2023-03-13 40 瀏覽
醉胡爐主打高質湯底同埋各款靚料. 啱晒腌尖一族一嚟到就梗係揀一個靚湯底啦. 我哋就揀咗松茸合桃雜菌鍋湯底一滾起就已經可以飲. 簡直就好似飲緊老火湯咁. 非常濃味同埋足料入面嘅雜菌份量亦都好. 食極都好似重有咁. 而且件件都大大粒非常厚身🍅日式和風蕃茄沙律味道酸酸甜甜非常開胃. 作為前菜非常適合🐄手切頂級安格斯肥牛每塊牛肉嘅厚度都好適中. 色澤粉嫩. 紋理清晰入口嘅牛味同埋油脂味好均勻果然係高質靚料🍲餃子拼盤分別有黑松露餃、韭菜餃、雲吞、豚肉餃同埋水餃每款餃子都皮薄餡多. 我自己就最鍾意韭菜餃.❤️啲韭菜好香好足料🍲丸類拼盤有黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、手打墨魚丸、手打香茜炸菜牛丸同埋蝦丸每款都係手打而且非常彈牙味道亦都好特別🥬蔬菜拼盤蔬菜嘅款式有好多. 例如娃娃菜、生菜、白菜仔、沙律菜等全部都好翠綠新鮮今晚食得好滿足. 無論湯底同埋配料嘅質素都好靚
醉胡爐主打高質湯底同埋各款靚料. 啱晒腌尖一族

每塊牛肉嘅厚度都好適中. 色澤粉嫩. 紋理清晰
入口嘅牛味同埋油脂味好均勻
果然係高質靚料

🍲餃子拼盤
分別有黑松露餃、韭菜餃、雲吞、豚肉餃同埋水餃

🍲丸類拼盤
每款都係手打而且非常彈牙
味道亦都好特別

🥬蔬菜拼盤
蔬菜嘅款式有好多. 例如娃娃菜、生菜、白菜仔、沙律菜等
全部都好翠綠新鮮

今晚食得好滿足. 無論湯底同埋配料嘅質素都好靚

2023-03-13 35 瀏覽
人大左,好驚打完邊爐之後要飲勁多水,因為有時候好多湯應都落好重味精,幸好🐷好細心,知道我平時好鍾意飲湯但又好驚重味精,來到尖沙咀再帶我去食醉胡盧🍲胡椒豬肚湯湯底十分濃郁,真材實料,用勁多黑胡椒同豬肚酸菜熬製👍再配雞同花膠,令湯底口感層次昇華,再飲落滋潤🥩手切安格斯牛肥瘦分明,再入口即溶👍打邊爐必備,淥幾十利已經好嫩滑,試過有幾塊淥耐左少少,口感依然😝🥬蔬菜拼盤經湯底淥一淥,蔬菜仲係綠油油同爽脆🥟招牌特色餃類拼盤自家製韭菜餃,手工雲吞,黑松露蟹肉餃,香茜豚肉餃黑松露蟹肉餃味道十分特別,像帶有芝士🍡招牌特色丸類拼盤黑松露墨魚丸 芝心蝦丸 梅菜豬肉丸 手打墨魚丸花膠够份量日本版出前一丁裝修不錯,而且也有私隱度高的房間

