2020-01-27 56 瀏覽
日式串燒真係食極都唔厭,今晚B女又帶我食好嘢!呢間位於花園街的隱町真是幾隱閉,在一條小巷中不易察覺,但絕對值得一訪!店子只有9個吧枱位和2張2人枱,店子雖然小小,但氣氛相當好,價錢亦非常相宜,質素頗佳!精選廚師沙律$58~材料有車厘茄,日本水菜,羅馬生菜和豆腐以胡麻醬作沙律汁,非常新鮮開胃!燒汁和牛粒$48~用澳洲和牛,牛味濃郁,肉汁豐富,口感爽滑。雞頸肉$32~口感爽脆,幾有頭。鹽燒雞肉串$38~餐廳以德島的阿波尾雞作食材,肉質嫩滑有彈性,雞味濃郁,雞皮燒得好焦香脆口,好美味!芝士年糕$28~外面燒得金黃酥脆,裏面係流心的芝士,好好味!燒汁豬肋條$38~以黑毛豚肉的肋肉加上醬汁燒,爽脆滑嫩,味道濃郁!雞胸脆骨$28~非常爽脆,勁有頭,配啤酒一流。白鱔$58~肉質爽滑有彈性,juicy! 鱔皮亦燒得又脆又香,好正!燒飯團$38~表面以飯素,醬汁和木魚絲燒至焦香脆口,木魚絲的香味好濃郁!

雞頸肉$32~口感爽脆,幾有頭。

雞胸脆骨$28~非常爽脆,勁有頭,配啤酒一流。

2019-11-17
  • 燒飯團
  • 白鱔
  • 雞頸肉
  • 燒汁豬肋條
  • 燒汁和牛粒
2020-01-25 83 瀏覽
於附近逛完年宵,朋友說帶我去吃隱秘串燒,果然店如其名,位置隱秘,若不是朋友帶我來,我也不知道這裡有一間串燒居酒屋 。裝潢格調帶有地道日本小店風格,同時亦提供包場服務,可以與朋友們開個小型Secret Party,享受一定私隱度。吃串燒想有美酒相伴,餐廳有專業唎酒師駐埸向客人介紹吃串燒時搭配相應對的清酒。廚師精選沙律 ($58)西班牙火腿沙律,西班牙火腿份量十足,沙律新鮮爽脆,加上酸酸甜甜的醬汁,非常醒胃。汁燒雞肉蔥串 ($38)雞肉嫩滑,邊位燒得香脆,入口肉味香濃,加上蔥蒜,相當香口惹味。雞心 ($30)肉質彈牙有口感,鮮嫩惹味。手羽先 ($28)雞皮香脆可口,雞肉嫩滑,入味香口。芝士年糕 ($28)外層薄而香脆,年糕軟熟煙韌,芝士餡料豐富,咸香十足,完全不覺膩滯。青葡萄豚肉燒 ($28)豚肉包裹著一顆青葡萄,配搭新穎。豚肉外表微微焦脆,入口充滿油香,清甜多汁的青葡萄中和了那份油膩感,配搭得宜可口。食物有質素,但價錢貼地,性價比高。

廚師精選沙律 ($58)
廚師精選沙律

汁燒雞肉蔥串 ($38)
汁燒雞肉蔥串

雞心 ($30)
肉質彈牙有口感,鮮嫩惹味。
雞心

手羽先 ($28)
雞皮香脆可口,雞肉嫩滑,入味香口。
手羽先

芝士年糕 ($28)
芝士年糕

青葡萄豚肉燒 ($28)
青葡萄豚肉燒
食物有質素,但價錢貼地,性價比高。
2020-01-25 45 瀏覽
話說我身邊嘅朋友介紹我食呢間串燒咁我乜都唔知啦 純粹好想食串燒😂😂😂之後入咗去食發現佢啲嘢勁高質!仲要啲人超級友善一定要食呢個豚肉包香葡萄呢個係侍應係我落左單之後極力推介佢話嗰個叫完一定會再encore一食嗰啲肉汁年提子汁一齊爆出黎真係好好食🥰🥰🥰🥰🥰跟住呢個雞肉卷配生雞蛋我覺得又係好值得食因為好少會食到勉之雞肉所以個口感好特別燒飯團呢就一般串燒店周街都有㗎啦但佢呢個好出色係因為佢有鰹魚味所以真係好正!!嗰個雞肉嘅肉質好滑,雞皮有烤得好趣呢個香腸呢最特別嘅地方唔係香腸係佢側邊嗰個醬因為側邊嗰個係芥茉醬但係有香蕉味好搞笑🤣🤣🤣我哋兩個人食咗590幾蚊呢間野都算小小貴 而且食物唔算大份但因為我覺得好高質所以價錢都合理所以我係會再返去食嘅亦都會介紹俾朋友
話說我身邊嘅朋友介紹我食呢間串燒
咁我乜都唔知啦 純粹好想食串燒😂😂😂
之後入咗去食
發現佢啲嘢勁高質!

