2024-08-04 796 瀏覽
員工服務態度差,用OpenRice比完錢訂位,入去吃完應該再比小料費,但一位男士服務員又叫我全款再比一次,我話之前OpenRice比過,佢西面同我講點知我點比,態度好差。明明佢自己唔清楚付款方法仲好似以為我吃完野唔比佢錢甘
2024-07-29 1108 瀏覽
香江花月一直見到好人打卡,我都唔執輸要去試下,果然色香味俱全。門口已經有個打卡房,好似係team lab 咁,亦都有抽獎轉輪,抽中coupon 可以下次用。裝修非常之別緻,餐廳又闊落。湯底黎講都好用心製作,酸菜豚肉鍋,將大白菜整成一朵花咁,中間配上唔同嘅花同蔬菜,除咗睇得之餘,個湯仲好濃郁,又足料。到重頭戲,香江拼,試盡唔同牛既部位,安格斯,黑柏葉唔在講,連牛心頂都有,牛味極濃。黃金鬼五馬六,實程係蝦同墨魚膠醒上鹹蛋脆炸,第一舊就咁食,第二舊放落湯底食,唔同風味。總括黎講,呢餐飯好食外,仲食得賞心悅目

裝修非常之別緻,餐廳又闊落。

總括黎講,呢餐飯好食外,仲食得賞心悅目
推薦指數:五顆星⭐⭐⭐⭐⭐🥹打卡好看都算了,仲咁好吃😂🙈好過分呀❗️📍香江花月(銅鑼灣利舞臺廣場店)一進去有點驚艷到我環境好ok📍50年代為主題,就是很復古帶奢華的感覺💽🎥高級,浪漫復古於一身的火鍋店,我也是第一次吃,愛上了❤️體驗感非常好🤣氣派十足🥰視覺效果滿分💯💜一坐下就每人一杯蘋果🍎綠茶🍵🆓✓甘甘甜甜的很好喝🪹價值💰48一杯喲是送的🆓💜然後選擇湯底(因為這兩天喉嚨有點不舒服所以點了個石橄欖🫒無花果豬肺湯🫁)💰268。這個湯好足料😍一大鍋湯好濃郁*͈ᴗ͈ˬᴗ͈ෆ鮮甜美味😀喝湯吃湯渣已經夠飽了🤣其實還有好多湯底供選擇的,牛乳玫瑰🌹湯底拍照也是超好看😍還有海鮮冬瓜鍋各種限量時令湯底,每次來都選一種哈哈可以再刷好多次的店👍🏻💜華人塔💰698。巴黎鐵塔擺盤好精緻😍食材豐富:有鮑魚、有和牛🥩豚肉、有🦐、有扇貝有花蟹🦀青口、蜆。海鮮好新鮮好鮮甜👌🏻夠嫩滑。真係唔單止得個樣,味道真係🉑👍🏻💜飲品:🌹玫瑰仙子🧚🏻‍♀️🔥💰108。這杯cocktail🍸太好喝了吧🙈用了玫瑰🌹桃🍑還有伏特加調配成的,fresh得來提升咗口感層次🤣店員用火槍把杯身外邊的網點著,做出火花效果❇️驚艷到我🙈有點治愈❤️打卡一流👍🏻💯對得住
推薦指數:五顆星⭐⭐⭐⭐⭐

🥹打卡好看都算了,仲咁好吃😂🙈好過分呀❗️

💜飲品:🌹玫瑰仙子🧚🏻‍♀️🔥💰108。這杯cocktail🍸太好喝了吧🙈用了玫瑰🌹桃🍑還有伏特加調配成的,fresh得來提升咗口感層次🤣店員用火槍把杯身外邊的網點著,做出火花效果❇️驚艷到我🙈有點治愈❤️打卡一流👍🏻💯對得住這個價格🫰🏻

