哩幾日天氣凍咗,香港人最鍾意係哩個時候打邊爐,適逢老友生日聚會,揀間環境爽爽哋,食材新鮮又好食嘅火鍋店打邊爐🍲火鍋前我哋叫左刺身食海膽真係甜到震刺身一定要靠新鮮食材重點推介哩個花膠雞湯湯底打邊爐之前飲返碗湯,花膠又厚身又大塊啱晒女人堆養顏和牛大大塊唔知邊條友話同佢隻手板差唔多大牛頸脊唔就得個名,好似叫沙乜豬唔錯架神秘手打丸,真係驚喜翻兜兩次蟹柳,真係啱晒鍾意食蟹嘅我筒蠔,正常黑柏葉得風巢豆腐正常一定巢味,索晒個湯汁我哋真係食得好開心廁所ok乾淨但男女共用,哩part扣分

火鍋前我哋叫左刺身
海膽真係甜到震

刺身一定要靠新鮮食材

重點推介哩個花膠雞湯湯底
打邊爐之前飲返碗湯,花膠又厚身又大塊
啱晒女人堆養顏

和牛
大大塊
唔知邊條友話同佢隻手板差唔多大

牛頸脊

唔就得個名,好似叫沙乜豬
唔錯架

神秘手打丸,真係驚喜

翻兜兩次蟹柳,真係啱晒鍾意食蟹嘅我

筒蠔,正常

黑柏葉

風巢豆腐
正常一定巢味,索晒個湯汁

我哋真係食得好開心
廁所ok乾淨但男女共用,哩part扣分
2021-09-18 922 瀏覽
食過幾次~老鴨湯一直keep到好好水準,湯底無敵,就嚟飲哂成個煲嘅湯先捨得加湯打邊爐,😜其他食物都好高質素,尤其係鴨血同牛肉拼盤!!餐廳坐得舒服,員工又好服務~~十分推薦❤️

2021-04-02 2279 瀏覽
成日都想試呢間,但次次約到朋友就撞正收緊人數2人或禁晚市,今次卒之食到,湯底感覺比出面火鍋店特別啲,第一次食,當然點個招牌鴨 翅湯底,老闆仲好好人,知我地第一次嚟,親自招呼, 教我地一定先飲下碗鴨湯,嘩,超甜,唔油膩,又足料,象拔蚌刺身鮮甜,桂花蚌大條又彈牙(必食),桶蠔又肥美大隻(爭住食,忘記影),老闆推介嘅野生竹笙,大條得嚟又滑又爽口,自家響鈴,滾一滾鴨湯,堅停唔到口,原本見人點咗個幾層高嘅牛拼盤,耐何朋友唔太食牛,我唯有點個本地牛頸脊(重牛味,要再點),最衰個肚唔爭氣,太快飽,下次嚟一定試下好多人推介過嘅牛胸爽
2021-03-30
  • 招牌本地手切牛頸脊
  • 美國桶蠔
  • 新鮮野生竹笙
2021-02-26 1451 瀏覽
上網見多人推介,一於去試下佢😎見佢時間最早1530開門,就同女朋友早啲去打個邊爐,因為我地2個都係鍾意人少同靜靜地甘食下飯😬入到去,當然又係似包場甘😼 環境好,服務好💪 湯底店員推介花膠濃湯煱,的確無介紹錯😋個湯滾起,先試試雞同花膠😬雞肉嫩滑,花膠入味😋😋我每次打邊爐,都一定要點竹笙,因為會好入味😎蟶子皇招牌本地手切牛頸脊😋 金茹菜手打神秘丸 總結,食材新鮮,而且有大部份食材都係叫店員介紹,食過之後就知道物超所值💪
上網見多人推介,一於去試下佢😎
入到去,當然又係似包場甘😼
環境好,服務好💪

