上網見到呢間鐵板燒性價比都唔錯,所以假期就同咗屋企人去食。價錢比較親民,叫左個烏海山鐵二人套餐!刺身分別有四種笛鯛,伊良,深海池魚,油甘魚。師傅介紹我哋由淡味道食到濃味。佢嘅刺身有啲加咗胡椒柚子醬,令到刺身本身嘅魚味提鮮!活龍蝦而龍蝦就有好濃郁嘅蝦膏,而且炒得啱啱好唔會太靭。蝦膏嘅醬汁包圍左啲龍蝦肉,好juicy 好濃郁! 活鮑魚 推介師傅介紹係南非鮑魚,食落去爽口但係又軟身!火候同時間啱啱好!鵝肝多士 推介多士脆卜卜,鵝肝一啲都唔腥。而且鵝肝嘅厚度啱啱好,唔會太膩,非常香口。 牛肉薄燒牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。 野菜一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇! 炒飯最後炒飯,有啲櫻花蝦,蛋漿同埋蔥,炒到啲飯粒粒都好乾身,仲有少少煙熏味。味增湯最後食咗好多濃味嘅嘢,飲返碗湯就啱啱好。 有豆腐海帶,又暖胃,又清下個種油膩感!

活鮑魚 推介

鵝肝多士 推介

牛肉薄燒
牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。

野菜
一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇!

味增湯
2024-09-18
  • 南非鮑魚
  • 鵝肝多士
2024-09-28 242 瀏覽
呢個鳥海山鐵二人套餐真係豐富。首先係是日精選刺身:帶子、真鯛、油甘魚、深海池魚,每款刺身都新鮮到不得了!帶子肥美鮮甜,真鯛魚肉鮮味,油甘魚油脂豐富,深海池魚鮮味十足!跟住係活龍蝦同活鮑魚。龍蝦肉彈牙,鮑魚口感一流!鵝肝多士嘅鵝肝好香,配埋香脆嘅多士,簡直係絕配!牛肉薄燒嘅牛肉嫩滑多汁,味道濃郁!野菜炒飯嘅飯粒粒分明,野菜新鮮,味道清淡,可以平衡其他菜式嘅濃郁味道。味增湯嘅湯底濃郁,暖笠笠,好舒服!

呢個鳥海山鐵二人套餐真係豐富。

跟住係活龍蝦同活鮑魚。龍蝦肉彈牙,鮑魚口感一流!
鵝肝多士嘅鵝肝好香,配埋香脆嘅多士,簡直係絕配!
牛肉薄燒嘅牛肉嫩滑多汁,味道濃郁!

2024-09-27 209 瀏覽
以前店舖係長沙灣,已食過一次,十分抵食。今次佢哋重開係深水埗,決定要再到步,帶埋朋友一齊體驗美食😋店舖都係以日本竹林為主題裝修,比人種好舒適,心曠神怡嘅感覺🍃今次我哋坐係吧枱、可以望到師傅下板🤭上次食大蝦🍤餐 今次就豪啲食龍蝦二人餐🦞🦞$1198龍蝦餐多咗精選刺身、龍蝦、鮑魚 同鵝肝多士 大有口福🥳-前菜沙律芝麻沙律🥗 蕃茄仔+芝麻醬酸酸甜甜十分開胃-是日精選刺身胡椒鯛-伊良-笛鯛-深海池魚店員好溫馨提示我哋要由淡味食到濃味,刺身十分新鮮美味😋肉質鮮嫩肥美,脂厚油香。入口魚油甘香細膩-活龍蝦師傅先將龍蝦起肉,再慢慢煎香蝦頭的膏同殼,製成一個醬汁同龍蝦肉一起煎。龍蝦肉質爽彈,完全食到整食龍蝦嘅鮮甜味,提升整體層次。-活鮑魚呢隻大南非鮑,師傅加咗少少鹽去調味,令鮮味更出。鮑魚十分厚多汁,令我不斷食停唔到😛-鵝肝多士香煎鵝肝慢慢溶入口中,油脂感好正🙌🏼再配埋脆脆多士食 ,愛上了😻-牛肉薄燒牛肉輕煎過,一啖入口,被牛肉汁包住咗個嘴🫢牛肉包住少少蔥蒜,提升咗個牛肉香味。(唔吃蔥人士都愛)-炒椰菜落咗少少黑蒜去炒,令椰菜更香更甜。-櫻花蝦炒飯+麵豉湯炒飯係一碟好展現廚藝實力,而師傅廚藝確實了得🫡可

