2020-03-16 782 瀏覽
今日同同事放工去旺角食雞煲,任飲任食啱晒我哋呢啲擦得之人。上到去係坐滿晒,等咗一陣先有位,唔緊要,多人幫襯即係掂啦!先食啫雞煲,我哋揀咗小辣口味,店員就捧上雞煲,除咗鮮雞肉仲有芫茜同洋蔥。每焗2分鐘炒一次,炒4次,8-10分鐘就可以食。如果店員得閒就會幫手炒,不過當晚爆晒棚所以就自己落手~ 炒嗰陣已經聞到好香,流晒口水。 雞肉幾鮮嫩又香口,正。食得多雞想轉下口味可以落海鮮,有鮑魚、蝦同蟶子,係食雞煲就會送嘅,不過二人送一份,有點難分。食食吓店員叫參加「金啫摸蜆神之手」活動,出去帶上手套,兩隻手插入蜆堆,2-4人可以撈一次,撈得幾多就俾幾多。 蜆肉鮮爽,加上香辣雞煲更好食。 原來摸得多蜆仲可以上每周「龍虎榜」,頭三位有豐富獎品添。打邊爐之前仲有個「金啫極品啫牛肉烏冬」,烏冬幾彈牙,沾埋雞煲嘅汁,好惹味。最後就加湯打邊爐,火鍋配料、醬料同飲品都喺出面攞。 火鍋配料種類都算多,我哋食咗牛肉粒同魚柳都OK,當然唔少得蔬菜啦。最後仲有冰凍椰汁燕窩,完美作結。
今日同同事放工去旺角食雞煲,任飲任食啱晒我哋呢啲擦得之人。

上到去係坐滿晒,等咗一陣先有位,唔緊要,多人幫襯即係掂啦!

最後仲有冰凍椰汁燕窩,完美作結。
前排多處交通不便,特別是油尖旺,所以近期都甚少出沒這些地方。因為武漢肺炎喺香港蔓延都係留喺屋企為主,不過真係頂唔順喺屋企,所以一於去盡D去左旺角區走走,趁近期好似少人左一於今晚出發……仲去左「譽發廣場」試朋友介紹既【金啫の雞鍋】。.「譽發廣場」-旺角中心地段,非常方便又易搵。其實雞煲向來是香港人冬天必食的菜式,所以仲以創新食法,將惹味雞煲再進化,創出「先食雞煲,再啫海鮮」更可以任點90款火鍋配料打邊爐!咁易既Gimmick係幾吸引既。去到門面好似冇咩人。但入到去又比我想像中多人Bo,可能好多人都頂唔順留在家既日子太長了。當場既空間都闊落起猛,同倫哥私房菜都幾似個感覺,點解咁對比?!因為【金啫の雞鍋】係倫哥私房菜旗下嘅火鍋店,倫哥私房菜嘅質素係非常唔錯既!所以對呢間【金啫の雞鍋】嘅水準都有一定既期待啊!🥘海鮮雞煲放題🥘5:30PM-7:30PM (限時2小時) $1887:30PM-9:30PM (限時2小時) 試業價$218 原價$2389:30PM-1:00AM (無限時) $188小童劃一收費$100*需另收加一服務費*價錢仲包任飲~.野飲任飲,冇野飲真係唔得呢。拎完野飲就去拎醬汁
「譽發廣場」-旺角中心地段,非常方便又易搵。

🥘海鮮雞煲放題🥘
5:30PM-7:30PM (限時2小時) $188
9:30PM-1:00AM (無限時) $188
小童劃一收費$100
*需另收加一服務費*價錢仲包任飲~
野飲任飲,冇野飲真係唔得呢。

拎完野飲就去拎醬汁啦,係隔黎ga za!!

