2021-08-19
【點一龍】晚市佢哋都有得食點心,又有得叫主食都幾特別👀👀晶瑩海蝦餃啲蝦都好大粒同彈牙係幾好食嘅,不過蝦餃皮厚咗少少🤏🏻🤏🏻上素鮮竹卷個皮好似鴨腳扎嗰種,係林身。雖然個餡唔錯,但個人鍾意食炸過既鮮竹卷,整體一般菠蘿咕嚕肉🍍呢個真係麻麻🥶🥶 我本身係好鍾意食咕嚕肉,亦都諗住呢味餸實冇伏啦! 點知個粉太厚而且炸得唔夠鬆脆,放耐咗,陣豬肉臭味仲回返岀黎,呢個完全唔掂😪瑤柱XO醬煙肉脆脆炒飯🥢反而呢個幾香口,入邊仲加咗啲炸到脆卜卜既油炸鬼落去,有啲脆口野咬下,幾過癮,而且佢同個炒飯match到! 呢個可trytry🤗甜品我哋叫咗兩款🌝原汁原味西瓜糕🍉佢係將啲西瓜榨汁再加魚膠粉重新整返西瓜咁嘅樣, 係幾得意嘅但係就唔算話好特別😹香芒滑布甸🥭呢個都係認真麻麻🥺 芒果嘅味道都有既,但可惜佢為咗整條魚嘅形狀,佢落嘅粉令到夠布甸變得好硬,完全冇咗嗰種滑捋捋既感覺,好睇唔好食咁啦🤭
晚市佢哋都有得食點心,又有得叫主食都幾特別👀👀
晶瑩海蝦餃
啲蝦都好大粒同彈牙係幾好食嘅,不過蝦餃皮厚咗少少🤏🏻🤏🏻
上素鮮竹卷
菠蘿咕嚕肉🍍