1K
食辣絕對係一個挑戰,特別係辣得嚟又香又有層次嘅麻辣,真係令人非常喜愛;但每次食完麻辣之後,第二朝肚仔總會唔舒服。不過,唔理得咁多,好味嘅嘢當然要食咗先講。今日同M佬嚟到尖沙咀麻辣五三五,呢度嘅川菜價錢非常親民,嚟到就一定要試吓佢嘅烤魚啦!水煮烤魚烤魚有唔同嘅湯底選擇,包括水煮、酸菜、麻辣、香茜皮蛋同清香,我哋就揀咗水煮。餐廳先將原條魽魚炸熟,再放上烤盤,令魚肉更鮮嫩彈牙;另外,魽魚嘅骨唔多,啖啖肉真係好滿足。至於湯底用咗大量辣椒、花椒同香料,越食越辣。配料食水煮烤魚,配料當然唔少得。本身跟鍋上嘅配料除咗辣椒等香料之外,就只有唐芹,所以我哋叫咗嘅配料都以索味為主。我哋叫咗鮮枝竹、萵筍、豬頸肉同水晶粉。喺我哋落配料前,店員會將水加入烤魚嘅湯底,但加完水之後,湯底即刻變得好淡唔辣,所以喜歡重口味嘅,建議加少啲水,或者唔加水喇!麻婆豆腐豆腐夠嫩滑,辣味好香好有層次,非常惹味。干煸四季豆份量非常多,炒得夠乾身,好有鑊氣。肉碎份量多,鹹香十足。

