泰式無骨鳳爪

做為前菜超級開胃😛

食完前菜係時間打邊爐☺️

呢個湯超鮮,同時胡椒味勁香好好飲🤤

花膠都夠哂多,感覺好滋補😍

因為個鍋本身已經好多雞件

所以肉類淨係叫咗份極上本地騸牯牛頸脊🐮

牛味香濃又有咬口,輕輕淥20秒就食得😙

另外仲叫咗五寶丸,紫菜響鈴,蔬菜拼盤

全部質素都好唔錯,份量又足☺️

餐廳最近仲出咗個十二道牛盛合

有齊12個款唔同部位嘅牛😍

下次多幾個人嚟食一定要叫先🤤
2022-09-19 42 瀏覽
📍醉胡爐 地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖 . 香港人好鍾意打邊爐, 真係四季邊嘅人比比皆是 係絕對唔可以廢除嘅一種飲食文化,唔係個人會好迷失😂 . 今晚就約朋友嚟到佐敦與尖沙咀中間嘅醉胡爐。 聽朋友講呢到好高質, 咁就當然要嚟幫襯下啦 入到去環境非常之好,樓底高,地方好寬敞舒適。. 鍋底我地點左 -🔺胡鍋醉八鮮鍋,龍蝦湯湯底,滾起先飲翻碗,濃濃龍蝦湯味,之後再食埋入面啲海鮮,都咪話唔飽。個海鮮鍋材料充足,原隻龍蝦🦞,鮑魚,青口,花螺,重有花膠,真係痴鬼線咁多料。.🔺招牌炸魚皮 坐低未開始滾滾下就先叫個小食試下先 新鮮即炸魚皮, 炸漿薄身而不油膩, 而且好香脆大大去,門鱔炸魚門真係特別正,即食同放湯都可以. . 🔺本地新鮮封門封 近內臟位置牛肉,牛味濃有咬口,有油花油香位置剛剛食,效湯燙燙即食,完美。 . 🔺醉胡爐五寶餃 一碟有齊5款餃, 平日出面最多比你叫雙拼 呢到就方面多, 可以一次過試齊5款, 而且粒粒都大大粒同爆餡。香荽豚肉餃、黑松露蟹肉餃、雲吞、韮菜餃、魚皮餃, 每款各有兩隻,自家制餡料, 皮薄餡靚。 . 🔺蔬菜拼盤 打邊爐唔少得就係叫菜, 拼盤就樣樣都有唔怕選擇
. 鍋底我地點左 -
🔺招牌炸魚皮 坐低未開始滾滾下就先叫個小食試下先 新鮮即炸魚皮, 炸漿薄身而不油膩, 而且好香脆大大去,門鱔炸魚門真係特別正,即食同放湯都可以. . 🔺本地新鮮封門封 近內臟位置牛肉,牛味濃有咬口,有油花油香位置剛剛食,效湯燙燙即食,完美。 . 🔺醉胡爐五寶餃 一碟有齊5款餃, 平日出面最多比你叫雙拼 呢到就方面多, 可以一次過試齊5款, 而且粒粒都大大粒同爆餡。香荽豚肉餃、黑松露蟹肉餃、雲吞、韮菜餃、魚皮餃, 每款各有兩隻,自家制餡料, 皮薄餡靚。 . 🔺蔬菜拼盤 打邊爐唔少得就係叫菜, 拼盤就樣樣都有唔怕選擇困難症,有生菜、菜芯、白菜、黃芽白, 食完飽都上心口。
2022-09-19
1K
2022-09-19 42 瀏覽
“胡椒豬肚花膠雞鍋”($288)“泰式無骨鳳爪”($78)“極上本地騸牯牛頸脊(中)”($388)“醉胡爐五寶丸”($108)“紫菜炸響鈴”($88)“蔬菜拼盤(小)”($63)尖沙咀柯士甸路一向都好多餐廳今次就去咗醉胡爐打返個正邊爐🍲😍餐廳樓底夠哂高,空間感夠哂大最近裝修完仲有好多間獨立廂房岩哂一大班fd聚一聚😆醉胡爐出哂名湯底選擇多仲時不時就有期間限定嘅湯底今次我地就揀咗胡椒豬肚花膠雞鍋🐷🐔呢個湯底真係不得了🤤😍金黃色嘅湯底胡椒味超香,雞味又濃😍豬肚,咸酸菜,雞件同花膠數量好夠多真材實料👍🏻好味到未打邊爐已經係咁飲湯🤣等緊個湯滾起嘅時候整返個前菜食吓😆泰式無骨鳳爪酸酸辣辣,夠哂開胃😛火鍋配料又點可以無牛🐮雖然餐廳最近出咗個十二道牛盛盒有齊十二款唔同牛嘅部位,但驚2個人食唔哂😂所以要咗份中size嘅極上本地騸牯牛頸脊本地騸牯牛牛味濃郁,而且質地夠結實☺️醉胡爐五寶丸包咗黑松露/芝心墨魚丸,香茜牛丸,梅菜豬肉丸,蟹子蝦丸每款都十分彈牙😙響鈴就成日都食到但紫菜響鈴就唔係道道都有所以見到有一定要叫🤩6大條紫菜響鈴即叫即炸,十分香脆😋輕輕浸一浸湯已經食得😛蔬菜拼盤都十分豐盛,仲好新鮮🥬雖然已經
“胡椒豬肚花膠雞鍋”($288)

