2019-11-14 56 瀏覽
We went to prince edward for dinner tonight and found this Japanese Restaurant in a very specific valley. The shop is located in a non-visible area which is very match with its name - 隱町 We order some Yakitori like the chicken minced stick with egg york, chicken heart , tails, vegetables like green pepper It was a great 燒物 as all of them taste so good. Which makes us wanna order more and moreThe price is not very high for this quality too. The shop will teach you which sake is good and how to m
The price is not very high for this quality too. The shop will teach you which sake is good and how to match with your food too.
2019-11-12
2019-11-10 72 瀏覽
#隱町 相當奇怪系列之後巷食好西?🤷‍♂️🤷‍♀️基本上你有99.9%都不會行後巷,除非走捷徑。這間日式串燒居酒屋好神秘地係一條出奇地乾淨的後巷開業,超級有日本風,細細間,有一刻都覺得自己去左日本居酒屋一樣🇯🇵🍶🍶🍢cp 值高⬆️⬆️年輕老闆相當用心, 大部份食材原自日本直送,還有駐場清酒大師為食客挑選合適的清酒和燒酒,非常棒棒喔😚😚🔹汁燒雞肉蔥串 $38 雞肉來自日本德島縣,日本名物。用雞脾肉燒,好肉汁和厚肉感,怪不得是皇牌串燒😋😋😋😋🔹澳洲M5 和牛串燒 $58 和牛串燒用澳洲比日本好,是因為牛味較突出,我超喜歡這串😘😘😘🔹味噌黑毛🐖五花腩 $40 脂肪比例很合適,所以不會韌😍😍😍🔹雞尾 $30 這個我試完才知是雞屁股,嚇一嚇!我第一次吃串燒雞屁股,竟然咁好味,超、超、超級嫩滑,必點👍👍👍👍🔹白鱔 $58 燒得不錯,表層脆口,內層魚肉保持鮮滑😀😀😀🔹燒廣島蠔 沒有腥味,超棒!👍👍👍👍還有其他串燒不能盡錄,大致上串燒也沒有失望位,後巷的大發現💡💡隱町地址:太子花園街239號地下C舖電話:5495 6660營業時間:6pm-2am
#隱町 相當奇怪系列之後巷食好西?🤷‍♂️🤷‍♀️

🔹白鱔 $58 燒得不錯,表層脆口,內層魚肉保持鮮滑😀😀😀

🔹燒廣島蠔 沒有腥味,超棒!👍👍👍👍

隱町
地址:太子花園街239號地下C舖
電話:5495 6660
營業時間:6pm-2am
2019-11-08 33 瀏覽
朋友係太子返工,話見到附近有一間居酒屋,係小店有特色之餘,食材用料都講究,所以我哋就搵日去試下。店舖位置係一條行仔入面,唔怪之得店名改做隱町,非常貼切😛 店面不大,只有十數位置,幸好我們坐了最後的二人位,我們聽到之後黎啲客人,老闆講要等太約二十分鐘。一坐低,老闆就好親切咁介紹了menu 同佢哋所用嘅食材。果然同朋友所講,佢哋對每一個食材都認真。用上日本雞德島雞,西班牙豬肋肉,黑毛五花腩,澳洲m5牛,同埋時令海鮮。聽完之後我哋樣樣野都想試,所以每樣都叫咗一串試吓😊同埋嚟到居酒屋冇理由唔飲酒,見到菜單上有精選清酒,就叫老闆介紹下。佢俾咗三款我哋選擇,最右面嘅係比較辛口,中間嘅就甜啲,左邊就比較淡口。我哋鍾意甜身所以揀咗中間個支。個價錢就包左300ml, 可以揀清酒杯😍我哋坐吧枱,可以見到廚房點樣處理食材,環境乾淨整潔。我哋飲住酒傾吓計,望住廚司煮嘢食。沙律水菜伴白毛豬火腿58沙律水菜伴西班牙白毛豬火腿,個沙律醋好開胃,做前菜一流五花腩包青葡萄 40汁燒雞肉蔥串38鹽燒豬肋條38免治雞肉初生蛋38蒜香牛肉蔥卷38燒雞尾30白鱔58

