餐廳: 香江花月 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-27 298 瀏覽
呢個晚市套餐真係超抵食呀!原價$689嘅二人套餐 依家只需$288就食到,兩個人食咁多嘢,抵到爛!🤤 餐廳裝潢古色古香,環境氣氛一流💞 仲有打卡房可以食完飯慢慢影相🥰🥰自選湯底(秘製沙嗲鍋+菇菌清湯鍋/四川麻辣鍋)可以揀自己鍾意嘅湯底,好推薦沙嗲鍋濃郁惹味🔥特選牛肉(2碟)特選牛肉一定係必食!夠嫩滑又夠牛肉味!中山脆骨腩(4件)我最愛嘅脆骨腩😍 爽彈脆口,鮮味十足~台灣鴨血(4件)嫩滑又入味😋😋餐肉粟米餃(4粒)好特別嘅餃子🥟 餐肉粟米口感味道都好豐富蟹籽墨魚丸(4粒)彈牙又鮮甜!日本烏冬時令蔬菜芝士腸

自選湯底(秘製沙嗲鍋+菇菌清湯鍋/四川麻辣鍋)
可以揀自己鍾意嘅湯底,好推薦沙嗲鍋濃郁惹味🔥

特選牛肉(2碟)
特選牛肉一定係必食!夠嫩滑又夠牛肉味!

中山脆骨腩(4件)
我最愛嘅脆骨腩😍 爽彈脆口,鮮味十足~

台灣鴨血(4件)
嫩滑又入味😋😋

餐肉粟米餃(4粒)
好特別嘅餃子🥟 餐肉粟米口感味道都好豐富

蟹籽墨魚丸(4粒)
彈牙又鮮甜!

日本烏冬
時令蔬菜
芝士腸
今晚放工,約了朋友在佐敦食飯,因為地點便利,交通方便,所以成為了我們的聚腳地。餐廳設在二樓,可以搭升降機或者行樓梯上去。門外有一輛人力車,在未有汽車時非常盛行。在等待食飯期間,都可以打下卡。除了門外的人力車,餐廳還設有一間色彩繽紛的房間。房間內放置了多個白色球體,牆壁係大大的落地鏡片,再以七彩燈照亮,令到房間感覺寬敞,而且玩味十足。餐廳設計頗有懷舊風,四正大方,多有暗花。我地叫左超值2人套餐,火鍋有四款湯底可以㨂,㨂唔落手就可以試下鴛鴦窩。我同朋友的口味截然不同,所以我地㨂左菇菌清湯底及秘製沙爹湯鴛鴦鍋。清湯味道較清淡,有需要可以加醬料吧。醬料吧有好多種類的醬,平時食開的葱蒜芫荽外,仲有沙茶醬、芝麻醬及腐乳等。沙嗲湯底好足料,有花生香料等,不用另加醬料。特選牛肉牛肉有兩碟,分別係牛的不同部位,分量都唔少,牛味濃郁,鮮嫩可口。
午餐肉菜米餃(4粒)擺設得有如盛開的黃色花朵一樣,入面放了爽口的粟米及牛餐肉粒。蟹子墨魚丸(4粒)入面有好多蟹子,墨魚又新鮮彈牙,令人想一食再食。台灣鴨血(4件)鴨血好似海綿一樣吸了湯底,卻仍然保留了鴨血的味道。鴨血切成一片片,好岩女仔食。芝士腸(半份)芝士腸有好

餐廳設計頗有懷舊風,四正大方,多有暗花。

沙嗲湯底好足料,有花生香料等,不用另加醬料。

特選牛肉
午餐肉菜米餃(4粒)

蟹子墨魚丸(4粒)
入面有好多蟹子,墨魚又新鮮彈牙,令人想一食再食。

台灣鴨血(4件)