湯底店員推介花膠濃湯煱,的確無介紹錯😋

個湯滾起,先試試雞同花膠😬
雞肉嫩滑,花膠入味😋😋

我每次打邊爐,都一定要點竹笙,因為會好入味😎

蟶子皇

• 檸檬薏米水
  • 招牌本地手切牛頸脊
  • 新鮮野生竹笙
2020-11-28 1129 瀏覽
打邊爐🍲最重要環節係先飲佢個湯底每人一小碗食埋個花膠之後就開始打邊爐服務員會係你面前將雞同花膠放落個濃湯度個濃湯原先都只係咁樣樣哩個時候其實我哋已經食緊前菜黃金淮生其實我想講,仲有個魚蛋,好食到我未制止到俾我相機食先就已經食晒🤪就係0615,大家記得叫黎食喇魚刺身象拔蚌刺身廣島蠔 其實桶蠔都好正!數量就少d得4隻但就好巨型!哩個打邊爐有d浪費,唔建議點正!兩款牛都好食!我覺得唔大分別🤷🏽‍♀️牛爽真係好爽,好味,不過我怕肥,唔敢食多芝士丸除左魚蛋同牛影唔切,仲有四寶丸、響令、蔬菜🥬我都係掛住食唔鬼影食材最緊要係新鮮,哩間野都真係除左帶子唔好浪費用黎打邊爐外,小妹建議先預訂刺身,我哋原本想食龍蝦🦞刺身,就因為唔記得預訂,所以就錯過了總結:唔大,會好近隔離檯,係環境方面會扣分衛生方面,得一格廁所,此終有別於西餐廳,著量扣分食材新鮮,服道員有禮,哩兩項唔會扣分下次我哋會試埋佢王牌「鴨」湯底
打邊爐🍲最重要環節係先飲佢個湯底

就係0615,大家記得叫黎食喇

刺身

象拔蚌刺身

廣島蠔
其實桶蠔都好正!數量就少d得4隻但就好巨型!

哩個打邊爐有d浪費,唔建議點

正!兩款牛都好食!我覺得唔大分別🤷🏽‍♀️

牛爽
真係好爽,好味,不過我怕肥,唔敢食多

芝士丸

食材最緊要係新鮮,哩間野都真係

總結:
唔大,會好近隔離檯,係環境方面會扣分
衛生方面,得一格廁所,此終有別於西餐廳,著量扣分

食材新鮮,服道員有禮,哩兩項唔會扣分
下次我哋會試埋佢王牌「鴨」湯底
2020-11-15 928 瀏覽
鴨湯需時熬製,足夠濃郁,首先來一碗湯喝,口胃大開。牛骨髓滑溜無腥味;黑柏葉新鮮;冰黑豆腐少見豆味重;韮菜餃味道柔合剛好,有韮菜味又有肉味;新鮮鵝腸頭事前處理好,鮮味爽脆。脆炸午餐肉夠邪惡,涮一涮,香口美味。6人光顧,點餐如下:醬油費 x6金撈富貴鴨湯本地牛頸脊芯麻辣黃金溏心皮蛋麻辣脆花生自家製韮菜餃雙拼滑手打四寶丸芝士鮮蝦丸麻辣豬肉丸皇帝菜 x2唐生菜金菇菜蘿蔔片萵荀鮮粟米脆炸午餐肉新鮮蟹腳新鮮鵝腸頭響鈴龍口粉絲可樂烏龍茶 x4藍妹枝冰黑豆腐新鮮黑柏葉牛骨髓油麥菜无糖可樂可樂加一後,合共HK$2,428。
6人光顧,點餐如下:
牛骨髓
油麥菜
无糖可樂
可樂
加一後,合共HK$2,428。
2020-11-05
$404.6 (晚餐)
2020-09-23 1159 瀏覽
疫情下撐個二人枱腳,一直聽聞金撈出名湯好飲,海鮮新鮮,就試試富貴老鴨湯👍🏻👍🏻👍🏻果然名不虛傳,湯帶有鮮味再帶上微微蟲草花味,鴨肉配上特製醬汁味道更加特別👍🏻另外不得不提活魚刺身,鮮甜爽口,十分新鮮👍🏻👍🏻必定會再encore
2020-09-20 657 瀏覽
好耐都無見朋友又好耐都冇打邊爐,所以就約好一齊食好多好評的金撈老鴨火鍋第一次去食叫左新品花膠皇濃湯雞鍋,侍應姐姐好貼心先剪開雞同大過塊面的花膠等湯再滾起可以先飲湯後再打邊爐,湯果然好鮮甜,花膠又厚身絕無欺場!火鍋配料就水準之內,椒鹽粟米有鑊氣夠香口可以一試~ 可惜鴨血就有點失望較為散身同帶點腥味不得不話侍應姐姐服務周到,主動換碟又溫馨提示配料的特色,火鍋店難得
2020-07-07 872 瀏覽
朋友聚會首選-金撈,店員服務態度一流。,因塞車,要改時間,佢地非常樂意幫我留枱,抵達後仲要有意外驚喜,可以坐入房間,朋友可以在內開心地談天說地!極力推薦花膠濃湯雞鍋,真材實料,超甜!牛胸爽必食之選!下次必定再試

