🐔 胡椒豬肚花膠雞鍋 $328二訪醉胡爐,就係為咗呢個火鍋湯底,超鮮甜足料冇味精嘅胡椒豬肚花膠雞湯,未開始打邊爐時已經飲咗兩碗🤭 雞肉皮軟嫩滑,差唔多有成半隻雞🤩 最正係啲花膠,塊塊都超大嚿😳 好有膠質好淋🤤 仲要份量都唔少,湯底仲有好多大大嚿嘅豬肚煲到好林好入味,入邊湯底啲大白菜吸晒胡椒味好濃郁,成煲金湯係打邊爐嘅精髓🥹 未開始打邊爐已經飽咗一半😂🍅 日式和風蕃茄沙律 $58新鮮嘅蕃茄切到薄薄一片片浸落啲酸醋沙律汁好醒胃,一啲青味都冇,好鮮甜解渴👍🏻🐂 手切頂級安格斯肥牛(小)$298手切頂級安格斯肥牛· 肉質鮮嫩,唔油膩有咬口,雪花油脂分佈均匀,牛味非常濃郁,一夾份量都幾多🥟 餃子拼盤 $128一碟有五款餃子,芹菜餃,韭菜豬肉,手工雲吞,XO鮑魚蝦餃皇,自己最鍾意就係個黑松露蟹肉餃🦀 一咬勁濃黑松露嘅白汁蟹肉雜菌🤤🍡 醉胡爐五寶丸 $128皇帝柱貝墨魚丸🐙同黑松露墨魚丸入口爽滑彈牙有膠質, 食得出真係用左好多墨魚肉打出黎唔係溝粉🤤手打香茜炸菜牛丸梅菜豬肉丸都各有特式,牛丸有D似鮮牛肉球🤔但牛味更濃,豬肉丸加埋梅菜就似肉餅咁好得意😆 🥬 蔬菜拼望(小)$63好大盤蔬菜,有生菜,油麥
🐔 胡椒豬肚花膠雞鍋 $328

🍅 日式和風蕃茄沙律 $58

🐂 手切頂級安格斯肥牛(小)$298

🥟 餃子拼盤 $128

🍡 醉胡爐五寶丸 $128

🥬 蔬菜拼望(小)$63
好大盤蔬菜,有生菜,油麥菜,白菜仔同娃娃菜,好鮮甜份量多,抵食👍🏻

• 手切頂級安格斯肥牛
  • 醉胡爐五寶餃
「醉胡爐」位於尖沙咀柯士甸路,係三角公廁前少少嘅位置。設計上都有比較多圍板間開唔同枱,兩邊仲間開左一間間房,私隱度較高。泰式無骨鳳爪 ($78): 口感爽脆,無骨啖啖肉,酸酸辣辣幾惹味。松茸合桃雜菌鍋 ($188): 湯底有大量松茸、蟲草花、雞脾菇、草菇、冬菇、粟米及紅棗等等,鮮甜美味,打邊爐前先飲兩碗再加湯最適合不過。手切頂級安格斯肥牛 ($298/細): 肉色鮮紅,油花分布均勻,肉味濃郁之餘,亦帶豐富油香,其肉質亦相當幼嫩。醉胡爐五寶丸: 分別有墨魚丸、黑松露墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸及手打香茜炸菜牛丸,手打丸同現成買嘅確有不同,味鮮而口感爽滑彈牙,每款都各有特色,幾好食。醉胡爐五寶餃 ($128): 分別有手工雲吞、手工魚皮、自家製韮菜餃、香茜豬肉餃及黑松露蟹肉餃。雲吞皮夠薄滑,味鮮,蝦肉夠大粒爽滑,另外黑松露蟹肉餃都幾鮮味,松露香突出。蔬菜拼盤 ($63/小): 分別有白菜仔、娃娃菜、油麥菜及唐生菜,份量適中。

2023-03-15
2023-03-25 39 瀏覽
朋友生日話想試試呢間所以提早訂座,共三人比左4人房坐,傾計舒服。叫左當季海鮮龍蝦湯底,本身驚太濃味,職員提醒食法係先飲湯同食入面海鮮加湯(普通湯低不是白開水,呢點有加分)先開始打邊爐,就叫左黎試,湯頭好好飲完全喜出望外,海鮮都新鮮,不過生日個位就食蜆同青口都有沙,我同朋友食就無乜,餐廳可以注意返吐沙問題。特飲好好飲又唔會太甜。叫嘅生食物都好新鮮,價錢少貴,但坐得舒適,食物都好食,有budget 都推介。