個價錢就包左300ml, 可以揀清酒杯😍

沙律水菜伴白毛豬火腿58
沙律水菜伴西班牙白毛豬火腿,個沙律醋好開胃,做前菜一流

五花腩包青葡萄 40
汁燒雞肉蔥串38

鹽燒豬肋條38
免治雞肉初生蛋38

蒜香牛肉蔥卷38

燒雞尾30
白鱔58

2019-11-07 39 瀏覽
隱町個名真係冇改錯,位於小巷入面真係好隱世🤣,但環境非常寧靜舒適,啱晒兩個人去食🥰waiter好nice,會主動同我地介紹餐牌,而且全程都主動幫我地加熱茶🍵,服務值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻講番啲食物先~首先有前菜廚師精選沙律🥗 配有牛肉片及黑醋汁,非常開胃😋之後串燒陸續上菜~ 當中我最欣賞嘅有青葡萄豚肉卷✨(亦係廚師推介!)冇諗過呢個combination 會咁match!豚肉嘅肉同油香配上青葡萄🍇嘅juicy及甜味,感覺好清新呀🌸第二推介係牛舌心🐮雖然細細牛但牛味好濃又有咬口😋雞肉蔥串都值得一次,燒得好juicy,唔似其他店會燒到好乾冇晒肉汁😖我地仲有叫到以下幾款串燒同食物,都不錯~最後附上餐牌及店內環境照😚
最後附上餐牌及店內環境照😚
2019-11-01 81 瀏覽
大概個零月前第一次walk in去,係巷仔入面但燈光火著唔算難搵(泰國菜館轉入去),飲清酒為主,地方細得十個位左右,食物選擇亦不多,但食物同酒味道都好好,推介和牛,豆腐,蠔;酒係好用心問你想飲乜,又比你揀杯,當日經驗係比四粒星。缺點是因為地方細,所以以比到錢的包場客同熟客為主,但又唔係包全晚,又唔肯係fb公告,如果唔包場又同老細唔熟,臨時walk in就要睇運,今晚傍晚msg問佢有無位,可以改幾次答案,比我感覺佢經營壓力好大,好在乎當日要做到最多的生意額,D資訊鬼鬼竄竄就係為咗可以走盞。櫃上酒款大部分只作裝飾,同包場booking一樣又係唔列出來,只有老闆自己知當日有咩飲,但選擇可以信賴,唔會劏客。如果你卜到位佢又唔臨時比人包場,你會得到好好的服務同食物美酒體驗;但管理透明度真係有待加強,如果你唔想訂位食餐飯都要好忐忑不安個位會唔會無咗,又無錢包場,呢度唔岩你。

2019-11-01
  • 和牛,豆腐,蠔
2019-10-26 67 瀏覽
傾開知道同事鍾意食串燒,諗起上次食過呢間唔錯就帶佢一齊嚟食。今晚有唎酒師駐場,推介咗隻清酒,帶果味但又唔會太甜,好介紹👍🏻👍🏻👍🏻今次見到餐牌有sake pairing,包1個頭盤、7串串燒、1款炸物同4款清酒,$680/位2位起,要提早一日預訂,下次可以試吓。上次嚟係個幾月前,今次食物方面仍然保持到水準,上碟時香噴噴,肉類燒得啱啱好,咬落juicy唔會乾同硬,好味😋😋😋今日有餐牌無嘅雞胸軟骨,比平時食細細粒嘅雞軟骨更有咬口,不過師傅話唔係成日有,想試嘅話記得要問。同事食完話好味,無介紹錯,3個人坐bar枱邊飲邊食邊吹水,大家都食得好開心,以後又多個地方聚腳👍🏻👍🏻👍🏻

