2020-11-02 722 瀏覽
擺盤有啲心思 味道唔係話好特別但價錢就係中上水平,又冇view——————————————————樓底唔高 而且裝修唔係特別出眾 本身飲茶就好嘈 再加啲杯碗碰撞聲好刺耳成件事環境好壓迫拿拿林飲完就走
擺盤有啲心思 味道唔係話好特別
但價錢就係中上水平,又冇view
——————————————————
樓底唔高 而且裝修唔係特別出眾
本身飲茶就好嘈
再加啲杯碗碰撞聲好刺耳
成件事環境好壓迫

拿拿林飲完就走
2020-04-13 1382 瀏覽
雅蘭中心越開越多餐廳,今次見到居然有間點心店,有好多新潮特色點心,好吸引!餐廳環境十分舒適,空間感大,又有卡位,而且全部凳都係梳化,好舒服。先講講茶,唔單止平時見既普洱、鐵觀音等茶葉,呢度連玫瑰荔枝茶都有,正呀!茶味清香,玫瑰味出,加上淡淡荔枝味,好飲!店員仲成日主動走過黎加水,服務超好!創作六式拼盤 $198 金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃第一次見墨汁皮蝦餃,上面灑上少許金箔,賣相極佳。食落皮薄又有淡淡既墨汁鮮味!而餡料都好豐富,有好多蟹粉同埋彈牙蝦肉,正!海膽鳳眼餃,好多新鮮高質海膽放在鳳眼餃上,好吸引!海膽味道鮮甜而creamy,同蝦肉餡料鳳眼餃好夾!黄金啤梨鹹水角外形真係整到成個啤梨咁,打卡一流!趁熱食,香脆外層加上豐富餡料,好味。原隻鮑魚雞粒酥原隻鮑魚一啲都唔細,而且肉質十分嫩,鮑汁味濃!配上鹹香嫩滑雞粒&脆批底,Perfect Match!係我今餐最愛!一口燕窩蛋撻迷你蛋撻上鋪滿超多燕窩,可以養顏滋補下~黑白芝麻流心煎堆仔煎堆外脆內彈,趁熱食仲有流心黑芝麻,味道極香濃!另外點左個沙茶墨魚鬚($58),份量好大,有超多肥厚彈牙墨魚鬚&爽口入味青瓜!全部都好濃沙茶味!

創作六式拼盤 $198

海膽鳳眼餃,

黄金啤梨鹹水角

一口燕窩蛋撻
迷你蛋撻上鋪滿超多燕窩,可以養顏滋補下~

黑白芝麻流心煎堆仔
煎堆外脆內彈,趁熱食仲有流心黑芝麻,味道極香濃!

2019-07-11
2020-04-10 493 瀏覽
📯慕名光顧位於旺角雅蘭中心2樓的點心廊💁‍♂️點心廊裝潢時尚,地方光亮🔴+⚫️看到以往的餐具是全黑色,而現在採用紅黑色相襯,倍感漂亮雅致🔰晶瑩筍尖鮮蝦餃$58,掃上漂亮的點綴,蝦肉鮮味爽口,好吃,推介🔰大地魚末燒賣$48,肥瘦適中,味道調配得剛好,不鹹也不油膩,喜歡🔰日山和牛鮮竹牛肉球$48,質量也不錯,當天的馬蹄粒很爽脆,喼汁帶點微辣,醒胃🔰小小楊梅$48,造型精緻,味道出色,外層的小白粒很脆,一口咬下去時,燙口得很,內裏是自家製的楊梅蓉,酸甜得令人喜愛,邊吃邊讚🔰鮑汁鳳爪$48,雞腳是淋的,但不夠入味,其色澤也偏淡😍喜歡所有的點心都是熱騰騰的👍🏼
📯慕名光顧位於旺角雅蘭中心2樓的點心廊

