2024-06-02
今次特登入灣仔食拉麵😊😊😊響地鐵站B1出口向左行幾分鐘就到啦🏃♀️🏃♀️店內嘅裝修唔錯,好有日式嘅感覺🇯🇵🏯店員都十分之有禮貌同友好雞白湯拉麵($99)湯唔係特別有驚喜,唔會太鹹,但係個鮮味就唔係咁夠。面嘅份量唔多,食量大少少嘅可能食唔飽要加麵。溫泉蛋調味同口感都非常好👍碗內有一小塊雞肉和一塊薄薄的叉燒,煮得都恰到好處,肉質鮮嫩,但如果有多幾塊就更加好😆正宗全料東京撈麵 ($109)朋友試咗呢個撈麵,根據佢哋嘅食法,會先加黑胡椒,再加醋,最後用少少白飯去撈埋啲汁食。朋友覺得調味都唔錯,麵也彈牙,可以掛上足夠份量的醬汁,唯獨吃到最後會開始感覺太鹹太濃,應該就係需要加白飯的原因😜雞軟骨餃子($39)餃子熱辣辣,個皮都幾脆😆 應該係即叫即整🤓食落去同一般餃子餡料沒太大分別,就是肉類同埋蔬菜,細細咀嚼會感覺到有一些雞軟骨,但份量不多。 點醋食個口感即時清新咗,唔會太油膩。總括來說,沒有太大驚喜😛因為自己比較喜歡鮮味濃郁啲嘅拉麵😋評分:7.5/10
響地鐵站B1出口向左行幾分鐘就到啦🏃♀️🏃♀️
店內嘅裝修唔錯,好有日式嘅感覺🇯🇵🏯
店員都十分之有禮貌同友好
雞白湯拉麵($99)
正宗全料東京撈麵 ($109)
雞軟骨餃子($39)
總括來說,沒有太大驚喜😛因為自己比較喜歡鮮味濃郁啲嘅拉麵😋
評分:7.5/10