***金啫攻略***

第一關:啫雞煲
雞煲即場係你面前煮🐥無限量添加雞煲食到飽🐥中辣雞煲,每兩分鐘翻炒一次,總共炒四遍,店員是非常試上心的。
啫雞煲

炒好後,面頭個D就係金啫啦。

啫雞煲

雞肉吸附濃厚的醬精髓,因為經過多種醬料,蒜頭,洋蔥,芫荽等提味,翻炒又翻炒,炒到入味又緊實嫩滑,可以係咁Encore架,啊夠既話,不過的地一煲雞煲就夠因為想快D去第二Round呢。

雞煲/海鮮/撈蜆/烏冬/打邊爐
第二關卡:海鮮啫煲
食完雞煲,食客可選其中一款海鮮,「有鮑魚、蟶子、蟹」,每位一隻,揀左鮑魚跟住利用剛才吃得七七八八的醬汁再倒入黃酒熱炒,略略一炒傳來撲鼻的香味,沒浪費雞煲的一絲一毫。

好快就打撈蜆隻,香醇滋味走進海鮮中,再以黃酒燜煮,待蜆肉打開便可享用,蜆肉鮮甜極致,我們吃得津津有味呀!🥇金啫海鮮鍋🦀🦐🦑🐙萬歲。

吃完海鮮煲,重頭戲~~~~
第三關金啫極品啫牛肉烏冬
其真店員好加分,因為由一開始第一第二關都會每過幾分鐘就會過嚟幫你手睇睇個煲。呢關都唔例外,店員爆香蒜蓉,放入烏冬和牛肉,超正呀!!!!!舔舔脷,只係炒都已經流哂口水。
金啫極品啫牛肉烏冬真係評價甚高,因為入味非常,收乾晒之前食物既精華,甘甜醬汁,惹味非精,烏冬彈牙入味而牛肉柔嫩得很!一吃就愛上,相信每個都好喜歡呢。

最後一關就是:加湯吃火鍋
火鍋湯底先「3.6牛乳豬骨湯,老壇酸菜湯,鮮茄美人湯與正宗重慶麻辣湯」,揀左重慶麻辣湯。
另外餐廳提供逾50款配料任飲任食,用料真不馬虎,如:「安格斯牛肉、鱔魚片、手工雲吞等,食材新鮮,仲有冰豆腐、 新鮮蔬菜、丸類」,平時打邊爐食開嘅配料都有齊添!個雪櫃有時有D款式冇既話,員工一得明就去Fill番落去,唔驚唔夠食呀!

安格斯牛肉好值得拎黎食,美國安格斯,半油半肉,油花均勻,涮十多秒涮到無血色即可食用,安格斯嫩嫩的牛肉跟油脂融為一體,滿溢的肉甜美與濃濃的肉香氣縈繞不已。

鯇魚腩大塊,魚肉細嫩,魚皮滑溜溜,厚實挺不賴的,我們吃完又吃。
雲吞、魚皮餃、皮透薄,內裡肉餡約隱約現呈現在我們眼前,蝦肉彈性十足,豬肉餡料鮮味不絕、新鮮度極佳!

芝士丸、貢丸、牛丸、沙律丸,只是輕輕一咬,意想不到的驚喜。呢一個麻辣湯沒有口乾舌燥的感覺,成餐冇飲太多既飲品,屬溫馴的香辣。

仲拎左金菇,牛栢葉和豬皮,一開始都放左落去了,讓它們在麻辣湯鍋長期浸泡,到最後吸收滿滿麻辣湯汁,即使煮久了,其口感亦不會老硬,非常好。

最後仲有🥥椰汁西米露甜品,劃上完美嘅句號。西米露口感細軟,綿甜香糯,椰子油香氣濃郁,咕嚕咕嚕喝下,一口接著一口呢!

