2018-08-07 77 瀏覽
今日舊朋友出黎食Lunch 揀左呢間樓上舖可以慢慢坐 傾下計環境不錯的除左餐牌,仲有特別的推介餐前餐包 上枱仲熱架🍞🥐叫左個前菜 24個月黑毛豬火腿($118)法式焗田螺($88)呢味係好有兒時回憶 係做到法式田螺既煮法係好味既👏價錢亦好合理午餐跟既沙律 🥗有雞肉同菠蘿午餐中的白汁火腿露荀意粉($78)味道夠既👍酥皮龍蝦忌廉湯($88)酥皮薄身既 有脆脆口感 龍蝦味都夠👍泡沬咖啡($32)鐘意奶味重的朋友們 非不叫這杯不可因為沖出泡沫咖啡的味道啊
今日舊朋友出黎食Lunch 揀左呢間樓上舖
可以慢慢坐 傾下計
環境不錯的

除左餐牌,仲有特別的推介

餐前餐包 上枱仲熱架🍞🥐

叫左個前菜 24個月黑毛豬火腿($118)

法式焗田螺($88)
呢味係好有兒時回憶 係做到法式田螺既煮法
係好味既👏價錢亦好合理

午餐跟既沙律 🥗
有雞肉同菠蘿

午餐中的白汁火腿露荀意粉($78)
味道夠既👍

酥皮龍蝦忌廉湯($88)
酥皮薄身既 有脆脆口感
龍蝦味都夠👍

泡沬咖啡($32)
鐘意奶味重的朋友們 非不叫這杯不可
因為沖出泡沫咖啡的味道啊

聽說主廚曾在洲際酒店和半島酒店工作多年!!! 麵包拼盤: 牛角包和小餐包上桌時都是熱的, 而且外脆內軟, 鬆軟可口, 讚!!! 但中間那兩片黑色的餅乾卻有點太硬了... 新鮮水果茶 ( 熱 ): 美美的茶杯配鮮鮮的水果茶, 水果茶散發著微微的酸甜, 不錯不錯!!! 松葉蟹膏配法式多士: 蟹膏很多很香很濃厚, 讚!!! 辣椒蒜片海鮮墨魚汁意大利麵: 一上桌已經被這鋪得滿滿海鮮的賣相吸引住!!! 海鮮有: 蝦, 蜆肉, 青口, 小墨魚和迷你帶子... 此墨魚汁意粉是充滿墨汁鮮味的!!! 而且意大利麵條軟硬剛剛好, 海鮮應該是急凍的, 所以鮮味偏淡...  泰式青木瓜, 大蝦, 軟殼蟹沙律: 醬汁很開胃, 全是檸檬汁的清新又酸酸的味道, 青木瓜也是脆脆的, 爽爽的, 很可惜這道菜竟然最後才上桌, (((前菜)))變了 (((甜品)))...

聽說主廚曾在洲際酒店和半島酒店工作多年!!!

麵包拼盤:

牛角包和小餐包上桌時都是熱的,

而且外脆內軟, 鬆軟可口, 讚!!!

但中間那兩片黑色的餅乾卻有點太硬了...

新鮮水果茶 ( 熱 ):

美美的茶杯配鮮鮮的水果茶,

水果茶散發著微微的酸甜, 不錯不錯!!!

松葉蟹膏配法式多士:

蟹膏很多很香很濃厚, 讚!!!

辣椒蒜片海鮮墨魚汁意大利麵:

一上桌已經被這鋪得滿滿海鮮的賣相吸引住!!!

海鮮有: 蝦, 蜆肉, 青口, 小墨魚和迷你帶子...

此墨魚汁意粉是充滿墨汁鮮味的!!!

而且意大利麵條軟硬剛剛好,

海鮮應該是急凍的, 所以鮮味偏淡...