仲要啲人超級友善

跟住呢個雞肉卷配生雞蛋
我覺得又係好值得食因為好少會食到勉之雞肉所以個口感好特別

燒飯團呢就一般串燒店周街都有㗎啦
但佢呢個好出色係因為佢有鰹魚味
所以真係好正!!

嗰個雞肉嘅肉質好滑,雞皮有烤得好趣
呢個香腸呢最特別嘅地方唔係香腸係佢側邊嗰個醬
所以我係會再返去食嘅亦都會介紹俾朋友

豚肉包香葡萄
  • 鹽燒雞肉串
2020-01-24 31 瀏覽
之前行開花墟附近發現有條巷仔內有間小型居酒屋,唔突登行入去真係見唔到,決定揾日試下居酒屋店舖雖小,五臟俱全,一邊係師父燒串燒,另一邊係Bar枱同幾張枱仔,個人覺得居酒屋坐Bar枱有風味d😌上面放滿哂大同既日本酒,主要係清酒,款式非常多,可以叫店介紹呢間居酒屋主要串燒較多,另有沙律,炸物,之後發燒牆上仲有是日精選~我哋兩個人叫左一個沙律,7個串燒,一個炸物,兩個飯團另外一讚個茶幾好飲,店員介紹叫台灣三高茶豆腐沙律可能肚餓關係,幾好食,沙律菜新鮮,size都ok先來3個輕量串燒雞胸脆骨:不錯,有舊脆軟骨雞心:質地幾好汁燒雞肉串:呢個最好味😋再來青葡萄豚肉:幾特別,推介一試!汁燒牛柳:普通,幾好味增五花腩:呢個最香最好味!滿滿油香😍😍😍炸池魚bb這個是個精選非常推介!!外面好少有得食剛炸起好香,送啤酒一流❣️青椒仔串免治雞肉棒配初生日本蛋雞肉棒本身好香好食,再加蛋漿😋😋😋燒飯團有飯素有調味,最後食佢係不錯幾完結總括來說:性價比高,有配酒師駐埸,教你食串燒配咩清酒🍶隱秘而有日本風味既居酒屋,如果有一班朋友又可包場開小型PARTY