一向食火鍋係香港人至愛,近來雞煲亦都係不可或缺嘅一個潮流,坐得舒舒服服👍🏻任飲任食同時食雞煲、海鮮煲、炒牛肉烏冬、打邊邊,好豐富滿足!火鍋精岩晒呀!🐥無限量添加雞煲食到飽🐥「平、靚、正」💯
  • 雞煲
  • 金啫極品啫牛肉烏冬
2020-02-09 158 瀏覽
冬天和朋友聚會,少不了食火鍋,朋友喜歡還喜歡食雞煲,佢帶左我去油麻地金啫之鍋,火鍋店在樓上舖,主打雞煲火鍋放題。設置有大雪柜,放有火鍋配料和飲品,擺放整齊,客人可以任飲任食。首先是食雞煲,辣度有得揀,唔係好食得辣,揀左小辣。雞件已調味,加有洋蔥和莞荽,放上爐邊炒邊焗,香氣四溢的雞件好人味,肉質鮮嫩惹味!每人有一份海鮮,鮑魚新鮮彈牙。店內有一個大貝殼,內有大量的蜆,侍應請每枱其中一位客人戴上手套,用雙手一次過撈起蜆,撈幾多,那枱客人就可以食幾多。食完雞煲,侍應就將蜆倒入鍋中炒熟,蜆吸收雞煲醬汁和雞的味道,蜆肉入味,鮮甜冇沙。食完蜆,侍應將肉和烏冬放入鍋中炒熟,待烏冬和醬汁撈均匀,肉和烏冬炒熟就食得,口感滑溜的烏冬完全吸收醬汁,十分美味!之後從數款湯底中,選擇其中一款加湯食火鍋。我們選擇豬骨湯,湯底都好濃郁。從大雪柜中拎左一些火鍋配料,全部都好新鮮,洗得乾乾淨淨,擺放得好整齊。款式都有好多選擇。最後重有甜品奉送,清甜可口。
店內有一個大貝殼,內有大量的蜆,侍應請每枱其中一位客人戴上手套,用雙手一次過撈起蜆,撈幾多,那枱客人就可以食幾多。食完雞煲侍應就將蜆倒入鍋中炒熟,蜆吸收雞煲醬汁和雞的味道,蜆肉入味,鮮甜冇沙。食完蜆,
最後重有甜品奉送,清甜可口。
2020-02-02 623 瀏覽
新年氣溫突然下降了好多,打邊爐係一個唔錯既選擇🤩🤘🏼呢間雞煲海鮮邊爐💲188+10% ,任飲任食真係又好抵食😋。1️⃣ 🐥雞煲先食雞煲,可以選擇不同辣度🌶️,每焗2分鐘炒一次,大約炒四次,8至10分鐘可以食用了😋👌🏼,本來以為要自己落手落腳,但竟然全程都有人服侍😳,我地坐住傾住計等食就可以了。雞件有啲滑,有啲係胸位少少鞋,雞煲醬汁有少少麻麻辣辣既味道😋,雞件亦都煮到入哂味 變哂色,惹味得很😋。2️⃣ 🐚海鮮有鮑魚仔同蜆,用原本雞煲剩下來的醬汁+黃酒去煮,所以鮑魚和蜆都非常之惹味,每一粒蜆都是脹卜卜的,鮮甜彈牙有口感👍🏼。3️⃣ 🥩烏冬用之前剩下來的醬汁+蒜蓉和蔥,去炒肥牛和烏冬,份量唔多但足夠淺嚐,可以留肚之後打邊爐😆。4️⃣ 🍲打邊爐有豬骨、蕃茄、酸菜、麻辣湯底選擇,出面又有好多款食材和調味料自取😊以丸類、餃類、蔬菜和菇為主,肉類比較少,但一定會食得好飽🤰🏽。5️⃣ 甜品最尾仲有椰汁雪燕糖水😊好滿足。————————————————價錢:💲188+10%味道:😋😋😋環境:✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️📌 雞煲嘅雞可以refill🤩📌 可能時間比較早,客人唔多,全程有人服侍💁🏻‍♀️📌 飲品有汽