🍲胡椒豬肚湯
湯底十分濃郁,真材實料,用勁多黑胡椒同豬肚酸菜熬製👍

再配雞同花膠,令湯底口感層次昇華,再飲落滋潤

🥩手切安格斯牛

🥬蔬菜拼盤
經湯底淥一淥,蔬菜仲係綠油油同爽脆

🥟招牌特色餃類拼盤
自家製韭菜餃,手工雲吞,黑松露蟹肉餃
,香茜豚肉餃

黑松露蟹肉餃味道十分特別,像帶有芝士

🍡招牌特色丸類拼盤
黑松露墨魚丸 芝心蝦丸 梅菜豬肉丸 手打墨魚丸

花膠够份量

日本版出前一丁

裝修不錯,而且也有私隱度高的房間

• 花膠雞
  • 胡椒豬肚湯
  • 蔬菜拼盤
  • 手切頂級安格斯肥牛
  • 醉胡爐五寶餃
  • 丸類拼盤
  • 黑松露蟹肉餃
🌟餐廳:醉胡爐📍地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日17:30 – 22:00📱電話:2606 2106最近呢幾晚天氣又涼返啲,心思思又想搵間高質素同埋坐得舒服既火鍋店歎下~今晚約咗friend去呢間「醉胡爐」,餐廳位於尖沙咀柯士甸路地鋪,夠哂方便!———————————————————🔹火鍋醬料一入到去,店員就會送上一個木盤,擺放自家調制火鍋配料,例如蒜蓉、炸蒜、辣椒油、麻醬、沙嗲醬,蔥花及芫茜等~我地可以按自己口味,配搭出心水既火鍋醬料,夠哂細心~———————————————————🔹招牌鮮椰青雞鍋令人驚喜既湯底~店員首先即場爆炒雞肉,再灒上酒之後就點火,熊熊烈焰打卡一流!店員隨即會再倒入自家熬制濃雞湯及原個椰青水,材料認真豐富!大火滾一滾之後,店員提議我地先飲返兩碗湯先至慢慢打邊爐~湯底金黃濃郁,夠哂鮮甜滋潤,飲完暖身,推介!!———————————————————🔹手切頂級安格斯肥牛打邊爐一定要食牛肉~呢款手切頂級安格斯肥牛,厚度適中,油脂分佈好靚,微微碌下擺入口啖啖濃郁牛肉味及牛脂油香,值得一試~—————————
🌟餐廳:醉胡爐

🔹火鍋醬料
🔹招牌鮮椰青雞鍋
🔹手切頂級安格斯肥牛
🔹招牌手打丸類拼盤
提供5款手打丸,分別有黑松露墨魚丸、皇帝柱貝墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸及香茜牛丸~每一款手打丸用料豐富,大大粒夠爽彈~
我地最鍾意墨魚丸及蝦丸 ~墨魚丸入邊充滿墨魚粒粒,咬落夠口感,好鮮味!而蝦丸入邊嘅蝦肉大大粒,好彈牙,好正~
🔹特色餃類拼盤
包羅萬有,有齊鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃及香荽豚肉餃,每一款餃子脹卜卜,皮薄而且用料好豐富~特別一讚佢地既黑松露蟹肉餃,一咬落去陣陣黑松露味湧出黎,好滿足!!
🔹蔬菜拼盤
有齊白菜仔,油麥菜,唐生菜及娃娃菜,啱晒鍾意食菜嘅我哋~我地打邊爐就最鍾意食娃娃菜,索湯之餘,入口又滑順,大推~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
環境方面,餐廳樓底夠高,座位又闊落,令人係一個好舒適嘅環境打邊爐~而且仲有獨立房間,私隱度夠晒高,啱晒同一班朋友過嚟傾住計咁擦翻餐~

重點係呢度既湯底,無論擺盤及食材都令我地超驚喜,好味好滋補之餘,打卡亦一流,店員亦好細心,主動協助客人加湯,抵讚!
2023-03-07
2023-03-09 46 瀏覽
又要開心share la~ 之前約左朋友喺尖沙咀行街,順便食埋個dinner!之前一直bookmark 左呢間醉胡爐,見到佢D 材料超吸引😍餐廳座位都幾多,仲有埋房tim,有哂私穩度👍🏻金翅花膠乳鴿鍋 $328竟然有滿滿的翅,仲有厚厚的花膠💛十分滋補養顏!足足飲左幾碗湯先開始落材料打邊爐🤣手切項級安格斯肥牛 $298朋友話好有牛味😂 d 肥牛雪花分佈平均,建議烚十幾秒就好食啦😋入口鬆軟,讚💯五寶餃 & 五寶丸 都系$128 可以一次過試哂多款口味👍🏻食到最後,緊系要食返D菜,幫助消化下,就算系細份嘅蔬菜拼盤都已經好多🥬

