2021-03-27 158 瀏覽
一直都好鐘意食梳乎厘班戟, 見到依間PANCAKE勁抵食!!!$28/1件起仲要包是日口味雪糕!!心諗點做呀咁平仲要包雪糕~叫左個721黑白是良知梳乎厘pancake (Oreo芝士奶蓋梳乎厘班戟)試下先!!!勁多奶蓋同OREO碎,奶蓋打得好食!!!個PANCAKE都唔錯!!佢地個粉撈得幾好食!!同埋都有空氣感,可能比好厚奶蓋蓋住就空氣感冇出面果D咁重。28蚊真係物有所值!!!雪糕呢就有D冰碎,唔太似軟雪糕可能落奶比較少~值得再試佢其他味!!
勁多奶蓋同OREO碎,奶蓋打得好食!!!
28蚊真係物有所值!!!
雪糕呢就有D冰碎,唔太似軟雪糕可能落奶比較少~
值得再試佢其他味!!
Oreo芝士奶蓋梳乎厘班戟
Oreo芝士奶蓋梳乎厘班戟
1️⃣ Yellow Object 梳乎厘 Pancake $28/1 (7/10)一睇個名就知哩間幾咁有良心💛 $28一件,叫兩件$38,三件更加只係$45🥳 叫多啲反而抵食啲🥳 可惜個日Pooh同朋友食到好飽,叫住一個過口癮都好夠👍🏻 空氣感十足,但又keep到綿綿嘅口感❤️ 蛋味幾香,配埋菠蘿食好正😋 旁邊嘅雪糕偏多冰,似雪芭多啲🤣 好想試佢嘅奶蓋pancake啊🥺

2021-03-10 114 瀏覽
🥞💛 𝐅𝐫𝐞𝐞𝐇𝐜𝐚𝐤𝐞•721黑白是良知梳乎厘Pancake • Oreo芝士奶蓋1件$28 |2件$38 |3件$45•又到左葵廣掃街系列🥰呢一間係一個被捕手足開嘅舖頭 開店原因有幾個 其中係因為就算自己罪名成立 都可以提供到一啲經濟支持比女朋友🥺一睇成間舖頭嘅設計貼滿文宣同埋唔同嘅擺設都唔洗多講💛呢間抵食良心黃店一定要大大力支持🌟•佢地最主要係有下面幾款pancake可以揀🥳而改嘅名全部都係好有意思💛❶ 721黑白是良知梳乎厘Pancake • Oreo芝士奶蓋❷ 火魔Green Object梳乎厘Pancake • 焦糖青提子❸ 港朱噢工程梳乎厘Pancake • 格格脆芝士奶蓋➍ Yellow Objects梳乎厘Pancake • 楓糖菠蘿 •而我就揀左第一款試下🌟一拎上手就充滿住好香嘅蛋味🤩班戟嘅質地同出面百幾蚊個啲嘅舖頭絕對有得比❗️鬆軟得黎又夠哂空氣感但又唔會好爛到太一pat野😚Oreo碎再加埋芝士奶蓋係好肥🤣🤰🏼但勁match😍奶蓋唔會太甜太膩有奶香仲有少少嘅芝士鹹香點綴一下🧀🥰而且仲會送當日嘅精選雪糕🍦個陣送嘅就係蜜瓜雪糕🍈唔算係軟雪糕嘅質地 唔會融得好快 仲有少少
🥞💛 𝐅𝐫𝐞𝐞𝐇𝐜𝐚𝐤𝐞

而且仲會送當日嘅精選雪糕🍦個陣送嘅就係蜜瓜雪糕🍈
唔算係軟雪糕嘅質地 唔會融得好快 仲有少少嘅蜜瓜香😚
整體黎講cp值高好食又抵到爛💛
2021-03-03 128 瀏覽
終於有機會去遠小小!今次真係要大大力推介💛性價比超高!黑白是良芝(2件)($38)Yellow objects (2件)($38)pancake件數可以跟據自己選擇而簡件數🥰1件$18,2件$38,3件$45~每件pancake都會跟雪糕🍦唔計其他,佢本身價錢真係超級抵!完全媲美出面pancake店嘅味道,但係係三分一嘅價錢!特別推介曲奇味,pancake面好多曲奇碎😛當日配埋蜜糖雪糕,正!而且每件都係即叫即整,新鮮出爐,都係熱辣辣軟綿綿🥰快啲大大力懲罰佢💛💛💛

終於有機會去遠小小!今次真係要大大力推介💛性價比超高!

