2024-09-30
上網見到呢間鐵板燒性價比都唔錯,所以假期就同咗屋企人去食。價錢比較親民,叫左個烏海山鐵二人套餐!刺身分別有四種笛鯛,伊良,深海池魚,油甘魚。師傅介紹我哋由淡味道食到濃味。佢嘅刺身有啲加咗胡椒柚子醬,令到刺身本身嘅魚味提鮮!活龍蝦而龍蝦就有好濃郁嘅蝦膏,而且炒得啱啱好唔會太靭。蝦膏嘅醬汁包圍左啲龍蝦肉,好juicy 好濃郁! 活鮑魚 推介師傅介紹係南非鮑魚,食落去爽口但係又軟身!火候同時間啱啱好!鵝肝多士 推介多士脆卜卜,鵝肝一啲都唔腥。而且鵝肝嘅厚度啱啱好,唔會太膩,非常香口。 牛肉薄燒牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。 野菜一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇! 炒飯最後炒飯,有啲櫻花蝦,蛋漿同埋蔥,炒到啲飯粒粒都好乾身,仲有少少煙熏味。味增湯最後食咗好多濃味嘅嘢,飲返碗湯就啱啱好。 有豆腐海帶,又暖胃,又清下個種油膩感!
活龍蝦
活鮑魚 推介
鵝肝多士 推介
牛肉薄燒
牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。
野菜
一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇!
炒飯
味增湯