🩷原來打卡不用只去cafe店,充滿懷舊港風的打邊爐店也可以打卡👍🏻

📍詳細地址:香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓。
#打边炉#火锅#海鲜#任饮
  • 華人塔
  • 魚湯金魚餃
  • 花花綠綠
  • 七色丸
今次是第二次來香江花月,上次到的是佐敦店, 非常華麗,食物質素很高。今次到銅鑼灣店也沒有令人失望,仍然貫徹著懷舊的風格,店的中央有一輛懷舊雙人電單車,也有很多懷舊擺設,還有一個 team lab 概念的房間讓人打卡。香江花月以養生美顏火鍋湯底聞名,我們點了 “日本牛乳玫瑰鍋”,湯底由日本北海道全脂牛乳和玫瑰花瓣製成,加入了養顏木瓜,中間有朵大大的白色玫瑰,是用牛乳雪製而成,看着它慢慢融比很有趣。肉類方面,毛們點了 “香江拼”,這道拼盤足夠 3-4 人分享,兩個人吃不完,包含了不同種類的優質牛肉,如安格斯肥牛、手切肥牛、牛小腿、牛柳粒、牛脷、牛心頂、牛白肉和黑柏葉等,一個大圈圈着鍋底,賣相吸引!🤩主食方面點了七彩餃子,七款不同的餃子,顏色鮮豔,擺放也很有心思。另外又點了帶子片,新鮮嫩滑。夠了...份量已經吃不完了!😝

2024-07-22
  • 七彩餃子
吃貨Cola一年四季都鍾意吃火鍋🤭今次嚟到香江花月,由鍋底、配料以及飲品,通通都好似藝術品咁靚,打卡一流😍🌺日本牛乳玫瑰鍋以香濃的日本牛乳為基底,添加了玫瑰花瓣,還有木瓜盛載著白色玫瑰牛乳慢慢融化在鍋中,交織出一股淡雅而又馥郁的香氣🐮香江拼店員極力推介的火鍋拼盤,上枱真係好誇張,跟牛乳玫瑰鍋襯到絶🤩🤩整盤菜式的擺盤宛如一幅精緻的花盤,美觀又別具心思,匯聚了各式優質牛肉,包括一口和牛肉粒、牛小腿、牛白肉、牛心頂、牛脷以及黑牛柏葉當中我最愛牛脷口感軟嫰,牛白肉肥瘦適中,入口即化,香江拼絶對係視覺與味覺享受😋🌈七彩餃子餃子顏色和擺盤相當搶眼,有蟹肉黑松露餃、粟米餃、姬松茸野菌餃、韭菜餃、皮蛋餃、和牛餃、鹹蛋餃,好似開盲盒咁刺激,每隻餃子味道都好特別,有驚喜😆🇯🇵北海道帶子片 帶子片擺盤像一盤花咁靚🩷帶子鮮甜滋味~🍑桃花園 打卡特飲之一,有甜甜的蜜桃粒粒和梳打,一邊吃火鍋一邊飲桃花園,清爽解膩😊總括嚟講香江花月讓人彷彿穿越時光,大廳有極具氣派的水晶吊燈,還有60/70年代的電單車🛵感受到上世紀的懷舊氛圍無論是精緻拼盤火鍋還是每一道菜品都經過細心雕琢,鍾意打卡火鍋嘅朋友值得一試啊💕💕📍香江花月📍
吃貨Cola一年四季都鍾意吃火鍋🤭
今次嚟到香江花月,由鍋底、配料以及飲品,
通通都好似藝術品咁靚,打卡一流😍