黑白是良芝(2件)($38)
Yellow objects (2件)($38)

快啲大大力懲罰佢💛💛💛
5 分鐘 (堂食)
下午茶
港朱澳工程疏乎里班戟🥞新鮮出爐架我等左成20分鐘🤣咁igable就知好食啦😍空氣感得黎又結實得黎又超重蛋香味🥳🥳有層芝士奶蓋濃郁簡直畫龍點睛🤤配埋個朱古力脆皮同粉又唔太太太甜真係食得出3個層次🥰🥰性價比高大推!!!-🚽(5🌟滿分)🌟去葵廣個廁所?唔好玩啦🤣爆急都唔會去🤣殘舊得黎又有陣味🤯立即想反胃🤢緊係去隔離大商場🥴但係個個廁所真係無論平日週末都係n個人排隊🥴乾淨指數可想而知⋯
港朱澳工程疏乎里班戟🥞
🚽(5🌟滿分)
🌟
2021-02-27 251 瀏覽
呢間專賣梳乎厘pancake 嘅小店 每款口味都有個好正嘅名 -📌港朱噢工程梳乎厘pancake(格格脆芝士奶蓋)$28(一件)幫襯果陣啱啱新鮮整好一轉pancake 配蜜瓜味雪糕但坦白講 Pancake 同雪糕口味完全唔夾😂😂 單食完全無問題😆 特別係個雪糕十分軟滑 蜜瓜味都好出 真係以為自己食緊蜜瓜🥰-Pancake 新鮮整好 不過質感唔算十分鬆軟 不過入口都食到蛋香味😊奶蓋果部分就...味道偏鹹 同埋唔多食得出有芝士味 所以覺得整體配搭有少少失水準😢-知道梳乎厘pancake 唔易整 希望只係當日幫襯時質素爭咁啲 希望嚟緊愈做愈好😘 另外雖然雪糕口味每次唔同 但希望可以考慮返本身pancake 口味配搭係咪每款都咁適合

幫襯果陣啱啱新鮮整好一轉pancake 配蜜瓜味雪糕
知道梳乎厘pancake 唔易整
港朱噢工程梳乎厘pancake
2021-02-23 96 瀏覽
上星期行希慎,人流唔算多,不過賣 souffle 嗰間店就勁多人排隊,一碟要成百蚊,講真都幾貴。忽然記起,早前喺葵廣都食過 souffle,兩件先賣 $38😮,仲有雪糕配送,堅係抵食。呢間小店門面好多擺設及文宣,睇得人心花怒放。souffle 有四種口味,我揀咗港朱噢工程梳乎厘 pancake,面頭係朱古力脆格同芝士奶蓋,朱古力甜甜哋,芝士鹹鹹哋,兩種味道配搭得宜,唔錯😋;下面嘅梳乎厘口感軟綿微濕,雖然蛋味唔算好濃,但係以呢個價錢食到呢種質素,絕對收貨👍。反而配送嘅雪糕就認真麻麻,我只覺得幾甜,口感好稀,食嚟食去都食唔出咩味道😂。

2021-02-22 88 瀏覽
由細到大,我都好喜歡食甜品,無論係中式西式都好,只要吸引到我都會想去試今次去左一間葵芳既梳乎厘店,佢既梳乎厘真係賣得好平,性價比高FreeHcakeOreo芝士奶蓋疏乎厘焦糖青提子梳乎厘格格脆芝士奶蓋梳乎厘楓糖菠蘿梳乎厘以上配軟雪糕$28 一件$38二件$45三件我地叫左Oreo芝士奶蓋梳乎厘但只可以選擇同款同埋佢有埋軟雪糕🌈梳乎厘真係唔錯,空氣感,口感鬆軟,下次黎葵芳廣場會再黎試埋其他味道味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

