(非會員)
2007-07-11 27 瀏覽
平時晚飯的咖喱蟹好正,初時開張好好招呼,所以時時邦襯,難得放假於是想試下佢set lunch,係好平,但抄飯送隻烏蠅,於是退返俾侍應,點知一句對唔住都冇。老板請著此等倒米壽星,注定行衰運。之後冇再邦襯!

之後冇再邦襯!
2007-05-16 17 瀏覽
自從佢進駐牽晴間,我就已經成日幫襯,都有幾年。好多時都會去食宵夜,真係好好好抵食。$10碗湯粉,$10碗鮑魚粥/蠔仔粥,$5串沙嗲,唔使加一,兩個人食到攬住個肚走,都唔駛$100。仲要係沙士前到宜家都冇加過價!!!服務真係好好,好貼心,拎碗湯粉俾客人時,會連埋調味架,上蠔仔粥又會連胡椒粉。埋單果陣仲會預備埋找$$用0既零錢,唔使個客人等之餘,仲唔會遞個套局你俾貼士。推介食物係佢地0既甜品,尤其係佢地自家製0既腰果露,我通常食凍,好似食布甸,好滑,又唔會太甜。
自從佢進駐牽晴間,我就已經成日幫襯,都有幾年。

2007-03-18 17 瀏覽
男朋友晚上帶左我黎呢間餐廳,好開心啊,我好鐘意食泰國菜的. 我們ORDER 了炒金邊粉,魷魚筒飯,串燒,蠔仔餅.炒金邊粉係我最鐘意的泰國菜式,佢地炒得好好,又唔會好干,粉好彈,好好味.串燒我地揀雞肉同埋牛肉,牛肉好鞋,雞肉比較好食.蠔仔餅用鐵板上,熱辣辣,煎過的蛋,芫茜同埋蠔仔好香,好有風味.不過就好油.最後到魷魚筒飯,成隻魷魚上,魷魚入面塞了飯,好大大隻魷魚,外面煎得很脆,奈何食完那個大蠔仔餅巳經飽了9成,所以魷魚筒飯都只係食左小小,其餘打包.其間,我見到佢地有南瓜飯,佢地用成個南瓜上的,好得意.

其間,我見到佢地有南瓜飯,佢地用成個南瓜上的,好得意.
2006-11-26 35 瀏覽
今次係我第3次幫襯,今次我只有2人,所以只叫了咖哩什菜、泰式拼盤及蒜蓉包。咖哩什菜- 咖哩汁好好味($45)泰式拼盤- 有串燒(好有肉汁)、 香葉雞(有韌, 嘛嘛)、 芋頭春卷(好香口)、 香芧雞翼(O.K.啦) ($45)蒜蓉包- 保持水準(10多元)其實以咁平價錢,食到O.K.水準泰式美食,算係咁啦!

咖哩什菜- 咖哩汁好好味($45)

泰式拼盤- 有串燒(好有肉汁)、
香葉雞(有韌, 嘛嘛)、
芋頭春卷(好香口)、
香芧雞翼(O.K.啦) ($45)

蒜蓉包- 保持水準(10多元)

其實以咁平價錢,食到O.K.水準泰式美食,算係咁啦!

2006-08-30 25 瀏覽
午餐首選地方,最主要午餐價錢26蚊,再加上味道一級捧,可惜不知是不是午餐沒青咖哩,每次想吃他們都說沒有做~~但餐牌上是有的哦~~~真是一個迷~~~XDDD鴨胸咖哩飯,鴨胸沒有什麼特別,完全是咖哩汁加強美味,整體完整配合乾抄金邊粉,時間雖然有點長,但很有鑊氣,又有芽菜加強口感,味道更是調配得很好,不咸不肥膩~還有一些小食~~但好像有點普通了的感覺。環境好,服務好,食物美味~~~沒有可以"彈"之處
午餐首選地方,最主要午餐價錢26蚊,
再加上味道一級捧,可惜不知是不是午餐沒青咖哩,
每次想吃他們都說沒有做~~
但餐牌上是有的哦~~~真是一個迷~~~XDDD

乾抄金邊粉,時間雖然有點長,但很有鑊氣,
又有芽菜加強口感,味道更是調配得很好,
不咸不肥膩~

還有一些小食~~但好像有點普通了的感覺。

環境好,服務好,食物美味~~~沒有可以"彈"之處
2005-12-14 16 瀏覽
** 佢個英文名應該係Golden Durian Thai Restaurant我耐唔耐都會去呢度食o架, 因為鍾意食蟹, D咖哩汁都算ok, 唔會太辣..牛油燒粟米好好味~ 不過要等大概20分鐘其他食物味道ok啦~ 飲品就好似比以前差o左少少.. 同埋甜品次次都好慢先o黎o架, 仲會聽漏o左你嗌幾多碗其實好多時都好旺, 尤其是宵夜時段waitress就得2個做得o野, 其中一個好nice o架(黑髮紮髻o個個)~ 齋上菜唔落單o個個目無表情之餘, 仲勁差! 人o地夾緊送o黎唔切縮開俾佢上菜, 佢竟然照拉走碟送, 掙D搞到人o地跌晒D送.. 仲有佢拉走/推開D碟成日推"mie"晒人o地用緊o既碟匙羹叉, 至鬼憎!

