還記得小編小時候 家附近有一台式臭臭鍋餐廳對於當時的"臭味"小編依然記憶猶新終於多年後的今天 台式臭臭鍋重現尖沙咀小編覺得甚是感動台式麻辣鍋 $118媽~好臭呀!果然是名不虛傳的臭臭鍋愛吃辣的小編當然要一試台式麻辣鍋麻辣鍋配料方面有娃娃菜 金針菇 麻辣餃 大豆芽 豬大腸 米血糕 魷魚圈 牛柏葉 萵筍片 鴨血 公仔麵 肥牛片 香濃的湯底配合多種配料 確實可以令人大快朵頤酸菜魚片鍋 $118近年流行吃酸菜魚 所以餐廳都加入這個潮流元素製作鍋物酸菜魚是四川家常名菜以鮮魚為主料 魚肉香滑 幾乎每一口吃下去都是啖啖魚肉配以酸菜 泡椒 乾辣椒熬製湯底煮成小編都忍不住一口口把湯底喝下去魯肉飯 $28此外 惠顧晚餐鍋物可以用$28加配餐廳秘製魯肉飯總括而言餐廳地理位置方便 而且提供食物種類甚多 對於臭臭鍋從現香港 小編認為值得一試
還記得小編小時候 家附近有一台式臭臭鍋餐廳

餐廳地理位置方便 而且提供食物種類甚多
對於臭臭鍋從現香港 小編認為值得一試
2018-09-11
2018-08-28 172 瀏覽
年輕女店員一直玩手機都不鳥人麻辣鍋不辣叫店員加辣都吃超過一半了才來加拿了一大碗辣油過來問都不問一聲整個狂倒下去即時喊停的時候已經倒超過半碗辣油了 整鍋都是油再吃的時候根本辣到沒辦法吃也無法分辨出食物的味道本來想叫店員換一鍋礙於不浪費食物更怕店家會不爽偷加料吃完的時候年長店員問:是不是很辣把過程告訴年長店員換來的只有一句不好意思然後就飄走了總之是一個很差勁的用餐經驗終身不會再給第二次機會了
年輕女店員一直玩手機都不鳥人
總之是一個很差勁的用餐經驗
終身不會再給第二次機會了
2018-08-28
2018-08-14 209 瀏覽
好久沒去台灣了, 特別懷念道地的台灣美食, 這天路過金馬倫道, 被一陣香氣勾起了饞蟲。 抬頭一看, 原來是涮涮鍋專門店 - 鼎皇臭臭鍋, 門外還掛了不少美照… 對飢餓的我來說非常吸引。 店內燈光明亮座位寬敞, 桌上餐具、醬料一應俱全, 吃涮涮鍋少不了的冷氣更是強烈放送~ 涮涮鍋共有8款同時供應, 有較重口味的臭臭鍋、麻辣鍋、泡菜鍋, 也有著重養生的藥膳鍋、四物鍋、麻油雞鍋等, 總有一款合心意。 男友選了招牌臭臭鍋, 上桌時其實也沒有多臭啦XD 連食材都以台式為主而且非常豐富: 台灣貢丸、米血糕、鴨血、豬大腸等, 主角黑豚肉置頂, 整鍋堆得滿滿的。 香港現在連豬紅也難吃到了, 特愛這鴨血, 口感軟而不散碎, 吸收湯汁後毫無腥味, 被我全吃光了! 我則點了黑麻油雞鍋補補身 雞肉用上雞腿肉不易煮老口感特別嫩, 湯頭飄出淡淡的麻油香, 還有堆滿的野菜雜菌、貢丸、米血糕、豆皮、老薑, 跟臭臭鍋一樣充滿台式風味~ 吃台食又怎能少了滷肉飯? 滷肉大顆切粒油亮光澤, 加上香菇口感更豐富, 減肥還是明天再說吧! 經過一輪埋頭苦幹, 男友吃到肚子脹起還有剩下, 女生來的話兩人分享一鍋也足夠了, 性
好久沒去台灣了,
特別懷念道地的台灣美食,
這天路過金馬倫道,
被一陣香氣勾起了饞蟲。

