2021-05-23 126 瀏覽
前陣子聽到好多餃里嘅好評,所以專登搭車過黎試下好多人買,店員密密做無停手,一份份外賣不斷出爐,要預留大約15等侯分鐘小店主要做街坊生意,只提供外賣,如果唔係住附近,可以考慮到四周嘅長凳食或者買生餃9隻3拼湯餃 $54韭菜,椰菜及紫菜湯底係椰子豬骨雞湯湯餃有附送辣菜脯及醬油我點左少少辣菜脯更加惹味,唔點其實都ok,湯底本身都夠哂味,飲哂都唔會口渴大大隻,仲大過隻湯匙湯餃可以另外加麵,但女仔食哂9隻已經好夠飽真材實料,餡料扎實另外買左盒雙併生餃12隻$52泡菜及咖喱返到屋企記得要放冰箱由於較喜歡食湯餃,所以生餃自己煮都係淥黎食,生餃同樣係大過隻湯匙生餃餡料同樣扎實洗菜同咖哩餃都係比較濃味,所以湯底唔落調味或唔點醬油食其實都ok
前陣子聽到好多餃里嘅好評,所以專登搭車過黎試下

9隻3拼湯餃 $54
韭菜,椰菜及紫菜
湯底係椰子豬骨雞湯

湯餃有附送辣菜脯及醬油

大大隻,仲大過隻湯匙
湯餃可以另外加麵,但女仔食哂9隻已經好夠飽

真材實料,餡料扎實

另外買左盒雙併生餃12隻$52
泡菜及咖喱
返到屋企記得要放冰箱

生餃餡料同樣扎實

2021-05-16
15 分鐘 (外賣自取)
2021-05-17 122 瀏覽
今日喺大澳坐船返屯門,喺屯門碼頭一落船就勁肚餓,內心真係好想食餃子,OpenRice一下,竟然發現屯門碼頭沿着路軌直行,就搵到呢間餃子店,呢間舖頭喺正Circle K隔離,主要做外賣生意,由於天氣太熱嘅關係,我嗱嗱聲買咗三打生餃子外賣,就即刻坐的士返屋企煮嚟食!我就叫咗呢三款餃子:1. 韭菜餃子(一打)46HKD2. 香茜餃子(一打)46HKD3. 芹菜餃子(一打)46HKD短短企左5分鐘,已經超級多街坊客落嚟買餃子食,除咗外賣生餃子,亦都有煎餃子同湯餃子買,係即叫即做嘅,聽佢哋講大約要等10分鐘左右!隔離有間便利店,我見啲街坊客一買完就去便利店涼冷氣!非常方便😁再講過我三打餃子,每一隻餃子都包到脹卜卜,好似荷包咁!係佢哋放入餃子盒之前,會好貼心咁將麵粉灑落餃子盒度,等餃子唔會癡喺個盒度,而且呢間舖頭用訂製嘅餃子盒,令每隻餃子唔會黐埋一齊,唔似得其他舖頭咁,只係用發泡膠盒,非常落本💰每隻餃子都包咗好多餡料,而且餃子嘅餡料調味啱啱好!一咬落去就會食到好多肉、同埋蔬菜,口感非常豐富,而且蔬菜都好新鮮,證明佢無放得太耐!佢哋嘅餃子皮做得厚薄適中,非常好味,唔知佢哋新年會唔會做一啲特別嘅餃子皮

我就叫咗呢三款餃子:
1. 韭菜餃子(一打)46HKD
2. 香茜餃子(一打)46HKD
3. 芹菜餃子(一打)46HKD

每隻餃子都包咗好多餡料,而且餃子嘅餡料調味啱啱好!一咬落去就會食到好多肉、同埋蔬菜,口感非常豐富,而且蔬菜都好新鮮,證明佢無放得太耐!佢哋嘅餃子皮做得厚薄適中,非常好味,唔知佢哋新年會唔會做一啲特別嘅餃子皮,例如,紅蘿蔔汁嘅餃子皮,咁就夠晒意頭啦😻😻!