水煮烤魚

配料

麻婆豆腐
豆腐夠嫩滑,辣味好香好有層次,非常惹味。

干煸四季豆
份量非常多,炒得夠乾身,好有鑊氣。肉碎份量多,鹹香十足。

2021-06-23
享受食物,絕對係日常生活的調劑🎀慢慢進食,享受不同味覺的刺激,真是一大享受! 😋一直也喜歡食辣🌶,但都唔敢食太多, 因為都會影響腸胃呢~但近日太忙碌,需要一點點稿賞自己!🤩所以這星期的Cheat meal係麻辣烤魚🤩🚿-其實我好鍾意川菜麻辣嘅味道🌶🌶🌶呢一晚去咗位於尖沙咀嘅麻辣五三五❤️真係主打食川菜,好多唔同選擇呀而我當然被烤魚所吸引🐠🐟立即選咗麻辣烤魚,因為都怕太辣所以叫咗威辣~BB辣 希望容易啲食到😝-麻辣烤魚真的唔會令我失望! 真係唔太辣又好好食🥳好惹味! 辣到啱啱好有夠過癮🔥🔥有種有麻又香嘅感覺 好開胃 同停唔到口魚身好滑, 好多肉! 💯配上麻辣味,真係會停唔到口⚠️現在睇到相都想再食呀🤩 真係好正! 下次仲想試下唔同烹調烤魚的方法呢! 同埋成條魚係好大條, 2-4人都好足夠 🔥店員仲會好細心,安排你專心食烤魚與其他餸菜會分開上呢! 好用心呢! ✅食晒成條烤魚真係好滿足! 💯😍-除左烤魚,都點了一些食物來試試架! 因為都想食少少麵食,所以點了正宗四川擔擔麵🍜這碗也是滿滿的驚喜💯😍用上來了擔擔麵的麵條, 我特別喜歡湯的濃度剛剛好, 不會太濃及咸正中我的口味! ✅而且麵量也不少,即使
享受食物,絕對係日常生活的調劑🎀
慢慢進食,享受不同味覺的刺激,真是一大享受! 😋
一直也喜歡食辣🌶,但都唔敢食太多, 因為都會影響腸胃呢~
但近日太忙碌,需要一點點稿賞自己!🤩
所以這星期的Cheat meal係麻辣烤魚🤩🚿
其實我好鍾意川菜麻辣嘅味道🌶🌶🌶
呢一晚去咗位於尖沙咀嘅麻辣五三五❤️
真係主打食川菜,好多唔同選擇呀
而我當然被烤魚所吸引🐠🐟
立即選咗麻辣烤魚,因為都怕太辣
所以叫咗威辣~BB辣 希望容易啲食到😝
麻辣烤魚真的唔會令我失望!
真係唔太辣又好好食🥳
好惹味! 辣到啱啱好有夠過癮🔥🔥
有種有麻又香嘅感覺 好開胃 同停唔到口
魚身好滑, 好多肉! 💯
配上麻辣味,真係會停唔到口⚠️
現在睇到相都想再食呀🤩 真係好正!
下次仲想試下唔同烹調烤魚的方法呢!
同埋成條魚係好大條, 2-4人都好足夠 🔥
店員仲會好細心,安排你專心食烤魚
與其他餸菜會分開上呢! 好用心呢! ✅
食晒成條烤魚真係好滿足! 💯😍
除左烤魚,都點了一些食物來試試架!
因為都想食少少麵食,所以點了正宗四川擔擔麵🍜
這碗也是滿滿的驚喜💯😍
用上來了擔擔麵的麵條,
我特別喜歡湯的濃度剛剛好, 不會太濃及咸
正中我的口味! ✅
而且麵量也不少,即使女仔食麵唔會怕太飽!
而且只是香辣,特別推薦俾想食擔擔麵但又怕辣的朋友🥳
另外也點了一個酸辣黑木耳作前菜😋😋
涼伴的方法,配上開胃的醬汁,
作為前菜絕對適合,而且份量十足!🥢
最後也點了滑蛋蔥花炒牛肉🥩,嘗試一下!
牛肉及蛋的份量很多、絕不欺場!
炒蛋做到很滑身,及易口入,
配上牛肉口感好豐富香口呢!🥘
總的來說係在尖沙咀川菜的好選擇💞
享受了一頓滿足味蕾的晚餐,
與用三五知己一起去嚐辣,好爽🥳😙
正宗四川擔擔麵
滑蛋蔥花炒牛肉
酸辣黑木耳
2021-06-16
正宗四川擔擔麵
滑蛋蔥花炒牛肉
酸辣黑木耳
2021-06-23 42 瀏覽
店舖位於尖沙咀寶勒巷10號8樓,環境坐落感覺都好舒適😙,而去嘅食物係以食辣嘢為主,分別有唔同辣嘅程度😛,喜歡吃辣嘅朋友之選👍!.水煮鮮田雞賣相相當之吸引😍,睇到覺得好剌激😲,味道都好惹味😋,田雞肉質都好嫩口味道入哂味😋,真係夠哂剌激😝!.香油鹽水雞鹽水雞睇見都覺得唔錯,蔥蒜味道都好香😙,食到入口鹽水雞都好滑身,雞件完全入哂味味道十足😋!.夫妻肺片十分之吸引😍嘅夫妻肺片,望見都好想食😋,味道都好惹味夠哂辣😝,而去嘅肺片有三款有牛/牛肚/牛肉完全入哂味,味道好惹味又剌激🤑,用嚟飲啤酒非常之夾!.蒜泥白肉食到入口味道都唔錯😋,而去嘅白肉包住D青瓜食到入口腍之中有帶點爽口,口感都好特別撈埋D蒜泥食更加好食😋👍!.*價錢一般,食物都好有水準*

水煮鮮田雞

香油鹽水雞

夫妻肺片

蒜泥白肉

*價錢一般,食物都好有水準*
2021-06-21
10 分鐘 (堂食)
2021-06-22 37 瀏覽
真係好鐘意食烤魚,呢日朋友帶我食好野,佢話呢間烤魚好好味,值得列入食完再食系列。食烤魚當然要食辣啦~朋友話水煮同麻辣都好味,最後我選擇左麻辣味道。一上枱已經聞到香噴噴,魚既肉質好嫩滑,而且味道好鮮甜,食得出條魚好新鮮,仲要啖啖肉條魚應該都好大條😋然後我地再加左自己想食既配料落去,個烤魚湯底愈食愈出味,麻辣味道個後勁好正🤣個寬粉同娃娃菜完全係吸哂個湯底味道,辣得好過癮🤤🤤另外其實仲好多另類菜式,但我同朋友已經好飽了,唯有留待下次再試。

