2023-08-26 18 瀏覽
同朋友去銅鑼灣食飯居酒屋裝修好有日本風味🇯🇵_⭐️北海道飛魚刺身北海道直送✈️好鮮甜😍欣賞佢配埋個醬汁將成個鮮味再提升👍🏻👍🏻最正係可以加$60將魚骨魚頭煲 豆腐魚頭湯!超級超級鮮甜 好飲推介大家一定要試👍🏻👍🏻👍🏻-⭐️海膽蟹味噌甲羅燒個人好鍾意食蟹同海膽呢個配搭簡直係完美😍推介大家一定要試🫶🏻_⭐️鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心舌心好林 好好食🤤加埋鐵板燒 超香❣️_⭐️蒲燒鰻魚飯🍱⭐️炸蓮藕片🥢⭐️帆立貝壽司🍣⭐️巨峰乳酸生啤🍇_整體食材好新鮮💯侍應服務態度又好下次一定會再嚟👍🏻👍🏻
同朋友去銅鑼灣食飯
居酒屋裝修好有日本風味🇯🇵
⭐️北海道飛魚
刺身北海道直送✈️好鮮甜😍
欣賞佢配埋個醬汁
將成個鮮味再提升👍🏻👍🏻
最正係可以加$60
將魚骨魚頭煲 豆腐魚頭湯!
超級超級鮮甜 好飲
⭐️巨峰乳酸生啤🍇

整體食材好新鮮💯
侍應服務態度又好
下次一定會再嚟👍🏻👍🏻
睇咗呢間餐廳好多食評,我覺得值得一試。因為佢都算新餐廳,所以環境幾好,食物唔算平,但係質素ok。令我有衝動寫呢個食評,就係因為佢今日嘅服務令到我同朋友十級失望。我哋三個人,都試咗佢10幾樣嘢食,再叫埋酒。首先,有個此經理或者老闆嘅人,我哋上次叫佢幾次幫我哋跟進我哋嘅order,佢都完全唔睬我哋。(可能佢覺得佢自己唔係負責服務客人)我哋對服務質素要求唔太高,所以還好。適逢朋友生日,我哋檢視過冇任何不准外帶食物影相嘅標籤,亦都冇寫明會收切餅費,我哋即興買咗件西餅,拎出嚟影相搞吓氣氛。當時餐廳嘅服務員見到我哋影相拎西餅,佢哋都冇打算提供任何服務,例如生日刀,甜品碟等等。亦都冇服務員向我哋表示要收取任何服務費。直至埋單嘅時候,見到單據上有$88切餅費,我哋就詢問服務員呢個切餅費係提供咩服務要收,佢竟然答「一早同你哋講咗切個蛋糕就要俾錢。」我哋話,「俾錢唔係問題,但係從來冇人同我哋講過!可唔可以搵返話同我哋講過嘅同事出嚟。」隔咗5分鐘,個服務員話「今次唔使你哋比啦,同事一早同你哋講過啦。」我即刻同佢講,「我哋俾錢冇問題,但係從來都冇人講過,我哋咁樣被屈唔接受,同埋佢哋提供過乜嘢切餅服務俾我哋?」
睇咗呢間餐廳好多食評,我覺得值得一試。

因為佢都算新餐廳,所以環境幾好,食物唔算平,但係質素ok。

我哋三個人,都試咗佢10幾樣嘢食,再叫埋酒。

再等多10分鐘,服務員就話「總之今次唔使你哋比。」我哋再講,「其實俾$88冇問題,我哋今晚食咗餐咁大嘅晚餐,點解唔可以有啲好少少嘅服務」佢竟然答「我哋好多訂枱,個個客人都叫好多錢嘢食㗎,使唔使比單據你睇?」

我到嗰一刻,已經覺得唔想同呢間餐廳嘅人討論,唯有同佢講,祝你生意興隆啦!