泰式青木瓜, 大蝦, 軟殼蟹沙律:

醬汁很開胃, 全是檸檬汁的清新又酸酸的味道,

青木瓜也是脆脆的, 爽爽的,

很可惜這道菜竟然最後才上桌,

(((前菜)))變了 (((甜品)))...

2018-07-14
2018-08-03 69 瀏覽
平日午餐要等半個鐘至45分鐘先上菜,好慢!食物味道還可以,但真係好好好好慢。冇時間食。用餐經驗好差。不建議來。除非你有2個小時食飯啦。如果唔係,係冇時間食。不建議
平日午餐要等半個鐘至45分鐘先上菜,好慢!
2018-08-02 87 瀏覽
睇其他食評家打既食評話依間餐廳食物係由前五星級酒店大廚主理,心諗一定會貴,點知去到坐低睇下餐牌,出奇地好貼地,價錢好親民食物又好味,唔錯!!**有個好特別既餐(六道風味)……有餐酒有前菜小主菜甜品,菜式比較high,都係每人四百幾蚊到,請人食飯叫依個餐一流,又得體又豐富!!!**精選晚餐**依到有酒飲重會介紹埋隻酒岩襯食咩菜!!**掛係店內既餐牌,掛得出黎既應該係推介之選!!**依到有兩間房,問過員工每間可座8-10人,兩間房可打通,每間房設最低消費$2000,成班朋友慶祝包房黎玩都唔錯,關埋門有曬私人派對感!!!**餐前小麵包同餅乾**地中海焗魚柳,魚柳好厚身份量十足,啖啖肉近乎無魚骨,烹調時間拿捏得好好,魚肉好嫩滑!!!
**精選晚餐
**依到有酒飲重會介紹埋隻酒岩襯食咩菜!!
**掛係店內既餐牌,掛得出黎既應該係推介之選!!
**餐前小麵包同餅乾

聞說呢間餐廳是前五星級酒店廚師主理,抱住滿心期待的心情來了吃晚餐,餐廳位置於地鐵站出口附近,但幸好於小街的樓下,人流不會太迫,如果唔係,食都食得唔開心。哈哈首先,應該無論你點什麼主菜,都會送你麵包盤,一共有三款。愛吃麵包的我,真係會茶上一大pat牛油,半熔狀態放入口,很滋味!sorry 我真的太愛牛油配麵面,牛油都被我茶光了,要再叫waiters來多一點點 (羞)!然後來了龍蝦酥皮湯,很誇張啊,很大個,一個人吃會有點飽,好彩只點了一個share食,可以多點東西!還有爉燭微微熱住,蠻窩心啊!再黎海鮮飯,超級多餸啊!!!一座山咁高,一個人是無可能食完它!除了海鮮,還有雞!而特別想講是蝦的味道十分不錯!!都幾 juicy,不會像蝦乾!飲品,我點了鮮橙汁,天氣熱,很口渴,一口氣喝了很大啖!!!而最後我的最愛 8oz 羊咩咩,點了六成熟,怕生的可以選七成,但我覺得六成是最適中啊成品有幾熟真的很考廚師的功力,而我點的六成就真的是六成,不是假六成!十分欣賞!總括而言,這裡蠻十錯,會再來光顧!!!
首先,應該無論你點什麼主菜,都會送你麵包盤,一共有三款。

還有爉燭微微熱住,蠻窩心啊!

再黎海鮮飯,超級多餸啊!!!

一座山咁高,一個人是無可能食完它!

飲品,我點了鮮橙汁,天氣熱,很口渴,一口氣喝了很大啖!!!

