今日同朋友經過金巴利道發現肚餓想搵餐廳食嘢嘅時候,先知道原來喺呢條街中央位置有間傳統韓食屋,望一望餐廳出面嘅Menu見到晚市烤肉放題成人價錢只需$278,幾抵,又試吓先!呢間餐廳裝修佈置好沉實穩重,用上咗好多有意境嘅掛畫,燈光光猛,乾乾淨淨,見到都吸引咗唔同國籍嘅遊客嚟食!✔️$278/90分鐘晚市烤肉放題呢個價錢已經包括任食多款牛肉、豬肉、雞肉、羊肉等,亦有提供海鮮、韓式熟食、一品料理、湯品、石鍋飯等等,飲品任飲。我哋仲加埋$38升級食埋加拿大prime雪花牛肉、加拿大3A雪花牛、帆立貝等。▪️呢度真係實現咗我同朋友瘋狂食肉嘅願望,點咗好多款肉類,主打當然係牛肉:牛仔骨、牛肋骨肉、特級牛頸肉、薄切牛板腱、鹽燒牛舌、牛肉、3A雪花牛、prime雪花牛肉,又叫咗豬肉:五花腩、黑毛豬腩、豬頸肉。幾款肉類入面已經有截然不同嘅口感,有啲厚實啲、有啲軟腍腍啲、有啲爽口啲,而且肉類大部份都係醃漬過,有濃厚嘅醬油味,燒完已經可以即刻放入口。▪️最鍾意當然係價錢升級食到嘅3A雪花牛,肉質真係特別柔嫩!當然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靚到一放上網上燒就搶晒火,特別用鹽醃過調味,燒完唔使點醬汁就可以放落口,

✔️$278/90分鐘晚市烤肉放題

▪️最鍾意當然係價錢升級食到嘅3A雪花牛,肉質真係特別柔嫩!當然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靚到一放上網上燒就搶晒火,特別用鹽醃過調味,燒完唔使點醬汁就可以放落口,食到原汁原味嘅肉味。

▪️自己都試過好多次食生牛肉,點咗呢度嘅他他牛肉,用蛋漿撈勻食特別滑溜,夾雜埋蒜片一齊嘅方法好韓式。

▪️帆立貝雖然細細粒,但係好新鮮,最開心係已經落咗好多幼細蒜蓉醬調味,特別香。

▪️辣泡菜湯好足料,入邊有勁多肉粒,所以除咗香辣嘅泡菜味,仲有好豐富嘅肉味!
2023-11-11 51 瀏覽
跟朋友想食韓燒,就去了位於尖沙咀的高麗軒,放題價錢經濟。有牛肉、豬肉、海鮮等等,另外熟食也相當多選擇。另加$38 可以升級,有雪花牛、帶子、羊架等。飲品自助,有汽水、茶類、啫哩飲也有。食燒肉要配啤酒,另點藍妹。QR code 自助下單好方便,而且食物可以點半份,好適合我們,2人全部點半份。熟食燒銀雪魚香口又嫩滑特級牛頸肉、薄切牛板腱色澤鮮紅,夠新鮮。已醃製豬肉,調味剛好幾惹味。大隻肉厚的雞翼、雞腿肉、牛仔骨還有泡菜、波菜、芽菜等配菜點,好齊全。牛肉新鮮,燒的時候可自行加調味料,也有好幾款選擇。海鮮有蝦、帶子、青口等,鮮味十足。還有生菜盤點,另配韓國麵豉醬、蒜片,夾肉食味道一流。
跟朋友想食韓燒,就去了位於尖沙咀的高麗軒,放題價錢經濟。
有牛肉、豬肉、海鮮等等,另外熟食也相當多選擇。
另加$38 可以升級,有雪花牛、帶子、羊架等。
飲品自助,有汽水、茶類、啫哩飲也有。
食燒肉要配啤酒,另點藍妹。

熟食燒銀雪魚香口又嫩滑
特級牛頸肉、薄切牛板腱色澤鮮紅,夠新鮮。
已醃製豬肉,調味剛好幾惹味。
大隻肉厚的雞翼、雞腿肉、牛仔骨
還有泡菜、波菜、芽菜等配菜點,好齊全。
牛肉新鮮,燒的時候可自行加調味料,也有好幾款選擇。

海鮮有蝦、帶子、青口等,鮮味十足。

還有生菜盤點,另配韓國麵豉醬、蒜片,夾肉食味道一流。
突然好想食韓燒,於是約埋朋友嚟尖沙咀的「高麗軒韓國餐廳」食韓燒放題😋😋餐廳主打韓式燒肉🔥,有齊牛肉、豬肉、海鮮、韓式小菜、一品料理同石鍋飯等選擇!每次嚟都keep住有水準,值得回訪❤️❤️-🍱晚市韓燒放題(90分鐘) $278/位✨我地加咗($38)升級套餐,可以任食加拿大prime雪花牛、3A雪花牛、帶子、帆立貝、羊架同紅炆牛肋骨~十分抵!!加拿大prime雪花牛🐮入口即溶,啖啖油脂香!鹽燒牛舌都唔錯,口感軟嫩juicy🤤🤤另外仲有薄切牛板腱、特級牛頸肉、牛仔骨、黑毛豬腩、雞肉等可以任食,啱哂各位食肉獸~~海鮮方面,包括有海虎蝦、青口、魚柳、秋刀魚、鮮魷魚等~全部都好新鮮!而我地就瘋狂encore帆立貝同帶子,肉質爽彈鮮甜👍🏻👍🏻除咗燒肉,我地仲叫咗他他牛肉、海鮮煎餅、蛋包蝦、牛肋骨湯等試試~~他他牛肉調味啱啱好,加入蛋黃後口感更軟滑!而海鮮煎餅係我至愛🍳,咬落外脆內軟、好香口😋😋佢地的湯品都好出色㗎!牛肋骨湯濃郁清甜,裡面仲有大大舊的牛肋骨~~另外仲試咗人蔘雞湯,味道都唔錯!鍾意食韓燒的朋友要試試呢😍😍
🍱晚市韓燒放題(90分鐘) $278/位✨

2023-11-11 24 瀏覽
第一次食呢間韓燒, 入到去,感覺上冇平時韓燒嘅油煙味,冷氣好凍好舒服。加咗$38 升級 帆立貝帶子同埋質素好少少嘅牛。個人建議可以升級,因為帆立貝加蒜蓉真係好好食。自己食咗10隻😂啲牛好肥好嫩,再加上因為係韓燒,所以佢有得無限加生菜包肉,感覺上都唔會好肥。飲品方面,主要都係無糖可樂,無糖雪碧 C+ 同埋綠茶。 不過印象中好似冇甜品總括嚟講都幾好食, 啲牛唔會好老好難咬開。 仲有韓國其他小食,例如泡菜煎餅,人蔘雞湯等等 。
第一次食呢間韓燒,
入到去,感覺上冇平時韓燒嘅油煙味,冷氣好凍好舒服。

總括嚟講都幾好食, 啲牛唔會好老好難咬開。
仲有韓國其他小食,例如泡菜煎餅,人蔘雞湯等等 。
2023-11-10
  • 帆立貝
  • 特級牛頸肉
  • 牛舌
2023-11-08 26 瀏覽
尖沙咀做完gym,緊係要食番啲好野補下energy 啦,揀左間韓式燒肉放題醫醫肚!「任食燒牛肉」性價比之選,雖然質素不及高級牛肉,但優點在於可以無限點,無需考慮價錢。牛肉新鮮,肉質彈牙,整體水準有保證。Prime雪花牛雪花牛肉汁鮮嫩,油脂味濃郁,放在火爐上烤時,甚至會出現火焰,證明油脂量非常充足。口感柔軟順滑,入口即溶,必試之選。A5雪花牛風味與前者不同,雪花牛肉的風味較為濃郁,需要在火爐上燒烤較長時間,但同時牛肉的味道更為突出。油脂比例不低,帶來煙韌的口感,推薦一試。牛他他(生牛肉)牛肉質素不錯,配上獨特的芝麻油配生雞蛋,口感不會過於滑膩,也不會有生牛肉的腥味。建議大家可以點一兩份作為前菜。