我哋兩個人叫左一個沙律,7個串燒,一個炸物,兩個飯團
另外一讚個茶幾好飲,店員介紹叫台灣三高茶

豆腐沙律可能肚餓關係,幾好食,沙律菜新鮮,size都ok

先來3個輕量串燒
雞胸脆骨:不錯,有舊脆軟骨
雞心:質地幾好
汁燒雞肉串:呢個最好味😋

再來
青葡萄豚肉:幾特別,推介一試!
汁燒牛柳:普通,幾好
味增五花腩:呢個最香最好味!滿滿油香😍😍😍

炸池魚bb
這個是個精選非常推介!!
外面好少有得食
剛炸起好香,送啤酒一流❣️

青椒仔串

免治雞肉棒配初生日本蛋
雞肉棒本身好香好食,再加蛋漿😋😋😋

燒飯團
有飯素有調味,最後食佢係不錯幾完結

總括來說:性價比高,有配酒師駐埸,教你食串燒配咩清酒🍶
2020-01-20 437 瀏覽
*精選廚師沙律 $58在等遲到的朋友時自己先點了一份沙律,店員說今日精選是是蕃茄和豆腐,我立刻雙眼發光,都是我喜歡的配料。份量也是算很大,大概是一個吃麵的碗的size ,底下是芝麻醬沙律菜,菜本人也是很新鮮爽脆的。*鹽燒雞肉串 $38(左)這店其實主打是阿波尾雞,是德島必吃的,香港不算太多地方有。看上去普普通通但吃下就知道質感不一樣,而且雞味真的很濃,燒得皮脆脆的,而且很薄很乾爽的那種,沒有多餘的油脂,不錯吃。*雞尾 $30(中)這是我第一次吃雞尾吧,一直都沒什麼興趣,是朋友推薦所以才點,燒成一顆小球的樣子,外層都是雞皮,吃下一點也不油膩,反而是很香脆,算是很特別的一道。*雞心 $30(右)比起肉,其實我更愛內臟,口感特別之外營養價值也是很高的,不過只是在日本店才敢吃。雞心一點都不帶血腥味,可見處理得好好,口感沙沙的。*免治雞肉棒 $38這免治雞肉棒是我必點的,重點是那蛋汁加醬油的味道!免治雞肉棒的本人做得很實在,滿滿雞肉的香味,不知混了些什麼在裡面,層次是有點低調的豐富,沾醬吃是無話可說。*鹽燒豬肋條 $38(右)我很少吃豬肋的,豬一厚就很容易咬不開,我太懶了所以直接skip 。在這
精選廚師沙律 $58
鹽燒雞肉串/雞尾/雞心
鹽燒雞肉串 $38(左)
雞尾 $30(中)
雞心 $30(右)
免治雞肉棒 $38
燒汁和牛粒/鹽燒豬肋條
鹽燒豬肋條 $38(右)
我很少吃豬肋的,豬一厚就很容易咬不開,我太懶了所以直接skip 。在這裡的豬肋條原來自西班牙,所以是爽的,而且因為肉的本身很高級,所以鹽燒是很好的決定。
燒汁和牛粒 $48(左)
這裡的串燒價錢真的很親民,連和牛串都不用$50,店員說是澳洲的,我不太有研究但牛味是很香濃,燒得裡面還有一點生的,吃下是軟綿綿的口感。
燒雞泡魚干 $68
燒雞泡魚干
點了酒自然要追加一些佐酒小食,一致通過點燒雞泡魚干,配酒真是開心到爆炸,如果份量多一點點就更棒。
白鱔 $58
白鱔
不知為何覺得燒白鱔真的好好吃,其實所有燒魚都愛,一串有三小塊,加了燒汁很入味,鱔的肉也是很滑,皮有一點點脆。
牛油燒粟米 $22
牛油燒粟米
本來今晚也沒打算點粟米的,但看每人都點,那必然是有特別處吧。果然,粟米本人很香很甜,而且也很很很juicy,重點是用牛油燒的,所以超級香!必點!
蒜香燒茄子 $38
蒜香燒茄子
平平無奇的茄子也是很好吃,茄子掃上了特製麻油醬汁,面層再放上幼幼的木魚絲,而且通常燒茄子都會很濕,但它們還是半乾濕的狀態,雖知道茄子是很肥的食物,但吃下去時覺得沒有罪惡感已經很好了哈哈。
芝麻雞翼 $48
芝麻雞翼
不爭氣的又點了我最愛的雞亦,真的不後悔,因為好好吃。裡面的肉竟然是滑和有汁的,外皮也是乾爽脆卜卜。
燒飯團 $38
燒飯團
最不爭取的應該是這燒飯團吧,但我覺得是錦上添花的,不吃就感覺差一點點不完美。燒飯團外層就是帶點焦脆,有點味噌的香氣,不過兩人分著吃就可以了,不然就太飽。
2020-01-15
鹽燒雞肉串/雞尾/雞心
燒雞泡魚干
牛油燒粟米
2020-01-19 198 瀏覽
經同事介紹 , 今日特登黎到太子的隱世食店 🧐🧐食店地方雖小 , 但裝修富日本居酒屋感覺 , 而且坐得舒服 ~好多主打串燒嘅食店都有好大陣油煙味 , 而且餐具難免油膩 , 但一坐低 , 發現隱町無咩油煙味 , 而且餐具非常乾淨 😲😲😲 絕對值得一讚 !! 👍👍食店主打雞串燒 , 選用日本德島阿波尾雞 ! 另一個賣點就係駐場國際唎酒師 🍶🍶 !! 唎酒師會細心了解客人口味 , 再作出推介  ~ 當日因為有少少病 , 所以冇飲到酒 , 但見每枱食客都有叫酒 😯😯 ~ 仲聽到唎酒師話佢哋直接同酒廠攞貨 , 所以好多酒都係食店獨有 , 出面未必飲到 , 愛酒人士要黎朝聖一下 !!  食店仲提供清酒配撘宴 , 精心設計串燒 , 炸物同清酒 , 聽落幾吸引 😏😏 留意要 1 日前預訂 ~餐牌 :椒鹽五花腩青瓜絲沙律 ($40) 唔好睇佢外表平平無奇 , 顏色咁淡唔係好吸引 , 食落好有驚喜 !! 😳😳成杯都係五花腩 , 調味一流 , 好惹味 , 但又唔會過份重口味 ~ 夾埋脆口清新嘅青瓜絲非常好味 !! 推介 👍👍青葡萄豚肉卷 ($28) - 青提又甜又多汁 , 夾埋豚肉啱啱好 ~ 雞胸脆骨 ($
經同事介紹 , 今日特登黎到太子的隱世食店 🧐🧐
食店主打雞串燒 , 選用日本德島阿波尾雞 !