特飲好好飲又唔會太甜。

• 火焰龍蝦海鮮鍋
2023-03-25 50 瀏覽
名字有醉字就能猜想到這裡是有賣酒的,而且酒的種類也比想像中要豐富,而且還很特別地把平常卡位的地方改成了房間,這樣私隱度更高,跟朋友一起就可以放心聊天的感覺,這個真的好評!松茸合桃雜菌鍋(188元)來到就可以看到鍋內加了大量不同的菇類,滿滿的完全看不到鍋底!待煮滾以後先喝一口湯,湯底味道非常濃郁,菇菌味濃,入口鮮甜,而且還有海鮮的香味,是因為加了乾瑤柱的關係!手切頂級安格斯肥牛(小)(298元)看圖就能感受到肥牛的雪花是有多豐富,輕輕燙到五成熟,入口滑嫩,油香十足,還會帶點菇的鮮味。餃子拼盤(128元)餃子一共有五款,分別有黑松露味,鮮蝦雲吞,香荽豬肉餃,韮菜餃和鳳城水餃,都是新鮮包製的!我最喜歡這裡的鮮蝦雲吞和韮菜餃,真的是皮薄餡靚!而且皮都非常滑嫩!丸類拼盤(128元)丸分別有梅菜豬肉,芫茜牛肉,香蔥墨魚,黑松露墨魚,蝦丸,每款都是手打的,而且都有混入肉粒,所以吃起來口感更豐富,質感彈牙!蔬菜拼盤(小)(63元)雖然只是小拼盤,但份量真的挺大份的,而且菜的種類挺豐富,有娃娃菜,生菜,油麥菜,菜芯,沙律菜等,真的什麼口感都有了!泰式無骨鳳爪(78元)來到可能要再拌勻一下,這樣吃起來味道

松茸合桃雜菌鍋(188元)

手切頂級安格斯肥牛(小)(298元)

餃子拼盤(128元)

丸類拼盤(128元)

蔬菜拼盤(小)(63元)

泰式無骨鳳爪(78元)

來到可能要再拌勻一下,這樣吃起來味道會更好,酸辣味會更足,鳳爪吃起來爽脆!

2023-03-24 65 瀏覽
尖沙咀超高質火鍋店地方闊落, 坐得舒服😌 藍色木門 打卡都吾錯打邊爐🍲 湯底最緊要 ,我哋叫左花膠雞湯湯底黃色, 雞香濃郁半隻雞 加 花膠桶 花膠桶 黏口高質 雞肉,煮耐左,依然嫩滑味濃醬料齊備,乾淨整齊 先食宣揚中蕃茄去開胃先 食火鍋不能少嘅肥牛,這家肥牛,出名高質,油花均勻,入口即溶,可以媲美和牛丸丸、 餃子拼盤推介雲吞,裏面有兩大粒蝦仁,足料 丸類 全部都係手打,特別最愛蝦丸,由新鮮蝦仁打造,爽口彈牙 蔬菜拼盤都新鮮爽脆
尖沙咀超高質火鍋

地方闊落, 坐得舒服😌
藍色木門 打卡都吾錯

打邊爐🍲 湯底最緊要 ,
我哋叫左花膠雞湯
湯底黃色, 雞香濃郁

半隻雞 加 花膠桶

花膠桶 黏口高質

雞肉,煮耐左,依然嫩滑味濃

醬料齊備,乾淨整齊

先食宣揚中蕃茄去開胃先

丸丸、 餃子拼盤

推介雲吞,裏面有兩大粒蝦仁,足料

丸類 全部都係手打,特別最愛蝦丸,由新鮮蝦仁打造,爽口彈牙

蔬菜拼盤都新鮮爽脆

好耐冇打邊爐啦朋友之前嚟過呢間火鍋店打邊爐,話好正想在Encore一於跟佢嚟試吓有幾好味一坐低就揀咗呢款湯底🥢松茸合桃雜菌鍋哇...好耐冇見過火鍋湯底咁多料未落配料之前,當然要飲返碗湯先啦🥢蔬菜拼盤習慣未放肉之前要食菜先,無咁油膩嘛唔同種類嘅菜類拼埋一齊擺盆好靚片片嫩綠好新鮮🥢胡爐十二道牛盛盒我成班朋友都係食肉獸,揀咩款有齊唔同款式嘅牛就最啱啦。牛味濃郁.口感相當豐富。烚完都唔靭🥢醉胡爐五寶餃 + 五寶丸通常見到有餐廳嘅招牌菜式都一定要試吓,每款都可以試下,五寶丸爽口彈牙五寶餃大粒足料.餡料配搭有驚喜餐廳仲有每枱嘅獨立房間私隱度充足好適合三五知己,收工可以飲下酒聚下嘅好地方
好耐冇打邊爐啦
朋友之前嚟過呢間火鍋店打邊爐,話好正想在Encore
一於跟佢嚟試吓有幾好味

