餐廳: 魚治 (M88)
資訊:

2023-12-17 2292 瀏覽
這間日式居酒屋選用由🇯🇵日本豐洲直送的新鮮食材,質素有保證。餐廳裝修偏向日式木系風格,充滿日本風情,令人有置身於日本的感覺💕餐廳每晚八點半還有熊熊烈火🔥的燒鰹魚表演,氣氛十足,好適合朋友聚餐。表演後,每枱還可免費享用燒魚😋.♨️鯷魚醬伴鮮野菜 $18/head傳統日式居酒屋供應的餐前小食,新鮮日本蔬菜,配上溫熱鹹香的鯷魚汁,令味道更提升。.🐠味醂魚翅 $68燒得剛剛好,口感香脆,配上沙律醬更開胃。.🐟炙燒刺身他他 $88用上多款新鮮魚肉刺身打成的刺身他他,經店員即場炙燒,配上白味噌、日本蛋、紫菜,味道和口感增次豐富。.🥔燻鯖魚半熟蛋馬鈴薯沙拉 $58沙律外型可愛仿如小山丘,薯仔沙律口感綿密,配上咸香的燻鯖魚,份外滋味,上面還附有半熟蛋。.🥪A4和牛三文治 $278多士烤得好香脆,入面夾住A4和牛扒,和牛肉味香濃富肉汁,肉質鮮嫩有彈性,而且外層炸得香脆,牛控必點。.👅厚燒牛舌 $108火候控制得宜,外焦內嫩,口感爽彈。.🦑燒魷魚 $118魷魚肉質彈牙,而且不會啃,加上惹味肝醬,味道提升了不少。.🦀甲羅燒 $98甲羅燒好足料,蟹蓋入面有滿滿的松葉蟹肉、蟹膏,加上鵪鶉蛋,燒後每口都鮮味十足,口

♨️鯷魚醬伴鮮野菜 $18/head

🐠味醂魚翅 $68
燒得剛剛好,口感香脆,配上沙律醬更開胃。

🐟炙燒刺身他他 $88

🥔燻鯖魚半熟蛋馬鈴薯沙拉 $58

🥪A4和牛三文治 $278

👅厚燒牛舌 $108
火候控制得宜,外焦內嫩,口感爽彈。
🦑燒魷魚 $118
魷魚肉質彈牙,而且不會啃,加上惹味肝醬,味道提升了不少。

🦀甲羅燒 $98
甲羅燒好足料,蟹蓋入面有滿滿的松葉蟹肉、蟹膏,加上鵪鶉蛋,燒後每口都鮮味十足,口感豐富。
🫑京都万願寺唐辛子 $72
京都代表菜-万願寺唐辛子肉厚又柔軟,而且甜而不辣。

🐮A4和牛鵝肝壽喜燒 $288
A4和牛油花均勻,牛味香濃,肉質鮮嫩,鵝肝富油香,鍋入面還有不少新鮮蔬菜等,有助去油解膩,湯底微甜,倍添滋味。

🍖低温調理骨付 $188
用上低温慢烤的方式烹調,保留肉本身的原汁原味,亦令到肉質變得更細嫩。

🦀螃蟹炸蟹肉餅飯 $188
日式炊飯用了白汁和味噌調味,再配上外脆內軟又啖啖蟹肉的炸蟹肉,和新鮮的三文魚籽,拌均一起食更加美味。

🍮布丁 $38
甜度適中富蛋香,而且口感順滑。
2023-08-03 4302 瀏覽
之前睇介紹見呢間餐廳好似幾吸引,所以lunch 黎試試,一早book定位(佢lunch都好多人食,建議要book)叫左個魚冶日替定食,塊拖羅好正好肥美,有少少少少根。其他魚生都ok,幾新鮮。另外仲有條燒魚,都幾大條!仲叫左個究極海鮮丼定食,個海膽就麻麻地(唔甜),以為呢d餐廳海膽點都ok,有d失望。其他d刺身就同另外個定食一樣。佢lunch有個優惠,13:00前離座會有9折。整體黎講呢間餐廳lunch性價比唔高。但服務態度同環境都幾好🙂🙂
魚冶日替定食