抬頭一看,
原來是涮涮鍋專門店 - 鼎皇臭臭鍋,
門外還掛了不少美照…
對飢餓的我來說非常吸引。

店內燈光明亮座位寬敞,
桌上餐具、醬料一應俱全,
吃涮涮鍋少不了的冷氣更是強烈放送~

涮涮鍋共有8款同時供應,
有較重口味的臭臭鍋、麻辣鍋、泡菜鍋,
也有著重養生的藥膳鍋、四物鍋、麻油雞鍋等,
總有一款合心意。

男友選了招牌臭臭鍋,
上桌時其實也沒有多臭啦XD
連食材都以台式為主而且非常豐富:
台灣貢丸、米血糕、鴨血、豬大腸等,
主角黑豚肉置頂,
整鍋堆得滿滿的。

香港現在連豬紅也難吃到了,
特愛這鴨血,
口感軟而不散碎,
吸收湯汁後毫無腥味,
被我全吃光了!

我則點了黑麻油雞鍋補補身

雞肉用上雞腿肉不易煮老口感特別嫩,
湯頭飄出淡淡的麻油香,
還有堆滿的野菜雜菌、貢丸、米血糕、豆皮、老薑,
跟臭臭鍋一樣充滿台式風味~

吃台食又怎能少了滷肉飯?
滷肉大顆切粒油亮光澤,
加上香菇口感更豐富,
減肥還是明天再說吧!

經過一輪埋頭苦幹,
男友吃到肚子脹起還有剩下,
女生來的話兩人分享一鍋也足夠了,
性價比十足!
2018-07-27
5 分鐘 (堂食)
2018-08-07 147 瀏覽
個日想試下新嘢,入左去呢間食台灣啲臭臭鍋。係禁熱啲夏天入到去好舒服,啲冷氣好夠,我仲驚夏天食臭臭鍋會唔會好熱。入到去當然叫個招牌臭臭鍋啦,叫左小辣🌶聽waiter講係等於譚仔五小辣,個招牌臭臭鍋夠哂臭又夠辣,入面D嘢食又好好味,好有台灣的風味,好似去左台灣食禁。之後我叫左杯茉香奶茶超好飲👍,首先好香茉茶味之後好重奶味好香好smooth,個質素絕對對得住呢個價錢。仲有杯茉香奶茶夠解辣,一面食臭臭鍋一面飲奶茶好舒服。
2018-08-05
  • 招牌臭臭鍋
2018-08-04 346 瀏覽
肥妹仔今晚去咗食呢個由台灣傳過黎既鍋物,肥妹仔我聽就聽得多,不過試就未試過,唔知係咪真係聞落去臭臭既呢??黑豚肉蕃茄鍋 $118個鍋物一上枱肥妹仔我哇咗一聲!!好大個呀……首先睇返個黑豚肉蕃茄鍋,黑豚肉分量都幾多,肉質都ok,唔算太鞋。 當初肥妹仔我以為個蕃茄湯底係用茄膏 ,但原來個唔係,係用蕃茄壓碎嚟做個湯底,所以成個味唔係好濃郁,但係就食得出係好真材實料,唔係假野黎!至於啲配料都係支竹豆腐福袋,粉絲呢啲大路嘢,打邊爐必備既食材!酸菜魚片鍋 $118肥妹仔既朋友就嗌咗個酸菜魚肉鍋,呢個好好食,酸菜湯底夠濃夠入味,魚片滑溜,而且份量又係超級多,肥妹仔我偷食咗好多舊呀!d配料都係豆腐芽菜 金針菇等等木耳呢一啲材料 ,睇落去好似好健康咁樣,個湯底都好濃郁,所以肥妹仔我覺得呢個酸菜魚肉鍋係好味過黑豚肉蕃茄鍋!!!滷肉飯 +$28呢仲滷肉飯唔錯,滷肉粒入味,d汁都幾香,撈到成碗飯!芝麻洋蔥鹹魚醬飯 +$28肥妹仔我覺得呢個醬香鹹魚飯係超級超級好味,將啲鹹魚碎撈埋啲飯到嚟食每一啖都充滿咗鹹魚嘅香味又唔係太咸真係好正!!!巨峰提子梳打 $30喺一餐咁重口味既dinner叫杯soda真係好解膩,正!