另外,仲要講講佢哋嘅菜莆,非常香濃嘅蝦米味,而且香香辣辣,非常之開胃!最令我意外嘅係,佢哋竟然係用柚子醋,而唔係傳統嘅黑醋,更加開胃同有新鮮感😻

• 芹菜餃子
  • 香茜餃子
  • 韭菜餃子
今日入左去屯門,喺朋友屋企附近搵到間餃子店,於是就買左d餃子外賣上去一齊食😀首先,一打開3盒餃子既時候,我比餃子既size驚艷左!好大粒!仲要粒粒飽滿!煎餃好金黃!但一d都唔油膩!讚!👍🏻我首推,芝士粟米鮮肉餃!好多芝士,好香濃,同粟米鮮肉好match!食唔停口!韮菜鮮肉餃,岩哂韮菜控!韮菜鮮肉比例恰到好處,又夠味。紫菜鮮肉餃,我要左跟湯,入面既紫菜超多!餃里係一間良心餃子店!超足料!仲有3盒仔醬油同3盒仔辣菜甫送,好貼心☺️☺️
煎餃好金黃!但一d都唔油膩!讚!👍🏻
韮菜鮮肉餃,岩哂韮菜控!韮菜鮮肉比例恰到好處,又夠味。
仲有3盒仔醬油同3盒仔辣菜甫送,好貼心☺️☺️
2021-04-29
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-04-26 145 瀏覽
四款餃都好食,芝士煎餃好好味有兩個餃加咗湯麵,湯底食落有椰汁味,好味芫荽餃好香,好好味,😋😋👍🏻👍🏻紫菜餃有驚喜好食,其他地方好少食紫菜味餃子另外加咗兩個撈麵,一個辣一個唔辣,唔辣嘅係麻油味,辣嘅撈麵,入面有自家製嘅辣菜譜,好香,想買d菜譜返屋企添呀!🥰💕The corn 🌽 dumpling is super yummy and fresh. too, must give it a try and thump up👍🏻Seaweed dumplings 🥟 are special and seldom try before~ This is the 菜譜💕love it so much, will not be too spicy 🌶 My family love the noodles 🍝 so much!!!!The fried dumplings also taste good 😌 recommended 👍🏻👍🏻 If u live in Tuen Mun, must go there and hv a try!!!!
四款餃都好食,
芝士煎餃好好味
有兩個餃加咗湯麵,湯底食落有椰汁味,好味
芫荽餃好香,好好味,😋😋👍🏻👍🏻
紫菜餃有驚喜好食,其他地方好少食紫菜味餃子

2021-04-26 101 瀏覽
今日帶屋企人過嚟屯門呢邊睇醫生,睇完醫生順便搵食。行行下去到悅湖呢邊,見到一間餃子店。齋睇舖面,呢間餃子店同悅湖商場其他店舖嘅風格幾大出入。餃子店雖然舖位唔大,但係後面有好多人手喺廚房即刻製作餃子,所以食兩啖就食得出餃子嘅食材係好新鮮。9隻三併自由選 ($54) (芝士粟米額外再加$2)呢到有好多款式可以選擇,心思思想試多幾款。攞住個Menu諗咗兩諗,店員建議可以揀9隻三併自由選,價錢貴少少,但係好在可以試多幾款!最後今日揀咗3款,分別係芝士粟米鮮肉餃、紫菜鮮肉餃同埋最經典嘅韭菜鮮肉餃,最有特色相信係芝士粟米鮮肉餃,芝士味道好出,配埋豬肉鮮味又幾有驚喜。另外自己好鍾意食紫菜鮮肉餃,覺得紫肉配埋大大啖肉好夾,所以食得好滋味。呢3款餃子相比之下,覺得韭菜鮮肉平平無奇。無辦法,因為其他兩款太出色,哈哈!外賣自取會跟一盒醬汁+辣辣哋嘅菜甫。生餃(素餃+紫肉鮮肉餃)( $52)難得過嚟碼頭,順路叫咗盤生餃拎走返屋企。呢盤係素餃併紫菜鮮肉餃,留返第二日可以同屋企人當早餐食。
9隻三併自由選 ($54) (芝士粟米額外再加$2)
呢到有好多款式可以選擇,心思思想試多幾款。攞住個Menu諗咗兩諗,店員建議可以揀9隻三併自由選,價錢貴少少,但係好在可以試多幾款!最後今日揀咗3款,分別係芝士粟米鮮肉餃紫菜鮮肉餃同埋最經典嘅韭菜鮮肉餃,最有特色相信係芝士粟米鮮肉餃,芝士味道好出,配埋豬肉鮮味又幾有驚喜。另外自己好鍾意食紫菜鮮肉餃,覺得紫肉配埋大大啖肉好夾,所以食得好滋味。