極力推薦花膠濃湯雞鍋,真材實料,超甜!牛胸爽必食之選!

下次必定再試
2020-07-06 638 瀏覽
今晚係我地第二次嚟,好多人,今晚嘅美食如下,象拔蚝刺身,大大碟,爽口彈牙,活石蚌刺身,鮮甜美味,仲有油甘魚刺身,呢個就一般,其餘嘅有紫淮山,上次嚟嘅時候已經好想食,不過上次賣哂,今次終於食到,美美的,唔可以烚太耐,太耐會粉,幾分鐘就已經可以,爽口的,萵筍,我最愛,不得不提個鹿兒島黑豚肉,上枱嘅時候紋理好似Parma ham ,食落好濃嘅豬味,好食,仲有牛頸脊,我就唔吃牛嘅,朋友就話唔會唔好食囉😆仲有鵝腸頭,皇帝菜⋯⋯好值得去試下,漏咗個最重要嘅!花膠扒濃雞湯底,不得了,不得了,不得了,亮點係個花膠,係個花膠扒!未食過咁大塊,正!不過下次要多啲人,今晚兩個人食,好飽好滿足!
2020-07-02 553 瀏覽
坐得舒服,服務又好,食物又新鮮,環境好好,唯一係交通就無咁方便。不過,值得一試。。特別鴨湯好好味,海膽刺身夠新鮮,極力推介係麻辣牛脷尖,花膠皇濃湯雞鍋,象拔蚌刺身。
2020-07-02
2020-06-27 464 瀏覽
湯頭美味,先飲湯後打邊爐,未開始打已經飲左一半湯,鴨肉柔嫩,等火鍋料前可以食下先,本身湯底已經好濃郁,再加埋啲火鍋配料連豉油都唔洗點,叫埋啤酒,清酒,大家開開心心食餐好
  • 金撈富貴老鴨湯
  • 象拔蚌刺身
2020-06-22 489 瀏覽
今日黎到金撈打邊爐,叫咗花膠雞煲,個湯好好飲,啲嘢食好新鮮,非常高質的黃店,職員招呼非常周到,成個氣氛非常之好,一定要返嚟再食過!啲肥牛非常新鮮魚腐亦都好好食,正!
2020-06-17 429 瀏覽
推薦活魚刺身+椒鹽魚骨刺身新鮮,魚肉爽口,加錢可以將魚骨炸脆做椒鹽魚骨,送酒一流老鴨湯惹味濃郁,先喝湯後打邊爐,所有材料已經好鮮味。雖然枱上有勁多蔥、蒜、辣椒、沙嗲醬等火鍋調味料,但基本上都冇用過麻辣皮蛋都好正,鍾意食辣的不妨一試
推薦活魚刺身+椒鹽魚骨

刺身新鮮,魚肉爽口,加錢可以將魚骨炸脆做椒鹽魚骨,送酒一流

麻辣皮蛋都好正,鍾意食辣的不妨一試
活魚刺身
活魚刺身
2020-06-16 456 瀏覽
其實我自己對食冇乜要求,不過個港女呢就好為食嘅。因為一個港女同一個朋友生日就比港女叫咗過嚟食老鴨呀火鍋。所有嘢都好新鮮好好食,我平時唔飲湯嘅都飲咗兩碗港女話下次一定要再嚟
所有嘢都好新鮮好好食,我平時唔飲湯嘅都飲咗兩碗

港女話下次一定要再嚟