芝士腸(半份)
芝士腸有好多條,入面仲要爆芝士汁。

中山脆骨腩(4件)
我最愛的脆骨腩,關節位爽脆,肉質有咬口。餐廳剛好比左腩位及魚尾位,各個部位都好味。

時令蔬菜
白菜仔好新鮮,口感特別爽口。

日本烏冬
烏冬好偏幼及煙韌,而且好吸汁,火鍋的湯底精華都吸曬。
2024-08-26 556 瀏覽
相信睇到e個圈圈⭕️唔會陌生,香江花月平時睇IG已經好吸晴,今次🐷先生話同我慶祝,所以到我可以黎感受下佢打卡既威力喇💕黎到餐廳懷舊風嘅裝修,如果着套唐裝嚟有少少去返50年代嘅老香港咁,有好多打卡嘅地方👍🏻一坐低就會上杯蘋果茶,隻金魚杯真係好靚呀,好想屋企都有一隻擺下😉睇中左佢$288個雙人餐,野食種類都唔少,而且已經包左一個基本湯底,七樣嘢食(包括蟹籽墨魚丸、午餐肉粟米餃、芝士腸、鴨血、脆骨腩、烏冬、時令生菜)。再加兩碟牛,性價比好高。嚟到真係要試吓佢啲手打丸呀,非常高質👍🏻脆骨腩魚肉係爽口㗎,之後就緊係點都要叫佢個牛圈,做緊優惠$288可以有一個9款唔同位置既牛食,味道由濃至淡都有,最欣賞佢個黃喉,好爽口,另外有d貴d既圍有埋海鮮個d,下次同多d朋友黎再試😆臨走嘅時候我同🐷先生先發現,餐廳原來有個角落有間波波燈鏡房,真係喺度影相都可以玩好耐😌另外有個櫃裝左d甜品,造型好可愛,要搵次嚟試吓佢啲點心😙

另外有個櫃裝左d甜品,造型好可愛,要搵次嚟試吓佢啲點心😙

2024-08-21 1179 瀏覽
朋友告知,打邊爐名店「香江花月」的佐敦分店推出超級抵食的優惠二人套餐,我們當然不會錯過。店內環境格調典雅,以懷舊主題作佈置,氣氛休閑又浪漫。二人優惠套餐我們選了菇菌清湯窩;真材實料,味道清甜。時令蔬菜;滿滿一籃青蔥的菜芯,真材實料,絕無欺場。特選牛肉兩份:肥牛油花分布均勻,光看賣相已令人食指大動。牛肉十分新鮮,牛味濃郁之餘口感軟熟易嚼。台灣鴨血,台式風味爆燈!中山脆骨腩,鮮香美味,肉質爽脆。芝士腸,打邊爐惹味開胃之必然選擇。蟹籽墨魚丸,鮮甜爽口有彈性,打邊爐的搶手貨。午餐肉粟米餃;賣相精緻,粟米和餐肉混和的餡料口感獨特,味道不錯。日本烏冬,軟滑彈牙,百吃不厭。

店內環境格調典雅,以懷舊主題作佈置,氣氛休閑又浪漫。

二人優惠套餐我們選了菇菌清湯窩;真材實料,味道清甜。

時令蔬菜;滿滿一籃青蔥的菜芯,真材實料,絕無欺場。

特選牛肉兩份:肥牛油花分布均勻,光看賣相已令人食指大動。

牛肉十分新鮮,牛味濃郁之餘口感軟熟易嚼。

台灣鴨血,台式風味爆燈!

中山脆骨腩,鮮香美味,肉質爽脆。

芝士腸,打邊爐惹味開胃之必然選擇。

蟹籽墨魚丸,鮮甜爽口有彈性,打邊爐的搶手貨。

日本烏冬,軟滑彈牙,百吃不厭。

2024-08-19 1251 瀏覽
一向慳家嘅朋友突然提議食香江花月,即刻覺得好出奇係咪發左達,後尾發現原來依家出左個勁抵二人套餐,288就食到咁多野又可以打港女卡真係好正呀!!!雖然冇得叫啲fancy打卡湯底,但菇菌拼沙嗲湯都好味,菇菌湯仲好多料添。呢個餐包兩盤牛肉,雖然唔多油花但都算嫩滑,用沙嗲湯煮好好食呀。脆肉鯇魚都幾厚切又新鮮,魚油部分幾香。呢個價仲有手工丸餃真係喜出望外,蟹籽墨魚丸足料彈牙,午餐肉粟米餃甜甜咸咸幾得意。鴨血好滑溜,我地冇揀到麻辣湯有啲可惜。個餐仲有芝士腸,菜籃同烏冬,食到好飽呀。