2019-10-25
2019-10-25 49 瀏覽
🔺隱町呢間隱町店如其名真係好隱閉🐾係喺泰國餐廳隔離嘅後巷入面 平時路過一定唔會為意😂.店舖座位唔算多 不過當日去到滿晒座睇黎幾有人氣😯😯黎到呢度主要係食串燒 食物來貨好講究 非常有誠意🤞🏻.椒鹽五花腩青瓜絲沙律🥗青瓜絲咸咸地 爽脆多汁五花腩都幾多片 食到底都仲有.土佐豆腐🍥豆腐炸至香脆 裡面滑嘟嘟😋.雞腎🍢雞腎好脆 友人覺得乾左少少👌🏻.汁燒雞肉蔥串🐥燒得幾juicy 醬汁亦都好惹味😺.雞皮🐤呢串雞皮好厚 咬落啖啖油脂滲出黎非常邪惡🙈🙈.白鱔🐠好香炭烤味 魚肉厚實🐟🐟.澳洲M5和牛牛小排🐄牛味濃郁 口感紮實🙌🏻.青葡萄豚肉卷🐷呢個好有驚喜👏🏻👏🏻青葡萄同豚肉呢個組合好特別葡萄酸酸甜甜而且好多汁中和返豚肉嘅油膩感😀
🔺隱町
青葡萄同豚肉呢個組合好特別
葡萄酸酸甜甜而且好多汁
中和返豚肉嘅油膩感😀
2019-10-22 64 瀏覽
串燒店開左係後巷你食過未先朋友帶路黎食,感覺好得意鋪頭細細的,居酒屋感覺100分,座位好少架乍,坐得其實都有啲迫,不過好彩今日唔使等位😜😜😜menu主打係雞既,呢度啲雞肉係用日本阿波尾雞,標榜無激素既雞😋😋😋❤️免治雞肉棒配初生雞蛋🥚 🤫🤫🤫不過比我想像中既鞋串喎?係米我無嘜食無激素既雞呢?不過配埋粒蛋係幾好食既,但嗰醬汁就咸左啲😳😳😳 ❤️鹽燒油金魚鮫❤️ 我每次都一定會嗌既,哩度係會斬件上碟,有幾細心喎,可以食得企理啲既😜燒都都幾唔錯,keep到魚既肉質夠嫩滑,廚師調味都okay😋😋少少既鹽份,足以令魚肉提鮮🥰🥰❤️牛舌萬歲❤️不嬲都好鍾意食牛舌既我對哩度既牛舌表示都okay既,質感pass✅厚度pass✅但嗰size扁少,只係覺得哩度既調味過咸左少少,蓋過左原本食物既鮮味呢😆😆😆
串燒店開左係後巷你食過未先
朋友帶路黎食,感覺好得意

2019-10-19 38 瀏覽
又一人獨食。唔少得清酒,諗住一個人,就叫支細嘅,點知最尾都係飲咗兩支先夠。雞腎。汁燒雞肉蔥串。雞肝。當然唔少得雞心啦。椒鹽豬腩肉青瓜絲沙律。最尾整個秋刀魚添。大滿足。今次冇過隔離泰菜食甜品嘞,已經太飽。
又一人獨食。

雞腎。

汁燒雞肉蔥串。

雞肝。

當然唔少得雞心啦。

椒鹽豬腩肉青瓜絲沙律。
最尾整個秋刀魚添。

大滿足。
今次冇過隔離泰菜食甜品嘞,已經太飽。
2019-10-17
1K
2019-10-16 675 瀏覽
好難搵的! 花園街尾 (向深水埗方向), 再轉入一條小巷…初時都好疑惑不過見到巷中間有燈, 估計應該無行錯路! 果然…店面小小的座位不多, 主打 “日本德島縣阿波尾雞”! 仲有一個賣點係有駐場唎酒師, 聽聞全香港應該唔超過10間店有駐場唎酒師, 佢哋仲有獨家 Sake 供應兼 Wine Paring...廚師精選沙律 $58 ~ 澳洲牛肉沙律, 沙律菜及蕃茄新鮮爽脆, 配上薄燒澳洲牛肉! 牛肉油脂分佈平均, 肉質軟嫩無筋! 鹽燒雞肉串 $38/串 ~ 店主推介, 果然名不虛傳! 雞肉脂肪含量低, 嫩滑彈牙, 鹽燒外層非常香脆, 肉味濃郁, 肉汁豐盛! 雞腎 $28/串 ~ 好難得食到軟嫩雞腎, 有咬口有肉汁, 完全唔硬唔靭! 雞皮 $28/串 ~ 超推介! 所有油脂已被迫出, 十分香脆, 食多串都唔覺油膩, 送酒一流! 免治雞肉釀冬菇 $38/串 ~ 餐牌原本係黑松露, 不過當日改為青欖!通常鮮菇都無乜菇味, 但係呢個鮮冬菇好香好濃味! 汁燒和牛粒 $48/串 ~ 肉味香濃, 軟滑無筋, 燒汁唔會太咸而蓋過肉味! 鹽燒豬肋條 $38/串 ~ 好好好香, 一咬…油香四溢, 質感煙煙靭靭,

汁燒和牛粒 $48/串 ~ 肉味香濃, 軟滑無筋, 燒汁唔會太咸而蓋過肉味! 鹽燒豬肋條 $38/串 ~ 好好好香, 一咬…油香四溢, 質感煙煙靭靭, 一般都係食牛肋條, 豬肋條比較罕有!

芝士年糕 $28/2件 ~ 軟硬度剛剛好, 淡淡的芝士好軟滑!

青葡萄豚肉卷 $28/串 ~ 好得意啊…豚肉比較瘦食落唔油膩, 加微酸葡萄絶配!