究極海鮮丼定食

佢lunch有個優惠,13:00前離座會有9折。
2023-07-21 3351 瀏覽
聽同事講魚治好好食,但係上次冇book到位Walk in食唔到,今日book咗位終於有得食。嗌咗個西京燒,真係驚為天人。我本身就唔係好想食魚,因為驚有骨同埋會鞋。但係呢個銀鱈魚西京燒,打破咗我對日本魚料理嘅印象。淡淡都好滑,又唔會好油,配埋飯其實都幾飽。同行朋友叫咗個壽喜燒牛鍋,牛汁好送飯,大件夾抵食。佢嘅定價雖然比較貴,但係都值得一試。如果係喺中環附近返工嘅話,約同事食飯,不妨試吓,不過記得要book位。

同行朋友叫咗個壽喜燒牛鍋,牛汁好送飯,大件夾抵食。

銀鱈魚西京燒
2023-06-18
銀鱈魚西京燒
周未約左朋友食晏,今次就去左位於中環既魚治食日式weekend brunch,餐廳走居酒屋風格,位置好闊落坐得好舒服! 套餐包了刺身5點、主菜及甜品,其餘前菜、燒物、一品料理、麵食都係任食,時間係1200-1500,食既時候唔洗好急,味道都有驚喜Weekend Brunch $428/ per head主菜有兩款,燒厚切牛舌同燒銀鱈魚,牛舌燒得剛剛好,食落有咬口,燒銀鱈魚外皮帶無脆,魚肉都好嫩滑,兩者送飯都一流前菜楓糖忌廉芝士拌薄脆好食😍開頭見倒又多士又餅乾應該好飽肚,忌廉芝士加上楓糖估唔倒又真係幾夾,配上胚牙餅口感脆脆地大滿足 😆一品料理蛤蜊味噌湯 一碗味噌湯有三大隻蛤蜊,清甜冇沙,飲既時候熱辣辣,好暖胃炸雞軟骨雞軟骨炸粉不會過厚,食既時候一粒接一粒好惹味,配酒一流炒野菜 即叫即炒,內有不同類型的野菜,值得一試白汁烤焗海膽三文魚籽 海膽都好清甜,三文魚籽粒粒口感豐富,幾特別日式鹽燒雞翼雞翼大大隻,用鹽調味剛剛好,肉質嫩滑八爪魚帶子沙律八爪魚同帶子既份量都好多,切了片的八爪魚爽口彈牙,帶子鮮甜,沙律菜都好新鮮,配上香醋醬酸甜開胃

Weekend Brunch $428/ per head

前菜
楓糖忌廉芝士拌薄脆

一品料理
蛤蜊味噌湯
一碗味噌湯有三大隻蛤蜊,清甜冇沙,飲既時候熱辣辣,好暖胃

炸雞軟骨
雞軟骨炸粉不會過厚,食既時候一粒接一粒好惹味,配酒一流

炒野菜
即叫即炒,內有不同類型的野菜,值得一試

白汁烤焗海膽三文魚籽
海膽都好清甜,三文魚籽粒粒口感豐富,幾特別

日式鹽燒雞翼
雞翼大大隻,用鹽調味剛剛好,肉質嫩滑

八爪魚帶子沙律

門口環境昏暗,而且需要彎身進門但進去就是另一個世界了!座位寬敞很有氣氛東洋美人1.8L只要$890!適合三五知己小酎👍🏻🥪和牛三文治 $268吉列和牛肉質挺嫩,可是油脂感很重,看個人喜好哈🐟味淋魚翅 $68口感偏軟的魚乾,還帶有刺刺的口感,個人很喜歡👍🏻🐟Mejina $368當日魚刺身只剩下這款,店員推介可以吃完刺身的魚頭魚骨再淆湯(+$50/2位)變成兩道菜式,魚肉新鮮即切,肉質鮮甜爽口,魚湯就有點調味過重,把魚味蓋過🍶清酒煮蜆 $88/純和雞雞翼 $58/厚切牛舌 $108至於這三道菜就沒有特色可言,中規中矩不過最意外是有一場稻草燒漬魚環節,然後送給在場所有食客還有我下酒菜吃完,店舖又已經last order,很貼心送我一些小餅乾配酒😂💰人均: 1000+