🌺日本牛乳玫瑰鍋
以香濃的日本牛乳為基底,添加了玫瑰花瓣,
還有木瓜盛載著白色玫瑰牛乳慢慢融化在鍋中,
交織出一股淡雅而又馥郁的香氣

🐮香江拼
店員極力推介的火鍋拼盤,上枱真係好誇張,
跟牛乳玫瑰鍋襯到絶🤩🤩
包括一口和牛肉粒、牛小腿、牛白肉、牛心頂、
牛脷以及黑牛柏葉

當中我最愛牛脷口感軟嫰,
牛白肉肥瘦適中,入口即化,
香江拼絶對係視覺與味覺享受😋

🌈七彩餃子
餃子顏色和擺盤相當搶眼,有蟹肉黑松露餃、
粟米餃、姬松茸野菌餃、韭菜餃、皮蛋餃、和牛餃、
鹹蛋餃,好似開盲盒咁刺激,每隻餃子味道都好特別,有驚喜😆

🇯🇵北海道帶子片
帶子片擺盤像一盤花咁靚🩷帶子鮮甜滋味~

🍑桃花園
打卡特飲之一,有甜甜的蜜桃粒粒和梳打,
一邊吃火鍋一邊飲桃花園,清爽解膩😊

總括嚟講香江花月讓人彷彿穿越時光,

📍香江花月
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓
2024-07-22
  • 北海道帶子
2024-07-13 747 瀏覽
餐廳嘅面積好大、好寬敞,坐得好舒服。佈置都好用心成個環境好靚,氣派十足🥰🍽️美顏花膠雞鍋 $298花膠含豐富蛋白質同骨膠原,對關節和皮膚大有益處🤩雞肉嘅甜味都入晒個湯度,非常好飲🤤建議refill前飲多幾碗😋🍽️香江拼 $798尼個係必點菜式🤤喺大木環上面放置咗十二份牛肉,然後圍住個爐去放,觀感即昇華咗🥰有安格斯肥牛、牛舌、牛胸爽、黃喉、牛柳粒、黑柏葉等多個款色,肉質好靚,份量就算3個人share都好夠😌🍽️七色丸 $108顏色鮮艷,五彩繽紛😋我哋印象最深刻嘅係黑松露墨魚丸,口感彈牙,仲有非常香嘅黑松露味🤤另外,紅咖哩同青咖哩墨魚丸嘅味道都幾得意😌🍽️海鮮菇 $38味道😋 9/10性價比💰 6.5/10環境🔎 7.5/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10

🍽️美顏花膠雞鍋 $298

環境🔎 7.5/10
服務🫶🏻 7.5/10
打卡指數📸 8/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10

位於銅鑼灣利舞臺嘅呢間香江花月,位置好方便,入到餐廳裏面環境真係好特別啊。有一種古典懷舊嘅風味餐廳嘅中間仲有一部會轉動嘅電單車擺設。好多打卡位,真係好正啊。今晚同朋友上嚟打邊爐。叫咗呢度嘅招牌打邊爐大圓形牛肉擺盤「香江拼」,上枱嘅時候真係好有特色啊。成個香江拼有各款牛肉嘅部位,最啱嗌你同朋友一齊share。牛柳粒淥起嚟夠腍,好好食獨特嘅擺設令到上盤嘅時候好似一個藝術品。真係好靚呀,同朋友都係咁影相。 有幾款牛嘅部位係呢一個拼盤上面 牛白肉口感都唔錯,唔使逐款叫,感覺都幾抵食 。湯底方面 叫咗花雕豬肚鍋,豬肚都厚肉。湯底都幾鮮甜夠濃。另外仲叫咗炸午餐肉同埋炸魚皮,兩款都係即叫即炸,所以出嚟熱辣辣。就咁食都OK,但係我覺得浸埋落個湯度吸下湯汁仲入味。飲品方面,叫咗一杯好特別嘅飲品,叫做桃花緣 聽個名真係好寫意啊。桃汁特飲,粉紅色嘅飲品真係好靚,上枱嘅時候仲會出一個大波波喺飲品上面,好可愛啊。整體來講,餐廳環境舒適,用餐嘅位置到寬敞適合一大班朋友一齊聚吓。