脆肉鯇魚都幾厚切又新鮮,魚油部分幾香。

鴨血好滑溜,我地冇揀到麻辣湯有啲可惜。

個餐仲有芝士腸,菜籃同烏冬,食到好飽呀。

2024-08-18 1014 瀏覽
曾到銅鑼灣分店有一好體驗,今次再到佐敦分店,雖然服務確有一大截分別.但環境打卡而且有優惠套餐,同樣是吸引大量客人.二人套餐原價$689,現在推出優惠竟然只需$289~全場滿座,相信是減價效應好效果~🔸超值二人套餐($289)▫️中山脆肉腩▫️台灣鴨血▫️特選牛肉兩碟▫️芝士腸▫️午餐肉粟米餃 ▫️蟹籽墨魚丸▫️時令蔬菜▫️自選湯底套餐份量對於二人食量剛剛好.令人驚喜的是中山脆肉腩,特別爽脆新鮮.精選牛肉兩碟,各有口感,肉質鮮紅.午餐肉粟米餃餡皮比較硬身,建議用多點時間煮熟.選了麻辣湯底,麻麻辣辣越食越刺激.而似乎餐廳比較想客人額外叫飲品,所以想要水的,溫馨提示及早叫叫店員準備.無論午市或晚市都可以用超值價格享用火鍋套餐,非常適合無時無刻都想打邊爐嘅朋友仔~

🔸超值二人套餐($289)
▫️中山脆肉腩▫️台灣鴨血
▫️特選牛肉兩碟▫️芝士腸
▫️午餐肉粟米餃 ▫️蟹籽墨魚丸
▫️時令蔬菜▫️自選湯底

💖 香江花月 (百誠大廈) (佐敦)✨佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️之前一直都好想食呢一間火鍋🍲,不過就成日都搵唔到伴,今日撞岩esther.tong.m 早收工就可以同我去食🥰-超值二人餐 $288超抵食嘅二人餐😋,一個價錢食到飽😏講真而家真係好少呢啲價位嘅嘢食。▫️午餐肉粟米餃(4粒)呢四粒餃子真係好大粒,不過外皮就相對上比平時嘅厚少少🤏🏻,午餐肉粒同埋粟米粒原來係咁夾😻,食落去甜甜地,口感好豐富。▫️特選牛肉(2碟)呢兩碟牛肉份量都幾多!我哋兩個一人一碟,食落口,以後同聲咁話好香牛肉味😍▫️中山脆骨腩(4件)我平時都比較少食呢一種脆骨腩,食落去真係好爽口😝而且好彈牙口感同平時食開嘅鯇魚同🫶🏻,而且更加鮮美😌▫️台灣鴨血(4件)鴨血好滑溜▫️蟹籽墨魚丸(4粒)墨魚丸好彈牙,有埋墨魚粒粒,好有咬口😋▫️時令蔬菜今日係菜心😚份量都幾多🤩朔晒啲湯汁勁好味▫️芝士腸有咗BB之後我又係超鍾意食芝士腸🤤▫️日本烏冬烏冬有兩份,煮熟咗之後咬落去嘅口感煙煙韌韌,幾好食🤝🏻

💖 香江花月 (百誠大廈) (佐敦)
✨佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓

-超值二人餐 $288

▫️午餐肉粟米餃(4粒)

▫️特選牛肉(2碟)

▫️中山脆骨腩(4件)