今次我哋坐係吧枱、可以望到師傅下板🤭
上次食大蝦🍤餐 今次就豪啲食龍蝦二人餐🦞🦞$1198
龍蝦餐多咗精選刺身、龍蝦、鮑魚 同鵝肝多士 大有口福🥳

-前菜沙律
芝麻沙律🥗 蕃茄仔+芝麻醬酸酸甜甜十分開胃

-是日精選刺身
胡椒鯛-伊良-笛鯛-深海池魚
店員好溫馨提示我哋要由淡味食到濃味,
刺身十分新鮮美味😋肉質鮮嫩肥美,脂厚油香。入口魚油甘香細膩

-活龍蝦

-活鮑魚

-鵝肝多士

-牛肉薄燒

-炒椰菜
落咗少少黑蒜去炒,令椰菜更香更甜。

-櫻花蝦炒飯+麵豉湯
炒飯係一碟好展現廚藝實力,而師傅廚藝確實了得🫡可以將一碗平平無奇嘅白飯,炒得好香又乾身,飯都粒粒分明。 友人好快就食晒碗飯仲想encore😂😂

鳥海山鐵板餐🔥沙律🥗刺身四點 🐟油甘魚好肥美,仁座鯛同埋金目鯛都夠鮮味~活鮑魚🥢 鮑魚肉質彈牙,以牛油調味超級香噴噴🧈活龍蝦🦞大大隻嘅龍蝦起出好多龍蝦肉,烹調時間恰到好處,龍蝦肉有彈性而且味道鮮甜,的確係新鮮嘅活龍蝦,師傅仲炒香咗啲龍蝦膏做個醬汁,更為惹味,龍蝦頭仲有少少肉,侍應準備咗濕紙巾方便我地拆肉食鵝肝多士🍞鵝肝中間微微粉紅好軟滑,同多士完美融合~牛肉薄燒🥩以薄切牛肉捲住炸蒜同埋香蔥,鎖住牛嘅油份同埋肉汁,食落好juicy!炒椰菜🥬炒飯🍚金黃嘅蛋汁包裹住每粒飯粒,炒得均勻乾爽、粒粒分明,再加入櫻花蝦提升鮮味鳥海山搬咗去深水埗新鋪,價錢以鐵板燒嚟講依然算係相宜,千幾蚊兩個人就食到鮑魚、龍蝦、鵝肝~
鳥海山鐵板餐🔥

沙律🥗

刺身四點 🐟油甘魚好肥美,仁座鯛同埋金目鯛都夠鮮味~

活鮑魚🥢 鮑魚肉質彈牙,以牛油調味超級香噴噴🧈

鵝肝多士🍞鵝肝中間微微粉紅好軟滑,同多士完美融合~

炒椰菜🥬

2024-09-14 271 瀏覽
.深水埗·高質性價比鐵板燒.鳥海山鐵板燒📍深水埗青山道19號華盛大廈地下B號舖.➰深水埗大街小巷一向有數之不盡的美食,最近發現這邊開了間鐵板燒餐廳,剛好這幾天要去黃金買一些電子產品,之後便和朋友到訪了這間餐廳。餐廳新張開幕不久,裝潢雅致,以木系居酒屋格調為主,除了有鐵板燒吧枱之外亦有不少座位方便喜歡自得其樂的朋友。.➰鳥海山鐵板餐 💲1198 𖥕前菜 ⭐️4/5⭐️✥精選刺身(飯匙鯊·深海池魚·金目鯛·油甘魚) ⭐️4.1/5⭐️❀鐵板活龍蝦 ⭐️4.2/5⭐️❀鐵板活鮑魚 ⭐️4.2/5⭐️✥鵝肝多士⭐️4.1/5⭐️✥牛肉薄燒  ⭐️4.1/5⭐️𖥕野菜·炒飯·味噌湯 ⭐️4/5⭐️.侍應率先奉上前菜沙律,麻醬酸甜開胃。刺身則分別有飯匙鯊·深海池魚·金目鯛·油甘魚,擺盤精緻,非常新鮮。.接著來到第一份重頭戲,鐵板活龍蝦,龍蝦非常多肉飽滿,入口鮮甜爽彈,非常出色。再接著是鐵板活鮑魚,師傅已細心將鮑魚切片,入口爽彈,調味也很惹味。.然後出場的是一份鵝肝多士,油香滿溢,入口很滿足,鐵板燒當然少不了牛肉,今日這份套餐配上牛肉薄燒,一份4件,份量相當慷慨,師傅火喉亦掌握相當出色。.最後奉上野菜,炒飯及味噌湯,我和朋友已
深水埗·高質性價比鐵板燒