服務差令香港餐飲業更差。
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦀🦐🦪🦑🦀🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢海膽蟹味噌甲羅燒 $128 🆙海膽、蟹籽、蟹肉同蟹膏嘅組合帶嚟豐富嘅口感同滋味,每一啖都能夠享受到海鮮嘅鮮美。配上餅乾沾醬,更加增添咗食物嘅層次感同滿足感🤤。🥢海苔酒盗燒帆立貝 $98 🆗帆立貝本身鮮甜多汁,質感鮮脆,完全保留住海鮮嘅原汁原味。店員亦將帆立貝燒得啱啱好,外層微焦,內裡仍然保持著鮮嫩嘅口感。配上海苔一齊食,口感更加豐富😋。🥢黑門帆立貝伴魚籽醬壽司 $108 🆗細細粒嘅魚籽醬散發出嘅鮮味,令壽司更加有鮮味。咬落去魚籽醬爆裂嘅口感同帆立貝嘅鮮嫩口感形成強烈對比。不過,$100一件壽司就真係有啲貴😳。🥢鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心 $178 🆙 牛舌心嘅味道鮮美,牛舌心爽脆多汁,配合柚子胡椒同香蔥嘅香氣,食落好開胃。每一啖都能夠品味到柚子嘅清新酸甜同胡椒嘅微辣,同時蔥香令味道更加豐富😋。🥢極上黑門活貝盛合 $598 🆙 呢款盛合係一盤活生生嘅貝類,有生蠔、鮑魚、蜆仲有蝦。鮑魚好新鮮,上到枱都仲郁吓郁吓。店員會喺旁邊幫我地用慢火燒海鮮,保持海鮮的水分👍🏻。😇 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😇 食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦀🦐🦪🦑🦀🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.375/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦀🦐🦪🦑🦀🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ 黑門水產すいさん (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk地下C及D號舖

#bakdiu日式 #bakdiu鐵板燒 #bakdiu灣仔區 #bakdiu銅鑼灣
係尖沙咀同埋銅鑼灣都有分店 門面設計具特色感 餐廳內充放滿與日本動畫或魚種類的海報 好似置身日本咁😆▫️北海道飛魚 ($338)呢款魚係季節性 每年大約有7-8個月時間可以食到飛魚 魚質入口帶甘香鮮甜同緊實 啖啖肉 有嚼勁🤤▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 ($98)見到枱枱都有叫甲羅燒!內有蟹肉、蟹膏、蟹籽、香蔥同鵪鶉蛋 店員會即場燒 及撈均勻配料 一路燒都一路聞到香味🤪好鮮香 ▫️甘蝦刺身($148)甘蝦有6隻 食落新鮮彈牙 好鮮甜▪️牛油燒帆立貝 ($88)店員會即場用爐燒帆立貝 帆立貝燒得岩岩好 唔會太生或韌 牛油味香濃帶酒香味▫️三文魚刺身($88)三文魚有4件 件件都好肥美 好新鮮😍▪️酥炸雞軟骨 ($68)雞軟骨一啲都吾厚粉 好香脆 送啤酒一流▫️鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 ($138)加入蒜頭、洋蔥、香蔥炒香 添加左蟹油令雞件更香口 鐵板燒雞件肉質內好嫩滑 外帶焦香▪️串燒 ($28、$28、$38)分別Order左冬菇、翠玉瓜及雞頸肉 串燒係鹽燒 略鹹咗少少 如果少鹹一點就好 不過配啤酒岩哂▫️Sopporo啤酒(支装330mL) ($48)食刺身同炸物配啤酒岩哂🥂

▫️北海道飛魚 ($338)

▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 ($98)

▫️甘蝦刺身($148)
甘蝦有6隻 食落新鮮彈牙 好鮮甜

▪️牛油燒帆立貝 ($88)

▫️三文魚刺身($88)
三文魚有4件 件件都好肥美 好新鮮😍

▪️酥炸雞軟骨 ($68)
雞軟骨一啲都吾厚粉 好香脆 送啤酒一流

▫️鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 ($138)

▪️串燒 ($28、$28、$38)

▫️Sopporo啤酒(支装330mL) ($48)
刺身同炸物配啤酒岩哂🥂

• 黑門令蟹味噌甲羅燒
最近成日有免費機票,但係我次次都搶唔到,冇得去日本😮‍💨咁啱行街見到呢間叫黑門水產嘅餐廳,裝修充滿日本漁市場感覺,就同朋友衝左入去食!大大隻帆立貝加埋魚籽醬,味道好夾,放入口好滿足🤤呢個打完卡要快啲食,如果唔係啲紫菜腍得好快~刺身]我未食過生嘅鮑魚,原來咁脆口!師傅以最上乘嘅刀工,切到每片都好薄好襟食🤣甲羅燒係將蟹膏同蟹肉放喺蟹蓋上燒來食,濃醇美味~店員好有心機喺我哋面前燒,唔使怕自己搞到一鑊粥🤣燒完即刻食得,熱辣辣噴曬煙~一夜干係北海道獨有制魚方法,浸完鹽水再風乾一夜。估唔到份量咁大,肉質結實嫩滑啖啖肉,仲有獨特鹹香!天婦羅入面包滿熟嘅海膽,炸到一啲都唔油,大大啖好過癮食到幾款唔同嘅海鮮,連冬菇都吸滿湯汁,個湯都充滿住海鮮嘅鮮味🤤個魚皮又香又脆,燒到啱啱好!不過一串唔係好夠喉~服務好好,店員成日幫我哋加茶,食到我哋捧住個肚走。後尾google返,發現全部食材都係由日本新鮮空運到港!呢種服務,加埋個環境裝修,呢餐感覺好似去咗日本真正嘅魚市場咁😍