門口環境昏暗,而且需要彎身進門
但進去就是另一個世界了!座位寬敞很有氣氛
東洋美人1.8L只要$890!
適合三五知己小酎👍🏻

🥪和牛三文治 $268
吉列和牛肉質挺嫩,可是油脂感很重,看個人喜好哈

🐟味淋魚翅 $68
口感偏軟的魚乾,還帶有刺刺的口感,個人很喜歡👍🏻

🐟Mejina $368

🍶清酒煮蜆 $88/純和雞雞翼 $58/厚切牛舌 $108
至於這三道菜就沒有特色可言,中規中矩

不過最意外是有一場稻草燒漬魚環節,然後送給在場所有食客

💰人均: 1000+
2023-04-11
2023-06-07 1812 瀏覽
知道魚治一定要book枱先有機會食到!今次朋友book咗枱邀請一齊食成個體驗非常之好,仲要佢每晚會有傳統日本燒食表演,燒完仲會分一些食物比大家觀眾食!成個體驗非常之特別,加上本身嘅食物非常之特別,喺出邊唔係特別常見!今次叫咗幾樣食物,最難忘係一個用咗蜜糖加忌廉芝士,非常特別亦都係推介俾大家。其次帶咗唔同嘅肉類例如牛肉以及牛脷等等。另外亦都嗌咗唔同酒精飲品都很多選擇,另外燒飯團都唔錯,份量太多,但係可以試了很多款式

2023-05-02 4591 瀏覽
朋友最近推介咗哩間餐廳🍴同類型嘅日式任食weekend brunch,去過 Honjo 同 Kyoto Joe,兩間都各有特色。今日嚟到魚治,風格同前面兩間都好唔一樣,魚治係居酒屋風格,牆上面放滿清酒做裝飾,旁邊仲有日本人客人。每人都會有一杯welcome drink,可以揀清酒或者果汁🍶🧃每星期嘅welcome drink 清酒都唔一樣;而welcome drink 嘅清酒又同free flow嘅清酒唔一樣架喎,可以預先問清楚職員。刺身、主菜、甜品每人包一份。其餘前菜、燒物、一品料理、麵食都係任食。落單係直接同職員落單,可以問清楚每樣食物嘅份量,唔會浪費。一開始好興奮咁揀咗好多食物,職員好細心咁解釋俾我哋聽,餐廳冷氣較大,一次過叫好多食物,就好容易吹凍。餐廳唔介意客人分開逐少叫食物,雖然brunch係12-2點,但同其他餐廳唔一樣,唔會早15分鐘截單,一夠鐘就要客人起身交枱。而係落單可以落到2點,之後可以慢慢坐到3點。餐廳唔會趕住做第二輪,所以食得好舒服,唔洗食得好急。主菜有兩款,燒厚切牛舌同燒銀鱈魚。刺身同主菜會先嚟,之後就開始叫任食嘅食物。我哋三個人,叫咗兩份牛舌同一份銀鱈魚。無
朋友最近推介咗哩間餐廳🍴

刺身、主菜、甜品每人包一份。
其餘前菜、燒物、一品料理、麵食都係任食。
落單係直接同職員落單,可以問清楚每樣食物嘅份量,唔會浪費。
餐廳唔會趕住做第二輪,所以食得好舒服,唔洗食得好急。

主菜有兩款,燒厚切牛舌同燒銀鱈魚。
刺身同主菜會先嚟,之後就開始叫任食嘅食物。
我哋三個人,叫咗兩份牛舌同一份銀鱈魚。
無論係牛定係魚,都燒得好好。
牛舌會配埋漬物,中間仲有小小粉紅色。

以下係推薦一定要試嘅食物 ❤️
前菜
楓糖忌廉芝士拌薄脆
Crisp with cream cheese and maple syrup
哩個真係好好食!!! 😍😍😍😍
係忌廉芝士加埋楓糖,搽餅乾食。
一份餅乾一定食唔哂個醬,可以叫職員淨係拎餅乾,咁就唔會浪費咗啲醬。
個餅係森永小麥胚牙餅,就咁食都好好食 😆