𖥕野菜·炒飯·味噌湯 ⭐️4/5⭐️

精選刺身

鐵板活鮑魚

牛肉薄燒

最後奉上野菜,炒飯及味噌湯,我和朋友已經飽到食不下,套餐份量非常豐富,店員還送上了甜品作為今餐的結尾。

➰總結
餐廳居酒屋裝潢令人感覺放鬆,侍應熱情,套餐性價比一流,已經可以一次品嚐鵝肝,鮑魚及龍蝦等奢華食材,份量豐富高質,值得大家到訪一試。.

➿➿➿
#鳥海山鐵板燒
#深水埗美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#鐵板活龍蝦
#鐵板活鮑魚
精選刺身
2024-09-06 417 瀏覽
刺身:是日精選係鯛肉類。有黑鯛、真鯛、葉血引。刺身都好新鮮,店員提示由淡到濃順序享用,可以連皮食,食落較脆口,無腥味。其中黑鯛較為出色爽口而有魚鮮味。磯燒鮑魚:鮑魚為南非鮑,食落有咬感及濃烈鮑魚味,外層微微焦香,鎖住鮮味,十分滿足。燒龍蝦:新鮮西澳龍蝦,廚師用番龍蝦膏煮製,上菜時味道非常濃烈,龍蝦新鮮彈牙,十分惹味。菜式用番龍蝦自己既部份去烹調,沒有浪費一點食材,十分高明。食過咁多間鐵板燒黎講,呢間龍蝦質素好高,十分滿意。牛肉薄燒:油脂香味撲鼻,有牛味,蒜片份量恰到好處,唔會喧賓奪主。燒鵝肝:邪惡既菜式,外層焦脆,香也不膩,啖啖既罪惡感。櫻花蝦炒飯:炒得好香,飯粒分明,完全唔油,帶有櫻花蝦既鹹香,煮功得以彰顯。套餐仲有前菜沙律、麵豉湯、炒野菜,都係正常發揮,無咩挑剔地方。總結:套餐份量十足,食材新鮮,鮑魚及龍蝦尤其出色,呢個價錢食到呢種質素已經值回票價,值得一試。

燒鵝肝:邪惡既菜式,外層焦脆,香也不膩,啖啖既罪惡感。

2024-09-03 351 瀏覽
今日嚟到深水埗稀有嘅鐵板燒一入門口已經好光猛闊落我哋中午去到,安排咗我哋坐吧枱可以望住師傅炒嘢嘅過程唔夠15分鐘已經全場爆滿但都冇影響上菜速度同男朋友叫咗個二人前,首先黎個四點刺身因為佢淨係食三文魚,所以order將兩款轉做三文魚,我另外再嗌咗份甜蝦,刺身非常鮮甜之後有鮑魚同龍蝦,好新鮮非常彈牙必吃鵝肝多士,煎得真係好香牛肉薄燒入面加咗蔥同蒜,惹味非常我哋唔夠飽另外再嗌咗M9+和牛,鍾意食牛嘅一定要試吓,同埋特大野生虎蝦好多蝦膏炒飯唔記得影相,但係粒粒分明好好味我哋兩個既食量多到爭啲嚇親人整體嚟講呢間喺深水埗嘅鐵板燒,用親民既價錢可以食到高質既美食,值得encore喔
今日嚟到深水埗稀有嘅鐵板燒
一入門口已經好光猛闊落
我哋中午去到,安排咗我哋坐吧枱
可以望住師傅炒嘢嘅過程