總括而言,這裡蠻十錯,會再來光顧!!!
2018-07-31 85 瀏覽
我和女友都唔太鐘意嘈吵嘅地方,鬧市中要搵間靜靜地(又要有質素)嘅餐廳唔係咁易。朋友介紹黎到Amitie Kitchen,地方就腳(尖東地鐵L5一出就係),空間濶落,第一觀感不錯!侍應介紹,Main Menu以外,廚房每星期都更新special menu,咁成日黎都唔怕悶😊先上了Bread Plate,仲係熱哄哄!! 夾埋牛油即溶喺口,唔錯唔錯!行完街好口渴,忍吾住要飲杯雪糕椰汁紅豆冰。點知非常有驚喜!紅豆冰與椰汁糖份好少,一啲都唔溜,甜度全部由雪糕度散發,佢慢慢溶時紅豆冰的甜度慢慢增加,好有心思呀!作為海鮮迷,我地叫左酥皮龍蝦湯和西班牙海鮮飯,兩者都好有驚喜!酥皮海鮮湯用小燭台上,保溫之餘視覺效果100分。味道亦非常好味。西班牙海鮮飯亦一樣熱住上,份量多但慢慢食都吾怕凍哂,好窩心!最後仲食左個美國羊T骨,6成熟岩岩好,唔算太羶,怕羶嘅人都可吃(美中不足係 —— 我同女友都係愛羶之人。)掛住食,相都唔記得影🤣二人晚餐,埋單$605,非常滿足。可以慢慢坐慢慢傾,推介!👍🏻

2018-07-28 87 瀏覽
自從亞士厘道盡頭取消哂d電單車位后,都無落過去哩條街嚕,今次因為朋友約我去 Amitie Kitchen 食飯先至落去,順道懷念一吓。朋友話 Amitie Kitchen 環境同食品唔錯,又上去睇睇係咪名符其實先。一上到去,客人不少,心諗:好食先多客人幫襯啫,好好彩等咗唔太耐就有位坐。點咗兩個 dinner set, 一個係炸蠔二重奏意大利麵,另一個係烤燒8安士美國頂級無骨牛小排配香草燒馬鈴薯,是日餐湯係栗子湯,前菜大蝦甜橙配茴香沙律,吞拿魚他他配日式芝麻醬。點完餐望望環境,發覺好多OL聚會吹水,而且餐廳重有間房設施,係一大班朋友聚腳好地方。栗子湯個質感好正,好濃郁唔係水汪汪,啱哂自己口感,因為我怕飲d淡到水咁嘅西湯,湯有栗子味但味道唔會好重,唔錯。大蝦取甜橙,從未試過咁嘅配搭食法,大蝦夠新鮮,配上真係甜橙嘅甜橙,搞到味蕾好特別。吞拿魚配曰式芝麻醬係一個驚喜前菜,我唔太中意食吞拿魚,但配咗芝麻醬之后變得惹味。掛住傾計,攤凍哂碟意粉㖭,但炸蠔入口重係脆口,入面嘅蠔唔知係咩品種,只知蠔嘅味道啱自己口味,有蠔嘅鮮甜味但唔重味。牛我中意食熟d。所以牛小排點八成熟,入口牛味好重,因為無用太多醃料
牛我中意食熟d。所以牛小排點八成熟,入口牛味好重,因為無用太多醃料,我只食到海鹽,切開牛小排,顏色好吸晴,牛肉入口又軟又冧,唔錯。
餐廳服務員個個都係后生囡囡,服務唔錯,我麻鬼煩要求轉兩次枱都無咋型,抵讚!(^0^)v
2018-07-28 113 瀏覽
是晚一家三口子來到尖沙咀用餐,見網上好評不斷便book了Amitie Kitchen。六點多來到食客並不多,看看餐牌,決定點一個二人餐($628)再加一個晚餐($188)好了,懶得諗嘛。正想落單時,發現已經全場爆滿,似乎全部都係訂了枱的。落單後店員先送上麵包盤,有牛角酥,小麥包同芝麻條,麵包是烘過的,暖乎乎好好味。亦附上牛油同杏埔果醬,牛油塗在暖暖的麵包上會瀜掉呢,好正呀~栗子湯 & 西洋菜凍湯餐湯兩款都要了試試,栗子湯真的有著強烈的栗子味,很香滑。西洋菜凍湯很有驚喜,第一口飲落去真係好凍,哈哈,隨後就嚐到西洋菜香味,唔似中式西洋菜湯咁,呢個凍湯係打碎的西洋菜蓉,係原汁原味來日式磯煮鮑魚沙律二人餐的頭盤選了鮑魚沙律,沙律菜用上butter lettuce,較軟身香口,配上蜜糖芥末醬,甜甜地有又辛辣味,鮑魚爽口彈牙,好味吞拿魚他他伴日式芝麻醬個人頭盤則揀了吞拿魚他他,切碎的吞拿魚蓉混了香草,食落口感綿滑香味十足,灑上沙律醋味道酸酸的,好開胃。蕃茄紅酒汁燴牛面肉配意大利麵二人餐的主菜選了牛面肉意粉及牛腹膜柳(忘了拍照),兩樣都係牛,哈哈,家人喜歡嘛。先嚐嚐意粉,牛面肉軟腍味濃,味道同口感都
栗子湯 & 西洋菜凍湯