爐端燒
燒免治雞肉串
Chicken tsukune skwer
免治雞肉串好容易食到,點解仲特登推介俾大家呢~
因為佢質感幾實,唔似外面串燒店咁削。
再加埋醬油一齊燒,外面輕輕燒到少少焦脆,好好食。

一品料理
炸海藻
Deep fried seaweed
第一次食炸海藻,口感好得意。
可以一試,不過要趁熱食。
放涼咗無咁好食。

食事
燒飯團 - 明太子
Grilled rice ball (mentaiko)
個飯團燒得好香,飯團唔係好大件,一齊share食都唔會好飽好頂胃 😋
外面燒得香脆,再加醬油燒,所以會偏濃味。

最後,飯後甜品係牛奶布甸。
布甸好重牛奶味,但偏甜。
最後已經食到好飽,但都忍唔住食哂個布甸🍮

雖然食物選擇唔多,而且刺身唔係任食,但我覺得食物同服務都比Honjo 同 Kyoto Joe優勝。
推薦👍🏻👍🏻👍🏻

2023-04-29 1801 瀏覽
之前在中環的M88大廈裡嚐過「壽司喰」午餐,其質素算是還可以,卻是性價比不怎麼值。這回重遊舊地,吃的卻不是「壽司喰」,而是位於同一棟大廈裡的「魚治」。約了七時晚餐,不過小的早在六點已完成治療,猶疑是否該趁著歡樂時光於蘭桂坊先飲一杯,最後逛著逛著,還是早一點前往餐廳,舒舒服服地守候。莫以為捨棄了酒吧便沒的飲,「魚治」居然也擁歡樂時光,酒品可享買一送一優惠。小的百無聊賴正好來個對酒當歌,率先點了杯清酒,然後再細意瀏覽美食。餐廳的裝修黑壓壓地,即使尚有日照,但陽光也透不進來,於外明內暗的比對下更顯室內幽深。靠窗的角落設有一格半開放式的廚房,利用透明玻璃區間,食客能夠欣賞到大廚的功架。不過由於小的之座位處在另一端的盡頭,與之有著相當的距離,故只得遙遙觀望。「魚治」之餐牌很具和風趣味,沒有完整的一本本,卻是鬆散零落的一張又一張白紙。在主食的A4紙上餐廳以充滿藝術風的筆觸篇寫出各款不同的廚師推介,另一組已發黃的A5紙則羅列出常設的美食,除了文字,還附有繪畫出來的圖畫照。小的饒有興緻地欣賞,沒多久友人抵達,腸肚空空當然馬上點菜。「魚治」出品似乎比較偏重熟食,與小的茹毛飲血的喜好有些許落差。首先出場的
小的饒有興緻地欣賞,沒多久友人抵達,腸肚空空當然馬上點菜。
「魚治」出品似乎比較偏重熟食,與小的茹毛飲血的喜好有些許落差。首先出場的燒牛舌香口惹味,最宜餸酒。其實燒牛舌就像雞翼般都是食材本身已很突出的美食,好難失手。「魚治」之燒牛舌則在水準以內,沒有驚人的表現,卻是來得不過不失。
友人揀的清酒煮蜆本來以為屬成品推出,誰知侍應端來一個石油汽爐,原粒的生蜆置於鍋上,隨即開火以清酒滾煮。這架式彷彿就像在連鎖快餐店裡吃的一人火鍋,看著蜆粒由生轉熟,慢慢地開口感覺其實挺過癮。可惜這一搞作卻完全暴露了此菜式的絕頂單純,純粹地清酒加蜆,其中沒有任何調味葱草的添加,如廝出品小的大可以自家製作,毋須到餐廳品嚐呵!幸而蜆肉吃來清新鮮甜,只是肉身稍為瘦薄口感欠奉。
這裡的刺身拼盤有五点盛與七点盛,有趣的是菜式乃屬一人前,即每項刺身均只得一片。咱們點了客七点盛,另外小的還追加了至愛的活北寄貝刺身
為了讓畫面豐富一點,大廚將七点盛與北寄貝一同奉上。單塊式的刺身拼盤感覺非常另類,幸好食材質素甚佳。最觸目的當然是那一顆活北寄貝,入口清甜爽美,滋味無窮,性價比高。小的吾生吾食,平日見著那些被煮熟了變成鮮紅色的北寄貝總不屑一顧,卻鐘情於生溜溜的刺身
熟食海膽魚籽烤焗通心粉是非常精緻的一小盤,中間有一束海膽,旁邊則置有一堆堆的三文魚籽,在芝士奶油底下則為通心粉的本體。自己一向不愛通心粉,然而海膽三文魚籽卻無法割捨,幸好在豐盈的奶油下通心粉精彩紛呈,教人喜出望外。
火腿焗日本薯仔則是失望之至,作品完全欠缺特色,甚至比不上Supersandwich。
吃著吃著忽然開放式廚房傳來異響,一位侍應在大堂找著米高峰,向食客解說大廚即藉揮豪木炭烤鰹魚。遠望火光紅紅,香氣四溢,一室皆春。燒完後餐廳向每位食客送上一片,此一作為花費輕微,卻能成功留住客戶的心。由於小的給分配的部份屬於鰹魚的外邊,受木炭直燒故顯得粗糙,味道一般。
最後的茶漬三文魚嫩滑細膩,火喉調得恰到好處,中心見粉紅的微生,脂潤的魚油被茶漬中和,吃多多也不覺膩。
2022-12-02 3902 瀏覽
位於中環黃金地段,lunch time冇限時,絕對係一個同朋友傾偈嘅好地方,而且環境衛生,lunch set 價錢亦唔太貴。今次試咗魚生刺身飯,入面有三文魚、帶子、油甘魚、甜蝦、同埋吞拿魚刺身,剌身非常新鮮鮮甜,最特別嘅地方係店內有唔同種類嘅醬油選擇,如果唔想用最傳統嘅壽司豉油,可以選擇其他味道嘅醬油。

