2020-07-05 1392 瀏覽
🐾 agnès b. Café LPG🐾-伯爵茶朱古力蛋糕✔️$42-伯爵茶朱古力蛋糕 :一開始以為佢咁黑會係好用唔甜個啲朱古力,點知都唔係🤣一食落口啲伯爵茶味岀曬黎,勁大陣茶味👍🏻👍🏻-重叫左2杯野飲,整體黎講都叫唔錯,甜度可以自己揀,所以唔驚佢整得太甜💪🏻👍🏻———————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:7/10服務:7/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: agnès b. Café LPG▪店舖地址:🔸 銅鑼灣告士打道280號世貿中心1樓P101號舖-----------------------
🐾 agnès b. Café LPG🐾
伯爵茶朱古力蛋糕✔️$42

———————————————

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:7/10
服務:7/10
人均消費:$100
▪店舖名稱: agnès b. Café LPG
▪店舖地址:
🔸 銅鑼灣告士打道280號世貿中心1樓P101號舖
-----------------------
呢個4吋嘅拿破崙其實係我上個月嘅生日蛋糕除咗千層蛋糕外我最鍾意就係拿破崙啦😍因為嗰種脆口嘅層次感真係好正呀!!店舖有免費送一個customised 嘅朱古力牌相入面我就抆左 俾大家睇清楚蛋糕嘅樣😋———————————————#Marion ($250) 💘推介以agnès b嘅牌子嚟講呢個價錢 其實比我我想像中平🤭蛋糕總共有四層酥皮酥皮非常脆口 咬落會有聲嗰隻😆有兩層夾心係用左棒子味嘅忌廉棒子味十分特出🌰🌰忌廉狀都頗實 質感幾軟滑而底層夾心係帶有焦糖味嘅棒子醬片食落會黐牙但幾層一齊食 真係非常有層次感! 不過真係係好難一口食唒咁多層因為佢太脆身啦 一切落去啲棒子忌廉就會走出嚟🤣不過唔影響我對佢嘅觀感🧡整體下我都會推薦呢個蛋糕俾鍾意棒子/拿破崙嘅人另外我係喺店內食呢個蛋糕嘅店員知道後都即刻幫我哋裝係碟上並提供餐具服務態度值得讚😎———————————————味道:8.5/10環境:9/10服務:9/10價錢:7.8/10———————————————店家資訊店名: agnès b. Café LPG 地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心1樓P101號舖———————————————#f
呢個4吋嘅拿破崙其實係我上個月嘅生日蛋糕
除咗千層蛋糕外
我最鍾意就係拿破崙啦😍
因為嗰種脆口嘅層次感真係好正呀!!
店舖有免費送一個customised 嘅朱古力牌
棒子味十分特出🌰🌰
忌廉狀都頗實 質感幾軟滑
而底層夾心係帶有焦糖味嘅棒子醬片
食落會黐牙
但幾層一齊食 真係非常有層次感!
不過真係係好難一口食唒咁多層