日式磯煮鮑魚沙律

吞拿魚他他伴日式芝麻醬
蕃茄紅酒汁燴牛面肉配意大利麵
先嚐嚐意粉,牛面肉軟腍味濃,味道同口感都好正,意粉彈牙,加埋茄味十足的蕃茄蓉醬汁好好味,雖然賣相唔太靚,但唔好比佢外表呃左啦。
炸蠔二重奏意大利麵
個人餐點了蠔意粉,上枱時好香啊

炸蠔香口多汁,意粉同樣彈牙,而且有著勁強烈的蠔味,似乎用了蠔汁去煮?完全吸收哂好鮮甜,喜歡食蠔的家人大讚不絕

熱檸檬茶 & 熱咖啡
餐茶要了兩杯啡一杯檸,大大杯又夠熱,連淡奶都有溫熱過的,好貼心。
二人餐有甜品送,是香蕉朱古力班戟。
內裏包著勁多cream同香蕉片,又滑又甜,正!

食物有水準,店員服務用心(全場得兩個人忙到踢哂腳),價錢也合理,唔怪得咁多食客啦。
2018-07-21
2018-07-27 140 瀏覽
上網見openrice 評價唔錯,咁就book 左1:00p.m.同fd食lunch, 反正離office都唔算遠。一入去間餐廳就嗅到陣好香既黑松露忌廉汁既味,咁就一於揀3號餐!而fd就揀2號餐~價錢其實都幾抵下,包餐湯/沙律,main course, 甜品同餐飲,2:30前走仲可以免加一。佢仲有其他menu既。我地係大概1:10 p.m.落單,跟住慢長既等待時間就來啦⋯⋯🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我個餐要1:30 p.m.先來,咁都算可以接受到,但我個fd仲離譜,要成1:45 p.m. 先來,我地期間催左3次🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️而我地大家2:00都要返office做野,咁姐係要人15分鐘內極速食完返公司啦🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️其實間餐廳都幾多人食lunch, 但負責既人手完全唔足夠!!!我就咁望成間餐廳似乎得4個人! 1個廚房煮野食,1個沖野飲,2個侍應,完。我見果2個侍應做到無停手,而食客只多不少,但人手真心唔足夠應付🤦🏻‍♀️講真,佢既食物味道係幾好味,而且份量好足,但就係出餐時間方面完完全全扣哂分!最尾我地係一邊埋定單一邊快快手食完去,連甜品都無要到就急急腳走,因為根本無時間!而侍應

講真,佢既食物味道係幾好味,而且份量好足,但就係出餐時間方面完完全全扣哂分!最尾我地係一邊埋定單一邊快快手食完去,連甜品都無要到就急急腳走,因為根本無時間!而侍應又忙到唔得閒serve你