「任食燒牛肉」

Prime雪花牛

A5雪花牛

牛他他(生牛肉)
2023-11-07 23 瀏覽
尖沙咀韓國店雲集呢間舖頭都算係幾抵食呢個地點唔錯附近可以有停車場泊車味道中規中矩記住唔好食海鮮因為啲材料唔夠新鮮但都可以放落口嘅牛肉方面就真係有一手佢嘅任食價錢性價比超高所以能夠屹立咁耐都係有原因😂舖頭裝修就唔係好新嗰啲舊式實幹型舖頭度好多人流職員服務態度都好好總結:唔想俾咁多錢又想飽肚可以揀呢間👍😂
尖沙咀韓國店雲集

總結:
唔想俾咁多錢
又想飽肚
可以揀呢間👍😂
性價比高!韓式燒肉放題🤭 餐廳主打韓式燒烤放題套餐任食 價錢$218起 除咗燒烤類食物更有各種韓式料理及前菜小食任嗌😆 味道都唔錯!大滿足!====晚市放題 成人$278每人+$38更可升級食加拿大Prime/A3雪花牛、帆立貝、帶子、羊架、紅炆牛肋骨~====所有食物都係QR code落單 而飲品就喺出面攞᪥ 海鮮任食帆立貝、帶子、大蝦等等᪥ 牛、豬、雞任食厚切牛舌、牛小排、雪花牛等等😻᪥ 韓式前菜᪥ 韓式料理任食海鮮煎餅、炒年糕、炆牛肋骨等等 料理都好精緻 味道都唔錯!同埋有得揀半份~

====
晚市放題 成人$278
====

所有食物都係QR code落單 而飲品就喺出面攞

᪥ 海鮮
任食帆立貝、帶子、大蝦等等

᪥ 牛、豬、雞
任食厚切牛舌、牛小排、雪花牛等等😻

᪥ 韓式前菜

᪥ 韓式料理

2023-11-02 23 瀏覽
今日lunch尖沙咀高麗軒韓國料理食,叫了自選燒烤套餐,鐵板牛肉和炆牛肋骨。炆牛肋骨的份量都很大,自選燒烤套餐可以選2個餸,肉質都幾新鮮,兩個都只需$65 . 食lunch 最好不要叫燒烤套餐,不然食得很趕就要去返工。

無得去韓國,唯有留係香港食韓燒!友人介紹呢間開咗好耐嘅高麗軒韓國餐廳,環境闊落又坐得舒適,最啱就係同成班朋友一齊聚會嘅餐廳90分鐘放題,假日晚市成人$298,加$38 升級可以任食 加拿大prime雪花牛、加拿大3A雪花牛、帆立貝、帶子、法式羊架、紅炆牛肋骨。海鮮食到停唔到口,帆立貝、帶子新鮮好味道,叫咗好多次韓燒食材除咗有牛肉、豬肉、海鮮及什錦類外,仲有廚房精選、一品料理、湯品及飯類,自助飲品區仲有好多款唔同嘅飲品比你選擇,藍妹啤酒 +$28 就飲到啦!食韓燒必叫飲品韓國料理必叫小食包括有蘿蔔、泡菜、青瓜、菠菜,講樣野你知,蘿蔔係必叫小食,真係好食到停唔到,食完一碟又一碟,已經唔記得食咗幾多碟黑毛豬腩、豬頸肉,肉質軟腍,夠哂入味,雞翼入味,肉質嫩滑。醃得入味嘅牛仔骨,大大塊,叫咗幾份。濃郁牛味嘅鹽燒牛舌,口感爽彈,肉香十足。辣汁魷魚辣得惹味。只食肉類唔夠嫁,要食埋蔬菜雜錦先夠完美