1️⃣ 🐥雞煲

2️⃣ 🐚海鮮

3️⃣ 🥩烏冬

4️⃣ 🍲打邊爐

5️⃣ 甜品
最尾仲有椰汁雪燕糖水😊好滿足。

————————————————
價錢:💲188+10%
味道:😋😋😋
環境:✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
📌 雞煲嘅雞可以refill🤩
📌 可能時間比較早,客人唔多,全程有人服侍💁🏻‍♀️
📌 飲品有汽無汽有糖無糖都有選擇,岩哂唔鐘意飲汽水既我
2020-01-31
2020-02-01 117 瀏覽
/近排肺炎襲港😷店鋪有啲冷清,我地去到既時候只得四、五枱客,但都依然keep住有客到🥰環境睇落好乾淨舒服😌..一次過滿足晒四個願望!..1️⃣啫雞煲🥘.侍應好好,真係兩三分鐘黎幫我地炒一次💕完完全全唔晒我地自己炒!因為我地唔食得辣所以簡左唔辣,啲雞🐥都帶有麻味🙈食落口好香,好入味🤤雞肉都幾多,同埋都幾滑,唔夠食既人仲可以加雞🤩.⚠️個侍應見我地食到甘上下就問我地要唔要加雞🤣同埋主動幫我地去整第2部份既野食🥰..2️⃣海鮮啫煲🦞.留左少少雞肉去煮海鮮🦞煮之前佢會幫我地落少少酒🍺等食落口香啲☺️今次我地食鮑魚同埋蜆🤤鮑魚都幾大隻仲有鮮味😌啲蜆都幾好起碼冇沙!粒粒都食得落肚🤩可以再食多盤可惜冇得再加蜆🥺..3️⃣金啫極品啫牛肉烏冬🍲.佢會幫我地落啲蒜頭同蔥爆香啲肥牛先🥩再落烏冬撈埋佢🥣蒜味幾足😌美中不足既係啲烏冬唔係雪藏果種🤨同埋牛既量比較少🥺..4️⃣打邊爐.我地簡左蕃茄湯底😌都有蕃茄味既,如果覺得唔夠味可以去拎啲蕃茄加入去🤣.打邊爐既料都唔算多,乜都有啲不過都係蔬菜類為主🥗啲肉類唔叫好多但基本既牛🐄豬🐷都有,想食雞既朋友係雞煲果round到叫多轉啦🐣打邊爐既食材不過不失啦..🔆飲品🧃.見到有韓國蜂蜜梨汁飲品
一次過滿足晒四個願望!.
1️⃣啫雞煲🥘.

2️⃣海鮮啫煲🦞.

3️⃣金啫極品啫牛肉烏冬🍲.
4️⃣打邊爐.
🔆飲品🧃.
見到有韓國蜂蜜梨汁飲品,出面都好少見到有🤤.
❗️食完之後仲送左椰汁雪燕😌整過雪燕既人都知洗佢其實好麻煩☹️間店比既雪燕都好足料🤩正呀喂😍

2020-01-30
2020-01-31 50 瀏覽
星期四晚,和朋友去了油麻地既金啫之鍋食雞煲及火鍋。雞煲:雞煲可分大中小辣,我們就選了小辣。雞件數量適中,雞肉嫩滑;如果吾夠仲可以加雞件食!雞煲味道偏重,味道濃味,另外個人認為雞煲有點兒過油。之後,任選一款海觧(蝦,蟹,蟶子,鮑魚)和蜆於雞煲中炒海鮮;但當日沒有選擇便安排了鮑魚食用。鮑魚口感彈牙,而蜆鮮味沒有帶沙粒。 再加入肥牛及烏冬一同炒,因為雞煲本身味道偏濃,令整個烏冬也較為濃味啊!烏冬口感滑口,份量剛好。食完烏冬後,可向店員選擇湯底-我們選了蕃茄湯底,味道酸酸地可令人開胃。火鍋配料-牛柏葉,魷魚:兩者同樣爽口,而且每碟份量不少。火鍋配料-多寶魚,鯇魚片:如果喜歡食魚既朋友,可以食依兩款魚。多寶魚魚質很滑,不用太擔心魚骨;而鯇魚片雖然雪得比較硬身,但經焯後口感爽口啊!火鍋配料-鵪鶉蛋,魚皮餃:鵪鶉蛋本身已經煮了,只需輕輕焯熱即可食用;而魚皮餃味道吾會太咸啊!最後,每位客人可贈送一個甜品-當晚是椰汁雪燕,味道甜甜地幾好食。