金翅花膠乳鴿鍋 $328

手切項級安格斯肥牛 $298

小篇👧🏻一諗起打邊爐會諗起醉胡爐,之前試過龍蝦海鮮湯底同花膠雞湯底超正‼️同好好飲,材料新鮮夠高質加上配料款式好多🤭,食完係會好滿足。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟前菜口水汁青瓜木耳⭐鍋底(招牌鮮椰青雞鍋)湯底濃濃奶黃白色,首先會煮香雞肉然後用酒燒一燒,再倒入鮮椰青和雞湯。等幾分鐘,濃郁嘅椰青雞湯就煮好啦!好好飲好暖胃,雞肉嘅份量仲要好多,雞肉嫩滑。同埋可以食埋椰子肉。小篇👧🏻推介‼️⭐手切頂級安格斯肥牛(小)牛肉油脂分佈均勻,肥肉佈滿雪花,食落牛味濃郁,油香爆棚,入口即溶。👍手打丸類拼盤有手打5種丸類款式十分之多,有墨魚丸、蝦丸、黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸等,只能夠說好手打有誠意,小編👧🏻就最鍾意食黑松露丸,黑松露味好香濃而且食落爽口彈牙。👍餃類拼盤手包水餃又係好正,皮薄餡料多,大大粒,有鮮蝦雲吞、韮菜餃、芫茜豬肉餃、黑松露香菇餃。推介‼️ 鮮蝦雲吞同黑松露香菇餃,好好味🤭😋👍蔬菜拼盤蔬菜款式多,而且大大盤,新鮮洗得乾淨,配搭濃郁湯底食,愈食愈入味

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟前菜

口水汁青瓜木耳

⭐鍋底(招牌鮮椰青雞鍋)

⭐手切頂級安格斯肥牛(小)

👍手打丸類拼盤

👍餃類拼盤

鮮蝦雲吞同黑松露香菇餃,好好味🤭😋

👍蔬菜拼盤

2023-03-09 1695 瀏覽
醉胡爐地址: 尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖尖沙咀打邊爐朋友帶我試新野,估唔到都幾高質🤣~胡椒豬肚花膠雞鍋🍲$328必叫湯底一定係胡椒豬肚湯啦,一上菜就聞到超濃胡椒香🤩。第1淡飲已經飲得出好重豬肚味😌,加上有少少辣地真係好飲到我同朋友第1時間已清光成盤豬肚湯😋,而且啲花膠同雞都已經熟熟地😍,只要輕輕咗淥一下,就已經食我,仲要係都幾滑溜,不錯🤪。手切頂級安格斯肥牛🥩$298作為牛控嘅我點會唔叫肥牛呀,呢到啲薄切肥牛雪紋平均😚,油脂比例剛剛好,入口啖啖牛肉味,口感鬆軟,正😝。丸類拼盤🍡$128拼盤好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足黑松露墨魚丸; 墨魚丸; 蝦丸和牛丸。粒粒都係真材實料手打丸,軟硬適中超有嚼勁,爽口彈牙😚,而且鮮香味濃,連醬都唔洗點都夠味道🥳。餃子拼盤🥟$108另一個拼盤又係好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足XO醬鮑魚蝦餃王; 香茜豚肉餃; 手工雲吞; 黑松露蟹肉餃和韮菜餃。隻隻都係真材實料大大隻好足料😎,特別係黑松露蟹肉餃未咬開已經聞到好香黑松露味,真係聞到好開胃😛,不錯。蔬菜拼盤🥬$63呢個都係另一個驚喜估唔到,蔬菜新鮮好乾淨😋,而且仲要好嫩口,盡吸火鍋湯底精華😙!日式
醉胡爐
地址: 尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

尖沙咀打邊爐朋友帶我試新野,估唔到都幾高質🤣~

胡椒豬肚花膠雞鍋🍲$328

手切頂級安格斯肥牛🥩$298

丸類拼盤🍡$128

餃子拼盤🥟$108

蔬菜拼盤🥬$63

日式和風蕃茄沙律🥗$58
食得太多肉,呢個沙律蕃茄好清新😚,好岩解下膩開下胃。

#nicefoodie尖沙咀

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #火煱 #打邊爐
2023-03-07 33 瀏覽
高質火鍋🍲 - 醉胡爐之前上網成日見到呢一間好多人推介親身嚟食一次,原來真係幾高質👍🏻呢度唔係任食,係每樣食材自己散叫我選咗花膠胡椒豬肚雞湯,店員建議水滾後先飲一飲湯底❤️$328推介手打五寶丸$128同埋餃子拼盤$128😍食得出的鮮味心思思想去再食多次頂級安格斯肥牛切片必點!encore之選🥩因為今次得兩個人,叫唔到咁多嘢食,下次多啲朋友可以試多啲新嘢😋Ps. 呢度蔬菜拼盤有啲驚喜,因為有比較少見嘅冰菜😍同埋店員話特飲貨源問題未有提供,今次試唔到,下次再約朋友去試多次先!人均消費5-600左右~#打邊爐#尖沙咀
高質火鍋🍲 - 醉胡爐
之前上網成日見到呢一間好多人推介
親身嚟食一次,原來真係幾高質👍🏻
呢度唔係任食,係每樣食材自己散叫