2022-11-02 3066 瀏覽
Wagyu SandoUoharu, a well-known Tokyo seafood izakaya which specialises in premium seafood and sashimi, the wagyu sandwiches are also taken seriously.The Kagoshima A4 Wagyu Sando ($268) is neatly chopped into almost perfect cubes. With a crispy coating, the wagyu is cooked a perfect medium rare and bear a pleasant rosy pink centre, along with their secret Worcestershire sauce. The wagyu has an incredibly tender texture and super beefy and juicy. Slacking between two slices of chargrilled milk br
Wagyu Sando

The Kagoshima A4 Wagyu Sando ($268) is neatly chopped into almost perfect cubes. With a crispy coating, the wagyu is cooked a perfect medium rare and bear a pleasant rosy pink centre, along with their secret Worcestershire sauce. The wagyu has an incredibly tender texture and super beefy and juicy. Slacking between two slices of chargrilled milk bread, this mouth-watering sando is flavourful and beautifully crafted. This is definitely love at the FIRST BITE!
🤤 Yum: 8.5/10
📸 Photogenic: 9/10
💵 Worth for money: 8/10
👣 Revisit: 7/10
#agnesfoodie_japanese
#agnesfoodie_central
2022-10-30 8645 瀏覽
多年前公司活動和一班同事來過魚治Happy Hour和Dinner,印象中記得他們的燒鰹魚環節很有氣氛,而食物和飲品質素也挺不錯,所以便決定和朋友再光顧他們🤓可惜的是,這次和朋友都覺得他們無論是刺身或熟食,質素都很一般,整體來說除了枝豆和薯仔沙律的味道較為正常之外,其他都不太滿意🥹🥹🥪鹿兒島A4和牛三文治這個好像是魚治的招牌菜,除了過於油膩之外,亦欠奉A4和牛該有的肉汁和香氣,我和朋友都只能吃下半件🫣🥩燒厚切牛舌他們的牛舌的質感過於軟腍,沒有了一般牛舌扎實彈牙的口感,亦跟和牛三文治一樣欠缺牛肉香氣,有點不知在吃什麼的感覺🫠🔥 炙燒味噌刺身他他店員會在上菜時用火槍燒刺身他他,很有儀式感,但吃下時帶點魚腥味,不太新鮮,大概是以為炎燒後食客難以分辨刺身質量?🤔🐟店員推介的時令刺身以這個價錢來說,能夠提供這個質量的原條魚刺身也還算公道,但是他們上菜時的擺盤並沒有提供冰盤來保溫,吃到一半變暖了有點unappealing 🥲🥗煙燻鯖魚配半熟玉子薯仔沙律個人挺喜歡煙燻的味道,沒什麼特別但還可以🤓💚 枝豆炭燒過的枝豆比起一般居酒屋加鹽的做法更加香口,作為佐酒小食相當不錯💁🏻‍♀️我和朋友都認為這是全晚最