[黑門帆立貝伴魚籽醬]

[活鮑魚刺身]

[海膽蟹味噌甲羅燒]
[海苔酒盜燒帆立貝]

[赤魚一夜干]

[海膽天婦羅]
天婦羅入面包滿熟嘅海膽,炸到一啲都唔油,大大啖好過癮

[黑門令龍蝦湯煮海鮮]

[黑門雞皮海老卷]
[脆燒白穴子串]
個魚皮又香又脆,燒到啱啱好!不過一串唔係好夠喉~

黑門水產すいさん (銅鑼灣),裝潢很有日本風格,新鮮刺生從北海道直接入口,還有認可証書,務求令客人食得安心和愉快❣️海膽蟹味噌甲羅燒~可以生食,也可以爐邊燒。材料有海膽、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋……等,店員慢慢攪拌烹調至香味四溢,味道超級鮮甜,層次感豐富,醮上鬆脆梳打餅上回味無窮❣️刺身六盛~(二人份量)🌟海膽入口軟滑即溶,帶有啖啖的海水鮮味,絕無‘’腥‘’的感覺🌟帆立貝肉質細緻,散發鮮甜味道🌟厚切三文魚能夠充份感受三文魚最佳味道‘’爽滑‘’🌟油甘魚味道甘甜鮮美,肉質細緻幼滑🌟赤身肉實、有咬口,味道帶魚香味🌟真鯛刺身級「魚王」,肉質細膩,味道鮮味❣️黑門三文魚加州飯卷~三文魚刺身配搭牛油果、蟹柳、紫菜……等,表面灑上少許橙紅色的蟹籽口感豐富❣️廣島吉列炸蠔~脆皮炸得恰到好處,外層金黃酥脆,內裏鮮嫩多汁,還帶濃郁蠔肉鮮味❣️黑門鰻魚玉子燒~濃厚蛋香甜甜的,配上軟嫩濃郁的烤鰻,鬆軟的口感好滋味
黑門水產すいさん (銅鑼灣)

❣️海膽蟹味噌甲羅燒~

❣️刺身六盛~(二人份量)

🌟帆立貝肉質細緻,散發鮮甜味道
🌟厚切三文魚能夠充份感受三文魚最佳味道‘’爽滑‘’
🌟油甘魚味道甘甜鮮美,肉質細緻幼滑
🌟赤身肉實、有咬口,味道帶魚香味
🌟真鯛刺身級「魚王」,肉質細膩,味道鮮味
❣️黑門三文魚加州飯卷~

❣️廣島吉列炸蠔~

❣️黑門鰻魚玉子燒~

濃厚蛋香甜甜的,配上軟嫩濃郁的烤鰻,鬆軟的口感好滋味
2023-08-18 25 瀏覽
平時同公司食飯都係喺附近食唔識行入呢啲偏遠啲啲嘅地方搵餐廳!原來呢條街超多,多謝同事帶來兩間日本餐廳,見呢間餐廳好似比較多人而且圖文並茂,所以就入去試吓!最後果然冇選擇錯,性價比高,因為呢度嘅壽司set都係二百幾蚊,平時喺啲大商場度要成300起,如果你想食好少少正常啲嘅壽司!我行過廁所嘅時候見到人哋食$218嘅壽司定食到超級靚仔,嗰隻甜蝦超級肥美!下次試吓先今日想食啲熱嘢,所以就揀咗海鮮喎,而且貪佢有好食!我好耐冇食蠔,所以勁想食等咗一陣先上台不過非常靚仔,油甘魚三小片,冇味嘅下都兩嚿,魷魚兩條,號兩隻,顯兩粒仔,好多蔬菜!呢個餐可以揀飯或者烏冬,我就鍾意食麵多啲就揀烏冬,但係原來個鍋本身有啲粉絲!所以如果你兩個都想食就可以揀飯,感受win win 雙贏雙贏下其實一睇就知唔會好味,不過唔緊要佢又整體整得好好,冇理由要求人哋所有嘢都比最好嘅你,如果唔係就唔係呢個價錢啦👀👀起碼佢蠔嘅火候啱啱好食得我好滿足😌朋友嗰個彩虹糖都好靚仔!咩都有啲好開心,而且好新鮮呢個set仲跟埋一個賣相同埋材料十足嘅蒸蛋,有冬菇同埋一粒蝦係入面仲有少少三文魚子非常足料!呢間餐廳唔單止有獨立廁所,餐廳乾淨,而且服務
下次試吓先