湯底方面 叫咗花雕豬肚鍋,豬肚都厚肉。湯底都幾鮮甜夠濃。

2024-07-07 568 瀏覽
位於銅鑼灣利舞臺既香江花月地方超大,裝修超華麗高貴 , 以50年代舊香港為主題,店內有兩大架古董車 , 走廊位有多幅舊電影海報 , 而且還有幻彩光影既房打卡呢到既食物同擺盤都好高質素,女仕們必定喜歡 , 入座每位人客會送一小杯凍嘅蘋果茶,杯底仲有條小錦鯉魚,相當可愛餐廳皇牌 - 香江拼牛肉拼盤用圓形大木盤圍住火鍋都幾誇張 , 職員一放低個大木盤時已經嘩嘩聲 , 完全係震撼視覺香江拼有齊8款肉類: 安格斯肥牛、牛白肉、牛柳粒、手切肥牛、牛心頂、牛小腿、 牛脷、牛舌、黑柏葉安格斯肥牛仲砌成玫瑰花 , 好有心機其實8款肉類都好好食  , 肉味好濃、口感軟腍皇帝菜 桃花緣桃肉啫喱配上乳酸和梳打汽水及日本新鮮桃肉,口感豐富,層次分明。杯上的桃味煙燻氣泡仙氣滿滿,呈現出桃花源之感香芳幻 - 紅桑莓 酸奶同菠蘿汁酸甜既紅桑梅喺下面配埋上面既 cream同中間既菠蘿汁 好清爽開胃

餐廳皇牌 - 香江拼
安格斯肥牛仲砌成玫瑰花 , 好有心機
其實8款肉類都好好食  , 肉味好濃、口感軟腍

皇帝菜

桃花緣
香芳幻 - 紅桑莓 酸奶同菠蘿汁
2024-07-05
位於銅鑼灣利舞臺嘅❣︎香江花月❣︎之前成日見好多朋友來晚飯打卡📸我已經超想來啦😋今晚終於到我啦🩷呢到地方超大,裝修超華麗高貴😍以50年代舊香港為主題,店內兩大架古董車型到陣。大家記得去埋佢個間有幻彩光影嘅房打卡😍啲相影出嚟靚到暈👍🏻呢到嘅食物同擺盤都好高質素,女仕們必定喜歡🩷入座每位人客會送一小杯凍嘅蘋果茶,杯底仲有條錦鯉魚,相當可愛。❣︎日式牛乳玫瑰鍋❣︎$168用上日本北海道全脂牛乳再配上日本玫瑰做湯底,乳香味超濃郁😋鍋中間仲有玫瑰造型嘅牛乳,睇見都心心眼😍❣︎美國安格斯肥牛❣︎$198擺盤精緻,器皿上印有好多花花圖案😍肥牛油花超靚🩷肉質軟稔,口感幼嫩。❣︎花滿園❣︎$238用一個金色邊鐵架出😍將啲肉類卷成玫瑰🌹花型,超有心思內有伊比利亞黑豚肉,油花豐富,肉味濃厚。梅花豬肉片,肉質軟嫩無腥味。澳洲羊肉卷,肉質厚實,汁多甜美,羶味少。❣︎七彩餃子❣︎$108擺盤好似成件古董藝術品🖼️噤😍內有蟲草花餃,冬菇薺菜餃,姬松茸野菌餃,蟹肉黑松露餃,金華火腿菜肉餃,和牛香茜餃,午餐肉粟米餃,款式相當特別👍🏻味道鮮味。❣︎七色丸❣︎$108擺盤同餃子一樣😍內有南乳墨魚丸,黑松露墨魚丸,紅咖喱魚丸,青咖喱黑魚丸,蟹籽墨魚丸

❣︎日式牛乳玫瑰鍋❣︎$168

❣︎美國安格斯肥牛❣︎$198

❣︎花滿園❣︎$238
用一個金色邊鐵架出😍將啲肉類卷成玫瑰🌹花型,超有心思
內有伊比利亞黑豚肉,油花豐富,肉味濃厚。
梅花豬肉片,肉質軟嫩無腥味。
澳洲羊肉卷,肉質厚實,汁多甜美,羶味少。

❣︎七彩餃子❣︎$108

❣︎七色丸❣︎$108
擺盤同餃子一樣😍內有南乳墨魚丸,黑松露墨魚丸,紅咖喱魚丸,青咖喱黑魚丸,蟹籽墨魚丸,椰芋墨魚丸,鹹蛋黃墨魚丸,每款唔同味道,好似抽盲盒一樣😆新鮮彈牙。