💁‍♂️點心廊裝潢時尚,地方光亮

晶瑩筍尖鮮蝦餃

大地魚末燒賣

日山和牛鮮竹牛肉球

小小楊梅

🔰鮑汁鳳爪$48,雞腳是淋的,但不夠入味,其色澤也偏淡
鮑汁鳳爪

😍喜歡所有的點心都是熱騰騰的👍🏼
2020-04-02 774 瀏覽
這天是新例實施的曰子,店子的座位明顯隔得有一段距離。差唔多隔兩張枱才有一枱座位,吃得安心。可惜點心的選擇也減少許多,尤其是蒸點。今日就不吃新派點心,選其傳統點心。晶瑩筍尖鮮蝦餃$58這蝦餃形態很美,表面有金色的點綴,貴氣十足。蝦餃一口大小,蝦肉饀料鮮美爽彈,沒有太多的調味,蝦味突出。大地魚末燒賣$48平曰吃都是蝦肉燒賣,而這大地魚末燒賣的味道也不錯。燒賣的大地魚末味道唔太明顯,但口感爽滑有彈性,應該是手切肉。原籠古法蒸馬拉糕$38這古法蒸馬拉糕口感綿滑,質地鬆軟,氣孔細密,而且沒有舊式的梘水味道,輕輕的甜。曰山和牛煎包$58這和牛煎包造型有趣,煎包質地柔軟,和牛饀料味道濃郁,帶少許黑椒味,口感濕潤,唔會太油膩。石鍋鳳爪排骨飯$58把豉油倒入石鍋,排骨飯吱吱的響,香味十足。排骨軟滑又入味,而且肉味濃,有嚼感。鳳爪極為軟腍,豉汁味濃郁,完全入口即化,再拌以豉汁白飯,真可口!這一天的點心午餐一如以往的好吃。在沒有旅行的日子,吃一些喜歡的食物緩和一下沉重的心情,倒也不錯。

晶瑩筍尖鮮蝦餃$58

大地魚末燒賣$48

原籠古法蒸馬拉糕$38

曰山和牛煎包$58

石鍋鳳爪排骨飯$58

2020-03-30
2020-03-28 290 瀏覽
今日到旺角從遊舊地,但發現大不如前,點心變了,味道變了,賣相變了,可以說是從90分掉落到60分。查詢一下,原來之前的師傅走了,所以一切一切都變了,從食材用料,味道調教,出品賣相,點心份量以至新鮮程度 一一都改變了,為獨售價不變,這點真讓食客們心酸!連鄰桌的食客也有同感,覺得出品各方面都跟以前不一樣。可能這段時間受到各種情況影響,導致有所改變,真心希望你們會變回以前一樣,讓一衆食客可以再回來品嚐一番。
2020-03-25 563 瀏覽
港式點心十分受大眾歡迎👏🏻,可說是老少咸宜👴🏻👵🏻👨🏻👩🏻👦🏻👧🏻,但要在芸芸餐廳中選出既優質又精緻的點心也不容易🤤,這次可以推薦一下吃過好吃的點心🥧。.🍴富士竹炭叉燒包($38)Baked Barbecue Pork Buns, Bamboo Charcoal 麵包外非常鬆軟,中間包有叉燒和惹味的叉燒醬,🐖十分好吃。.🍴金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉($58)Crispy Rice Rolls, Turnip, Dried Scallop腸粉皮非常軟滑,中間包住脆卜卜的米網和蘿蔔絲,置頂灑上炸至金黃的瑤柱絲💛。口感和味道都不錯,炸過的瑤柱鹹鮮味突出,再加上龍蝦豉油富有鮮味🦞,值得一試。.🍴XO醬蝦仁炒麵($108)Pan-Fried Noodles, Shrimps, XO Sauce 芡汁加入XO醬,辣味突出🌶,配料有鮮三色椒和鮮蝦🦐。脆麵香脆,不油膩,鮮蝦彈牙鮮味,整體味道不錯,不過配料種類不夠多,略為單調。.🍴黑白芝麻流心煎堆仔($48)Crispy Glutinous Balls, Dark & White Sesame 煎堆外皮夠煙韌,加上黑白芝麻,吃到陣陣芝麻香,中間黑芝麻流心餡芝
富士竹炭叉燒包
富士竹炭叉燒包
🍴富士竹炭叉燒包($38)
麵包外非常鬆軟,中間包有叉燒和惹味的叉燒醬,🐖十分好吃。
金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉
🍴金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉($58)
XO醬蝦仁炒麵
XO醬蝦仁炒麵
🍴XO醬蝦仁炒麵($108)
黑白芝麻流心煎堆仔
🍴黑白芝麻流心煎堆仔($48)
煎堆外皮夠煙韌,加上黑白芝麻,吃到陣陣芝麻香,中間黑芝麻流心餡芝麻味香濃🌚,好吃😋!
2020-03-20 138 瀏覽
半年前黎食過一次晚餐 🍴可能初開業 人唔多 不過食物有驚喜所以今日黎食個lunch試下d點心先未太受疫情影響 都幾多人 (好彩唔嘈,本人最怕人多大聲講野b li 巴啦)首先 揀茶 :有4款選擇 (看圖)桂花烏龍 入口有清清桂花香 之後就有烏龍既甘甜 叉燒包 皮薄 唔太多肥膏 但餐牌寫得2件 黎到有3件!?煎堆仔 (4粒)即炸 金沙芝麻流心餡燒賣 (4粒)食到最後先有輕微大地魚味黑蒜鳳爪排骨 排骨唔知係咪落得太多粉 口感怪怪Xo蘿蔔糕 寫就6粒 其實都唔止 略略油左少少 有蘿蔔香同食到蘿蔔條 淋滑但唔散
半年前黎食過一次晚餐 🍴可能初開業 人唔多 不過食物有驚喜
所以今日黎食個lunch試下d點心先