FreeHcake

我地叫左
Oreo芝士奶蓋梳乎厘
但只可以選擇同款
同埋佢有埋軟雪糕

🌈梳乎厘真係唔錯,空氣感,口感鬆軟,
下次黎葵芳廣場會再黎試埋其他味道

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-02-19
5 分鐘 (外賣自取)
  • 721黑白是良知梳乎厘pancake
2021-02-20 101 瀏覽
建議:如果有$1 $2 硬幣盡比,舖頭硬幣告急 🤣舖頭既背景唔洗多講💛。係2樓既 FreeHcake,位置唔算難搵,係重慶小食個邊。同Fd子 出葵廣覓食,見到難得超平pancake HK$28(一件)仲配埋雪糕😌價錢:HK$28(一件)/ HK$38(二件)/ HK$45(三件) 配是日雪糕口味:有4款,啲名亦都好貼地▫️ 721黑白是良知 (Oreo 芝士奶蓋)▪️ 火魔Green Object (焦糖青提)▫️ 港朱噢工程 (格格脆芝士奶蓋)▪️ Yellow Object (楓糖菠蘿)今次試左:港朱噢工程 配 牛奶雪糕 賣相唔錯,面頭有啲可可粉。整體味道偏咸,奶蓋比較稀,牛奶味雪糕啲味唔會好怪,可接受 。
建議:如果有$1 $2 硬幣盡比,舖頭硬幣告急 🤣

口味:有4款,啲名亦都好貼地
▫️ 721黑白是良知 (Oreo 芝士奶蓋)
▪️ 火魔Green Object (焦糖青提)
▫️ 港朱噢工程 (格格脆芝士奶蓋)
▪️ Yellow Object (楓糖菠蘿)

今次試左:
港朱噢工程 配 牛奶雪糕

2021-02-10 100 瀏覽
掃街點少得食番個甜品作結,行到二樓角角呢個位就有兩間甜品,由於掙扎得太耐要食Waffle定係梳乎里,最後不敵誘惑兩個都叫晒,哈哈開心死我。份梳乎里一叫完以為要等,諗住行個圈先番黎啦,點知佢就叫我number喇,好野唔洗等即食!呢份係Oreo餅碎梳乎里,餐牌上面啲名係同食物冇嘜關係,但係就睇得好有親切感。講番份食物,賣相超靚,而且啲餅碎係多到舖滿晒成份cake,係完全睇唔到個cake去左邊。個醬汁係流質既cream類,梳乎里係軟身既,入面空氣唔算多但又唔會太結實,仍然有軟綿綿既感覺,質感唔錯我就幾鍾意喇。配埋個雪糕,味道係每日精選,咁啱都係朱古力味,但同隔離窩夫唔同既係,呢個係軟雪糕!幸福既感覺呀一路食一路睇下啲文宣係好感動既。另外佢係有台灣手足製茶包沖既茶架,但咁啱今日賣晒,唯有下次再試。
一路食一路睇下啲文宣係好感動既。
721黑白是良芝 (Oreo梳乎厘)
2021-02-07
外賣自取
721黑白是良芝 (Oreo梳乎厘)
  • 721黑白是良芝
🔹Oreo 芝士奶蓋梳乎厘班戟💰$28/1件👅🌕🌕🌕🌕🌑8/10班戟質地做得好好!有空氣感得黎中間又有煎熟,外皮又唔會煎到太燶/太乾👍🏻 個cream 都好好食,有奶香嘅同時有啲芝士嘅鹹味做balance, 同oreo 好夾🤤 唯一美中不足嘅係本身會連雪糕,仲我嗰日冇哂,所以轉左其他配料,但配料整體普通,冇班戟本身咁出色🤔🔙回頭指數: 8/10🔅下次有再食要食2件,咁就唔使同frd 爭😂
Oreo 芝士奶蓋梳乎厘班戟

