2024-05-18 74 瀏覽
以前喺荃灣返工,食過佢嘅外賣,嗰陣時已經覺得佢好食,雞湯香濃,雞肉嫩滑。今日同朋友行經荃灣,一於試下堂食版本係點,結果試完覺得真係要俾返個好評佢!🫶堂食賣相比外賣更加驚艷!首先,呢度有好多唔同款式嘅食物、小食揀,連面底都有幾款,特別有銀針粉、大光麵呢啲都幾少見👍🏻另外,店舖寬敞乾淨,仲有紙巾供應 (加分💯)、店員亦都友善👍🏻砂窩醉藥雞 (煮雞酒) 米線加溏心醉蛋 ($68+$10)首先,米線係「滾」住咁上,熱辣辣,睇落都好壯觀同埋增加食慾😳 湯底有藥膳加少少酒味,周邊有好多食材,淮山、紅棗、木耳等等,超級足料👍🏻 藥膳加酒味兩樣夾埋唔會好苦,反而有一種甜甜地嘅味道,又甜又有養生嘅感覺,食完都冇咁內疚🙈雞肉都大大件,多肉嫩滑,可以好爽咁一啖咬落去👏🏻 米線比較軟身,但係唔會淋patpat的,記得趁熱食😆 份量方面,我覺得足夠,亦可能係因為我會忍唔住飲埋個湯🤣砂窩雞湯翅米線 ($68)朋友叫嘅雞湯翅米線,同藥膳湯底係截然不同嘅味道,金黃色嘅湯底已經好搶眼球😍 而雞湯味道香濃鮮甜,下次encore我都要試下呢款😍 翅都唔少,有3-4舊加埋雞肉,食完都覺得自己好養生👏🏻👏🏻麻辣豬耳 ($36)

砂窩醉藥雞 (煮雞酒) 米線加溏心醉蛋 ($68+$10)

砂窩雞湯翅米線 ($68)

麻辣豬耳 ($36)

麻辣豬耳

份量好多,豬耳好爽好有咬口,麻辣味亦好足夠,食得辣先好叫😎

娃娃菜 (人蔘湯底) ($48)

有3款湯底揀,揀係試下人蔘補下。個菜真係有好多條人蔘👍🏻 雖然有人蔘,但棵菜食落唔會苦,但有人蔘味🤩 娃娃菜份量都唔少😆

醉鵝肝 ($98)

朋友之前喺深水埗唔知係優惠定套餐價食過,話必叫,所以貴貴地都照試吓啦。煎鵝肝就試過,醉鵝肝都係第一次!見到份量多之餘,鵝肝都易入口,好滑唔會腥。一大嚿食落去時,一開始感覺有啲膩,但係嚼完有鵝肝嘅味道,沖走左個膩,又忍唔住再食,仲有幾粒花生送口🤣🤣

加配飲品 - 王老吉&豆漿 ($10+$8)

加配價比單買平幾蚊,都幾着數👏🏻

結論
🫰味道取勝
🫰足料

CP值:9/10

餐廳資料
餐廳名稱:醉藥雞 (啟志樓)
餐廳地址:荃灣路德圍8號啟志樓地舖
營業時間:12:00-21:30
麻辣豬耳
  • 溏心醉蛋
  • 醉鵝肝
2024-05-13 72 瀏覽
呢度主打藥膳湯麵、醉雞醉味小吃幫襯過幾次 花雕酒味真係數一數二嘅濃烈!但同時帶一陣桂花香 食落唔會得個苦字醉鮑魚醉豬手花雕醉鮑魚係𝚏𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚒𝚝𝚎大隻又爽彈 仲係最入味嗰款除左常見嘅醉雞 仲有醉乳鴿 醉螺 醉蝦 醉豬手等等 啲配搭真係估佢唔到嘻嘻砂鍋醉藥雞銀針粉醉雞刀削麵 配藥膳湯底 砂鍋湯麵亦係招牌 原鍋上枱 超級燙手有幾款養生湯底 雞酒湯 藥膳湯都好甘甜暖胃仲有雞湯翅、人蔘雞、胡椒豬肚雞等等 全部無味精 配埋麵 原地清空無難度(’ω’)

