餐廳: Amplifier Restaurant (積福街)
資訊:

2022-08-26 85 瀏覽
🤎 之前試過旺角分店,今次放工經過大圍,決定試埋大圍分店!另一個目的就係要試上次冇食到嘅威靈頓牛柳二人set🤣 (🐼話念念不忘,好想試吓)🤎 大圍分店感覺比旺角分店更加寬躺,可能因為樓底比較高。裝修有英倫風格,仲有一個戶外小area~ 🤎 講返威靈頓牛柳二人餐,價錢係 $988🤎 頭盤第一樣可以揀巴馬火腿拼蜜瓜,或者沙律,咁我梗係揀巴馬火腿拼哈蜜瓜啦😎哈蜜瓜好大嚿,亦都好甜!聽埋巴馬火腿,合拍度100分!🤎 之後係每人一件鵝肝😍 鵝肝配上蘋果汁,隔離仲有伴碟沙律🥗🤎 set少不得嘅梗係餐湯。今次係蟹肉龍蝦濃湯🦞 入口creamy ❤️🤎 主菜都係可以二揀一: 分別係香煎加拿大帶子南瓜意大利飯/ 香烤龍蝦尾配自家製蕃茄醬意大利麵🍝🤎 咁我同🐼都鍾意食龍蝦多啲,所以就揀咗龍蝦意大利麵啦!擺盤好靚,意粉軟硬度剛好👍🏼 龍蝦肉唔會太林,有咬口👍🏼🤎 最後就係今次嘅主角啦!威靈頓牛柳🥩! 酥皮同牛柳唔會分離左👏🏼牛肉切落去仲覺得好軟,肉質鮮嫩,火候剛好😍 酥皮夠脆,加埋中間嘅香菇醬,同埋底下嘅菠菜,一次過食落口感覺唔錯!🤎 好開心食完牛柳之後,仲有甜品❣️係Panna cotta 😚 仲有靚靚嘅擺盤
🤎 之前試過旺角分店,今次放工經過大圍,決定試埋大圍分店!

🤎 講返威靈頓牛柳二人餐,價錢係 $988

哈蜜瓜好大嚿,亦都好甜!聽埋巴馬火腿,合拍度100分!

🤎 最後就係今次嘅主角啦!
威靈頓牛柳🥩! 酥皮同牛柳唔會分離左👏🏼

🤎 好開心食完牛柳之後,仲有甜品❣️
係Panna cotta 😚 仲有靚靚嘅擺盤,唔會太甜,食完心情好好🤩

🤎 最後要講埋嘢飲!可以揀酒飲,唔使加錢!可以揀紅酒, 白酒或者Prosecco~

當然係揀返茶咖啡嗰啲都OK👌🏼
🤎 總括嚟講都係幾滿意嘅一餐😊 環境仲好有情調😆 得閒會再去旺角或大圍分店!
2022-08-25 74 瀏覽
知道Amplifier在旺角和大圍都有分店,有不少西餐菜色的選擇,走英倫風的裝橫,今天來到大圍店,店鋪入口右邊的區域係pet friendly,可以同狗狗一齊食飯而且有冷氣,陽光照射下幾舒服。而店鋪內是走英倫風,以啡色為主調,不乏皮革沙發帶點紳士氣息,枱與枱之間的位置有一定距離,空間感充足。自家製BBQ汁豬柳絲班尼迪蛋 $108水波蛋下除🐷柳絲外還有菠菜,豬柳切成絲以醬汁煮過酸甜感豐富,肉絲煮得軟淋惹味,旁邊的沙律菜伴黑醋是開胃之選!烤原條美國牛肩肉眼精選早餐 $1782大塊牛肩肉眼,加上Croissant和配菜,份量不少。牛肩肉眼邊位有油脂好淋,做到入口溶化的油脂才是我能接受的油脂😂跟餐可選熱咖啡,可以自己選擇加入適當份量既奶🤍Hot Flat White +$8,不過如果有拉花就會更開心!
自家製BBQ汁豬柳絲班尼迪蛋 $108
自家製BBQ汁豬柳絲班尼迪蛋