服務:9/10
價錢:7.8/10
店家資訊
店名: agnès b. Café LPG
#foodhealinghk蛋糕 #foodhealinghk甜品
#foodhealinghk港島線 ———————————————
( ´﹃`)#foodhealinghk
Follow me @foodhealinghk💕
2020-04-29 966 瀏覽
今日係老公既生日,諗左好耐買咩蛋糕好,因為佢剩係鐘意食朱古力其他又唔肯食其他味,好揀飲擇食⋯⋯所以就諗到出名朱古力既agnes b,而且係銅鑼彎好方便。一去到真係有好多款揀,有栗子蛋糕 , mixed berries etc 但係而個榛子醬拿破崙蛋糕深深吸引住😍店員十分好禮貌, 幫我好細心加個朱古力生日牌,個酥皮好脆,入口溶化,個層次感好豐富,咬落去脆卜卜既聲音出晒黎,夾層中嘅榛子味忌廉都好濃好滑,仲要好多,可以一層一層慢慢食🤤🤤🤤
2020-03-17 1105 瀏覽
層層芳香丶啖啖醉人🐭....鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭Agnes B萬歲萬歲萬萬歲!....🐭Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅..層層分明、精緻醉人,絕對係上等嘅手工之作!最外層係醇厚濃郁嘅朱古力醬, 裏面包裹住10層滋味,分別係Earl Grey Sponge cake,朱古力Sponge Cake,朱古力脆餅碎,朱古力Mousse,乳酪Mousse , 最底層係薄薄嘅Earl Grey餅底。..雪芳蛋糕口感軟棉,幕斯醇滑濃厚,而且唔會過甜過膩。每一啖都品嚐到朱古力同伯爵茶嘅香氣,每一啖都品嚐到多層嘅口感,每一啖都感覺到幸福嘅滋味☺️....🐭雖然四吋嘅蛋糕好似好細個,但因為蛋糕好高身,入面真係足足有10層,所以分比8個人食都啱啱好足夠。..........🐭食神鼠到Agnes B好滿足一遊,拜~....
層層芳香丶啖啖醉人🐭
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🐭Agnes B萬歲萬歲萬萬歲!
賣相👅👅👅👅👅
味道👅👅👅👅👅
口感👅👅👅👅👅
份量👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
層層分明、精緻醉人,絕對係上等嘅手工之作!
🐭Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)
Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)
🐭Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)

🐭食神鼠到Agnes B好滿足一遊,拜~
2020-03-09
外賣自取
生日
🐭Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)
Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 (4吋 $250)
  • 🐭Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕
2019-09-23 1388 瀏覽
一個休閒的下午茶☕️我們揀選了Agnes b cafe,喜歡那裡的咖啡及精緻蛋糕🍰店員的友善,四眼經理哥哥實在令人感到溫暖,那小熊蛋糕是熱情果加芒果味道,酸酸甜甜,很清新,我點了薑汁咖啡,味道清甜,大愛那可愛的拉花,點綴了不少,謝謝
2019-09-11
2019-06-26 1136 瀏覽
行行下銅鑼灣 想係附近坐坐飲杯野,想起時代廣場有間Agnes b cafe, 所以去了輕輕鬆鬆坐下食件蛋糕,飲杯咖啡义下電。地點就腳,义完電可以再去衝刺!飲過幾次 覺得Agnes b咖啡好易入口,又唔會有太過重奶,好香醇亦好滑。呢次都係點左玫瑰latte , 奶泡好細緻,飲完唔覺有乾澀感覺。 係我比較易接受的。甜度亦好適中。至於蛋糕,我選了栗子蛋糕同什果撻。栗子好香甜,中間有層薄薄的cream, 入面有栗子粒,餅底係好鬆化的蛋白質脆餅。什果撻舖上新鮮生果,菠蘿,蜜桃,士多啤梨,夾朱古力撻一齊吃很配,不會過甜。整體我覺得蛋糕類甜度非常好,不是死甜,食了兩件也沒有甜膩感,感覺良好。環境裝修也富法式風情,坐下來食件餅飲杯咖啡,也是一種享受,嘆下自然體會到法式悠閒時光!
地點就腳,义完電可以再去衝刺!

玫瑰latte , 奶泡好細緻,
飲完唔覺有乾澀感覺。 係我比較易接受的。甜度亦好適中。

至於蛋糕,我選了
栗子蛋糕同什果撻。

2019-02-11 1345 瀏覽
一個人行得攰攰地搵間咖啡店坐下嘆一杯咖啡食一件蛋糕,諗起世貿中心有一間Agnes B cafe 環境比較優靜和坐位闊寬。 假期期間都比較多人,但都好彩有位坐。 Cafe 是半自助形式先購買完再取了食物再搵座位坐下。我很喜愛飲莫加咖啡點了一杯和一件棒子蛋糕,慢慢坐下一邊嘆咖啡一邊食蛋糕。莫加咖啡味道不錯,朱古力和咖啡味道分明,陣陣朱古力香濃也不遮蓋咖啡味道,整體也不算太甜。 棒子拿破崙蛋糕,賣相不錯,咬落去鬆脆拿破崙加上棒子cream一齊食好滋味。