外賣自取會跟一盒醬汁+辣辣哋嘅菜甫。
生餃(素餃+紫肉鮮肉餃)( $52)
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>今日去左屯門影相,順便就同男朋友重遊舊地,😂😂,應該係話佢陪我重遊兒時舊地,去左一個小社區入面,呢到係以前我同妹妹細佬過嚟探姨媽,會係到住幾日嘅地方!記得呢到好多好嘢食,尤其係小店嘅小食!好正!念味道!好多間可以揀,今日黎到都見到好多新舊式嘅小店,有一間特別想介紹下!就係發現有一間小店,係賣好好味嘅餃子,見有幾多人買,所以我哋都決定買黎試下!仲有佢個名好搞鬼!叫餃里😂😂我講個陣,男朋友仲問: 「搞我?」仲見到佢嘅員工係店內即刻包啲手士餃子,又飽滿,又足料,大大粒!好正咁!🥰🥳加上佢嘅餃子種類都好多,口味特別!有幾個都幾有特色,佢冇一般嘅白菜豬肉餃,反而一個叫椰菜豬肉餃!另外仲有泡菜餃子,粟米芝士,同埋好多唔同特色等等。仲有分湯餃同煎餃兩款!我哋見佢嗰個九隻三拼自由選,幾吸引,可以試曬佢幾款餃子,所以就叫咗呢個!咁就各叫左一個煎餃同埋一個餃試!煎餃就揀左佢個咖喱餃,不過好似好好賣!我地都得翻一份,但呢個真係十級推薦,味道好似咖喱角,又夠大粒,煎得唔會太乾身,又有汁,正,好想再食,可惜得三隻!同男友分贓唔均😂

<<Thursday Couple 為食記😋👣>>

仲有佢個名好搞鬼!叫餃里😂😂我講個陣,男朋友仲問:
「搞我?」

加上佢嘅餃子種類都好多,口味特別!

煎餃就揀左佢個咖喱餃,不過好似好好賣!我地都得翻一份,但呢個真係十級推薦,味道好似咖喱角,又夠大粒,煎得唔會太乾身,又有汁,正,好想再食,可惜得三隻!同男友分贓唔均😂😂🥳

之後一款,芝士粟米都好推薦,粟米一粒一粒咁,好脆,口感好好,可以食好多粒都唔厭!🥳🥳呢兩個煎餃超推!😋😋好食!

之後嘅湯餃叫左紫菜,芹菜,同椰菜!🥳🥳椰菜果個好特別,好少食到,口味好好,同豬肉好夾,芹菜個香味都好岀,同好爽脆鮮甜,呢兩款都有驚喜,反而紫菜果個就普通啲,無咁突岀!☺️所以中意湯餃可以試上面兩款!正!🤩🥳

同埋佢係係用豬骨湯嫁!日式嘅果道!