🔹Oreo 芝士奶蓋梳乎厘班戟
💰$28/1件
👅🌕🌕🌕🌕🌑8/10

🔙回頭指數: 8/10

🔅下次有再食要食2件,咁就唔使同frd 爭😂

Oreo 芝士奶蓋梳乎厘班戟
2021-02-05 133 瀏覽
仲記得以前葵廣啱啱興起嘅時候,即使住港島,都好鍾意去葵廣掃街😋,但因為疫情已經無去好耐🤭,但之前無意中留意到嗰度新開左一間黃到金、性價比又高嘅pancake店,正正因為咁,決定再光臨葵廣展開我嘅掃街之旅🤣係咁多種口味之中揀咗個名好黃嘅口味,其實即係Oreo芝士奶蓋😋,每款pancake都跟咗雪糕,係蜂蜜牛油味,好特別😆pancake食落好軟綿綿,空氣感搭夠,同出面果啲價錢中上嘅pancake比,都唔係話好大差別🤣,呢個價錢有兩件真心抵😍,再黎就係佢個雪糕,一開頭見呢個味嘅雪糕都覺得有啲奇怪,但原來幾好食!雖然牛油味就無乜,但甜甜地既蜂蜜味,同個pancake好夾,呢個味嘅雪糕真係唔知係出面邊度有得食,好驚喜☺

721黑白是良知梳乎厘pancake

721黑白是良知梳乎厘pancake
2021-01-31 70 瀏覽
葵廣連儂牆在2020年12月31日壽終正寢,早排趁放假去走了一趟。現在只能成為回憶了。連儂牆位於葵涌廣場2樓。文宣大多被撕走,只剩下壁畫。壁畫內看到很多熟悉的人物,令人會心微笑。上次來荃灣區,要數到2019年了。衝衝一遊,根本無時間食餐好。這裡選擇實在太多潮聖人氣pancake店 - 9戟 FreeHcake想了很久店名點讀但唔知點讀不要緊,認得代言人阿強就OK~ 肢體動作自然得很好笑 XD$28一客souffle pancake,而且還包雪糕,我想應該平絕全港吧。蜜瓜味雪糕超軟滑,梳乎厘Pancake口感輕盈、細密,配上脆脆焦糖面更得我心。

潮聖人氣pancake店 - 9戟 FreeHcake
想了很久店名點讀

2021-01-21 69 瀏覽
葵廣新登場 得意造型班戟🤪主打4 款梳乎厘班戟,Oreo芝士奶蓋、焦糖青提子、格格脆芝士奶蓋同埋楓糖菠蘿口味。💗而今次品嚐左期間限定- 雞蛋與糕場。上層蛋黃形狀係由非常厚肉嘅蜜桃而砌成,鋪滿香滑奶蓋,配上班戟。奶蓋甜度適中,如果班戟更軟身,似疏乎厘會更加吸引。🍦雪糕口味同顏色都幾特別,蜜瓜味幾清甜。
葵廣新登場 得意造型班戟🤪

🍦雪糕口味同顏色都幾特別,蜜瓜味幾清甜。
  • 雞蛋與糕場
呢間小店可以話係全個葵廣全值得支持既舖頭,90後既店主係昔日馬路建築師,被捕左等上庭。佢亦同Yellowbird合作,寄賣流亡台灣手足親手做既果茶,可以一杯杯唔買,亦可以淨買茶包(128蚊15包)。講翻pancake,佢有4個款,全部都會跟雪糕,可以揀一件(28蚊)兩件(38蚊)或者三件(45蚊),今次我揀左黑白是良知既兩件版。因為係即叫即整,又好多人買,所以都要等翻15分鐘左右。面個d醬好似融左既cream同朱古力醬同朱古力碎,隔離仲有哈蜜瓜味雪糕。個梳乎里pancake好新鮮,唔會過熟,面個層煙韌,入面好似空氣咁,但唔會太生feel到蛋白,控制得啱啱好,同d醬都好夾,真係好好食,仲要咁平,一直要去支持下。

721黑白是良知

721黑白是良知