星期四晚,和朋友去了油麻地既金啫之鍋食雞煲火鍋

雞煲雞煲可分大中小辣,我們就選了小辣。雞件數量適中,雞肉嫩滑;如果吾夠仲可以加雞件食!雞煲味道偏重,味道濃味,另外個人認為雞煲有點兒過油。

火鍋配料-牛柏葉,魷魚:兩者同樣爽口,而且每碟份量不少。

2020-01-31 50 瀏覽
天寒地凍最好打邊爐但又想食雞煲!朋友介紹呢間,雞煲無限添食加火鍋放題,可以無拘束開懷大食。單人收費都只係188,有雞煲、海鮮、肥牛烏冬和火鍋四重奏,包汽水任飲,性價比甚高!雞煲有辣同唔辣,辣度仲分大中小辣可選擇,十分貼心! 每枱有金啫攻略教炒雞煲,10分鐘炒4次就有得食! 香噴噴熱辣辣,雞件大大嚿,嫩滑香口惹味,辣度是麻辣,越食越滋味!意猶未盡添食了一次!跟住係炒蜆加海鮮,海鮮有蝦、蟹、蟶子 鮑魚四選一 。我哋揀咗鮑魚,貪佢肥美肉厚有嚼口, 炒香加入黃酒焗一陣,打開酒香撲鼻, 蜆肉鮮甜味美!第三道菜係牛肉炒烏冬。烏冬吸收麻辣醬汁和海鮮的精華,惹味濃沃,爽滑彈牙 有飽足感!最後是火鍋放題,湯底有豬骨、蕃茄、酸菜和麻辣。我哋揀咗蕃茄湯底,酸酸甜甜夠醒胃! 個人推介配料 水魷魚、牛柏葉和雲吞, 新鮮質素高, 用作打邊爐一流!

2020-01-29 40 瀏覽
天氣直跌11度,寒冷天氣生效,穿著羽絨身子變得比較和暖,但内心感覺還是欠些什麼似的🤔哦~ 今個冬天還未曾吃雞煲,好兄弟帶了我去油麻地食,未吃已很期待。雞肉選肉皮薄肉多的用料,二人剛好是半隻的份量,切得不會過度大件,吃起來不費勁,因為斬得大小剛好。雞煲叫了中辣,嫩滑且很入味,不算太辣,配料蒜頭芹菜香蔥豆豉花椒等爆炒,令整煲雞件更帶出香氣。酒炒蜆肉熟後還肥美,鮑魚快熟挺彈牙,烏冬炒完滋味又惹味。吃完熱騰雞煲,轉了豬骨湯底,試了各式各樣的食材,感覺亦不錯。黑豚肉肥瘦參半,肉質鬆軟。水魷厚身蠻新鮮,軟中帶嚼勁。自助的飲品種類不少,我也喝了兩瓶配火鍋。食後感:火鍋還是天冷吃得過癮,特別有氣氛。