2021-06-21 55 瀏覽
最近關注左一個烤魚群組,先知道原來香港好多人都鍾意食辣,仲要愈辣愈刺激,同事立刻提議去挑戰一下,麻辣五三五 是一間正宗四川菜餐廳,位置於尖沙咀很方便。到達餐廳門口已經放滿了辣椒🌶️ 四川辣椒有好多種,二荊條、青花椒、子彈頭、鬼椒、四川生抽、豆瓣醬等等⋯⋯四川當地嘅獨家香料同醬汁,精粹帶返嚟香港。烤魚 $198當天主角是鉗魚,肉質的口感很好,同事看到其他人客紅噹噹的火辣菜式,即時縮沙,改吃酸菜烤魚,一樣有香辣風味。烤魚鍋裏有蔥、芹菜、洋蔥,炒香很好味,然後放入自己喜歡吃的配料,我哋就追加左薯仔、水晶粉等。鉗魚本身的鮮香味,烤起來還有一種獨特的焦香和香料味,酸辣鮮香,魚肉亦嫩滑。配石油氣爐上桌,很好的保溫作用,保持到原汁原味。吃完烤魚後還可以根據個人口味繼續涮涮蔬菜、麵條,風味獨特。蒜泥白肉 $68涼菜也值得推介,蒜泥白肉望落去好似白雪雪,原來係自家製 creamy 蒜泥白肉,口感特別可愛。加入自家製辣椒油、甜醬汁等,入口蒜味濃厚,蒜泥口感 creamy, 帶一點辣勁,白肉跟青瓜片捲起來,口感豐富,沒有油膩感。小蔥皮蛋豆腐 $48翠綠的小蔥清新,皮蛋彈牙,豆腐嫩滑,沒有麻辣的一道菜,適合不吃

烤魚 $198

蒜泥白肉 $68

小蔥皮蛋豆腐 $48
翠綠的小蔥清新,皮蛋彈牙,豆腐嫩滑,沒有麻辣的一道菜,適合不吃辣的人士。

滑蛋蔥花炒牛肉 $88
提議來吃麻辣的同事突然間生病喉嚨痛,遷就病人決定今次放棄麻辣下次再來大戰,吃了健康美味營養價值高的滑蛋蔥花炒牛肉 ,蛋好軟滑,味道好香,配上七成熟的牛肉真的好好吃!

• 蒜泥白肉
2021-06-18 27 瀏覽
餐廳位於尖沙咀,距離地鐵站路程只需要五分鐘左右, 地理上十分方便快捷, 餐廳主打的就是麻辣, 絕對是超水準之作, 我更欣賞的就是他下午市時段烤魚套餐,更是以優惠價推出 ,絕對是性價比之選,配搭不同的配菜, 也有優惠價,絕對是價廉物美,食物味道方面,我挑選的 是一個皮蛋芫茜鍋底 ,而我選擇這個的原因就是因為我知道我真的熱氣了,需要下火,清一清, 湯底喝起來十分清淡 ,但卻芫茜味重, 喜愛芫茜的朋友可以挑選,絕對是你們的最愛 ,我欣賞的就是湯底,喝起來沒有味精,有點家的感覺 ,在外吃飯也能吃到這樣的味道,真不錯。