雞肝 $28/串 ~ 剛剛熟, 入口即溶, 美中不足係有點燶

題外話, 個綠茶幾好味, 比坊間一般日式店所飲到的濃及香!
2019-10-03 114 瀏覽
窮遊香港-太子隱世高質串燒👍🏻即刻like同follow @hkfunfoodrecord先啦.呢日講下一間 太子隱世串燒店坐bar台一串串 慢慢用心燒比你串燒出品高質 食得出有注重火候 食材 醬料調味 出品味道先後整體串燒金黃香口 冇燒焦除左價錢中上之外 搵唔到町好負皮係間傾計飲酒 食一兩串既好地方.當中最高質必食當中必食 五花腩 燒出油脂香味牛舌心 同 雞心 配埋醬汁 野味爽口諗唔到食咩既 都可以同師傅交流下問下佢今日有咩新鮮.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_太子.#隱町 (太子)地址:太子花園街239號嘉慶苑地下C號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:4.5/5服務:4.5/5抵食:3/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/facebook: hkfunfoodrecord‼️openrice/大眾點評 : 歡歡增肥之旅
窮遊香港-太子隱世高質串燒
諗唔到食咩既 都可以同師傅交流下
問下佢今日有咩新鮮
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_太子
#隱町 (太子)
地址:太子花園街239號嘉慶苑地下C號舖
抵食:3/5
‼️想睇更多資訊
‼️openrice/大眾點評 : 歡歡增肥之旅
2019-10-01 127 瀏覽
呢度店如其名,真係好好好好隱蔽!位於太子花園街街尾後巷位,餐牌簡單,價格與一般居酒屋無異,然而質素超班,食材高質,串燒燒得好有心機,賣相精緻,感覺是高級串燒店的質素。-呢度標榜用日本阿波尾雞,今次食了3款:🐤 汁燒雞肉蔥串($38)賣相100分,睇得出廚師有比心機燒,有肉汁有雞味,調味較淡,我個人喜歡,偏重口味的亦可自己加調味料。🐤 雞心($30)都係阿波美雞,爽爽彈彈的質感,內臟味唔算好重,易入口。🐤免治雞肉棒配日本初生蛋($38)是用冬菇、洋蔥加免治阿波尾雞整成的,口感實在,以雞肉為主,與一般以雞軟骨製成的免治雞肉棒不同,配上三日到港的沖繩初生蛋,很鮮甜。-豬又食左3款:🐷 椒鹽五花腩青瓜絲沙律($40)涼涼的溫度剛好,採用澳洲豬腩肉,肉質爽軟,加上廚師以椒鹽、麻油、芝麻特別調製的醬汁,微微辣很開胃,份量不少,印象中有5/6塊肉,其實都抵食。🐷 味噌黑毛豚肉五花腩($40)也是澳洲豬,賣相不得了,上桌時油還是滾下滾下,燒到外邊薄薄一層是脆的!!真係燒得有功力,入面又有肉汁唔乾。因為是味噌口味,這個咸味會較重。🐷青葡萄豚肉卷($28)比較特別,因為一般都是豬腩肉包著車厘茄,而這裡就包
呢度店如其名,真係好好好好隱蔽!

呢度標榜用日本阿波尾雞,今次食了3款:

豬又食左3款:

🐷青葡萄豚肉卷($28)比較特別,因為一般都是豬腩肉包著車厘茄,而這裡就包提子!外表極美,燒過的提子很甜,汁液滾熱!解豬腩肉油膩感不錯。

廚師傾談下,發現了隱藏menu,磯燒鮑魚!好大隻既日本鮑魚呀,還切好了一片片,好軟淋又入味,十分美味!
PS. 店子小小,只有10幾20個位子,半開放的廚房,廚師與客人有互動機會,頗有深夜食堂的感覺。