推介手打五寶丸$128同埋餃子拼盤$128😍

食得出的鮮味心思思想去再食多次
頂級安格斯肥牛切片必點!encore之選🥩

Ps. 呢度蔬菜拼盤有啲驚喜,因為有比較少見嘅冰菜😍

人均消費5-600左右~

#打邊爐#尖沙咀
2023-03-07 33 瀏覽
最近發現哩間醉胡爐,聽講好出色😍 咁一定要試拉,,之前睇到會有一間一間咁既房仔,私隱度極高,打卡影相完全唔怕尷尬😆提前佐一日book位,可能房子已經full嗮,下次要再早d book🤣不過外面位置都坐得非常舒服,好闊落,比人感覺好舒服🥰胡椒豬肚花膠雞鍋:先將湯底煲滾,已經聞到好香胡椒豬肚味,飲落好香,好容易入口,湯滾佐再放入花膠雞,雞滑新鮮 胡爐十二道牛盛盒:哩度哩度 ,真係唔好錯過、一次過試嗮唔同既牛部位,牛肉非常高質,牛味濃,叫到擺盤已經十分吸引🥰十二種不同部位分別是:(牛展、邊爪、坑爪、飛驒和牛、安格斯、紅酒/梅酒浸牛、腩助條、池板、牛白肉、牛舌心、牛頸脊、封門柳)五寶丸:芝士墨魚丸、墨魚丸、黑鬆露墨魚丸、手打牛丸、手打豬肉丸,食落口感彈牙,醬汁係口爆出, 必叫哩次黎食醉胡爐真係好大驚喜,環境靚舒服,食物高質,下次要再黎食😍

胡椒豬肚花膠雞鍋:

胡爐十二道牛盛盒:

十二種不同部位分別是:

五寶丸:

• 胡爐十二道牛盛盒
2023-03-07 42 瀏覽
今日同朋友打邊爐,又再黎呢間火鍋店!平時食開花膠雞湯 今次試吓椰青雞鍋!呢個椰青雞鍋好足料 店員拎個煲黎嘅時候雞都仲係生嘅,跟住會喺你面前炒一炒雞 再加酒點火,增添香味!之後就會倒成個椰青既水落去 再加雞湯!一滾起 就先飲湯 呢個湯底真係好鮮甜💯牛肉係打邊爐必備,人多可以叫12道牛盛兜 好多款牛肉 又新鮮。另外手打五寶丸同餃子都係我火鍋必備,醉胡爐既餃子手工包製 漲卜卜,款款都好好食👍🏻打邊爐熱氣,叫左個冷盤 和風番茄🍅,酸酸地 冰冰涼涼,好爽。餐廳環境唔錯 價錢合理,早d book枱可以book房仔 同朋友食飯傾偈 真係唔錯👍🏻
2023-02-28
2K
2023-03-06 31 瀏覽
高質港式火鍋自從喺銅鑼灣「胡爐」打完邊爐 一直想去同集團喺尖沙咀嘅「醉胡爐」重温美食 嗰度裝修靚啲 有好多間板間房 四個人可以包房 夠晒私隱 -🍅日式和風蕃茄沙律 $58蕃茄片加日本醬油 酸酸地鹹鹹地 做開胃前菜-🐔胡椒豬肚花膠雞鍋 $328花膠滾完之後 入口特別軟綿綿 果然係用靚料😍 豬肚軟腍腍 蘸辣椒豉油食🌶 零舍正-🥓手切頂級安格斯肥牛 $298部長有好介紹😌 安格斯牛唔會太多肥膏 肉片入口即溶 牛味突出 亦有油脂豐腴👍-🥟餃子拼盤 $108自家製餃子 皮薄餡靚 最like芫荽豬肉餃同韮菜餃 草香同豬肉鮮好搭 鮮蝦雲吞亦爽口彈牙 -🍡丸類拼盤 $128肉丸選擇多 淨肉丸/醬爆丸類同樣出色  我鍾意墨魚丸 墨魚滑中有粒粒墨魚碎 充滿口感-🥗蔬菜拼盤 $63-📍醉胡爐尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地下
高質港式火鍋
🥗蔬菜拼盤 $63
📍醉胡爐
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地下
2023-03-06 31 瀏覽
醉胡爐 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖友人同我一樣,好鍾意飲湯同打邊爐,對於火鍋湯底特別重視,今次我地搵到有間出名足料火鍋湯底既餐廳,既有靚湯飲,又可以打邊爐,一次過滿足我地兩個願望🤭🍲胡椒豬肚花膠雞鍋 $328職員建議等湯滾起,加入花膠同雞煮幾分鐘,再撈起雞件,之後每人飲返幾碗湯先再落配料打邊爐,咁就可以品嚐到火鍋湯既原味道同精華。飲落好鮮甜咸香😍,同時食到胡椒既辛辣,夠晒暖胃,飲後無口乾,應該無味精🍅日式和風蕃茄沙律 $58有機番茄薄切,爽口多汁,加埋自家調製既醬汁,味道酸甜開胃🥩手切頂級安格斯肥牛(小)$298雪花分佈均勻,入口即融,牛味香濃😋🥟餃子拼盤Blogger $128鮮蝦雲吞冬菇豬肉餃芫茜豬肉餃韭菜豬肉餃黑松露豬肉餃⭐️醉胡爐五賣丸 $128墨魚芝士丸松露墨魚丸芫莤牛肉丸梅菜豬肉丸蝦丸自家製既肉丸同餃子特別新鮮爽彈,真材實料,食落鮮味,特別係墨魚芝士丸,一咬爆晒芝士出來,好邪惡🤤仲有冬菇豬肉餃,好香冬菇味,味道鮮甜。🥬蔬菜拼盤(小)$63娃娃菜、油麥菜、生菜、冰菜蔬菜新鮮無渣,夠爽脆,而且吸晒湯底精華好鮮甜😋
醉胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