一坐低就揀咗呢款湯底
🥢松茸合桃雜菌鍋
哇...好耐冇見過火鍋湯底咁多料
未落配料之前,當然要飲返碗湯先啦

🥢蔬菜拼盤
習慣未放肉之前要食菜先,
無咁油膩嘛
唔同種類嘅菜類拼埋一齊擺盆好靚
片片嫩綠好新鮮

🥢胡爐十二道牛盛盒

我成班朋友都係食肉獸,揀咩款有齊唔同款式嘅牛就最啱啦。
牛味濃郁.口感相當豐富。烚完都唔靭

🥢醉胡爐五寶餃 + 五寶丸
通常見到有餐廳嘅招牌菜式都一定要試吓,
每款都可以試下,五寶丸爽口彈牙
五寶餃大粒足料.餡料配搭有驚喜

餐廳仲有每枱嘅獨立房間
私隱度充足
好適合三五知己,收工可以飲下酒聚下嘅好地方

2023-03-21
相約班好姊妹出嚟聚會打邊爐一定係最好嘅選擇千挑萬選之下...呢間地點.食物.不限時,完全都乎合哂我地餐廳嘅裝潢,係非一般火鍋店裝有華麗嘅燈飾.環境相當舒適Menu上 唔同款式嘅火鍋湯底都好有特式✨胡椒豬肚花膠雞鍋胡椒豬肚係完美嘅配合,原隻鮮雞,真材實料肉質鮮嫩花膠大大片 口感豐富 好足料✨胡爐十二道牛盛盒一次過過牛嘅唔同部位,特別鍾意食牛白肉,口感爽爽,又唔會好油膩加上唔係好多火鍋店有提供,仲有加入酒同杞子浸過嘅牛,味道好香肉質夠腍✨醉胡爐五寶餃五款餃類 粒粒飽滿裡面好多餡,真材實料特別鍾意芫茜口味✨醉胡爐五寶丸手打肉丸粒粒爽彈特別喜歡 牛肉配芫茜.松露配墨丸✨日式和風蕃茄沙律蕃茄新鮮.酸酸地好醒胃,食咗咁多肉,又可以中和一下總括:食物有質數.環境坐得舒適.有下次