酒炒蜆肉熟後還肥美,鮑魚快熟挺彈牙,烏冬炒完滋味又惹味。

黑豚肉肥瘦參半,肉質鬆軟。

水魷厚身蠻新鮮,軟中帶嚼勁。

自助的飲品種類不少,我也喝了兩瓶配火鍋

食後感:火鍋還是天冷吃得過癮,特別有氣氛。
2020-01-28 373 瀏覽
天氣寒冷,想吃雞煲及邊爐放題?油麻地 $188 加一 無限時👍🏻👍🏻金啫の鍋 絕對是不二之選!1. 雞煲🍖雞煲有純情原味、柔情辣味、衝動辣味和埋狂野辣味選擇🤣我個人這麼純情當然選了原味啦,不過都有點兒辣,是可接受的辣。餐廳雖然只得一位店員姐姐serve所有客,但她的服務態度超級好,教我們把雞件每焗2分鐘炒一次,大約煮8-10分鐘,這樣雞件就會煮得嫩滑,加上紫洋蔥和莞茜,非常惹味😋2. 加海鮮🦐之後可以任選一款海鮮(蝦、蟹🦀、蟶子、鮑魚),然後用自己雙手摸蜆:摸到多少吃多少。本身雞煲內的雞件🐔超級多,朋友說八個人吃都行。所以雞煲未吃完,就已加入了鮑魚和蜆,加點黃酒焗一焗,令本身夠新鮮的海鮮更加惹味。3. 火鍋🍲吃完雞煲和海鮮已經開始飽,接著就要選擇火鍋湯底。在鮮茄美人湯🍅、豬骨湯、重慶麻辣湯🌶、老壇酸菜湯之中,我們選擇了豬骨湯。本身每檯都會有肥牛及烏冬,然後再在凍櫃任取自己想吃的配料,想餓著都難了。老老實實,配料種類多,味道亦不錯。肉類有黑豚肉、魚片🐟、豬紅、牛柏葉等;丸類有我首推的鮮蝦雲吞、手工韭菜餃、魚皮餃🥟等;蔬菜類有娃娃菜🥬、淮山、豆腐等;還有許多美味的不能盡錄🤤你以為吃完雞煲和

1. 雞煲🍖

2. 加海鮮🦐

3. 火鍋🍲

你以為吃完雞煲和邊爐就完結?且慢!
4. 甜品 🥣
每人有一碗冰糖/椰汁雪燕,保證你sweet著捧住肚腩回家,但偶爾放縱一下都不太過分吧👏🏻👏🏻

P.S. 小童每位只需收費$100。另外八點前交枱會有八折😱😱😱
2020-01-21
今日放工約左朋友係旺角等,去買下衫,跟著就去食朋友一早預約左既金啫之鍋(雞煲),依間雞煲,價錢便宜,$188加1有海鮮同埋任食配料,又可以食雞又可以食火鍋,多種選擇入到餐廳就叫左中辣雞煲(雞肉嫩滑,炒左4次,好入味),落左單後,佢就會拎埋肥牛(肥瘦適中),烏冬同鮑魚俾你煮緊雞煲其間,店員就會叫你出去蜆(玩法:帶上手套,雙手拎到幾多蜆落碟,就全部都係你,只有一次機會)以個活動好有趣,我未試過係其他餐廳見到咁樣既玩法鮑魚(食落彈牙),蜆(鮮甜冇沙)會一齊放落雞煲炒熟後食,之後先選擇湯底食火鍋,我就選左酸菜魚湯底,味道酸辣,好開胃水魷(爽口),牛百葉(有嚼口),沙律丸(會爆汁),蟹柳(煮完唔會散開),雲吞(皮薄足料)椰汁雪燕甜品椰汁味道較濃,唔會太甜