黑豚肉蕃茄鍋 $118

酸菜魚片鍋 $118

滷肉飯 +$28
呢仲滷肉飯唔錯,滷肉粒入味,d汁都幾香,撈到成碗飯!

芝麻洋蔥鹹魚醬飯 +$28

巨峰提子梳打 $30
喺一餐咁重口味既dinner叫杯soda真係好解膩,正!
珍珠奶茶 $30
其實肥妹仔係想試下個盆栽奶茶,因為我諗個盆栽奶茶應該係奶蓋奶茶嚟嘅但係店員就話冇曬oreo碎 ,不過唔緊要,下次有機會再試!!

2018-07-29
2018-08-04 78 瀏覽
今日放工之後,去左尖沙嘴食鼎皇臭臭鍋養生鍋。入到去,環境十分乾淨企理,仲有D小擺設添,令人覺得好舒適。來到呢度緊係叫番個招牌臭臭鍋同羊肉🐑養生鍋啦。外加兩杯野飲,一杯凍熱情果芒果梳打同一杯熱嘅奶綠。臭臭鍋入面食材豐富,有黑豚肉,米血糕,🐷大腸,鴨血⋯米血糕煙煙韌韌,吸收左湯的精華,好惹味。鴨血夠爽口,最好味嘅就緊系個臭豆腐啦,非常入味,口感厚實。個🐑肉鍋的湯底藥材味夠香但唔會話太濃,羊肉片新鮮,肉質嫩滑,無乜羶味,配合埋大量的蔬菜,至啱樂於養生嘅你。不得不提個奶綠,實在拍得住出面D飲品店👍🏻熱情果味濃,冰凍透心涼,為熱辣辣🌞嘅夏天降一降溫🌡

2018-08-02
2018-08-03 70 瀏覽
台灣臭臭鍋👍🏻👍🏻我同朋友分別嗌左台式麻辣鍋同蕃茄鍋先講蕃茄🍅,蕃茄超濃,真係好正,每一啖都食到蕃茄味,依個湯好正👍🏻👍🏻,而且依個鍋係完全無內臟嘅,雖然依個鍋無牛,但有豬配返。另外麻辣🌶唔知係咪嗌左小辣關係,辣味唔係好夠,如果嗌中辣就岩岩好👍🏻,牛肉都好味,而且依款內臟唔多,岩唔食內臟嘅人。最後個滷肉飯真係好好味!👍🏻👍🏻😋😋啲肉肥瘦剛好最後仲嗌左兩杯野飲,熱情果芒果梳打好好飲!
台灣臭臭鍋👍🏻👍🏻
我同朋友分別嗌左台式麻辣鍋同蕃茄鍋
先講蕃茄🍅,

蕃茄超濃,真係好正,
每一啖都食到蕃茄味,
依個湯好正👍🏻👍🏻,
而且依個鍋係完全無內臟嘅,
雖然依個鍋無牛,但有豬配返。
另外麻辣🌶

唔知係咪嗌左小辣關係,
辣味唔係好夠,
如果嗌中辣就岩岩好👍🏻,
牛肉都好味,
而且依款內臟唔多,
岩唔食內臟嘅人。
最後個滷肉飯真係好好味!👍🏻👍🏻😋😋

啲肉肥瘦剛好
最後仲嗌左兩杯野飲,
熱情果芒果梳打好好飲!