呢度主打藥膳湯麵、醉雞醉味小吃
幫襯過幾次 花雕酒味真係數一數二嘅濃烈!
但同時帶一陣桂花香 食落唔會得個苦字

有幾款養生湯底 雞酒湯 藥膳湯都好甘甜暖胃
醉雞
  • 砂窩醉藥雞
2024-05-10 54 瀏覽
荃灣招牌砂鍋雞砂鍋胡椒豬肚雞米線 $68正宗嘅砂鍋煲夠晒補中益氣,佢好濃郁嘅胡椒豬肚湯底,入面配料超級足料,令到成個湯底夠晒入味滿足,加埋米線煙靭彈牙連埋湯底層次十足!麻醬雞絲粉皮 $58仲可以轉做撈麵,麻將夠晒味道撈埋粉皮簡直一流,粉皮仲係通心嘅麻醬嘅味道滲入去好正,仲有青瓜絲同埋鮮嫩嘅雞絲,令你入口好豐富好滿足!冷盤醉三鮮 $75入面有齊鮑魚、蝦、花螺,每樣都係藥膳浸過,食落去藥膳滲透晒落去海鮮嘅肉入面,雖然第一啖藥膳有啲苦苦地,但係再咬落去慢慢海鮮嘅鮮味就會滲埋出嚟!麻辣雲耳 $24 / 皮蛋豆腐 $28麻辣雲耳性價比好夠,因為份量好足,麻辣味夠晒開胃,另外皮蛋豆腐,鮮嫩爽滑嘅豆腐配埋鮮香嘅皮蛋真係唔錯!豆漿 +$8醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)荃灣路德圍8號啟志樓地舖
荃灣招牌砂鍋雞

砂鍋胡椒豬肚雞米線 $68

麻醬雞絲粉皮 $58

冷盤醉三鮮 $75

麻辣雲耳 $24 / 皮蛋豆腐 $28

豆漿 +$8

醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)
荃灣路德圍8號啟志樓地舖
2024-04-25 74 瀏覽
雲吞雞雲吞入邊啲豬肉生既😡😡😡😡😡😡😡有冇搞錯?🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬粒雲吞表面已經見到入邊粉紅色😰😰😰😰😰本身都睇唔到!一咬落去🤮🤮🤮🤮🤮太過分啦🤬
雲吞雞雲吞入邊啲豬肉生既😡😡😡😡😡😡😡
有冇搞錯?🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
粒雲吞表面已經見到入邊粉紅色😰😰😰😰😰
本身都睇唔到!一咬落去🤮🤮🤮🤮🤮
太過分啦🤬
外賣自取
2024-04-18 117 瀏覽
重申一次呢間餐廳乃全自費, 沒有任何用餐優惠 希望再次通過openrice審批!平時去開路德圍都係掃街,今次就搵間鋪頭食個快lunch!🌼 砂鍋雞湯翅米線($68)另配可樂+$5午餐優惠砂鍋系列可以減$10等咗一陣,熱到冒煙嘅砂鍋米線就上台啦雖然睇落好大個砂鍋,但米線份量恰好,唔會食到頂住個肚腩😎湯底略見雞油浮面,但以雞件米線嚟講唔算過份,可以接受。湯入口味道香濃,咸淡適中,至少食完餐飯唔會口渴。雞件份量適中,不過就比較細件,同埋雞肉有啲”鞋”喇🥲另外配上幾塊翅,正正常常,個人覺得較硬身以午巿嚟講呢個價錢食到咁大鍋砂鍋粉面都算抵嘅但鋪頭有少少酸宿味,少少影響用餐體驗🙃

平時去開路德圍都係掃街,今次就搵間鋪頭食個快lunch!

🌼 砂鍋雞湯翅米線($68)
另配可樂+$5
午餐優惠砂鍋系列可以減$10
等咗一陣,熱到冒煙嘅砂鍋米線就上台啦
雖然睇落好大個砂鍋,但米線份量恰好,唔會食到頂住個肚腩😎
以午巿嚟講呢個價錢食到咁大鍋砂鍋粉面都算抵嘅
但鋪頭有少少酸宿味,少少影響用餐體驗🙃
題外話/補充資料: 全自費, 沒有任何用餐優惠
2024-04-17 58 瀏覽
平日冇咩做運動,所以間唔時都會黎食醉藥雞行氣活血下,當食左一個好食既食療~砂鍋醉藥雞(飯)砂鍋雞可以選飯/米線/米粉。個人最中意配飯,因為飯係另裝既,湯可以裝更多~😉建議可以先飲幾淡湯,然後食雞件,再慢慢加d飯入食,咁樣可以享受到哂每一樣食材各自既特色。佢個湯係帶有少少甜品既,中間帶有些少藥材味。雞件好滑,肉質幾好。最後加飯入個湯當湯飯咁食,真係好正食完成個人會暖暖地,感覺真係有d食效,好岩手腳冰冷既女仔食

