2020-11-15 25 瀏覽
新加坡真係有好多出名嘅薯片Truffle Potato Chip🥔食左幾多次都咁中意食平時要過海先買到而家尖沙咀開左新店係海港城就有得買🤤🤤佢有3個黑松露味黑松露、黑松露芝士味、黑松露蜜糖舖頭有得試下三款味道一打開每隻味嘅時候都聞到好香嘅黑松露味原味比較偏重芝士味會減輕左黑松露嘅味道蜜糖味有啲似平時出面食嘅蜜糖薯片佢包裝方便人可以分幾次食唔食拉埋佢就可以一打開好香濃嘅黑松露味♨️每片都佈滿左香濃嘅黑松露鍾意食黑松露味嘅真係會食上癮佢而家仲新出左隻辣椒醬佢話可以點落薯片度食又或者平時整意粉食都可以我試過一片點落去薯片到食有幾新奇薯條點像醬見得多薯片點醬真係第一次佢個辣椒醬有少少甜味又有少少辣味 幾正同平時果啲唔同架
新加坡真係有好多出名嘅薯片
Truffle Potato Chip🥔
食左幾多次都咁中意食
平時要過海先買到
而家尖沙咀開左新店
係海港城就有得買🤤🤤

佢有3個黑松露味
黑松露、黑松露芝士味、黑松露蜜糖

舖頭有得試下三款味道

• PARMESAN  CHEESE
  • HOENY  DIJON
  • HOT  SAUCE
2020-11-15 9 瀏覽
仲記得舊年去新加坡旅行買咗黑松露薯片畀同事做手信香港而家都有得賣啦黑松露薯片係幾年前已經係新加坡既人氣手信皆因薯片有著超濃既黑松露味道而且係純手工㗎絕對矜貴🖤Original Truffle🖤香🖤脆🖤濃🖤一開袋已經聞到超香濃既黑松露味薯片偏向厚身但好夠脆有貼心既密實拉鏈咁就可以分開幾次食都唔會變淋🖤Honey Dijon🖤甘🖤脆🖤濃🖤甜甜地既蜜糖味配上濃厚既黑松露意外地夾,0違和感味道非常可口食到停唔到呀而家係尖沙咀新開既分店可以買到啦大家一齊黎品嘗下新加坡風味薯片啦😍
仲記得舊年去新加坡旅行

食到停唔到呀

而家係尖沙咀新開既分店可以買到啦
大家一齊黎品嘗下新加坡風味薯片啦😍

2020-11-15 13 瀏覽
Aroma Truffle 黑松露薯片之前成日都見人話好好食,今日係海港城CitySuper隔離,竟然發現喺尖沙咀海港城開咗新分店呀。Aroma Truffle 黑松露薯片有三隻口味,分別有原味,巴馬臣芝士味同蜜糖味。店員態度非常親切,三隻口味都可試哂先買。原味黑松露味非常香;再試蜜糖味,係一款淡淡甜味嘅黑松露薯片,味道都唔錯;跟住試埋巴馬臣芝士味,芝士味淡淡,唔會太強搶咗黑松露嘅味道。依一款我最中意,所以買咗依款返去。另外店員仲俾我試咗黑松露辣椒醬。辣椒醬辣味唔算勁,感覺有點似Tabasco。但加入咗黑松露,成個味道即刻升級咗。不過我比較少下廚,所以最終都無買到。諗諗吓都有啲後悔。搵日過去再買巴馬臣芝士味黑松露薯片,順便買埋依支黑松露辣椒醬先。

巴馬臣芝士味黑松露薯片

巴馬臣芝士味黑松露薯片
2020-11-15 4 瀏覽
🥰黑松露香味誘人,原來仲同薯片🥔🍠甘夾💗Aroma Truffle 係尖沙咀海港城開了分店🏘️,成日聽朋友講呢間既黑松露薯片好正,昨日剛好經過,無理由吾買包試試😋。店員非常友善👍,比左幾款吾同味道我試。最後我最喜歡芝士🧀黑松露口味,我覺得芝士同黑松露係perfect match,味道互相配合,誰也搶不了誰的風頭,提昇了對方味道🍴🍴。買回家同家人分享👨‍👩‍👧,大家都讚口不絕,爭著吃完一塊又一塊。👏👏
🥰黑松露香味誘人,原來仲同薯片🥔🍠甘夾💗

2020-11-10
  • 芝士黑松露薯片
2020-11-15 10 瀏覽
今日經過尖沙咀見到Aroma Truffle開左係尖沙咀之前已經係銅鑼灣開左店既過江龍對於無得去旅行既我來講 簡直係慰藉所以即刻買左返屋企食XD因為曾經食過Parmesan Cheese所以今次就選擇左Original 同埋 Honey Dijon一打開係超濃Truffle味香港人一嗅到可能會濃到以為好難食其實佢食落去反而有種濃得岩岩好的感覺~同埋加上另外2款有Cheese同Honey食落口又再柔和d~無論Original 定Honey, Truffle味道都係比較濃因為我自已好鐘意食黑松露再加上我鐘意食濃味所以覺得Original係比較好食相反我媽媽就鐘意淡味少少所以佢就prefer Honey Dijon因為黑松露當中帶左少少甜味~包裝係有即封 食唔唒封返去可以下次再食 呢樣野都係非常貼心再加上呢款薯片最岩就係 夜晚係屋企黎個movie night薯片配紅酒 Perfect!!所以下次一大班朋友黎屋企開party或者夜晚movie night呢款薯片 我覺得絕對係一個好選擇
今日經過尖沙咀見到Aroma Truffle開左係尖沙咀

之前已經係銅鑼灣開左店既過江龍

對於無得去旅行既我來講 簡直係慰藉

所以即刻買左返屋企食XD

因為曾經食過Parmesan Cheese

一打開係超濃Truffle味

香港人一嗅到可能會濃到以為好難食

其實佢食落去反而有種濃得岩岩好的感覺~

同埋加上另外2款有Cheese同Honey

食落口又再柔和d~

因為我自已好鐘意食黑松露

再加上我鐘意食濃味

所以覺得Original係比較好食

相反我媽媽就鐘意淡味少少

所以佢就prefer Honey Dijon

因為黑松露當中帶左少少甜味~

包裝係有即封 食唔唒封返去

可以下次再食 呢樣野都係非常貼心
再加上呢款薯片最岩就係

夜晚係屋企黎個movie night

薯片配紅酒 Perfect!!

所以下次一大班朋友黎屋企開party

或者夜晚movie night

呢款薯片 我覺得絕對係一個好選擇
2020-11-08
外賣自取
$69 (其他)
  • Original
2020-11-14 22 瀏覽
一向都好鍾意黑松露味嘅食物,近排見好多人介紹呢間,見佢除咗銅鑼灣之外,喺尖沙咀海港城都有新分店。咁今日去開尖沙咀,就買一包嚟試吓啦。本身都好猶豫到底揀邊隻美好,因為佢有三隻味,一隻係原味,一隻有蜜糖味,仲有一隻有芝士味添。好彩店員好好咁提出比我試晒三隻味,先再慢慢揀。三隻味其實都好好食,其實都好想買晒㗎啦。不過又怕肥,所以買住一包先啦。每包$69。最後我揀咗原味,唔知係咪因為我第一隻試嘅味就係原味啦,我覺得原味嘅黑松露味係最重,啲黑松露味過後仲會食到薯仔嘅香味。所以我覺得作為一個黑松露味嘅愛好者,如果淨係買一包,我就會揀原味啦。返到屋企忍唔住第一時間就打開包薯片嚟食。一撕開咗個包裝少少,成浸黑松露味湧晒出嚟,成間房都係黑松露味,可見佢真係好香。不過建議食嗰陣都係逐塊逐塊食,每食完一塊,隔一陣先食下一塊,就最可以享受到啲黑松露味啦。店員仲俾我試埋呢度嘅特製辣醬,味道好香好特別,仲有少少燒烤味嘅感覺添。仲有新出嘅黑松露味爆谷,我都有試埋,都係有濃濃嘅黑松露味。不過都係下次先買啦。窮學生太窮要儲下錢先。

2020-11-13
  • 原味黑松露味薯片
2020-11-10 21 瀏覽
之前喺新加坡轉機嘅時候已經知道呢個品牌,可惜嗰陣搵極都搵唔到😢 點知竟然俾我係尖沙咀見到🤩分店好似仲係近期先開架🥳呢款黑松露薯片黎自新加坡,純手工製造🇸🇬🥰Aromatruffle薯片($69)今次試咗原味同埋蜜糖芥末味😋 一打開包裝,啲黑松露味即刻湧晒出嚟,真係好好好好香濃🤤 如果你係黑松露粉絲嘅話,一定唔可以錯過️‼️🤩 薯片口感好香脆,食下食下不知不覺就食晒成包😳 波浪紋嘅薯片仲可以完美地扣住晒所有黑松露粉🤩 蜜糖芥末味比原味更香甜,不過我都係鍾意原味多啲😝黑松露味道更加突出!薯片包裝係密實zip袋設計,食唔晒都可以留返下次食🥳 雖然定價比平時薯片高,不過真係好食😋試吓無妨!-Aroma Truffle (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3212號舖抵食指數:😚😚😚😚/5舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/5

Aromatruffle薯片($69)

Aroma Truffle (尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3212號舖

抵食指數:😚😚😚😚/5
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/5
1K
2020-11-08 26 瀏覽
新加坡除咗鹹蛋魚皮係名物,仲有呢個牌子嘅黑松露薯片相當受歡迎,一樣出名到開嚟香港發售,唔使怕冇得搭飛機啦一打開包薯片少少罅位啫,陣黑松露味搶閘溢出,超強烈嘅味道,建議喺開揚啲嘅地方享用,大胃怕會香死更唔使講擺入口係何等香濃啦,完全唔會停到口成差唔多$70一包都唔係冇原因,一打開唔會閂得返包薯片,根本唔會留得到下次仲有蜜糖同黑松露嘅配合都好特別㗎,從未試過多咗蜜糖味,同黑松露好夾有種來自南洋嘅清新感覺,迷死人喇咁好味,兩包都唔夠呀,下次入多啲先

Black Summer Truffle Potato Chips (Original)

更唔使講擺入口係何等香濃啦,完全唔會停到口

Black Summer Truffle Potato Chips (Honey Dijon)

仲有蜜糖同黑松露嘅配合都好特別㗎,從未試過

多咗蜜糖味,同黑松露好夾

有種來自南洋嘅清新感覺,迷死人喇

咁好味,兩包都唔夠呀,下次入多啲先
2020-11-08