2018-08-02 75 瀏覽
早排聽朋友去完台灣,話臭臭鍋好好食搞到我心思思又想試下~既然未有時間去轉台灣,今日一於嚟呢度過下口癮先!餐廳座位都算好多我哋6點左右到,唔駛等位就入得去喇~餐牌上有好多款不同口味嘅臭臭鍋任君選擇每個鍋下面有詳細列明有咩材料係入面如果覺得材料唔夠,可以額外加錢追加~其中最吸引到我嘅係以下兩款鍋 :「招牌臭臭鍋 $118」+ 「滷肉飯 $28 / 碗」話明係招牌,梗係要試下啦個湯底一滾起就聞到有幾"臭"啦食之前先飲啖湯是常識吧~好濃好正!!係好有衝動飲完一啖又一啖個人最喜歡係豆腐,粉絲同埋豬紅粉絲建議放到最後先食,索晒啲湯~「黑麻油雞鍋 $118」+「滷肉飯 $28 / 碗」就咁睇賣相係唔會覺得係黑麻油嚟嘅但聞落就知道了~好香呀~除咗有雞之外,配料大致上都係同招牌個款一樣呢款多咗玉子豆腐同豆皮特別欣賞佢嘅雞肉係用雞脾肉,十分嫩滑總括而言,坊間台式臭臭鍋嘅選擇唔算多,大家喺尖沙咀諗唔到食咩,不妨試下呢間~
早排聽朋友去完台灣,話臭臭鍋好好食
搞到我心思思又想試下~
既然未有時間去轉台灣,今日一於嚟呢度過下口癮先!

餐廳座位都算好多
我哋6點左右到,唔駛等位就入得去喇~

餐牌上有好多款不同口味嘅臭臭鍋任君選擇
每個鍋下面有詳細列明有咩材料係入面
如果覺得材料唔夠,可以額外加錢追加~

其中最吸引到我嘅係以下兩款鍋 :
「招牌臭臭鍋 $118」+ 「滷肉飯 $28 / 碗」
話明係招牌,梗係要試下啦
個湯底一滾起就聞到有幾"臭"啦
食之前先飲啖湯是常識吧~好濃好正!!
係好有衝動飲完一啖又一啖
個人最喜歡係豆腐,粉絲同埋豬紅
粉絲建議放到最後先食,索晒啲湯~

「黑麻油雞鍋 $118」+「滷肉飯 $28 / 碗」
就咁睇賣相係唔會覺得係黑麻油嚟嘅
但聞落就知道了~好香呀~
除咗有雞之外,配料大致上都係同招牌個款一樣
呢款多咗玉子豆腐同豆皮
特別欣賞佢嘅雞肉係用雞脾肉,十分嫩滑

總括而言,
坊間台式臭臭鍋嘅選擇唔算多,
大家喺尖沙咀諗唔到食咩,不妨試下呢間~
2018-07-17
2018-08-01 63 瀏覽
想打下邊爐又黎左食台式一人一鍋,同左朋友黎位於尖沙咀的鼎皇臭臭鍋,行完街黎食啱啱好。枱上醬料格,生蒜正。落單一陣就有得食用蠟燭爐,好快就滾啦。凍茉香奶茶($30)&熱紅棗桂圓杞子茶($30)整返杯台式飲品先,茉香奶茶清清地,茶夠香。朋友一向喜歡養生系列,佢杯杞子茶夠香微甜唔錯喎。藥膳羊肉鍋($118)朋友點左藥膳鍋,一開蓋已聞到濃郁藥材味,湯底深啡色,味鮮,正招牌臭臭鍋($118)自己要左臭臭鍋,沙嗲湯底好杰身,有好多臭豆腐,正呀仲有米糕,鴨血等,足料大大鍋。滷肉飯($28)&芝麻洋蔥鹹魚醬飯($28)另外仲加左個飯,滷肉飯個人覺得偏甜左啲,但朋友話好味。鹹魚飯勁正,夠鹹又鮮味,有左呢個鹹魚蓉醬可以食到幾碗飯呀,有無得外賣個醬呀?好正好正食物好味鍋足料,價錢合理呀,唯店內有不少飛蚊,扣點分數了。
枱上醬料格,生蒜正。
落單一陣就有得食
用蠟燭爐,好快就滾啦。
凍茉香奶茶($30)&熱紅棗桂圓杞子茶($30)
藥膳羊肉鍋($118)