間餐廳食物係唔錯,但我就絕對唔會再食多次!如果你地大把時間而又等得起既先好過來食啦⋯⋯
2018-07-27
2018-07-26 89 瀏覽
依間Amitie Kitchen位置十分方便,就係尖東站L5出口上到地面過條馬路左手面一直行就到了!!!“店內十分當眼既招牌……“幾欣賞依到提供清水比客人飲,每道菜與菜之間可以清一清口腔……“贈送的餐前小麵包同餅乾……“法式焗田螺,好耐之前係間法國菜餐廳食過依道菜,一試難忘,所以之後去到邊只要有依道菜都會叫黎食,對比下真係間間味道都唔同有高低之分,依到既法式焗田螺都幾好味,唯螺肉有點過熟縮細左,下面舖底既薯蓉都無忽視,加左煙肉碎同香草做點綴!!!“餐廳提供左食田螺既工具,又幾方便,夾實個田螺唔洗整污糟對手!!!“油封鴨腿配窩夫溫泉蛋沙律菜,好豐富份量十足!!!“沙律菜“窩夫脆而不淋!!!“成日食豬牛 雞,食下鴨腿肉幾特別!!!“我既食法將溫泉蛋攪伴當汁,將鴨腿肉沾上蛋汁食,又令一種口感!!!
“店內十分當眼既招牌……
“贈送的餐前小麵包同餅乾……

“油封鴨腿配窩夫溫泉蛋沙律菜,好豐富份量十足!!!
“沙律菜
“窩夫脆而不淋!!!
“成日食豬牛 雞,食下鴨腿肉幾特別!!!
1K
2018-07-25 97 瀏覽
朋友介紹這家樓上西餐廳,說這裡的隨餐湯附送麵包籃超抵食,今天三位人媽點了二人晚餐share,不久就目睹這盤滿滿的麵包籃~(我猜因為我們還有一位小童所以送了一份麵包給他,超貼心!)麵包上桌時暖暖的,立即加分!而餐湯二選一,但大家也選擇了栗子湯,濃濃的栗子味,打得非常幼細,小孩子很喜歡喝。前菜是鮑魚沙律,意想不到挺美味的。wasabi沙律醬配鮑魚完美配襯,沙律菜輕微而檸檬汁調味,是開胃的前菜。餐廳的蔬菜全部採用水耕菜,可見廚師對烹調的執著和用心。主菜一號有這盤肉醬牛面肉意粉,賣相看起來有點隨性(?)份量卻是意外的大份。三位師奶吃不多,純粹出來見面聚舊,點二人晚餐真是剛剛好。意粉彈牙,茄醬調味朋友覺得稍鹹,但我覺得OK,茄味夠香濃。牛面肉煮得超稔超級入味,比起台灣牛肉麵吃到的牛肉差不多。食肉獸的主菜二號選了美國牛扒,,8安士,合理的份量。先讚一讚伴菜,烤過而且還有調味過,一絲不苟,擺盤亦見有心思。五成熟火候拿捏準確!炭燒有炭的焦香,我超喜歡那微微的苦味。牛扒本身的牛味不俗,餐廳的牛扒有調味,但不重手,將牛味提升而不至於掩蓋,高手果然在民間!當晚餐廳滿座,猜廚房應接不暇,煎牛扒的爐上手應該是煎

牛面肉煮得超稔超級入味,比起台灣牛肉麵吃到的牛肉差不多。

五成熟火候拿捏準確!炭燒有炭的焦香,我超喜歡那微微的苦味。牛扒本身的牛味不俗,餐廳的牛扒有調味,但不重手,將牛味提升而不至於掩蓋,高手果然在民間!當晚餐廳滿座,猜廚房應接不暇,煎牛扒的爐上手應該是煎過鵝肝,所以吃到牛扒沾有鵝肝的味道。幸好我們不討厭鵝肝,不過這一點餐廳亦要注意一下。