🍲胡椒豬肚花膠雞鍋 $328

🍅日式和風蕃茄沙律 $58
有機番茄薄切,爽口多汁,加埋自家調製既醬汁,味道酸甜開胃

🥩手切頂級安格斯肥牛(小)$298
雪花分佈均勻,入口即融,牛味香濃😋

🥟餃子拼盤Blogger $128

芫莤牛肉丸
梅菜豬肉丸
蝦丸

🥬蔬菜拼盤(小)$63
娃娃菜、油麥菜、生菜、冰菜
蔬菜新鮮無渣,夠爽脆,而且吸晒湯底精華好鮮甜😋
2023-03-04 24 瀏覽
呢間特色火鍋店位於尖沙咀佢嘅食材非常新鮮湯底嘅選擇亦都好多餐廳嘅環境十分新淨座位嘅私隱度都好高整個用餐環境都好舒適☺️🔸日式和風蕃茄沙律 $58沙律味道酸酸甜甜,拌入左沙律醋及蒜蓉,好啱作為前菜,非常開胃。🔸胡椒豬肚花膠雞鍋 $288雞鍋都幾足料,有大大條花膠,顏顏滋潤之選!雞件都好新鮮,淥熟之後雞肉好嫩滑,雞味亦沾上胡椒豬肚味😋🔸手切頂級安格斯肥牛 $298肥牛色澤好靚,油脂分布好平均,食落牛味好出,口感軟綿,入口即溶,非常高質👅切片可以厚多少少🔸餃子拼盤 $128拼盤有黑松露餃、手工雲吞、自家製韭菜餃、豚肉餃同埋鳳城水餃,每款都皮薄餡靚,餡料亦都好足👍🔸招牌手打丸 $128有黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、墨魚丸、蝦丸同埋牛肉丸。每款丸都好彈牙,其中黑松露墨魚丸最出色😍🔸蔬菜拼盤 $63🥬拼盤亦有多款蔬菜,分別有娃娃菜、生菜、菜心,每款都好新鮮爽口😋
呢間特色火鍋店位於尖沙咀