烤原條美國牛肩肉眼精選早餐 $178
烤原條美國牛肩肉眼精選早餐

跟餐可選熱咖啡,可以自己選擇加入適當份量既奶🤍

自家製BBQ汁豬柳絲班尼迪蛋
烤原條美國牛肩肉眼精選早餐
📍「Amplifier Restaurant」- 大圍今次食食食之旅黎到大圍😌之前見到好多人試呢間走懷舊風嘅浪漫餐廳,👧🏻想試好耐架啦‼️今次終於到我食啦🤩📷 餐廳位於大圍積福街,都幾近地鐵站😇裝修風格走懷舊美式風,有好唔多嘅懷舊poster 同畫係牆身,椅係用咗舒服嘅舊式sofa ,座位都幾闊落☺️整體燈光都係偏暗 營造咗好浪漫舒服嘅感覺🌹🥰Staff 嘅服務態度都幾好,會係咁幫我哋refill 水👍🏻😆🍴新鮮青口配白酒忌廉汁(0.5kg)💰HK$178✨推薦指數:9/10首先青口份量好多,每隻都淋滿咗香濃嘅白酒忌廉汁🤩青口食落新鮮軟身,有啲都幾大隻🤤忌廉汁非常香濃,唔會過稀過淡,不過就唔係好食到有白酒既酒香,但依然好好食,青口配埋呢個汁好夾😋😋😋另外仲有6️⃣塊好脆既法包片,點埋呢個汁食一流!👦🏻👧🏻只係叫左0.5kg,但係都有相當多既青口,夠哂我地兩個既份量!必嗌‼️🍴慢煮36日法國春雞伴鵝肝💰HK$238✨推薦指數:7/10呢份嘅擺盤好靚好吸晴🤩煎得好靚嘅鵝肝放咗係法國春雞上面,下面鋪滿醬汁,好吸引😛鵝肝煎得好香,食落油脂香充滿口腔,不過比較薄身,厚身少少🤏🏻會更正😆慢煮咗36日嘅春雞食
📍「Amplifier Restaurant」- 大圍

今次食食食之旅黎到大圍😌

🍴新鮮青口配白酒忌廉汁(0.5kg)
💰HK$178
✨推薦指數:9/10

🍴慢煮36日法國春雞伴鵝肝
💰HK$238
✨推薦指數:7/10
呢份嘅擺盤好靚好吸晴🤩
煎得好靚嘅鵝肝放咗係法國春雞上面,下面鋪滿醬汁,好吸引😛
慢煮咗36日嘅春雞食落雞腿位幾嫩滑,個皮夠薄好入味,雞胸方面相對唔算太嫩滑,但都唔會話鞋,連埋佢嘅汁食都幾夾😗如果春雞可以大隻少少🤏🏻就更滿足😇

🍴XO醬意式蒜香蜆肉扁意大利麵
💰HK$168
✨推薦指數:7.5/10
蜆肉係連殼原隻上,份量都幾多☺️食落鮮甜無沙,而且仲幾大隻添❗️意大利麵食落軟硬適中,睇個色就知道佢吸哂啲汁,有濃濃既XO醬味,估唔到會咁夾,好味😋🥰
  • 新鮮青口配白酒忌廉汁
2022-08-24 404 瀏覽
平時好少會黎大圍,對於區外人如我,如果諗食野都只會諗倒燒鵝或者雞粥,今次探朋友入開黎,朋友就帶我黎哩間西餐廳試下。Amplifier係一間酒吧餐廳,佢走英倫工廈風,裝修帶啲復古味,最鍾意佢大大個皮製梳化卡位,夠晒闊落坐得舒服。佢地有二人set亦有散叫,不過set唔算特別平,所以我地就散叫,生蠔、小食、pizza、飯麵同甜品都有,而且款式都幾多。四式芝士手工薄餅($188) - Pizza直徑大約有9吋,餅底屬於薄底,不過又唔係紙咁薄,餅邊似餅乾咬落比較香脆。佢同出面嘅四式芝士Pizza最大唔同係佢唔係淨係得芝士,仲有埋辣肉腸,多左辣肉腸鹹香味令芝士感覺冇咁漏,非常惹味。龍蝦汁海鮮意大利麵($188) - 哩個意大利麵上面放滿青口、魷魚同大蝦,都幾足料。龍蝦汁味道濃郁得黎唔會太鹹,質地係比較輕盈水潤,加埋微彈嘅意粉非常好食。焗蘋果酥雪糕($108) - 蘋果酥切成薄片砌成風車形,上面有雲呢拿雪糕,旁邊仲有芒果、哈蜜瓜、士多啤梨同龍珠果,present有花過心思。蘋果酥香甜軟身,配埋雪糕一冷一熱,食完大滿足。凍檸茶($30/杯) - 最後飲埋杯凍檸茶幫助消化,茶味唔會太澀。總結,食物款式幾