PS. 裝潢日式簡約,各角落亦放著美輪美奐的清酒酒杯,賞心悅目,把酒食串燒非常不錯。
2019-09-29 94 瀏覽
主打日本雞肉串燒🐥清酒🍶適合聚會暢談廚師精選沙律🥗雞翼🐥土佐豆腐~味道幾好汁燒雞肉葱串 雞肉味濃 用雞髀肉 肉質更嫩滑味噌黑毛豚肉五花腩😍用左澳洲黑毛豬🐖咬落啲肉汁爆曬出黎!❤️超正!必試👍燒雞尾🐥香脆 口感豐富 食到雞肉同脂肪🤤汁燒和牛柳粒🐄M5牛~肉味濃郁😚入口juicy最後叫左牛油燒粟米🌽蒜香燒茄子🍆🔥牛油味香濃🤤燒過後栗米仲係咁清甜爽脆👍蒜香燒茄子🍆木魚絲點綴😍蒜味好出!正💕
主打日本雞肉串燒🐥清酒🍶適合聚會暢談
廚師精選沙律🥗雞翼🐥土佐豆腐~味道幾好
汁燒雞肉葱串 雞肉味濃 用雞髀肉 肉質更嫩滑
味噌黑毛豚肉五花腩😍用左澳洲黑毛豬🐖
咬落啲肉汁爆曬出黎!❤️超正!必試👍
燒雞尾🐥香脆 口感豐富 食到雞肉同脂肪🤤
汁燒和牛柳粒🐄M5牛~
肉味濃郁😚入口juicy
最後叫左牛油燒粟米🌽蒜香燒茄子🍆🔥
牛油味香濃🤤燒過後栗米仲係咁清甜爽脆👍
蒜香燒茄子🍆木魚絲點綴😍蒜味好出!正💕
2019-09-28 65 瀏覽
今晚6點零,一個人,就過嚟太子食嘢。不過冇book 位,都驚驚哋冇位,就搏吓,好彩仲有一張枱。下次多兩個,都係book 位先穩陣。一個人,食得幾樣嘢。汁燒雞肉蔥串,雞腎蒜香牛肉蔥卷蒜香燒茄子仲飲咗少少清酒添。過咗兩個禮拜,水準仲保持到,讚。支持小店。跟住過隔離泰菜飲個冬蔭功,加個芒果糯米飯做甜品,大滿足。

一個人,食得幾樣嘢。
汁燒雞肉蔥串,雞腎

蒜香牛肉蔥卷

蒜香燒茄子

仲飲咗少少清酒添。
過咗兩個禮拜,水準仲保持到,讚。

支持小店。

跟住過隔離泰菜飲個冬蔭功,加個芒果糯米飯做甜品,大滿足。
2019-09-28
  • 雞腎
  • 汁燒雞肉蔥串
  • 蒜香牛肉蔥卷
2019-09-27 75 瀏覽
放工最好就係搵間餐廳飲返杯減下壓,今次就係太子發現到一間超隱細日式居酒屋「隱町」🏮,係花園街小巷裡面行過都未必發現到🤣,店內環境唔算大,坐係吧枱前面望住師傅幫你燒串燒,材料食得出係用高質靚貨,再聽住場內播住日文歌同裝潢都好有置身係日本嘅感覺😎!-🔹頭盤叫咗個《廚師精選沙律🥗》,今日嘅係燒牛肉沙律賣相夠曬靚仔,食落酸酸地好開胃,加上牛肉燒得勁香,做頭盤一流呀😙!/見到餐牌上面寫住雞肉串燒都係用日本德國縣嘅阿波尾雞🐓所以叫咗幾款雞類試吓👨🏻‍🍳/🔹《汁燒雞肉蔥串》果然日本貨真係唔同啲雞肉係勁滑溜,而且師傅燒得啱啱好,搽上嘅燒汁甜甜地配埋蔥食,冇得輸呀🤤🔹《雞肝》老實講第一次食雞肝但食落唔會有內臟個d血腥味,不錯👍🏻🔹《雞尾》嘩,真係好驚喜每粒都燒得夠香脆,每一口都食到充滿雞油嘅脂肪充斥我口腔😂!🔹《日式炸雞》炸雞熱辣辣新鮮炸起🍗,雞皮炸到脆卜卜,咬開仲流緊雞油,即使我攤凍左嚟食都係勁好味,最欣賞係配嗰個芥末醬,真係好鬼match😛,伴碟既黑醋沙律減少油膩感,所以一d都唔油膩!🔹《免治雞肉棒配日本初生蛋》雞肉棒食得出用咗冬菇加洋蔥口感豐富,加上用咗阿波尾雞肉質唔會死實實,配埋日本初生蛋層次更

🔹《汁燒雞肉蔥串》

🔹《雞肝》
老實講第一次食雞肝但食落唔會有內臟個d血腥味,不錯👍🏻

🔹《雞尾》

🔹《日式炸雞

🔹《免治雞肉棒配日本初生蛋》
雞肉棒食得出用咗冬菇加洋蔥口感豐富,加上用咗阿波尾雞肉質唔會死實實,配埋日本初生蛋層次更提高😋!

🔹最後叫左串《味噌黑毛豚肉五花腩》,用上西班牙黑毛豬,好明顯見到一層層勁邪惡嘅五花腩分部得好平均,食落黑毛豬油脂十足,肉質好嫩,好想再encore一串😻!

店內有好多款日本清酒而且每日有五款選擇同更換,保證你每日飲唔同款😂,逢一、三、五仲會有國際唎酒師在場,總會搵到有一款適合你飲嘅清酒🍶!