🥪鹿兒島A4和牛三文治

🥩燒厚切牛舌

🔥 炙燒味噌刺身他他

🐟店員推介的時令刺身

🥗煙燻鯖魚配半熟玉子薯仔沙律
個人挺喜歡煙燻的味道,沒什麼特別但還可以🤓

💚 枝豆
炭燒過的枝豆比起一般居酒屋加鹽的做法更加香口,作為佐酒小食相當不錯💁🏻‍♀️我和朋友都認為這是全晚最好吃的一道菜🤣🥹

呢間居酒屋已經食過幾次, 每次都好滿意🥰 之前都出過post推介, 但係因為餐牌會不時更新, 所以想俾大家睇吓最新放題有啲咩食💕週末放題包括: 前菜, 爐端燒, 一品料理/炸物,食事; 同時亦有刺身盛合、主食(二選一)、是日甜品各一份💛❃ //🎣刺身//非常新鮮🌊 尤其欣賞珍寶甜蝦好鮮甜, 拖羅好肥美🤤 ❃ //🔥主食//可以選擇: ①燒銀鱈魚 / ②燒厚切牛舌同朋友每人各選一款, 兩款都好滿意🥰 燒銀鱈魚皮脆肉嫩, 牛舌亦好juicy😋❃ //🍮是日甜品//當日係杏仁奶凍, 覺得味道有啲奇怪麻麻地🙊┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈至於放題方面, 食物種類唔算多, 但係質素全部都唔錯👍🏻 基本上同朋友兩個人都試哂所有食物😆 比較推介以下食物: ✤//🥚松葉蟹沙律半熟蛋//溏心蛋上面有松葉蟹肉再加三文魚籽, 實屬冇得輸組合😚✤// 🍯楓糖忌廉芝士伴薄脆//脂肪加碳水化合物嘅邪惡組合🤤 店員仲會好邪惡咁主動幫你加薄脆, 等你可以食埋未食晒嘅楓糖忌廉芝士😈✤// 🎃烤南瓜、蓮藕、秋葵//南瓜清甜, 蓮藕亦出奇地非常爽甜有驚喜‼️全部烤到金黃色, 健康又好食🤩 ✤// 🐖宮崎豚肉西京燒//

❃ //🎣刺身//
非常新鮮🌊 尤其欣賞珍寶甜蝦好鮮甜, 拖羅好肥美🤤

❃ //🔥主食//
可以選擇: ①燒銀鱈魚 / ②燒厚切牛舌
燒銀鱈魚
燒厚切牛舌

❃ //🍮是日甜品//
當日係杏仁奶凍, 覺得味道有啲奇怪麻麻地🙊

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

✤//🥚松葉蟹沙律半熟蛋//
溏心蛋上面有松葉蟹肉再加三文魚籽, 實屬冇得輸組合😚
松葉蟹沙律半熟蛋

✤// 🍯楓糖忌廉芝士伴薄脆//
楓糖忌廉芝士伴薄脆

✤// 🎃烤南瓜、蓮藕、秋葵//
烤南瓜

✤// 🐖宮崎豚肉西京燒//
豚肉肥瘦適中, 西京燒令到有啲焦糖化嘅效果, 好惹味🤤
宮崎豚肉西京燒

✤// 🍚高菜明太子飯//
海量嘅明太子配上高菜同少少蔥花, 撈飯一流🤤 鍾意食明太子一定唔可以錯過‼️ 本身有沙律醬 , 唔想食咁膩可以同店員講走沙律醬🚫
高菜明太子飯

