2021-06-24
大大小小的會議一浪接一浪,本來只係一個簡簡單單嘅workshop,比起一個過千人嘅conference 仲要複雜😪 #小秘書 嘅EQ跌到落谷底👉🏻👈🏻 不過最忙嘅日子終於過去,過埋聽日我又可以重新喇😉 見咁高興,今晚一於去做個treatment補補佢😙本來諗住夜晚叫埋 #首領 一齊食飯,點知佢公事繁忙,我唯有搵住喺附近嘅朋友仔陪我😮💨 最衰第二日又要返早,所以只可以簡簡單單去商場搵間餐廳醫飽個肚就返屋企。朋友見我想食 #中餐,建議我哋可以去「金記冰室 - 1967」試吓佢哋嘅 #小菜套裝,估唔到麻雀雖小,但係小菜嘅選擇都幾多🤩 我哋揀咗個 #京都肉排,同埋 #韭黃蝦球炒滑蛋,因為我晚餐唔習慣食太多飯,所以只係另加$15要碗 #白飯、#例湯,同 #凍檸茶 兩份分🍋 不過點都冇諗過 #冰室 煲出嚟嘅 #西洋菜煲豬骨湯 飲落口都幾甜、有種家的感覺❤️ 講到兩碟小菜,#滑蛋 上嘅 #蝦球 唔係講笑,真係幾乎有乒乓波咁大,咬落仲幾爽口添😋 至於個京都肉排甜甜酸酸咁,都幾送飯㗎😋以冰室嚟講,#金記 都算係做得有板有眼,除咗 #中式小炒,#
以冰室嚟講,#金記 都算係做得有板有眼,除咗 #中式小炒,#鐵板餐、#咖喱、#通粉、#炸髀… 通通有齊。加上地方整潔,唔似一啲餐廳咁擠迫,而且呢間店啲員工都算幾有禮貌㗎👍🏻 確係一個平靚正之選!