焗蘋果酥雪糕
蘋果酥香甜軟身,配埋雪糕一冷一熱,食完大滿足。
凍檸茶
總結,食物款式幾多,質素亦唔錯,雖然喺大圍,但近港鐵站地點其實都方便,相比尖咀銅鑼灣冇咁多人,座位諂闊落舒服,啱同朋友慢慢傾慢慢食。
凍檸茶
2022-08-20 62 瀏覽
📍Amplifier Restaurant呢間位於大圍主打英國工業風既西餐廳好有情調,配上大梳發位,同埋90年代英文歌,食個晚餐都好chill好有feel。👅卡邦尼意粉 $158意粉未食已經見到非常濃郁,每條意粉都被厚厚既醬汁包住,面頭仲落左脆口既煙肉碎。意粉食入口勁有咬口,夠曬Creamy,加埋包滿醬汁既蘑菇片,食完已經好滿足。👅五小時慢煮威靈頓牛柳 $428Amplifier既威靈頓牛柳沿用既傳統英國既做法,利用酥皮包住大大件牛柳,中間再夾住薄薄既蘑菇蓉。上枱切出黎已經見到牛柳既肉汁流緊出黎,酥皮鬆脆,帶有牛油香。牛柳肉味濃,經過五小時既慢煮,肉質非常鬆軟嫩口,絕對可以一試。👅芝士焗薯 (Side dish)岩岩焗好既芝士焗薯好香,食入口既薯蓉非常軟滑甜甜地,雖然話係side dish,但份量都唔細。👅玫瑰朱古力 $46飲品有驚喜,朱古力比較濃味,有淡淡既玫瑰香,加上面頭既cream,飲落都唔會太甜,非常推薦。
📍Amplifier Restaurant
👅卡邦尼意粉 $158
👅五小時慢煮威靈頓牛柳 $428
👅芝士焗薯 (Side dish)
👅玫瑰朱古力 $46
2022-08-19 54 瀏覽
睇完牙就去咗附近間餐廳食~Half doz daily fresh oyster $218見到呢個大部分人黎都會叫蠔!所以就叫黎試下!呢個真係必叫!是日vip🤣每隻都好肥美!就算唔點醬/滴檸檬汁都唔會覺得腥!好新鮮好juicy 而且有淡淡嘅海水味~正炭烤美國黑安格斯西冷扒 $298叫咗五成熟 黎到都唔會話過熟~火候控制得唔錯~牛扒幾大份!都juicy唔會好難咬時令蔬菜 $68黎到我以為係跟西冷嘅配菜😂後尾先知原來係加68嗰個~因為個size比我expect嘅細咗啲~入面係用牛油炒過嘅茄子、蘆筍、粟米仔~如果比我揀下次應該會揀返沙律Sls
睇完牙就去咗附近間餐廳食~

