2018-01-09
今晚12 月31 號,黎同屋企人一齊打個邊爐恰恰下,實在係一個好活動完結2017。之前食過冬陰公湯,非常美味因為遷就家母不吃辣,今次叫左個鴛鴦鍋菜單上面有個花膠同埋醉雞都勁想食在座有人不食牛,大好機會比我地又食牛又食海鮮過2018!本來就是衝著手切牛而來的,打邊爐點可以無靚牛呢?另外我地叫左個 $788 既海鮮盤隻蝦仲識得郁架! 店員仲教我地要成隻落,驚佢跳出黎咁話喎!全部都係新鮮既,隻龍蝦蝦肉係爽的! $788 5 人食超抵,鮑魚帶子蟶子乜都有,連泥猛都有!為左母親大人,我地仲叫埋阿拉斯加長腳蟹, 凍食既,需要等小小時間解凍。最衰我地臨時叫,否則訂位時可以留定隻蟹打邊爐!席間仲叫左不同火鍋料,最鐘意係桂花蚌,屋企人鐘意玩嘩鬼蝦條,貪好玩快熟又脆卜卜,不過有個餃就唔係咁岩口味,但除此之外全部都不錯。肉係爽既,又有海水咸味,後來長輩們將d腳放落湯整熱,我地後生既就直接食!好有派頭!鱔都好有肉地連魚卜都有,雖然唔係咩名貴野但唔係度度有新鮮魚卜!不過無肚食,留返下次喇!最後埋單3 千幾,加埋其他火鍋料,5 個人食到超飽開開心心去倒數,連我屋企長輩都好滿意。
之前食過冬陰公湯,非常美味
因為遷就家母不吃辣,今次叫左個鴛鴦鍋
菜單上面有個花膠同埋醉雞都勁想食
在座有人不食牛,大好機會比我地又食牛又食海鮮過2018!
本來就是衝著手切牛而來的,打邊爐點可以無靚牛呢?
另外我地叫左個 $788 既海鮮盤
隻蝦仲識得郁架! 店員仲教我地要成隻落,驚佢跳出黎咁話喎!
鱔都好有肉地