▫️台灣鴨血(4件)
鴨血好滑溜

▫️蟹籽墨魚丸(4粒)
墨魚丸好彈牙,有埋墨魚粒粒,好有咬口😋

▫️時令蔬菜
今日係菜心😚份量都幾多🤩朔晒啲湯汁勁好味

▫️芝士腸
有咗BB之後我又係超鍾意食芝士腸🤤

▫️日本烏冬
烏冬有兩份,煮熟咗之後咬落去嘅口感煙煙韌韌,幾好食🤝🏻

2024-08-14
10 分鐘 (堂食)
2024-08-17 712 瀏覽
🌟香江花月(佐敦)今次去左呢間網紅火鍋打卡店 餐廳環境都好有特色 我地叫左餐廳新推出嘅$288兩人餐 😝湯底簡左鴛鴦鍋~沙嗲湯同麻辣湯。個人幾中意沙嗲湯 味道濃郁~麻辣湯辣度剛好 有大量香料 岩曬中意食辣野嘅朋友仔🌟特選牛肉牛肉肉味濃郁 有咬口🌟中山脆骨腩比較少食呢啲骨腩嘅我都覺得唔錯👍🏻🌟芝士腸🌟午餐肉粟米餃幾特別嘅餃子 入面有粒粒午餐肉~🌟台灣鴨血🌟蟹籽墨魚丸墨魚丸彈牙好食😋仲有啲蟹籽增加口感🌟烏冬🌟時令蔬菜職員都好好服務主動加湯 同埋呢到環境岩曬打卡😚
🌟香江花月(佐敦)

湯底簡左鴛鴦鍋~沙嗲湯同麻辣湯。
個人幾中意沙嗲湯 味道濃郁~
麻辣湯辣度剛好 有大量香料 岩曬中意食辣野嘅朋友仔

🌟特選牛肉
牛肉肉味濃郁 有咬口

🌟中山脆骨腩
比較少食呢啲骨腩嘅我都覺得唔錯👍🏻

🌟芝士腸

🌟午餐肉粟米餃
幾特別嘅餃子 入面有粒粒午餐肉~

🌟台灣鴨血

🌟蟹籽墨魚丸
墨魚丸彈牙好食😋仲有啲蟹籽增加口感

🌟烏冬

🌟時令蔬菜

職員都好好服務主動加湯 同埋呢到環境岩曬打卡😚
2024-08-12 1075 瀏覽
今晚揀咗一間非常豪華嘅火鍋套餐,湯底揀咗美顏花膠雞湯,湯底入邊已經有半隻鮮雞,夥計非常貼心,專人幫你將鮮雞切成雞件,正當你點菜嘅時候,夥計發現雞件已經煮熟,就會幫你撈起,所以雞非常嫩滑,雞皮黃黃的,好香鮮雞味,好足料。湯底好香濃,煮完嘅肉,唔需要點醬油,都好入味。湯底入邊仲有好多花膠,真係好抵食,感覺好健康,好有營養。火鍋配料方面,揀咗「特選牛圈」,上枱時覺得非常驚喜,牛圈係指圓形木板,上面放滿新鮮嘅肉類,啱啱好圍住個火鍋。打卡必備。而牛圈包括咗牛唔同部位嘅鮮肉,仲有豬肉,好多選擇,肉類新鮮嫩滑,切到細細片、好薄、好易入口。我哋仲叫咗白鱔片、脆肉鯇魚腩、羊肉卷、豬頸肉、黃沙豬潤,全部都好新鮮,好美味。兩個人食,真係好豐富,一定要再嚟,非常推介。