❣︎黃沙豬膶❣︎$68
口感爽嫩,記得唔好淥太耐。

❣︎日本烏冬❣︎$48
呢個湯底一定要配烏冬食,索晒啲湯汁超正😋

❣︎琥珀誘惑❣︎$88
番石榴味嘅玫瑰花冰底勁靚😍再配一杯橙汁比你倒落去,好睇又好玩,味道唔會太甜。

❣︎玫瑰仙子❣︎
打卡呃like必叫之選😍店員會燒起杯面整造閃令令效果配上紅色玫瑰飲品☺️有少少酒精成份,令人愛不釋手。

2024-07-03
  • 日本牛乳玫瑰鍋
  • 花滿園
2024-07-05 416 瀏覽
*💭香江花月裝修很有心思的中式火鍋店,很有七八十年代的感覺,位於銅鑼灣利舞臺,地點很方便。►花膠雞湯底有整整大半隻雞,煮滾後店員會幫忙拿出斬件,湯內還有不少花膠,湯底清甜濃郁😍用料十足。►切片安格斯肥牛、牛小腿份量超多,粉嫩厚切,入口軟腍,很有牛味。►伊比利亞黑豚肉較瘦的位置,沒有多餘肥肉脂肪。►桂花蚌肉質飽滿彈牙,灼一灼就食得,易入口。►黑松露餃子有輕微的黑松露味,餃子內有超多餡料,很豐富。►七色丸子都是自製的丸子,有多款口味,當中印象最深刻的是咸蛋黃味😍*
💭香江花月

►花膠雞湯底

►切片安格斯肥牛、牛小腿
份量超多,粉嫩厚切,入口軟腍,很有牛味。

►伊比利亞黑豚肉
較瘦的位置,沒有多餘肥肉脂肪。

►桂花蚌
肉質飽滿彈牙,灼一灼就食得,易入口。

►黑松露餃子
有輕微的黑松露味,餃子內有超多餡料,很豐富。

►七色丸子
都是自製的丸子,有多款口味,當中印象最深刻的是咸蛋黃味😍*
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 其實想食好耐架啦~記得岩岩hit起個時有朋友帶我哋去食,當時都wow ~ 今次再黎雖然無再咁wow 但係都仲係好打卡able,質素都可以。以50年代懷舊做主題✌🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥一黎就比咗杯精緻的蘋果茶。醬料費每人$25。今次都叫咗幾多~ 唔少得叫佢地出名嘅香江拼✌🏻香江拼幾好而且店員擺盤幾靚💕 成堆牛肉圍繞着火鍋中心,好有食慾同滿足感 👍🏻湯底係玫瑰牛乳。中間朵玫瑰🌹幾岩打卡 😎 配埋紅薯粉吸收啲湯汁,正😄同埋唔少得要叫桂花蚌 🥰飲品叫咗杯原野獵人。其實就係提子同薄荷味。而且都幾重味下~成餐飯睇落都幾靚😍會令你心情都好啲 😉記得儲埋Lee garden d 分 👍🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 香江花月 (銅鑼灣) 📍 銅鑼灣波斯富街99號, 利舞臺廣場, 21樓

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

一黎就比咗杯精緻的蘋果茶。醬料費每人$25。

同埋唔少得要叫桂花蚌 🥰

飲品叫咗杯原野獵人。其實就係提子同薄荷味。而且都幾重味下~

成餐飯睇落都幾靚😍會令你心情都好啲 😉

記得儲埋Lee garden d 分 👍🏻

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

香江花月 (銅鑼灣)