2018-12-02 1003 瀏覽
一聽到AgnesB係咪會想起手袋?唔止手袋店,AGNES B還有自家的agnès b. DÉLICES同agnès b. Café LPG今次我一個人嘆個慢活下午茶,去到銅鑼灣世貿中心的agnès b. Café LPG~~~咖啡室的環境, 米白色的牆身配幾何圖形地板, 雲石枱和木椅子,歐洲風就是漂亮Rose LATTE咖啡與奶與玫瑰很搭,而玫瑰香味慢慢散發出來 喜愛玫瑰花香氣的女仔務必點下這杯飲品試試,玫瑰有緩和情緒美顏功效,又可消除疲勞解壓力~男仔疲勞時也可飲飲煙三文魚蔬菜法式三文治店員會即時把三文治翻熱才送上枱~所以包身能保持軟熟溫暖煙三文魚+蔬菜+包 配搭合宜, 份量亦很合適慢活的一天~GOOD DAY

Rose LATTE

煙三文魚蔬菜法式三文治
店員會即時把三文治翻熱才送上枱~所以包身能保持軟熟溫暖
煙三文魚+蔬菜+包 配搭合宜, 份量亦很合適

慢活的一天~GOOD DAY
  • Rose Latte
2018-07-14 1275 瀏覽
行街行到口乾乾,咁啱行過呢間Cafe,於是就叫咗杯cappuccino外賣既等左好快就已經即刻有得飲啦,平時通常都係座係度飲既,第一次外賣,我發現個外賣杯都幾靚喎!黑色好型呀!咖啡同啲奶啱啱好比例,啲泡好滑
2018-05-19 1339 瀏覽
甜甜心思甜在心開開心懷更開心人人心寛得人心算算心機難算心每頓午餐或晚餐後,總希望可以有甜品作為結束,但一般餐廳、酒家或飯店甜品,令我失望的機率非常高。於是我開始“走場”的行動了。今日午餐後選擇了❝agnes b. cafe❞的甜品作為完美的句號。❛海鹽朱古力小熊蛋糕❜ 有着閃閃白色的皮膚,圓圓烏黑小眼睛,像一頭可愛小白熊在雪地裏探頭外望。我覺得朱古力味道濃度不高,可以配搭任何飲品。❛紅莓蛋白霜蛋糕❜ 用刀叉分開時,覺得蛋白霜有質感,不似霧絲或啫喱,又未到達英式蛋白霜的硬度。當連同微酸的紅莓醬一同品嚐,味蕾就得到配合的信息。溫馨提示:依間分店平日略為多顧客,真的要享受甜品,必需要選擇好時機。今日就係星期日嘅十二點半啦 <。>
甜甜心思甜在心
開開心懷更開心
人人心寛得人心
算算心機難算心