跟餐甜品挺有驚喜的,竟然是兩件大大份的香蕉班戟!滿滿的忌廉加上朱古力醬,有誰人可以抗拒呢?(小朋友又伸出他的小手要吃香蕉...笑)

晚餐由餐包到餐茶,是非常完整的「由頭吃到尾」的套餐,自覺價錢不算特別便宜,餐廳比較擠迫,枱和枱之間的空間狹少,但勝在服務到位殷勤(在全院滿座的情況下也保持微笑)食物味道上佳,份量大,值得推介。
2018-07-24 1085 瀏覽
哩個餐廳又係上網見到有好多好評所以嚟試下嘅🍽🇫🇷話明係法國菜 用餐嘅時間緊係有兩小時啦😆😛一落完單已經有盤餐包上左枱 其實都幾多下 食包都食飽了 但味道真係好食好軟熟嘅👍🏽👍🏽法式焗田螺 制作需時 好野緊係要等架喇🤣😆田螺🈶️六粒 粒肉都算大粒 個汁係羅勒 好好味😄😀個底仲係有薯蓉😍🤩整個配搭都好好食啵👍🏽👍🏽香煎北海道帶子 真係好珍貴呀 帶子得三粒咋😩😫其實真係煎得幾好 肉質剛剛好 仲食到有濃郁的牛油味👍🏽👍🏽不過整個配搭係沙律 同我想像中有點出入🤔🤔係好食嘅 但個汁麻麻地食到有醋味 黑松露的味道突出點會較好😉😙整體都不錯😛法國藍青口 個汁係白酒忌廉 好creamy 小妹覺得白酒味可再濃點 但對於不太好酒的朋友嚟講係適合的☺️☺️藍青口都算大隻 肉質脹卜卜 食得過啵👍🏽👍🏽西西里汁燴牛脷天使麵配有機溫泉蛋 哩個天使麵嘅麵質都幾好 個汁唔會好膩 仲有啲開胃呀哈哈 牛脷份量都好多 味道都幾好👍🏽👍🏽以小店嚟講 哩度嘅食物質素幾出色 係會有回頭的機會🙂🙃😊☺️火焰雪山 即叫即整的 大約二十分鐘就有得食了哈哈🤣😆甜品一上枱就會點火🔥而且店員仲好貼心地熄左餐廳嘅燈 等我地睇得清楚啲個甜品🤣🤣但大家嘅目
餐包
法式焗田螺
法國藍青口
西西里汁燴牛脷天使麵配有機溫泉蛋
火焰雪山
火焰雪山 即叫即整的 大約二十分鐘就有得食了哈哈🤣😆甜品一上枱就會點火🔥而且店員仲好貼心地熄左餐廳嘅燈 等我地睇得清楚啲個甜品🤣🤣但大家嘅目光都投向左我地個枱 有少少shyshy🙈😬味道方面 店員仲好細心問我地要唔要多酒 我地揀左少酒 所以淋在火山的酒就會較少 蛋白好soft 但覺得可以再焦一點 入面的函係雪糕同蛋黃 都幾得意丫😝😛如果多點就更好了
2018-07-23
餐包
法式焗田螺
法國藍青口
西西里汁燴牛脷天使麵配有機溫泉蛋
2018-07-24 83 瀏覽
今日按朋友的邀請要到尖沙咀那邊吃晚飯。行咗一段時間就找到朋友所約嗰間食店。眼見店內嘅餐桌不多。幸好朋友一早訂了位,不需要等太久,很快就有店員帶我進店內食東西。坐了一會兒,朋友就到了。他跟我講,該店的店長兼主廚是前5星級大酒店出身的,亦帶有米芝蓮的稱謂。既然是是朋友約的,就交由朋友負責點菜啦。等了一會兒,朋友所柯打嘅菜式慢慢到檯。雖則不太知道到檯後的菜式是什麼名堂,但食來都不錯,食得出廚師認真烹調每一道菜式。
今日按朋友的邀請要到尖沙咀那邊吃晚飯。
行咗一段時間就找到朋友所約嗰間食店。
既然是是朋友約的,就交由朋友負責點菜啦。
等了一會兒,朋友所柯打嘅菜式慢慢到檯。
2018-07-23 85 瀏覽
突然間有朋友話想食西餐,咁又咁啱佢又揀咗喺尖沙咀商廈樓上鋪嘅Amitie Kitchen,可能佢哋睇到相熟食友嘅食評,介紹店主兼主廚喺晌本地著名5星酒店出身。咁我諗呢間店應該有一定嘅實力,就一於探秘該店水準如何。 一出電梯就見到餐廳門口,入到去地方比想像中,裝修簡簡單單,喺柔和嘅燈光下,整體用餐口嘅環境都好輕鬆自在。 先嚟特色麵包拼盤。睇得出店家幾有心思,用人頭方法計算,當中共有3款自家製嘅麵包:墨魚汁條、牛角包及不知名堂嘅麵包。所有麵包的調味很好,很吸引。 不過今次唔係我揸主意,好多菜式都是朋友安排挑選的,相信朋友所挑選的菜式必定是好好的。 菜式到檯後,果然好味。朋友的眼光很好。 最後覺得餐廳廚師用心烹調每一道菜式。整體感覺不錯。
菜式到檯後,果然好味。朋友的眼光很好。
最後覺得餐廳廚師用心烹調每一道菜式。整體感覺不錯。