2023-10-29
$369.5 (晚餐)
2023-10-23 18758 瀏覽
放題經常食,韓國燒肉放題選擇就唔算多。這間天文臺道高麗軒韓國料理 都算歷史悠久,品質保持到👍👍位於地庫,所以地方夠闊落夠大,就算等位都唔會太耐,嘢食選擇非常多有70幾款,飲品任飲,酒類飲品就另外收費食燒肉當然要啤啤佢啦做緊優惠加$38升級,建議一定要加,值回票價特級牛頸肉比較瘦,位於頸肉部位,肉質比較淋軟,食多幾件都唔怕肥燒銀雪魚超大件,魚肉一疏疏,好鮮甜,原來全部食物都可以半份半份叫,兩個人食最好就半分,可以試多啲其他菜式鰻魚石鍋飯非常專業!石鍋熱辣辣食到脆卜卜鍋巴,加上韓式辣醬,超級惹味。鰻魚肥美、厚身、推介!Prime雪花牛(鹽燒)不斷encore之列,油脂分布均勻,鹽燒已經夠晒味,火燒後牛油稍為滲出,表面焦香就最正啦🥰🥰雪花牛 任食嚟講有呢個質素真係10分唔錯,牛味濃郁 油花紋理鮮明 絕對高質👍👍帆立貝牛油蒜蓉配帆立貝真係Perfect match,唔算好大粒勝在新鮮,encore!法式羊架沒有好重嘅臊味,少少肥保持羊獨有香味 仲加咗佢哋嘅港式調料 🧂效果非常唔錯👍招牌紅炆牛肋骨非常有驚喜嘅一道菜式🤩牛肋骨非常大件,部位好有肉香,炆得夠腍夠入味,正宗韓式嘅味道👅泡菜煎餅 半份不

食燒肉當然要啤啤佢啦

做緊優惠加$38升級,建議一定要加,值回票價

特級牛頸肉
比較瘦,位於頸肉部位,肉質比較淋軟,食多幾件都唔怕肥

燒銀雪魚

鰻魚石鍋飯

Prime雪花牛(鹽燒)

帆立貝

法式羊架

招牌紅炆牛肋骨

泡菜煎餅 半份
不過不失,唔算辣,喜歡食泡菜嘅可以試吓

升級後人頭$300左右,呢個質素嚟講真係值回票價!
呢度位於尖沙咀韓國街附近😎既可以韓國燒烤!亦有韓國料理可享用😋😋仲要係一個價錢就可以任點任食!(當晚平日夜晚每位成人$278@) 真心抵食到暈!!(不過大家記得唔好浪費食物哦😉) . 用QRcode落單後!火速有嘢食送到面前🤩🤩除咗食咗✨前菜(泡菜, 豆角) ✨韓式炒年糕 ✨海鮮煎餅 ✨韓式炒粉絲 ✨燒銀鱈魚 ✨海帶蜆湯 等等韓國料理之外…仲點咗好多韓燒食材 如:✨特級牛頸肉 ✨海虎蝦 ✨雞腿肉 ✨鯖魚 等等慢慢邊燒邊食!. 另外重點推薦必須追加再追加嘅有💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️✨牛仔骨: 🤤🤤醃製得非常軟腍入味!烤一烤半帶焦香!勁好味👍🏻👍🏻👍🏻✨鹽燒牛舌: 濃厚牛味!咬落有嚼勁✌🏻✨他他牛肉: 生牛肉他他唔係度度有得食🥰呢度仲可以無限任叫!拌勻雞蛋同食!入口濕潤!感受到牛肉之原汁原味🐮✨牛肋骨湯: 湯頭成乳白色☺️濃厚牛骨滋味✨生菜, 生蒜頭, 韓國麵豉醬:包住肉肉一齊食至有正宗韓國風味嘛😋. 仲可以任拎茶飲果汁汽水🧃🥤朋友仲追加咗✨藍妹啤酒+$28@🍺飲飲食食開心又一晚😋😋
另外重點推薦必須追加再追加嘅有💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️

