餐廳: Amplifier Restaurant (積福街)
資訊:

2023-03-20 268 瀏覽
預早book 咗枱去食呢間西餐,入到去燈光昏暗,好有氣氛加上樓底好高,視野開揚俾人感覺好舒服。閒日7點到餐廳,坐滿7成人,幾熱鬧。一坐低店員推介今日有新鮮藍青口,於是叫咗一份 1kg $268 ;如果驚太多有得叫0.5kg 就$178 。白汁忌廉醬汁好creamy 而且食得到青口好鮮味唔係急凍貨。傳統意式蒜片香辣椒意大利麵$148,份量比例較少,意粉口感有咬口,味道食落正常,性價比唔高。另外叫咗個小食拼盤有洋蔥圈,雞翼,牛肉丸等等,感覺一般般,唔太特別。最驚喜都係新鮮藍青口!

閒日7點到餐廳,坐滿7成人,幾熱鬧。

傳統意式蒜片香辣椒意大利麵$148,份量比例
較少,意粉口感有咬口,味道食落正常,性價比唔高。

最驚喜都係新鮮藍青口!

2023-03-07 236 瀏覽
今晚黎到一間復刻工業風既西餐廳,整體黎講同三五知己黎食飯傾下計吹下水既唔錯選擇😆😆😆😆餐廳門口有餐廳擺放餐廳座位有分戶內同戶外,戶外一般以pet friendly 為主,見有唔少既主人都會帶埋佢哋既愛寵一同用膳👍🏻👍🏻👍🏻今次點左2款,其中一款係我最愛既Parma ham 配哈蜜瓜😚😚😋😋哈密瓜夠鮮甜,Parma ham食到有咸香味👍🏻👍🏻(3.8/5)豬肋骨配薯條(4/5)Ribs 好淋好入味,醬汁mix得好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻薯條香脆,係厚實既扒房薯條👍🏻👍🏻👍🏻不過性價比就唔算高🫣🫣🫣但不失為大圍一個傾計既好地方👍🏻
餐廳門口有餐廳擺放
哈密瓜夠鮮甜,Parma ham食到有咸香味👍🏻👍🏻
(3.8/5)
豬肋骨配薯條(4/5)
Ribs 好淋好入味,醬汁mix得好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
薯條香脆,係厚實既扒房薯條👍🏻👍🏻👍🏻

不過性價比就唔算高🫣🫣🫣但不失為大圍一個傾計既好地方👍🏻
2023-03-03
2023-03-06 171 瀏覽
今晚屋企人生日,近近地係大圍揾左間幾好feel既西餐廳一齊食飯🙈🙈🙈簡簡單單叫左一打生蠔,威靈頓牛柳,水牛城雞翼餐廳幾靚幾有格調,而且都近大圍火車站,唔難揾的餐廳風格以美式扒房風格為主生蠔不得了!勁鮮甜,但美中不足之處係有少少蠔殼係入面,要扣少少分(4/5)醬汁同檸檬都好夾,鮮甜有海水味,其實味道唔差既😆水牛雞翼都幾脆既,只係醬汁有少少刺激,不過整體係好食(4/5)威靈頓牛柳我覺得一般般,唔算好有特色,而且皮同肉都易分離(3.5/5)如果同朋友chill下,其實都係唔錯既選擇🥰🥰🥰門口有些pet friendly for pet 同主人坐位,nice👍🏻
簡簡單單叫左一打生蠔,威靈頓牛柳,水牛城雞翼
餐廳幾靚幾有格調,而且都近大圍火車站,唔難揾的
餐廳風格以美式扒房風格為主
醬汁同檸檬都好夾,鮮甜有海水味,其實味道唔差既😆
水牛雞翼都幾脆既,只係醬汁有少少刺激,不過整體係好食
(4/5)