叉燒包 皮薄 唔太多肥膏 但餐牌寫得2件 黎到有3件!?

煎堆仔 (4粒)即炸 金沙芝麻流心餡

燒賣 (4粒)食到最後先有輕微大地魚味

黑蒜鳳爪排骨 排骨唔知係咪落得太多粉 口感怪怪

黑白芝麻流心煎堆仔
爆口燒魂叉燒包(2件)
大地魚末燒賣
黑白芝麻流心煎堆仔
爆口燒魂叉燒包(2件)
2020-03-18 84 瀏覽
早前同親家相聚去旺角飲茶, 佢帶左我去點心廊,店面有些水墨畫,幾雅致。店內明亮光猛,感覺幾舒服。茶揀左瑰麗堂皇 (玫瑰茘枝茶) 玫瑰味幾香,茘枝味就微微的。陳皮花膠魚茸湯$ 68湯羹有花膠、蛋白、魚茸、 少許陳皮絲,花膠有咬口, 唔會鯹。脆皮乳鴿$ 68乳鴿外皮微脆,肉質嫩滑。創作六式拼盤$ 198, 有6款點心, 幾抵食, 可以每人每款一件。金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃,墨汁餃皮掃上高貴金色, 蟹粉加埋彈牙嘅蝦肉, 又幾鮮味。海膽鳳眼餃鳳眼餃餡料布蝦仁, 上面放海膽, 鮮香爽脆共冶一爐,正呀!蛋撻香滑皮脆, 一絲絲燕窩養顏, 好滋味。原隻鮑魚雞粒酥鮑魚腍滑有咬口, 鮑汁雞粒配埋脆批, 好味。黄金啤梨鹹水角外形好cute, 香脆軟糯又熱辣辣!黑白芝麻流心煎堆仔, 黑芝麻流心好香,好好食。金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉好靚嘅蘿蔔絲腸粉, 上面鋪咗炸瑤柱絲同龍鬚菜, 腸粉包住炸米網紙蘿蔔絲餡, 口感又滑又脆,非常惹味!附帶龍蝦汁豉油!黃金海膽春卷$ 78春卷鬆脆, 蝦肉爽彈, 海膽香甜, 好味道!麻婆豆腐日本帶子餃$ 58綠色綑金邊嘅餃子, 餡料有帶子粒,食落有麻婆豆腐香味,幾盞鬼喎。點讚及追蹤fb, 就送紅
店內明亮光猛,感覺幾舒服。
陳皮花膠魚茸湯$ 68
脆皮乳鴿$ 68
乳鴿外皮微脆,肉質嫩滑。
金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃,
墨汁餃皮掃上高貴金色, 蟹粉加埋彈牙嘅蝦肉, 又幾鮮味。
海膽鳳眼餃
鳳眼餃餡料布蝦仁, 上面放海膽, 鮮香爽脆共冶一爐,正呀!
蛋撻香滑皮脆, 一絲絲燕窩養顏, 好滋味。
原隻鮑魚雞粒酥
鮑魚腍滑有咬口, 鮑汁雞粒配埋脆批, 好味。
黄金啤梨鹹水角
外形好cute, 香脆軟糯又熱辣辣!
黑白芝麻流心煎堆仔, 黑芝麻流心好香,好好食。
金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉
附帶龍蝦汁豉油!