炭烤美國黑安格斯西冷扒 $298

時令蔬菜 $68
2022-08-17 49 瀏覽
情調高質西餐館ꕀꕀ⇢ఌ 𝘼𝙢𝙥𝙡𝙞𝙛𝙞𝙚𝙧 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 ꔐ 新鮮青口配白酒忌廉汁 ($178/0.5kg)超愛吃青口(•̀ᴗ• )滿滿一盤的青口ꕀ青口粒粒飽滿嫩口配上香草白酒醬汁ꕀ很喜歡醬汁帶蒔蘿香氣餐廳會配幾片吐司來沾醬汁食去到最後連薄吐司都清光光但切記要叫1kg才滿足ꕀ是因為太好吃ꔐ 龍蝦汁海鮮意大利麵($188)本身是個龍蝦汁控ꕀ很喜歡用蝦當醬汁的意粉醬汁超濃蝦香味ꕀ帶干邑酒香每條意粉都沾滿醬汁ꕀ超滿足的海鮮有魷魚𖢇鮮蝦𖢇青口最喜歡魷魚ꕀ口感爽彈✩•‿•ꔐ 炭烤美國黑安格斯西冷扒配薯條($298)大讚薯條是分開上ꕀ不喜歡牛扒血水沾上薯條Medium成數有達標ꕀ牛肉帶粉嫩色肉味濃郁ꕀ配少少脂肪食牛味會更突出薯條配上香草調味ꕀ用來配青口白酒醬汁真的是再次被醬汁清碟°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°餐廳情調十足ꕀ有種美式鄉村餐廳氛圍最值得一讚是店員服務ꕀ貼心度滿分 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)回頭率♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡友善度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°ꨄ 𝘼𝙢𝙥𝙡𝙞𝙛𝙞𝙚𝙧
ꔐ 新鮮青口配白酒忌廉汁 ($178/0.5kg)
超愛吃青口(•̀ᴗ• )
滿滿一盤的青口ꕀ青口粒粒飽滿嫩口
配上香草白酒醬汁ꕀ很喜歡醬汁帶蒔蘿香氣
餐廳會配幾片吐司來沾醬汁食
去到最後連薄吐司都清光光
但切記要叫1kg才滿足ꕀ是因為太好吃

ꔐ 龍蝦汁海鮮意大利麵($188)
本身是個龍蝦汁控ꕀ很喜歡用蝦當醬汁的意粉
醬汁超濃蝦香味ꕀ帶干邑酒香
每條意粉都沾滿醬汁ꕀ超滿足的
海鮮有魷魚𖢇鮮蝦𖢇青口
最喜歡魷魚ꕀ口感爽彈✩•‿•

ꔐ 炭烤美國黑安格斯西冷扒配薯條($298)
大讚薯條是分開上ꕀ不喜歡牛扒血水沾上薯條
Medium成數有達標ꕀ牛肉帶粉嫩色
肉味濃郁ꕀ配少少脂肪食牛味會更突出
薯條配上香草調味ꕀ用來配青口白酒醬汁
真的是再次被醬汁清碟

餐廳情調十足ꕀ有種美式鄉村餐廳氛圍
最值得一讚是店員服務ꕀ貼心度滿分 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)

回頭率♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
友善度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡

ꨄ 𝘼𝙢𝙥𝙡𝙞𝙛𝙞𝙚𝙧 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩
➶︎ 大圍積福街72號地下D號舖
✔️燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 $248講唔停覺得個乳豬超級好食🤤 表皮烤得超級脆 肥瘦又啱啱好🙌🏻 而個risotto雖然唔係話好重南瓜味 反而奶油味比較出 但係加埋雜菌甜甜地味道幾唔錯🤩🍄✔️卡邦尼扁意大利麵 $158呢個係全餐飯最有驚喜‼️煙肉份量超級多 基本上每啖意粉都食到😘 而且落咗唔少cream同芝士🧀 所以口感好順滑 又不失蛋香🍳 好值得一試👍🏻✔️特色小食拼盤 $208呢個拼盤有齊肉丸、招牌酥皮香腸卷、炸洋蔥圈、水牛城雞翼同埋秘製豬肋骨🥳 講唔停覺得最好食係個buffalo wings 香辣之中帶點酸酸甜甜 好惹味😋 不過個ribs就麻麻 肉質有啲乾🥺整體來講 講唔停覺得個環境好有格調 好啱約會❤️食物方面最推介carbonara同乳豬!
✔️燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 $248