等咗一陣先上台不過非常靚仔,

起碼佢蠔嘅火候啱啱好食得我好滿足😌
朋友嗰個彩虹糖都好靚仔!咩都有啲好開心,而且好新鮮

呢個set仲跟埋一個賣相同埋材料十足嘅蒸蛋,有冬菇同埋一粒蝦係入面仲有少少三文魚子非常足料!呢間餐廳唔單止有獨立廁所,餐廳乾淨,而且服務態度超級良好又唔會好迫!以後一定會無限encore😌😌
午餐
2023-08-17 12 瀏覽
黑門水產是一家以日本氣氛為特色的食店,提供各式各樣的美食享受。無論是環境氛圍還是菜品選擇,都讓顧客仿佛置身於日本的美食文化之中。作為一道開胃的前菜,黑門水產推薦的枝豆和炸蓮藕片都是絕佳的選擇。枝豆是一種傳統的日本小食,通常以煮熟的點心形式供應,口感鮮嫩,帶有淡淡的鹹味,非常適合搭配開胃酒。而炸蓮藕片則是蓮藕切片經過油炸處理後變得酥脆,外層金黃酥脆,是一道獨特的美味前菜。黑門水產的貝殼燒系列是店內的招牌菜之一。其中包括了黑門令蟹味噌甲羅燒、極上大漁貝燒和蟹油蒜燒帆立貝。黑門令蟹味噌甲羅燒以新鮮的蟹肉和特製的蟹味噌填充蟹殼,再以火烤的方式烹調,味道濃郁鮮美。極上大漁貝燒則是選用上等的海鮮貝類,經過炭火燒烤,保持了貝類的鮮嫩和甜味。蟹油蒜燒帆立貝則是將帆立貝與蟹油和蒜頭結合,經過燒烤後散發出濃郁的香氣,口感豐富。在主食方面,黑門水產提供了多種選擇,讓顧客盡情享受美味。其中包括了長崎本釣池魚刺身、辣酒煮刀貝、蟹油辣椒炒魷魚和蒲燒鰻魚飯。長崎本釣池魚刺身以新鮮的魚肉製作,切成薄片,搭配醬油和芥末,保持了魚肉的鮮美口感。辣酒煮刀貝則是將刀貝浸泡在特製的辣酒湯中,帶有微辣的風味,讓人一試難忘。蟹油辣

在主食方面,黑門水產提供了多種選擇,讓顧客盡情享受美味。其中包括了長崎本釣池魚刺身、辣酒煮刀貝、蟹油辣椒炒魷魚和蒲燒鰻魚飯。長崎本釣池魚刺身以新鮮的魚肉製作,切成薄片,搭配醬油和芥末,保持了魚肉的鮮美口感。辣酒煮刀貝則是將刀貝浸泡在特製的辣酒湯中,帶有微辣的風味,讓人一試難忘。蟹油辣椒炒魷魚則是將鮮嫩的魷魚與蟹油和辣椒炒製而成,香辣可口。蒲燒鰻魚飯則是將炭火燒烤的鰻魚搭配蒲燒醬,擺在蓋飯上,帶有獨特的甜燒味道,配上蓮藕片或其他配菜,絕對能滿足食客的味

在黑門水產的用餐環境中,顧客可以感受到濃厚的日本氛圍,讓人彷彿置身於日本的餐廳之中。無論是與親友共享美食,還是與伴侶共度浪漫晚餐,黑門水產都能營造出一個愉悅、舒適的用餐環境。
今次係第三訪就知呢間黑門水產有幾咁好食🥹✨🥰以前去開都係去TST分店 ~ 今次突登去下CWB分店 😍 CWB分店大好多!坐都舒服左都好😍 入面既裝飾令你真係好似返左日本咁🥹 每次黎到我必點最出名既甲羅燒😍😍😋 海膽蟹味甲羅燒 🧡🧡🧡 真係100分推薦! 店員會係面前直接燒 氣氛感UP☺️海膽既鮮甜襯托啖啖蟹膏蟹肉! 勁惹味~唔好睇佢細細地 其實份量好多 😋兩塊餅乾沾滿 都仲有剩 🫨😂 真係好味到想👅埋個蟹蓋😂😂😂因為真係太好食! 忍唔住叫多個極上大漁貝燒🫶🏻 勁大隻蝦 勁大隻蠔 勁大堆海膽 ! 大癲🫨🤣 成件事勁鮮味 ! 完全0雪藏味 ~每食一啖海鮮都伴隨住海膽同三文魚子既鮮甜🥹 好好食😝 北海道飛魚 😝😝 由於想食刺生 所以叫啲未試過既🥳 有幾種刺身食法~ 一種薄切 沾醋 肉質爽口油脂適中 😝 另一種食法 薑蔥飛魚 食落口層次會高啲 薑蔥更加突顯魚既鮮味☺️店員推薦我地魚頭可以煮湯~ 魚骨可以拎黎炸送酒👅👅不過我地最終太飽 無加到🥹 香蔥吞拿魚腩卷~ 必點! 吞拿魚魚腩勁棉口 + 濃郁 醃製咗嘅壽司飯入口更0違和! 同香蔥好夾! 真心好食🤤鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心👅✨ 鐵板上熱辣辣😝
今次係第三訪就知呢間黑門水產有幾咁好食🥹✨🥰