✨鹽燒牛舌: 濃厚牛味!咬落有嚼勁✌🏻

✨牛肋骨湯: 湯頭成乳白色☺️濃厚牛骨滋味

2023-10-16 26 瀏覽
放工與朋友聚會,約了在中間點的尖沙咀,大吃一頓,好好慰勞工一天的自己。這兒環境乾淨闊落,我們三人行坐四人大枱,感覺可以坐6個人,十分舒服!而且冷氣強勁💨,即使全場一起開爐燒肉也不覺得熱。這兒的韓燒放題食物選擇十分多,牛肉🥩就分鹽燒牛舌、薄切牛板腱、鹽燒特級牛頸肉、牛肋骨肉、牛仔骨等,還有豬肉🍖、海鮮🦐、雜錦、一品料理、湯品🍲、飯類🍛、前菜🥗,真的琳瑯滿目,花多眼亂!加38元還可以選擇A3雪花和牛、帆立貝及羊架等,性價比非常高。個人最喜歡鹽燒特級牛頸肉,肉質軟腍,而且十分入味。韓式燒烤少不得的是生菜和韓式麵豉醬!把燒肉放在生菜裏,連麵豉醬及蒜頭一起吃,真的十分惹味🤤。另外要大讚👍🏻的是燒銀鱈魚🐟,我們三個女孩子吃完又再吃,大大件,魚皮口感醬炸魚皮般爽脆,肉質十分嫩滑。韓式前菜是我最喜歡吃的前菜,有菠菜、大豆芽和泡菜,越食越開胃!🤤因番選擇十分特別,除了我們常見的汽水外,還有少見的茶類選擇。另外要大讚的是店員的服務態度友善,上菜速度快,值得回頭!👍🏻

個人最喜歡鹽燒特級牛頸肉,肉質軟腍,而且十分入味。

2023-10-16 28 瀏覽
約朋友食生日飯,大家都好耐冇韓燒搵個穩陣嘅地方🤔「高麗軒」就啱晒😎😎個人認為價錢經濟實惠早少少食嘅話,價錢仲平啲食物種類唔算非常多,亦都唔會非常花巧,所以選擇困難症應該唔會發作😂😂應該有嘅,佢哋都有,除咗肉類,海鮮之外,仲有一啲韓國小食同埋石頭鍋飯,仲可以自由選擇配料,幾flexible都幾鍾意佢哋嘅卡位,有私人空間,食得舒服。飲品就自己出去拎,除咗汽水之外,見佢哋仲有罐裝茶同埋果汁用QR code自助下單,第一嘢,梗係要嗌返啲泡菜啦😎😎仲有生菜,蒜頭等等,可以同牛肉一齊食👍🏼👍🏼羊架都有得食!非常厚身,好肥美!牛仔骨亦都非常出色,又係好厚身,唔會太韌,啖啖肉超正!其他牛肉,有啲係有醃製,有啲係原味,咁就可以好好運用枱面上面嘅味粉,自己調味,又係另一番滋味😊😊我幾鍾意黎依度韓燒,選擇食物,好多款式都可以揀半份,咁就可以咩都食啲,唔會太過飽,又唔會浪費啦👍🏼👍🏼依個半份嘅炒粉絲,對我嚟講啱啱好😎😎比想像中高質嘅海鮮!帶子好靚👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼仲有少少蒜蓉,惹味!整體嚟講,價錢唔貴,喺尖沙咀可以暢飲、食物簡單實際,夠滋味,推薦😊
約朋友食生日飯,大家都好耐冇韓燒
搵個穩陣嘅地方🤔
「高麗軒」就啱晒😎😎

個人認為價錢經濟實惠
早少少食嘅話,價錢仲平啲

羊架都有得食!非常厚身,好肥美!
牛仔骨亦都非常出色,又係好厚身,唔會太韌,啖啖肉超正!