✔️卡邦尼扁意大利麵 $158

✔️特色小食拼盤 $208

• 燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯
  • Carbonara
2022-08-14 94 瀏覽
這間大家都知勁出名嘅威靈頓牛,小編之前試過真係勁正,好喜歡這間餐廳,心諗住要再嚟,今次再嚟就係試吓其他菜式,特別係想試吓其他肉類。今次叫咗豬羊雞,各自用唔同手法烹調,各有特色,但相同嘅係一樣水準高,餐廳再次冇令小編失望。📌燒西班牙脆皮乳豬這碟應該係繼威靈頓牛之後最多人打卡,今次見真身,擺盤真的靚,共8件燒豬,每件一口size唔大唔細剛好,燒豬皮香脆,豬肥唔肥膩,豬肉香口,特色係有一小片無花果,增加甜味亦可以減少油膩感,仲有一片脆皮拓底,明顯增加口感。📌慢煮36日法國春雞伴鵝肝法國燒春雞一向出名,今次慢煮,肉質更嫩滑,當然少不了再烤令雞皮金黃色,入口更香,雞肉兩件,份量唔多但剛好,驚喜係配菜鵝肝,超滑超香極新鮮,必叫。📌香草小茴燴羊肩肉扁意大利麵羊肩肉肉質鮮嫩,有一點羊羶味,配料香草小茴帶來陣陣清香,特製醬汁亦令羊肉味道更出色,雖然賣相一般,但味道係高水準,喜歡羊嘅朋友重一試。

📌燒西班牙脆皮乳豬

📌慢煮36日法國春雞伴鵝肝

📌香草小茴燴羊肩肉扁意大利麵
2022-08-11 58 瀏覽
最近日日都落雨,好多計劃都打亂哂。晚餐時段先急急腳搵餐廳。遠遠地見到依間橙黃色嘅古典吊燈就決定揀依間。餐廳好高樓底,主要係工業風路線,牆上主要係灰色水泥牆設計,同埋貼左好多英國八十年代風格嘅poster。除左木製餐枱之外,佢仲有深棕色嘅梳化。仲有幾個位置係近門口外面都好有特色!Daily Oyster $39 each海水味唔係好重,帶有蠔少少嘅金屬味,好新鮮。我次次去都會叫!真係好新鮮!新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178一大鍋藍青口,份量都唔少。每一隻嘅形狀都係飽滿,同埋味道好鮮甜。加左白酒所以未食之前已經聞到酒香,忌廉汁會帶點牛油味同埋令個醬汁更加creamy。最後可以加埋香脆嘅面包沾上忌廉汁一齊食,真係連汁都食哂。秘製醬燒豬肋骨 $208份量大到基本上兩個人食都可以,大約有8條肋骨。秘製醬有啲似美式燒烤醬,值得一讚嘅係豬肋骨煮到好腍,唔會粘住啲骨,肉汁多,食完都唔會覺得油膩。好大份仲有好多沙律同薯條🍟芒果千層酥 $108食完個豬肋骨,估唔到千層酥份量都咁大,基本上係出面嘅一倍。店員話因為佢地係即場做,所以都需時大約15分鐘。芒果係用上水仙芒,所以味道特別滿甜但又帶有清香,千層酥新鮮

Daily Oyster $39 each

新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178

秘製醬燒豬肋骨 $208

芒果千層酥 $108
食完個豬肋骨,估唔到千層酥份量都咁大,基本上係出面嘅一倍。店員話因為佢地係即場做,所以都需時大約15分鐘。芒果係用上水仙芒,所以味道特別滿甜但又帶有清香,千層酥新鮮製所以特別香脆。

Amplifier Restaurant👻咁啱去開大圍個邊大圍原來都有咁多好野食想食西餐就入咗去依間Amplifier環境幾有高級西餐既feel下次要再推介比朋友黎食😆.🔅Daily Oyster 4pcs HKD 148佢地當日新鮮生蠔係法國蠔我地嗌咗4隻去做頭盤法國蠔隻隻都夠哂肥美保持住啲海水既鮮味食兩隻已經夠哂滿足🥰🔅慢煮36日法國春雞伴鵝肝 HKD 238慢煮既春雞夠哂嫩滑好細心咁起埋骨剩係個雞髀位有一支骨佢配個汁濃得黎又唔會太搶味鵝肝好creamy好邪惡不過實在太正🔅龍蝦汁海鮮意大利麵 HKD 188好耐無食過咁好食既龍蝦汁似係足料既龍蝦湯質素一食個意粉有比佢驚喜到意粉夠硬身又掛哂啲汁好值得試既龍蝦汁意粉😛.整體黎講:情調西餐 服務一流😚.🎈 Amplifier Restaurant (積福街) (大圍)大圍積福街72號地下D號舖
Amplifier Restaurant👻

