2023-03-02
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 醉胡爐尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖✦ 胡椒豬肚花膠雞鍋一開頭飲左碗湯先,好暖胃,同埋入面好足料,好多豬肚,至於花膠同雞就係另外上,本身d雞都7成熟,食之前淥返一陣就得,所以keep到好滑溜,正!✦ 手切頂級安格斯肥牛呢個牛唔會太肥,但口感鬆軟,入口即溶,肉味濃,好食。✦ 醉胡爐五寶丸分別有蟹籽蝦丸、手打墨魚丸、黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、手打香茜榨菜牛丸,其實全部都好味,如果講最鍾意就係黑松露墨魚丸同梅菜豬肉丸,比較特別,彈牙又好食。✦ 醉胡爐五寶餃呢到嘅餃我覺得好好食,入面有XO醬鮑魚蝦餃王、香茜豚肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃、黑松露蟹肉餃,有平時常見嘅款又有特別嘅款,黑松露蟹肉餃好好食!松露味好濃但又會食到蟹肉味,好正!其他都好好食好出色(〃ω〃)✦ 蔬菜拼盤打邊爐食咁多肉點都要食d菜,呢個拼盤份量都幾多,好多款菜,生菜、娃娃菜、油麥菜、西洋菜,鍾意食咩都得。✦ 日式和風蕃茄沙律好清新,食得多肉解下膩唔錯,而且砌得成花花咁好靚。
☆ 醉胡爐
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
✦ 胡椒豬肚花膠雞鍋
✦ 手切頂級安格斯肥牛
呢個牛唔會太肥,但口感鬆軟,入口即溶,肉味濃,好食。
✦ 醉胡爐五寶丸
✦ 醉胡爐五寶餃
✦ 蔬菜拼盤
✦ 日式和風蕃茄沙律
好清新,食得多肉解下膩唔錯,而且砌得成花花咁好靚。