餐牌 :

椒鹽五花腩青瓜絲沙律 ($40)
夾埋脆口清新嘅青瓜絲非常好味 !! 推介 👍👍
雞胸脆骨 ($28)  - 好脆 , 口感一流 !
牛舌心 ($48) - 3 大片 , 牛舌係冇得輸嘅 !
汁燒雞肉蔥串 ($38) - 雞肉有彈性 !!! 阿波尾雞果然係唔同 d !! 😋😋
黑松露免治雞肉釀冬菇 ($38) - 燒冬菇係串燒店常見食物 ,  釀冬菇少見 ~~ 呢個配撘唔錯 , 有新鮮感 ~
蒜香牛肉蔥卷 ($38) - 正呀 , 好多蔥 !!
土佐豆腐 ($28) - 豆腐外層炸皮超薄 , 豆腐嫩滑 , 點埋醬汁 , 味道啱啱好 !! 好食 !!
牛油燒粟米 ($22)
燒飯團 ($38)
第一次試燒飯糰 , 外層燒到脆卜卜 , 好似飯焦咁 , 飯糰比較惹味
整體黎講 , 串燒有水準 , 賣相吸引 , 唔好錯過阿波尾雞串燒 ! 服務都好好 , 性價比高 , 推介大家嚟試下 !! 🤗🤗
5 分鐘 (堂食)
  • 椒鹽五花腩青瓜絲沙律
  • 土佐豆腐
  • 汁燒雞肉蔥串
2020-01-18 77 瀏覽
係條一巷入面,唔係朋友介紹真係完全唔會發現既一間小居酒屋!舖面唔算大,目測坐到十個人左右,比較適合朋友二人過黎吹水或者一個人黎hea。店內既裝修幾小品感覺。MENU就一張紙兩頁齊哂。首先食左廚師精選既沙律,份量好足又夠新鮮。因為大部分都係串燒,廚師會先預備隻碟放串燒。首先點左幾款串燒,有雞心、雞頸,好似都比較少見;除左雞之外,五花腩都唔錯呢;另外青葡萄豚肉卷係呢間店既招牌菜,酸酸甜甜。最後甜品係燒芝士,好creamy!

係條一巷入面,唔係朋友介紹真係完全唔會發現既一間小居酒屋!

店內既裝修幾小品感覺。

MENU就一張紙兩頁齊哂。

首先食左廚師精選既沙律,份量好足又夠新鮮。
精選廚師沙律

因為大部分都係串燒,廚師會先預備隻碟放串燒。

雞頸肉
蒜香牛肉蒽卷

味噌豚肉五花腩

雞尾
汁燒雞肉蒽串
青葡萄豚肉卷

最後甜品係燒芝士,好creamy!
味噌豚肉五花腩
2020-01-16 26 瀏覽
今次同朋友食飯,特登揀左間隱世小店 ,係小巷內嘅一間居酒屋,麻雀雖小但五臟俱全,裝修好有日本風味,仲有bar枱可以睇住師傅整。我地先叫左個廚師精選沙律,師傅話每日沙律嘅款式都會唔同,而我地今日個個就係麻醬豆腐沙律。菜新鮮夠哂fresh, 豆腐滑同芝麻醬一齊食有幾夾就唔洗講。之後就係上燒物啦,我地叫左汁燒雞肉蔥蒜,雞皮唔會有好肥好油嘅感覺,雞肉多汁有雞味,加上燒汁同蔥蒜,又香又juice。另外一款免治牛肉棒配日本初生蛋,口感好特別,免治牛肉入口散得黎有生雞蛋漿黏住,滑溜又香。仲有一個好少會食嘅燒白鱔,一啲都唔腥,魚油香味好濃,燒完唔會話變到好細舊冇肉食。最好味一定係青葡萄豚肉卷,豚肉包住粒燒過嘅青提,咬落去青提汁爆出黎,好青甜,中和燒豚肉及其他燒物嘅油膩感覺。另外都有叫其他牛豬燒物,大部分都屬中上水平,值得一試。另外仲叫左個冷盤今企好驚艷,椒鹽五花腩青瓜絲沙律。五花腩加上椒鹽非常香口,同事撈埋青瓜絲一齊食,又脆又稔,又凍又熱,加上味道十足,鹹撞上青瓜嘅爽甜,配得非常好。最後仲有一個飯團同埋芝麻雞翼。飯團有飯焦,好香口。芝麻雞翼炸到外脆內滑,做左個完美嘅總結。