以前去開都係去TST分店 ~ 今次突登去下CWB分店 😍
CWB分店大好多!坐都舒服左都好😍

入面既裝飾令你真係好似返左日本咁🥹
每次黎到我必點最出名既甲羅燒😍😍😋
海膽蟹味甲羅燒 🧡🧡🧡
真係100分推薦!
店員會係面前直接燒 氣氛感UP☺️
海膽既鮮甜襯托啖啖蟹膏蟹肉! 勁惹味~
唔好睇佢細細地 其實份量好多 😋
兩塊餅乾沾滿 都仲有剩 🫨😂 真係好味到想👅埋個蟹蓋😂😂😂

因為真係太好食!
忍唔住叫多個極上大漁貝燒🫶🏻

勁大隻蝦 勁大隻蠔 勁大堆海膽 ! 大癲🫨🤣
好好食😝

北海道飛魚 😝😝
由於想食刺生 所以叫啲未試過既🥳
有幾種刺身食法~ 一種薄切 沾醋 肉質爽口
油脂適中 😝

香蔥吞拿魚腩卷~
必點!
吞拿魚魚腩勁棉口 + 濃郁
醃製咗嘅壽司飯入口更0違和!
同香蔥好夾!
真心好食🤤

鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心👅✨
鐵板上熱辣辣😝 牛舌肉質爽口 有一定既厚度😋 夾住爆香左既洋蔥同蒜茸 勁香口!

黑門鰻魚玉子燒 😍😍
每次見到玉子燒到抵抗唔住😙
每件玉子燒入面都有一件鰻魚 口感豐富
雞蛋都好香☺️ on top 仲有兩大件鰻魚
老闆好大方😍😍😍

呢間真係勁推比中意食日本野既你 每次都唔會失望🥹🥹🥹
無論刺身壽司熟食 樣樣都好食!
環境仲要好舒服! 置身於日本咁😙😍
將來繼續會有456789次再訪😌☺️

2023-08-13
2023-08-15 23 瀏覽
今天與朋友出來聚會,朋友帶我去銅鑼灣吃黑門水產,店外邊的裝潢富有強烈的日本風格,裡邊的裝潢也十分有特色,貝殼懸挂在天花板,配上日式風格的燈籠和旁邊擺設的日本米酒,讓我彷佛到了日本旅遊。第一道菜是海膽蟹味噌甲羅燒,配上兩塊餅乾沾醬吃,服務生一邊耐心跟我們介紹菜式,一邊為我們烹煮食物,煮好了,配上餅乾吃了下去,海膽和蟹膏完美融合,兩種鮮味撞在一起,味道並沒有蓋過對方,舌頭能一次享受雙重美味。第二道菜是磯燒鮑魚一本,送上時十分生猛,同樣地,也是要經過店員的烹調,在燒烤的時候,那隻鮑魚還會左右轉動,過了一段時間烤好,鮑魚肉的光澤十分飽滿,看起來一定很嫩很多汁,吃在口裡,口感密實而不韌。第三道菜是黑松露白汁燒帆立貝,食材非常新鮮,這是店裏的人氣菜式,因此期待很大,事實也沒有令我失望,黑松露和白汁,加上帆立貝,三者夾在一起,給味蕾帶來巨大的衝擊,是意料之外的味覺享受,那種鮮甜就像是在海邊吃著剛打撈上來的新鮮海產一樣,這使我不禁對食材的新鮮和廚師的廚藝有不可思議的讚嘆。第四道菜是黑門令大漁魚子醬脆脆包,海膽,魚子醬,還有各種魚生海鮮在脆脆包上,一同放進口裡先感受到海産的鮮美爽口,再來是脆脆包的酥軟酥