砂鍋醉藥雞(飯)

食完成個人會暖暖地,感覺真係有d食效,好岩手腳冰冷既女仔食
2024-04-10 76 瀏覽
這店已來過好幾次,由於喜歡煲煲熱騰騰,寒冷天氣相當有吸引力,一直都以為寫過食評,原來記錯了⋯⋯記憶中第一次到來時,看見店名很有趣⋯⋯”醉藥雞”和”最弱雞”同音,所以會令人記得店名,一找之下才知此店源於深水埗,原來這間是分店。最近食店的門口搭棚,寫這個食評找回記錄,今年1月來的時候已經有棚架,相隔幾個月,估唔到3月再到來,仍未拆,所以新客過來需注意下⋯⋯酒醉乳鴿$98~可以選擇跟餐及單點,跟餐當然是份量少一點,所以筆者今次選擇了單點項目全隻上。酒醉苦瓜~酒醉苦瓜相信已存放了一點時間,很入味,但相反的是筆者吃到雪的味道。酒醉豬肚~酒味適中,這個作為加堆小吃的一個不錯選擇。砂鍋醉藥雞$68~每次都是熱騰騰端上枱,筆者已加分,尤其天氣冷,每每都會想起過來吃雞酒。這裡選米粉底的話,是作新竹米粉的,所以喜歡新竹米粉不容錯過。雞夠滑整體來說:荃灣區喜歡的其中一間藥膳小店。

酒醉乳鴿$98~

酒醉苦瓜~

酒醉豬肚~
酒味適中,這個作為加堆小吃的一個不錯選擇。

砂鍋醉藥雞$68~

雞夠滑

整體來說:

荃灣區喜歡的其中一間藥膳小店。

用餐優惠
試食活動
  • 招牌砂鍋藥膳雞酒
2024-04-10 55 瀏覽
有時想食啲養生啲嘅嘢食,就會諗起食砂鍋雞😽而家天氣熱咗,食返啲冰凍嘅花雕酒浸既小食就好適合!鮑魚砂鍋雞翅 配銀針粉🍲鮑魚有兩粒,入口彈牙。翅比想像中更加多,同埋超大嚿😝雞件肉質幾嫩滑,雞湯鮮甜濃郁,配上滑溜既銀針粉都幾夾!麵底可以選擇米粉、粉絲、刀削麵、銀針粉、瀨粉、大光麵同白飯等等。醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺)配藥膳湯 瀨粉🦐三樣配料都超級入味,食到花雕酒味之餘仲食到少少桂花嘅清香。鮑魚爽口彈牙,最重酒味係呢個。而蝦都不錯,肉質新鮮。花螺有咬口,都幾鮮甜👍🏻藥膳湯真材實料,見到超多配料!🤩醉乳鴿乳鴿肉質柔嫩,皮好薄浸滿花雕酒味。夾埋面頭啲蟲草花一齊食,很不錯。見到午市餐牌都幾抵食,仲有學生餐添!🫶🏻
有時想食啲養生啲嘅嘢食,就會諗起食砂鍋雞😽
而家天氣熱咗,食返啲冰凍嘅花雕酒浸既小食就好適合!

鮑魚砂鍋雞翅 配銀針粉🍲
鮑魚有兩粒,入口彈牙。翅比想像中更加多,同埋超大嚿😝
雞件肉質幾嫩滑,雞湯鮮甜濃郁,配上滑溜既銀針粉都幾夾!

醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺)配藥膳湯 瀨粉🦐

醉乳鴿
乳鴿肉質柔嫩,皮好薄浸滿花雕酒味。
夾埋面頭啲蟲草花一齊食,很不錯。

見到午市餐牌都幾抵食,仲有學生餐添!🫶🏻
2024-04-07 63 瀏覽
嚟荃灣路德圍覓食, 真係要介紹下呢間超抵食嘅小店, 佢主打砂鍋雞湯翅/藥膳湯粉麵, 仲有好多花雕酒釀製嘅冷盤, 價錢一啲都唔貴。上枱嘅砂鍋熱辣辣, 滾住上呀! 如果冬天食一定好暖身, 而家食可以養生。砂鍋雞湯翅米線 - $68成個砂鍋一上枱係熱辣辣仲滾的, 好濃雞湯味, 鮮甜濃郁, 仲有金華火腿絲嘅香味。平嘅價錢真係有唔少翅呀. 啲雞好滑; 除咗米線, 仲有得揀米粉、粉絲、刀削麵、白飯、銀針粉或瀨粉, 真係超多選擇。配埋好滑嘅米線一齊食, 好正呀! 砂鍋人參雞米線 - $68湯底飲落好有香濃, 陣陣人參甘味, 融入咗濃郁雞湯入面。雞肉嫩滑帶點微甘味, 吸晒人參雞嘅精華; 飲咗幾啖湯, 都感到個身暖呀! 呢個鍋揀左米線去搭配, 米線好滑, 雞嘅份量非常之足料, 肉質嫩滑。麻辣雞腎 - $36雞腎彈牙爽口, 份量都好足料, 麻辣味又夠, 辣味都夠。醉鮑魚 - $118鮑魚有六大隻, 香濃酒香滲透整個鮑魚, 浸得好入味。鮑魚有嚼勁而且爽口, 非常開胃既前菜。豆漿/烏龍茶 – 加$8/支支裝嘅津路烏龍茶, 真係良心價錢。

砂鍋雞湯翅米線 - $68

砂鍋人參雞米線 - $68

麻辣雞腎 - $36
雞腎彈牙爽口, 份量都好足料, 麻辣味又夠, 辣味都夠。

醉鮑魚 - $118

豆漿/烏龍茶 – 加$8/支
支裝嘅津路烏龍茶, 真係良心價錢。
來荃灣路德圍覓食,找來了這間餐廳。🐔砂鍋雞鮑翅 米線 $98一上枱就滾起的砂窩雞生滾麵是此餐廳的必吃菜式!比起$68的砂鍋雞湯翅,這個雞鮑翅多兩隻有嚼勁的鮑魚。這個價錢而言,真的有不少翅在內,而且雞件嫩滑,湯底香濃且不算油膩。麵底還可選擇米粉、粉絲、刀削麵、銀針粉、瀨粉、大光麵和白飯,選擇眾多🤩🍲砂鍋醉藥雞 大光麵 $68湯底有雞酒,加上大量薑粒、紅棗、雲耳和淮山 —— 因為足料,所以湯底特別香濃!爽彈的大光麵亦吸盡香濃的湯底,非常惹味;建議未試過大光麵的朋友,可以在此一試😚🥚溏心醉蛋 +$10雞蛋中心確實有流心,而且入味有酒香,還有些蟲草花和花生😋🦐醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺) $85這間餐廳的醉系列真的很出色!因為無論是醉蛋還是醉三鮮都浸淫在香濃的花雕酒上,然後特別是鮑魚和蝦真的有酒香而且口感爽彈🤤👍🏻豆漿/烏龍茶 +$8/支支裝的大和豆漿和津路烏龍茶,前者原產地為台灣,味道不會太甜,後者一貫有茶香,可謂良心價錢🤗
來荃灣路德圍覓食,找來了這間餐廳。
🐔砂鍋雞鮑翅 米線 $98
🍲砂鍋醉藥雞 大光麵 $68
🥚溏心醉蛋 +$10
雞蛋中心確實有流心,而且入味有酒香,還有些蟲草花和花生😋
🦐醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺) $85
👍🏻豆漿/烏龍茶 +$8/支
2024-03-31
  • 砂窩醉藥雞
  • 醉三鮮
  • 溏心醉蛋
2024-03-29 92 瀏覽
好足料又好味嘅鮑魚雞湯翅(ˊ˘ˋ*)仲有養身米線🥃醉藥雞🥃🌌荃灣路德圍8號啟志樓地舖🌌深水埗福榮街103號地舖🐣鮑魚雞湯翅 $52 鮮甜足料足料嘅湯鮑魚唔會話煲到韌雞肉煮得啱啱好,好滑仲有翅~煲到有膠質嘅雞湯(好似啲花膠湯咁(๑•᎑•๑))朋友好鍾意飲٩(ˊᗜˋ*)و🐥砂窩醉藥雞刀削麵 $68藥膳養生湯超足料,有大量紅棗淮山等食材雞件都好嫩有少少酒味刀削麵記得都要盡快食!我地食完米線先食刀削麵覺得啲麵浸淋左∠( ᐛ 」∠)_🦆醉肝鮑濃雞湯米線 $88雞湯無雞湯翅咁濃但都好夠味( ´▽` )ノ仲有金華火腿添啲鵝肝質感就好似食緊鵝肝壽司嗰種咁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好香好淋見到啲黃色點點勁驚問返屋企人先知原來係脂肪嚟( ¯•ω•¯ )即刻安樂曬~🥃醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺)$75鮑魚爽口唔韌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)全部都好入味特別係蝦,食完有啲暈暈哋(醉醉哋)嘅感覺(ps我哋唔飲酒的( ̄∇ ̄))食完覺得好養生٩(๑>∀<๑)۶無加一服務費
好足料又好味嘅鮑魚雞湯翅(ˊ˘ˋ*)
仲有養身米線