黃金海膽春卷$ 78
春卷鬆脆, 蝦肉爽彈, 海膽香甜, 好味道!
麻婆豆腐日本帶子餃$ 58
點讚及追蹤fb, 就送紅玫瑰特飲一杯, 好香玫瑰味。
2020-03-04 386 瀏覽
久別重逢,已經好一段時間沒有光顧這店子了。昔曰要排長龍,或是久候一小時,然而,今曰輕鬆入座。可能是食客唔多的關係,感覺空間感十足,沒有太逼狹的感覺。先選定了比較特別的荔枝玫瑰茶。玫瑰茶入口順滑,有著淡淡玫瑰花香和荔枝的幽香,齒𪘁留香。不想費神選擇,就點選了招牌的Dim sum platter$248/創作六式拼盤。這拚盤有六款推介點心:金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃、海膽鳳眼餃、鮑魚雞粒酥、鹹水角、煎堆仔和燕窩蛋撻,每款兩件,共十二件。金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃Har gow, prawns, crab roe, gold leaf這蝦餃賣相有型,以黑色的墨汁皮配上金箔,感覺高貴。蝦餃皮厚薄適中,當中的鮮蝦爽口鮮美,加埋鮮甜的蟹粉,就是鮮美爽甜,好吃。海膽鳳眼餃Sea urchin, minced prawn dumplings 這鳳眼餃以鮮蝦入饌,配上海膽,味道是蝦餃的進化版,既有蝦的鮮味又有海膽甜味,是感覺新鮮的味道。原隻鮑魚雞粒酥Abalone and chicken puffs這鮑魚雞粒酥入口脆香鬆化。一咬蠔汁雞粒餡料一湧而出,而那Q版鮑魚口感爽彈,一濃一爽,尤為合拍。黃金啤梨鹹水角Deep fr

可能是食客唔多的關係,感覺空間感十足,沒有太逼狹的感覺。

Abalone and chicken puffs

黃金啤梨鹹水角
Deep fried sticky rice dumplings, pork and shrimps

這鹹水角造成可愛,是啤梨的樣子,味道和一般鹹水角無異,師傅而炸得乾身唔油膩是幾ok的。

另一炸點-黑白芝麻流心煎堆仔也相當恰意。
Crispy glutinous ball, dark and white sesame
煎堆仔炸得脆香煙韌,流心芝麻饀香口又甜美,甜蜜香軟,唔會太甜膩,不錯吧。