第四道菜是黑門令大漁魚子醬脆脆包,海膽,魚子醬,還有各種魚生海鮮在脆脆包上,一同放進口裡先感受到海産的鮮美爽口,再來是脆脆包的酥軟酥脆的口感,最後是兩者混合一起的搭配,鮮甜和酥脆,兩種感覺化為一種難以用言語形容的味覺享受。

第五道菜是一個魚生壽司拼盤,有三文魚,吞拿魚,鮮蝦各式各樣的壽司,店員仔細告知這種壽司拼盤的進食次序,要先吃哪種壽司再吃那種壽司才能在味蕾上得到最大的享受,一番下來,我和我的朋友十分滿意。

再之後,我叫了一杯海洋之心,而朋友叫了一杯梅酒,海洋之心味道十分清爽,十分好喝,吃完喝完坐了一會便結帳離開,總括來說,是一次十分享受的體驗,菜式帶來的味覺享受和店員的熱情友善都讓我流連忘返,我大大推薦這間餐廳,有機會的話一定再回來吃。
2023-08-13 14 瀏覽
呢間日本料理主打每日空運到港嘅新鮮日本海鮮同埋刺身,而且所有爐端燒嘅食物都有人幫手燒,完全可以耍廢咁等食美食😆今次專程等佢一開門就去試咗銅鑼灣呢間分店,服務員態度好好,會介紹佢哋嘅熱門食物,我哋對啲嘢食有啲咩唔清楚佢哋都好樂意解答。北海道飛魚呢度有好多特別嘅刺身款式,就例如呢道北海道飛魚,一入口就食得出係新鮮空運,而且條魚骨都可以選擇攞去煲湯或者炸咁樣兩食😋海膽蟹味噌甲羅燒濃郁澎湃嘅蟹膏,每一啖都爆發煮蟹膏同埋海膽嘅香味,再加埋脆脆嘅梳打餅,唔怪得係佢哋嘅招牌美食😚辣酒煮刀貝新鮮嘅刀貝,配上辣辣地嘅上湯,最適合鍾意食辣嘢嘅人蟹油蒜燒帆立貝超大粒嘅帆立貝,配上蟹油嘅香味,配搭一流!店員會即場喺面前將佢燒好,並且剪成一口size,一啖一啖連啲汁都飲埋。黑門令龍蝦湯煮海鮮龍蝦湯非常濃郁,湯入邊仲有唔同嘅海鮮配搭,全部都好新鮮。煙燻三文魚活火山厚切嘅三文魚覆蓋住青瓜壽司卷,再淋上甜甜酸酸嘅沙律醬,值得一試。鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞地雞其實即係用咗雞扒,一大碟超級多肉,用上蟹味嘅蒜油煮特別香,山賊醬亦都比較少見,好特別嘅美食。