牛油燒粟米好好味~ 不過要等大概20分鐘

其實好多時都好旺, 尤其是宵夜時段
2005-08-24 19 瀏覽
抵食得嚟又幾好食喎~~午餐:1.香辣肉粹炒河:香口、有鑊氣2.菠蘿炒飯:碟頭架,不過菠蘿少了點3.咖喱牛腩飯:牛腩夠腍,咖喱夠香濃4.泰式鳯爪:都幾辣,好彩個汁另上飲品多款跟餐:椰汁紅豆冰、青檸冰、蘆會蜂蜜柚子...午餐包飲品都係$23.00,午巿免加一
抵食得嚟又幾好食喎~~

午餐:
1.香辣肉粹炒河:香口、有鑊氣
2.菠蘿炒飯:碟頭架,不過菠蘿少了點
3.咖喱牛腩飯:牛腩夠腍,咖喱夠香濃
4.泰式鳯爪:都幾辣,好彩個汁另上
飲品多款跟餐:椰汁紅豆冰、青檸冰、蘆會蜂蜜柚子...

午餐包飲品都係$23.00,午巿免加一

2005-06-28 15 瀏覽
Frankly speaking, this restuarant is one of my unfavourable one. The reason for choosing this restuarant for my dinner is the fact that I wish to have something difference last nite. I understood the quality of food is average, the pricing is not competitive (comparing to other restuarants in the same district) and the slow delivery of food. However, I really hated the services. Put it this way, apart from the normal delivery of food, the waitresses almost do nothing. No initiative, no than

However, I really hated the services. Put it this way, apart from the normal delivery of food, the waitresses almost do nothing. No initiative, no thank you after your payment, no response to your questions and long face.

Back to the food, the quantity is reducing while the quality is average.
2004-09-08 15 瀏覽
早兩日上完大陸,返黎9點幾,都唔想煮飯,呢度宵夜9:30pm 開始,三大一小,兩粥一粉,加泰式炒通菜,兩串粟米同一杯凍飲:蠔仔粥($10): 其實仲有鮑魚粥同冬瓜粥,每日一款,都係十蚊,蠔仔唔多,份量算夠,用黎宵夜剛剛好,味道一般,好大路無乜驚喜,不過好底.雞絲湯粉($10): 仲有生牛肉,牛丸,雞翼...等等.份量夠,味道好似淡左d,要加魚露食至好味.粟米($5): 半枝五蚊only,應該係用油浸,不過好多時都比較老,咬得唔過癮.泰式炒通菜($20): 好惹味,用麵豉一齊炒,而且切得好細,我囝囝都食到.龍眼冰($6): 半價飲品,點都會冰多龍眼少,淡moumou,有d失望埋單$66~~~~平環境: 都係有人食煙味道: 唔會差服務: 人太多,侍應少,老闆賺錢,伙記辛苦抵食: 我就覺得好底乾淨: 無乜問題
埋單$66~~~~平
環境: 都係有人食煙
味道: 唔會差
服務: 人太多,侍應少,老闆賺錢,伙記辛苦
抵食: 我就覺得好底
乾淨: 無乜問題
2004-08-23 17 瀏覽
尋晚同女朋友一家一行四人黎呢度食飯,叫左個四人餐,$328,有咖喱炒蟹,炸蝦餅,炒什菜,串燒沙爹牛同雞,菠蘿炒飯,四杯飲品,椰汁黑白糯米,大菜糕咖喱炒蟹都唔錯,不過佢個汁冇忠誠咁香其他水準都OK,唔洗去到大尾督都食到o既泰菜,值得一試,四個人$328免加一,算抵食.

咖喱炒蟹都唔錯,不過佢個汁冇忠誠咁香
2004-08-10 18 瀏覽
筆者經常在此店進餐,所對印象亦不錯.午餐:不用$30圓,已經可以選咖哩飯/泰式炒粉/菠蘿炒飯+涷既泰式飲品晚餐:白咖喱雞非常香滑,又不會過辣,冬陰公湯好多蝦同草菇,仲有咖喱炒蟹,燒銀雪魚好入味,價錢亦唔貴宵夜:此店宵夜時段由9:30pm開始,$10一碗蠔仔粥/泰式湯粉,$5~$8一串串燒(豬,牛,雞,雞軟骨,栗米等$5,燒鮮魷$8),所以成日要等位, 仲旺過晚市.
筆者經常在此店進餐,所對印象亦不錯.