一口燕窩蛋撻
Mini egg tarts, birds nest
賣相高貴,燕窩堆得像小山。旦撻鬆化香甜,充滿旦香,加上貴氣的燕窩,真的香甜又養顏。

鮑汁花膠撈飯$88
Tossed jasmine rice, fish maw, abalone sauce

本來以為這撈飯會好寡,原來只要有鮑汁,加埋花膠、菜粒,就是簡單的材料,已經濕潤鮮美,不錯。

雖然已經到訪幾次,但味道依然有水準,可算是心水食店,有空再訪。
2020-02-14 222 瀏覽
今個農曆年氣氛麻麻,但都希望同朋友聚一聚,旺角呢個中心點最就腳,朋友介紹前一陣子食過雅蘭嘅點心廊,精緻又好味,今日帶埋我哋一齊去試吓。雅蘭中心現開滿食肆,點心廊就正正位於美利登壽司旁,門面設計清雅,大廳位置闊落,一啲都唔迫,仲有好多半圓形梳化位,同朋友一邊飲茶一邊傾計確係賞心樂事。唯一唔好處就係樓底比較矮,坐位上方有好多射燈,感覺稍熱。餐廳由前天寶閣總廚處理,主力懷舊+創意點心,睇下點心紙都流晒口水,材料配搭特別,好似呢個春卷就配左海膽喺面,海膽嘅鮮甜味非常突出,春卷炸得脆口不油膩。蜂巢帶子芋角——芋角因為多功夫,已經唔係每間茶樓都有得供應,見到呢度有真係好開心呀,蜂巢外殼揸得酥脆,有空氣感,咬開有大大粒帶子肉,最重要芋蓉做得非常幼滑,芋頭香味四溢,直情係必點嘅推介。魚子醬糯米脆脆——矜貴嘅魚子醬光澤亮麗,粒粒分明,放係炸得酥脆嘅糯米磚上面,中西合璧,有新意!花膠糯米雞——打開糯米雞,即飄來淡淡荷葉香,糯米做得軟糯,配埋花膠餡料,好一個矜貴嘅組合!金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉——腸粉皮又白又滑,入邊嘅油炸鬼炸得鬆脆,豉油醬汁唔會好似出邊嗰啲得個咸字,而真係有豆香味,非常高分嘅作品!香片茶唔錯,

香片茶唔錯,但味道唔夠濃,沖多幾次就淡晒。

提提大家而家經OpenRice訂枱有唔同優惠,有個咁舒適嘅環境嘆吓茶食個包,同朋友仔傾吓計,非常抵食,高度推介!
2020-02-11 147 瀏覽
在人流很多的雅蘭中心,每間食肆都大排長龍,唯獨有間餐廳人流不算多,但裝潢絕不輸其餘任何一間餐廳。既然下班時間晚了,我也不想排隊排太久,於是去了這家點心廊一試。除了很grand 的裝潢外,點心也很美而且創新,定位也算合理。食物:2個人不算很餓,點了一個創作六色拼盤 $198,所有新派點心都有兩件,平均16.5一件,算是合理水平。墨汁蟹粉蝦餃 金色的光輝映照在黑色的外皮上,蟹粉跟荀尖和蝦餃的配合得宜,爽,彈而不會死實,賣相內餡兼備。海膽鳳眼餃 同樣以蝦作底,海膽是後加的,鮮香的海膽味為本來清淡的鳳眼餃帶來了些色彩,但感覺分開吃會更好。黃金啤梨鹹水角 只是長得像啤梨的樣子,鹹水角的味道跟一般酒樓分別不大。鮑魚雞粒酥 非常有趣,稔軟的鮑魚配爽脆的牛油皮,鹹水角的豬肉餡,整個口感非常創新也特別。芝麻煎堆仔跟燕窩撻賣相精緻,惟有餡的煎堆的確較好吃,燕窩的份量很多也不會過甜,抵讚。流心鵪𪂹蛋真很有趣,鵪𪂹蛋釀在燒賣肉內,蝦肉的比例高,但鵪𪂹蛋仍是流心!口感味道都超有趣!以份量來說也差不多全飽,精緻度來說更是非常高分,不俗啊!

