2007-04-21
同3個friend去試.要早一個月book枱, 諗住應該都幾好掛. 點知比一般餐廳酒樓仲要差.我地叫咗2個頭盤:鵝肝,吞拿魚沙律;3個主菜:忌廉汁青口,春雞,芝士火腿雞蛋薄餅;2個甜品:開心果疏芙里,法式蘋果撻.鵝肝大約$110)多根到切唔開.舊鵝肝切到變咗一pat漿, 仲切唔開. 我地同一個著西裝,應該係經理既職員講,佢答:"小姐, 鵝肝係咁, 有啲部份多啲根." 我:"咁我真係切唔開, 你睇己經變咗一pat漿" 西裝: "咁我俾過把切牛肉既刀你". 吞拿魚沙律:一個沙律, 唔係特別好, 亦唔係特別差忌廉汁青口大約$150)食到一口沙(我地都費事投訴)春雞:有半隻小小既春雞,除咗隻脾外,其它肉勁un.不過佢係最飽肚既dish.因為隻小小既春雞係埋係一大pat薯蓉上. 薄餅大約$150幾)一食大家都相對無言,百幾蚊既嘢同茶餐廳的火腿蛋芝士三文治一樣味開心果疏芙里:係個晚餐最好好味,啖啖充滿開心果味, 直係好好食法式蘋果撻:一般,冇特別.嗰度除咗個經理態度離譜外,待應都算ok.不過可能因為個阿頭渣,所以班待應連一些基本待客的技巧都冇. 一上菜,因為張枱細,佢地就會張枱面上所有可以移開既嘢
吞拿魚沙律:一個沙律, 唔係特別好, 亦唔係特別差
忌廉汁青口大約$150)食到一口沙(我地都費事投訴)
薯蓉上.
法式蘋果撻:一般,冇特別.
嗰度除咗個經理態度離譜外,待應都算ok.不過可能因為個阿頭渣,所以班待應連一些基本待客的技巧都冇. 一上菜,因為張枱細,佢地就會張枱面上所有可以移開既嘢(包括杯,碟,點著candle)移去枱上幾它地方, 包括你既手踭邊,於是我俾canlde燙到,我地既杯移到亂哂,唔知邊隻打邊隻.
我地冇叫嘢飲,埋單$230一個人,中等價錢,但如果要等一個月,加上service咁"好",食物水準參差,就一定唔會幫襯.