唔夠15分鐘已經全場爆滿
但都冇影響上菜速度

同男朋友叫咗個二人前,首先黎個四點刺身
之後有鮑魚同龍蝦,好新鮮非常彈牙
必吃鵝肝多士,煎得真係好香
牛肉薄燒入面加咗蔥同蒜,惹味非常

炒飯唔記得影相,但係粒粒分明好好味
我哋兩個既食量多到爭啲嚇親人

• 龍蝦
  • 鵝肝多士
2024-09-02 326 瀏覽
今日去咗一間新開張嘅鐵板燒,真係有啲驚喜!一入到去,環境好舒服,服務生都好有禮貌。今次我地點咗特大海虎蝦二人前,價錢 $1298。首先,沙律係好清新,啲菜脆口,搭配嘅醬汁唔會太重,正好開胃!跟住就嚟四點刺身,帶子、真鯛、三文魚同油甘魚腩,每一口都係新鮮嘅味道,特別係帶子,彈牙到爆!鮑魚就真係一絕,肉質好緊實,搭配少少醬油,簡直係人間美味。特大野生海虎蝦就更加唔使講,肉質鮮甜多汁,燒到啖啖都帶住炭香,令人食到唔想停口!再講講澳洲M9+和牛,肉質滑溜,脂肪分布得好好,燒到啖啖都咁香,食落去簡直係融化在口,真係回味無窮。魷魚筒就有啲咬口,味道亦都唔錯,配上啲醬汁更加提升咗整體味道。炒飯粒粒分明,香脆可口,搭配啲野菜,食落去真係有質感。最後,味噌湯清甜又溫暖,飲到肚裡好舒服,完美收尾!總結來講,呢間新開張嘅鐵板燒真係值得一試!食材新鮮、味道出色,無論你係海鮮控定牛肉迷,呢度都會令你滿足!一定要來試下!

最後,味噌湯清甜又溫暖,飲到肚裡好舒服,完美收尾!

2024-08-31 287 瀏覽
身為鐵板燒+烏海山FANS~ 知道重開了的新店一定要回來捧場~ 日式居酒屋設計,有數個鐵板位,也有適合多人聚餐的長枱,來之前記得要先預約訂位~這裏的每度菜也是即叫即製的,食物新鮮有質素 。菜品推介南非鮑魚新鮮即開,沒有過多的調味,採用鮑魚汁一起煮 ,十分鮮味~澳洲龍蝦配龍蝦膏吃得出來所有食材都很新鮮,海鮮主打一個鮮甜多汁不會太硬或太老,並保留食物原有的味道簿切美國牛柳牛味濃郁,肉質鬆軟嫩滑,裡面包有蔥同蒜一煎,更加香口惹味。

這裏的每度菜也是即叫即製的,食物新鮮有質素 。

菜品推介

南非鮑魚
新鮮即開,沒有過多的調味,採用鮑魚汁一起煮 ,十分鮮味~

澳洲龍蝦配龍蝦膏

簿切美國牛柳
牛味濃郁,肉質鬆軟嫩滑,裡面包有蔥同蒜一煎,更加香口惹味。

深水埗呢間鐵板燒性價比高,千零蚊嘅鳥海山鐵板二人套餐,竟然有齊龍蝦、鮑魚、鵝肝食,選料新鮮上乘,仲可以一邊睇住師傅精湛嘅廚藝。是日精選刺身、沙律四款時令刺身,分別有深海池魚、金目鯛、油甘魚同真鯛,每款都有額外嘅調味料點綴,我最鍾意油甘魚配搭柚子鹽嘅組合。活龍蝦師傅活用咗龍蝦膏作為醬汁,為爽彈厚實嘅龍蝦肉增添鮮味,龍蝦頭內仲有大量嘅肉,唔怕麻煩嘅一定要拆開埋嚟食!活鮑魚大大隻嘅鮑魚切片,再用牛油去炒,食落更加惹味,口感嫩滑中帶點Q彈,唔會韌到咬唔開。鵝肝多士厚厚嘅鵝肝夠晒肥美,外面金黃香脆入面軟滑入口即溶,配搭香脆嘅多士減低咗整體嘅油膩感。牛肉薄燒咁薄嘅牛肉好考師傅火候嘅掌控,牛肉可以保持嫩滑多汁,絕對要稱讚師傅嘅功力。野菜炒飯、味增湯食到最後仲有櫻花蝦炒飯同麵豉湯,熱辣辣即炒嘅炒飯粒粒分明,有豐富嘅櫻花蝦香味。
是日精選刺身、沙律