如果同朋友chill下,其實都係唔錯既選擇🥰🥰🥰
2023-03-04
2023-02-28 160 瀏覽
餐廳內燈光偏昏暗 又有梳化座位 很適合約會談心經典新鮮藍青口(1kg) (可選cream sauce/tomato sauce)在比利時吃過原桶青口 那種鮮味叫人一試難忘 看見menu上的青口馬上就被吸引了每顆青口都被忌廉汁包裹 青口沒有腥味 剛好一口一顆的size 雖然點了1kg的份量 但很快就清光光最點睛的是它配有烘得香脆的薄法包 法包蘸上忌廉汁西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯乳豬皮乳肉嫩 一口咬下 中間的一層脂肪滲出油香南瓜和意大利飯完美地二合為一醬汁creamy 南瓜又為米飯帶來點點甜味 飯粒中央還有點點硬度香草羊肩肉扁意大利麵羊肉意粉夠特別呢羊肉量都蠻多 羊羶味還好 不會蓋過整碟意粉的味道和肉醬的味道竟然又挺搭的 意粉煮得剛好Al dente 是我最喜歡的口感
餐廳內燈光偏昏暗 又有梳化座位 很適合約會談心

意粉煮得剛好Al dente 是我最喜歡的口感
經典新鮮藍青口
經典新鮮藍青口
2023-02-22 145 瀏覽
餐廳裝潢有格調,呈美式工業風,佈置型格有心思 很適合打卡📸 環境闊落 設有室外座位,座位寬敞舒適,燈光昏暗,播放Pop Music 好有氣氛,適合約會或朋友聚會 小酌一番🥂 店員服務態度一流🥰食物方面提供多款西式菜、海鮮、沙律、小食、甜品及飲料,質素高 有驚喜,價格合理,性價比高,值得一試👍🏻晚市二人消費:$662 🫧包括加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖 𝑭𝒐𝒐𝒅🍗慢煮36日法國春雞伴鵝肝 Slow Cook French 36day Spring Chicken Rosini ($258)✨大大塊鵝肝,口感絕對不會失望,油脂味香濃 入口即化🤤 主角法國春雞亦不遜色,雞髀肉質十分嫩滑,配上醬汁香口惹味,啖啖滋味😋🍕日本薄餅 Pizza “Japan” ($178)✨鰻魚、粟米、菠蘿、秋葵、番茄醬、芝士、木魚花推薦,有驚喜!以國家區分薄餅口味,好有特色😋 熱騰騰 新鮮出爐,香氣撲鼻🔥 餅底好香脆,配料豐富,飽肚感十足,口感味道值得一讚👍🏻𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍨朱古力布甸配雪糕 Chocolate Lava Pudding ($88)✨心太軟配雲呢拿雪糕😍 擺盤好精緻,

晚市二人消費:$662 🫧包括加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅

🍕日本薄餅 Pizza “Japan” ($178)✨
鰻魚、粟米、菠蘿、秋葵、番茄醬、芝士、木魚花

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
心太軟配雲呢拿雪糕😍 擺盤好精緻,心太軟外脆內軟,好好味,配有士多啤梨🍓

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🍷Red Wine - Vina Maipo Cabernet Sauvignon Merlot ($78/Glass)✨
From Central Valley, Chile
大圍好多餐廳,今日就揀咗呢間Cafe同先生,奶奶一齊食。呢間餐廳座位闊,好舒服。環境靚,好relax。扒帶子及大蝦芝士忌廉汁意大利飯,好正😋招牌英式精選早餐😋

扒帶子及大蝦芝士忌廉汁意大利飯,好正😋
招牌英式精選早餐😋
早幾日已經open rice訂枱2月14日7:30pm食飯,訂枱時没有話要分2個時段,Open rice紀錄亦顯示已確認。點知2月13日下午收到餐廳打嚟話我個booking未確認,重話要分6點及8:15時段叫我早啲到!大佬可以早到就唔會訂7:30啦!一間冇信譽嘅餐廳以後都唔會再幫襯!
每每觀看烹飪節目, 見廚師烹調牛肉, 總覺得十分滋味, 希望光顧餐廳時, 會遇上美味的出品, 可惜直到今天, 尚未遇上。這間餐廳在大圍算是獲得不少好評的餐廳, 一於試試其出品, 看看是否如評。餐廳有室內位和半室外位, 各有不同風格。半室外位與街只有膠屏相隔, 座位不多, 採自然光。室內位走復古風, 座位寬敞舒適, 燈光較暗, 聽著音樂, 較有氣氛。Roasted Beef Lunch Set $138 + 10%1) 薄切原條加拿大牛肉眼2) 龍蝦濃湯3) 脆炸洋蔥圈4) 熱檸檬茶龍蝦濃湯在我的印象中是有澀味的, 故本身並不喜歡龍蝦湯, 但這個湯無澀味, 感覺不錯。隨湯附上蒜蓉包, 蒜蓉味道濃郁, 但質感十分軟腍, 像是長久浸泡在蒜蓉內, 與外表硬脆的蒜蓉包相比, 還是喜歡硬脆那種口感。脆炸洋蔥圈有5片, 洋蔥味香, 炸衣即使放涼了仍脆口, 沾上蛋黃醬更滋味。薄切原條加拿大牛肉眼有2片, 伴有薯蓉和南瓜, 賣相不俗。南瓜味濃, 入口香甜。薯蓉香滑軟綿, 味淡, 可沾上碟旁的胡椒調味, 但胡椒份量略少。牛肉眼為原條烤焗, 切了2片, 約6寸長半寸厚, 牛味濃郁, 唯質感頗韌, 醬汁亦不夠