2020-01-14 37 瀏覽
不是朋友帶路, 也不會知道花園街末處的一條小巷前, 有這樣的一間小店小巷前指引的牌子說真的是小店, 座位只約十個坐下不久, 陸續有客人取位; walk in 的都要等待, 客人絡繹不絕, 看來不起眼的小店很有名聲先來廚師沙律, 小小豆腐滑不溜口, 帶著喜歡的豆味先來一款比較少有的雞胸脆骨串燒, 是雞胸前的骨骼位置, 有嚼口, 又不似雞軟骨那種, 很新鮮的口感非常香口又不覺熱氣的日本炸雞, 帶有少少咖哩味道, 點上芥末醬更加惹味燒和牛粒, 青葡萄豚肉卷及汁燒豬肋骨一般都是燒車厘茄, 今次是少有的青葡萄, 青葡萄燒過只有表面略微收縮, 咬下去葡萄汁仍豐富, 葡萄甜味比起車厘茄更勝一籌還有帶獨特味道的日本青椒仔
小巷前指引的牌子
說真的是小店, 座位只約十個

先來廚師沙律, 小小豆腐滑不溜口, 帶著喜歡的豆味
燒和牛粒, 青葡萄豚肉卷及汁燒豬肋骨
還有帶獨特味道的日本青椒仔
題外話/補充資料: 幾款串燒都有店子的獨特風味, 也不像其他店子用很多的調味作修飾; 店子真的很小, 但有自己個性實力, 只是低調地做好本事, 又何須大大隻招牌去吸引注目
  • 日本炸雞
2020-01-13 21 瀏覽
“隱町”真係店如其名,真係要靠google map至搵到間舖鋪嘅面積唔算好大,不過麻雀雖小五臟俱全,有少少日本家庭式嘅風情豆腐沙律🥗有唔少嘅配料,例如法式雜菜,蕃茄,魚鬆,加沙律醬,酸酸甜甜之下的確係幾開胃嘅小食串燒🍢成晚一共叫左幾份串燒打頭陣嘅分別係雞肝,五花腩,雞patpat,燒白鱔,牛肉葱卷同燒青淑仔,事實上串燒嘅品質真係唔錯,唔會燒得太乾,食嘅時候仍然有肉汁免治雞肉配雞蛋醬油🥚雞蛋醬油係一個好好嘅配搭,我平時打邊爐都中意係醬料中加蛋,所以依個小食正中我口味一如所料,依個燒雞肉冇令我失望,肉汁加上蛋汁prefect match燒飯團🍙飯入面冇餡料,不過本身有味,外表有少少焦脆,有飯焦嘅感覺,唔錯~位置雖然唔算易搵,但係食物質素唔錯👍👍