仲想講佢每份餃子都會跟一盒仔辣菜譜,加埋同個
餃子一齊食,好好味,轉換口味,又有口感,辣味又夠!🔥🥳

Btw 如果素食者!佢有素餃嫁!🍀🌱
  • 咖哩煎餃
  • 椰菜豬肉餃
  • 芝士粟米煎餃
2021-04-18 75 瀏覽
9️⃣隻三拼自由選 $54泡菜鮮肉餃🥟韭菜鮮肉餃🥟素菜鮮肉餃🥟三款都係煎餃 唔會煎到個皮燶晒👍🏻呢度啲餃子每日都係即包即整夠晒新鮮全部都大大嚿啖啖肉自己最鍾意就係泡菜鮮肉餃 夠晒惹味之餘又唔會太辣太鹹素菜鮮肉餃入邊有啲粉絲蘿蔔絲口感非常豐富反而韭菜鮮肉餃就有啲一般🤏全部啲肉碎都好易入口生餃系列芝士粟米🌽 $60另外自己叫咗盤生餃拎返屋企煮🥟唔計我烹調嘅技術👩🏻‍🍳餡料非常好味😋入邊超多粟米仲有少少肉碎芝士味都好濃而唔膩 所以我覺得可以再加多啲芝士🧀📍餃里 (屯門)屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下51-52號舖
9️⃣隻三拼自由選 $54

另外自己叫咗盤生餃拎返屋企煮🥟
唔計我烹調嘅技術👩🏻‍🍳餡料非常好味😋
入邊超多粟米仲有少少肉碎
芝士味都好濃而唔膩 所以我覺得可以再加多啲芝士🧀

📍餃里 (屯門)
屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下51-52號舖
外賣自取
呢間自家製餃子餡料足又新鮮💥餃子皮厚薄岩岩好💯煮完d皮吾會爛哂又煙韌又吾會有陣麵粉味,不錯不錯❗️懶惰的人買返去烚熟就可以當一個餸,放入湯飯就仲正🍲放入公仔麵就最方便🍜❐ 芝士粟米鮮肉餃🌽 $30/6隻評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰一咬開係juicy既💦粟米非常鮮甜爽口好驚喜而且無渣🌽吾係罐頭係新鮮粟米好好味❗️⟰芝士份量岩岩好食落仲有拉絲🧀一開始食無咩芝士味,但咬落慢慢滲出黎,有左粟米中和就算幾香濃芝士味都吾會覺得太滯可以食多幾隻💥⟰ 豬肉幾鮮嫩果然係小鮮肉,整體所有配料份量分配合適,加埋煙韌餃子皮,會Encore❗️❐ 泡菜鮮肉餃🌶 $26/6隻評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯⟰泡菜同肉嘅份量都幾多,一咬開繼續juicy💦⟰泡菜酸酸辣辣,酸味較重似係韓國傳統泡菜,非常開胃,同一般外面既泡菜餃子味道好吾同真係主要係真泡菜味🌟呢款小妹都幾鐘意❐ 紫菜鮮肉餃🥟 $26/6隻評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯⟰以紫菜作為餃子餡料係市面上比較少見,小妹覺得好似飲緊豆腐媽既招牌豆腐紫菜湯✨係家的味道🏠不過呢個就無上面咁juicy💧⟰餃子味道較其餘

❐ 芝士粟米鮮肉餃🌽 $30/6隻

❐ 泡菜鮮肉餃🌶 $26/6隻
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰泡菜同肉嘅份量都幾多,一咬開繼續juicy💦

❐ 紫菜鮮肉餃🥟 $26/6隻
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰餃子味道較其餘2款清淡,岩晒唔中意濃味嘅朋友仔✨紫菜加鮮肉做餃子絕對係一個唔錯嘅配搭❗️