依個半份嘅炒粉絲,
對我嚟講啱啱好😎😎

比想像中高質嘅海鮮!
帶子好靚👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
仲有少少蒜蓉,惹味!

2023-10-16 29 瀏覽
好耐冇食過韓燒,以前細個嘅時候成日同同學一班人去食韓燒,今日到尖沙咀見到有韓燒放題,回憶返晒嚟,忍唔住入去食返餐。假日晚市每位$336再加一,每位加$38升級就可以任食3A 雪花牛,prime 雪花牛,帶子,帆立貝等,性價比唔錯。入到去,事不宜遲,即刻QR code 落單,嘢食好快送到又齊。燒緊嘅時候食住熟食先,燒銀雪魚脆卜卜,魚肉滑溜魚汁甘香。招牌紅炆牛肋骨,蘿蔔超入味,牛肋骨啖啖肉,d肉超腍超鬆,超正。正式開始燒肉時間,3A雪花雪花均勻,牛油香十足,入口軟腍juicy,以黑椒調味,用生菜夾住一齊食,十分和味。鹽燒prime 雪花牛,薄薄一大塊,牛味較濃。呢兩款牛可以狂食回本,牛魔王至愛。除咗牛之外,海鮮類亦都係必食回本之選。蒜蓉帆立貝超正。帶子大隻又厚身,好有驚喜,燒至外面金黃,內裏保持嫩滑。虎蝦爽口青口鮮味亦是不錯的選擇。此外,我哋仲試咗燒雞翼,蒙古羊肉,等,全部質素都不錯。飲品方面,全部汽水果汁都任飲。中國而言,呢度嘅食物以韓燒嘅標準嚟講係非常不錯,呢90分鐘嘅放題我哋食到捧住個肚走。而且抽油煙系統佳,唔會食到成身油煙味。

除咗牛之外,海鮮類亦都係必食回本之選。
蒜蓉帆立貝超正。
帶子大隻又厚身,好有驚喜,燒至外面金黃,內裏保持嫩滑。
虎蝦爽口青口鮮味亦是不錯的選擇。

2023-10-16 29 瀏覽
放題選擇種類好多,薄切牛板腱、牛舌、特級牛頸肉、薄切牛板腱等等都有,另外豬肉、羊肉都有,真係滿足曬食肉獸既需要!青口用蒜蓉調味之後都冇遮蓋左青口嘅鮮味😛蔬菜雜錦有翠玉瓜、茄子、菇類等等,不過最鍾意其實係洋蔥,燒完洋蔥可以夾埋啲肉一齊食🤓雞腿肉好嫩滑,燒完仍然保持到肉汁同埋唔會鞋,無諗過牛肉以外既食物都唔錯👍🏻海鮮煎餅煎得好脆口, 而且海鮮味濃,食落唔會覺得好油膩加$38之後升級左可以叫其他選擇,我哋就再點埋prime雪花肥牛、帆立貝同埋紅炆牛肋骨Prime雪花牛(鹽燒)帆立貝帆立貝好大隻,而且用咗蒜蓉來醃製,味道好出|招牌紅炆牛肋骨牛肋骨炆到好腍,而且好入味,仲有蘿蔔同紅蘿蔔,索曬啲汁👍🏻鴛鴦嗌咗前菜,鴛鴦即係有菠菜同芽菜,可以令到一路食肉嘅時候食吓啲菜平衡一下另外除咗啤酒之外,仲有最基本嘅汽水可以揀~

青口
用蒜蓉調味之後都冇遮蓋左青口嘅鮮味😛

蔬菜雜錦

雞腿肉

海鮮煎餅
煎得好脆口, 而且海鮮味濃,食落唔會覺得好油膩

Prime雪花牛(鹽燒)

帆立貝
帆立貝好大隻,而且用咗蒜蓉來醃製,味道好出|

招牌紅炆牛肋骨
牛肋骨炆到好腍,而且好入味,仲有蘿蔔同紅蘿蔔,索曬啲汁👍🏻

鴛鴦

另外除咗啤酒之外,仲有最基本嘅汽水可以揀~