椰汁雪燕甜品
椰汁味道較濃,唔會太甜

Chicken Hot Pot🐥🥘🥢🥤Unlimited Refilllllllll🐥🐥🐥💫..一個價錢💰,就可以食盡海陸空🐚🐮🐥, 啫啫聲 太好聽🥘🥢。來~吃個雞煲火鍋吧,仲有成50款配料&汽水🥤,真係任飲任食。食飽飽 仲每位送冰糖雪燕🍨 潤返下,肚皮真係大滿足。想一次過食勻雞煲🐥火鍋,都有步驟架:l雞煲]l (無限添加)一場黎到,當然係食左雞煲先啦🐥🥢。首先選擇雞煲口味&辣度,店員就好快送上一鍋雞。要將生雞熟成熟雞👩🏻‍🍳,都有技巧架,每2分鐘開火翻炒一下再焗,大約共炒4次,8-10分鐘就可以食到熱辣辣雞煲。雞件真係嫩嫩雞🐥,唔知係咪自己炒 所以特別好味呢❓哈哈ll先翻炒海鮮🦀🦑🦐 後翻炒蜆🐚,煮海鮮時再加入黃酒,酒味揮發會令海鮮特別香,再用蓋焗多3分鐘,就可以食到卜卜蜆啦。細細粒 但蜆肉尚算飽滿呢,真係好多蜆肉啊。ll食完雞 食完海鮮,係時候食炒烏冬🍜。將烏冬&牛肉🐮 放進鍋內,並加入適量雞醬汁 調配出最岩自己味道 再拌炒至軟身,亦可自行加入配料 豐富味道。讚岐烏冬真係好煙韌,加上最搭配既牛肉🐮&調味醬汁,真係想食多底烏冬👻。哈哈 ll吃完牛肉烏冬,其實已經飽,不過未食埋火鍋我係

想一次過食勻雞煲🐥火鍋,都有步驟架:

l[第一關✨啫雞煲]l (無限添加)

雞件真係嫩嫩雞🐥,唔知係咪自己炒 所以特別好味呢❓哈哈

l[第二關✨海鮮啫煲]l

細細粒 但蜆肉尚算飽滿呢,真係好多蜆肉啊。

l[第三關✨金啫牛肉烏冬]l

l[第四關✨加湯 打邊爐]l
吃完牛肉烏冬,其實已經飽,不過未食埋火鍋我係唔心息既😛,咁就係時候打邊爐啦。

係時候揀選湯底啦,有4款鍋底:豬骨🐽、蕃茄🍅、酸菜🥬、麻辣🌶。再隨意自助地揀選配料,就開動啦。不得不讚,一款手工拉制既麵線 青竹宮麵🍜 真係好食啊啊啊。
就咁樣食雞煲、食卜卜蜆、食炒烏冬、打個邊爐,真係一個價錢 滿足晒4個胃口,雞鍋仲要係無限添加 真係會食到你驚,價錢仲係$188 真係好抵 不錯喔。真係可以吃個夠 吃到你驚驚。
冬天又到左打邊爐食雞煲既好季節,朋友就話好想一次過食晒兩樣,所以今次就帶佢嚟呢間可以滿足佢兩個願望嘅餐廳,先食雞煲再打邊爐🍲_一嚟到首先店員會先上雞煲,我哋就揀咗中辣,幾入味而且肉質十分嫩滑,最重要嘅係個雞煲可以無限添加😃食完之後店員會叫你出去拎卜卜蜆(戴上手套你拎到幾多就係幾多,每台只限取一次, 所以建議大手嘅朋友仔去拎)加上附送的鮑魚,跟住就可以食海鮮煲,海鮮吸左雞煲的精華非常入味_食晒兩樣野之後店員會送上烏冬同埋肥牛, 將兩樣野放落雞煲入邊炒好正好吸引,同朋友都覺得好好食最後就可以揀埋上湯打邊爐,我哋就揀咗酸菜魚湯(其他湯底為:豬骨湯、麻辣湯、蕃茄湯)火鍋配料自己出去任拎,選擇都幾多下,有各式丸類、肉類和蔬菜🥬_食到最後真係好飽但又好滿足,另外提一提呢度嘅飲品係任飲,烏龍茶汽水等等都有幾多選擇而且食到最後店員仲會送上椰汁燕窩,呢個價錢能夠食到咁多野真心CP值幾高下,下次會帶其他朋友再嚟食