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ ☹ ☹ (10為最高)
  • 芝士粟米鮮肉餃
2021-04-06 95 瀏覽
《廢物女孩👭食の覺醒》#屯門篇💩·今次💩試左呢間手工餃既3款口味 分別係芝士粟米肉餃🥟泡菜肉餃同咖喱鮮肉餃🥟粒粒都係店主日日新鮮包🙌🏻欣賞佢每粒都包到勁漲勁肥😂而呢3隻味都係推薦大家煎黎食~💩有個弱弱既小貼士📝就係大火煎到咁上下再落啲水焗一焗!咁出黎既餃子就易熟得黎又做到餃子皮脆既效果啦🙈香口好多架~🥟粟米芝士 $46/6pcs3款最清淡既一款 但係啲芝士湯汁都幾滑幾濃😆仲估唔到佢可以拉埋絲~係個小驚喜😛🥟泡菜 $42/6pcs呢個就稍為普通左小小 正常味道🙈都可以話幾開胃既 但個人覺得用既泡菜可以揀再鹹啲辣啲既黎做餡🤭🥟咖喱 $42/6pcs推介呢個❗️本身就覺得咖喱味餃子比較少見先試 又真係冇失望😆一食落有少少似咖喱角~但佢呢個咖喱係愈食愈香😛真係印度菜個款辣辣地既味😂而且入面既肉同洋葱亦都口感分明😗題外話:話說3款餃一咬其實都咇哂啲湯汁出黎🤭💩想分享既係個咖喱汁撈埋落飯到都好好食😂
《廢物女孩👭食の覺醒》
#屯門篇
💩·

🥟粟米芝士 $46/6pcs

🥟泡菜 $42/6pcs

🥟咖喱 $42/6pcs

2021-03-27 188 瀏覽
其實真係慕名而去點知一d都唔值首先,買餃子 配 上海麵 menu寫+$8買既時候,佢就話因為我係買煎餃 配麵+$18所以買左9隻芝士餃+上海麵 要$72價錢當然唔平,但諗住好食都抵番點知打開,湯勁少!比多d湯會死咩?雖然寫左話咩椰子湯,但真係貴到比多少少湯都唔得冇堂食,買番屋企,行都要時間估唔到湯少成咁,食齋麵的感覺麵好淋,冇味;湯亦冇乜味,飲水咁早知自己加水食麵好過餃子不太油,但亦算不上好好好食芝士味未算濃郁簡單黎講,又貴又唔好食冇下次
其實真係慕名而去
點知一d都唔值

首先,買餃子 配 上海麵 menu寫+$8
買既時候,佢就話因為我係買煎餃 配麵+$18
所以買左9隻芝士餃+上海麵 要$72

價錢當然唔平,但諗住好食都抵番
點知打開,湯勁少!比多d湯會死咩?
雖然寫左話咩椰子湯,但真係貴到比多少少湯都唔得
冇堂食,買番屋企,行都要時間
估唔到湯少成咁,食齋麵的感覺

麵好淋,冇味;湯亦冇乜味,飲水咁
早知自己加水食麵好過
餃子不太油,但亦算不上好好好食
芝士味未算濃郁

簡單黎講,又貴又唔好食
冇下次
芝士餃配上海mian
2021-03-24 110 瀏覽
🦄餃里 @gao_lay-🌸🥟第0️⃣4️⃣回の餃子日記🥟🌸-清新素餃(6隻) Hkd42Rating🌕🌕🌕🌑🌑-第4回嘅餃子日記我哋返返嚟屯門😜回歸家鄉🤪其實屯門嘅餃子店真係少之又少😭99%食過哂👋🏻不過近排係悅湖呢邊就新開咗間餃子小店😆有賣熟食餃子 不過只係有外賣🥡同時都有賣生餃🥟最緊要嘅係 佢哋有素食嘅餃子 唔係只有豬肉餃☺️事關出面好多好出名嘅餃子店 都無素食嘅餃子😭所以就算幾出名都好 都無我份 我無緣去試呀🤣👋🏻-🌸🥟MIRU餃子日記の私心排名🥟🌸🌸0️⃣1️⃣餃掂 野生松茸素餃🌸0️⃣2️⃣饃饃饃子 饃饃素餃🌸0️⃣3️⃣餃里 清新素餃🌸0️⃣4️⃣餃掂 大滿貫素餃🌸🌸以上排名只係代表我個人嘅喜好🥰🌸只供參考 亦都會隨住時間而改變😉-@gao_lay 嘅清新素餃 粒粒都好飽滿好脹卜卜🤤每一粒餃子都好足料 基本上係爆餡😨好痴線😈我無諗過食完呢6粒餃子就飽咗😅所以真心好大粒餃子皮都算係薄嘅 所以粒餃子做到皮薄餡靚👍🏻雖然餃子皮唔係好厚 但係口感不俗 有微微煙韌口感混合咗北方及港式餃子嘅元素 就算薄 夾起都唔易穿素餃餡料豐富 可以見到有唔同嘅蔬菜 例如甘荀 木耳食嘅時候 味道同埋調味方面都唔錯 唔會太重口味👍🏻同時間亦都