Roasted Beef Lunch Set

蒜蓉包

脆炸洋蔥圈

薄切原條加拿大牛肉眼

薄切原條加拿大牛肉眼

薄切原條加拿大牛肉眼有2片, 伴有薯蓉和南瓜, 賣相不俗。南瓜味濃, 入口香甜。薯蓉香滑軟綿, 味淡, 可沾上碟旁的胡椒調味, 但胡椒份量略少。牛肉眼為原條烤焗, 切了2片, 約6寸長半寸厚, 牛味濃郁, 唯質感頗韌, 醬汁亦不夠, 忍不住向店員要求加醬汁和提供胡椒調味。
熱檸檬茶

熱檸檬茶伴有少見的鴛鴦方糖, 本身喝檸檬茶會走糖, 見是方糖忍不住加了白糖和黃糖各1粒, 是久違了的甜味檸檬茶, 間中一杯也不錯。

整體用餐體驗是失望的, 餐廳冷氣強勁, 上菜速度快, 食物凍得快。Roasted Beef Lunch Set為推介套餐, 連加一需要$150以上, 想必質素會成正比, 但主角牛肉眼如斯韌, 確實令人失望, 性價比頗低。

btw, 消費滿$200才可簽咭。
2023-01-13
脆炸洋蔥圈
熱檸檬茶
𝐌𝐞𝐧𝐮 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲🤍🦪𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙬/ 𝙈𝙚𝙡𝙤𝙣𝙎𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝟑𝟔 𝙙𝙖𝙮 𝙎𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙍𝙤𝙨𝙞𝙣𝙞𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 “𝙈𝙚𝙭𝙞𝙘𝙤”𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝙋𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙍𝙞𝙙𝙚𝙧𝘿𝙖𝙣𝙜𝙚𝙧𝙤𝙪𝙨—前排朋友帶我地食呢間係大圍既西餐😎我被驚艷了🤭🙌🏻🙌🏻😎估佢唔到咁高質有好野當然要拖埋我男朋友黎試下💖🍬♡前菜叫左半打蠔🦪是日生蠔係南非生蠔🇿🇦南非生蠔肉身通常都好飽滿多汁🤤上到枱真係隻隻肥嘟嘟漲卜卜😍😍蠔味超鮮 海水味唔會太重🙌🏻入口淡淡海水味慢慢滲出 之後就feel到甜甜地🌸咩sauce都唔洗落就已經超好食🤤🥹Parma Ham➕蜜瓜既經典組合💖Ham夠鹹香 蜜瓜都好夠甜又大舊😍🤍慢煮春雞➕鵝肝係我必推item!!!!!🌸💫鵝肝超嫩超香😍😍🤤配埋嫩到滑嘟嘟既春雞💫呢個價真係超值Pizza相較其他就比較普通🍕餡料較乾但份量好大 比起Mexico 我推介大家揀返4cheese🧀心太軟焗到岩岩好🥹🍫配埋凍冰冰雪糕太太好食了😋(減肥再算Cocktail🍹叫左2杯幾好飲Dangerou

𝐌𝐞𝐧𝐮 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲🤍🦪
𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧𝙨
𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 𝙬/ 𝙈𝙚𝙡𝙤𝙣
𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 “𝙈𝙚𝙭𝙞𝙘𝙤”
𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝙋𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜

太太好食了😋(減肥再算

Cocktail🍹叫左2杯幾好飲
Dangerous係🥒➕🍍➕vodka➕tabasco🌶️
甜甜地之餘有啲辣辣地又有啲清新🤤
Earl Rider係alcohol-free💓🍏➕Earl grey➕soda🤍易入口又有啲伯爵茶味
整體野飲都幾出色💫值得飲返杯

💰hkd $1,156 w/ 10% service charge (2ppls🌸)
📍 Amplifier Restaurant (積福街)
Shop D, G/F, 72 Chik Fuk Street, Tai Wai
2023-01-15
  • 慢煮36日法國春雞伴鵝肝
  • 朱古力心太軟
原來呢間西餐,除咗旺角之外,大圍站附近都有分店同朋友買完新年禮盒,過嚟食埋Dinner✨是日餐湯係健康嘅蔬菜湯呀,原來仲跟蒜蓉法包勁香蒜蓉味,好足料✨ PIZZA "MEXICO加咗豐富餡料嘅Pizza,有唔同嘅海鮮,脆卜卜嘅餅皮, 厚薄恰好,勁多芝士充滿拉絲感仲帶點微辣,Yummy✨秘製醬燒豬肋骨Ribs嘅份量都幾多,每次食都係為咗個惹味嘅醬汁,仲配埋熱辣辣嘅薯條 同 沙律✨Kid Set帶小朋友嚟 都一樣食得好開心呢個Set有齊鮮果沙律.雜菌意大利飯.手打牛肉漢堡.蘋果汁我食咗幾啖都覺得好正一次過滿足哂想食嘅野

原來呢間西餐,除咗旺角之外,大圍站附近都有分店
同朋友買完新年禮盒,過嚟食埋Dinner

✨是日餐湯

係健康嘅蔬菜湯呀,原來仲跟蒜蓉法包

勁香蒜蓉味,好足料

✨ PIZZA "MEXICO

加咗豐富餡料嘅Pizza,有唔同嘅海鮮,
脆卜卜嘅餅皮, 厚薄恰好,勁多芝士充滿拉絲感

仲帶點微辣,Yummy

✨秘製醬燒豬肋骨

Ribs嘅份量都幾多,
每次食都係為咗個惹味嘅醬汁,
仲配埋熱辣辣嘅薯條 同 沙律

✨Kid Set

帶小朋友嚟 都一樣食得好開心

呢個Set有齊鮮果沙律.雜菌意大利飯.手打牛肉漢堡.蘋果汁

我食咗幾啖都覺得好正
一次過滿足哂想食嘅野
2023-01-17
2023-01-11 148 瀏覽
今晚又去大圍食飯啦~其實呢間Amplifier我已經食過好幾次,不過因為之前係大圍食左好多唔同類型既餐廳,今次唔想重覆,所以就打算食西餐🤪 餐廳周圍既裝飾都係行深灰色&深木色元素,加上燈光偏暗,所以幾有情調。我同男朋友今次坐梳化椅,店員仲有幫我地拉櫈,即刻覺得好似去左高級餐廳咁😜炭烤美國黑安格斯西冷扒 ($298)我地叫左五成熟,煮得岩岩好👍🏻 不過可能因為係炭烤既關係,呢塊牛扒比較乾身,無咁多肉汁。同埋另一個扣分位係有筋😣 有d位咬極都咬唔爛… 個牛扒既伴碟係烤洋蔥🧅&烤蒜頭🧄,跟餐揀左配脆炸薯條🍟 係粗薯條,味道正常。Pizza “Mexico” ($168)我好鍾意佢個pizza係用左薄底,岩岩上枱上熱辣辣,一咬落去就係脆既pizza底😋 中間既餡料有辣肉腸🍕、少少海鮮、牛油果🥑、粟米🌽、芝士🧀、番茄醬🍅、同埋一粒粒綠色既椒,叫做jalapeño 墨西哥辣椒。第一啖咬落去都唔覺得佢好辣,但呢隻辣椒既後勁好西利,d辣味係慢慢滲出嚟🥵 另外我覺得d牛油果唔夠熟,食落偏硬身,如果淋番少少就更好👍🏻 我覺得個pizza都幾大塊,我地最後食唔哂,要打包走😅