“泰式無骨鳳爪”($78)

“極上本地騸牯牛頸脊(中)”($388)

“醉胡爐五寶丸”($108)

“紫菜炸響鈴”($88)

“蔬菜拼盤(小)”($63)

尖沙咀柯士甸路一向都好多餐廳

今次就去咗醉胡爐打返個正邊爐🍲😍

餐廳樓底夠哂高,空間感夠哂大

最近裝修完仲有好多間獨立廂房

岩哂一大班fd聚一聚😆

醉胡爐出哂名湯底選擇多

仲時不時就有期間限定嘅湯底

今次我地就揀咗胡椒豬肚花膠雞鍋🐷🐔

呢個湯底真係不得了🤤😍

金黃色嘅湯底胡椒味超香,雞味又濃😍

豬肚,咸酸菜,雞件同花膠數量好夠多

真材實料👍🏻好味到未打邊爐已經係咁飲湯🤣

等緊個湯滾起嘅時候整返個前菜食吓😆

泰式無骨鳳爪酸酸辣辣,夠哂開胃😛

火鍋配料又點可以無牛🐮

雖然餐廳最近出咗個十二道牛盛盒

有齊十二款唔同牛嘅部位,但驚2個人食唔哂😂

所以要咗份中size嘅極上本地騸牯牛頸脊

本地騸牯牛牛味濃郁,而且質地夠結實☺️

醉胡爐五寶丸包咗黑松露/芝心墨魚丸,

香茜牛丸,梅菜豬肉丸,蟹子蝦丸

每款都十分彈牙😙

響鈴就成日都食到

但紫菜響鈴就唔係道道都有

所以見到有一定要叫🤩

6大條紫菜響鈴即叫即炸,十分香脆😋

輕輕浸一浸湯已經食得😛

蔬菜拼盤都十分豐盛,仲好新鮮🥬

雖然已經係細份但3,4個人都夠食🤣
打邊爐除左食材係重點之外湯底絕對係一大精髓由以前鬥搶淥野食到而家演變成搶飲頭啖湯·位於尖沙咀既醉胡爐主打特式火鍋湯底 比大家嚐鮮之前先感受另一種鮮味♡ 胡爐醉八鮮鍋 ($398) 用上多種新鮮海鮮龍蝦|蜆|花膠|海蔘|螺|青口|鮑魚先用清酒炒香 · 製造浮誇火焰效果再加入龍蝦湯湯到不行的湯底 · 微速飲左兩大碗♡胡爐十二道牛盛盒 ($688) 超靚既牛肉拼盤 · 賣相極巨吸引力有12款唔同牛肉 · 可以試哂多款既部位每款牛肉都各有特式最有驚喜係花雕醉滑牛牛肉嫩到不行 · 帶濃烈酒香味第一次試牛胸爽 · 爽脆口感帶油脂香盛盒絕對夠4個人開心share☺️♡ 丸類拼盤 ($128)芝心墨魚丸|黑松露墨魚丸|西洋菜墨魚丸|手打牛丸每款都好彈牙 · size大大粒兩啖一粒唔會細粒到連味都食唔到就吞左落肚最特別既組合係西洋菜墨丸而黑松露墨丸既松露味好濃郁♡ 蔬菜拼盤($63/小)纖維擔當 · 拼湊到成朵花咁♡ 脆炸蝦醬墨魚餅 ($98)爽彈口感贏足9條街唯獨係蝦醬味偏弱༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:我個人認為😂唔想打邊爐入去叫個湯底加份菜 ·
打邊爐除左食材係重點之外
湯底絕對係一大精髓
由以前鬥搶淥野食
到而家演變成搶飲頭啖湯
位於尖沙咀既醉胡爐
主打特式火鍋湯底
比大家嚐鮮之前先感受另一種鮮味