🦄餃里 @gao_lay

不過個湯始終對我嚟講係有啲油 同埋唔係素食😭

所以我唔應該飲呢個湯😭下次要多加留意先得喇😫
另外因為我個人口味比較淡 有時候少少油都唔得掂
而呢個湯啲精華又出哂嚟 我就略嫌餃子都有啲油膩

不過呢個都只係我個人獨特口味😜大家口味唔同!
唔知大家一次過最多可以食幾多粒餃子呢🤪
又唔知大家有無私心推介嘅餃子店呢😳
不過我要有素餃先得😂畢竟我都係海鮮素食者🙈

有啲好吸引嘅餃子店 佢哋無素餃簡 真係可惜🥺

好歡迎大家係下面留言話我知🙏🏻等我去試吓☺️
2021-03-18
10 分鐘 (外賣自取)
2021-03-18 125 瀏覽
懶人屋企嘅雪櫃通常會有好多存貨😝 方便肚餓時唔洗出街都有野食😎😎 餃子都係我常備食物之一🥟 貪佢方便又好食😋 今次好多謝@餃里嘅邀請🥰 比我試食到佢地自家手工製嘅生餃😋 好貪心地喺9款口味中揀咗3款口味😝收到盒餃時,粒粒都飽滿大隻,脹卜卜咁,睇都知好足料😍今次試咗將餃子一半煎一半湯滾,煎嘅香脆,而湯就食到餃子皮嫩滑微煙靭😋🌽 芝士粟米鮮肉餃係我最愛嘅口味🥰 粟米清甜爽脆,加上芝士香濃,煮溶後呈微拉絲效果,一軟配一脆,絕配👍🏼🥬 椰菜鮮肉餃椰菜切成一絲絲,唔會太碎,食得出椰菜嘅清爽😋 餃子整體偏淡,健康人士最啱☺️🍛 咖哩鮮肉餃最惹味嘅一款,豬肉加入洋蔥粒,增加咗嗰口感😋咖哩味好濃烈,辣辣地,重口味必選🤤🤤今次由手㙯不佳嘅我煮餃,已試到餃子嘅鮮😝下次有機會到小店試吓佢地親手煮嘅其他口味餃子,仲有住家湯😋 都係無添加無味精😍😍

🌽 芝士粟米鮮肉餃

🥬 椰菜鮮肉餃

🍛 咖哩鮮肉餃

用餐優惠
試食活動
2021-03-08 234 瀏覽
•前排見到呢間新店做緊優惠,買滿$200生餃會送一打韮菜餃,好抵!所以就買嚟試下🤩 但記得保存期比較短,得7日,所以大家買咗要盡快食喇!每一隻都好多料好大隻,漲卜卜咁,餡料結實唔會跌晒出嚟。每款嘅調味已經好足夠,唔需要另點醬油。店家特別建議呢三款餃要煎先最理想:咖哩、芝士粟米同泡菜。另外,堂食的話,湯餃係配佢哋每日煲椰子雞湯,好似好正🤩 下次要試吓堂食!•🥢 芝士粟米鮮肉餃 $60/打芝士味同粟米好match,芝士比例調教得好好,唔會過多,所以唔覺得漏👍🏻•🥢 咖喱鮮肉餃 $52/打咖喱味嘅餃好特別,咖喱味好濃,整體味道似咖哩角😆 入面有好多洋蔥粒,少少辣,幾惹味~•🥢 泡菜鮮肉餃 $52/打呢款比較juicy,泡菜少辣,幾惹味。•🥢 椰菜鮮肉餃 $46/打椰菜係好常見嘅餃子口味~椰菜好爽甜,唔會切得太碎,有口感~•🥢 韭菜鮮肉餃 $46/打比較普通,韭菜味唔夠出,可以再多啲,咁韭菜味就濃啲。