豆腐沙律🥗

串燒🍢
成晚一共叫左幾份串燒

免治雞肉配雞蛋醬油🥚

燒飯團🍙

位置雖然唔算易搵,但係食物質素唔錯👍👍
2020-01-11 265 瀏覽
喺Openrice見到呢間日式串燒店「隱町」有唔少好評,餐廳位於旺角花園街,地點比較隱秘,要喺泰國餐廳隔離嘅後巷入去~小店面積不大,充滿日本居酒屋風味,可包場開小型party餐廳仲有唎酒師駐埸,教你串燒要搭配咩清酒🍶精選廚師沙律廚師沙律材料好豐富呢,有日本豆腐、新鮮沙律菜、車厘茄等等,鮮甜又爽脆,清新開胃汁燒雞肉蔥串雞肉好大粒,肉質嫩滑,雞味香濃👍🏻配上蔥花同蘿蔔蓉,味道清新雞肝加左醬汁燒香嘅雞肝好新鮮,入口粉粉的燒汁和牛粒和牛粒好juicy,肉質腍滑,帶有濃郁牛肉味青葡萄豚肉卷坊間嘅豚肉卷通常包著荔枝,呢度嘅係包青葡萄🍇一咬開後提子肉汁瞬間爆發,提子嘅酸甜中和左五花豚肉嘅油膩感,好好食呢白鱔好肥美的白鱔,上層嘅魚皮燒至微微香脆,底下嘅魚肉充滿魚油脂香,好味道雞胸脆骨估唔到雞胸嗰塊脆骨都可以用黎做串燒,口感有啲似雞軟骨,脆脆地,頗有咬口鹽燒豬肋條已去骨的豬肋條,肥瘦適中,肉質香軟!簡單的鹽燒最能品嚐到豬肉本身嘅美味燒日本青椒仔青椒仔爽脆多汁,比大青椒多咗一份香甜燒飯糰🍙飯糰燒到外脆內軟的,外層加左芝麻燒至像飯焦的口感,好香口,卜卜脆!中間嘅飯熱辣辣,帶有醬油香
餐廳仲有唎酒師駐埸,教你串燒要搭配咩清酒🍶

汁燒雞肉蔥串

雞肝

加左醬汁燒香嘅雞肝好新鮮,入口粉粉的

燒汁和牛粒

和牛粒好juicy,肉質腍滑,帶有濃郁牛肉味

雞胸脆骨

鹽燒豬肋條

燒日本青椒仔

青椒仔爽脆多汁,比大青椒多咗一份香甜

燒飯糰🍙

2020-01-09 148 瀏覽
今日約左朋友9點先食飯,放工有啲肚餓就去左搵少少野食左先😆呢間日本串燒居酒屋係小巷入面,好易走漏眼👀餐廳座位唔到,可以近距離睇師傅整串燒👍🏻成間鋪唔會好多油煙,抽風做得唔錯😏呢度最主打食雞串,而且價錢都唔貴呢度都提供好多唔同嘅日本酒,不過我就麻麻地飲得,所以無試🤭但就聽到侍應同其他客人介紹嘅時候都好專業👍🏻🥢精選廚師沙律今日係海葡萄沙律沙律汁酸酸地好開胃👍🏻菜同蕃茄都好爽脆,連埋海葡萄食口感一流🥢青葡萄豚肉卷呢款串燒真係幾特別,無係其他地方見過估唔到燒左嘅提子同豬肉好夾☺️呢個真係必試!🥢鹽燒豬肋條🥢燒汁和牛粒🥢雞頸肉🥢雞胸脆骨所以串燒調味唔會好重,更加食得出食才減山味道👍🏻豬肋條同和牛都好林,雞頸肉帶少少爽嘅口感☺️雞胸脆骨就好爽脆,而且痴住少少肉,口感一流🥢汁燒雞肉蔥串🥢雞心侍應有介紹雞肉串,果然值得一試😆雞肉燒到少少燶,雞皮好脆,而雞肉就仲係好嫩滑🤤加埋啲汁同蔥食好香口👍🏻雞心就口感唔錯,而且都燒得岩岩好🥢牛油粟米燒得唔錯,牛油味好香😄切開一半咁燒都比較易食🥢芝麻雞翼 炸到好脆好香口☺️但入面都keep到juicy👍🏻呢度仲可以包場開party, 中意食日本串燒一定要黎試下😄

今日約左朋友9點先食飯,放工有啲肚餓就去左搵少少野食左先😆
呢間日本串燒居酒屋係小巷入面,好易走漏眼👀

餐廳座位唔到,可以近距離睇師傅整串燒👍🏻
成間鋪唔會好多油煙,抽風做得唔錯😏

呢度最主打食雞串,而且價錢都唔貴
呢度都提供好多唔同嘅日本酒,不過我就麻麻地飲得,所以無試🤭
但就聽到侍應同其他客人介紹嘅時候都好專業👍🏻

🥢精選廚師沙律
今日係海葡萄沙律
沙律汁酸酸地好開胃👍🏻
菜同蕃茄都好爽脆,連埋海葡萄食口感一流

🥢青葡萄豚肉卷
呢款串燒真係幾特別,無係其他地方見過
估唔到燒左嘅提子同豬肉好夾☺️
呢個真係必試!