開心🤗 又約左辣朋友食辣🌶今次來到位於尖沙咀既一間樓上店。餐廳裝潢用過心,霓虹燈🚦字句加上貼滿幽默句語😚 為食辛辣愛好者增添多一份樂趣😛·一段小插曲:當天未知是否店員較忙,故須自己寫紙仔落單🤔 但之後其他食客又有店員幫手,有點百思不解呢⁉️·👅川滷鴨舌  HKD$58小食點左🦆鴨舌(又想念台灣了!) 滷水mix川辣既配搭🤩 先將鴨舌滷得入味,再加上麻辣🌶咸香中帶點麻香辣,不錯的。·🌶水煮烤魚  HKD$198今次當然為烤魚🐟而來😍 望見menu已經覺得好吸引😻烤魚本身無其他配料搭配,所以另加左📛嫩鴨血($38)、🥒窩筍($28)、🍲水晶粉($28),好豐富😋 烤魚可選五款湯底🍜 包括 香茜皮蛋、水煮、酸菜、清椒清香、麻辣,揀左水煮小辣🌶小試牛刀。烤魚🐟用熱鍋暖住,會越滾越辣🔥麻香味濃🤤 海量既辣椒🌶鋪滿烤魚面,好澎湃呀🤩條魚都幾大條,魚肉嫩滑唔會痴骨👍所以食得好放心。而且烤魚本身已經煎熟,將佢浸喺辣湯🥣裡面可以吸收哂麻辣精華😍食完會感覺到口唇帶有微微麻香!建議大家必加水晶粉😻 滾起後水晶粉好夠辣,好好食😋·🐸干煸田雞  HKD$98可能好多人都唔敢食田雞🐸 覺得核突嘔心😆 但其實係好好食
開心🤗 又約左辣朋友食辣🌶

今次來到位於尖沙咀既一間樓上店。

👅川滷鴨舌  HKD$58

🌶水煮烤魚  HKD$198

今次當然為烤魚🐟而來😍 望見menu已經覺得好吸引😻

🐸干煸田雞  HKD$98

可能好多人都唔敢食田雞🐸 覺得核突嘔心😆 但其實係好好食㗎🤤 田雞肉質比平時既豬肉雞肉更嫩滑😚 本身既辣度🌶對我嚟講係啱啱好,如果想辣啲仲可以order加辣🙉
2021-06-08
  • 水晶粉
  • 水煮桂花魚
川菜對我嚟講又愛又恨😅😅愛係對香辣的刺激,恨係受不了那種辣度,所以好矛盾😆呢日就陪屋企人食佢鍾意既川菜,一到食店就被店名吸引食店好乾淨抽風也做得很好,所以沒有太大陣氣味👍🏻👍🏻自己本身不算食得太辣,所以侍應推介這個烤魚套餐,咁我就揀左酸菜汁湯底,另外選擇幾款配料(牛栢葉、台灣腸、豆腐),咁就來一餐豐富的午餐吧當侍應送來烤魚時,嘩…. 真係好大條呀而且這個爐超方便安全烤魚大條得來,魚肉好嫩滑,又冇乜魚骨,而且酸菜味配魚肉好夾,開胃得來亦都好入味😋😋另外點左我既至愛青椒皮蛋做小食雖然簡單一道小食,但青椒少少辣帶起皮蛋香味另外點了兩款清清地既菜式: 勝瓜雲耳炒豬頸肉,成道菜色水好靚😍好岩呢個夏天食又夠營養,食材新鮮好爽口。清炒芥蘭,爽脆鮮甜另外點了屋企人最喜愛的螞蟻上樹,川菜名菜免治豬肉炒粉絲,肉碎粒及辣椒掛在粉絲上,唔太乾身,每啖食到辣辣粉絲的惹味食川菜點都要啤一啤,大滿足
食店好乾淨
抽風也做得很好,所以沒有太大陣氣味👍🏻👍🏻

侍應送來烤魚時,嘩….
真係好大條呀
而且這個爐超方便安全

另外點左我既至愛青椒皮蛋做小食
雖然簡單一道小食,但青椒少少辣帶起皮蛋香味

另外點了兩款清清地既菜式:

另外點了屋企人最喜愛的螞蟻上樹,川菜名菜

食川菜點都要啤一啤,大滿足

2021-06-09
午餐
2021-06-04 444 瀏覽
喜愛食辣的朋友推薦這家川菜館,說比較乾淨又美味,價格亦不貴,因此當日便和太太一起來品嘗一下位置:位於寶勒巷商樓8樓,如不是朋友介紹相信不大可能會發現。不過寶勒巷一帶的交通十分方便,除巴士外,只需步行約3分鐘便可到達港鐵尖沙咀/尖東站N2出口環境:餐廳隱藏在電梯出口的小門內,進入後感覺頗有特色,泥水牆寫上有趣的餐廳介紹,同時放上一些香港式霓虹招牌,一點也不像川菜館服務:侍應很有效率,同時招呼多枱客人亦很有禮貌,下單上菜快,亦會主動提供碗筷及熱茶食物:川菜佔餐廳餐牌上的大部分,亦有提供其他中式菜式烤魚(麻辣湯底)~$198用上鯰魚,先炸很烤的烤魚,可以選擇如酸辣等不同口味,我們則選了川菜最拿手的麻辣湯底的少辣上枱時會先放上氣體爐再放上烤魚用長盤,麻辣用上大量辣椒及花椒,看上去很辣但其實少辣真係不怎麼辣魚肉炸過所以肉比較實但仍吃得出很鮮嫩,肉多亦香,可惜這種魚帶有一點泥味,而餐廳沒提供其他魚種正宗四川回鍋肉~$88回鍋肉真的香而肉嫩,用上大量香蔥去炒,有四川香辣的口味但同樣不算很辣,偏油但味道不錯螞蟻上樹~$58知名川菜,用粉絲炒豬肉粒、西芹及辣椒,非常香及有點辣,很開胃而粉絲夠滑亦不會散,

位置:

環境:

服務:

食物:
川菜佔餐廳餐牌上的大部分,亦有提供其他中式菜式

烤魚(麻辣湯底)~$198

正宗四川回鍋肉~$88

螞蟻上樹
螞蟻上樹~$58
知名川菜,用粉絲炒豬肉粒、西芹及辣椒,非常香及有點辣,很開胃而粉絲夠滑亦不會散,加上價格實惠份量又多,必點

麻婆豆腐~$58
想不到的多,豆腐同樣很軟滑,豆味香而辣味夠,很惹味的餸,配飯一流

京蔥炒牛肉
京蔥炒牛肉~$78
京蔥很香,牛肉很嫩滑,份量亦很多,不算川菜,但喜歡食肉的朋友值得考慮

總括來說這,這家川菜館味道確實不錯,環境亦算舒服,是少有環境好的川菜館之一,難怪朋友會推薦給我呢

🌺麻辣五三五
🌺地址:尖沙咀寶勒巷10號8樓
2021-06-02
螞蟻上樹
京蔥炒牛肉
2021-06-03 129 瀏覽
😊呢間麻辣五三五位於尖沙咀,位置真係好方便,附近就喺K11!聽聞佢哋嘅午餐非常之抵食,今日終於見識到😱真係超級抵呀,不過一個人真係食唔晒, lunch time大家都可以約埋同事去食就更加化算啦☺️..▫️ 【午市烤魚套餐】$98⭐️強烈推薦⭐️午市嘅烤魚套餐真係好抵食,只需$98 ,就有一大條魽魚😍‼️而且仲有個Gas爐一直warm住😱我叫咗酸菜湯底,味道非常之夠味,酸酸辣辣,非常之開胃,酸菜份量亦都好多而且真係好夠酸!大愛😍😍魚身脆卜卜,但係入邊魚肉都尚算嫩口,魚骨又唔多,再配埋湯底,真係令人好回味,重點係真係非常之抵,一個女仔應該食唔晒,兩個人share更抵!而且可以額外再加火鍋配料,都只係$10或者$20就有一份,我哋分別叫咗蓮藕片、生蠔、日本豚肉,真係平靚正,非常之推介呢個性價比高嘅套餐俾大家😎..▫️ 【避風塘豉椒炒大蜆】$88整體味道都唔錯😍配料好足,有大量炸蒜、洋蔥絲、青椒絲等,食落爽脆,醬汁啱啱掛住每一個蜆上😝忍唔住一口接一口食晒,只係蜆肉份量比較細少..▫️ 【川滷鴨舌】$58⭐️強烈推薦⭐️滷水鴨舌非常之入味,肉質嫩滑,呢款小食用嚟送啤酒真係一流🤣..▫️ 【麻辣口水雞】$58🤔麻辣