炭烤美國黑安格斯西冷扒 ($298)

Pizza “Mexico” ($168)

2023-01-06 163 瀏覽
本身自己無訂枱walk-in 都有位坐,入座時都無話有限時,就首先叫咗2杯飲品,味道ok!之後個個招牌酥皮香腸卷,外觀係幾好,但係一d都唔酥係臨嘅,另外叫咗一份蒜香辣椒意大利麵,係ok的,但個個卡邦尼意大利麵就勁濃,我就覺得落得太多忌廉啦!(2個意粉唔記得影相)甜品就揀咗芒果千層酥,又係一d都唔夠酥,味道可以話係麻麻啦!侍應見個甜品啱啱先食完,就吹我地交枱!總結的話,質素追唔上個價錢!其實係附近都有好多店舖可以選擇,所以唔會有下次!
侍應見個甜品啱啱先食完,就吹我地交枱!
2023-01-06
今晚冬至第一次嚟呢間試,見評語唔錯就嚟試吓。嚟到後感覺環境唔錯,裝修靚氣氛唔錯。而食物嘅賣相都吸引嘅,但食到落口就有啲失望!今晚點了5個主菜、3個小食同兩份pizza。第一份上嘅菜就係白酒忌廉汁煮青口,青口嫩口多汁,而個汁其實都算唔錯,但略為咸咗啲!如果能夠輕手啲再加多少少糖調味就更加好!配埋個脆脆法式多士更加正!😋第二份上嘅係法式蘑菇田螺!呢個味道唔錯😋值得一試!然之後到意大利pizza!呢個pizza有驚喜!原本本人對pizza無咩好感,但呢個表面平平無奇嘅pizza嘅茄醬較得剛剛好~個皮夠薄又香又脆,材料只有意式香腸同啲車厘茄加芝士,但已經好好味😋可以再翻兜食過👍🏻但另一款西班牙pizza我就覺得麻麻地,可能因為本人唔食得辣所以對呢個pizza無咩好感😂🤣跟住就開始上主菜,卡邦尼扁意粉好食!汁好濃又夠多,黑松露意大利飯好香松露味,呢兩樣都值得一試👍🏻西冷牛扒夠嫩但個汁偏咸,若只配黑椒喜馬拉粉紅岩鹽係唔錯嘅!羊膝肉夠淋夠嫩,成隻羊膝整體整得唔錯,但啲配菜同汁同樣偏咸😅慢煮燒春雞配鵝肝呢一樣真係搞佢唔掂,唔知係咪廚師失準,咸到不得了😫煎鵝肝無問題好食嘅,而本身隻燒春雞嘅肉係好嫩唔鞋口
今晚點了5個主菜、3個小食同兩份pizza。

第二份上嘅係法式蘑菇田螺!呢個味道唔錯😋值得一試!

西冷牛扒夠嫩但個汁偏咸,若只配黑椒喜馬拉粉紅岩鹽係唔錯嘅!

慢煮燒春雞配鵝肝呢一樣真係搞佢唔掂,唔知係咪廚師失準,咸到不得了😫煎鵝肝無問題好食嘅,而本身隻燒春雞嘅肉係好嫩唔鞋口,但隻雞咸到不得了!仲配上佢嘅汁都係偏咸嘅,成碟菜都食唔落,要不斷飲水,只食咗兩口就叫侍應嚟收走,不過侍應嘅服務態度都好好👍🏻佢聽到我嘅回應後都即時話幫我取消或換第二樣嘢食!值得讚揚!🥰