🔸招牌手打丸 $128

🔸蔬菜拼盤 $63
2023-02-26
2023-03-04 40 瀏覽
3️⃣5️⃣知己最岩打邊爐🍲 一邊烚下烚下 一邊吹下水 呢間火鍋店環境舒適 私隱度高 可以暢談暢飲🍻而且食物非常高質同新鮮 招牌鮮椰青雞鍋炒香之後落新鮮椰青水🥥係開始打邊爐前可以飲返幾碗湯先 啖湯鮮甜無比🫶🏻飲完湯就要開始烚下烚下 胡爐十二道牛盛盒上枱已經非常吸睛 勁多花🌷🌺🌹陪襯住 唔知係咪心理作用 覺得啲牛食落都有陣花味呀另外手打丸都非常出色 爽口彈牙 特別鍾意黑松露墨魚丸 彈牙之餘仲有黑松露香氣 但又唔會搶哂味 餃子就最鍾意個🍄餃 薄薄既外皮包住滿滿又香濃既餡🥟食左熱野 叫返個冷盤日式和風蕃茄沙律🥗中和下 蕃茄雪到凍冰冰🧊個汁酸酸地 裡面仲加左蒜泥🧄 超正

2023-03-04
同朋友都係尖沙咀收工,天氣又涼返梗係要打邊爐喇~打邊爐個湯底都好重要,之前食過佢地其他分店都好出色,今日就試埋呢間醉胡爐先☺️呢間分店都算大間,同埋唔會太暗,仲有啲廂房私隱度高啲,我地都提早左幾日book,雖然呢度唔近大馬路果邊,但去度都見到full哂~-一開始一樣有8款豉油配料~中意呢度啲豉油唔會太鹹,又可以提升到食物既鮮味👍🏻-胡椒豬肚花膠雞鍋 $328我地叫左胡椒豬肚花膠雞鍋,當然等佢滾左就飲返碗佢地既湯先,佢地既湯底都非常出色,冇令我失望過,連鹹酸菜都好好食,厚度脆度啱啱好,唔會咁快淋,凍凍地飲佢地既胡椒豬肚,一個字!正!暖哂🥰另一樣要讚既係佢地既雞同花膠係另外上,雞就岩岩熟既狀態,所以淥一淥就食得,又滑又重雞味,如果一齊上就可能會過熟了☺️☺️-日式和風蕃茄沙律 $58呢個作為前菜都唔錯佢啲汁酸酸地連埋薄薄嘅蕃茄一齊食好開胃😋-胡爐十二道牛盛盒 $688十二道牛包括有:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、梅酒浸牛、邊抓、牛展全部都好新鮮,食得出有啲都好彈牙仲要好重牛味,佢哋油花分布平均唔會食落肥膩,大部份淥一淥就食得就算生生地都唔怕有款牛仲浸咗梅酒

胡椒豬肚花膠雞鍋 $328

日式和風蕃茄沙律 $58
呢個作為前菜都唔錯
佢啲汁酸酸地
連埋薄薄嘅蕃茄一齊食
好開胃😋

胡爐十二道牛盛盒 $688
十二道牛包括有:
全部都好新鮮,食得出有啲都好彈牙
仲要好重牛味,佢哋油花分布平均
唔會食落肥膩,大部份淥一淥就食得
就算生生地都唔怕
有款牛仲浸咗梅酒好香~
呢度嘅牛白肉都好好食,好爽脆
非常高質!

菊花蜜🌼/札 $68
打邊爐當然要配菊花蜜清下熱😉
少甜香菊花味😍

2023-03-03 28 瀏覽
而家無論春夏秋冬都可以打邊爐, 最緊要環境舒服, 空調充足。醉胡爐位於佐敦道和尖沙咀之間, 地方雖然有啲隔涉, 但勝在店舖闊落又環境高雅, 打起邊爐都特別舒服。打邊爐重點係要湯底靚和優質食材, 今晚點了胡椒花膠豬肚雞鍋, 湯底真係鮮美又惹味, 厚厚花膠加上鮮嫩滑雞, 還有腍滑嘅豬肚, 胡椒辣度啱啱好, 咁好飲嘅湯當然要飲多兩碗。食火鍋少不了牛肉, 肉丸和蔬菜, 安格斯肥牛是我嘅喜好, 牛肉油脂分佈均勻, 牛味濃厚, 入口鬆化嫩滑, 優質嘅牛肉確實令人回味。我雖然唔係太喜歡食肉丸, 但是這個肉丸拼盤相當唔錯, 幾款嘅手打肉丸都相當彈牙。呢度嘅雲吞水餃非常大隻, 用料豐富, 蝦肉新鮮爽脆, 真正係皮薄餡靚。日式和風蕃茄沙律清新美味, 片裝蕃茄新鮮清甜, 配以酸醋汁和青綠香蔥, 酸中帶甜, 相當醒胃。