好值得試既龍蝦汁意粉😛
整體黎講:
情調西餐 服務一流😚
大圍積福街72號地下D號舖
今日收工同朋友嚟大圍呢間西餐,充滿鎢絲燈膽嘅環境好有格調。Menu好多款式都好吸引「牛肝菌忌廉湯」牛肝菌味道好香,份量都幾多,口感好Creamy, 配搭好香脆嘅蒜蓉法包「四式芝士手工薄餅」熱辣辣.即叫即焗,除咗辣肉腸之外,仲加入咗幾款唔同嘅芝士,味道好濃郁,長長嘅拉絲,批底好脆口。「龍蝦汁海鮮意大利麵」足料夠份量,有魷魚圈.青口.鮮蝦,好鍾意意粉嘅口感唔會煮到太腍,配上龍蝦汁好濃郁,唔會太鹹「脆炸洋蔥圈」最後加多個小食,洋蔥圈炸完,外層真係好脆,夠乾身唔會太油膩,仲配埋沙律,超滿足。

今日收工同朋友嚟大圍呢間西餐,充滿鎢絲燈膽嘅環境好有格調。

Menu好多款式都好吸引

「牛肝菌忌廉湯」

牛肝菌味道好香,份量都幾多,
口感好Creamy,
配搭好香脆嘅蒜蓉法包

「四式芝士手工薄餅」

熱辣辣.即叫即焗,
除咗辣肉腸之外,仲加入咗幾款唔同嘅芝士,
味道好濃郁,長長嘅拉絲,批底好脆口。

「龍蝦汁海鮮意大利麵」

足料夠份量,有魷魚圈.青口.鮮蝦,
好鍾意意粉嘅口感
唔會煮到太腍,配上龍蝦汁好濃郁,唔會太鹹

「脆炸洋蔥圈」

2022-08-08
呢幾日天陰陰又會忽然行雷落雨,令我好掛住倫敦,因為倫敦的天空多數都係灰濛濛和毛毛雨,所以我哋就選擇去呢間走英倫復古工業風格的西餐廳度食晚飯。店內以灰色水泥牆,高樓底配鋼鐵掛燈,深啡色木枱木凳或深啡色梳化椅,枱與枱之間好闊,坐得好舒服😌望住4頁大字報的餐牌,樣樣都想食🤤經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 (HK$178/0.5kg).藍青口疊到好高,比我想像中多好多.每隻藍青口都係圓轆轆、脹卜卜,好鮮甜好肥美呀.碗裡的白酒忌廉汁,加了洋蔥粒,味道特別甜,淋上香脆的麵包一齊食,超正😋燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 (HK$248).4大件燒脆皮乳豬,好肥美肉嫩,點碟邊的乳豬汁,甜甜哋幾好味.不過只有上面2件嗰皮係脆㗎,底下2件嗰皮係軟腍的🫢.意大利飯,南瓜味濃郁,軟腍口感但粒粒分明,幾好味㗎四式芝士手工薄餅 (HK$188).4款芝士 — 水牛芝士、車打芝士、瑞士芝士、羊奶芝士,啖啖芝士呀,仲有取出一塊薄餅時,見到我哋期待嘅拉絲效果😍.配搭辣肉腸和番茄,整個薄餅味道和口感豐富啲.薄底的手工薄餅,夠薄夠脆口,微甜嘅味道,好得👍🏻整體服務不錯,男店員點餐準確,廚房上菜速度好好,食完一道菜之後不久就上另一