食物:

以份量來說也差不多全飽,精緻度來說更是非常高分,不俗啊!
2020-02-11 120 瀏覽
雅蘭商場大裝修後多了幾間新穎食肆 ,難得見到有中菜館,還有點心供應,即和家人試試。環境和裝修都較新派,除了一般四方枱外還有幾張半圓枱點心菜色也很創新蜂巢芋角帶子盞芋頭味濃,帶子大大粒配上香脆炸的蜂巢,口感非常匹配流心鵪鶉蛋燒賣一客三件的鵪鶉蛋燒賣,鵪鶉蛋內藏於燒賣内,驚喜啊! 燒賣的質感非常實一點也不馬虎麻婆豆腐日本帶子餃充滿日本風的日本帶子餃, 碧綠的外層加上少少金箔邊。海膽鳳眼餃本人覺得是必試之選,海膽用上點心實在是非常大膽嘗試 ,小小的鮮味海膽用餃子形式上,一口落肚, 正龍蝦湯蒸鮮竹卷有得吃又有得飲當然是這個龍蝦湯蒸鮮竹卷莫屬,湯底龍蝦味濃,鮮竹卷皮滑嘟嘟, 餡料也非常豐富蒸雞飯想飽肚一點,再加一個蒸雞飯,滑雞h份量非常之多,滿滿的蓋過整個飯,抵食之選

環境和裝修都較新派,除了一般四方枱外還有幾張半圓枱

點心菜色也很創新
蜂巢芋角帶子盞
芋頭味濃,帶子大大粒配上香脆炸的蜂巢,口感非常匹配

流心鵪鶉蛋燒賣

麻婆豆腐日本帶子餃
充滿日本風的日本帶子餃, 碧綠的外層加上少少金箔邊。

龍蝦湯蒸鮮竹卷

蒸雞飯
想飽肚一點,再加一個蒸雞飯,滑雞h
份量非常之多,滿滿的蓋過整個飯,抵食之選

午餐
點心廊空間闊落,裝修貴氣,點心製作精美賣相當吸引!桂花烏龍茶和荔枝玫瑰茶,果味茶味香濃,而且不用另外收費!創作六式拼盤,可以一次過食齊6款招牌創意點心,每款各有兩件。粉紅色提籃蒸籠造型相當吸引!內裏載有超精美點心,海膽鳳眼餃同埋金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃。另外四款點心造型可愛,有鹹有甜,各有特色,內外兼備,包括黃金啤梨鹹水角,一口燕窩撻,黑白芝麻流心煎堆仔以及貴氣十足原隻鮑魚雞粒酥。用不太貴價錢食到酒店級點心質素實在值得一試。
點心廊空間闊落,裝修貴氣,點心製作精美賣相當吸引!

桂花烏龍茶和荔枝玫瑰茶,果味茶味香濃,而且不用另外收費!

用不太貴價錢食到酒店級點心質素實在值得一試。
第三次黎到「點心廊」,每次黎都『創作六式拼盤』,因為真係最抵食!六款點心都只係$198。金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃烏黑嘅墨汁皮,加上金箔嘅點綴,咬開蝦餃,就見到有好大隻鮮蝦肉同橙黃色嘅蟹粉係裏面,真係好真材實料呀!海膽鳳眼餃海膽都算鮮甜,蝦餃裏面有原隻爽口彈牙嘅鮮蝦,正!😏黑白芝麻流心煎堆仔黑白芝麻炸成煎堆仔嘅外皮,芝麻流心好正,香味十足!黃金啤梨鹹水角啤梨嘅造型好精緻!外層炸得香脆,內餡有豬肉碎、蝦米、冬菇等,鹹香味美!👍🏻原隻鮑魚雞粒酥預先炆煮過嘅鮑魚軟腍入味,不錯吃!一口燕窩蛋撻好矜貴嘅燕窩蛋撻!😍燕窩份量毫不吝嗇,曲奇撻皮鬆化,蛋香十足。
第三次黎到「點心廊」,
每次黎都『創作六式拼盤』,
因為真係最抵食!
六款點心都只係$198。

金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃
烏黑嘅墨汁皮,加上金箔嘅點綴,
咬開蝦餃,

海膽都算鮮甜,
蝦餃裏面有原隻爽口彈牙嘅鮮蝦,正!😏

黑白芝麻流心煎堆仔
黑白芝麻炸成煎堆仔嘅外皮,
芝麻流心好正,香味十足!