📍 銅鑼灣波斯富街99號, 利舞臺廣場, 21樓

2024-07-04 292 瀏覽
一出就見到《花樣年華》、《霸王別姬》和《阿飛正傳》三套著名文藝電影的掛畫,就好有回到重返90年代既感覺裝潢風格以劇院台前幕後作為藍本,靈感來自利舞臺廣場的前身的利舞臺戲院餐廳以啡色及墨綠色為主調,座位非常寬闊,岩曬打卡正中央放左古董電單車,外表非常吸引,猶豫穿越時空,被古舊氣息包圍,就如香江花月一樣仲有一間打卡滿分嘅閃燈波波房,千祈唔好錯過另外服務員夠曬細心,一坐底仲會贈送一杯蘋果茶,解熱潤喉食物方面 :日本牛乳玫瑰鍋 : 賣相精美,用北海道全脂牛乳做成白色玫瑰,再用牛乳配以上等日本玫瑰作湯底,乳香濃厚,滲出淡淡玫瑰香氣,口感層次豐富,有緩解壓力之效,打邊爐之前飲返碗牛乳湯,非常滋補養顏花滿園 : 擺盤精緻如藝術品,以金色雀籠裝住玫瑰花形既豬肉片和羊肉片,份量十足七彩餃子 : 賣相精美,顏色鮮豔,有姬松茸野菌餃、冬菇薺菜餃、和牛香茜餃、蟹肉黑松露餃、金華火腿菜玉餃、午餐肉粟米餃及自家製韭菜餃,各有特色,當中蟹肉黑松露餃最好味七色丸 : 賣相精緻,每粒手打丸都用上唔同顏色,爽口彈牙,有手工芝士蝦丸、鹹蛋黃墨魚丸、蟹子墨魚丸、黑松露墨魚丸、青咖哩墨魚丸、紅咖哩墨魚丸、椰芋墨魚丸,一次試到

餐廳以啡色及墨綠色為主調,座位非常寬闊,岩曬打卡

仲有一間打卡滿分嘅閃燈波波房,千祈唔好錯過

另外服務員夠曬細心,一坐底仲會贈送一杯蘋果茶,解熱潤喉
食物方面 :

七色丸 : 賣相精緻,每粒手打丸都用上唔同顏色,爽口彈牙,有手工芝士蝦丸、鹹蛋黃墨魚丸、蟹子墨魚丸、黑松露墨魚丸、青咖哩墨魚丸、紅咖哩墨魚丸、椰芋墨魚丸,一次試到七種味道
美國安格斯肥牛 :  擺盤精緻,安格斯肥牛肉質軟稔,雪花般的細緻油花分佈,油脂含量豐富,肉質鮮嫩而不油膩
脆口珊瑚蚌 : 珊瑚蚌好大塊同埋份量多,輕輕一灼,口感爽脆,夠曬新鮮
網址 : https://www.victorianerahk.com/
2024-06-27
以懷舊概念打造既香港著名🫕火鍋食府,終於輪到我黎品嚐啦🤭極具氣派既室內環境同裝修佈置⚒️⚒️已經令人大開眼界❤️❤️❤️獨立既雅座比人一種好自由既感覺,吾會有焗促既feel😆獨立既調味料區域🍯,全部都有蓋,衛生得令客人放心👍🏻以一杯清新蘋果茶作為開場🍎🍎配以極精緻既香江拼🩷手切肥牛由廚師巧手擺出玫瑰花🌹既形狀💛牛舌薄切得黎經熱氣騰騰湯燙後入口極度爽口🔥🔥牛柳粒🐮量多大粒,肥瘦部份一半半,肉質軟稔,我自己個人就好喜愛💚安格斯牛片水涮後肉質吾油膩同埋都幾鮮嫩👍🏻牛白肉同牛心頂可以話係平時大家好小食到既部位😋😋今次店家都特意將佢加入火鍋既配搭入面,我覺得呢兩個部位CP值最高‼️‼️牛白肉係胸上面既位置,淥佢6-10秒就食得🤤🤤牛心頂既爽口程度相比牛舌有過之而冇不及👍🏻牛柏葉☘️都吾使我介紹大家都知係火鍋絕配啦🥰今次我ORDER既湯底以清淡為主,係以豬肚作主角既湯底:🤣花鵰豬肚鍋。飲落健脾暖胃❣️❣️仲有好多野可以配住牛肉去食,首先有大大件既豬肚🐷🐷配搭腐竹同芹菜,飲得又食得💚🩷同朋友仔兩個可以好似我地禁要一酌竹蔗茅根🧊🧊,吾會上火,又清清涼涼,好過飲其他飲品嫁😍😍但我都忍吾住要推介呢款桃花緣,首先我係比佢個名吸
以懷舊概念打造既香港著名🫕火鍋食府,終於輪到我黎品嚐啦🤭
獨立既調味料區域🍯,全部都有蓋,衛生得令客人放心👍🏻

