2022-09-28
今日午餐好想食d酸辣野,而每次買外賣都差不多必經呢間麻辣派對,今日就同同事試下午餐先。內裏裝飾華麗獨特,光線柔和舒適,仲有卡位坐添。設計色彩繽紛而且樓底頗高,空間感大。牆上油畫漂亮突出,可見畫工非凡。簡單嘅餐具都好細緻地印上店舖名稱酸菜江團魚魚片切成薄薄一片片的,魚片份量都頗多,平時食5至6片就無了,這鍋魚感覺食極都還有。當中切片連小小細骨都沒有,而且廚師烹調時間剛剛好,魚肉嫩滑仲啖啖肉,酸辣適中,非常惹味。辣度級別有幾款,可以自由選擇。一片片慢慢吃,簡直係人生一大享受。酸菜大大條份量又多,岩晒喜歡吃酸菜既我,當堂可以開胃d又無咁制。再配上白飯,非常飽肚,一個人真係食唔晒。藤椒花雕白貝白貝雖然細細隻但好厚肉和肥美,加上花雕和辣椒一起煮,非常入味。當中帶輕輕既酸辣,而且一點沙都沒有,味道幾特別,一食就停不了口。歌樂山辣子雞一大堆乾辣椒和雞粒炒在一起,睇落去真係好似好辣,吃不了。但原來這些都是假像,食落口肉質juicy之餘又唔算好辣,如果再配返杯啤酒簡直一流。我地叫左個套餐包餐飲,價錢都幾化算,款式又多。套餐都係最經濟的
魚片切成薄薄一片片的,魚片份量都頗多,平時食5至6片就無了,這鍋魚感覺食極都還有。當中切片連小小細骨都沒有,而且廚師烹調時間剛剛好,魚肉嫩滑仲啖啖肉,酸辣適中,非常惹味。辣度級別有幾款,可以自由選擇。 一片片慢慢吃,簡直係人生一大享受。 酸菜大大條份量又多,岩晒喜歡吃酸菜既我,當堂可以開胃d又無咁制。 再配上白飯,非常飽肚,一個人真係食唔晒。 藤椒花雕白貝
白貝雖然細細隻但好厚肉和肥美,加上花雕和辣椒一起煮,非常入味。當中帶輕輕既酸辣,而且一點沙都沒有,味道幾特別,一食就停不了口。 歌樂山辣子雞
我地叫左個套餐包餐飲,價錢都幾化算,款式又多。
套餐都係最經濟的