兩個人食,真係好豐富,一定要再嚟,非常推介。
2024-08-09 1291 瀏覽
超值2人套餐見咁抵就決定叫一個,食完都幾飽,整體質素都高,坐得都舒服唔迫,打卡一流。首先有一小杯蘋果茶清清口腔,湯底要了芫荽皮蛋鍋入面沒想到仲有馬蹄和紅蘿蔔,味道濃郁,入面料都唔少。特選牛肉2碟,口感都軟熟而牛肉味都夠,中山脆骨腩,勁爽口鮮甜有驚喜。日本烏冬每人一個幾滑身,午餐肉粟米餃,材料不少,入面粟米都鮮甜。蟹籽墨魚丸幾爽口有點墨魚口感,最後仲有蔬菜和台灣鴨血和芝士腸,2人份一定夠食。這裏的卡位都比較大,下次可以再和其他多點朋友一起來吃也可以。

2024-08-08 1029 瀏覽
這款超值2人火鍋套餐精心搭配了多種食材,帶來豐富的口感體驗。日式烏冬麵條口感Q彈,適合在濃郁的湯底中煮至吸收湯汁。芝士雞尾腸香濃軟嫩,是一道絕佳的開胃前菜。中華鯇魚片鮮美細膩,配上鮮嫩的時令蔬菜,提供均衡營養。鴨血豆腐味道濃郁,口感滑嫩,是火鍋中的經典美味。兩盤特選肥牛片肉質鮮嫩,適合快速涮煮,鎖住肉汁。午餐肉與中華鯇魚腐皮卷增添了豐富的層次感。四種不同的湯底選擇,包括招牌沙茶湯底、香菜皮蛋湯底、山珍菌菇湯底和四川麻辣湯底,滿足不同口味需求。無論是午市還是晚市,都能以實惠的價格享受豐盛的美食。
食物肉質柴,環境可以,最主要的問題係服務態度十分惡劣。一位綠色襯衫中年男士態度極差,首先客人穩佢佢仲同同事竊竊私語,等左一陣去客人度處理完經過我張檯見佢係嘖客人同搖頭,其他同事上菜都算有禮,相反佢黑起塊面對其他客人唔尊重。到左我吃完埋單時候,係Counter等人,等左5分鐘綠色衫態度差果位阿生先不情願地過來,第一句就講喂係唔係埋單啊你等陣啦。因為我用OpenRice比左錢入坐已經有同事處理完係套餐加包埋免一服務費,但佢再話收我全款同加一服務費,我話我比過錢啦,佢立即黑面同我講點x知你點比錢啊,態度差過係其他茶餐廳食,好似來食飯欠左佢一樣。之後佢叫一位輝哥人來處理,佢雖然不知道情況但十分耐心同算有禮,最後知道我比左錢,最後加收埋小料費55我係入來問過其他分店做法係加25兩個人係50但佢加收埋加一只是5蚊就算啦。總結個別員工服務態度非常差,其他食物一般肉質柴可能係自己食牛部位本來係甘或者係自己煮得唔好。環境ok舒服,但強調服務真心好差,唔會再去啦
2024-08-04
10 分鐘 (堂食)
2024-07-25 1309 瀏覽
🌟佐敦- 華麗舊香港風打卡火鍋店🌟呢間好打卡的火鍋店一直好想去,終於就到時間同好友一齊去😚裝修華麗有氣派,用了舊香港華洋風做主題,擺放了很多舊式電話☎️、打字機等做裝飾,環境寬躺座位舒適,門口仲放了一輛人力車。仲有一間好似teamlab 鏡房波波燈,可以影相打卡。🔶日本牛乳玫瑰鍋🌹一上枱已經被朵玫瑰花所吸引😍😍,用上北海道全脂牛乳,牛乳味香濃,帶有淡淡的玫瑰香,店員會幫手切開木瓜,木瓜的甜味滲入令整個湯底層次更豐富,一定要乜都唔落住飲碗湯先。🔶香江拼 作為牛魔王一定要點這個精選牛肉拼盤,大圓形木盤圍住火鍋,賣相真係好靚好打卡able,有多個牛的不同部位,由濃味到淡味可以一次過品嚐到,牛肉的質素亦很高,我最喜歡是玫瑰花型的安格斯肥牛,嫩滑牛味濃,仲有最驚喜係牛心頂,口感爽脆。🔶七彩餃子🥟每隻餃子皮都不同顏色,入面內餡都唔同的,五顏六色七彩繽紛放在架上好靚,不過餃子皮有點偏厚,如果再薄身D會更好。🔶花花綠綠🥬用上長木盒裝住多款蔬菜的拼盤,全部菜都好新鮮,特別鍾意個津白,放入牛乳鍋超夾。
🌟佐敦- 華麗舊香港風打卡火鍋店🌟