活鮑魚

野菜炒飯、味增湯
2024-08-24 368 瀏覽
當初知道舊店結業,失落了好一陣子,彷彿老香港的美好又流失了一點。今天鳥海山強勢重開,立刻去試,好美依然;尤其那道龍蝦,肉質彈牙鮮嫩、味道濃厚,回味良久。值得推介的好食店,繼續捧場!👍🏻
龍蝦
2024-08-24
龍蝦
  • 龍蝦餐
2024-08-22 374 瀏覽
今日我同朋友來到深水埗一間日式鐵板餐廳,品嚐正宗日式風味的料理,實在係一次非常難忘既用餐體驗。我們點左一份極尚大虎蝦套餐。這個套餐都真係好豐富,包左各式各樣美食。首先上來的是一份色彩繽紛的沙律,爽脆可口,為整個用餐帶來左清新的開胃感。接著是四款精選刺身,包括仁座鯛、金目鯛、深海池魚同油甘魚,均是上乘新鮮食材,入口即溶,鮮甜可口。接下來是清酒煮大蜆,看似普通,但入口後卻驚喜地發現,蜆肉飽滿鮮甜,配上清酒的香醇,形成了一股迷人的海鮮香氣,令人垂涎三尺。另一道菜品是鮑魚,肉質Q彈爽口,吃起來非常過癮。到了最後,我們終於迎來了這份套餐的主角──一隻碩大既大虎蝦。端上桌既一刻,我們被巨大體積同誘人色澤所吸引。當我們切開它時,滿滿既海鮮鮮甜湧現在口中,令人回味無窮。除了海鮮,套餐還包括了一份M9和牛,這無疑是一大亮點。肉質鮮嫩多汁,入口即化,帶著一股濃郁既牛肉香氣,實在是一絕。最後,我們還品嚐到了一份炒飯和一碗清爽的味增湯,非常適合作為整個套餐的完美收尾。整個用餐過程中,我們深深感受到餐廳既專業水準。首先,服務員非常專業匍細心,詳細解說每一道菜品既特色。而且,廚師的技藝也是一絕,每一道菜品都精心製

整個用餐過程中,我們深深感受到餐廳既專業水準。首先,服務員非常專業匍細心,詳細解說每一道菜品既特色。而且,廚師的技藝也是一絕,每一道菜品都精心製作,色香味俱佳。尤其是那隻大虎蝦的烹飪,簡直堪稱完美,既保留了食材本身的鮮甜,又添加了巧妙既調味,實在係令人嘆為觀止。
經 社交平台博主介紹,得知此店搬了新址,看了舊址的食評評價很高,與朋友特地去試一下。店內座位不多,分普通檯和鐵板 bar 檯。四人行的我們,幸好有訂檯。惟一一張4人檯被我們坐了😂😁。店員溫馨提示: 若吃晚飯,記得訂檯呀! 네🙋‍♀️🙋‍♂️。四人行的我們全叫了鐵板餐,當中包括兩客鐵板定食和鐵板套餐。肉類包括: 豬頸肉, 牛柳, 三文魚, 雞扒,  魷魚等; 另加了一客鵝肝多士。喜出望外的是鐵板套餐附送的三件刺身高質,尤其白色那件魷魚晶瑩嫩滑,入口即溶,正👍👍👍👍👍,簡直五星級享受😋😋😋😋😋。另,鐵板燒的 豬頸肉 和  魷魚也非常讚。前者煎得脆口; 後者滑口,絕無過火! 坦白說,其白麵豉湯比申子居酒屋好飲👍👍👍👍👍。牛柳應該唔錯,因我不好牛,所以沒試😅。至於鵝肝多士油脂豐富,大滿足😋😋😋😋😋。惟一有一小建議,若能飯餐完結前送上一小件雪糕糯米糍或雪糕銅鑼燒就 perfect 了🙋‍♀️🙋‍♂️,加少許價是沒問題的😁😆😅。最後,對其二人前 menu 上的食物包括龍蝦等好感興趣,下次再來朝聖! 職員說中午吃不用收加一添 yeah!、