🥃醉藥雞🥃
🌌荃灣路德圍8號啟志樓地舖
🌌深水埗福榮街103號地舖

🐣鮑魚雞湯翅 $52
鮮甜足料足料嘅湯
鮑魚唔會話煲到韌
雞肉煮得啱啱好,好滑
仲有翅~
煲到有膠質嘅雞湯(好似啲花膠湯咁(๑•᎑•๑))
朋友好鍾意飲٩(ˊᗜˋ*)و

🐥砂窩醉藥雞刀削麵 $68
藥膳養生湯
超足料,有大量紅棗淮山等食材
雞件都好嫩
有少少酒味
刀削麵記得都要盡快食!
我地食完米線先食刀削麵
覺得啲麵浸淋左∠( ᐛ 」∠)_

🦆醉肝鮑濃雞湯米線 $88
雞湯無雞湯翅咁濃
但都好夠味( ´▽` )ノ
仲有金華火腿添
啲鵝肝質感就好似食緊鵝肝壽司嗰種咁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
好香好淋
見到啲黃色點點勁驚
問返屋企人先知原來係脂肪嚟( ¯•ω•¯ )
即刻安樂曬~

🥃醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺)$75
鮑魚爽口唔韌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
全部都好入味
特別係蝦,食完有啲暈暈哋(醉醉哋)嘅感覺
(ps我哋唔飲酒的( ̄∇ ̄))

食完覺得好養生٩(๑>∀<๑)۶

無加一服務費

• 鮑魚雞湯翅
🐮醉藥雞🐮當晚我地8:30去 客人坐滿哂成間店 👍🏻泡淑豬手淡淡椒味爽脆豬手 如果加杯酒就仲正 ✨鮑魚砂窩雞湯翅米線 無諗過 $68 有咁大碟 雞多鮑魚多 鮑魚大隻又夠冧個湯都好好飲!鮮甜! 米線份量亦不少 建議女仔可以叫少米線 ✨胡椒豬肚雞米線我鐘意佢夠胡椒味雞件都係好多!湯好好飲!🤍皮蛋豆腐擺盤好靚 即刻胃口大增 皮蛋同豆腐基本上係絕配 豆腐嘅嫩滑+皮蛋嘅濃厚 100分!娃娃菜配人參湯三款湯都俾我地試哂 菜鮮甜份量足夠👍🏻🐮🐮評價🐮🐮 🐮女友總評分 🤎🤎🤎🤎🤎🐮男友總評分 🤎🤎🤎🤎🤎🐮醉藥雞 (啟志樓)荃灣路德圍8號啟志樓地舖整體非常乾淨欣賞!
🐮醉藥雞🐮