相約班好姊妹出嚟聚會
打邊爐一定係最好嘅選擇

千挑萬選之下...
呢間地點.食物.不限時,完全都乎合哂我地

餐廳嘅裝潢,係非一般火鍋
裝有華麗嘅燈飾.環境相當舒適

Menu上 唔同款式嘅火鍋湯底都好有特式

✨胡椒豬肚花膠雞鍋
胡椒豬肚係完美嘅配合,
原隻鮮雞,真材實料肉質鮮嫩
花膠大大片 口感豐富 好足料

✨胡爐十二道牛盛盒
一次過過牛嘅唔同部位,
特別鍾意食牛白肉,口感爽爽,又唔會好油膩
加上唔係好多火鍋店有提供,

仲有加入酒同杞子浸過嘅牛,味道好香
肉質夠腍

✨醉胡爐五寶餃
五款餃類 粒粒飽滿
裡面好多餡,真材實料
特別鍾意芫茜口味

✨醉胡爐五寶丸
手打肉丸粒粒爽彈
特別喜歡 牛肉配芫茜.松露配墨丸

✨日式和風蕃茄沙律
蕃茄新鮮.酸酸地好醒胃,
食咗咁多肉,又可以中和一下

總括:食物有質數.環境坐得舒適.有下次
2023-03-21
  • 蔬菜拼盤
  • 胡爐十二道牛盛盒
1K
2023-03-23 229 瀏覽
尖沙咀火鍋店林立,幾乎好似些粉咁左近有一間,但講到高汁嘅,真係要試過先知大胃食過呢間真係試得過,環境仲要唔錯㗎呢煲金翅花膠乳鴿湯底,未開始打邊爐,大胃已經差啲飲晒佢啲湯底咁滯,係樓面經過見到先及時幫我地補湯冇計,湯水太香濃足料,翅同花膠每殼湯都有冷盤蕃茄沙律好開胃,酸酸地好啱做opening,而且份量幾多吓,等湯滾吹水食吓,好快就碌得牛肉肥牛睇色水好靚仔,花紋靚又厚切唔會薄到碌散晒,堅挺彈牙富有油香點吓醬汁食,又係另一番滋味餃子拼盤有成五種咁多,有韭菜、雲吞、黑松露餃等等,粒粒包到勁大粒咬開啖啖肉,絕冇走盞肉丸控唔知揀咩好,拼盤有齊五種肉丸,唔會食滯又可以食齊咁多款粒粒打到起膠,夠彈夠嫩好香口食咗咁多肉,點都要食吓蔬菜嘅,呢盤蔬菜拼盤好大兜,有唔同種類嘅菜類,幾翠綠夠新鮮,齋睇都開胃

大胃食過呢間真係試得過,環境仲要唔錯㗎

金翅花膠乳鴿鍋

冇計,湯水太香濃足料,翅同花膠每殼湯都有

日式和風蕃茄沙律

手切頂級安格斯肥牛

肥牛睇色水好靚仔,花紋靚又厚切

唔會薄到碌散晒,堅挺彈牙富有油香

點吓醬汁食,又係另一番滋味

餃子拼盤

咬開啖啖肉,絕冇走盞

丸類拼盤

粒粒打到起膠,夠彈夠嫩好香口

2023-03-22
金翅花膠乳鴿鍋
日式和風蕃茄沙律
餃子拼盤
丸類拼盤
  • 金湯鴿翅花膠湯
打邊爐最緊要個湯底,同長輩食飯一於叫個濃湯佛跳牆雞翅鍋。濃濃雞湯入面有鮑魚、花膠、海參、螺片、嫩雞、素翅。未食先飲曬啲湯,第二輪加湯先開始打邊爐。火鍋料未到先食個蕃茄沙律做頭盤清清個口,增加食慾。胡爐十二道牛盛盒一碟有齊十二個部位,分別有腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、梅酒浸牛、邊抓、牛展。個個部位都超級高質,貴少少都值得。另外佢哋啲手打丸、手工餃都好好味,叫多個蔬菜拼盤,都唔洗再叫粉麵已經夠晒飽。

火鍋料未到先食個蕃茄沙律做頭盤清清個口,增加食慾。

胡爐十二道牛盛盒

• 胡爐十二道牛盛盒
2023-03-22 57 瀏覽
湯底特別推介卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋,以不同香料爆香蜆同蟹,再加入香濃嘅魚湯,呢煲精華盡滲嘅湯底真係好!好!味!胡爐牛拼盆,一份共有五種牛肉,有牛胸爽、安格斯手切牛、霜降牛粒、牛舌芯同極上手切肥牛,每一個部位都有唔同嘅口感,仍是高級而鮮嫩嘅牛肉
上次食過胡爐覺得湯底好唔錯,今次再戰佢旗下另一間醉胡爐,睇下有咩唔同,呢間主打有高級日本酒飲,清酒/梅酒/紅酒/白酒都有🍶,推薦手切安格斯牛肉唔錯👍🏽,手工餃同樣出色😃.ᐟ◮ 胡椒豬肚花膠雞煲 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 大約半隻雞份量,放入湯滾幾下就食得,保持嫩度。湯底好多料,一般湯渣都唔點食,但我地連豬肚、腐竹都食埋🤣,今次胡椒酸菜味都強烈,湯底偏鹹小小🤏🏼,適合重口味朋友,唔洗點醬汁都好夠味.ᐟ◮ 手切安格斯肥牛 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀手切都幾薄下,碌10 s左右已經熟晒,牛味重,油脂分佈均勻,好嫩滑☺️.ᐟ◮ 餃類 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀室溫新鮮手工餃都無失望🥟,皮薄餡靚✿喜愛程度: 黑松露蟹肉餃> XO鮑魚蝦餃王>手工蝦雲吞>韮菜餃香.ᐟ◮ 丸類 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 墨魚丸好爽彈,有幾隻味道,芝士流心手工丸特別唔錯👍🏽✿喜愛程度:芝心蝦丸> 皇帝菜墨魚丸> > 黑松露墨魚丸>牛骨牛汁丸>手打墨魚丸.ᐟ◮ 野菜盛盒越簡單既食材但鮮甜!.ᐟ◮ 稻庭烏冬 烏冬好味啊,絕對唔少得🥺