望住4頁大字報的餐牌,樣樣都想食🤤

經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 (HK$178/0.5kg)
.藍青口疊到好高,比我想像中多好多
.每隻藍青口都係圓轆轆、脹卜卜,好鮮甜好肥美呀

經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 (0.5kg)

燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 (HK$248)
.不過只有上面2件嗰皮係脆㗎,底下2件嗰皮係軟腍的🫢
.意大利飯,南瓜味濃郁,軟腍口感但粒粒分明,幾好味㗎

燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯

四式芝士手工薄餅 (HK$188)
.配搭辣肉腸和番茄,整個薄餅味道和口感豐富啲
.薄底的手工薄餅,夠薄夠脆口,微甜嘅味道,好得👍🏻

四式芝士手工薄餅

整體服務不錯,男店員點餐準確,廚房上菜速度好好,食完一道菜之後不久就上另一道菜,女店員就時不時幫我哋加水。
2022-08-04
四式芝士手工薄餅
  • 經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 (0.5kg)
空間夠闊落,唔會坐得好迫,最啱同一班朋友黎chill下🥰-碳烤美國黑安格斯西冷牛扒 (10oz)$298Side Dish 配香濃芝士薯蓉叫左Medium, 火候控制得唔錯,切開睇個樣岩岩好,唔會過熟同生👍🏻牛肉質地實淨之餘仲嫩滑,牛香味亦都頗重🥰加少少蒜泥同黑椒鹽,已經令味道加強,當然配埋醬汁就另一種享受🤤 香濃芝士薯蓉,真係啖啖薯容都有芝士,唔會有啲部份有有啲冇,真心好食🥰-經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178本身青口本身比較細隻,所以肉質都鮮嫩,同埋佢個白酒忌廉汁真係煮得好濃好香~ 脆麵包點個汁真係好上癮雖然份量係0.5kg,但好似食極都仲有,好抵食😆-龍蝦汁海鮮意大利麵 $188味道香濃,醬汁夠濃稠,每條意粉都掛到汁,而且海鮮份量夠多,唔錯👍🏻

空間夠闊落,唔會坐得好迫,最啱同一班朋友黎chill下🥰
碳烤美國黑安格斯西冷牛扒 (10oz)$298
Side Dish 配香濃芝士薯蓉
牛肉質地實淨之餘仲嫩滑,牛香味亦都頗重🥰
經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178
雖然份量係0.5kg,但好似食極都仲有,好抵食😆
龍蝦汁海鮮意大利麵 $188
2022-08-01
  • 新鮮青口配白酒忌廉汁
2022-08-03 57 瀏覽
英倫工業風的餐廳🌈位於大圍美食街一間西餐廳,裝修很chill,店內的皮梳化讓人坐得很舒服呢!食物方面推薦主打的青口🌈《新鮮青口配白酒忌廉汁》$1780.5kg份量的青口,香滑的青口肉,配上濃濃酒味,加上濃厚的忌廉汁,很惹味!旁邊配上幾塊餅乾,點醬汁一流!《羅馬蕃茄配牛芝士會脆炸羅勒》$108賣相相當精緻,十分吸引!水牛芝士和蕃茄夾在一起,砌成長方形,夾住一起吃,很開心!而且表面的脆炸羅勒,很特別!👍🏻《是日生蠔》$78兩隻生蠔,滋味,鮮味,又多汁,是新鮮的感覺!《蒜蓉包》$78特別點了一份蒜蓉包用來點青口的醬汁,很惹味!而且蒜蓉包非常軟熟!《卡邦尼扁意大利麵》$158豐富的芝士融合於意大利麵內,非常之濃厚的!總結:青口必吃!香濃美味!
英倫工業風的餐廳🌈

食物方面推薦主打的青口🌈
《新鮮青口配白酒忌廉汁》$178

《羅馬蕃茄配牛芝士會脆炸羅勒》$108

《是日生蠔》$78
兩隻生蠔,滋味,鮮味,又多汁,是新鮮的感覺!

《蒜蓉包》$78

《卡邦尼扁意大利麵》$158
豐富的芝士融合於意大利麵內,非常之濃厚的!

總結:青口必吃!香濃美味!