前菜, 沙律和湯
鐵板套餐-雞扒和魷魚
三文魚及雞扒和魷魚
牛柳和豬頸肉
牛柳
三文魚
炒雜菜
題外話/補充資料: 因地方不大,座位不多,最好先行預約,尤其晚餐時段。 中午不收加一,叫二人餐更抵。
2024-08-17
$135.75 (午餐)
前菜, 沙律和湯
  • 刺身
  • 燒豬頸肉
  • 燒魷魚
2024-08-15 1606 瀏覽
知道「鳥海山」喺深水埗開返,即刻要約埋朋友仔去食返餐鐵板燒,我地今晚嗌咗「鳥海山鐵板餐」二人前,人均$600,以呢個價錢食到晚市咁高質嘅鐵板燒,性價比極高👍🏻沙律新鮮爽脆嘅沙律菜加上超甜嘅蕃茄仔配上日式芝麻醬,清爽又開胃刺身帶子|笛鯛|深海池魚|油甘魚四款刺新都非常新鮮,帶子爽口鮮甜,笛鯛口感軟綿魚味濃,深海池魚鮮嫩肥美甘香,肉質爽脆,油甘魚魚油豐富,口感嫩滑,大愛😍活龍蝦足料🦞大大隻又厚肉,師傅先將蝦膏加上牛油作為醬汁調味,龍蝦肉質爽口彈牙,配上鮮味濃郁嘅蝦膏醬令鮮味更加提升,入口滿滿嘅鮮甜滋味活鮑魚師傅將鮑魚切片加入牛油喺鐵板上翻炒,火候控制得啱啱好,鮑魚口感Q彈有咬口,越嚼越能夠感受到鮑魚嘅鮮味鵝肝多士係我嘅最愛鵝肝多士呀😍鵝肝煎得外脆內軟,入口即溶,鵝肝嘅油脂同香味充斥口腔,令人回味無窮牛肉薄燒師傅先將蔥粒、蒜粒炒香,然後再包上牛肉片,牛肉大概5成熟嘅口感最佳,肉味濃郁肉質軟腍juicy,一啖咬落去口感非常豐富炒野菜師傅只需灑上鹽輕輕調味就能充分帶出椰菜嘅清甜,口感爽脆炒飯金黃色嘅炒飯加入雞蛋、櫻花蝦同香蔥,米飯炒得夠乾身粒粒分明,香氣四溢,我地食到好飽都忍唔住食埋成碗👍🏻味噌

沙律
新鮮爽脆嘅沙律菜加上超甜嘅蕃茄仔配上日式芝麻醬,清爽又開胃

刺身
帶子|笛鯛|深海池魚|油甘魚

活鮑魚

炒野菜
師傅只需灑上鹽輕輕調味就能充分帶出椰菜嘅清甜,口感爽脆

味噌湯
最後黎上一碗味噌湯,飽飽😆超級滿足的一餐😋

📍鳥海山鐵板燒 (深水埗)
深水埗青山道19號華盛大廈地下B號舖

人均消費:$500-600
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 鐵板活龍蝦
2024-08-11 634 瀏覽
鳥海山鐵板燒近近地原來深水埗都新開咗鐵板燒。今晚同朋友嚟刷返餐。鐵板餐二人前$948龍蝦餐沙律清新番茄鮮甜配埋沙律菜同芝麻醬醒一醒個胃先。是日精選刺身四款精選刺身都好新鮮。我最愛油甘魚鮮甜爽口。比目魚魚皮燒到金黃色火喉岩岩好。外皮脆卜卜,比目魚厚身肉味溫和鮮甜。原隻活龍蝦新鮮生猛,煮之前仲郁緊。龍蝦鮮甜,肉質爽彈,口感豐富,食落超滿足。牛肉薄燒肉質軟嫩牛味濃郁非常惹味。野菜炒飯炒飯粒粒分明細緻味道香噴噴。味噌湯熱辣辣。
鳥海山鐵板燒
近近地原來深水埗都新開咗鐵板燒。
今晚同朋友嚟刷返餐。

鐵板餐二人前$948
龍蝦餐

清新番茄鮮甜配埋沙律菜同芝麻醬
醒一醒個胃先。

是日精選刺身
四款精選刺身都好新鮮。
我最愛油甘魚鮮甜爽口。

比目魚
魚皮燒到金黃色火喉岩岩好。
外皮脆卜卜,比目魚厚身肉味溫和鮮甜。

原隻活龍蝦
新鮮生猛,煮之前仲郁緊。

龍蝦鮮甜,肉質爽彈,口感豐富,
食落超滿足。

牛肉薄燒
肉質軟嫩牛味濃郁非常惹味。

野菜

炒飯
炒飯粒粒分明細緻味道香噴噴。

味噌湯
熱辣辣。