🐮女友總評分
🤎🤎🤎🤎🤎
🐮男友總評分
🤎🤎🤎🤎🤎

🐮醉藥雞 (啟志樓)
荃灣路德圍8號啟志樓地舖

整體非常乾淨
欣賞!
  • 泡椒豬手
2024-03-23 75 瀏覽
今日去荃灣探朋友,到左下午茶時間,當然由朋友帶路去搵野食啦。最後佢帶左我黎到呢間主打砂鍋生滾麵既茶餐廳,生滾粥就食得多,但生滾麵第一次食。麵底可㨂米線、米粉、刀削麵、大光麵,麵底好多選擇。生滾麵用小鍋裝住,熱騰騰送到枱上。砂窩雲吞雞/砂鍋人參雞/ 砂窩醉藥雞配刀削麵:三種湯底濃郁程度各有不同,每種湯底各有特色同功效,全部都無落防腐劑架。湯底入面有淮山、木耳、紅棗。雲吞雞肉質嫩滑,雲吞紮實有口感;人參雞湯底香濃,陣陣人參香味;醉藥雞帶藥材香氣,這個湯底行氣活血,好滋補,果然係餐廳招牌菜。醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺):肉質爽口彈牙,酒味濃郁。🔎醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)📍荃灣路德圍8號啟志樓地舖

砂窩雲吞雞/砂鍋人參雞/ 砂窩醉藥雞配刀削麵:

醉三鮮(鮑魚、蝦、花螺):
肉質爽口彈牙,酒味濃郁。

🔎醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)
📍荃灣路德圍8號啟志樓地舖
2024-03-17 85 瀏覽
✨醉花螺 ($98)呢個最重酒味,帶有一點酸,而螺肉嘅質地係有彈性🐚·✨陳醋雲耳 ($24)呢個陳醋唔會好酸,都幾開胃😋😋·✨鮑魚砂鍋雞翅米線 ($98)就係砂窩雞湯翅+鮑魚x2👈🏻湯底係重雞味,應該冇加味精(?),冇乜酒味👌🏻鮑魚有蒜味.✨砂窩醉藥雞(煮雞酒)米線 ($68)見係又行氣活血 又係招牌,就試試佢🤔🍜湯底同鮑魚雞翅嘅湯底唔同嘅,呢碗湯底主打係紅棗同雞酒味,就咁聞 都聞得出有落酒~-食完幾保暖🤣🤣.✨跟餐飲品✨+$15一支烏龍茶+$5 一罐Coke Zero.Overall嘢食都唔錯,最鍾意米線‼️同埋好鍾意呢間餐廳播好多我初中時期啲歌🎶🎶
✨醉花螺 ($98)
呢個最重酒味,帶有一點酸,而螺肉嘅質地係有彈性🐚
✨陳醋雲耳 ($24)
呢個陳醋唔會好酸,都幾開胃😋😋
✨鮑魚砂鍋雞翅米線 ($98)
✨砂窩醉藥雞(煮雞酒)米線 ($68)
[兩樣米線嘅軟硬度適中 少少彈牙,好掛湯汁,雞肉嫩滑🐓]食完幾保暖🤣🤣
✨跟餐飲品✨
砂窩醉藥雞米線
鮑魚砂鍋雞翅米線
飲品
2024-03-12 74 瀏覽
估唔到荃灣有得食砂鍋雞😍緊係要去試下喇😍排隊途中已經聽到街坊話e間足料又好食🥰岩哂鐘意飲湯嘅我地😋❤️🌸砂窩雲吞雞,砂窩上枱熱辣辣,湯嘅味道香濃,冇油膩感🥰雞件份量都多😋肉質嫩滑😍米線好入味🤤🌸砂窩醉藥雞帶酒香味😆同藥材濃陏嘅味道,成個湯都好滋補,今次我揀左賴粉😍賴粉好滑😋吸哂湯汁,雞件好香酒味🤓食完暖笠笠😍補身一流🤤🌸鮑魚雞湯翅入面真係有翅,仲要份量都好ok😋成個湯個味道好出,帶鮮雞香味🤤同有隻彈牙鮑魚🌸醉雞腎,雞腎彈牙爽口😍份量都好多😋🌸醉牛舌,牛舌係厚切😋彈牙🤩帶酒香❤️

🌸醉雞腎,雞腎彈牙爽口😍份量都好多😋

🌸醉牛舌,牛舌係厚切😋彈牙🤩帶酒香❤️