Amitie Kitchen 係前五星餐廳嘅廚師開嘅西餐廳。店內菜式款式選擇頗多,真係選到都有排我地選。店內更有告示牌推介菜餚,價錢更實惠。我們一行四人點了後來了分量超足夠的前餐,一黎到個個嘩嘩聲!早知就點多些小食,主菜可以少一點。到最後食得太飽... ---重點推介:燒大啡菇,焗釀蟹肉意大利飯 $158 - 大大件的啡菇釀了香氣十足的蟹肉意大利飯,意大利飯食落軟綿煙韌,配上菇菌獨有的味道,配搭一絕。四人都讚不絕口!強烈推介!!重點推介:辣椒蒜片海鮮墨魚汁意大利麵 $148 - 這菜式可謂十分有驚喜!墨魚汁分量足,沾滿意大利麵,而且辣味慢慢傳至舌尖,愈食愈過癮!配上新鮮彈牙嘅海鮮,真係超級好味,而且價錢便宜,超級推薦。下次會再食。推介紐西蘭肉眼扒 $118 - 肉眼扒味道不錯,而且煎得剛好7成熟。牛扒肉味香肉嫩,廚師手勢不錯。可惜肉眼扒分量稍遜,勝在價錢合理,值得一試。波士頓龍蝦沙律 $158 - 沙律用料新鮮,波士頓龍蝦肉配上香橙油醋汁,食落清新,是一道不錯的開胃前菜。可惜龍蝦肉略少。---我們一行四人個個頂住個肚出黎,呢間餐廳食物水準一流,用料新鮮,價錢亦十分合理。非常值得大家去試

店內菜式款式選擇頗多,真係選到都有排我地選。

店內更有告示牌推介菜餚,價錢更實惠。

我們一行四人點了後來了分量超足夠的前餐,一黎到個個嘩嘩聲!
早知就點多些小食,主菜可以少一點。到最後食得太飽...

---
重點推介:

燒大啡菇,焗釀蟹肉意大利飯 $158 -
四人都讚不絕口!強烈推介!!

重點推介:

推介

是一道不錯的開胃前菜。可惜龍蝦肉略少。

---
我們一行四人個個頂住個肚出黎,呢間餐廳食物水準一流,用料新鮮,價錢亦十分合理。非常值得大家去試試。