2023-11-12
今日同朋友經過金巴利道發現肚餓想搵餐廳食嘢嘅時候,先知道原來喺呢條街中央位置有間傳統韓食屋,望一望餐廳出面嘅Menu見到晚市烤肉放題成人價錢只需$278,幾抵,又試吓先!呢間餐廳裝修佈置好沉實穩重,用上咗好多有意境嘅掛畫,燈光光猛,乾乾淨淨,見到都吸引咗唔同國籍嘅遊客嚟食!✔️$278/90分鐘晚市烤肉放題呢個價錢已經包括任食多款牛肉、豬肉、雞肉、羊肉等,亦有提供海鮮、韓式熟食、一品料理、湯品、石鍋飯等等,飲品任飲。我哋仲加埋$38升級食埋加拿大prime雪花牛肉、加拿大3A雪花牛、帆立貝等。▪️呢度真係實現咗我同朋友瘋狂食肉嘅願望,點咗好多款肉類,主打當然係牛肉:牛仔骨、牛肋骨肉、特級牛頸肉、薄切牛板腱、鹽燒牛舌、牛肉、3A雪花牛、prime雪花牛肉,又叫咗豬肉:五花腩、黑毛豬腩、豬頸肉。幾款肉類入面已經有截然不同嘅口感,有啲厚實啲、有啲軟腍腍啲、有啲爽口啲,而且肉類大部份都係醃漬過,有濃厚嘅醬油味,燒完已經可以即刻放入口。▪️最鍾意當然係價錢升級食到嘅3A雪花牛,肉質真係特別柔嫩!當然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靚到一放上網上燒就搶晒火,特別用鹽醃過調味,燒完唔使點醬汁就可以放落口,
✔️$278/90分鐘晚市烤肉放題
▪️最鍾意當然係價錢升級食到嘅3A雪花牛,肉質真係特別柔嫩!當然唔少得prime雪花牛,牛肉油花靚到一放上網上燒就搶晒火,特別用鹽醃過調味,燒完唔使點醬汁就可以放落口,食到原汁原味嘅肉味。
▪️自己都試過好多次食生牛肉,點咗呢度嘅他他牛肉,用蛋漿撈勻食特別滑溜,夾雜埋蒜片一齊嘅方法好韓式。
▪️帆立貝雖然細細粒,但係好新鮮,最開心係已經落咗好多幼細蒜蓉醬調味,特別香。
▪️辣泡菜湯好足料,入邊有勁多肉粒,所以除咗香辣嘅泡菜味,仲有好豐富嘅肉味!