▫️ 【午市烤魚套餐】$98

▫️ 【避風塘豉椒炒大蜆】$88

▫️ 【川滷鴨舌】$58

▫️ 【麻辣口水雞】$58
🤔麻辣口水雞$58咁大碟又真係幾抵嘅,不過我比較食得辣🤭所以對於我來講呢一款麻辣口水雞未刺激到我嘅味蕾,但味道講都算唔錯~~
  • 烤魚
疫情關係唯有選擇係香港食川菜今日係社交平台搵倒呢間小店,book位仲有85折所以就黎試下😋雖然有午市套餐,最後兩個人叫左兩份主食,餐廳先送左兩碗西洋菜湯🥣,唔夠仲可以添飲,無加味精㗎👍一份酸菜桂花魚🐟但當日用嘅魚係雪藏魚😰唔係桂花魚成體酸菜味比較重,冇乜辣椒🌟一份干鍋自選配菜有椰菜、羊肉片、萵筍、豆ト同鮮魷魚木架下面有一個小火爐暖住平鍋,幾貼心♥️干鍋麻香味平均唔會太辣,係油多咗少少
疫情關係唯有選擇係香港食川菜

一份酸菜桂花魚🐟
但當日用嘅魚係雪藏魚😰唔係桂花魚
成體酸菜味比較重,冇乜辣椒

🌟一份干鍋
自選配菜有椰菜、羊肉片、萵筍、豆ト同鮮魷魚
木架下面有一個小火爐暖住平鍋,幾貼心♥️
干鍋麻香味平均唔會太辣,係油多咗少少

2021-02-03
午餐
2021-06-01 54 瀏覽
麻辣五三五,六四的簡稱,黃到上心口的店,唔食點得啊。蒜泥白肉蒜頭打成一堆蓉成為蒜泥,比外頭吃到的更重蒜味,但不會嗆鼻,經過調味更易入口,另外辣椒油和醬汁繞了一圈在白肉的表層,食用時可以蘸點蒜泥在白肉上,把醬汁好好浸一下,肉嫩多汁,夾上青瓜,口感多層次,青瓜爽脆,白肉脆彈豬皮位置,肉質嫩滑。麻辣味烤魚 烤過的魚肉呈金黃色澤,皮脆肉嫩,只有大魚骨。另外麻辣湯浸入魚肉更惹味,配料叫了萵筍鴨血肥牛,鴨血嫩滑彈牙,萵筍煮過後軟腍吸滿辣味,每啖也是滋味。水晶粉重點之一必點,吸滿湯汁,滑溜口感。蒜片牛肉粒牛肉粒炸過外脆內嫩,頗多汁,蒜片略嫌不夠脆口。簡單一頓晚餐跟DD 享受一下辣之美食,位置之間不算闊落,簡單點菜已放滿了桌子。