北海道飛魚

海膽蟹味噌甲羅燒

辣酒煮刀貝
新鮮嘅刀貝,配上辣辣地嘅上湯,最適合鍾意食辣嘢嘅人

蟹油蒜燒帆立貝

黑門令龍蝦湯煮海鮮
龍蝦湯非常濃郁,湯入邊仲有唔同嘅海鮮配搭,全部都好新鮮。

煙燻三文魚活火山

鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞

2023-08-12 16 瀏覽
銅鑼灣一向美食多,而呢間係尖沙咀都有分店,於是一入黎試吓!甘蝦刺身(花酒漬味):師傅用花酒醃左甘蝦,食落去新鮮彈牙,亦帶點酒香味,蝦頭仲有少量蝦膏添!海膽蟹味噌甲羅燒:店員會係你面前烹調,撈勻晒全部材料,再配埋酥脆嘅餅乾,真係好滿足好好味!身為蟹膏控嘅我 真係好中意食呢間!海苔酒盜燒帆立貝:帆立貝超大粒,食落去好新鮮,店員亦都燒得好入味,再配埋海苔一齊食,口感更為豐富!鐵板燒海鮮雜菌(鮑魚、海老、魷魚):一上菜香噴噴,充滿黑椒香味!而鮑魚亦都新鮮彈牙,大概有2隻鮑魚,而海老都好新鮮惹味,再食啲雜菌,可以中和返之前嘅飽膩感磯燒蜆:用牛油煮過嘅蜆仔,食落去尤其入味!極上壽司盛:個人最中意係海膽軍艦+三文魚籽軍艦!海膽食落去好鮮甜,完全唔會覺得好腥。而三文魚籽食落去有漲爆效果,咬爆個下好有滿足感!
銅鑼灣一向美食多,而呢間係尖沙咀都有分店,於是一入黎試吓!
磯燒蜆:用牛油煮過嘅蜆仔,食落去尤其入味!
2023-08-12
675 分鐘 (堂食)
2023-08-11 88 瀏覽
今晚放工之後,好想食日本料理,喺銅鑼灣Fashion Walk附近,有間充滿日式風味嘅<黑門水產>,之前喺尖沙咀食過,實在令人回味,知道佢喺銅鑼灣開咗分店,當然要試下啦!!~呢度嘅環境夠曬闊落,而且最重要係真係好有日式嘅風味,真係以為自己去咗日本度假甘。<海苔酒盜燒帆立貝 $98>大大隻新鮮嘅帆立貝,用上海苔、蟹子、配埋酒同埋醬汁一齊來燒成,即叫即燒,帆立貝肉質彈牙,配上甜甜地嘅醬汁,仲有大量嘅海苔同埋蟹子一齊來食,非常好味。<黑門三文魚加州反卷 $138>呢個加州反卷絕對充滿驚喜,三文魚非常厚肉,而且入口鮮甜肥美,入面包住嘅反卷有牛油果、蟹柳、雞蛋等等材料,非常新鮮好食。<北海道飛魚 $338>北海道飛魚唔係時時有得食,比較季節性,咁啱餐廳有,我哋便叫一客來試下。魚肉非常新鮮,入口清新鮮甜。除咗一般基本刺身嘅食法,餐廳仲係將飛魚嘅魚肉起咗骨,然後配上蔥同薑蓉,伴埋醬油一齊來食,更能提起魚肉嘅鮮味。食完魚肉刺身,仲可以用剩下來嘅魚骨、魚尾、魚頭用來煲湯,或者用椒鹽來炸。<黑門角切海鮮沙律>由多種魚生刺身造成

<海苔酒盜燒帆立貝 $98>

<黑門三文魚加州反卷 $138>

<北海道飛魚 $338>

<黑門角切海鮮沙律>
由多種魚生刺身造成,仲有一隻手掌甘長嘅赤蝦,配有酸甜嘅醬汁同埋大量嘅新鮮沙律菜,非常開胃。

<蔥吞拿魚腩卷>
呢個蔥吞拿魚腩卷做得非常精緻,入口有淡淡嘅吞拿魚腩肉,魚肉非常新鮮好食,最鍾意就係佢哋嘅碎蔥,增添美味感。

<黑門大阪燒>
呢個大阪燒又係一個驚喜之作,因為佢除咗有滿滿嘅木魚碎之外,仲有一片片嘅豚肉,豚肉煎得好香,同大阪燒嘅味道非常之夾。

<蒲燒鰻魚飯 $168>
呢個鰻魚飯嘅鰻魚肉質非常之厚實,而且仲入口彈牙,充滿鰻魚醬汁嘅味道,鰻魚醬汁非常濃郁,配埋佢嘅珍珠米飯,非常好食,值得推薦!!~

整體來講,餐廳供應嘅食物質素非常之高,材料都相當新鮮,而且環境令人覺得坐得非常之舒服,彷如喺日本嘅居酒屋之中,下次有機會一定會再來。

• 黑門大阪燒
  • 黑門三文魚加州反卷
  • 海苔酒盜燒帆立貝
2023-08-11 63 瀏覽
⌇黑 門 水 產 す い さ ん“ 🦀 “ 黑門令蟹味噌甲羅燒 ( $ 9 8 )燒之前會先比你影相睇下啲料 然後先至燒 海膽、蟹肉、蟹膏、蟹籽、葱同鵪鶉蛋撈埋一齊 鮮味十足非常鮮甜 配埋餅乾一齊食 口感層次豐富 味道都非常正 食完兩塊餅想配碗飯撈埋食淨既蟹膏😋“ 🍣 “ 平目魚薄切刺身 ( $ 2 3 8 ) 刺身滑嫩 新鮮 配上柚子醋豉油 非常開胃“ 🐚 “ 極上大漁貝燒 ( $ 1 3 8 )燒漁貝包括有蝦、海膽、帶子、生蠔 聞落去已經有鮮甜既海鮮味 加上清酒煮 酒味都幾 好滿足“ 🧈 “ 牛油燒帆立貝 ( $ 8 8 )帆立貝肉質鮮嫩 大大隻 非常有份量 “ 🐟 “ 西京燒銀鱈魚 ( $ 1 9 8 )銀鱈魚既肉質非常細嫩 油脂豐富狗曬juicy 配上七味粉沙律醬 味道豐富“ 🍔 “ 黑門令鰻魚漢堡 ( $ 1 1 8 )厚厚既黑門令鰻魚漢堡 大大件既燒鰻魚 配埋大大份玉子燒 香口又夠滿足 包住紫菜食口感好豐富“ 🐚 “ 磯燒刀貝4本 ( $ 1 0 8 )“ 🍑 “ 白桃雪葩 ( $ 1 1 8 )餐廳主打海鮮磯燒 而食材係由日本黑門市場直送香港 用料絕對夠新鮮 裝修雅致 木
⌇黑 門 水 產 す い さ ん