招牌臭臭鍋($118)
自己要左臭臭鍋,沙嗲湯底好杰身,有好多臭豆腐,正呀
仲有米糕,鴨血等,足料大大鍋。
滷肉飯($28)&芝麻洋蔥鹹魚醬飯($28)

食物好味鍋足料,價錢合理呀,唯店內有不少飛蚊,扣點分數了。
2018-07-28
$192.5 (晚餐)
2018-07-31 64 瀏覽
叫了一個麻辣火鍋 及蕃茄湯鍋麻辣火鍋 (沒有麻, 只感覺到很多辣招整出這個鍋) 湯底很差。 還在放太多辣招 很傷胃 ,最後沒辦法食完,只好不食。最後還要點多了一杯飲品。蕃茄鍋 味道不濃。 不入味。用料,食材不差。付款方面$300都不收信用卡 很奇怪!價錢:比其他店貴 一般$120位 這間很難食,比其他店還要貴。尖沙咀都不收信用卡 很奇怪。環境多蚊子 由於晚飯時段 只坐了幾個客,環境比較清靜。職員:不夠細心 , 望見我們覺得食辣 不食了。 還不給我們水。 還問我們很辣嗎
叫了一個麻辣火鍋 及蕃茄湯鍋

最後還要點多了一杯飲品。

蕃茄鍋 味道不濃。 不入味。

用料,食材不差。

付款方面$300都不收信用卡 很奇怪!

環境多蚊子
由於晚飯時段 只坐了幾個客,環境比較清靜。

2018-07-28
2018-07-31 238 瀏覽
每次經過鼎皇門口都匆匆而過,其實唔知乜野係臭臭煱,當然也未曾試過,今晚終於有機會可以坐低品嘗一下!同朋友叫左2個鍋一齊share~ 台式麻辣鍋~配料好豐富: 有 娃娃菜,金菇, 韭菜, 麻辣餃,大豆芽, 豬大腸,米血糕, 魷魚圈 ,牛栢葉, 萵筍片,鴨血,公仔麵和肥牛,所有配料索哂D麻辣汁,全部都好入味,好惹味肥牛份量好多,牛味濃,又腍又滑,豬大腸炆得好腍又有咬口,另一個鍋就係招牌臭臭鍋~好彩比想象中無咁臭,但仍有一股台式臭豆腐的味道,湯汁亦是臭臭的,但配料索哂D湯汁又幾特別,配料亦很豐富,有:娃娃菜,金菇,豬大腸,米血糕,鵪鶉蛋,貢丸,鴨血,番茄,粉絲,臭豆腐,蜆,鳴門卷和豬肉片, 鵪鶉蛋蛋味好濃,鴨血好滑,臭豆腐完全入哂味,好正加多$28就有一碗 滷肉飯,呢個 滷肉汁甜甜的,滷肉切成條狀,好有咬口。百香果芒果梳打~呢個配搭很錯,好fresh好開胃,一邊食鍋物,一邊飲呢個梳打,不經不覺已把所有野食清
每次經過鼎皇門口都匆匆而過,其實唔知乜野係臭
臭煱,當然也未曾試過,今晚終於有機會可以坐低
品嘗一下!