_
食到最後真係好飽但又好滿足,另外提一提呢度嘅飲品係任飲,烏龍茶汽水等等都有幾多選擇[得意]而且食到最後店員仲會送上椰汁燕窩,呢個價錢能夠食到咁多野真心CP值幾高下,下次會帶其他朋友再嚟食
2020-01-22 22 瀏覽
朋友已經開始放年假,夜晚約佢去食雞煲。一坐喺度就見到金啫攻略,教你點至食得啱😆雞煲有辣有唔辣,我地揀咗唔辣,只要跟住指示炒下焗下,過10分鐘左右就有得食。d雞好嫩滑,雖然唔辣但落咗八角所以有少少麻既感覺。完成step 1就可以攞蜆,數量由手掌大細嚟決定,然後職員嚟幫我地炒蜆同鮑魚。鮑魚食落軟腍,而蜆都冇咩沙,唔錯!到咗step 3既肥牛炒烏冬,一路炒d蒜香味道出哂嚟,聞起都流口水🤤最後一個步驟係打邊爐,有豬骨、番茄、酸菜同麻辣湯底,我地揀咗番茄。雖然我地本身已經飽飽地但都食咗成10碟🤪順帶一提,飲品係任飲既~
朋友已經開始放年假,夜晚約佢去食雞煲

一坐喺度就見到金啫攻略,教你點至食得啱😆

d雞好嫩滑,雖然唔辣但落咗八角所以有少少麻既感覺。

順帶一提,飲品係任飲既~
2020-01-20 41 瀏覽
朋友生日說想吃雞煲,但我又驚她大吃,要我請客吃窮我🤣🤣🤣所以選了這間任吃的😈😈雞煲~超級惹味❗❗點了小辣,濃郁而有點舌頭麻痺的感覺,當吃第一件雞時,都因太惹味而停不下來🙈🙈最後,還再加了一轉雞才夠吃😈😈😈蜆~很有趣,是自己用雙手一次過,能拿多少就可吃多少😂😂😂以遊戲來餵飽五臟廟👍👍抄烏冬~是用雞煲剩的汁,抄完蜆,再用烏冬吸取精華來抄,有點點的鍋氣味,很好吃😋😋火鍋~最後就是挑選湯底,再到雪櫃裡自由取火鍋配料,價錢合理,絕對吃得飽😈😈😈

2020-01-20 27 瀏覽
雞煲已經在香港流行了一段時間,並已發展不同類型的吃法。今晚便來試一間開了不久的雞煲火鍋。價錢由$188起,不同時段有不同價錢,可以向店員查詢。飲品有汽水、罐裝飲料及部分啤酒。第一關:啫雞煲,無限添加。雞煲上枱時,已經半熟,店員負責再加熱攪勻,過幾分鐘便可以進食。雞煲內在大量香料,包括辣椒、洋蔥、紅蔥、蒜頭和姜片。這個雞煲屬於乾身的,所以雞肉吸收了香料的味道,更加惹味。第二關:海鮮啫煲。差不多吃完雞煲,就可以出去,用雙手拿蜆,一次拿到多少,便可以免費享用。蝦、鮑魚、蟶子和蜆,加在雞煲內炒香,因為煲內的醬汁已經有雞肉和香料,所以海鮮的味道更加香濃,果然是一個不錯的吃法。第三關:金啫極品啫牛肉烏冬。吃完海鮮,店員再將牛肉及烏冬放在煲內炒熟,烏冬吸收海鮮、雞煲和牛肉的味道,口感和味道層次豐富。第四關:加湯打邊爐。吃完烏冬,加湯後,便可去雪柜自取火鍋配料,配料包括有肉類、海鮮、丸類和蔬菜,其中以豚肉最為突出。甜品:椰汁燕窩,味道不過甜,份量適中,吃完很滿足了。
價錢由$188起,不同時段有不同價錢,可以向店員查詢。

飲品有汽水、罐裝飲料及部分啤酒。

第一關:啫雞煲,無限添加。

第二關:海鮮啫煲。

第三關:金啫極品啫牛肉烏冬。

第四關:加湯打邊爐。

甜品:椰汁燕窩,味道不過甜,份量適中,吃完很滿足了。