“ 🦀 “ 黑門令蟹味噌甲羅燒 ( $ 9 8 )
黑門令蟹味噌甲羅燒

“ 🍣 “ 平目魚薄切刺身 ( $ 2 3 8 )
刺身滑嫩 新鮮 配上柚子醋豉油 非常開胃
平目魚薄切刺身

“ 🐚 “ 極上大漁貝燒 ( $ 1 3 8 )
極上大漁貝燒

“ 🧈 “ 牛油燒帆立貝 ( $ 8 8 )
帆立貝肉質鮮嫩 大大隻 非常有份量
牛油燒帆立貝

“ 🐟 “ 西京燒銀鱈魚 ( $ 1 9 8 )
西京燒銀鱈魚

“ 🍔 “ 黑門令鰻魚漢堡 ( $ 1 1 8 )

“ 🐚 “ 磯燒刀貝4本 ( $ 1 0 8 )

“ 🍑 “ 白桃雪葩 ( $ 1 1 8 )
白桃雪葩

餐廳主打海鮮磯燒 而食材係由日本黑門市場直送香港 用料絕對夠新鮮 裝修雅致 木系主調既日本風 擺滿日式裝飾 蠔殼作為吊飾 都有啲似去左日本居酒屋 環境坐位舒適 非常闊落 員工服務態度幾好非常主動斟茶 而且有露天座位

黑門水產すいさん
🦀銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk地下C及D號舖
🍞#foodraah_cwb
2023-08-01
平目魚薄切刺身
牛油燒帆立貝
西京燒銀鱈魚
白桃雪葩
估唔到銅鑼灣都食到正宗日本居酒屋😍 門口裝修已經係正宗日本居酒屋嘅感覺,有置身日本嘅感覺🥰 飾物嗰度更加出色,特別大力推介甲羅燒🤩🔎 黑門令蟹味噌甲羅燒 $98甲羅燒除咗有滿滿嘅蟹肉之外,佢仲加咗啲飛魚籽,配埋蔥粒咁樣去整,食落去蟹肉個鮮味更加突出,配上梳打餅係個絕佳嘅前菜,令人食指大動😆🔎 黑門角切海鮮沙律 $108酸酸甜甜嘅沙律,再配咗唔同嘅刺身,例如三文魚,吞拿魚等等,係一個好好嘅開胃前菜🫶🏻🔎 期間限定 — 北海道飛魚 $338期間限定!!除咗擺盤打卡好靚之外,食落去個刺身都好新鮮,一啲腥味都冇,除咗Wasabi之外,仲有蔥花同埋薑蓉去做配搭,令到刺身食落去個層次更加豐富,大大推薦🥰🔎 明太子大魚炒飯 $188爽口嘅炒飯配上鬆脆嘅魚乾,再加上明太子同埋少少七味粉嘅配搭,令到個飯辣辣地都黎都好好食,呢個份量足夠兩至三個人share🤪🔎 黑門三文魚加州反卷 $138三文魚既味道好鮮甜,居酒屋必叫嘅反卷之一😃 沙律醬嘅比例唔會太多,唔會太肥膩🤓🔎 黑門鰻魚玉子燒 $98將鰻魚融入去玉子燒入面比較新穎,同時間亦都冇令我失望,食落去熱辣辣唔會有魚骨,而且味道配埋鰻魚醬咁樣甜甜地好好食😋🔎

🔎 黑門令蟹味噌甲羅燒 $98

🔎 黑門角切海鮮沙律 $108

🔎 期間限定 — 北海道飛魚 $338

🔎 明太子大魚炒飯 $188

🔎 黑門三文魚加州反卷 $138

🔎 黑門鰻魚玉子燒 $98

🔎 海底之心 $78
呢杯 cocktail 係由Vodka,白桃梳打,菠蘿汁,同埋藍色嘅糖水組成,杯嘢飲落去好清新,基本上飲唔太到vodka個味,隻色飲落去一啲藥水味都冇,高質推介嘅 cocktail 🍹

📍 黑門水產すいさん (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk地下C及D號舖
  • 黑門三文魚加州反卷