同朋友叫左2個鍋一齊share~ 台式麻辣鍋~

肥牛份量好多,牛味濃,又腍又滑,豬大腸炆得
好腍又有咬口,

另一個鍋就係招牌臭臭鍋~好彩比想象中無咁臭,
但仍有一股台式臭豆腐的味道,湯汁亦是臭臭的,
但配料索哂D湯汁又幾特別,配料亦很豐富,有:
娃娃菜,金菇,豬大腸,米血糕,鵪鶉蛋,貢丸,
鴨血,番茄,粉絲,臭豆腐,蜆,鳴門卷和豬肉
片, 鵪鶉蛋蛋味好濃,鴨血好滑,臭豆腐完全入
哂味,好正

加多$28就有一碗 滷肉飯,呢個 滷肉汁甜甜的,
滷肉切成條狀,好有咬口。

百香果芒果梳打~呢個配搭很錯,好fresh好
開胃,一邊食鍋物,一邊飲呢個梳打,不經不
覺已把所有野食清

2018-07-27
  • 台式麻辣鍋
1K
2018-07-30 49 瀏覽
台灣的臭臭鍋,在高雄旅遊時試過一次,還記得昔日的味道。當日沒經濟能力,吃的都不敢大吃大喝,十年後的自己,人工已三級跳,卻又到一身兒女債養家搏殺... 所以去高雄再吃喝玩樂的心願就這樣完了。人生就是不如想像的瀟灑(苦笑)不過生在香港已經很幸福,想吃什麼有什麼,尖沙咀金馬輪道有這家養生臭臭鍋,一於一試,看看可否吃出回憶來。結果,香港的臭臭鍋比台灣的豐富,肉比菜多,湯底的選擇也很多,有麻辣,藥膳,麻油,蕃茄等等。我選擇了蕃茄湯,不是因為我喜歡蕃茄,只是內裡的配料比較對胃。對的,湯底和配料是預先配撘好,湯底決定食材的啊。意外地蕃茄湯超級濃郁,不假不油膩,不錯不錯~印象中台灣的臭臭鍋是小小的,香港的起碼大一倍!自覺兩個人share都夠!豬肉多得好像吃不完(笑)還有鵪春蛋,粉絲,貢丸,豆腐,雲耳,椰菜等配料,非常豐富!個人覺得如果可以多點菜類平衡一下就更好。福袋一個,內裡是蟹籽甜蛋,好味。配白飯一碗,可升級到滷肉飯(如果我知道的份量如此大,我應該不會升級...)滷肉偏甜,脂肪半滲,挺有台灣的味道。老公點了黑麻油雞鍋,麻油味香濃,的確開胃。同樣地,雞肉超多,兩個人share絕對夠。雞鍋配的是這種豆皮

雞鍋配的是這種豆皮麵,很特別,最近好像很歡迎。沾滿湯底後我覺得比粉絲好吃的!