✤//🥘蛤蜊味噌湯//
✤// 🍜稻庭烏冬//

✋🏻個人認為唔需要嗌:
🙊鰻魚飯團: 得一粒一毫子咁大嘅鰻魚🤫

🙊大阪章魚燒: 味道OK但比較粉, 亦都唔覺有章魚
🙊燒免治雞肉串: 免治雞肉肉質比較實在, 調味有啲奇怪😬
🙊白汁烤焗海膽三文魚籽: 唔難食但係食完唔使食其他嘢🤣

除咗放題, 而家週末都有午市套餐🍱, 下次都想去試試💕

☝🏻留意返最近金鐘Pacific Place開咗分店, 不過週末放題只限於中環分店📍

𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁
🥳 𝚆𝚎𝚎𝚔𝚎𝚗𝚍 𝙱𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑 | $𝟹𝟾𝟾

高菜明太子飯
花魚一夜干
新豬肉田樂味噌燒茄子
2022-08-01 6284 瀏覽
呢間鋪頭喺中環斜路上,呢幢大廈多幾多日本嘢㗎。一出lift 個大堂係黑蚊蚊, 然後你要喺個門口仔度捐入去,都幾搞笑.今日我食咗個純和雞壽喜燒定燒,平時啲壽喜燒都係牛肉, 但呢間係雞肉, 都幾滑架另外仲有兩舊豆腐半隻蛋,連埋啲湯一齊食都幾幾味!入邊有一粒雞肉丸子,我覺得個味道幾特別另外仲有基本嘅金菇蔬菜🥬同埋有粒甜品仔仲有湯同埋沙律,都算係豐富嘅午餐。朋友嗌左日替定食,有三文魚刺身,煮食就係生薑豚肉!大家都可以來試吓
另外仲有兩舊豆腐半隻蛋,連埋啲湯一齊食都幾幾味!

入邊有一粒雞肉丸子,我覺得個味道幾特別
另外仲有基本嘅金菇蔬菜🥬
同埋有粒甜品
仲有湯同埋沙律,都算係豐富嘅午餐。
朋友嗌左日替定食,有三文魚刺身,煮食就係生薑豚肉!
大家都可以來試吓
2022-07-07 4875 瀏覽
This izakaya is reasonably priced with good quality of food. Their wagyu toast was deliciously tender with soft bread. We also loved their maple syrup dip, which was very addictive. We loved their fire performance and was surprised to have received a complimentary piece of grilled fish! Nice ambience and food overall
2022-07-04 4092 瀏覽
上網見到佢餐牌好吸引,就lunch同同事一齊黎試。究極海鮮丼定食-$238(3.5/5)刺身份量合理,全部都好鮮甜,佢本身係有三文魚嘅,但係同事唔食三文魚所以就轉左,帶子細隻咗少少,其他都好正常。佢味道唔算特別出色,但係都好食。鰻重定食-$208(4/5)佢有兩大塊,肉厚,但有極少量骨,不過可以接受嘅。份量都幾足夠,美中不足係鰻魚汁可以多少少。五日市豚肉壽喜燒定食-$158(4/5)佢係屬於小偏甜嘅壽喜燒,用嘅份量都多,豆腐都夠啊,好食,個底仲有好多金菇同埋菜。鹽燒純和雞腿肉定食-$148(2/5)佢啲雞剩係得鹽味,雞腿肉唔滑仲好乾。因為冇汁就所以其實好難餸飯,同事最後食唔哂啲飯。總結:中環午餐黎講價錢都合理,食物質素都對得住佢既價錢(除左雞肉定食)。員工服務態度正常,座位都坐得舒服唔會太迫。每個餐都有麵豉湯,一個小前菜同小甜品,味道正常普通。
上網見到佢餐牌好吸引,就lunch同同事一齊黎試。