.ᐟ◮ 胡椒豬肚花膠雞煲 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀

.ᐟ◮ 手切安格斯肥牛 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀

.ᐟ◮ 餃類 ⧫ ⁸ ⁄ ₁ ₀
室溫新鮮手工餃都無失望🥟,皮薄餡靚

.ᐟ◮ 丸類 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
墨魚丸好爽彈,有幾隻味道,芝士流心手工丸特別唔錯👍🏽

.ᐟ◮ 野菜盛盒
越簡單既食材但鮮甜!

.ᐟ◮ 稻庭烏冬
烏冬好味啊,絕對唔少得🥺
2023-03-19 81 瀏覽
是夜來到尖沙咀的醉胡爐打邊爐🍲到訪人氣火鍋店記得先訂座呢~ 餐廳亦設有廂房,私隱度高,很適合和親朋好友一起聚餐✨🔸胡爐四格鍋這個湯底非常適合三心兩意的我😆 一鍋有齊皮蛋芫荽、香濃沙嗲、四川紅麻辣和番茄薯仔🍅 一次滿足了多個願望!湯底也很滿料,四川紅麻辣有腐竹豬皮和鴨血,而番茄薯仔亦有牛腩🔹香炸魚片頭點了份小食,直接沾醬吃或是放到麻辣湯底後再吃都很不錯,一味雙吃的食法~🔸手切頂級安格斯肥牛賣相令人垂涎,雪花紋很美!輕輕一焯就可以品嚐了,牛味濃郁,入口即化,真的是火鍋必點食品🐮🔹 醉胡爐五寶餃分別有黑松露餃、手工雲吞、自家製韮菜餃、香荽豚肉餃和鳳城水餃。黑松露餃香氣撲鼻,而雲吞皮薄餡靚,誠意十足。🔸 醉胡爐五寶丸一份有齊黑松露墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸、墨魚丸和手打香茜炸菜牛丸,這裡的手打丸水準不錯,彈牙又爽口,吃得岀真材實料!🔹蔬菜拼盤🥬有皇帝菜、唐生菜、油麥菜、娃娃菜及小白菜,新鮮爽脆,加到皮蛋芫荽湯裡,清甜又美味呢~

胡爐四格鍋

🔹蔬菜拼盤🥬
胡爐四格鍋
醉胡爐五寶丸
2023-03-18 37 瀏覽
這次和朋友聚一聚選擇了尖沙咀一所主打港式火鍋和酒的高質餐廳,除了火鍋料,還有串燒和刺身供應,非常多選擇。泰式無骨鳳爪$78懶人可以吃鳳爪喇🤭無骨很方便,可以盡情咀嚼彈牙爽口的鳳爪🫰🏻酸酸辣辣的開胃菜。金翅花膠乳鴿鍋$328湯底鮮味十足,原隻乳鴿加大量金翅花膠,滋補養顏😋手切頂級安格斯肥牛(小)298雪花分佈平均,真正入口即融,手切功夫好,每塊厚薄大小都一致。醉胡爐五寶餃$128鮮蝦雲吞、冬菇豬肉餃、芫茜豬肉餃、韭菜豬肉餃、黑松露豬肉餃餃子頗大顆,餡料豐富分量十足,每款各有香味,用料新鮮。醉胡爐五寶丸$128墨魚芝士丸、松露墨魚丸、芫莤牛肉丸、梅菜豬肉丸、蝦丸丸偏大顆,彈牙爽口。餐廳高樓底設計顯得氣派非凡,多盞蒲公英形狀的燈飾是一大特色。另有多個包廂非常適合偏好私隱度高的朋友。