2018-05-13
2018-04-22 974 瀏覽
let me introduce to youmint mocha cappuccinothis is such a smooooooth drinkfrom the name of course you can guess it has a taste of coffee and mint in a cappuccino waythere are so many layers you have to tryfriendly helpful staffdidn't know there is a menu though...
let me introduce to you
mint mocha cappuccino
there are so many layers
you have to try
friendly helpful staff
2017-10-08 2511 瀏覽
星期日去左銅鑼灣買野,享世貿兜左個圈又攰攰地,見餐廳冇咩人就即管試下名牌Cafe。我叫左杯薑汁咖啡同埋70%朱古力撻。本人對咖啡有啲要求,諗住名牌應該唔會差得去邊,結果有點失望。咖啡唔夠香濃,薑汁味好淡吊唔出味,感覺好削。比個近鏡個撻先!得熊仔好得意唔捨得食。朱古力味好濃好滑,好香可可豆味唔會太甜,完全唔漏。
比個近鏡個撻先!得
2017-09-13 1810 瀏覽
伯爵茶朱古力蛋糕$42好食指數:7.2/10友人特愛伯爵茶 所以不好甜食 都速速買了因為是由agnes b 出品 所以外表也酷酷的 以黑和白做主調而且令我喜出望外的是 這次有內涵 吃下去 伯爵茶味 比朱古力味突出 鏡面層是朱古力漿 內層是濕潤蛋糕和伯爵茶cream 不算太膩 但我覺得如果選用黑朱古力 可能會更好 以其甘苦味 帶出伯爵茶的香氣不過整體不俗 伯爵茶喜好者收貨---------------Agnes b cafe📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心G001-005號舖
伯爵茶朱古力蛋糕$42
伯爵茶朱古力蛋糕

好食指數:7.2/10
友人特愛伯爵茶 所以不好甜食 都速速買了
不過整體不俗 伯爵茶喜好者收貨
---------------
Agnes b cafe
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心G001-005號舖
題外話/補充資料: 服務質素都不錯 如果有多點笑容就perfect了
2017-09-13
外賣自取
生日
伯爵茶朱古力蛋糕
2017-07-27 1412 瀏覽
奶油包係去韓國玩之前同朋友仔約左係CWB食個飯食完飯之後見時間尚早就去左agnès b. Café LPG 度hea一下但由於奶油包覺得冷氣有D凍所以就反傳統咁叫熱飲係熱飲入面...奶油包就選擇左有異國風情既CasablancaCasablanca係咩?唔係床單品牌而係摩洛哥既城市--卡薩布蘭卡一個非洲國家既茶...WELL....茶係幾香同幾夠味有D似一般既早餐紅茶但比早餐紅茶有更深既厚度攪到奶油包飲完好想再加熱水ENCORE
奶油包係去韓國玩之前
同朋友仔約左係CWB食個飯
食完飯之後見時間尚早
就去左agnès b. Café LPG 度hea一下
但由於奶油包覺得冷氣有D凍
所以就反傳統咁叫熱飲
係熱飲入面...
奶油包就選擇左有異國風情既Casablanca
Casablanca係咩?
唔係床單品牌而係摩洛哥既城市--卡薩布蘭卡
一個非洲國家既茶...
WELL....茶係幾香同幾夠味
有D似一般既早餐紅茶
但比早餐紅茶有更深既厚度
攪到奶油包飲完好想再加熱水ENCORE
2017-06-11
2017-07-18 1464 瀏覽
是日自製假期落左銅鑼灣閒逛, 打算離開世貿廣場時傾盤大雨, 咁唯有難為下自己係世貿電梯入口間b. youeself CAFE食件Cake飲杯咖啡啦。🙈估唔到平日下晝4點幾都會咁多人, 加埋我之後全場坐滿左。雖然呢間cafe唔大, 不過cake嘅款式都唔少, 當時係有栗子蛋糕嘅情況下, 栗子蛋糕一定係我首選。咖啡選擇都唔少, 我點左杯比較有特色的Cream brulee口味。呢個下午茶賣相夠哂吸引😍杯Cream brulee latte其實味道唔差, 只係唔係太飲到Cream brulee味, 當係普通Latte飲都唔錯。件栗子蛋糕栗子蓉夠細滑, 栗子味重, 餅底都夠脆, 只係略嫌餅底的白朱古力甜左少少。呢個價錢嘅下午茶只可以久唔久一次。😂

估唔到平日下晝4點幾都會咁多人, 加埋我之後全場坐滿左。

呢個下午茶賣相夠哂吸引😍

呢個價錢嘅下午茶只可以久唔久一次。😂

2017-07-18