午市加錢換飲品。雖然是堂食,飲品卻是外帶杯子,甚有台式風味,但心裡難免覺得有點浪費。味道一般啦,始終不是主打飲品,有如此多選擇已經覺得有驚喜了。只是餐廳衛生一般,有身在夜市的感覺(苦笑)希望餐廳可以注意一下。
2018-07-29 44 瀏覽
今日肥雞同朋友晚餐決定試下呢間過江龍台灣臭臭鍋睇下香港嘅臭臭鍋同喺台灣食到嘅有咩唔同 入到去嗰陣可能太早喇仲未有好多人全場都係得兩三枱客人 睇下menu有唔同嘅鍋物選擇而肥雞就嗌咗個 酸菜魚肉鍋 施肥雞個朋友就嗌咗個黑豚肉蕃茄鍋 至於放啲肥雞就嗌咗個滷肉飯台朋友就嗌咗個醬香鹹魚飯 飲品方面肥雞嗌咗個巨峰提子梳打而朋友就嗌咗杯珍珠奶茶 黑豚肉蕃茄火鍋個湯底濃就唔係話好濃因為佢冇用到茄膏做湯底 拎肥雞有少少surprise嘅係佢真係用蕃茄壓碎嚟做個湯底感覺個味道好清新 至於啲配菜都用啲好大路嘅嘢例如豆腐粉絲木耳 黑豚肉切得比較厚身少少同埋有啲鞋所以肥雞就覺得普普通通啦 至於肥雞嗌嗰個酸菜魚肉鍋肥雞就覺得正好多啦 酸菜魚入口即溶好滑啲酸菜好有味 至於飯方面 肥雞覺得個醬香鹹魚飯真係送飯一流超正 每食一啖飯嗰啲鹹魚充滿曬口腔又唔會太濃烈 真係令到肥雞對鹹魚有一個完全唔同嘅睇法 至於過滷肉飯呢肥雞就覺得可以不試啦因為真係好似屋企媽咪煮嗰種感覺 總括嚟講呢餐飯肥雞都幾滿意
2018-07-29
2018-07-28 1506 瀏覽
最近食臭臭鍋上癮,一人一鍋乜都有真係太開心,無懼熱辣辣嘅天氣,一齊嚟烚下烚下!招牌臭臭鍋$118臭豆腐,豬大腸,米血糕,黑豚肉,娃娃菜,金針菇,台灣貢丸,鴨血,蜆,粉絲,榨菜,蕃茄 。所有台灣火鍋料都齊晒~夠晒地道。呢個鍋無牛肉,岩晒唔食牛嘅朋友。豚肉係黑豚肉,肉味特別香同肉質滑d。而臭臭鍋嘅靈魂臭豆腐,令到呢個湯底特別惹味!建議最後先食蔬菜,吸收晒所有材料嘅精華。我自己就再落埋蒜落蔬菜度食,好好味!!!台式麻辣鍋$118娃娃菜,金針菇,大豆芽,鴨血,牛柏葉,豬大腸,肥牛片,鮮魷,米血糕,萵筍,公仔麵 中間有朵用牛肉砌成嘅花,未食已經好吸引,雖然好靚,但要狠心d拆散佢,等d牛肉平均受熱,因為牛肉快熟,記得要食左先~另外由於佢隻牛肉唔肥,所以滾完個湯底都唔會話多層油。呢個湯底都夠麻夠辣,唔太食得辣嘅人要小心~水蜜桃綠茶$26 台灣金橘梳打$30飲品叫左呢兩款,夠晒大杯同冰凍,推介金橘梳打,酸酸甜甜,解渴同解辣一流!

招牌臭臭鍋$118

所有台灣火鍋料都齊晒~夠晒地道。
我自己就再落埋蒜落蔬菜度食,好好味!!!

台式麻辣鍋$118

呢個湯底都夠麻夠辣,唔太食得辣嘅人要小心~

水蜜桃綠茶$26 台灣金橘梳打$30

2018-07-26 71 瀏覽
星期六同女朋友係尖沙咀係the one睇完戲就搵野食,想食啲辣野,行行下見到臭臭鍋,價錢又合理門面幾靚幾新就試下個陣6點幾,人流不算多,食食下就好多人入黎了我叫左台式麻辣鍋:肥牛、鴨血、鳴門卷、豬大腸、公仔面、牛柏葉、米糕、金菇、娃娃菜,等等泡沫紅茶:茶味香濃,幫助消化女朋友唔食辣叫了黑麻油雞鍋,乳酸綠茶乳酸綠茶好正入面有好多豚肉、雞比肉、蕃茄、粉絲、嗚門卷仲追加左個細細鹵肉飯,驚唔夠飽又想試下!啲鹵肉好大塊,個汁送飯一流

個陣6點幾,人流不算多,食食下就好多人入黎了

台式麻辣鍋

泡沫紅茶:茶味香濃,幫助消化

黑麻油雞鍋

女朋友唔食辣叫了黑麻油雞鍋,乳酸綠茶
乳酸綠茶好正

入面有好多豚肉、雞比肉、蕃茄、粉絲、嗚門卷

鹵肉飯

仲追加左個細細鹵肉飯,驚唔夠飽
又想試下!啲鹵肉好大塊,個汁送飯一流
黑麻油雞鍋
鹵肉飯