雖然去到主菜時有啲失望,但佢都唔係無值得讚揚嘅地方!至少環境氣氛好、侍應服務態度好、部分食物都真係食得過嘅~🙂

如果有機會再嚟,希望食物方面會有所改變啦!😇
2022-12-22
  • 野菌黑松露意大利飯
  • 意大利pizza
  • 卡邦尼扁意大利麵
2022-12-20 124 瀏覽
呢間西餐廳喺大圍同旺國都有分店🫶🏻 我今次就去咗大圍嘅分店~ 環境裝修係行英倫歐陸風格😍 有bar枱位, 加上深木系裝修好有外國復古酒吧嘅感覺🫶🏻 餐廳燈光都係偏暗~ 成個感覺都好有格調🧚‍♀️ 好啱情侶或者朋友去慶祝記念日/生日♥️ 雖然食物嘅單價算係稍高, 但係佢嘅菜式都係比較特別🫶🏻 以呢個價錢食到特定嘅菜式, 性價比都算係高😍 而且最近佢哋Cocktail都有做緊Buy 2 get 1 free~ 我嗰日兩個人去都飲咗3杯☺️ 🤍5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒 $428/2pcs威靈頓牛扒絕對唔係酒店西餐廳先有嘅菜式😍 佢嘅威靈頓牛扒性價比好高~ 出面嘅威靈頓牛扒好多時係限定兩人份~ 而呢度就可以揀2pcs / 4pcs🫶🏻 一上菜都見到牛扒仲係粉嫩色😍 雖然牛扒切到好厚, 但食落都仲係好軟嫩☺️ 雖然佢食嘅時候酥皮同牛扒會稍為分開咗, 但未至於完全變成皮還皮, 牛扒還牛扒~ 整體來講質素好唔錯🫶🏻🤍法式忌廉芝士焗薯(side dish)威靈頓牛扒會跟一個side dish~ 我就揀咗焗薯🫶🏻 忌廉芝士絕對係冇得輸嘅調味~ 配上焗薯好香😍 薯仔焗到好軟淋👍🏻🤍慢煮36日法國春雞伴鵝肝

🤍5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒 $428/2pcs

🤍法式忌廉芝士焗薯(side dish)

🤍慢煮36日法國春雞伴鵝肝 $238
鵝肝超級厚🥹 食落好滿足好香油脂感🫶🏻 不過略嫌外身煎得唔夠脆~ 法國春雞質素都偏高🫶🏻 雞肉嫩滑多汁☺️ 醬汁調味好香濃唔會過鹹~
5小時慢煮美國優質威靈頓牛扒
法式忌廉芝士焗薯
慢煮36日法國春雞伴鵝肝
2022-07-16
法式忌廉芝士焗薯
慢煮36日法國春雞伴鵝肝
2022-11-07 1626 瀏覽
🌃 食肆為西餐廳,位於大圍積福街, 鄰近於大圍港鐵站A出口, 餐廳設計走復古工業風,行懷舊路線, 枱櫈以木系設計,加上高樓底嘅吊燈,特別有情調。 .🌃 餐廳主打生蠔, 及設有精選海鮮, 加上扒類嘅主菜,pizza, risotto及意粉等。..🐄 碳烤美國黑安格斯西冷扒💲 298👉 黑安格斯西冷扒重10安士, 小編選了五成熟, 表面碳烤得有啲香口, 而內裏仍然保留紅潤嘅肉質, 食落幾有咬口,牛肉味香濃, 仲有烤洋蔥同埋烤蒜頭伴碟, 食落都幾香口, 還附有一個配菜, 小編選了法式忌廉芝士焗薯, 覺得有啲邪惡,表面芝士鹹香感十足, 薯仔幾好食, 底下仲有啲忌廉cream, 十分邪惡。.🍕 日本和風薄餅💲 168👉 薄餅即叫即焗, 一上菜嘅時候熱辣, 薄餅採用薄批底, 焗得香脆, 表面加咗唔少嘅木魚碎, 突顯出和風嘅風格, 但可惜係選用番茄醬, 如果用燒汁更突顯日式嘅章魚燒風格,不過整體黎講都幾好食。.👉 最後小編叫了3杯Mocktail🍸, 於 Happy Hour 時段享有買二送一, 分別叫了 Mojito、Bohemain Rhapsody、Yellow Submarine,為呢一餐美

🐄 碳烤美國黑安格斯西冷扒
💲 298

🍕 日本和風薄餅
💲 168

👉 最後小編叫了3杯Mocktail🍸, 於 Happy Hour 時段享有買二送一, 分別叫了 Mojito、Bohemain Rhapsody、Yellow Submarine,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。

📍 Amplifier Restaurant (積福街)
大圍積福街72號地下D號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。