都吾使我介紹大家都知係火鍋絕配啦🥰

🐷配搭腐竹同芹菜,飲得又食得💚🩷

但我都忍吾住要推介呢款桃花緣,首先我係比佢個名吸引😊加上桃同埋香江花月好似有小小關聯(桃花園既感覺)🍑🍑
飲完覺得佢雖然係桃🍑+梳打🫗,但係佢既桃肉打得夠散,完完全全同soda合左體😋😋飲落係好清爽同甜味岩岩好~大力推介‼️‼️

最後成間餐廳都好岩大家係吾同位置打卡🈵🈵下次黎一定要試埋佢其他牛肉火鍋組合🤤🤤

2024-06-29 276 瀏覽
靚到好似去咗Teamlab影光影咁😍其實係精緻火鍋店🌸香江花月裝潢設計華麗典雅 仲有間唔以Teamlab為設計靈感嘅房間打邊爐之餘又可以打卡 📷食物以花入饌 滿足晒視覺、嗅覺、味覺養生美顏鍋底 ~ 日本牛乳玫瑰鍋 🌹中間嘅玫瑰花係牛乳 牛乳味好滑好香仲有好多食用花裝飾 又靚又滋潤 🌸花滿園賣相好靚 用上金色層架同花裝飾上層係黑豚肉片 卷成花形好靚啊 黑豚肉片肥瘦均勻 入口軟滑下層係羊肉片 肉質粉嫩新鮮🥩美國安格斯肥牛肥牛油脂分布均勻 肉質粉嫩牛肉味香濃 入口嫩滑 🥟七彩餃子擺盤好有中國特色七種顏色各有唔同味道 好有驚喜有金華火腿菜肉餃黃、粟米餃、姬松茸野菌餃、韭菜餃、皮蛋餃、和牛餃、鹹蛋餃每款都餡料十足 非常美味🍡七色丸七種顏色各有唔同口味 充滿神秘感蟹子墨魚丸、青咖喱墨魚丸、鹹蛋黃墨魚丸、紅咖喱魚丸、椰芋黑魚丸、南乳墨魚丸、黑松露墨魚丸 每款都好彈牙 🐚脆口珊瑚蚌口感爽口香脆 打邊爐每間分店嘅裝修都有啲唔同希望去埋其他分店打卡✌🏻
靚到好似去咗Teamlab影光影咁😍
其實係精緻火鍋店🌸香江花月
裝潢設計華麗典雅
仲有間唔以Teamlab為設計靈感嘅房間
打邊爐之餘又可以打卡 📷

食物以花入饌 滿足晒視覺、嗅覺、味覺
養生美顏鍋底 ~ 日本牛乳玫瑰鍋 🌹

口感爽口香脆 打邊爐

每間分店嘅裝修都有啲唔同
希望去埋其他分店打卡✌🏻
2024-06-28 271 瀏覽
係利舞台上嘅餐廳,位置好方便,一入門口就覺得裝修好豪華,有大大部電單車係餐廳中央。主打精美的火鍋配料同擺盤,除左擺盤靚,餐廳食物質素都好高,有海鮮、靚牛、靚湯底。點餐紙的食物數目起碼有60、70款左右。花膠湯底鍋,有半隻雞仲有花膠好足料。湯底煲過後勁有雞味又香滑,骨膠原滿滿。餐廳提供多款牛肉同肉類,點了切片安格斯肥牛同牛小腿內,粉嫩又厚切,好有牛味,灼一灼就食得。伊比利亞黑豚肉,份量多,肉質好鮮。桂花蚌肉質飽滿彈牙爽口,快熟好食。黑松露餃子餡料好足,啖啖肉。皇帝菜新鮮索索聲,吸收哂湯底滋味好正。

伊比利亞黑豚肉,份量多,肉質好鮮。

桂花蚌肉質飽滿彈牙爽口,快熟好食。

黑松露餃子餡料好足,啖啖肉。

皇帝菜新鮮索索聲,吸收哂湯底滋味好正。