2024-07-18
  • 日本牛乳玫瑰鍋
  • 香江拼
2024-07-24 1154 瀏覽
之前已經好想去試吓,終於约到好友一齊去打卡📸! 這間餐廳充滿古典氣派,十分華麗典雅✨!一入門口已見到一輛人力車,而餐廳到處擺放了好多電話及打字機做點綴,好復古感覺🩷Welcome drink餐廳會為每位客人奉上一杯凍的蘋果🍎茶,杯底有條錦鯉魚,好可愛😍牛乳玫瑰🌹鍋賣相好吸精😍、用上北海道全脂牛乳再配上日本玫瑰做湯底,牛乳味香濃;再加上木瓜做湯底,令整個湯底層次豐富,我同朋友都飲咗2碗先至打邊爐😆香江拼-牛肉拼盤牛肉款式好多,啱晒我鍾意每個部位都想試吓👍 擺盤以圓盤方式配合火鍋,十分精緻! 牛肉亦好高質,我最喜歡是玫瑰花型的安格斯肥牛,牛肉味香濃又好嫩滑呢!七彩餃子🥟;顏色鮮豔,每隻餃子既餡都料都不同,各有特色!花花綠綠蔬菜拼盤用了一個長木盒放滿了多款不同嘅蔬菜,有皇帝菜、津白、菜心、粟米芯、生菜、車厘茄等等…我比較喜歡津白,放入牛乳鍋味道超夾。我哋食完之後仲走咗去一個幻彩光影波波房打卡!

Welcome drink

牛乳玫瑰🌹鍋

香江拼-牛肉拼盤

七彩餃子🥟;
顏色鮮豔,每隻餃子既餡都料都不同,各有特色!

花花綠綠蔬菜拼盤

我哋食完之後仲走咗去一個幻彩光影波波房打卡!
2024-07-23 1075 瀏覽
今晚同朋友慶生想食火鍋 特別上網找一間環境優美 而且有得打卡影靚相的餐廳每張檯之間都好闊落 而且地方好乾淨舒適 都好適合一家大細和一班朋友來吃因為我們得兩個人 又想食不同種類的邊爐料 就先點了一個牛圈 🔆特選牛圈呢個牛圈做緊優惠價😆一個圈有齊曬唔同牛肉嘅部位 牛小排、牛板腱、牛胸油等 好抵食🔆日本牛乳玫瑰鍋 整個鍋都是牛乳做湯底 湯底濃郁又唔會太咸適合我們女生們😆健康又養生🔆原條野生竹笙平時食開竹笙都冇咁大條 好驚訝竟然呢道有原條野生竹笙咁大條 吸晒湯底汁 食落好有口感🔆農場走地雞件一睇就知隻雞好靚 雞皮唔會好肥 雞身好滑溜🔆七彩餃子 & 七色丸呢款七色餃子同七色丸好適合打卡😂 唔同顏色都係自家製 款款都係唔同口味🔆龍口粉絲吸晒牛乳湯底嘅粉絲好入味 🔆桃花緣& 玫瑰仙子🍷特色飲品嚟講好有創意 呢兩款都含有酒精餐廳店員為桃花緣加上氣泡🎈 而玫瑰仙子的杯點上煙火🎆非常有特色 不得不讚醬料區 乾淨衛生又好看 而且有齊晒所有調味料😋

因為我們得兩個人 又想食不同種類的邊爐料
就先點了一個牛圈