2022-11-30
見到d 介紹話間野係咩日本 number 1 天婦羅,又咩全國金獎 blah blah blah…今日去開灣仔,下午茶時間 (3pm左右) d 拉麵店落晒埸,咁就去呢度試下啦。- 上天「井、」$118内容包括: 魚 x 1 , 蝦 x 2 , 魷魚 x 1 , 豆 x 1 , 蛋 x 1 , 紫菜 x 1🍚 - 松葉蟹「井、」$158内容包括: 蟹腳 x 2 , 蝦 x 2 , 魷魚 x 1 , 豆 x 1 , 蛋 x 1 , 紫菜 x 1😕所有嘅天婦羅個顏色都偏深色,近似淡啡色,同平時認知嘅淡黃金色有分別,以為係因為佢淋左豉油,所以咁嘅色,但一食,OMG !!! 一丁點嘅脆都無!一d 都唔鬆化!感覺係個粉漿嘅問題,以及啲油唔知用左幾多日所致。師傅喺碗飯落左好多豉油,食致底幾咸,唸住飲啖湯清下,點知仲咸!你睇個碗以為好多飯,錯喇少年你太年輕啦,原來個碗外底同個内底中間係有個約3cm 嘅gap㗎!食後感:🤑🤮😵無下次 。希望大家不要中伏 。d 相無落filter, 真係炸到啡色㗎!仲有間野要收加一服務費架,不過要自己scan QR code 落單,比壺水你自己斟茶,食飽自己攞張單去門
- 上天「井、」$118
内容包括:
🍚
- 松葉蟹「井、」$158
内容包括:
😕
食後感:🤑🤮😵
無下次 。希望大家不要中伏 。
d 相無落filter, 真係炸到啡色㗎!
仲有間野要收加一服務費架,不過要自己scan QR code 落單,比壺水你自己斟茶,食飽自己攞張單去門口埋單,真心唔知個服務費係服務左喺邊?