2022-12-12
天后有驚喜居酒屋🤍-👀沒有立場資訊-🦪海產細味六杯蠔 ($199)呢道菜係餐廳新推出嘅一道菜,所以做緊優惠價,我哋即刻忍唔住叫咗嚟試吓😛六杯蠔分別有三種唔同味道,包括柚子醋、生蝦醬、同埋佢哋自己調嘅無酒精雞尾酒汁👀啲生蠔全部都又大隻又滑,入口完全唔腥,而且仲好鮮甜🤩首先柚子醋食落好清新,而且更加帶出咗蠔嘅鮮味😋佢哋自己調嘅雞尾酒汁食落似係佢哋自己調嘅特製辣醬,微辣得嚟好順口😚最後係生蝦醬,質地比較‘杰’身,應該係將原隻生蝦變做醬,好有泰式風味,香料嘅香味,加上微辣嘅調味,好值得一試!🍣廚師發板壽司(八貫) ($288)分別有黑松露帶子、三文魚、北寄貝、三文魚子、拖羅、玻璃蝦、油甘魚同左口魚邊壽司🍣個人最鍾意拖羅、玻璃蝦同埋左口魚邊,拖羅充滿油香,而且口感軟嫩🥰玻璃蝦就好爽口,而且食落好鮮甜🫡至於燒左口魚邊就充滿油香,入口即溶,不愧係小編最鍾意嘅壽司🤩🥩鹽燒牛肋串 ($48)牛味好重,而且超級多汁,熟度啱啱好🫶🏻🐔明太子雞腿串 ($38)明太子醬好香好開胃,而且雞髀肉好滑好多汁🐵🐤免治雞肉棒 ($58)呢個真係好有驚喜,香甜嘅日式照燒汁配上原隻日本蛋,配埋雞肉棒一齊食,充滿香氣,口感豐富
👀沒有立場資訊
🦪海產細味六杯蠔 ($199)
啲生蠔全部都又大隻又滑,入口完全唔腥,而且仲好鮮甜🤩
首先柚子醋食落好清新,而且更加帶出咗蠔嘅鮮味😋
🍣廚師發板壽司(八貫) ($288)
玻璃蝦就好爽口,而且食落好鮮甜🫡
🥩鹽燒牛肋串 ($48)
牛味好重,而且超級多汁,熟度啱啱好🫶🏻
🐔明太子雞腿串 ($38)
明太子醬好香好開胃,而且雞髀肉好滑好多汁🐵
🐤免治雞肉棒 ($58)
呢個真係好有驚喜,香甜嘅日式照燒汁配上原隻日本蛋,配埋雞肉棒一齊食,充滿香氣,口感豐富,必試!
🐣雞股串($38)
燒得外脆內軟,食落超級香口,完全唔會好似出邊嘅燒雞股串一樣咁腥🤩
🐽豚肉包雞髀菇串 ($48)
豚肉嘅表面燒得金黃,配上裏面多汁軟熟嘅雞髀菇,唔錯🥰
🐷厚切豬頸肉串 ($48)
夠爽口彈牙之餘充滿肉香,表面微鹹,好適合送酒😛
🥭北海道芒果牛乳乳酸 ($48)
甜到啱啱好,而且超級開胃,配上清甜嘅芒果粒粒,忍唔住好快飲晒🥹
🐻蜜桃烏龍熊茶 ($58)
充滿蜜桃香,味道清甜,而且上面隻熊啤啤真係超級得意,啱晒打卡🤓
餐廳嘅裝修好有日式風味,餐牌嘅選擇亦都有好多,雖然價錢望落好似比較貴,但係個人覺得呢個味道都幾值得呢個價錢😙
而且居酒屋嘅氣氛幾好,無論一家大細定係同朋友或者同另一半嚟都好啱😚
餐廳喺尖沙咀都有分店,舖位更加大,小編之前食過都唔錯🤩
味道 9.5/10
人均消費 $479💰
📍 黑木亭居酒屋
天后清風街10號清風大廈地舖
(其他分店:
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓)
#米食居酒屋 #米食日本菜 #米食天后 #米食尖沙咀 #天后美食 #尖沙咀美食 #美食
#hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup