去咗616試近排推出嘅信州和牛616牛肉火鍋本身就有超多牛肉部位選擇,牛肉愛好者必去!近排主打親民價錢就食到日本長野縣嘅信州和牛,好吸引!坐低就自助用QR Code落單,首先揀咗湯低先,都幾多選擇。因為想試真啲和牛嘅味道,所以揀咗牛骨清湯。呢度唔收加一,只係收每位$10醬油費。◆牛骨清湯 $62呢個湯有好多舊牛骨連肉,仲有蘿蔔片,好清甜。唔想食太濃味嘅揀呢個湯啱晒!◆信州特選和牛盛(送五花趾) $234信州和牛以蘋果飼養,肉質份外鮮甜柔軟,分別有牛肩胛、牛腹肉同牛赤身選擇,三款肉質同脂肪比例唔同,各有所好。而我就當然試晒三款啦,所以揀咗【信州特選和牛盛】,一個拼盤有齊信州和牛三大部位,仲送一份澳洲五花趾,好抵食呀!三款和牛部位都肉質肥美鮮甜,輕𤆥幾秒就食得。超級建議配埋餐廳秒製嘅牛肉汁加少少柑桔汁,有提鮮作用,好好食!個人比較推介牛腹肉,脂肪比例多少少,肉質更加軟淋。澳洲五花趾有啲似牛𦟌肉,筋肉分明,帶點爽口!◆滑尾龍$48餐廳推介嘅牛肉,有隻生雞蛋,撈埋一齊先落鍋碌熟,肉質都幾軟滑,加埋隻蛋就食加滑!有啲似食滑牛咁!肉質同樣軟滑,有酒香又唔會太濃,比較特別嘅口味,幾推介!◆手打墨魚滑
去咗616試近排推出嘅信州和牛

◆牛骨清湯 $62

◆信州特選和牛盛(送五花趾) $234

澳洲五花趾有啲似牛𦟌肉,筋肉分明,帶點爽口!

◆滑尾龍$48

肉質同樣軟滑,有酒香又唔會太濃,比較特別嘅口味,幾推介!

◆手打墨魚滑$50
墨魚滑好彈牙,食到粒粒墨魚,配埋牛肉汁一齊食好鮮味!

◆油麥菜$28
幾新鮮爽甜,如果份量再多啲就更好!

◆鮮製手打烏冬$18
呢個手打烏冬係616同日本喺香港開嘅製麵所合作,專門整嘅手工稻庭風烏冬,比較幼身,口感嫩滑又煙韌。

◆菊花桂圓露 & 洛神玫紅菜 $16@
打邊爐唔少得叫下飲品,呢兩款都幾好飲,唔會太甜,感覺比較健康!

試咗咁多款牛肉,食完好滿足!好鍾意616嘅秘製牛肉汁呀,點咩都好好食!之後要再試下其他牛肉部位,餐廳仲好貼心有圖介紹唔同部位碌幾多秒架!616有好多分店,係約朋友聚餐嘅一個好選擇!

• 滑尾龍
Score 總分: 70講到火鍋,香港的確有唔少~而這間616火鍋店就係在旺角係新開嘅。味道算中中至中上啦,特別推薦佢嘅牛肉清湯底 和 秘製牛汁(加二滴柑桔汁)。點解咁講? 因為咁樣嘅配搭真係好好味,而且係香港火鍋店中可以算是突出到自己店舖嘅特色 食譜。講真,教人用咩醬汁已經算少,而咁嘅醬油真係第一次見,可見佢對自己嘅湯底好有信心。 有信心係好事! 我試過都會推薦一下~70分是因為我食過佢嘅頂級牛肉,火鍋黎講,都算幾好唔錯。走嘅時候,見到其他枱食其他普通野,我就覺得麻麻地啦~環境黎講,算一般。總結: 試下啦~ 有錢嘅話唔好食普通野,食靚牛!
Score 總分: 70

講到火鍋,香港的確有唔少~
環境黎講,算一般。
總結: 試下啦~ 有錢嘅話唔好食普通野,食靚牛!
♡ 親民牛肉火鍋店|616牛肉火鍋專門店♡-今日媽媽話好想打邊爐 💁🏻‍♀️話說上星期佢同朋友食飯喺觀塘某餐廳中咗大伏 🤣就叫我今日同佢食返好西🤣於是我帶咗佢嚟到 616 ~ 我哋叫咗牛骨清湯 湯🥣好清甜牛骨仲好大嚿! 🥰- ♡ 特選和牛盛 ♡ $234 而家叫呢個信州和牛 仲會送五花趾~牛肩胛 肉質結實 油脂豐富 牛味濃郁~ 牛腹肉 有肥肥油花 口感滑嫩。赤身油分相對較少 肉味濃郁。五花趾姐係牛大腿中間兩條肉 ~ 口感爽脆 好彈牙。-♡ 鮮製手打烏冬 ♡ $18烏冬好滑~ 而且烏冬好幼身 幼細嘅烏冬順滑易入口 我哋仲encore咗一次🤣 -♡ 手打蝦滑 ♡ $50 蝦滑好爽彈 上面仲有一粒粒蟹籽🥰-♡ 手打牛筋丸(半打) ♡ $30好有口感 有嚼勁入口順滑鮮美 -❥ 值得一提嘅係呢度啲牛肉又大碟又抵食🥰 真係性價比好高~~ #⇢店鋪資料:616牛肉火鍋專門店 (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓#
♡ 親民牛肉火鍋店|616牛肉火鍋專門店♡

今日媽媽話好想打邊爐 💁🏻‍♀️
話說上星期佢同朋友食飯
喺觀塘某餐廳中咗大伏 🤣
就叫我今日同佢食返好西🤣
於是我帶咗佢嚟到 616 ~

我哋叫咗牛骨清湯 湯🥣好清甜
牛骨仲好大嚿! 🥰
♡ 特選和牛盛 ♡ $234

而家叫呢個信州和牛 仲會送五花趾~

牛肩胛 肉質結實 油脂豐富 牛味濃郁~
牛腹肉 有肥肥油花 口感滑嫩。

赤身油分相對較少 肉味濃郁。
五花趾姐係牛大腿中間兩條肉 ~
口感爽脆 好彈牙。
♡ 鮮製手打烏冬 ♡ $18

好有口感 有嚼勁
入口順滑鮮美
#
⇢店鋪資料:
616牛肉火鍋專門店 (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
#
616牛肉火鍋專門店新出咗【信州和牛】,趁呢日涼返唔少,即刻約埋個FRIEND去嘆返個鴛鴦鍋試吓先~鴛鴦麻辣牛骨湯今次嗌咗個鴛鴦湯底,一邊係清甜既牛腩湯底,湯底有蘿蔔、芹菜、仲有唔少份量既牛腩。另一邊係麻辣牛骨湯底,麻辣味道好過癮,仲有陣陣濃郁既沙嗲香!新出既信州和牛係堂食限定,由616團隊喺日本長野縣直接運到香港,仲可以用超親民價錢就可以食到,真係必試之選!!信州特選和牛盛(送五花趾)信州和牛肩胛(套餐)信州和牛腹肉(套餐)信州和牛赤身(食餐)澳洲五花趾(贈送)我地揀咗呢個set真係好抵食!每款牛肉都各有特色。我就最鍾意信州和牛肩胛,牛肩胛牛脂豐滿,肉質鮮嫩。另一款推介信州和牛赤身,和牛滿佈雪花,油香十足!將牛肉燙熟再沾上餐廳提供既牛肉汁,牛肉汁微甜更加突顯牛肉既鮮美,超正啊!!匙柄匙柄姐係牛下肩胛肉,食落唔會太過油膩同時亦都夠曬嫩滑!加拿大艾伯塔嫩池板牛肉肉質滑嫩,好重牛味,充滿油脂既香味。安格斯-橫隔肌橫隔肌牛肉脂肪平均,有少少既細筋,食落爽脆。菊花桂圓露有淡淡既菊花香,帶有桂圓既甜味,好解渴~

鴛鴦麻辣牛骨湯

信州特選和牛盛(送五花趾)
信州和牛肩胛(套餐)
信州和牛腹肉(套餐)
信州和牛赤身(食餐)
澳洲五花趾(贈送)

匙柄
匙柄姐係牛下肩胛肉,食落唔會太過油膩同時亦都夠曬嫩滑!

加拿大艾伯塔嫩池板
牛肉肉質滑嫩,好重牛味,充滿油脂既香味。

安格斯-橫隔肌
橫隔肌牛肉脂肪平均,有少少既細筋,食落爽脆。

菊花桂圓露
有淡淡既菊花香,帶有桂圓既甜味,好解渴~
2023-03-24
2023-03-24 35 瀏覽
呢度簡直係牛魔王的天堂,好多不同類型的牛都可以食。我地叫左特選和牛盛和牛盛係日本信州和牛,日本直送信州和牛肩胛,信州和牛腹肉,信州和牛赤身一個拼盤就食齊信州和牛三大部位 牛肩胛肉質軟嫩帶點厚實,油花細緻,脂肪含量適中,油花分佈均勻。信州和牛腹肉夠肥美甘香。信州和牛赤身仲有澳洲五花趾都好爽口,薄身,口感很特別牛雜湯底都好足料,食到牛的內臟,處理得好乾淨,其實都仲可以食到不同部位的牛肉澳洲和牛頸脊偏瘦但富有彈性,肉味濃厚和鮮嫩唐生菜新鮮,食左甘多肉都要食下菜蜂巢豆腐吸收牛湯汁,好滋味鮮制手打烏冬幼身有口感,煙韌,吸收曬牛湯,勁好味,口感覺得很滑溜菊花桂圓露清甜,菊花味清香,加上桂圓的作用,不會覺得太涼。
呢度簡直係牛魔王的天堂,好多不同類型的牛都可以食。

我地叫左特選和牛盛
和牛盛係日本信州和牛,日本直送
信州和牛肩胛,信州和牛腹肉,信州和牛赤身
一個拼盤就食齊信州和牛三大部位
仲有澳洲五花趾都好爽口,薄身,口感很特別

澳洲和牛頸脊偏瘦但富有彈性,肉味濃厚和鮮嫩
唐生菜新鮮,食左甘多肉都要食下菜
蜂巢豆腐吸收牛湯汁,好滋味

菊花桂圓露清甜,菊花味清香,加上桂圓的作用,不會覺得太涼。

2023-03-23 34 瀏覽
今日同朋友去左旺角食616牛肉火鍋專門店,聽講佢地有好多刁鑽牛肉部位可以揀,仲有唔同產地嘅牛肉,例如加拿大、澳洲、日本等等。我地點左個鴛鴦湯底,一邊係酸菜湯底,一邊係蘿蔔牛腩清湯。酸菜湯底好開胃,有啲辣辣嘅感覺;蘿蔔牛腩清湯好滋補,有啲甜甜嘅味道。 我地又叫左個信州風選和牛盛,有四款唔同嘅日本信州和牛部位:橫隔肌b 五花趾 牛駝峰 匙柄。信州和牛係由616團隊到日本採購直送到港,質素保證!每款和牛都好香滑多汁,配埋特製嘅沾料更加提升風味! 橫隔肌b係位於胸前的肌肉,因為運動量少而油花豐富,口感細緻而彈性十足。五花趾係位於前胸下方的肌肉,因為含有大量的結締組織而需要長時間慢熟才能變得柔軟。但616用高壓氣泡法處理過後,就能讓這塊硬實的肉變得更加入味而不失嚼勁。牛駝峰係位於頸部上方的一小塊凸起的肌肉,因為位置特殊而非常罕見。這塊肉雖然筋多但也油多,味道濃郁而層次豐富。匙柄係位於前臀部下方靠近尾巴處的一小塊三角形的肌肉,因為只有一隻牛只有兩塊而非常珍貴。這塊肉油花均勻而不過分口感細密而不失彈性。牛肉控一定要來試。 另外我最欣賞佢仲有自家釀製嘅手工啤酒可以配搭。佢地嘅手工啤酒採用優質嘅原料,例

另外我最欣賞佢仲有自家釀製嘅手工啤酒可以配搭。佢地嘅手工啤酒採用優質嘅原料,例如美國進口嘅麥芽同啤酒花,再加入一啲特別嘅香料同水果,創造出唔同風味嘅手工啤酒。佢地有四款常規嘅手工啤酒:「原漿水」、「綠茶」、「桂花」同「香茅」。

「原漿水」係一款清爽易飲嘅淡色艾爾,適合任何時候飲用。佢有微微嘅苦味同果香,可以中和牛肉嘅油膩感。「綠茶」係一款以日本綠茶釀製嘅淡色艾爾,有清新提神嘅效果。佢有淡淡嘅草本味道同茶香,可以增加食慾。「桂花」係一款以桂花釀製嘅白啤,適合女士飲用。佢有甜甜嘅花香同奶油味道,可以平衡辣度。「香茅」係一款以泰國香茅釀製嘅IPA,適合喜歡苦澀感覺嘅人飲用。佢有強烈嘅苦味同柑橘味道,可以刺激味蕾。

今次喺616牛肉火鍋專門店旺角店食得好開心好滿意!下次仲會再黎試下其他新品!

2023-03-21 35 瀏覽
前兩日生日男朋友話請我去食616放題🤣禁岩遇到promote罕有部位3送1所以一唔小心就叫到成枱牛肉🐮我地後來都叫咗雜菇拼盤同魚皮仲要因為早咗去到終於食到封門柳✨花雕醉牛一如既往十分香🤤雖然叫嘅係鴛鴦鍋但9成時間都係食清湯啖啖牛香味🤤麻辣香味十重口人仕必試菊花茶超香但唔算好甜解辣一流can try try🌼Staff亦會自動自覺加湯完全唔洗自己去叫💜超加分另外建議大家可以早少少去到因為平日食飯時間都幾full成日full booking早D去罕有部位又有得食又唔洗等仲要可以安靜D🤤叫禁多野食埋單先700出頭兩個人都飽到嘔禁走🤣下次真係唔嚟唔得❤️
前兩日生日男朋友話請我去食616放題🤣

生日
  • 花雕酸牛
  • 封門柳
2023-03-21 32 瀏覽
前排去左616 打邊爐,佢地出名食牛,但最近佢地引入左信州和牛,喺日本長野縣直採到港🇯🇵 作為牛魔王的我,緊系要嗌個信州特選和牛盛,一次過試哂信州和牛肩胛、腹肉、赤身🐮宜家點呢個拼盤,仲會送碟五花趾😍咁多碟牛,都只系$234,真系CP值極高💯必嗌item湯底方面,見到有個味噌牛腸鍋,都幾特別,同埋都系$98,值得一試👍🏻 呢個湯底充滿肥美嘅牛腸,勁多蔬菜,味噌湯吾會好鹹,味道幾夾其他邊爐配料~飲品仲有d健康選擇,揀左烏梅汁,菊花桂圓露,岩哂打邊爐有助消化同無咁熱氣!

2023-03-16 67 瀏覽
最近周圍都見到有616既分店,616係牛肉火鍋專門店,我都鍾意打邊爐食牛肉,所以約左朋友一齊去旺角分店試下,去到餐廳見到係懷舊茶餐廳佈置,感覺吾錯入座後店員比左個QRcode我地落單,湯底有好多平時未見過既湯底,我朋友話想試下牛雜湯底,食物方便,我地揀左特選和牛盛、半打手打牛筋丸、娃娃菜,特選和牛盛入面有信州和牛肩胛、信州和牛腹肉、信州和牛赤身,贈送澳洲五花趾墊枱紙有介紹牛各部位既名稱同埋打邊爐要淥幾耐食得,有d名平時未見過都幾得意牛雜湯底入面有好多牛雜食落幾好味,和牛顏色好靚,脂肪比例均勻,口感吾錯埋單價錢吾太貴,親民價錢食到日本長野縣直運香港既信州和牛
埋單價錢吾太貴,親民價錢食到日本長野縣直運香港既信州和牛
2023-01-24 857 瀏覽
同一個鐘意食牛的朋友傾開計 分享左好多佢對於唔同牛的特別部位的研究 如果想食除左去街市買之外 朋友都有建議方便d就去616 食個火鍋 🍲 入到餐廳基本上餐紙餐牌都有介紹佢地有提供少見刁鑽牛肉部位,仲有來自不同產地 例如:加拿大、蘇格蘭、澳洲、英國等等湯底方面我地點左鴛鴦沙牛湯勝在可以集濃味與清香於一鍋濃味的沙嗲味配上清香的骨湯 都係一個唔錯的配搭👍🏻澳洲五花趾睇返部位圖原來屬於牛後腿肌腱的中心部份,屬最彈牙的部位,而切片的牛肉紋理都比較鮮明,口感爽脆安格斯-橫隔肌顧名思義e個部分與橫隔膜相連,係牛香味最濃的部位 同時份量都比較稀有牛駝峰屬於頸背間的肉,咬落帶有幼筋, 而牛香肉味比例相對平均匙柄牛下肩胛肉,比較之下油脂較少,入口軟滑 手打牛筋丸(半打)牛筋丸牛香味濃 配上沙嗲湯底最夾 除左做食肉獸梗係要叫返d蔬菜🥬中和一下 最喜歡台灣的水蓮菜 配火鍋一流😏蜂巢豆腐 吸收左沙嗲汁和牛肉的精華之後 非常入味及邪惡 🤭手打蝦滑蝦滑爽口彈牙 份量亦不少😄鮮製手打鳥冬見到餐紙有介紹手打烏冬 見價錢都相宜 決定一點😙 麵粉都係採用日本進口,食落果然嫩滑有嚼勁😆打邊爐點可以唔少得清熱涼茶 實為解渴消滯

湯底方面我地點左鴛鴦沙牛湯
勝在可以集濃味與清香於一鍋
濃味的沙嗲味配上清香的骨湯 都係一個唔錯的配搭👍🏻

澳洲五花趾

安格斯-橫隔肌

牛駝峰
屬於頸背間的肉,咬落帶有幼筋, 而牛香肉味比例相對平均

匙柄
牛下肩胛肉,比較之下油脂較少,入口軟滑

手打牛筋丸(半打)
牛筋丸牛香味濃 配上沙嗲湯底最夾

- 菊花桂圓露
- 洛神玫瑰茶
2023-01-19
2023-01-18 105 瀏覽
呢排天氣凍,今日放工同朋友去左成日想試嘅專食牛🐮嘅火鍋店-”616牛肉火鍋專門店”(旺角新城店)。朋友話安專食牛肉嘅火鍋店愈黎愈少,呢間係CP值高嘅專食牛火鍋,有很多不同牛嘅部位選擇既然黎得專食牛,我地就order左個牛雜湯底 $82牛雜湯底有好濃郁嘅牛味,亦有不同牛雜材料,牛雜料份量都比較多,雖然是湯底,但全部牛雜也食得出係新鮮的,兩個人最後食晒所有湯底料🤭黎得食牛,我地用QR code order左個3送1組合 $204 (原價$252)組合有牛上肋,澳洲和牛頸脊,澳洲五花趾 送 安格斯橫隔肌🥩牛上肋色澤鲜明,肉質幼嫩🥩澳洲和牛頸脊肉質好鲜嫩,油脂分佈平均,肉汁豐富🥩澳洲五花趾牛後腿肌腱部分,肉質爽嫩,嚼勁彈牙🥩安格斯橫隔肌牛味好濃,係咁多款最重牛味一款,好味另外,我地亦order左:🥩牛駝峰 $48肉質軟嫩,牛味香濃,口感一流,🥬油麥菜 $28新鲜爽脆可口炸魚皮 $28魚皮好香脆可口手打牛筋丸(半打) $30弹牙多汁,牛味香濃😍花雕醉雞卷 $38鷄卷嫩滑,加上花雕酒的酒香,不錯鲜製手打烏冬 $18烏冬彈牙煙韌,口感不錯整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4.5/5抵食

既然黎得專食牛,我地就order左個牛雜湯底 $82

組合有牛上肋,澳洲和牛頸脊,澳洲五花趾 送 安格斯橫隔肌

🥩牛上肋
色澤鲜明,肉質幼嫩

🥩澳洲和牛頸脊
肉質好鲜嫩,油脂分佈平均,肉汁豐富

🥩澳洲五花趾
牛後腿肌腱部分,肉質爽嫩,嚼勁彈牙

🥩安格斯橫隔肌
牛味好濃,係咁多款最重牛味一款,好味

另外,我地亦order左:

🥩牛駝峰 $48
肉質軟嫩,牛味香濃,口感一流,

🥬油麥菜 $28
新鲜爽脆可口

炸魚皮 $28
魚皮好香脆可口

手打牛筋丸(半打) $30
弹牙多汁,牛味香濃😍

花雕醉雞卷 $38
鷄卷嫩滑,加上花雕酒的酒香,不錯

鲜製手打烏冬 $18
烏冬彈牙煙韌,口感不錯

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5
抵食: 4/5

2023-01-11 109 瀏覽
二人火鍋套餐 💰$288供應時間係晏晝12點至4點~小編就覺得份量好足夠 食得夠飽覺得唔夠嘅話可以單點其他肉類 差唔多50蚊一碟~-🥣湯底係牛骨清湯 有大大舊牛骨 味道比較清淡少少如果鍾意重口味就可以加20蚊轉其他湯底~🥬另外會有一份鮮蔬拼盤 包括娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲🐟小食有一份炸魚皮 份量都幾多 而且炸得香脆!🍹飲品可以揀兩款 選擇有:菊花桂圓露、洛神玫瑰茶、烏梅汁、可口可樂🍜 最後仲有稻庭烏冬同公仔麵各一 成餐好滿足😗-以下係四款套餐包括嘅牛肉同埋一份我自己單點嘅牛肉😋🥩安格斯橫隔肌 橫隔肌係屬於成隻牛最重牛味嘅部位而我都十分認同😗呢個同其他四款比較係較重牛味 -🥩牛陀峰 呢個比較多啲幼筋 油香肉味較平均-🥩澳洲五花趾 五花趾係最彈牙嘅部位筋同紋路比較多同明顯重牛味 但較鞋口少少-🥩匙柄睇個名唔知係咩嚟🧐原來係牛下肩胛肉呢款油脂較少 入口柔軟-🥩熟成加拿大牛肩脊 五款之中我最鍾意呢個😚不過呢個唔包括喺套餐入面 要另外嗌~佢係經過21 天以上嘅熟成處理肉味會更濃郁 非常重牛味 而且又鮮嫩
二人火鍋套餐 💰$288
供應時間係晏晝12點至4點~
小編就覺得份量好足夠 食得夠飽
覺得唔夠嘅話可以單點其他肉類 差唔多50蚊一碟~

🥣湯底係牛骨清湯 有大大舊牛骨 味道比較清淡少少

如果鍾意重口味就可以加20蚊轉其他湯底~
🥬另外會有一份鮮蔬拼盤 包括娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲
🐟小食有一份炸魚皮 份量都幾多 而且炸得香脆!

🍜 最後仲有稻庭烏冬同公仔麵各一 成餐好滿足😗
睇個名唔知係咩嚟🧐原來係牛下肩胛肉
呢款油脂較少 入口柔軟
🥩熟成加拿大牛肩脊
五款之中我最鍾意呢個😚
不過呢個唔包括喺套餐入面 要另外嗌~
佢係經過21 天以上嘅熟成處理
肉味會更濃郁 非常重牛味 而且又鮮嫩
2023-01-08 76 瀏覽
📍旺角 《𝟔𝟏𝟔牛肉火鍋專門店》  #牛魔王必食火鍋專門店  𝟔𝟏𝟔火鍋店專食手切牛肉,身為牛魔王嘅大家必定要試試☺️ 值得一提,餐廳好貼心附上圖文教學,建議大家唔同牛肉部位需要淥既最佳秒數,可以試真啲唔同牛部位嘅味道🤩✨鴛鴦沙牛湯底 $𝟖𝟐 牛骨湯湯底清甜,好似平時食清湯腩個湯底,入邊有幾舊大大塊既牛腩加蘿蔔,超足料😋而沙嗲湯底都算濃味,想食重口味少少可以用沙嗲湯煮👅✨橫隔肌 $𝟒𝟖 橫隔肌同橫隔膜相連,每隻牛得兩小塊,食落牛味真係幾濃🐮✨牛上肋 $𝟔𝟖 牛肉脂肪比例好靚,有啲類似和牛既樣,脂肪呈雪花狀,口感非常軟嫩且牛味超濃👍🏼✨滑尾龍 $𝟒𝟖 跟左隻雞蛋,要先撈勻再淥,食落口感似滑牛,肉質軟腍,加左雞蛋口感更滑溜🤩✨手打墨魚滑 $𝟓𝟎 墨魚滑都幾鮮味,爽口彈牙👄✨黑豚濃湯餃 $𝟔𝟖 食落類似小籠包會爆汁,但可能用火鍋煮太濃味,比其他牛肉搶哂風頭🤨✨手打烏冬 $𝟐𝟒手打烏冬係餐廳同本地麵廠合作,口感好煙韌,而且淥好耐都唔會爛,仲索晒啲湯嘅味道😋味道:𝟖/𝟏𝟎  性價比: 𝟖/𝟏𝟎
📍旺角 《𝟔𝟏𝟔牛肉火鍋專門店》
#牛魔王必食火鍋專門店
𝟔𝟏𝟔火鍋店專食手切牛肉,身為牛魔王嘅大家必定要試試☺️

✨鴛鴦沙牛湯底 $𝟖𝟐
而沙嗲湯底都算濃味,想食重口味少少可以用沙嗲湯煮👅

✨橫隔肌 $𝟒𝟖
橫隔肌同橫隔膜相連,每隻牛得兩小塊,食落牛味真係幾濃🐮

✨牛上肋 $𝟔𝟖

✨滑尾龍 $𝟒𝟖

✨手打墨魚滑 $𝟓𝟎
墨魚滑都幾鮮味,爽口彈牙👄

✨黑豚濃湯餃 $𝟔𝟖

✨手打烏冬 $𝟐𝟒

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟖/𝟏𝟎
2022-12-21
  • 滑尾龍
2022-12-09 120 瀏覽
外賣回家食,有折。用一片昆布加清水做湯底。除左左上角既牛肩 脊。第二排最右既牛坑爪,第三排右兩款牛側胸肉和吊龍伴有小小牛味外。其他真的幾淡牛味。當日係最濃牛味既封門柳,可惜。
外賣回家食,有折。
用一片昆布加清水做湯底。
當日係最濃牛味既封門柳,可惜。
題外話/補充資料: 全部折後 $381
2022-09-25
外賣自取
  • 未有
散叫嘅邊爐,616會係我地嘅首選,手切靚牛,仲有牛嘅唔同部位,同平時一般火鍋店好唔同呢次叫咗4款牛肉、蔬菜拼盤、炸魚皮、飲品、兩樽飲品、稻庭烏冬、公仔麵各一個我地揀咗熔岩沙嗲湯底拼牛骨清湯,沙嗲湯底超正,好濃郁,最後煮公仔麵啱晒🍜每款肉類都會清楚標示叫咩名,枱面上嘅餐單仲會寫明淥幾多秒,食落嘅口感真係唔一樣,有啲肉味濃啲,有啲就肉質淋啲,有啲就油香重啲呢多款入面,我最鍾意❤️匙柄,肉質柔軟食嘅時候,建議用佢哋嘅推介醬汁,秘製牛汁加青檸,酸酸地更能帶出牛肉嘅油香味大大個嘅蔬菜拼盤,金菇、凍豆腐、娃娃菜、芋絲魚皮大大份,浸一浸湯之後最好食😋另外加點咗個麻辣牛肉餃,呢個比較失色,重口味得濟,比較咸,都係新鮮牛肉好食啲!

呢多款入面,我最鍾意❤️匙柄,肉質柔軟

大大個嘅蔬菜拼盤,金菇、凍豆腐、娃娃菜、芋絲

魚皮大大份,浸一浸湯之後最好食😋