店家特別建議呢三款餃要煎先最理想:咖哩、芝士粟米同泡菜。

🥢 芝士粟米鮮肉餃 $60/打

🥢 咖喱鮮肉餃 $52/打
咖喱鮮肉餃

🥢 泡菜鮮肉餃 $52/打
呢款比較juicy,泡菜少辣,幾惹味。
泡菜鮮肉餃

🥢 椰菜鮮肉餃 $46/打
椰菜係好常見嘅餃子口味~椰菜好爽甜,唔會切得太碎,有口感~
椰菜鮮肉餃

🥢 韭菜鮮肉餃 $46/打
比較普通,韭菜味唔夠出,可以再多啲,咁韭菜味就濃啲。
韭菜鮮肉餃
咖喱鮮肉餃
泡菜鮮肉餃
椰菜鮮肉餃
韭菜鮮肉餃
2021-02-28 190 瀏覽
我都係一個餃子控,無論煎餃,湯餃我都鐘意食😋今次試一間新開既外賣餃子店《餃里》今次買左3種生餃番屋企煮 🌟芝士粟米餃子,用了五種芝士如車打芝士,芝士味道香濃,還有拉絲效果,餃子里仲有香甜粟米和豬肉鮮味,整體口味非常配搭,好好味👍🏻👍🏻🌟芹菜餃子🥟,我鐘意芹菜果種香味簡單配搭,無論煎或是湯餃,都好好食😋🌟素餃,里面好多材料,菜脯,冬菇粉絲,蘿蔔,雲耳等等,味道清新,口感豐富,食素既朋友就岩晒啦👍🏻👍🏻餃里既餃子,有9種口味,下次試下佢其他口味先,泡菜餃,韭菜餃,香茜餃都想試佢既餃子隻隻都脹卜卜大大粒,超足料,咬開仲勁多肉汁,好正👍🏻👍🏻🤤質素比價錢高真心推介😉

我都係一個餃子控,無論煎餃,湯餃我都鐘意食😋
今次試一間新開既外賣餃子店《餃里》
今次買左3種生餃番屋企煮

真心推介😉
2021-02-26 156 瀏覽
見到屯門新開左間外賣餃子店,個名好盞鬼吸睛🤣 一於買一打手工生餃子🥟 返屋企試下餃唔餃得掂❗️佢哋有九種口味,我就揀咗三拼~ 韭菜同椰菜一般湯煮或者打邊爐都好食,芝士就建議煎,不過我懶,最後隔水蒸😂 見到每隻都包到脹卜卜,流曬口水🤤 1️⃣ 韭菜鮮肉餃傳統嘅口味好滋味~ 餃皮薄,餡料好足,睇到曬入面嘅餡🤯 韭菜辛香味濃郁,整緊嘅時候香味已經飄晒出嚟🤤 咬落啖啖肉,睇返切面圖真係足料👍🏻2️⃣ 椰菜鮮肉餃椰菜鮮甜爽脆,同香濃嘅韭菜相映成趣,加埋新鮮豬肉,口感同味道都幾正❗️呢個餃皮有勁度唔軟爛,幾有咬口😋3️⃣ 芝士粟米鮮肉餃芝士嘅鹹香味好出,蒸熱後溶溶地,撈埋爽口嘅粟米粒,同埋鮮嫩嘅豬肉餡,層次豐富💯 向來嘴刁嘅阿爸都大讚好食😋另外仲有紫菜鮮肉餃、泡菜鮮肉餃、芹菜鮮肉餃、香茜鮮肉餃、咖哩鮮肉餃、清新素餃,選擇好多🤩 店主同夥計都好nice☺️ 老闆話開呢間店係希望可以做好地道嘢食,俾多啲人食到好味嘅餃😋 屯門人真係有口福😙

1️⃣ 韭菜鮮肉餃

2️⃣ 椰菜鮮肉餃