♡ 胡爐醉八鮮鍋 ($398)
用上多種新鮮海鮮
龍蝦|蜆|花膠|海蔘|螺|青口|鮑魚
先用清酒炒香 · 製造浮誇火焰效果
再加入龍蝦湯
湯到不行的湯底 · 微速飲左兩大碗

♡胡爐十二道牛盛盒 ($688)
超靚既牛肉拼盤 · 賣相極巨吸引力
有12款唔同牛肉 · 可以試哂多款既部位
每款牛肉都各有特式
最有驚喜係花雕醉滑牛
牛肉嫩到不行 · 帶濃烈酒香味
第一次試牛胸爽 · 爽脆口感帶油脂香
盛盒絕對夠4個人開心share☺️

♡ 丸類拼盤 ($128)
芝心墨魚丸|黑松露墨魚丸|西洋菜墨魚丸|手打牛丸
每款都好彈牙 · size大大粒兩啖一粒
唔會細粒到連味都食唔到就吞左落肚
最特別既組合係西洋菜墨丸
而黑松露墨丸既松露味好濃郁

♡ 蔬菜拼盤($63/小)
纖維擔當 · 拼湊到成朵花咁

♡ 脆炸蝦醬墨魚餅 ($98)
爽彈口感贏足9條街
唯獨係蝦醬味偏弱

小小總結:
我個人認為😂唔想打邊爐
入去叫個湯底加份菜 · 咁食都幾正🙈
真心推湯底❣️
2022-09-19 42 瀏覽
放工同朋友一行四人去打邊爐~ 總是覺得人多就是要一起打邊爐因為方便在於大家想食咩就食咩~ 我們點了海鮮火鍋配熬製50小時的海鮮湯~ 餐廳職員會先上擺放美麗的海鮮火鍋,火鍋有龍蝦有花膠有花甲有鮑魚有象拔蚌超級超級足料的火鍋好像刺身一樣地上盤後職員會點火炒香一下再加牛仔50小時的海鮮湯~ 我們先飲用海鮮湯配上炒過的海鮮~輕炒過的海鮮非常香口!加埋超級香濃嘅海鮮湯真係一流!花膠同埋鮑魚都好正!冇諗過我食火鍋仲可以飲到咁好味嘅海鮮湯!飲完海鮮湯後,餐廳職員會加水進去海鮮湯類給我們打邊爐~ 我們的套餐有牛肉拼盤,各式手工制丸子,雲吞和餃子🥟仲有脆魚皮牛肉拼盤真係超級靚!有好多牛肉嘅唔同部位,連牛白肉都有~ 非常香口!啲肥牛既雪花都好靚好好味!手工丸子全都好正!!新鮮又好味超級大彈牙!手工水餃全部都好新鮮好正!真心覺得呢一間火鍋好好味!好有心嘅配搭組合!我哋仲叫咗支清酒飲,邊飲酒邊食火鍋真係一流!
放工同朋友一行四人去打邊爐~
總是覺得人多就是要一起打邊爐
因為方便在於大家想食咩就食咩~

我們點了海鮮火鍋配熬製50小時的海鮮湯~
餐廳職員會先上擺放美麗的海鮮火鍋火鍋有龍蝦有花膠有花甲有鮑魚有象拔蚌超級超級足料的火鍋好像刺身一樣地上盤後職員會點火炒香一下再加牛仔50小時的海鮮湯~ 我們先飲用海鮮湯配上炒過的海鮮~

🥟仲有脆魚皮

手工丸子全都好正!!新鮮又好味超級大彈牙!
手工水餃全部都好新鮮好正!真心覺得呢一間火鍋好好味!