黃金啤梨鹹水角
啤梨嘅造型好精緻!
外層炸得香脆,
內餡有豬肉碎、蝦米、冬菇等,鹹香味美!👍🏻

原隻鮑魚雞粒酥
預先炆煮過嘅鮑魚軟腍入味,不錯吃!

好矜貴嘅燕窩蛋撻!😍
燕窩份量毫不吝嗇,
曲奇撻皮鬆化,蛋香十足。
下午茶
一口燕窩蛋撻
Delicate Dim Sum on display💕 fusion Chinese Cuisine✨ Perfect night💫..高質華麗 創意精緻點心 你又愛嗎❓款款點心都好似藝術品咁結合,又靚靚又好味。中菜廳環境亦同樣夠氣派💫,服務當然都不用置疑 也是一級棒。而且我仲知系由:前天寶閣總廚👨🏻‍🍳陳師傅主理,質素當然有所保證。環境`服務`食物 樣樣都是信心之選 不用置疑呢。ll Dim Sum Platter.✨金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃(Har Gow, Prawn, Crab Roe, Squid Ink, Gold Leaf)✨海膽鳳眼餃(Sea Urchin, Minced Prawn Dumplings)✨原只鮑魚雞粒酥(Abalone & Chicken Puffs)✨黃金啤梨咸水角(Deep fried Sticky Rice Dumplings, Pork, Shrimps)✨黑白芝麻流心煎堆仔(Crispy Glutinous Balls, Dark & White Sesame)✨一口燕窩蛋撻(Mini Egg Tarts, Bird's Nest)呢個拼盤真系超

l[創作六式拼盤 $198]l
Dim Sum Platter
✨金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃
✨海膽鳳眼餃
✨原只鮑魚雞粒酥
(Abalone & Chicken Puffs)
✨黃金啤梨咸水角
✨黑白芝麻流心煎堆仔
✨一口燕窩蛋撻
(Mini Egg Tarts, Bird's Nest)

呢個拼盤真系超級吸引呢。集合:咸`甜`蒸`炸`焗。款款造型別緻 又精緻可愛,蒸籠仲系粉紅色💕 充滿少女心 女生們像我,一定一定超興奮呢。

材料豐富 用料矜貴。金箔蟹粉🦀`鮮蝦🦐`海膽🐚`鮑魚🐚`燕窩🐧,通通都是上品食材 一定總有款能滿足你口欲,而吃貨如我😋 當然樣樣我都超級喜愛💫 美味又可口 一定能讓你大飽口褔又難忘呢。

l[金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃]l $68
一款招牌點心🥟,作為Signature Dim Sum 真系實至名歸。忍唔住嗌多一次,大大只鮮蝦 加上墨汁金箔,真系好矜貴 足料又好滋味既蒸點心。

l[鮑汁花膠撈飯]l $88
Tossed Jasmine Rice, Fish Maw, Abalone Sauce
一款石鍋盅頭飯🍚,作為Hot Stone Pot Mixed Rice 又一矜貴菜式。鮑汁花膠撈飯 平日你愛吃嗎❓今次真系滿足曬你貴族級一流享受。飯底預先用蛋炒過 加上鮑汁獻同吃,不會乾 也滿有膠質呢。

l[紅玫瑰特飲]l
Rosy Peach Special Drink
最後既特飲🍹,滿滿玫瑰花香🌹 亦貫徹粉紅色主題,真的太吸引女生們吧。就這樣吃著點心 喝杯玫瑰特飲,這個晚上 真的陶醉在粉紅色的世界了吧。