泰式無骨鳳爪$78

金翅花膠乳鴿鍋$328
湯底鮮味十足,原隻乳鴿加大量金翅花膠,滋補養顏😋

手切頂級安格斯肥牛(小)298

醉胡爐五寶餃$128
鮮蝦雲吞、冬菇豬肉餃、芫茜豬肉餃、韭菜豬肉餃、黑松露豬肉餃
餃子頗大顆,餡料豐富分量十足,每款各有香味,用料新鮮。

醉胡爐五寶丸$128
墨魚芝士丸、松露墨魚丸、芫莤牛肉丸、梅菜豬肉丸、蝦丸
丸偏大顆,彈牙爽口。

2023-03-17 40 瀏覽
舊同事有工作好消息 請我地食飯🥰胡爐我本身食過幾次 醉胡爐聽講一樣甘正地鋪黎既 係韓國街個頭 佐敦行翻轉頭會比較近一黎到就即刻揀左湯底先😄我哋揀咗胡椒豬肚花膠雞湯入邊非常足料 胡椒味好重 飲咗超級暖胃花膠同埋雞係另上 本身拎已經半熟 所以錄翻熱就食得 雞好嫩滑👍🏻👍🏻 花膠份量超級多 食到尾段都仲有牛肉方面,我哋揀咗手切頂級安格斯肥牛份量足夠兩個人食 呢個牛肥瘦適中 肉味亦都濃郁我好鍾意食丸同餃 見到有五寶當然唔會放過啦我比較鍾意食蟹籽蝦丸 食得出用料非常新鮮 好彈牙梅菜豬肉丸係我第一次食 入口好有驚喜🤩 湯料多到辣親要小心食😂餃方面有我最愛的黑松露蟹肉餃 亦有比較特別的XO醬鮑魚蝦餃王😘最後再叫左一個蔬菜拼盤一上枱嘅時候嚇親 竟然有四五款咁多仲要份量都唔少 最後我哋都食唔晒埋單人頭大概500元 唔算平價 但係食物質素來講 值回票價👍🏻
舊同事有工作好消息 請我地食飯🥰
胡爐我本身食過幾次 醉胡爐聽講一樣甘正
地鋪黎既 係韓國街個頭 佐敦行翻轉頭會比較近

一黎到就即刻揀左湯底先😄
我哋揀咗胡椒豬肚花膠雞湯
入邊非常足料 胡椒味好重 飲咗超級暖胃

牛肉方面,我哋揀咗手切頂級安格斯肥牛
份量足夠兩個人食 呢個牛肥瘦適中 肉味亦都濃郁

仲要份量都唔少 最後我哋都食唔晒

埋單人頭大概500元 唔算平價
但係食物質素來講 值回票價👍🏻
2023-03-15 2896 瀏覽
[ 醉胡爐 ]呢間火鍋店朋友介紹咗幾次話好食,今日經開,心血來潮走入去試試。✿ 胡椒豬肚花膠雞鍋 $328湯底鮮美,加入豬肚、花膠等食材,湯底口感細嫩,豐富嘅胡椒同香料令湯汁更加清爽而不膩。另外雞肉令整個湯底鮮美提升🆙。雞肉本身8-9成熟,只需再焯一陣就可以食,雞肉好嫩滑,可先飲湯再打邊爐🍲。✿ 日式和風蕃茄沙律🥗 $58蕃茄新鮮🍅🍅,味道清新爽口,酸酸甜甜,好適合作為開胃菜。✿ 手切頂級安格斯肥牛🐮🐮(小) $298肉質細嫩,肥瘦均勻,叫個小份足夠2-3人食。✿ 餃子拼盤🥟🥟 $128五寶餃有芫茜豬肉餃、黑松露香菇餃、鮮蝦雲吞餃、韭菜餃同水餃,5款都做得唔錯,全部大大隻,夠哂新鮮。✿ 丸類拼盤 $128手打五寶丸有黑松露丸、梅菜豬肉丸、牛肉丸、蝦丸同墨魚丸,最特別喺梅菜豬肉丸,豬肉嘅鮮味同梅菜嘅鹹酸味互相融合,口感豐富,非常美味。✿ 蔬菜拼盤🥬🥬 (小) $63呢個包羅萬有嘅蔬菜拼盤啱哂我地d選擇困難症嘅人,款式夠多,擺盤好靚。總結🫦食物質素好好,而且3-4人仲可以包廂,私隱度夠哂高。餐廳設計典雅,燈飾更仿如蒲公英,氣氛浪漫,整個環境不會太嘈吵,感覺好舒適👍🏻👍🏻。✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 醉胡爐 ]

✿ 胡椒豬肚花膠雞鍋 $328

✿ 日式和風蕃茄沙律🥗 $58
蕃茄新鮮🍅🍅,味道清新爽口,酸酸甜甜,好適合作為開胃菜。

✿ 手切頂級安格斯肥牛🐮🐮(小) $298
肉質細嫩,肥瘦均勻,叫個小份足夠2-3人食。

✿ 餃子拼盤🥟🥟 $128

✿ 丸類拼盤 $128