2022-09-18 37 瀏覽
今日同好耐無見的朋友嚟到柯士甸路打邊爐!留意咗佢好耐今日終於可以一試!同傳統打邊爐唔一樣,一雙枱嘅唔係湯底而係滿滿嘅海鮮鍋!之後店員會來炒熟啲材料,一點火簡直就係一個表演😍睇到我哋個個都目不轉睛!材料非常豐富有花膠,龍蝦,花甲,螺,青口等等!炒熟咗之後就加湯!店員話要飲咗呢個湯先開始加材料打邊爐😋我哋一人一碗海鮮湯,非常鮮甜美味!好足料!之後我哋叫咗幾樣打邊爐嘅料,由不同類型嘅丸同埋餃!而我最鍾意推介嘅就係呢一盤牛肉!有切牛肉咁多個部位!白色嘅脂肪部份都非常好味😍四個人食剛剛好!小菜方面,可以嗌鹹蛋炸魚皮!乾食又得,浸打邊爐食都得😉非常香脆可口你得醉胡爐打邊爐就一定要叫埋酒!🍶我哋叫咗一支sake! 店員用一個好靚嘅冰壺裝住俾我哋🥰我哋揀嘅呢一款非常容易入口,唔會太甜!配襯打邊爐剛剛好!呢度環境非常舒適,地理位置又好,都好近佐敦地鐵站,下次都會再同朋友一齊嚟食😋😋😋😋🍶🥘

2022-09-18 24 瀏覽
朋友推介有一間高質量火鍋店,位於尖沙咀柯士甸路一間大大個字牌的火鍋店「醉胡爐」,寫著火鍋、刺身、串燒,我當然要幾埋朋友一齊前往食番餐😋。他們裝潢有夠特別,除了有一些開放式位置外,更加插了一間又一間的獨立房間,真係私隱度十足,而且他們更設有全新火鍋配料「胡爐十二道牛盛合」,真係必叫之選!調味架又點可以缺少呀,我都唔客氣,加入我想食的醬油味道。泰式無骨鳳爪先來一道甜甜酸酸的泰式無骨鳳爪醒醒胃,入口爽脆,衝擊味蕾。胡椒豬肚花膠雞鍋今次選擇了一個養顏又惹味嘅湯底「胡椒豬肚花膠雞鍋」,花膠和雞是另上的,已經預先整至7成熟,方便一陣微微滾一下便可食到嫩滑鮮雞和滋補花膠。咁正嘅胡椒豬肚花膠雞,當然要先飲幾碗,那胡椒嘅辣味濃厚,嗆辣刺激,越飲越惹味。黃金炸魚皮炸魚皮上加上咸蛋黃,入口香脆之餘,更多了一份咸香味,淨食/下湯一樣咁正!肉丸拼盤肉丸都非常特別每款都是手工制作,粒粒新鮮,食起來口感彈牙,肉汁豐厚,味道濃郁。餃子拼盤餃子亦是另一賣點,餃子拼盤的都是全人手包餡,皮薄而餡足,粒粒矜貴,令人回味。胡爐12道牛盛盒 全新火鍋配料「胡爐十二道牛盛合」已包括了多部份牛肉部位:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛

朋友推介有一間高質量火鍋店,位於尖沙咀柯士甸路一間大大個字牌的火鍋店「醉胡爐」,寫著火鍋刺身、串燒,我當然要幾埋朋友一齊前往食番餐😋。

調味架又點可以缺少呀,我都唔客氣,加入我想食的醬油味道。

泰式無骨鳳爪
先來一道甜甜酸酸的泰式無骨鳳爪醒醒胃,入口爽脆,衝擊味蕾。

胡椒豬肚花膠雞鍋

黃金炸魚皮

肉丸拼盤

胡爐12道牛盛盒
全新火鍋配料「胡爐十二道牛盛合」已包括了多部份牛肉部位:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、花雕牛脊肉、邊抓、牛展,一次過就食到,真係係邊度搵?

首先來到時先見到擺盤精美,每款牛都有3-4件,牛肉色澤有光澤,脂肪分佈均勻,輕輕炙一下即可,口感鮮嫩、肉味濃郁、肉質鮮甜、而且做到齒頰留香,入口即融嘅感覺,身為愛食牛嘅你,點可以錯過。