🥢鹽燒豬肋條
🥢燒汁和牛粒
🥢雞頸肉
🥢雞胸脆骨
所以串燒調味唔會好重,更加食得出食才減山味道👍🏻
豬肋條同和牛都好林,雞頸肉帶少少爽嘅口感☺️
雞胸脆骨就好爽脆,而且痴住少少肉,口感一流

🥢汁燒雞肉蔥串
🥢雞心
侍應有介紹雞肉串,果然值得一試😆
雞心就口感唔錯,而且都燒得岩岩好

🥢牛油粟米
燒得唔錯,牛油味好香😄
切開一半咁燒都比較易食

🥢芝麻雞翼
炸到好脆好香口☺️
但入面都keep到juicy👍🏻

呢度仲可以包場開party, 中意食日本串燒一定要黎試下😄
  • 青葡萄豚肉卷
新一年第一個openrice post就係食最愛嘅日本嘢,明けましておめでとう🥳🥳🥰餐廳都有擺放住充滿日本新年氣息嘅年糕今日新年第二天約左朋友食new year dinner就揀左間居酒屋試下,估唔到同鋪名一樣夠哂隱蔽,好彩個大大嘅牌指你入去,唔係應該都幾易miss🙈🙈佢係細細一間居酒屋,好適合去吹水,見到d sake杯諗返起係日本嘅時候,i miss my holiday😭😭佢地方細細好岩包場開小型party價錢都唔係好貴,大多50以下,宜家好少鋪頭有lee個價,佢仲有個600幾嘅串燒配幾種sake嘅set,可以唔同味都試下,職員仲話有個唎酒師教邊種串燒配邊種sake正😋下次唔渣車過黎試下😣😣首先黎嘅係廚師精選沙律,佢地話每日都唔同,睇咩食材靚已決定,我地今日就預著牛肉沙律了,超高質,好開胃,牛肉又唔un,只係50幾有咁嘅質素,真係out of expectation土佐豆腐外面有少少脆,入面咬落滑嘟嘟,個汁又較得好好👍🏻蒜香燒茄子都好清新五花腩: 又唔會太肥葡萄豚肉卷: 簡直係我地最愛,d葡萄好甜,另到成串嘢燒完唔油,我地之後仲叫多左串🙈汁燒牛柳粒: 好冧,唔係平價貨色白膳: 魚肉

廚師精選沙律  -  牛肉沙律

土佐豆腐外面有少少脆,入面咬落滑嘟嘟,個汁又較得好好👍🏻
土佐豆腐

蒜香燒茄子都好清新

五花腩: 又唔會太肥
汁燒牛柳粒: 好冧,唔係平價貨色
味噌五花腩+青葡萄豚肉卷+汁燒牛柳粒

白膳: 魚肉滑,外面燒到少少脆,好正
雞胸脆骨: 比較少見嘅串燒,赤都係佢地嘅是日精選到點,有d似雞軟骨,但用燒嘅方式,都好新穎
汁燒雞肉蔥串: 雞肉同蔥好夾,好好食
白鱔+雞胸脆骨+汁燒雞肉蔥串

芝麻雞翼又係我favourite,脆卜卜,好岩送酒,如果唔係渣車的話😭😭
芝麻雞翼

雞頸肉: 亦都係佢地是日精選board點,比較少見,咬落好爽
燒飯團: 我又係係個board點🙈燒得好好味,熱辣辣,外面有少少脆,唔怪得日本仔咁鐘意食🙈🙈
雞頸肉+飯團