麻辣五三五,六四的簡稱,黃到上心口的店,唔食點得啊。
蒜泥白肉

麻辣味烤魚
烤過的魚肉呈金黃色澤,皮脆肉嫩,只有大魚骨。

水晶粉
重點之一必點,吸滿湯汁,滑溜口感。

蒜片牛肉粒
牛肉粒炸過外脆內嫩,頗多汁,蒜片略嫌不夠脆口。

2021-05-31 49 瀏覽
呢間麻辣五三五聽聞團隊曾經去過四川考察,而且同當地廚師交流過,以自家製的辣油炮製各款涼菜、小食、小炒、干鍋、水煮系列等40款四川風味美食。而菜式都可以選擇大、中、小辣,部份菜色更可走辣,亦照顧到食唔到辣嘅人。水煮魚都幾大條,魚係炸完之後再放去連辣湯一齊煮,所以魚嘅表面口感微脆,掀開魚皮後發現魚肉依然嫩滑,唔錯。除此之外仲有其他配料可以放入去一齊煮。京蒽炒牛肉孜然味好濃擔擔麵因為叫左走辣關係所以比較淡味,下次都係叫小辣會比較好蒜蓉炒油麥菜菜炒得好爽脆。乾煸四季豆肉碎份量多,成個小菜用黎送飯一流。

京蒽炒牛肉孜然味好濃

擔擔麵因為叫左走辣關係所以比較淡味,下次都係叫小辣會比較好

蒜蓉炒油麥菜菜炒得好爽脆。

乾煸四季豆肉碎份量多,成個小菜用黎送飯一流。
今次嚟到呢間主打麻辣&港式小炒嘅餐廳!一入門囗就feel到玩味滲哂出嚟🤩牆上好多抵死改編廣告對白🤩即刻打個卡先!. 肚餓啦!先嚟叫佢哋嘅招牌之一『烤魚套餐 $98』先(Be堅係對原條烤魚上咗癮😍😍) 梗係揀麻辣啦!!送到嚟面前見到紅噹噹辣椒x大大條魚已經食慾大增😛香料加埋唔同嘅辣椒令嫩滑嘅魚肉食落好惹味!仲追加咗清水大蜆(+$20) 雖然唔係好厚肉但勝在新鮮又無沙👌另外再點咗午市套餐『辣子雞丁$58』 好有驚喜!!係用咗辣椒芝蔴加花生乾炒脆口雞丁😝用嚟佐酒一定好襯!跟餐仲有送埋前菜『青椒皮蛋』呢個lunch set性價比高👍. 食咗呢啲四川菜唔夠皮😋😋我哋仲叫埋呢度啲鑊氣小菜嚟試!首先嚟個『蒜片牛仔粒$78』炸蒜片炒牛肉粒味道正正常常!中規中矩嘅一道菜😆再嚟嘅『干煸四季豆$58』就特別啲!係用咗四川荳芽苗x肉碎x爽口四季豆炒成!咸香惹味好餸飯😜最後仲有一道Be私心好鍾意嘅『 豉油王乾煎大蝦碌$88』煎得好乾身✅滋味到連殼都食埋🤤🤤

2021-05-19 57 瀏覽
兩個人約食飯嘅時候,最頭痛就係諗食乜嘢,皆因選擇又唔多,同個魚精一齊,所以最終都係決定食烤魚,大家都食得辣,一於叫個:麻辣烤魚$198,多肉少骨,好正,條魚係先煎封過,所以香噴噴又熱辣辣,魚肉厚、滑再加上花椒八角麻辣味,真係好食到不得了!👍🏻烤魚鍋沒有其他配料,可以自選,啱晒我地鍾意食乜就點乜。😍配菜:蘿蔔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鮮枝竹👍🏻👍🏻👍🏻五花腩👍🏻👍🏻窩筍👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鴨血👍🏻👍🏻金菇👍🏻👍🏻👍🏻墨魚丸👍🏻👍🏻芋頭件👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻全部都係可以索哂d麻辣湯味,越煮越入味,越食就越辣,不得不叫杯啤酒嚟降下火🔥Suntory Beer (Premium),嘩!好好飲!d泡好綿好滑,勁推😋😋😋
烤魚鍋沒有其他配料,可以自選,啱晒我地鍾意食乜就點乜。😍
配菜:
蘿蔔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