總括黎講,佢性價比高,好岩去同朋友吹水,細細間又可以開party,不失為一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻
2020-01-02
廚師精選沙律  -  牛肉沙律
土佐豆腐
味噌五花腩+青葡萄豚肉卷+汁燒牛柳粒
白鱔+雞胸脆骨+汁燒雞肉蔥串
雞頸肉+飯團
2020-01-06 82 瀏覽
臨近除夕的前夕,和友人去居酒屋吃串燒慶祝一下 來到太子的一家小小居酒屋 - 隱町名符其實,的確是相當之隱蔽在小巷的一間小店店舖面積細小, 只有八至十個位 而且大部分的位置都在吧檯建議一定要訂位否則很容易摸門釘廚師精選沙律(豆腐) $58和風胡麻醬基本上是沒得輸了清新味道,豆腐滑嫩雞腎 $28熟度剛好,不會過韌 雞頸 $28這個比較特別,在出面很少可以吃到,肉質煙韌 鹽燒雞肉串 $38雞肉串是串燒中的皇道,沒可能不點吧 使用日本的阿波尾雞,肉質彈牙鹽燒豬肋條 $38豬肉的串燒也相當出色,沒想過肉這麼嫩青葡萄豚肉卷 $28本人最喜歡的是這個,青提子被豚肉捲包在中心 醬油的鹹和青葡萄的甜, 味道很相配蒜香燒茄子 $38日式的燒茄子一般味道比較清淡 燒好的茄子在面上灑上木魚花和少量蔥花 可吃到茄子的原汁原味 日式炸雞 $58、芝士年糕 $28芝士年糕和炸雞均是即炸即吃 熱辣辣的相當滋味 年糕中間的芝士半溶狀態,不錯炸雞配以蛋黃醬,邪惡總括而言, 這裏的 串燒質素不錯 但由於位置比較少,但如有其他客人正在等候 坐得久把酒談心也是感尷尬, 如真的想坐得比較久 感覺尾段的時間來會較好
臨近除夕的前夕,和友人去居酒屋吃串燒慶祝一下
來到太子的一家小小居酒屋 - 隱町
名符其實,的確是相當之隱蔽在小巷的一間小店

店舖面積細小, 只有八至十個位
而且大部分的位置都在吧檯
建議一定要訂位否則很容易摸門釘

廚師精選沙律(豆腐) $58
和風胡麻醬基本上是沒得輸了
清新味道,豆腐滑嫩
廚師精選沙律(豆腐)

雞腎 $28
熟度剛好,不會過韌
雞腎

雞頸 $28
這個比較特別,在出面很少可以吃到,肉質煙韌
雞頸

鹽燒雞肉串 $38
雞肉串是串燒中的皇道,沒可能不點吧
使用日本的阿波尾雞,肉質彈牙
鹽燒雞肉串

鹽燒豬肋條 $38
豬肉的串燒也相當出色,沒想過肉這麼嫩
鹽燒豬肋條

青葡萄豚肉卷 $28
本人最喜歡的是這個,青提子被豚肉捲包在中心
醬油的鹹和青葡萄的甜, 味道很相配

蒜香燒茄子 $38
日式的燒茄子一般味道比較清淡
燒好的茄子在面上灑上木魚花和少量蔥花
可吃到茄子的原汁原味

日式炸雞 $58、芝士年糕 $28
芝士年糕和炸雞均是即炸即吃

熱辣辣的相當滋味
年糕中間的芝士半溶狀態,不錯
芝士年糕

炸雞配以蛋黃醬,邪惡
日式炸雞

總括而言, 這裏的 串燒質素不錯
但由於位置比較少,但如有其他客人正在等候
坐得久把酒談心也是感尷尬, 如真的想坐得比較久
感覺尾段的時間來會較好
2020-01-04 35 瀏覽
今日帶咗媽咪去食一間巷仔串燒,個名好有日本feel,日本串燒不嬲都唔錯,仲要通常要隱蔽啲就會好味,果然唔差。叫左六樣野食,分別係牛柳粒 ,雞心,雞脾肉,廚師沙律,豬肉提子,芝麻雞翼。牛柳粒,係澳洲嚟嘅和牛,食落去牛味非常重,都好多肉汁。雞心,呢度特別在就係原粒雞心燒,原來平時食開嗰啲都分開咗一半,串燒調味非常到位,雞心好彈牙。鹽燒雞脾肉,我覺得呢個最出色。聽講用既係阿江美雞肉,從張相都會睇到外皮有啲脆,水份非常充足,啲肉唔會一絲絲,係高質既表現。廚師沙律,配料用咗白毛豬,一定要連菜食,如果就咁食白毛豬的話會好鹹,沙律用嘅醋,都好夾。豬肉提子,呢個食嗰陣時要小心,因為提子係好熱嘅,如果呢個時候咬落去嘅話,啲熱汁就會飛晒出嚟。另外我係第一次咁食,發現原來提子呢個甜味中和得串燒豬肉嘅鹹味幾好。芝麻雞翼,正正常常,新鮮滾熱辣。總結:我覺得呢間野好適合去酒吧街嘅人,飲酒前或者飲酒後,去食美食,何樂而不為。

牛柳粒,係澳洲嚟嘅和牛,食落去牛味非常重,都好多肉汁。

芝麻雞翼,正正常常,新鮮滾熱辣。